Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μαμά φοβάμαι το στήθος σου

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν καλώς γράφω σε αυτή την ενότητα. Αν πχ θα έπρεπε να γράψω στη ψυχολογία του γονέα ή στον θηλασμό. ΤΕΣΠΑ προχωράω σε αυτό που εδώ και 3 ημέρες με έχει σοκάρει.

Παρασκευή πρωί. Όλοι ήμαστε σε κίνηση, ετοιμαζόμαστε άλλος να πάει στη δουλειά του άλλος στον παιδικό σταθμό.

το Ηλεκτράκι μου γενικά ντύνεται μόνο του στο δωμάτιό μου. Αυτό που κάνω εγώ είναι να της χτενίσω τα μαλλιά.

Ντύνεται λοιπόν και μου λέει "μαμά θα με χτενίσεις;"

Εγώ έχω βάλει μόνο καλσόν και φούστα αλλά ήταν πολύ γλυκιά όπως το είπε και πήγα να την πάρω ψηλά στην αγκαλιά μου.

Το παιδί μου πισωπάτησε, και μου λέει "μαμά φοβάμαι τα β@ζι@ σου!" και μένω κόκκαλο. Πάω να την ξαναπάρω αγκαλιά θεωρώντας ότι εγώ κάτι δεν κατάλαβα ή ότι δεν ήταν κάτι που πραγματικά ειπώθηκε και επαναλήφτηκε το ίδιο σκηνικό: πισωπάτημα και "μαμά τα φοβάμαι".

Παίρνει το σουτιέν μου που ήταν στο κρεβάτι μου το δίνει και μου λέει "βάλτο". το φόρεσα ακόμα σοκαρισμένη και άρχισα να της λέω μα από αυτά έπινες γαλατάκι μωρό μου, από αυτά ήπιε και ο Οδυσσέας, τι φοβάσαι;;;

ήρθε με πήρε αγκαλιά και μου λέει "με αυτό δεν τα φοβάμαι" (δείχνοντας το σουτιέν μου).

Δεν έδωσα συνέχεια αλλά μέσα μου μια πίκρα κουβαλάω από την παρασκευή. ξέρω ότι καμιά φορά οι λέξεις της δεν είναι ακριβείς όταν θέλει να πει κάτι. Αλλά αυτό το πισωπάτημα...

Στο σπίτι δεν κυκλοφορούμε γυμνοί. Το Ηλεκτράκι μου όμως ντύνεται σχεδόν πάντα μαζί μου (για να ντύνεται μόνο του) και με έχει δει πολλές φορές γυμνή. Το στήθος μου αν καί θήλασα είναι πολύ μικρό, πάρα πολύ μικρό ιδίως αφού αδυνάτησα.

Φόβος, αποστροφή;;;; Δεν ξέρω, ότι και αν ήταν αυτό που βίωσα τη Παρασκευή πολύ, μα πάρα πολύ με πίκρανε....

Το Ήλεκτράκι μου και ο Οδυσσέας μου, οι ηλιαχτίδες μου!

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

κι Εγώ τώρα τελευταία δε νοιώθω πολυ καλά...

Διαφημίσεις

Μα αυτή τη λέξη χρησιμοποιείτε για το στήθος; Αν δεν την χρησιμοποιείς εσύ, αναζήτησε από ποιον μπορεί να την έχει ακούσει και τι πιθανόν ειπώθηκε για να δαιμονοποιηθεί το στήθος! Υπάρχουν ορισμένοι ενήλικες που έχουν τα θεματάκια τους με την όλη υπόθεση στήθος! Αλλά τέτοιες ευκαιρίες με μικρά παιδιά δεν τις χάνουν, γιατί το να επαναφέρεις την κουβέντα, πρώτον, έχεις λιγότερες πιθανότητες να βγάλεις άκρη και δεύτερον δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα στο θέμα, επαναφέροντάς το. Πάντως, το ότι δεν έγινε να λυθεί εκείνη τη στιγμή, κατά κάποιον τρόπο δικαίωσε το παιδί, ότι όντως κάτι τρομαχτικό συμβαίνει με το στήθος σου και θα είναι πιο δύσκολο στο εξής να ανατρέψεις την εντύπωση αυτή, σε σχέση με το να είχε ανατραπεί εκείνη τη στιγμή.

Τώρα τι να σου πω, νομίζω το μεγαλοποίησες λίγο και το στήθος έχει περισσότερο συμβολισμό για εσένα από ό,τι για το παιδί τώρα που δεν θηλάζει. Είναι πιο έντονες οι αναμνήσεις οι δικές σου, για το δικό του θηλασμό, παρά του παιδιού.

Μα αυτή τη λέξη χρησιμοποιείτε για το στήθος;

Γενικά δεν θυμάμαι να έχει γίνει ποτέ κάποια αναφορά πχ ειδικά στο στήθος μου οποτε θα είχα χρησιμοποιήσει κάποια λέξη - εγώ ή άντρας μου. Αλλά έρχεται σε επαφή με αρκετό κόσμο και δεν ξέρω αό που έγινε η αναφορά- έτσι και αλλιώς για μένα σαν λέξη είναι απόλυτα αποδεκτή.

Πάντως, το ότι δεν έγινε να λυθεί εκείνη τη στιγμή, κατά κάποιον τρόπο δικαίωσε το παιδί, ότι όντως κάτι τρομαχτικό συμβαίνει με το στήθος σου και θα είναι πιο δύσκολο στο εξής να ανατρέψεις την εντύπωση αυτή, σε σχέση με το να είχε ανατραπεί εκείνη τη στιγμή.
΄

Δεν ήμουν σε θέση να το λύσω εκείνη τη στιγμή. Ακόμα δεν είμαι. Αναζητώ την αφορμή ακόμα για να καταλάβω τι γίνεται μέσα της και μετά να το αντιμετωπίσω.

Τώρα τι να σου πω, νομίζω το μεγαλοποίησες λίγο και το στήθος έχει περισσότερο συμβολισμό για εσένα από ό,τι για το παιδί τώρα που δεν θηλάζει. Είναι πιο έντονες οι αναμνήσεις οι δικές σου, για το δικό του θηλασμό, παρά του παιδιού.

Σίγουρα το δικό μου θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο από του παιδιού. και ενίοτε έδινα πολύ σημασία στον θηλασμό, θεωρώντας μέχρι ένα σημείο ότι εξίσου σημαντικό είναι για το παιδί. Βασικά όταν αποθήλασα στη Ηλεκτρα κατάλαβα ότι΄πιο πολύ με πείραξε εμένα παρά αυτή που το ξέχασε σχεδόν αμέσως.

Το ναμην θυμάται όμως τον θηλασμό (θυμάται τον αδερφό της που θήλαζε) μέχρι το να φοβάται το στήθος μου απέχουν πάρα πολύ. Και πολύ θα ήθελα να ξέρω τι είναι αυτό που την απώθησε.

..................................................................................

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Ρεα καλημερα...χαιρομαι που τα ξαναλεμε.Θυμησε μου ποσο χρονων ειναι η μικρη σου? Παει καιρος που εχεις σταματησει το θηλασμο του μικρου? Πως αντιδρουσε η μικρη οταν σε εβλεπε να θηλαζεις τον αδερφο της? Αδιαφορουσε?

Εκεινη τη στιγμη δεν τη ρωτησες γιατι φοβαται? Εγω να σου πω κατι τετοια τα αναλυω επιτοπου.

Διαφημίσεις

και εμένα η εικόνα της μαμάς μου γυμνής με έκανε πάντα να νιώθω "άβολα", οπότε ίσως αυτό θέλει να εκφράσει η μικρή σου με το "φοβάμαι"

και σκέψου ότι εμένα ούτε με θήλασε, ούτε την είδα να θηλάζει άλλο παιδί

απλά η εικόνα του στήθους τους μου κακοφαινόταν και το θυμάμαι πολύ έντονα (ήταν και τα αθάνατα 70s που κάνανε και topless μπάνιο στη θάλασσα καμιά φορά οι γυναίκες (πριν την τρύπα του όζοντος κλπ) και η μαμά μου τότε 30άρα με τις φίλες της το έκαναν σποραδικά).

Δεν είμαι πουριτανή, απλά όταν την έβλεπα γυμνόστηθη, πώς να το πω, σαν να "ντρεπόμουν" εγώ, ένιωθα αμήχανα.

Κάτι τέτοιο πιθανόν να νιώθει η μικρή σου (μα Ηλέκτρα??? και τι σημειολογία! ο μικρός έπρεπε να ονομαστεί Ορέστης! πλάκα κάνω, φυσικά)

Το Ηλεκτράκι είναι 3χρονών +2μηνών.

τείνω να πιστέψω και εγώ ότι εκφράζει ένα είδος δυσαρέσκειας τύπου αμηχανία, απέναντι στο στήθος μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι έμφυτο, αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω άλλη αφορμή. Και νόμιζα οτι είναι βρέφος ακόμα για τέτοια ένστικτα.

όταν θήλαζα τον Οδυσσέα ήταν "αδιάφορη" δηλαδή δεν έδειχνε να την απασχολεί το θέμα περισσότερο από το μπιμπερό που του έδωσα αργότερα.

Από τη μία (κάποιες φορές) έρχεται και κολλά πάνω μου βάζοντας τη καρέκλα της δίπλα στη δικιά μου και μου λέει "μαμά είμαι πολύ κοντά σου, κολλητά" και από την άλλη αυτό - ακόμα νιώθω μουδιασμένη.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Εκεινη τη στιγμη δεν τη ρωτησες γιατι φοβαται? Εγω να σου πω κατι τετοια τα αναλυω επιτοπου.

τη ρώτησα, γιατί φοβάται με αυτό έπινε γαλατάκι και αυτή και ο αδερφός της, η απάντηση "το φοβάμαι"...

Είναι αρκετά μικρή νομίζω, για να εκφράσει βαθύτερα αισθήματα λεκτικά αλλά και εγώ σοκαρίστηκα τόσο που δεν μπόρεσα να λειτουργησω πιο εποικοδομητικά...

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μικρουλα για να σου πει κατι παραπανω για τον φοβο της, εγω στη θεση σου θα την ξαναρωταγα, θα ελεγα οτι μου φανηκε λιγο περιεργο να φοβαται ενα μερος του σωματος μου και ισως εκανα και πλακα πχ φοβασαι και τα αυτια μου? φοβασαι το γονατο μου? και θα την ρωταγα πως της ηρθε.

Ισως σου πει κατι παραπανω, ισως και οχι βεβαια, και μπορει με λιγο χιουμορ να της φυγει και η ''φοβια''. Δεν ξερω μπορει να λεω βλακειες αλλα εγω μαλλον ετσι θα το χειριζομουν.

Όταν λες ότι σε βλέπει γυμνή, εννοείς ολόγυμνη; Χωρίς καθόλου ρούχα; Ή γυμνή από τη μέση και πάνω;

Νομίζω ότι αυτό που σου λέει είναι "δεν θέλω να σε βλέπω γυμνή". Είναι σε μια ηλικία που καταλαβαίνει ότι υπάρχουν μέρη του σώματος που δεν τα δείχνουμε σε όλους. Οπότε σου λέει (με τον τρόπο της) κάνε αυτό που κάνουν και οι άλλοι, κάλυψε τα μέρη που δεν πρέπει να δείχνεις.

Διαφημίσεις

Όταν λες ότι σε βλέπει γυμνή, εννοείς ολόγυμνη; Χωρίς καθόλου ρούχα; Ή γυμνή από τη μέση και πάνω;

Νομίζω ότι αυτό που σου λέει είναι "δεν θέλω να σε βλέπω γυμνή". Είναι σε μια ηλικία που καταλαβαίνει ότι υπάρχουν μέρη του σώματος που δεν τα δείχνουμε σε όλους. Οπότε σου λέει (με τον τρόπο της) κάνε αυτό που κάνουν και οι άλλοι, κάλυψε τα μέρη που δεν πρέπει να δείχνεις.

Βασικά δεν είπα ότι με βλέπει γυμνή, ήμουν μάλλον ξεκάθαρη ότι δεν κυκλοφορούμε γυμνοί στο σπίτι. Εκτός και αν έρθει την ώρα που κάνω μπάνιο. Εκεί δεν κρύβομαι ακόμα και να έλθει.

Με είδε γυμνή από τη μέση και πάνω.

Όταν λες δεν πρέπει να τα δείχνεις, εννοείς σε ποιον; Στη κόρη μου; Στους τρίτους; Στους συναδέλφους; κάθε πράγμα έχει τη διαβάθμισή του θεωρώ.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Δεν νομιζω οτι ειναι τοσο μικρουλα για να σου πει κατι παραπανω για τον φοβο της, εγω στη θεση σου θα την ξαναρωταγα, θα ελεγα οτι μου φανηκε λιγο περιεργο να φοβαται ενα μερος του σωματος μου και ισως εκανα και πλακα πχ φοβασαι και τα αυτια μου? φοβασαι το γονατο μου? και θα την ρωταγα πως της ηρθε.

Ισως σου πει κατι παραπανω, ισως και οχι βεβαια, και μπορει με λιγο χιουμορ να της φυγει και η ''φοβια''. Δεν ξερω μπορει να λεω βλακειες αλλα εγω μαλλον ετσι θα το χειριζομουν.

Νομίζω οτι είναι καλή ιδέα να τη ρωτήσω αν φοβάται κάτι άλλο πάνω μου.

Ο Θεός πέθανε...

Ο Μαρξ πέθανε...

Νομίζω πως οτιδήποτε δεν είναι οικείο τα παραξενεύει. Είναι μικρούλα ακομα για να μπορεί να εκφράσει απόλυτα τα συναισθήματα της. Ίσως λοιπόν να μην ήταν φόβος.

Εμένα ο γιος μου τυχαία είδε τον σύζυγο γυμνό μιας και μπουκάρει σαν σίφουνας κ μόλις τον είδε κοκκάλωσε. Του λεει με μια αφέλεια : μπαμπά, τι είναι το (αυτό); Κ φυσικά καταλαβαίνετε τί έδειχνε...

έχουν αποριές...

Πάντως και γω μέχρι σήμερα που είμαι 30 , νιώθω τρομερά αμήχανα αν τυχει να δω την μαμά μου γυμνή. καλά για τον μπαμπά μου δεν μου χει τύχει και ελπίζω να μην με αξιώσει ο θεός....:mad:

Βασικά δεν είπα ότι με βλέπει γυμνή, ήμουν μάλλον ξεκάθαρη ότι δεν κυκλοφορούμε γυμνοί στο σπίτι. Εκτός και αν έρθει την ώρα που κάνω μπάνιο. Εκεί δεν κρύβομαι ακόμα και να έλθει.

Ε αυτό είπα κι εγώ. Ότι συνήθως δεν κυκλοφορείτε γυμνοί στο σπίτι, άρα λογικό είναι όταν σε είδε γυμνή, να σου είπε να ντυθείς. Είναι αρκετά μεγάλη για να έχει καταλάβει ότι οι άνθρωποι δεν κυκλοφορούν γυμνοί και ότι ειδικά κάποια μέρη του σώματος τα έχουμε πάντα καλυμένα.

Όταν λες δεν πρέπει να τα δείχνεις, εννοείς σε ποιον; Στη κόρη μου; Στους τρίτους; Στους συναδέλφους; κάθε πράγμα έχει τη διαβάθμισή του θεωρώ.

Μέσα σε ένα σπίτι μπορεί να δούμε ο ένας τον άλλο γυμνό την ώρα του μπάνιου ή του ντυσίματος, αλλά σε γενικές γραμμές δεν τρώμε πρωινό γυμνοί, δεν βλέπουμε τηλεόραση γυμνοί, δεν πάμε βόλτα γυμνοί, δεν παίζουμε γυμνοί, δεν χουζουρεύουμε γυμνοί. Η διαβάθμιση (αν υπάρχει) είναι ελάχιστη.

Αν εσύ ήσουν η κόρη σου και η μάνα σου ήσουν εσύ, θα ήσουν άνετη να αγκαλιάζεστε γυμνές;

REA, μήν με κράξεις, αλλά ξέρεις τι μου πέρασε από το μυαλό?

ζωγραφίζετε φατσούλες? η κόρη μου που είναι 5, βλέπει μια φατσούλα σε όλα, ακόμη και στο σχηματισμό που κάνουν τα πόμολα της κουζίνας.

Του μπαμπά της τα στήθη τα λέει ματάκια και κάνει από κάτω νοητά χαμόγελα. Μπορεί να της φάνηκε περίεργη φάτσα, να την τρομάζουν οι θηλές κάπως... όχι το σύνολο.

ξέρω οτι ακούγομαι τουλάχιστον γραφική, αλλά μου ρθε:shock:

s-age.png

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...