Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με θέματα διατροφής από πολύ μικρή, από τα 15 γιατί τις δύο προηγούμενες χρονιές είχα οίδημα στο ένα γόνατο τη μία χρονιά και στο άλλο την άλλη και ο γιατρός μου είπε να το ξεχάσω και να εύχομαι να με ξεχάσει κι αυτό. Τελικά ήταν τα πρώτα καμπανάκια της αρθροίτιδας για την οποία υπήρχε οικογενειακό ιστορικό.

ρευματοειδη αρθριτιδα?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μαμά του ζυμαρούλη, θα τολμούσα να σου προτείνω (λέω "τολμούσα" γιατί η κόρη μου δεν πηγαινει στο παιδικό, οπότε δεν έχω ιδία πείρα) να φτιάχνεις κι εσύ "κέηκ" και "μπισκότα" με αγνά υλικά. Έτσι δε θα διαφέρει το φαγητό του από των άλλων παιδιών για να τον ενοχλεί.

Κάπου υπάρχει κι ένα ωραίο κέηκ με χουρμάδες...

Μαμά του ζυμαρούλη νομίζω ότι αυτό που σου πρότεινε η doo είναι το καλύτερο, καμιά φορά όταν θέλω να ξεγελάσω τη μεσαία κόρη μου της δίνω να τρώει ξερές μπανάνες και ξερά φρούτα αλλά επειδή ο γιός σου είναι πιο μικρός και δεν μπορεί να τα φάει ίσως λίγο μαύρο ψωμάκι με ταχίνι και μέλι ή αμυγδαλοβούτυρο ή κάποιο κέικ από αυτά που έχει γράψει η Χλόη να τον ξεγελάσουν.

.png

Απορώ πάντως Rosie κ Χλόη πως κ δε τα μαζέψατε για τις άλλες πολιτείες τις πιο πολιτισμένες....η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ...δεν παλεύεται που λέει και κάποιος γνωστός μου :?:?

Να σου απαντήσω εγώ που έζησα στο εξωτερικό;

Λοιπόν έφυγα γνωρίζοντας όλα μα όλα τα κακά και τα ανάποδα της Ελλάδας και ήταν καθαρά προσωπική μου επιλογή να φύγω για την οποία δεν με πίεσε κανείς.

Ζήσαμε με τον άντρα μου στην πατρίδα του δύο χρόνια τα οποία πρέπει να ομολογήσω ότι ήταν από τα πιο ευτυχισμένα της ζωής μου. Κατάφερα κιόλας να ασχοληθώ με την ζωγραφική και τη γλυπτική που είναι οι μεγάλες μου αγάπες και να γνωρίσω εξαιρετικά γοητευτικούς τόπους αλλά και ανθρώπους.

Και παρόλα αυτά τα ωραία, ένιωθα μέσα μου συνεχώς μια νοσταλγία... Θυμάμαι που κατέβηκε μια φορά ο Νταλάρας για να δώσει συναυλία στη Βηθλεέμ και πήγαμε να τον δούμε και από τη συγκίνηση έκλαιγα στην αγκαλιά του καλού μου μία ώρα! Για την Ελλάδα ρε γμτ!!! Για μια ιδέα... ένα όραμα... μια πατρίδα που όλοι θα θέλαμε να είναι καλύτερη και που αγαπάμε με τα στραβά και τα ανάποδά της!!!

(Πάντως όντως εδώ η κατάσταση δύσκολα παλεύεται πια)

Αυτά και δεν ξαναχαλάω το τόπικ!!! :D

Πού 'σαι Αγλαΐα να με θαυμάσεις... αιθεροβαμονικό παραλήρημα με έπιασε πάλι!!!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Καλημέρες πολλές σε όλες

Η πρώτη μου αποστολή να διαβάσω όλο το θέμα για τα εμβόλια εξετελέσθη Η δεύτερη για την υγιεινή διαστροφή εξετελέσθη και αυτή τώρα λοιπόν μένει να τα υιοθετήσω (που νόμιζα ότι έκανα σωστή διατροφή τρομάρα μου) στην οικογένειά μου και κυρίως στο γιο μου. Έχω ένα μεγάλο και το πιο κρίσιμο ερώτημα κατά την άποψή μου. Τι κάνεις όταν ο γιος σου 21 μηνων σχεδόν πηγαίνει παιδικό όπου αν δείτε το διαιτολόγιο θα φρίξετε και εσύ είσαι η τρελή μαμά του σχολείου που ασχολείται με την διατροφή. Για πολύ καιρό του έστελνα δικό μου φαγητό (πρωινό, μεσημεριανό και απογευματινό) γιατί μένει μέχρις τις 4,30 στον παιδικό. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπε η δασκάλα ότι δεν θέλει ο μικρός τα φαγητά που του στέλνω ζηλεύει και θέλει να τρώει ότι τρώνε τα άλλα παιδάκια. Οπότε σταμάτησα να του στέλνω μεσημεριανό και τώρα του στέλνω πρωινό και απογευματινό γιατί το δικό τους είναι απαράδεκτο. 3 φορές την εβδομάδα το απόγευμα κέικ και 3 φορές το πρωί ή 4 ψωμί με βιτάμ. Εγώ τι μπορώ να κάνω. Όταν 5 ημέρες από τις 7 της εβδομάδας το παιδί μου τρώει σαβούρα και έρχεται στο σπίτι και ζητάει μπισκότα με κλάματα και φωνές τι να κάνω?

Λοιπόν, τα διαβάζω αυτά και έρχομαι εκ των υστέρων να ευχαριστήσω το θεό που μου έδωσε τόσο παράξενα παιδιά. Και κυρίως τη μεσαία, την Εύα που με τίποτα μα με τίποτα δεν ήθελε να τρώει τις σαβούρες του παιδικού σταθμού.

Για να καταλάβεις μια φορά που είχανε πίτσα τους την πέταξε στα μούτρα φωνάζοντας "Δεν τρώω εγώ αυτές τις βλακείες"!!!

Επίσης όταν είχανε φακή, ζητούσε πάντα και δεύτερο πιάτο :shock: .

Είναι στο παιδί, τι να πει κανείς. Οι δικές μου ποτέ δε μου ζήτησαν πατατάκιά ή γαριδάκια ή άλλα τέτοια σκουπίδια. Κανένα μπισκοτάκι μπορεί να φάνε πότε πότε κι αυτό στη μεγάλη ανάγκη.

Επέμεινα κι εγώ όμως πολύ και καταλαβαίνω απόλυτα τον προβληματισμό σου. Να θέλει ο έρημος ο Οδυσσέας να κάνει προκοπή και να μην τον αφήνουν οι Σειρήνες...

Προς το παρόν δεν πρέπει να φαίνεται ότι τον πιέζεις πάνω στο θέμα του φαγητού. Τα πιτσιρίκια σε αυτές της ηλικίες κάνουν ό,τι τους περνάει από το χέρι για να επικρατήσει η δική τους άποψη! ΄Οταν αισθάνονται ότι ζορίζονται αντιδρούν και έρχονται τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. (Σου μιλάω με την πείρα που έχω ως μητέρα και ως εκπαιδευτικός)

Μπορείς να εξακολουθήσεις να του δίνεις το φαγητό που θεωρείς κατάλληλο για το παιδί σου και ας μην το τρώει. Οι εναλλακτικές λυσεις που σου έδωσαν τα κορίτσια είναι πολύ καλές. Εγώ συνηθίζω να τους φτιάχω κέικ με καρότο που τους αρέσει πολύ. Η Εύα μου είναι πια πολύ υπερήφανη που στο κλασικό νηπιαγωγείο είναι το μοναδικό παιδάκι που μαζί με το κολατσιό του έχει πάντα κάποιο φρούτο ή λαχανικό. Έχει ήδη αρχίσει να ξεχωρίζει τη διαφορά. Το ίδιο και η Μελίνα μου που ήταν το μοναδικό παιδάκι που στο ολοήμερο νηπιαγωγείο έπαιρνε μαζί της ξεχωριστό μπολάκι με σαλάτα.

Λίγες μπουκίτσες είναι μια κατάκτηση. Μην τον μαλώσεις αν δεν έχει φάει. Επιβράβευσέ τον με μέτρο για κάθε επιπλέον μπουκίτσα που κατάφερε να φάει χωρίς να το κάνεις μεγάλο θέμα. Και να θυμάσαι πάντα μα πάντα να του τονίζεις πόσο ωφελεί το σωματάκι του καθεμιά από τις τροφές που του δίνεις.

Εμείς ακόμη και τώρα συζητάμε στο τραπέζι τι προσφέρει στον οργανισμό μας καθεμιά απ' τις τροφές που βρίσκονται πάνω στο τραπέζι. Έχει γίνει πια κάτι σαν παιχνίδι. Π.χ. με ρωτάει η μικρή: Μαμά, τί βιταμίνες έχει το τάδε φαγητό; Κι εγώ της εξηγώ: Βιταμίνη C που μας βοηθάει να μην αρρωσταίνουμε ή βιταμίνη Α που κάνει το δερματάκι μας λαμπερό ή βιταμίνη Κ που βοηθάει να κλείσουν οι πληγούλες μας όταν χτυπάμε και άλλα τέτοια.

Φυσικά δεν πείθονται πάντα για το ότι δεν πρέπει να φάνε το άσπρο ψωμάκι του μπαμπά αλλά το ολικής της μαμάς αλλά παρατηρώ ότι σιγά σιγά έχουμε καταφέρει να εσωτερικεύσουν κάποιες υγιεινές συνήθειες και να τις επαναλαμβάνουν χωρίς να τους το ζητάω εγώ.

Το ξέρω πως είναι δύσκολο. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο. Θέλει πολλήηηηηηηηηηηηηηηη υπομονή και άλλη τόση αγάπη! :D

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Δημητρα πολυ συντομη ησουν σημερα!Εισαι καλα????? :lol:

Λες και τό 'ξερα και ξεσάλωσα στο προηγούμενο ποστ!!!

Απορώ πάντως Rosie κ Χλόη πως κ δε τα μαζέψατε για τις άλλες πολιτείες τις πιο πολιτισμένες....η κατάσταση έχει ξεφύγει εδώ...δεν παλεύεται που λέει και κάποιος γνωστός μου :?:?

Όπως λέει και μια φίλη μου, που μετά από 18 χρόνια στην Αμερική (Σικάγο, Καλιφόρνια και Μανχάταν) ήρθε πίσω (και όλο κλαίγεται :) ), πάσχουμε από το λεγόμενο "σύνδρομο του μετανάστη"!

Πάντως κι εγώ στην Αγγλία Νταλάρα άκουγα (και όλους τους παρόμοιους, βλέπε Αλκίνοο, Κατσιμιχέους κτλ) ενώ εδώ σπανίως ακούω ελληνική μουσική, πέρα από το ετήσιο ξεσάλωμα στο Ρέμο :)

Και τώρα που ήρθε και η ανοιξούλα, με τις όμορφες μεγάλες μέρες, φεύγουν σε μεγάλο βαθμό οι αμφιβολίες που κάποτε έχω σχετικά με το αν έκανα καλά που έφυγα...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Και τώρα που ήρθε και η ανοιξούλα, με τις όμορφες μεγάλες μέρες, φεύγουν σε μεγάλο βαθμό οι αμφιβολίες που κάποτε έχω σχετικά με το αν έκανα καλά που έφυγα...

Rosie, ευτυχώς που σε βρήκα!! Αισθάνομαι οτι βρήκα κάποιον να με καταλαβαίνει. Άσχημο πράγμα το σύνδρομο του μετανάστη.

Κι εγω που εχω το συνδρομο του μεταναστη αλλα απο την αντιστροφη μερια??? :shock::?

DIONI αφού το έχεις τόσο απωθημένο να φύγεις, τότε πρέπει να το κάνεις γιατί μια ζωή θα αναρωτιέσαι...

Φυσικά το σύνδρομο του μετανάστη δεν παρατηρείται σε όλους. Πχ η αδερφή μου είναι τρισευτυχισμένη στην Αμερική, παντρεύεται αμερικάνο, και μας επισκέπτεται μόνο μια φορά το χρόνο, μόνο και μόνο για να δει το μικρό :)

μόλις ανακάλυψα το τοπικ.....(καιρός ήταν!!!!!!!να το δω!!!!!!!)

παρα πολύ ωραία ολα αυτα που λέτε ...

και οχι μονο ωραία ...χρήσιμα....επιμορφωτικά......κτλ...

με κρατήσατε ξύπνια μεχρί τωρα για να διαβάζω.....

και ειναι η στιγμή που αλλάζω την διατροφή μου ......

:oops::oops:

Dimitrali απλά στεναχωριέμαι γιατί μέχρι να πάμε παιδικό έτρωγε τόσα καλά και είναι κρίμα να καταπίνει σαβούρες επειδή αυτοί βαριούνται να φτιάξουν υγιεινά γεύματα. Φυσικά με ενοχλεί το γεγονός ότι πιάνω στον αέρα την ειρωνία από μέρους τους και επειδή είμαι και ολίγον οξύθυμη δεν βλέπω να προχωράμε καλά. Τεσπα εγώ προσπαθώ όσο μπορώ ευτυχώς λατρεύει τα φρούτα και τα ωμά λαχανικά. Αλήθεια Χλόη που είναι οι συνταγές σου???

FXWyp3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!!

Σχετικά με τα κορν φλέηκς

Το τόπικ έχω ξεκινήσει να το διαβάζω, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα και πολλά.

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ψάξει για τα κορν φλέηκς:

Ο μικρός μου αρνείται πεισματικά να πιει γάλα και θέλει μόνο να το τρώει με κορν φλέηκς σοκολάτα. Η παιδίατρος ήταν υπέρ.

Αλλά ανακάλυψα ότι τα κορν φλέηκς δεν είναι και τόσο "υγιεινά" όσο νόμιζα. Λέτε να τα αντικαταστήσω με βιολογικά; Είναι πιο υγιεινά; ξέρει κανείς;

βοήθεια, please, γιατί τρώει αρκετά κάθε μέρα!!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Κι εγω που εχω το συνδρομο του μεταναστη αλλα απο την αντιστροφη μερια??? :shock::?

DIONI αφού το έχεις τόσο απωθημένο να φύγεις, τότε πρέπει να το κάνεις γιατί μια ζωή θα αναρωτιέσαι...

Φυσικά το σύνδρομο του μετανάστη δεν παρατηρείται σε όλους. Πχ η αδερφή μου είναι τρισευτυχισμένη στην Αμερική, παντρεύεται αμερικάνο, και μας επισκέπτεται μόνο μια φορά το χρόνο, μόνο και μόνο για να δει το μικρό :)

Nαι ναι θα το κανουμε!Και μαλλον βρηκαμε και τροπο να παμε δοκιμαστικα ενα διαστημα να δουμε αν θα μας παει!! :D

03HJp2.png

Ο παιδίατρος μας σύστησε να δίνουμε στον μικρό (2,5 ετών)βασιλικό πολτό.

Έψαξα στο γούγγλη και βρήκα κάποιες πληροφορίες αλλά θα ήθελα να

ρωτησω κι εσάς.

Αν το θέμα έχει ήδη συζητηθεί μπορείτε να με παραπέμψτε στο σωστό σημείο.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαβάζω ότι στην κόκκινη φλούδα των μήλων βρίσκεται ένα πολίτιμο φλαβονοειδές (που υπάρχει και στην κόκκινη φλούδα των κρεμμυδιών).

Εσείς τα βιολογικά μήλα με τη φλούδα τα δίνετε στα παιδιά σας? :roll:

aPiIp2.png AMd6p2.png

Καλημέρα!!!

Σχετικά με τα κορν φλέηκς

Το τόπικ έχω ξεκινήσει να το διαβάζω, αλλά δεν προλαβαίνω τώρα και πολλά.

θα ήθελα να ρωτήσω αν έχετε ψάξει για τα κορν φλέηκς:

Ο μικρός μου αρνείται πεισματικά να πιει γάλα και θέλει μόνο να το τρώει με κορν φλέηκς σοκολάτα. Η παιδίατρος ήταν υπέρ.

Αλλά ανακάλυψα ότι τα κορν φλέηκς δεν είναι και τόσο "υγιεινά" όσο νόμιζα. Λέτε να τα αντικαταστήσω με βιολογικά; Είναι πιο υγιεινά; ξέρει κανείς;

βοήθεια, please, γιατί τρώει αρκετά κάθε μέρα!!!

Για τα δημητριακά μπορείς να διαβάσεις κι εδώ

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=18206&highlight=%B8%F1%E5%F5%ED%E1

Προσωπικά δεν του τα έδινα τα συγκεκριμένα που γράφεις.

Στα βιολογικά τα bran flakes που παίρνω και δίνω κάποιες φορές και στον μικρό γράφουν ότι δεν περιέχουν ζάχαρη ούτε αλάτι.

Άλλη λύση που χρησιμοποιώ είναι η βρώμη με λίγο μέλι μέσα.

Άλλα ας δούμε τι θα γράψουν και οι υπόλοιπες κοπέλες που το έχουν μελετήσει το ζήτημα.

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Μαριλίνα, εγώ της δίνω που και που βιολογικά κορν φλέηκς, χωρίς ζάχαρη, με χυμούς φρούτων.

Δε θα έδινα δημητριακά με ζάχαρη και σοκολάτα πάντως. Νομίζω θα προτιμούσα να μην πιεί γάλα αν ήταν να το πίνει τίγκα στη ζάχαρη. Άλλη εναλακτική θα ήταν να έβαζες λίγο χαρουπάλευρο στο γάλα του, με λίγο μέλι για να είναι πιό γλυκό. Ή και κακάο αν θέλεις, αλλά το χαρουπάλευρο είναι πιό υγιεινό, και καλύτερο για τα παιδάκια. Επίσης θα μπορούσες να του το κάνεις μιλκ σέηκ, στο μπλέντερ, με μπανάνα, ή φράουλες, ή κάποιο άλλο φρούτο που του αρέσει. Γενικά πάντως, αν δεν του αρέσει το γάλα, δεν είναι απαραίτητο να το πίνει. Υπάρχουν κι άλλες πηγές ασβεστίου.

Διαβάζω ότι στην κόκκινη φλούδα των μήλων βρίσκεται ένα πολίτιμο φλαβονοειδές (που υπάρχει και στην κόκκινη φλούδα των κρεμμυδιών).

Προσωπικά τα δίνω με την φλούδα.

Χλοη ηθελα να σε ρωτησω πως παει το μωρακι με τη ΓΟΠ που μενει κοντα σου???

Όχι και τόσο καλά. Σιγά σιγά αποθηλάζουν κι όλας, και παρόλο που πίνει αντιαναγωγικό γάλα (σωστά το είπα?) εξακολουθεί να κάνει συνέχεια εμετούς. Υπάρχει λόγος να το πίνει αφού δεν το βοηθάει το παιδάκι?

Πάντα με τη φλούδα εγώ τα δίνω, από έξι μηνών, ακριβώς γιατί περιέχονται πολλά θρεπτικά συστατικά στη φλούδα.

Άλλη λύση που χρησιμοποιώ είναι η βρώμη με λίγο μέλι μέσα.

Κι εγώ αυτό θα έλεγα. Και όπως είπε και η Χλόη, αν δεν το θέλει το γάλα, μην του το δίνεις, ετοίμασε τη βρώμη με νερό, λίγο βούτυρο ή coconut oil.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...