Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Τα παιδιά μου τα θήλασα αποκλειστικά......όταν ήρθε ο καιρός, ο παιδίατρος μου συνέστησε να αρχίσω με τα γάλατα ν--λάκ και μετά ν--νού.......το έπραξα. Να σημειώσω εδώ ότι τα παιδιά μου πίνουν ευχαρίστως και τρέχοντας 350ml το πρωί και άλλα τόσα το βράδυ. Περίπου όταν κλείσαμε τα 3 ( ο μεγάλος) , ο γιατρός μου είπε ότι επειδή τα φρέσκα γάλατα δεν είναι καλής ποιότητας, να προτιμήσω όσο μπορώ περισσότερο να συνεχίσω το n---nou k--d, το οποίο, όπως υποστήριξε, έχει τόσα συστατικά που θα έπρεπε να πιούνε ένα χωράφι φρέσκο για να τα πάρουν. Το έπραξα.....

Διαβάζοντας στο νετ, είδα ότι πολλές μαμάδες έχουν προτιμήσει να μη δίνουν γάλα στα παιδιά, το θεώρησα ακραίο και έτσι μέχρι τα 6 του πρώτου, 4 του δεύτερου συνέχιζα περιχαρής να δίνω το k---d, εφόσον και ο γιατρός επέμενε ότι τα συστατικά του είναι σαφώς καλύτερα και σε καλύτερες ποσότητες από του φρέσκου γάλατος.

Τις προάλλες στο σχολείο μιλώντας με μαμάδες, μου είπαν 2-3 ότι το πρωί δε δίνουν στα πρωτάκια τους γάλα, γιατί δεν έχει καμιά χρησιμότητα έτσι που είναι τα γάλατα, και μάλιστα οι παιδίατροι τους είπαν ότι πλέον στα 6 μιση δε χρειάζεται ένα παιδί να πίνει γάλα.Έμεινα κάγκελο.....αφ' ενός, δε μπορώ να στείλω το παιδί χωρίς πρωινό στο σχολείο του, και στην τελική, πόσο χάλια μπορεί πια να είναι το γάλα ώστε να παραλειφθεί τελείως?

Αν κάποια μανούλα το έχει μελετήσει σοβαρά, ας μου πει παρακαλώ μια γνώμη.....εδώ και ένα χρόνο σχεδόν δίνω φρέσκο γάλα, πρόσεξα βέβαια τις μάρκες που δεν είναι και τόσο ελεγμένες, αλλά να το παραλείψω τελείως μου φαίνεται κάπως.....είναι όντως τόσο χάλια τα πράγματα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις.

Διαφημίσεις

Μην διανοηθείς να του κόψεις το γάλα και μην ακούς τι λένε οι άλλες μαμάδες (εκτός από εμένα:-D )

Εγώ δεν διανοούμαι να κόψω το γάλα, το οποίο πίνουν με τα λίτρα... Το θέμα είναι ποιο γάλα...

Και εγώ δίνω αυτό που ανέφερες, λόγω του ότι είναι εμπλουτισμένο... Αλλά παράλληλα πίνουν και φρέσκο από το δικό μας και γενικώς όποιο γάλα βρεθεί στο διάβα τους.:rolleyes: Δεν διανοούμαι όμως να τους κόψω το γάλα και δεν πιστεύω ότι παιδίατρος έχει πει να τους το κόψουν. Ίσως να είπε ότι δεν χρειάζονται πλέον εμπλουτισμένο. Όχι όμως να μην πίνουν γάλα...

ekavi μου, ρώτησα συγκεκριμένα και μου είπαν οτι ο παιδίατρος τους είπε "οτι είχαν να πάρουν το πήραν μέχρι τώρα!" είναι δυνατόν????

Ένιωθα ήδη τύψεις που έδινα k--d, αλλά είπα να μείνω πιστή στις οδηγίες του παιδίατρου... χαίρομαι που βλέπω οτι δεν ήταν λάθος! Αλλά και να στείλω το παιδί με άδειο στομάχι σχολείο μέχρι τις 9.40 που θα φάει για διάλειμμα, δε γίνεται! Η μια μάλιστα μας εξιστορούσε πως κάθε πρωί του κάνει αβγόφετες για να μην πάει νηστικό, αλλά το γάλα το άχρηστο, δεν το δίνει!

Κι εγώ Νουνού κιd της δίνω, από πριν κλείσει τα 2.

Η μικρή είναι εξαρτημένη από τη γεύση του.

Η παιδίατρος μου προτιμάει τα φρέσκα, αλλά δεν την προβληματίζει κιόλας.

Τώρα τελευταία που είχαμε κάποια θέματα με πονόκοιλο και φαινόταν να την πειράζει, το συζητήσαμε και μου είπε ότι είναι πολύ μικρή για να κόψει το γάλα, το συνεχίζουμε έστω κι αν κάποιες φορές της φέρνει μια ενόχληση.

Αυτή η θεωρία για το γάλα αφορά στους ενήλικες. Όχι στα 6χρονα!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

κοπελια ενα παιδι δεν χρειαζετε να πινει γαλα στα 6 ΜΟΝΟ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ και οχι γιατι δεν προσφερει τιποτα μην τρελαθουμε!εμενα η δικια μου δεν πινει καθολου και ειναι 3,5 χρονων βεβαια τσακιζει γιαουρτια(λευκα) και τυρια.συνεχισε κανονικα το γαλα εστω και σαν δευτερη διατροφικη αξια γιατι εννοειτε οτι πρεπει να τρωνε αλλα και αλλα που ειναι πολυ σημαντικα και ασε τους αλλους να λενε το στραβο και το κοντο τους.τωρα πιο γαλα εγω θα εδινα οποιο τους αρεσει σε αυτη τη φαση ενα ποτηρι γαλα το πρωι απο τη στιγμη που το πινουνε ειναι οτι καλυτερο!μακαρι να επινε και η δικια μου;) σε μια φιλη που το κοριτσακι της ειναι 7 χρονων και πολυ κακοφαγο παιδι απο μωρο την ειχε ρωτησει ο παιδιατρος της "' γαλα και ψωμι τρωει?"' και του ειπε ναι (ηταν 2-3 χρονων δεν θυμαμαι) και της λεει ενταξει ειμαστε μην ανυσυχεις θα φαει και τα αλλα σιγα σιγα οπως και εγινε και τωρα ειναι ενα υγιεστατο παιδακι 7 χρονων

Διαφημίσεις

Δηλαδή θα μπορούσα να συνεχίσω και με το k---d??? Λογικά έχει πιο συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, αλλά ακούω και διάφορα για τα κονσερβοποιημένα.......πάντως το γεγονός παραμένει, χαίρομαι! Δεν κόβουμε το γάλα, αμφιβάλλω παιδίατρος να το είπε αυτό!

Κι εγώ Νουνού κιd της δίνω, από πριν κλείσει τα 2.

Η μικρή είναι εξαρτημένη από τη γεύση του.

Η παιδίατρος μου προτιμάει τα φρέσκα, αλλά δεν την προβληματίζει κιόλας.

Τώρα τελευταία που είχαμε κάποια θέματα με πονόκοιλο και φαινόταν να την πειράζει, το συζητήσαμε και μου είπε ότι είναι πολύ μικρή για να κόψει το γάλα, το συνεχίζουμε έστω κι αν κάποιες φορές της φέρνει μια ενόχληση.

Αυτή η θεωρία για το γάλα αφορά στους ενήλικες. Όχι στα 6χρονα!

:D:D:D:D δηλαδη ο αντρας μου που ειναι 45 και πινει γαλα πρεπει να του το κοψω σιγα σιγα ε??αχ ο καημενουλης μου δεν θελω να το κανω αυτο μην το παρει στραβα και δεν μου τρωει μετα τα αλλα!!ασε που δεν θα αντεξω να τον βλεπω να κλαιει κιολας!το γαλα λοιπον κανει καλο σε ολες τις ηλικιες ποσο μαλλον στα μικρα παιδια!απο μικρα μωρα μεχρι μεγαλα μωρα(αντρες);)

Δεν ξέρω, ειλικρινά με τη διατροφή των παιδιών υπάρχει ολόκληρη παραφιλολογία και δεν ξέρεις τί να ακούσεις........για το γάλα το φρέσκο λένε για μαστίτιδες των ζώων, λένε για πολλές παστεριώσεις, λένε πως κάποιες εταιρείες δεν έχουν ελεγχθεί......

Δίνουμε γιαουρτάκι, ξαφνικά δεν κάνει να είναι επιδόρπιο γιαουρτιού, γιατί δεν είναι γιαούρτι......ΟΚ δεν έχουμε πάντα το γιαούρτι της γιαγιάς μας, δλδ λάθος και αυτό?

Δίνουμε χυμό, δεν κάνει γιατί έχουν συντηρητικά και είναι φρουτοποτό και δεν είναι χυμοί.....ΟΚ κάνουμε και δικούς μας αλλά έχουμε δώσει και am----a πάλι λάθος και αυτό?

Δεν μπορώ να καταλάβω, δε μιλάμε για junk food, αλλά για τα τρόφιμα που είναι υποτίθεται σχεδιασμένα για παιδιά.....κανείς δεν τα ελέγχει?

Δηλαδή θα μπορούσα να συνεχίσω και με το k---d??? Λογικά έχει πιο συμπυκνωμένα θρεπτικά συστατικά, αλλά ακούω και διάφορα για τα κονσερβοποιημένα.......πάντως το γεγονός παραμένει, χαίρομαι! Δεν κόβουμε το γάλα, αμφιβάλλω παιδίατρος να το είπε αυτό!

για μενα οπως ειπα συνεχιζεις με οτι τους αρεσει!και επισης σιγα μην ακουγα αλλες μαμαδες που δεν δινουν γαλα στα παιδια τους θα επρεπε να το κανω και εγω στο δικο μου παιδι!εννοειτε οτι δεν υπαρχει παιδιατρος που να λεει ααα πινει ακομα γαλα το παιδι??κοψτο.....με τιποτα ομως!μπορει να σου πει για αλλο γαλα αν το παιδι εχει τασεις παχυσαρκιας αυτο ναι αλλα περα απο αυτο να εισαι σιγουρη πως οχι!τουλαχιστον οι περισσοτεροι γιατι οι αλλοι θα ειναι αμφιβολου αξιοπιστιας γενικοτερα!:o

ekavi μου, ρώτησα συγκεκριμένα και μου είπαν οτι ο παιδίατρος τους είπε "οτι είχαν να πάρουν το πήραν μέχρι τώρα!" είναι δυνατόν????

Ένιωθα ήδη τύψεις που έδινα k--d, αλλά είπα να μείνω πιστή στις οδηγίες του παιδίατρου... χαίρομαι που βλέπω οτι δεν ήταν λάθος! Αλλά και να στείλω το παιδί με άδειο στομάχι σχολείο μέχρι τις 9.40 που θα φάει για διάλειμμα, δε γίνεται! Η μια μάλιστα μας εξιστορούσε πως κάθε πρωί του κάνει αβγόφετες για να μην πάει νηστικό, αλλά το γάλα το άχρηστο, δεν το δίνει!

Για να κόψεις εντελώς κάτι από τη διατροφή παιδιού-ενήλικα, πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος. Δεν κόβουμε κάτι επειδή και καλά "δεν χρειάζεται"... άσε που το γάλα χρειάζεται (πχ για τα οστά, ασβέστιο, πρωτείνες κτλ)

Εγώ πιστεύω ότι παρερμήνευσαν κάτι που θα τους είπε ο παιδίατρος. Τι πάει να πει είναι άχρηστο το γάλα. Που ακριβώς το βασίζουν αυτό;

Εγώ συνεχίζω με το ν---κ, Λόγω του ότι είναι εμπλουτισμένο, αλλά παράλληλα πίνουν και φρέσκο και ό,τι να΄ναι. Υπάρχει και ν-junior σε χάρτινη συσκευασία μακράς διαρκείας και τους δίνω και από αυτό.

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω, ειλικρινά με τη διατροφή των παιδιών υπάρχει ολόκληρη παραφιλολογία και δεν ξέρεις τί να ακούσεις........για το γάλα το φρέσκο λένε για μαστίτιδες των ζώων, λένε για πολλές παστεριώσεις, λένε πως κάποιες εταιρείες δεν έχουν ελεγχθεί......

Δίνουμε γιαουρτάκι, ξαφνικά δεν κάνει να είναι επιδόρπιο γιαουρτιού, γιατί δεν είναι γιαούρτι......ΟΚ δεν έχουμε πάντα το γιαούρτι της γιαγιάς μας, δλδ λάθος και αυτό?

Δίνουμε χυμό, δεν κάνει γιατί έχουν συντηρητικά και είναι φρουτοποτό και δεν είναι χυμοί.....ΟΚ κάνουμε και δικούς μας αλλά έχουμε δώσει και am----a πάλι λάθος και αυτό?

Δεν μπορώ να καταλάβω, δε μιλάμε για junk food, αλλά για τα τρόφιμα που είναι υποτίθεται σχεδιασμένα για παιδιά.....κανείς δεν τα ελέγχει?

Τα θεωρώ υπερβολές όλα αυτά. Σίγουρα ο φρέσκος χυμός είναι καλύτερος από την αμίτα, όπως και όλα τα φρέσκα είναι καλύτερα από τα τυποποιημένα, αλλά στην εποχή που ζούμε δεν είναι δυνατόν να μην φας κάτι τυποποιημένο, συσκευασμένο, επεξεργασμένο.

αν κατσουμε και τα αναλυσουμε ολα αυτα μαλλον θα τρελαθουμε!υπαρχουν ομως βασικα πραματακια που μπορουμε να κανουμε για να προσφερουμε στο παιδι μας οτι μπορουμε καλυτερο σε διατροφικη αξια!σαφεστατα προτιμοτερο ειναι το κανονικο γιαουρτι παρα το επιδορπιο που περιεχει ζαχαρη!αν ομως δεν το τρωνε τι?δεν θα δωσω καθολου γιαουρτι?μπορω να δωσω βεβαια γιαουρτι με μελι?αν ομως ουτε αυτο τρωνε? χυμος ας πουμε υπαρχουν συσκευασμενη 100% φυσικοι!και οχι amita φρουτοποτο που λεει πανω η συσκευασια που περιεχει ζαχαρη!θα το πιει και αυτο αλλα οχι σε καθημερινη βαση!εννοειτε καλυτερα να τους φτιαχνουμε εμεις!αλλα μην γινομαστε και μυγιαγκιχτοι!και το φυσικο θα πιουνε και αυτον με λιγο ζαχαρη εχουν το δικαιωμα να πιουνε!ειναι παιδακια πλεον και οχι μωρα!πολλοι οι πειρασμοι και αντε να τα ξεκολλησεις!!:P:p χαλαροτητα συνεση και ολα με μετρο λοιπον!!;)

Πήρα τον παιδίατρο να τον ρωτήσω τι να κάνω, αν είναι να συνεχίσω με κιντ.......έχω μείνει άναυδη! Μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν τα παιδιά πίνουν γάλα....!!!!!! Να τρώνε είπε τυρί και γιαούρτι, δυο φορές τη βδομάδα ψάρι, και το γάλα δε μας νοιάζει! Και για τη διαφορά φρέσκου και κιντ, μου είπε κατά λέξη "είναι όλοι απατεώνες που κάνουν τη δουλειά τους!"

Να και κάτι που με τίποτα δεν το περίμενα..........

Πήρα τον παιδίατρο να τον ρωτήσω τι να κάνω, αν είναι να συνεχίσω με κιντ.......έχω μείνει άναυδη! Μου είπε ότι δεν τον ενδιαφέρει καθόλου αν τα παιδιά πίνουν γάλα....!!!!!! Να τρώνε είπε τυρί και γιαούρτι, δυο φορές τη βδομάδα ψάρι, και το γάλα δε μας νοιάζει! Και για τη διαφορά φρέσκου και κιντ, μου είπε κατά λέξη "είναι όλοι απατεώνες που κάνουν τη δουλειά τους!"

προφανως εννοουσε οτι ειτε πιουν ειτε οχι προτιμαει να τρωνε αλλα πραγματα οπως σου ειχα γραψει και εγω πιο κατω τα οποια ειναι οντως σημαντικα οπως το τυρι και το γιαουρτι.δεν σου ειπε κοφτο τελειως δεν υπαρχει αυτο απο τη στιγμη που το παιδι το ζηταει;) αλλα κοιτα να δωσεις βαση στη βασικη του διατροφη(πρωινο -μεσημεριανο-βραδινο)τωρα οσο αφορα για τους απατεωνες δεν ξερω και ουτε και μας πολυνοιαζει.δεν περιμενω παιδιατρο να μου το πει αυτο.προφανος σου λεω και παλι οτι και γαλα να του ελεγες θα σου ελεγε παρε οποιο θελεις.αυτο σημαινει νομιζω που σου ειπε οτι δεν τον ¨΄ενδιαφερει" ....μην χολοσκας συνεχισε εσυ το γαλα (οποιο θες)αν θελεις πολυ ωραιο γαλα και καλο ειναι το ολυμπος το βιολογικο και οπως σου ειπα στηριξε την υπολοιπη διατροφη τους με γαλακτοκομικα που εχουν πολυ ασβεστιο (κασερι)και γενικοτερα να τρωνε οσο καλυτερα μπορουν;)

Διαφημίσεις

να ενημερωσω επισης οτι οταν η δικια μου εκοψε μαχαιρι το γαλα και εγω ειχα φρικαρει γιατι ηταν μολις 2 χρονων και το ειπα στην παιδιατρο μου αρον αρον γυρναει και μου λεει.χαλαρωσε πως κανεις ετσι.απο την στιγμη που τρωει ολα τα αλλα(γιατι οντως η δικια μου ειναι παμφαγο) μου λεει μην ανυσηχεις.ειναι υπεραρκετο το ασβεστιο που μπορουν να παρουν απο ενα -δυο κοματια τυρι την ημερα και ενα γιαουρτι παρα να καθεσε να τρελενεσαι.και μην την πιεσεις μου λεει να πιει γιατι αργοτερα μπορει να θελει να πιει γαλα και να της δημιουργησεις προβλημα(και καλα σιχαμαρας).οποτε ουτε και η δικια μου παιδιατρος τρελαθηκε με το γαλα αλλα συμφωνα με τα λογια της δεν μου απεκλεισε το παιδι να ξαναζητησει καποια στιγμη!και εννοειτε πως θα της δωσεις μου λεει!κακο δεν κανει...

και η δικια μου η παιδιατρος δεν τρελενεται με το αν θα πιει γαλα η οχι, σιγουρα δεν μου λεει να το κοψει αλλα μου ειπε οτι και να μην πιει αν τρωει γιαουρτια και τυρια ειναι μια χαρα και να μην αγχωνομαι. Αυτο μου το ειπε οταν του ειχα δοκιμασει φρεσκο και τον πειραξει, εχουμε και λιγη δυσανεξια αλλα του παιρνω παιδικα γαλατα και τωρα θα του δωσω και χωρις λακτοζη αλλα δεν του το κοβω

Μα το τυρί και το γιαούρτι, γαλακτοκομικά είναι... Προφανώς δεν τον ενδιαφέρει από που θα λάβει τις ουσίες του γάλακτος. Αν θα είναι γάλα σε ποτήρι ή γάλα σε γιαούρτι. Αν θα είναι φρέσκο ή κονσέρβα... Άλλο αυτό και άλλο να κόβεις το γάλα σε ένα παιδί άνευ λόγου...

Παιδιά γαλακτοκομικά τρώνε τα παιδιά μου και μάλιστα πολλά. Γιαούρτι κάθε μέρα και ειδικά με το τυρί αναρωτιόμασταν μήπως έχουμε και πρόβλημα τόσο πολύ που τρώνε, μιλάμε για πλάκες!Αυτά τα ξέρει ο γιατρός μας.......

Η απάντησή του ήταν "και να μην ξαναπιούν δε με ενδιαφέρει, δεν τρέχει τίποτα"

Δλδ δυο παιδάκια που πίνουν σχεδόν ένα κιλό γάλα τη μέρα ο καθένας, τίποτα καλό δεν κάνουμε τόσο καιρό?

Τι να σου πω... Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είχε πρόθεση να παρουσιάσει το γάλα σαν άχρηστο γενικώς. Ίσως επειδή τρώνε άλλα γαλακτοκομικά σου λέει δεν είναι απαραίτητο... Δεν ρώτησες εκείνη την ώρα διευκρινήσεις;

Εγώ στη θέση σου δεν θα τους σταμάταγα το γάλα σε καμία περίπτωση (εφόσον τους αρέσει κιόλας).

Δες και εδώ:

http://www.incardiology.gr/odigies/galaktokomika.htm

Αυτά δεν τα γράφει εταιρεία γάλακτος, αλλά ιατρικό site.

Ποιο είναι άραγε το αντεπιχείρημά του σε όλα αυτά;

Δεν ξέρω Εκάβη μου, είναι λίγο απότομος γενικώς.........δλδ επειδή έχει θάρρος μπορεί να με βρίσει κιόλας, έτσι μιλάει σε όλους! Και όταν του είπα οτι συζητάμε μήπως το κιντ είναι τελικά πιο εμπλουτισμένο από το φρέσκο, μου λέει "ΜΠΑΑΑΑΑ οτι έλεγα εγώ τόσα χρόνια τώρα μας το λένε άλλοι και τους ακούμε?" Μα εγώ τον άκουσα, μέχρι 6 χρονών έδινα κιντ.......το θέμα είναι οτι στην κολλητή μου ο ίδιος γιατρός από τα 3 δίνει φρέσκο.....και επέμενε κιόλας! Δεν ξέρω τα έχω χαμένα......ας πιούν τα παιδιά και ότι γίνει. Κακό δεν κάνει σίγουρα!

Όχι απλώς δεν κάνει κακό, κάνει καλό!!! Τώρα αν καλό κάνουν και άλλα τρόφιμα, αυτό δεν αναιρεί τα οφέλη του γάλακτος...

Πόσο συμφωνώ............

δεν υπαρχει λογος να προβληματιζεσαι επειδη τα παιδια σου πινουν γαλα. Ασε τις αλλες μαναδες που δεν δινουν καθολου, εσυ κοιτα τι κανεις στα δικα σου παιδια και δεν ειναι λαθος που τρωνε γαλακτοκομικα απλα ο γιατρος επειδη ξερει οτι τρωνε τυρι και γιαουρτι δεν τρελενεται. Χαλαρωσε και συνεχισε αυτο που κανεις, ποτε το γαλα δεν εβλαψε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...