Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

μωρό 2,5μην.και πρασινα κακακια???


Recommended Posts

γεια σας

το μωρακι μου ειναι 2,5μηνων και κανει πρασινα κακακια!το θηλαζω αποκλειστικα ,ο παιδιατρος λεει οτι,οτι αναλογως το τι τρωω αναλογο χρωμα θα εχουν και τα κακακια!καποιες κοπελες λενε οτι τα κακακια πρεπει να ειναι μουσταρδι με κοκκους!το μωρο μου παιρνει βαρος κανονικα!λετε να ειναι φυσιολογικα κ τσαμπα να ανυσηχω????

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Ναι καλέ! μην ανησυχείς! Οσο θηλάζεις αυτά είναι φυσιολογικά. Οπως και η συχνότητα. Μπορεί να κάνει κάθε 30 λεπτά κακάκια και μπορεί και κάθε 10 ημέρες. Είναι αναλόγως το πόσο και πως αφομοιώνει το γάλα της μαμάς - σύμφωνα με την ανάπτυξη της φάσης που βρίσκεται!

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

Τα πράσινα κακάκια ξέρω ότι μας δείχνει ότι είναι λίγο αρρωστούλικο το μωρό.Μην ανυσυχήσεις με αυτό,Εννοώ κάποιο μικρό κρύωμα ή πονάκια στο στομαχάκι του.Εμένα η κόρη μου είναι 4 μηνών και μου κάνει πράσινα κακακια τώρα που είναι κρυωμένη.

yxUep3.png

 

 

Y8Nsp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κι εμενα είχε πράσινα κακακια.Δεν είναι τίποτα.Άλλες φορές ήταν απο κάτι που είχα φάει κι άλλες απο υπερπαραγωγή,δηλαδή οταν το μωρο τρωει το "αραιο" γάλα που ειναι στην αρχή.Αν ειναι κάτι τέτοιο προσπάθησε απλα να μην αλλάζεις συχνά το στήθος,ας θηλάζει μεχρι να το αφήσει μονο του.:wink:Μην ανησυχείς παντός!

Link to comment
Share on other sites

καλημερα... τα πρασινα κακα σημαινουν η υπερπαραγωγη οπως ειπε πιο πανω η κοπελα αλλα αν δεν υπαρχει υπερπαραγωγη σημαινει αλλεργια....συνηθως στο αγελαδινο γαλα (βασικα πρωτεινη γαλακτος που υπαρχει σε γαλακτοκομικα αλλα και τα ''κρυφα'' σε πολλες τροφες).....ψαξε το λιγο μηπως ειναι αλεργια (μην σε αγχωνει και κατι τετοιο να συμβαινει δεν κρατει πολυ,περναει...)...μπορεις να γραψεις επισεις το θεμα σου σε μια πολυ συγκεκριμενη ομαδα στο fb..αν θες πληροφοριες μπορεις να μου στειλεις πμ..

 

οσο για τον χρωματισμο απο καποιες τροφες υπαρχει αλλα συνηθως μετα απο καροτο-ντοματα κτλ που βγαινουν πιο πορτοκαλι.....

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

κοριτσια λετε να μην ανυσηχω!εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ ,οτι πρεπει να ειναι μουσταρδι και λεω τι γινεται.ο γιατρος μου λεει οτι ειναι αναλογως τι τρωω εγω.αυτο που παρατηρησα ειναι οτι ,οτι και αν τρωω αυτα πρασινα ειναι .,σπανια να ειναι μουσταρδι!υπερπαραγωγη ειχα στην αρχη ,τωρα κυνηγαω τις τροφες που κατεβαζουν γαλα!και ναι ,το αφηνω στο καθε στηθος μεχρι να βαρεθει και να μην το πιανει και μετα το αλλαζω.σας ευχαριστω κοριιιτσια!

λιζυ αν θες δωσμου τη διευθυνση απο το fb.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που λέει ο γιατρός ότι είναι αναλόγως του τί τρως εσύ δεν ισχύει σε καμμία περίπτωση! Μικροδιαφορές στο χρώμα λόγω διατροφής, ιωσούλας κλπ. μπορεί να παίζουν, αλλά πχ. για 1 μέρα.

 

Συστηματικά πράσινα κακά μπορεί να σημαίνουν 2 πράγματα:

 

α) υπερπαραγωγή (ιδιαίτερα αν συνδυάζονται με αφρώδεις και 'εκρηκτικές' κενώσεις). Λες ότι κυνηγάς τροφές που κατεβάζουν γάλα...Εφόσον δεν έχεις πρόβλημα στην παραγωγή σου - το μωρό βάζει βάρος και βρέχει πάνες - καλό είναι να μην παρεμβαίνεις, γιατί μπορεί άθελά σου να δημιουργήσεις υπερπαραγωγή. Θα μπορούσες να δοκιμάσεις να δίνεις το ίδιο στήθος περισσότερες φορές (πχ. για 2 γεύματα συνεχόμενα - αν τα γεύματα δεν απέχουν πολύ - ή για 2 ώρες συνεχόμενες) να δεις αν θα υπάρξει βελτίωση.

 

β) αλλεργία, κυρίως στην πρωτεϊνη του αγελαδινού (εμένα είχε ο γιος μου και έκανε από πρασινομουσταρδί έως καταπράσινα :-( ) ...Παρατήρησε προσεκτικά τις πάνες του μήπως δεις κόκκους αίματος...Θα μπορούσες να κάνεις και μια εξέταση mayer (εξέταση κοπράνων για αιμοσφαιρίνη) αλλά μπορεί να βγεί και ψευδώς αρνητική (φαντάσου εμένα είχε ορατό αίμα αλλά η τρίτη mayer βγήκε θετική)...Αλλιώς μπορείς να δοκιμάσεις πλήρη αποχή από γαλακτοκομικά και μοσχάρι για μερικές μέρες να δεις πώς θα πάει. Στην περίπτωση αυτή προσοχή στα κρυμμένα γαλακτοκομικά (σε μπισκότα, φρυγανιές κλπ.) και έχε υπόψην ότι μπορεί να πάρει μέχρι και μήνα μέχρι να δεις βελτίωση.

 

Σε κάθε περίπτωση θα σου έλεγα να μην ανησυχείς, αλλά οπωσδήποτα να το ψάξεις!

Link to comment
Share on other sites

ναι ,συστηματικα πρασινα κακα κανει!ειδα το γαλα μου να λιγοστευει και ετσι αρχισα να κυνηγαω τις τροφες που κατεβαζουν γαλα,εδω και καποιες μερες δηλ.οποτε θεμα υπερπαραγωγης δεν υπαρχει.πριν απο λιγο που αλλαξα πανα ειδα κατι κλωστουλες με αιμα ,οχι πολλες,εντωμεταξυ σημερα εφαγα αυγο πρωτη μερα ,μετα την γεννα,να 'ναι απο αυτο??το αιματακι εννοω

κοριτσια η αλλεργια τι μπορει να προκαλεσει στο παιδι??γιατι αλλες κοπελες λενε να μην ανησυχω απο την στιγμη που παιρνει βαρος..

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...