Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ναι απλά ήθελα να ξέρω αν είναι πιο θρεπτικό εν τέλει το φρέσκο ή το κιντ.......

Το κιντ είναι εμπλουτισμένο υποτίθεται με σίδηρο εκτός άλλων... Γι΄αυτό το λόγο εγώ συνεχίζω να τους το δίνω.

Διαφημίσεις

Να ρωτήσω κάτι που πάντα είχα απορία για τα εμπλουτισμένα γάλατα? Αφού υποτίθεται ότι ο σίδηρος είναι ανταγωνιστικός του ασβεστίου και όταν παίρνουμε σίδηρο δεν πρέπει να τρώμε γαλακτοκομικά για κάποια ώρα για να αποροοφηθεί ο σίδηρος, τι νόημα έχει το εμπλουτισμένο με σίδηρο γάλα?? Έχω την εντύπωση ότι μας κοροίδεύουν και ο εμπλουτισμός γίνεται αποκλειστικά για θέμα μάρκετινγκ.. Το ίδιο ισχύει και για τα δημητριακά που τρώμε με γάλα και είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο.

Εγώ πάντως δίνω φρέσκο βιολογικό, κατόπιν εντολής της παιδιάτρου.

Να ρωτήσω κάτι που πάντα είχα απορία για τα εμπλουτισμένα γάλατα? Αφού υποτίθεται ότι ο σίδηρος είναι ανταγωνιστικός του ασβεστίου και όταν παίρνουμε σίδηρο δεν πρέπει να τρώμε γαλακτοκομικά για κάποια ώρα για να αποροοφηθεί ο σίδηρος, τι νόημα έχει το εμπλουτισμένο με σίδηρο γάλα?? Έχω την εντύπωση ότι μας κοροίδεύουν και ο εμπλουτισμός γίνεται αποκλειστικά για θέμα μάρκετινγκ.. Το ίδιο ισχύει και για τα δημητριακά που τρώμε με γάλα και είναι εμπλουτισμένα με σίδηρο.

Δεν ξέρω σε τι βαθμό ισχύει αυτό...

Εγώ έπαιρνα ταυτόχρονα στην εγκυμοσύνη ασβέστιο και σίδηρο σαν συμπλήρωμα κατόπιν οδηγιών του γυναικολόγου.

Εμένα ο μικρός που είναι περίπου δυόμιση έπινε 300 ml το πρωί και 300 το βράδυ. Ο παιδίατρος μου είπε ότι πρέπει να πίνει σύνολο το πολύ 500ml την ημέρα δηλαδή 250 τη φορά επειδή δεν αφομοιώνεται ο σίδηρος από τις τροφές. Βέβαια η ποσότητα γάλακτος διαφέρει σε κάθε ηλικία. Εγώ στον ενάμιση χρόνο του έκοψα τη σκόνη και άρχισα φρέσκο βιολογικό επειδή δεν εμπιστεύομαι τα εμπλουτισμένα. Επίσης φοβήθηκα μην συνηθίσει τις γεύσεις βανίλιας που συνήθως έχουν τα εμπλουτισμένα. Ο καθένας κάνει αυτό που κρίνει εκείνος σωστό.

Διαφημίσεις

Όντως για να απορροφηθεί ο σίδηρος δεν πρέπει να είναι ταυτόχρονα με το ασβέστιο, και στις τροφές ακόμα, μας λένε πχ φακή και σπανάκι να μη δίνουμε μαζί με τυρί την ίδια στιγμή.

Αλήθεια είναι αυτό. Εγώ που έχω χαμηλή φεριτίνη και παίρνω συμπλήρωμα σίδηρο, μου το έχουν τονίσει όλοι ότι πρέπει να μην φάω γαλακτοκομικό για 1-2 ώρες. Μάλλον μας δουλεύουν.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δεν έχω ξανακούσει σίδηρο στο γαλα, δεν υπάρχει τέτοιο εδώ! Λίγο ύποπτο μου φαίνεται ...

Υπάρχει τέτοιο πράγμα; Δεν έχω ξανακούσει σίδηρο στο γαλα, δεν υπάρχει τέτοιο εδώ! Λίγο ύποπτο μου φαίνεται ...

'Ετσι αναφέρθηκε νωρίτερα για το νουνου kid, δεν το έχω ψάξει γιατί δεν δίνω εμπλουτισμένο γάλα. Η απορία που είχα πάντοτε ήταν για τα εμπλουτισμένα δημητριακά που τρώγονται με γάλα, αλλά τώρα επεκτείνεται πολύ περισσότερο στα παιδικά γάλατα.

Διαφημίσεις

επίσημα

ασβέστιο

βιταμίνες

σίδηρος

ιχνοστοιχεία...........

μάλλον καλά έλεγε ο γιατρός περί απατεωνιάς.......

Ωχ μάλλον θα τρελαθούμε εδώ

Με βάση αυτού του άρθρου αλλά και άλλων

http://m.jn.nutrition.org/content/136/10/2633.full

βάζουν σίδηρο για να αποτρέψουν αναιμία. Νομίζω ομως πως βάζουν παρά πολυ μεγάλες ποσότητες Σιδήρου για αυτο και για αυτο και δεν υπάρχει πρόβλημα!

Οπότε εξαρτάται απο την ποσότητα και σε αυτές τις περιπτώσεις μερικές εταιρείες ειναι απάτη γιατι δεν βάζουν πολυ ενώ άλλες βαζουν αρκετό!

Διαφημίσεις

Δεν πρέπει οχι. Αν και όπως είπε η BabyCute, ΑΝ υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα σιδήρου στο γάλα, ΙΣΩΣ κάτι να απορροφάται..τρεχαγυρευόπουλος δηλαδή. Κατά την γνώμη μου όσο πιο επεξεργασμένο είναι το γάλα τόσο χειρότερα, γι'αυτό δίνω φρέσκο και προσεύχομαι επειδή είναι και βιολογικό να μην έχει τόσες αντιβιώσεις κτλ για τα οποία έχει ενοχοποιηθεί το γάλα γενικά.

Επίσης άλλη απορία (ή food for thought δεν ξέρω): οκ στο βιολογικό γάλα υποτίθεται ότι τα ζώα δεν τρώνε μεταλλαγμενες τροφές, δεν τρώνε (κατά το δυνατόν) ενέσεις με ορμόνες, αντιβιώσεις κτλ.. Στα παιδικά γαλατα όμως δεν υπάρχει καποια τέτοια πρόνοια ότι είναι βιολογικά ε? Ή υπάρχει? Δεν ξέρω.. έχω γινει πολύ καχύποπτη, όμως τα παιδικά γάλατα μου θυμίζουν τα παιδικά σαμπουάν που λέγαμε παλιοτερα ότι είναι παιδικά άρα εξορισμού αγνά..και αυτά ήταν τίγκα στα parabens :evil: !!!

Δεν πρέπει οχι. Αν και όπως είπε η BabyCute, ΑΝ υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα σιδήρου στο γάλα, ΙΣΩΣ κάτι να απορροφάται..τρεχαγυρευόπουλος δηλαδή. Κατά την γνώμη μου όσο πιο επεξεργασμένο είναι το γάλα τόσο χειρότερα, γι'αυτό δίνω φρέσκο και προσεύχομαι επειδή είναι και βιολογικό να μην έχει τόσες αντιβιώσεις κτλ για τα οποία έχει ενοχοποιηθεί το γάλα γενικά.

Και εγω αυτο κανω!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...