Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή


v@sso

Recommended Posts


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αχ, τα scones!!! Τα καλύτερα με μαρμελάδα και clotted cream τα είχα φάει σε ένα χωριό στη Βόρεια Ιρλανδία! ΌΛο λέω να φτιάξω και μετά βαριέμαι...

 

Άμα φτιάξεις θα τα αγοράσω εγώ, not joking! Εγώ τα καλύτερα με clotted cream τα είχα φάει καλοκαιράκι σ' ένα υπέροχο tea garden στο χωριουδάκι Godshill στο Isle of Wight:

 

TheHolliesTEaGardens.jpg

 

Νομίζω πρέπει να σταματήσουμε τη συζήτηση αυτή γιατί μ' έπιασε νοσταλγία :(

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

scones ειναι παντως πολυ ευκολα να γινουν......εχω καιρο να κανω μου βαζετε ιδεες :D

 

Γράψε μας σε παρακαλώ τη συνταγή. Αφού λες ότι είναι εύκολη ίσως δοκιμάσω να την κάνω κι εγώ! Φαντάζομαι ότι χρειάζεται να έχω φόρμες, σωστά;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Τα scones δεν ειναι κατι λευκά ψωμάκια με γαλα αυγο και αλευρι που φουσκώνει ? Νομιζω δεν χρειαζονται ουτε μαγια και δεν χρειαζονται ειδικό ταψάκι η ζυμη γινεται σφιχτή οπως στα ψωμάκια ...ή οχι ?

VgL7.jpgIgLdp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Τα scones δεν ειναι κατι λευκά ψωμάκια με γαλα αυγο και αλευρι που φουσκώνει ? Νομιζω δεν χρειαζονται ουτε μαγια και δεν χρειαζονται ειδικό ταψάκι η ζυμη γινεται σφιχτή οπως στα ψωμάκια ...ή οχι ?

 

Μου φαίνεται ότι μιλάς για τα hot cross buns, αλλά ας μας πούνε καλύτερα οι "ειδικές"!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Λαμπρινη μου ναι εννοειται!Αφου δεν προκειται να αποθηλασουμε συντομα.Απλα αναρωτιεμαι για το "μετα" που ετσι κι αλλιως θα αργησει.(οσον αφορα το γαλα)Το πρωινο ειναι απαραιτητο και πριν τον αποθηλασμο?Εγω νομιζα οτι με το μητρικο αντε και λιγο φρουτο ή αβγο αργοτερα ειμαστε οκ.

 

Όταν περάσει το χρόνο θα δεις ότι θα μειώσει αρκετά τη συχνότητα και τη διάρκεια των θηλασμών που θα κάνει. Ο γιος μου θηλάζει το πρωί για μερικά μόνο λεπτά, και μετά φωνάζει "μαμ!". Του δίνω αυγό και φρούτα, και καμιά φορά μια μικρή φέτα ψωμί με ταχίνι και μέλι ή φυστικοβούτυρο.

 

 

Αυτό εξαρτάται από το παιδί. Η κόρη μου δεν έχει μειώσει τους θηλασμούς από τότε που χρόνισε. Θηλάζει περίπου 7 φορές και παραπάνω αν κάτι την ενοχλεί (αρρώστεια, αναστάτωση για κάποιο λόγο).

Αν έχει θηλάσει αρκετά πριν φύγω για τη δουλειά, δεν θέλει να φάει τίποτε για πρωινό. Καμιά φορά μπορεί να θηλάσει πριν τα ξημερώματα, οπότε, αν με πετύχει πριν φύγω, ξαναθηλάζει - ενώ αν ξυπνήσει μια και καλή μαζί μου θηλάζει μόνο μια φορά για πρωί.

Άλλες φορές μπορεί να έχει θηλάσει και τις δυο αυτές φορές και μόλις ξυπνήσει τρέχει και ζητάει από τον μπαμπά της μήλο, ψωμάκι με μαρμελάδα, ψωμάκι σκέτο ή μπορεί να ζητήσει μέχρι και κανονικό φαγητό ή τελοσπάντων ό,τι θυμηθεί ότι θέλει να φάει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Link to comment
Share on other sites

λοιπον ιδου η συνταγη για scones:

υλικα

 

250γρ αλευρι που φουσκωνει μονο του

50 γρ μαργαρινη

50γρ ζαχαρι

50γρ σταφιδες (optional)

1 αυγο + γαλα =το μειγμα απο τα δυο να ειναι ισο με 3/4 φλυτζανιου

 

εκτελεση

 

1)ανακατεψτε τα στεγνα υλικα

2)σιγα σιγα βαλτε μεσα το μειγμα αυγο-γαλα και φτιαξτε μια ζυμη

3)σε αλευρωμενη επιφανεια απλωστε τη ζυμη ωστε να γινει περιπου 3 εκατ.σε παχος και με ενα ποτηρι η φορμιτσα κοψτε scones

4)φταχνει 8-9 scones

5)προθερμανετε το φουρνο στους 160 (οχι πολυ ζεστο αλλιως θα γινουν εξω και οχι μεσα)

6)λιγο λαδι πανω σε ταψι τοποθετειστε τα scones πανω και ψηστε για 20 λεπτα

7)αφηστε να κρυωσουν για 10 λεπτα περιπου πριν εξαφανιστουν.....

 

ελπιζω να την καταλαβατε την συνταγη γιατι επρεπε να μεταφρασω :)

Link to comment
Share on other sites

Τα scones δεν ειναι κατι λευκά ψωμάκια με γαλα αυγο και αλευρι που φουσκώνει ? Νομιζω δεν χρειαζονται ουτε μαγια και δεν χρειαζονται ειδικό ταψάκι η ζυμη γινεται σφιχτή οπως στα ψωμάκια ...ή οχι ?

 

Μου φαίνεται ότι μιλάς για τα hot cross buns, αλλά ας μας πούνε καλύτερα οι "ειδικές"!

ναι οντως αυτα ειναι τα hot cross buns

Link to comment
Share on other sites

ελπιζω να την καταλαβατε την συνταγη γιατι επρεπε να μεταφρασω :)

 

Ευχαριστούμε πολύ! Δεν ήτανε ανάγκη να τη μεταφράσεις, προφανώς σε όσες αρέσουν να γνωρίζουν καλά από Αγγλία και αγγλικά :)

Δεν ήξερα όμως ότι περιέχουν μαργαρίνη! Φαντάζομαι ότι μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με βούτυρο, σωστά;

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Έχεις δίκιο, όμως και τα ιχθυέλαια χαλάνε πολύ εύκολα. Κανονικά θα έπρεπε να είναι πάντα στο ψυγείο, κι αυτό δε συμβαίνει.

Αυτό δεν νομίζω να ισχύει, το βάζεις στο ψυγείο αφού το ανοίξεις και μετά. Εννοείται ότι δεν παίρνεις ότι βρεις στην αγορά, το ψάχνεις για ποιστοποιήσεις κτλ.

 

Τα ιχθυέλαια όπως και το λινέλαιο απ'ότι ξέρω, πρέπει να βρίσκεται στο ψυγείο και πριν ανοιχτεί. Στον Καναδά πάντα από ψυγείο τα αγόραζα. Όπως και ο κοπανισμένος λιναρόσπορος πρέπει να είναι σε συσκευασία vacum packed (κενό αέρος λέγεται νομίζω...?), και να μην είναι διαφανές ωστε να το βλέπει το φως. Όμως στην Ελλάδα είναι σε απλά σακουλάκια. Αυτά τα έλαια χαλάνε εύκολα και θέλουν μεγάλη προσοχή στη διατήρηση. Δε λέω ότι όλα είναι σίγουρα χαλασμένα, απλά οτι κι αυτά θέλουν προσοχή. Και πιστεύω οτι ενώ τα συμπληρώματα είναι καλά, καλό είναι να παίρνουμε τις ουσίες στη φυσική τους μορφή. Όπως να φάμε το σωλομό αντί να πιούμε το ιχθυέλαιο. Και βέβαια θα μου πεις, μα άμα είναι μολυσμένα τα νερά? Κι έτσι καταλήγουμε πάλι στο τι είναι καλύτερο... Να μη φάμε καθόλου ψάρι? να παίρνουμε τις ουσίες του στο μπουκάλι? Και γιατί να τρώμε λοιπόν κρέας, το οποίο κι αυτό επικύνδινο είναι με τον τρόπο που το τρώμε, και να μην πάρουμε μια βιταμίνη Β12, και να φάμε ένα μεγάλο πιάτο όσπρια και δημητριακά?

 

Τώρα συμφωνώ για τα ψάρια, όμως μήπως δεν ισχύει αυτό και για όλες τις τροφές? Όταν είναι μολυσμένο το έδαφος κι ο ίδιος ο αέρας που αναπνέουμε. Να σου πω και κάτι λίγο κουφό? Στο τέλος τέλος, με όλα αυτά που συμβαίνουν πιστεύω οτι μεταλασόμαστε. Κι όποιος αντέξει... :roll:

 

Μ' αυτή την ισοπεδωτική λογική δεν θα έπρεπε να αγοράζουμε βιολογικό κρέας και βιολογικά φρούτα και λαχανικά, σωστά; Μπορεί και αυτά να μην είναι τέλεια, αλλά τι να κάνουμε;

 

Αυτό λέω κι εγώ. Κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Δε μπορούμε να σταματήσουμε να τα τρώμε όλα.

 

Τις αρέσει βέβαια scrumbled αλλά δε θέλω να της το δίνω τηγανητό.

Πες μου όμως σε παρακαλώ γιατί πιστεύεις οτι είναι απαραίτητη η ζωική πρωτεΐνη?

Το αυγό πρέπει να είναι ελαφρώς ψημένο (και καλύτερα καθόλου) και πρέπει ο κρόκος του να παραμένει άθικτος για να μην οξειδώνεται η χοληστερίνη και να γίνεται επιβλαβής.

 

Συμφωνώ! Αλλά αναγουλιάζει... :(

 

Μάλλον δεν διάβασες το άρθρο από το Weston Price Foundation που έβαλα σε άλλη συζήτηση. Στην Ιστοσελίδα τους έχουνε πολλές πληροφορίες για τις ζωικές πρωτείνες. Αλλά πιστεύω και στη θεωρία της εξέλιξης, που όπως είδα είχε συζητηθεί από άλλες πιο πάνω. Αν θες να το συζητήσουμε περισσότερο αργότερα (πρέπει να πάω να ψωνίζω βαφτιστικά σε λίγο γιατί βαφτίζω σ' ένα μήνα και δεν το έψαξα καθόλου ακόμη :( ) .

Όχι δεν το διάβασα, θα ψάξω να το βρω! :)

Link to comment
Share on other sites

Όπως και ο κοπανισμένος λιναρόσπορος πρέπει να είναι σε συσκευασία vacum packed (κενό αέρος λέγεται νομίζω...?), και να μην είναι διαφανές ωστε να το βλέπει το φως.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τα ιχθυέλαια: πρέπει να τα βρίσκονται σε vacuum sealed μπουκάλια (κατά προτίμηση γυάλινα) τα οποία να είναι σκούρου χρώματος. Όταν ανοιχθούν πρέπει να μπούνε οπωσδήποτε στο ψυγείο. Ακόμη και ο σολομός που φέρνω από τον Καναδά δεν είναι στο ψυγείο αλλά σε vacuum sealed συσκευασία.

 

Και πιστεύω οτι ενώ τα συμπληρώματα είναι καλά, καλό είναι να παίρνουμε τις ουσίες στη φυσική τους μορφή. Όπως να φάμε το σωλομό αντί να πιούμε το ιχθυέλαιο. Και βέβαια θα μου πεις, μα άμα είναι μολυσμένα τα νερά? Κι έτσι καταλήγουμε πάλι στο τι είναι καλύτερο... Να μη φάμε καθόλου ψάρι? να παίρνουμε τις ουσίες του στο μπουκάλι? Και γιατί να τρώμε λοιπόν κρέας, το οποίο κι αυτό επικύνδινο είναι με τον τρόπο που το τρώμε, και να μην πάρουμε μια βιταμίνη Β12, και να φάμε ένα μεγάλο πιάτο όσπρια και δημητριακά?

 

Το ιχθυέλαιο δεν θεωρείται "συμπλήρωμα διατροφής" αλλά τροφή όπως πχ το ελαιόλαδο. Μιας φίλης μου ο πατέρας της είναι καθηγητής πανεπιστημίου στην περιβαλλοντολογία και έκαναν πολλές μελέτες για τη μόλυνση των ελληνικών θαλασσών και το τι βρήκαν είναι αηδιαστικό, γι' αυτό σιχαίνομαι μόνο στη σκέψη να φάω τέτοιο ψάρι, πόσο μάλλον να το δώσω στο μωρό. Το ίδιο ισχύει για το νερό που παρέχεται ως "πόσιμο" στην Αθήνα (το μελέτησαν εκτεταμένα), αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Ρόζι πάνω κάτω τα ίδια πράγματα λέμε. Το ιχθυέλαιο μπορεί να μην είναι συμπλήρωμα διατροφής, και δε λέω οτι δεν είναι καλό να τρώμε ιχθυέλαια, όπως και λινέλαιο. Απλά δεν παύει να είναι κάτι μέσα σε μπουκάλι, σε αντίθεση ας πούμε με το φρέσκο ψαράκι. Έχεις δίκιο για τα μολυσμένα νερά, αλλά αν φτάνουμε στο σημείο να μην τρώμε μια σημαντική τροφή, όπως το ψάρι, γιατί δεν είναι οι συνθήκες οι καταλληλότερες, τότε γιατί να μην σταματήσουμε να τρώμε και το κρέας, εφόσον δε μπορούμε να έχουμε τα ζώα στην αυλή μας, και να τα σφάζουμε και να τα τρώμε φρέσκα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Το ίδιο ισχύει για το νερό που παρέχεται ως "πόσιμο" στην Αθήνα (το μελέτησαν εκτεταμένα), αλλά αυτό είναι μια άλλη μεγάλη ιστορία...

 

Αν έχεις στοιχεία γράψε τίποτα. Προχθές τα ξημερώματα πήγα να βάλω νερό από τη βρύση και άφριζε! :shock: Όχι λίγο, κανονικά, σαν αναψυκτικό! Νόμιζα πως ίσως να υπήρχε υπόλειμμα σαπουνιού στο ποτήρι και έβαλα σε άλλο ποτήρι και εκεί άφριζε το ίδιο. Σταμάτησε μόνο αφού άφησα τη βρύση να τρέχει πολλή ώρα. Και δεν μύριζε καθόλου για να σε προϊδεάσει πως κάτι έχει μέσα...

Άραγε τι να βάζουνε στο νερό; :roll:

HXuSp2.pngaS46p2.png
Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο για τα μολυσμένα νερά, αλλά αν φτάνουμε στο σημείο να μην τρώμε μια σημαντική τροφή, όπως το ψάρι, γιατί δεν είναι οι συνθήκες οι καταλληλότερες, τότε γιατί να μην σταματήσουμε να τρώμε και το κρέας, εφόσον δε μπορούμε να έχουμε τα ζώα στην αυλή μας, και να τα σφάζουμε και να τα τρώμε φρέσκα?

 

Να σε ρωτήσω κάτι: γιατί αποφεύγεις το κρέας και αμφισβητείς τη χρησιμότητα των ζωικών πρωτεινών αλλά από την άλλη θεωρείς το ψάρι σημαντική τροφή; Δεν σε ρωτάω ειρωνικά, ούτε και για να σε κρίνω, αλλά από περιέργεια.

Εγώ όταν ήμουνα χορτοφάγος το έκανα καθαρά από ηθικούς λόγους, γιατί δεν άντεχα στην σκέψη να θυσιάζεται μια ζωή (είτε ζώο είτε ψάρι) για να τραφώ εγώ. Ακόμη δηλαδή με ενοχλεί πολύ η σκέψη αυτή και δεν έχω συμβιβαστεί μ' αυτήν.

Και για το κρέας, και για το ψάρι, προσπαθώ να βρω τις καλύτερες πηγές που μπορώ, λαμβάνοντας υπόψη ότι ζω στην Αθήνα. Για το κρέας δεν μου φτάνει να είναι μόνο βιολογικό, αλλά θεωρώ απαραίτητο να είναι υπαίθριας εκτροφής και το ζώο να ζει στο φυσικό του περιβάλλον, τρεφόμενο από καθαρό χορτάρι και όχι απλά να ζει σε μια στάνη και να τρέφεται με βιολογικό σανό. Για το ψάρι ακόμη το ψάχνω (σε καμία περίπτωση δεν θα αγοράσω βιολογικό γιατί το θεωρώ "αφύσικο" να τρέφεται το ψάρι με βιολογικά δημητριακά). Γι' αυτό και ψάρι τρώω μόνο άγριο από τα παγωμένα νερά των ωκεανών, πχ σολομός Καναδά ή Αλάσκας.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Αν έχεις στοιχεία γράψε τίποτα. Προχθές τα ξημερώματα πήγα να βάλω νερό από τη βρύση και άφριζε! :shock: Όχι λίγο, κανονικά, σαν αναψυκτικό! Νόμιζα πως ίσως να υπήρχε υπόλειμμα σαπουνιού στο ποτήρι και έβαλα σε άλλο ποτήρι και εκεί άφριζε το ίδιο. Σταμάτησε μόνο αφού άφησα τη βρύση να τρέχει πολλή ώρα. Και δεν μύριζε καθόλου για να σε προϊδεάσει πως κάτι έχει μέσα...

Άραγε τι να βάζουνε στο νερό; :roll:

 

Και τι δεν βάζουνε! Και το Σκάι ένα βράδυ είχε μια εκπομπή πάνω στο νερό της Αθήνας σχολιάζοντας το γεγονός ότι όλες οι διοξείνες κτλ. που είναι αποτέλεσμα των χωματερών μολύνουν τα υπόγεια ύδατα και το πόσιμο νερό μας. Επιπλέον περιέχει μεγάλες ποσότητες χλωρίου, φθορίου και ένα σωρό άλλων επιβλαβών χημικών ενώσεων. Αυτοί που ασχολούνται μ' αυτά δεν πίνουνε ποτέ νερό από τη βρύση! Εμείς πήραμε φίλτρο αντίστροφης όσμοσης 5 σταδίων και το τοποθετήσαμε κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας, και φίλτρα για τις ντουζιέρες.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Παντως το κακο ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να ελεγξεις πολυ καλα το κρεας και το ψαρι!Κι εδω ας πουμε στο νησι που λενε οτι εχουν κρεας ντοπιο δεν ξερω καοθολου τι τρωνε αυτα τα ζωα και με τι συνθηκες υγιεινης τα συντηρουν .Ουτε και οτι ελεγχονται απο καποιον πιστευω.Επισης και τα ψαρια ερχονται απο καικια αλλα παλι δεν ξερουμε απο που.

Ο παππους μου ελεγε οτι δεν μπορεις να κανεις φιλο χασαπη γιατι καποια στιγμη θα σου πασαρει και το αχρηστο αφου σε εχει δεδομενο!

Μηπως τελικα η καταναλωση με μετρο ειναι αυτο που μπορει να μας προφυλαξει δεδομενου οτι το σωμα μας εχει χρονο να αμυνθει?

03HJp2.png
Link to comment
Share on other sites

Παντως το κακο ειναι οτι ειναι πολυ δυσκολο να ελεγξεις πολυ καλα το κρεας και το ψαρι!Κι εδω ας πουμε στο νησι που λενε οτι εχουν κρεας ντοπιο δεν ξερω καοθολου τι τρωνε αυτα τα ζωα και με τι συνθηκες υγιεινης τα συντηρουν .Ουτε και οτι ελεγχονται απο καποιον πιστευω.Επισης και τα ψαρια ερχονται απο καικια αλλα παλι δεν ξερουμε απο που.

Ο παππους μου ελεγε οτι δεν μπορεις να κανεις φιλο χασαπη γιατι καποια στιγμη θα σου πασαρει και το αχρηστο αφου σε εχει δεδομενο!

Μηπως τελικα η καταναλωση με μετρο ειναι αυτο που μπορει να μας προφυλαξει δεδομενου οτι το σωμα μας εχει χρονο να αμυνθει?

 

Συμφωνώ, γι' αυτό κι εγώ φροντίζω να καταναλώνω όσο το δυνατό λιγότερη ποσότητα κρέατος, το οποίο επιλέγω όσο πιο προσεκτικά μπορώ (to the best of my knowledge!). Απλά διαφωνώ κάθετα με τη στάση που έχουν πολλοί άνθρωποι (και αρκετοί φίλοι μας) που λένε "Δεν βαριέσαι, αφού δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε ούτε τα βιολογικά, τι να το ψάχνουμε και να ξοδευόμαστε, όλα μολυσμένα είναι!" Αυτή η στάση είναι πολύ ισοπεδωτική, και δυστυχώς πολλοί την έχουνε εφαρμόσει και γενικά στην ζωή τους, πχ άκουσα κι αυτό: "Τι παιδεύεσαι με το να προσέχεις για το τι θα φάει το παιδί σου, αφού κινδυνεύει συνεχώς από τις κεραίες που είναι παντού στην Αθήνα!". Με εκνευρίζει αφάνταστα αυτό το attitude, το οποίο δυστυχώς αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων Ελλήνων.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Με εκνευρίζει αφάνταστα αυτό το attitude, το οποίο δυστυχώς αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό των περισσότερων Ελλήνων.

 

Και να ηταν μονο αυτο το attitude που ειναι ενοχλητικο στην Ελλαδα!!! :wink::lol:

03HJp2.png
Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό ιχθυέλαιο, έχω φοβηθεί μα όσα έχω διαβάσει για τα βαρέα μέταλλα που μπορεί να περιέχουν.

 

Εγώ το αγοράζω online από τη Healthspan στην Αγγλία. Έχουνε fixed shipping charge (£2) οπότε αγοράζω αρκετά για να μας πάνε κανένα χρόνο.

Το έχω ψάξει αρκετά το θέμα της καθαρότητας, αν θες να με εμπιστευθείς :) Και στην Αμερική υπάρχουν μερικά πολύ καλά, αλλά αν είσαι άτυχη θα στα σταματήσουνε στον ΕΟΦ (όπως εμένα πολλές φορές :( ).

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Link to comment
Share on other sites

Με βάλατε σε σκέψεις σε σχέση με τα γαλακτοκομικά, που καταναλώνω πάντα με μεγάλη ευχαρίστηση, γάλα, τυρί και γιαούρτι. :( Αγόρασα και το κατσικίσιο γάλα Όλυμπος εχθές, αλλά ακόμα δεν το δοκίμασα. Παρ' όλ' αυτά θορυβήθηκα και για το κατσικίσιο, λόγω της Ρόζυ που -νομίζω- το έκρινε όμοιο με τα αγελαδινά.

 

Αααχχ, να σας πω και το άλλο? Ο πεθερός μου σκεφτόταν να πάρει μια κατσικούλα σε ένα κτήμα που έχει, και μεις οι χαζοί τον αποπήραμε... :cry: Τώρα το μετανιώνω...

 

Σκέφτομαι να μπω και γω σε φάση περιορισμού των γαλακτοκομικών. Έχετε όμως να προτείνετε εναλλακτική πρόταση μαγειρέματος του χυλού βρώμης, που λατρεύω, και καταναλώνουμε σχεδόν κάθε βράδυ οικογενειακώς (δίνω και στο μωρό συχνά)? Το φτιάχνω με γάλα, σιγοβράζω, +μοσχοκάρυδο +τυρί στο τέλος (άλλοτε φέτα, άλλοτε ανθότυρο). Με νερό που το έκανα μια φορά (μισό νερό-μισό γάλα) δεν μου άρεσε πολύ. Άλλες ιδέες? :idea:

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...