Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Έχεις δίκιο για την υπερβολική κατανάλωση γαλακτοκομικών στην

Ελλάδα. Μας γίνεται όμως καθημερινή πλύση εγκεφάλου για αυτά, λες και χωρίς αυτά δεν μπορεί να ζήσει ο άνθρωπος. Ο παππους μου είχε δυσανεξία στο γαλα και δεν ειχε πιει ποτέ στη ζωή του απο τότε που σταμάτησε να θηλάζει. Έτρωγε βέβαια πότε πότε λίγο τυράκι κατσικίσιο που το έφτιαχνε η γιαγια και that's all!!! Παρόλα αυτά ήταν πολύ γερό κόκκαλο αν και του είχαν πέσει όλα τα δόντια (βέβαια αυτό έχει να κανει κυριως με το ότι αρνιόταν πεισματικά να τα πλύνει και να πάει σε οδοντίατρο!!)

Επίσης στα μέρη του άντρα μου παρατήρησα ότι τα γαλακτοκομικά που κατανάλωναν είναι σαφώς λιγότερα. Εκεί για παράδειγμα το πρωί δεν υφίσταται το καθιερωμένο για μας γάλα. Όχι πως δεν τρώνε καθόλου - αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ποσότητα και κυρίως στο τυρί.

Εγώ αποφάσισα να κόψω τα γαλακτοκομικά και εδώ και καιρό παίρνω για τα παιδιά γάλα κατσικίσιο από ένα γείτονά μου που έχει τις κατσίκες του στο βουνό. Το βράζω βέβαια αφου το σουρώσω γιατί δεν εμπιστεύομαι την καθαριότητά του γνωρίζοντας πως πολλά θρεπτικά συστατικά καταστρέφονται ομως κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο από τα γεμάτα (προφανως) συντηρητικά γάλατα των supermarket! Επίσης καθόλου δε μετράω πια το γάλα που καταναλώνουν τα κορίτσια κατά τη διάρκεια της ημέρας (προσπαθούν να μας πείσουν ντε και καλά ότι τα παιδιά πρέπει να πίνουν μισό λίτρο γάλα ημερισίως) γιατί φροντιζω να παίρνουν το απαραίτητο ασβέστιο με άλλους τρόπους!

Έχω κι εγώ παρατηρήσει ότι το γάλα στην Ελλάδα δεν ξινίζει - γιατί άραγε????

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πάντως όσο ζούσα στην Αγγλία παρατήρησα πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση γάλακτος από τους Άγγλους συγκατοίκους και συναδέλφους μου...δεν βρίσκω ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερη...εκεί το γάλα στο σουπερ θυμάμαι εξαφανιζόταν σε χρόνο dt και έβλεπα κόσμο να πηγαίνει και να αγοράζει μόνο και μόνο γάλα...ίσα ίσα θεωρώ από την εμπειρία μου οτι οι Ελληνες δεν πίνουν τόσο πολύ όσο οι Βόρειο Ευρωπαίοι.

gwggp2.png ISWTp2.png

Εγώ πάντως όσο ζούσα στην Αγγλία παρατήρησα πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση γάλακτος από τους Άγγλους συγκατοίκους και συναδέλφους μου...δεν βρίσκω ότι εδώ στην Ελλάδα έχουμε μεγαλύτερη...εκεί το γάλα στο σουπερ θυμάμαι εξαφανιζόταν σε χρόνο dt και έβλεπα κόσμο να πηγαίνει και να αγοράζει μόνο και μόνο γάλα...ίσα ίσα θεωρώ από την εμπειρία μου οτι οι Ελληνες δεν πίνουν τόσο πολύ όσο οι Βόρειο Ευρωπαίοι.

Εγώ πάντως τόσα χρόνια εκεί δεν μου έτυχε να δω κάποιον Άγγλο να πίνει ένα ποτήρι γάλα το πρωί! Κι εγώ πήγαινα πολλές φορές στο grocery shop να πάρω μόνο γάλα γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να βάλω στο τσάι μου :(

Το θέμα είναι όμως και το γεγονός ότι εκεί το γάλα ήτανε πολύ καλό σε σχέση με το ελληνικό. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι πάντα έπαιρνα βιολογικό, μη-ομογενοποιημένο. Αλλά απ' την άλλη κι εδώ πάντα βιολογικό παίρνω...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Εγώ πάντως τόσα χρόνια εκεί δεν μου έτυχε να δω κάποιον Άγγλο να πίνει ένα ποτήρι γάλα το πρωί! Κι εγώ πήγαινα πολλές φορές στο grocery shop να πάρω μόνο γάλα γιατί έπρεπε οπωσδήποτε να βάλω στο τσάι μου :(

Το θέμα είναι όμως και το γεγονός ότι εκεί το γάλα ήτανε πολύ καλό σε σχέση με το ελληνικό. Οφείλω όμως να ομολογήσω ότι πάντα έπαιρνα βιολογικό, μη-ομογενοποιημένο. Αλλά απ' την άλλη κι εδώ πάντα βιολογικό παίρνω...

Όντως το γάλα εκεί μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι εδώ και να σκεφτείς έπινα το απλό το skimmed milk από τα Sainsbury's...όσο καιρό έμενα εκεί τα ελληνικά μου μύριζαν...τώρα μπορώ να πίνω μόνο γάλα βραχιάς ή όλυμπος ή κατι παρόμοιο. (φυσικά τώρα το έκοψα λόγω θηλασμού και κολικών αλλα αγωνιώ να το ξαναρχίσω...)

gwggp2.png ISWTp2.png

Όντως το γάλα εκεί μου άρεσε πολύ περισσότερο από ότι εδώ και να σκεφτείς έπινα το απλό το skimmed milk από τα Sainsbury's...όσο καιρό έμενα εκεί τα ελληνικά μου μύριζαν...τώρα μπορώ να πίνω μόνο γάλα βραχιάς ή όλυμπος ή κατι παρόμοιο. (φυσικά τώρα το έκοψα λόγω θηλασμού και κολικών αλλα αγωνιώ να το ξαναρχίσω...)

Κι εγώ skimmed έπαιρνα, και σκέψου ότι το συγκρίνω με το full fat που παίρνω εδώ! Τον τελευταίο χρόνο πριν φύγω δούλευα στα βόρεια (Lake District) και έπαιρνα τοπικό γάλα και ήτανε απίστευτα ωραίο. Φυσικά εκεί πέρα έβγαινα έξω από το σπίτι μου και μέχρι εκεί που έφτανε το μάτι μου έβλεπα παχουλές αγελάδες να βόσκουνε στα καταπράσινα λειβάδια :)

Εκείνο όμως που μου λείπει πολύ είναι το φρέσκο double cream. Εδώ πέρα ακόμη δεν βρήκα πραγματική κρέμα γάλακτος. Ή θα έχει μέσα και φυτικά λιπαρά, ή θα είναι πολύ ψηλής παστερίωσης (UHT) :( Mήπως γνωρίζει κάποια να μας προτείνει κάποια αξιόλογη κρέμα γάλακτος;

Διαφημίσεις

Mήπως γνωρίζει κάποια να μας προτείνει κάποια αξιόλογη κρέμα γάλακτος;

Ρόζυ, έχεις ξωκοιλει εντελώς, το ξέρεις;;; :lol::lol::lol:

Άκου, υγιεινή δια(σ)τροφή και ζητάει κρέμα γάλακτος!!! :shock:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Αντλείς, αφήνεις το μπουκαλάκι στο ψυγείο, κατακάθεται το "νερό" και μαζεύεις το υπόλοιπο με ένα κουτάλι. Το χτυπάς για 2' στο μουλτι και ...

να συνεχίσω; :lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αντλείς, αφήνεις το μπουκαλάκι στο ψυγείο, κατακάθεται το "νερό" και μαζεύεις το υπόλοιπο με ένα κουτάλι. Το χτυπάς για 2' στο μουλτι και ...

amaretto μου θύμησες αυτό:

:):):)

πλέον κι εγώ μόνο βιολογικό παίρνω, και βάζω και στο τσάι (όχι στο πράσινο), και στον καφέ (έχω και αυτή τη βλαβερή συνήθεια), αλλά κάνω και αυτό που λέτε, δεν μπορώ να φύγω αν δεν πιω λίγο γάλα το πρωί, ή καμιά φορά και ένα φλιτζάνι με μέλι ζεστό πριν κοιμηθώ το χειμώνα, το δε καλοκαίρι κατευθείαν από το ψυγείο, έχει προσπαθήσει πολύς κόσμος να με αποτρέψει αλλά για μένα είναι αδιαπραγμάτευτο, τι να πω, δε νομίζω ότι φταίει καμία διαφήμιση γιατί δε θυμάμαι κανένα να με πιέζει να πιω, αντίθετα ήταν το μόνο που κατανάλωνα χωρίς παρακάλια κι εξακολουθώ και ως ενήλικη να κάνω, μπορεί όντως να μην κάνει πολύ καλό, αλλά νομίζω μπορώ να έχω μία βλαβερή συνήθεια, γι' αυτό γράψτε με στους ανώνυμους γαλακτούχους , τη συζήτηση δε αυτή την έχω κάνει με πολύ κόσμο υπέρμαχο μίας πιο υγιεινής διατροφής, και πάντα στο τέλος αισθάνομαι ότι αυτό που κάνω ισοδυναμεί τουλάχιστον με διατροφικό έγκλημα κατά της ανθρωπότητας....

1FdQp2.png

παρεπιπτόντως δεν ξέρετε πόσο ζηλέυω με όλες αυτές τις ωραίες περιγραφές για το αγγλικό γάλα που κάνετε, ως γνήσια γαλλομαθής δεν ήθελα ιδιαίτερα να πάω Αγγλία, τώρα όμως το σκέφτομαι σοβαρά, για να λέει και κάποιος που δεν πίνει γάλα πόσο πιο ωραίο είναι φαντάσου...είναι πρόκληση για μένα, πρέπει να το δοκιμάσω (εξάρτηση ε???)

1FdQp2.png

Διαφημίσεις

Ααααα εχω πολλές τέτοιες κρεμες!Μια φορα ενα μπουκαλι το ειχα ξεχασει για πολλες μερες,οταν γυρισα το μπιμπερο αναποδα δεν επεφτε :shock: το κουνουσα ποοοση ωρα για να ξεκολλησει!

Ωραια, θα μαζεψω τις κρεμες να κανω σαντιγυ!

και μία δεύτερη ερώτηση ακόμη, αυτό το τέλειο αγγλικό γάλα πώς ξέρουμε ότι δεν έχει παραχθεί από αγελαδίτσα που έχει τραφεί με κρεατάλευρα???? (κοινώς σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια), υπήρχε βιολογικό? και ήταν όντως βιολογικό? εννοώ έχουν αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, (δηλ. καλύτερους από την Ελλάδα?)

1FdQp2.png

και μία δεύτερη ερώτηση ακόμη, αυτό το τέλειο αγγλικό γάλα πώς ξέρουμε ότι δεν έχει παραχθεί από αγελαδίτσα που έχει τραφεί με κρεατάλευρα???? (κοινώς σπογγώδη εγκεφαλοπάθεια), υπήρχε βιολογικό? και ήταν όντως βιολογικό? εννοώ έχουν αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς, (δηλ. καλύτερους από την Ελλάδα?)

Το Soil Association που πιστοποιεί τα βιολογικά στην Αγγλία είναι από τα πιο αξιόπιστα σώματα πιστοποιήσης στον κόσμο (ακόμη και οι αμερικάνοι το λένε αυτό). Υπάρχει και γάλα που μπορεί να μην είναι πιστοποιημένο βιολογικό, αλλά είναι ελεγμένο ότι προέρχεται από αγελάδες που βόσκουνε και όχι από factory farms, το οποίο συνήθως είναι καλύτερο ακόμη και από το βιολογικό (πολύ παχί, λιπαρό γάλα). Αλλά άμα πας στην Βόρεια Αγγλία, θα δεις απέραντα λειβάδια από αγελάδες να βόσκουνε ελεύθερες στο καταπράσινο χορτάρι. Και ακόμη μπορείς να βρεις πολύ ωραία τοπικά τυριά από απαστερίωτο γάλα.

Σημείωση ότι εγώ δεν γεύτηκα ποτέ σκέτο γάλα, το έβαζα στο porridge και στο τσάι. Οι περιγραφές που δίνεις για το γάλα που πίνεις (πχ πριν να κοιμηθείς) να σκεφτείς ότι με αναγουλιάσανε φοβερά :(

Rosie, πολύ παράξενο μου φαίνεται αυτό για το αγγλικό γάλα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά εγώ έκοψα το γάλα όταν πήγα στον Καναδά, (12) γιατί μου φαινόταν πολύ νερουλό. Να φανταστείς έβαζα μέσα κρέμα γάλακτος για να το πιω! :shock: Το ελληνικό μου άρεσε πολύ περισσότερο. Τώρα όσο για την κατανάλωση γαλακτοκομικών, το έχω προσέξει κι εγώ. Σοκάρομαι στο σούπερ μάρκετ βλέπωντας τα άλλα καροτσάκια. Γάλα, γάλα σοκολατούχο, γιαουρτάκια τζούνιορ, μπισκότα, σοκοφρέτες, κίντερ, ντανονίτο, τοστ, τυρί, και μακαρόνια! Το δικό μου καρότσι, είναι γεμάτο λαχανικά, άντε και κανένα κατσικίσιο γιαουρτάκι.

Η αλήθεια είναι οτι είμαι λίγο μπερδεμένη με τη διατροφή. Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρη, οτι τα γαλακτοκομικά δεν είναι σωστή τροφή για τον άνθρωπο. Για το κρέας και τα αυγά... ακόμα το ψάχνω! Θα ήθελα να το συζητήσουμε αυτό το θέμα σε βάθος, μπας και βγάλουμε άκρη!

eleanax γαλα ζεστό με μέλι το βράδυ και ένα μουστοκούλουρο μαζί είναι αγαπημένη μου συνήθεια (που όμως στερούμαι τώρα :( )...απλά τέλειο!

Εγώ δεν έπινα βιολογικό στην Αγγλία αλλά γενικά μου φαινόταν από γεύση και ποιότητα πολύ καλό. Δεν ξέρω από τι πιστοποιήσεις περνούσε αλλά επειδή δούλεψα εκεί είμαι σίγουρη ότι οι πιστοποιήσεις τους είναι πιο αξιόπιστες από τις δικές μας. :)

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

παρεπιπτόντως δεν ξέρετε πόσο ζηλέυω με όλες αυτές τις ωραίες περιγραφές για το αγγλικό γάλα που κάνετε, ως γνήσια γαλλομαθής δεν ήθελα ιδιαίτερα να πάω Αγγλία, τώρα όμως το σκέφτομαι σοβαρά, για να λέει και κάποιος που δεν πίνει γάλα πόσο πιο ωραίο είναι φαντάσου...είναι πρόκληση για μένα, πρέπει να το δοκιμάσω (εξάρτηση ε???)

Να μην πας νότια αγγλία τότε (εκεί ζούσα για χρόνια). Αν θες να απολαύσεις γαλακτοκομικά να πας στις λίμνες (Lake District) ή στα Yorkshire Dales. Και οι δυο τοποθεσίες είναι καταπληκτικές, και έχουνε και πολλά πρόβατα εκεί και έτσι θα βρεις και πρόβεια τυριά.

Το Soil Association που πιστοποιεί τα βιολογικά στην Αγγλία είναι από τα πιο αξιόπιστα σώματα πιστοποιήσης στον κόσμο (ακόμη και οι αμερικάνοι το λένε αυτό). Υπάρχει και γάλα που μπορεί να μην είναι πιστοποιημένο βιολογικό, αλλά είναι ελεγμένο ότι προέρχεται από αγελάδες που βόσκουνε και όχι από factory farms, το οποίο συνήθως είναι καλύτερο ακόμη και από το βιολογικό (πολύ παχί, λιπαρό γάλα). Αλλά άμα πας στην Βόρεια Αγγλία, θα δεις απέραντα λειβάδια από αγελάδες να βόσκουνε ελεύθερες στο καταπράσινο χορτάρι. Και ακόμη μπορείς να βρεις πολύ ωραία τοπικά τυριά από απαστερίωτο γάλα.

Σημείωση ότι εγώ δεν γεύτηκα ποτέ σκέτο γάλα, το έβαζα στο porridge και στο τσάι. Οι περιγραφές που δίνεις για το γάλα που πίνεις (πχ πριν να κοιμηθείς) να σκεφτείς ότι με αναγουλιάσανε φοβερά :(

είναι αξιόλογο που υπάρχει ένας σωστός οργανισμός επιτέλους, για τα ελληνικά δεδομένα έχω μια αμφιβολία, αλλά και πάλι δε βρίσκω κάτι άλλο καλύτερο πέρα από το να εμπιστευτώ όσα προϊόντα έχουν τέλως πάντων μία πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας και παραγωγής, όσο για την τελευταία σου φράση, οκ! περί ορέξεως....το ίδιο λέει πολύς κόσμος που δε θέλει να το πλησιάσει, κανείς δεν τον αναγκάζει, αν το ίδιο γινόταν σε μία προφορική συζήτηση μεταξύ φίλων no problem, απλά επειδή τώρα δε γνωριζόμαστε, απλά ανταλλάσουμε απόψεις και πληροφορίες σε ένα forum θα σε παρακαλούσα να είσαι λίγο πιο προσεκτική στην κρίση σου για τις επιλογές των άλλων, αυτό και μόνο κατά τ'αλλα για μένα όλες οι απόψεις είναι δεκτές....

1FdQp2.png

Σαν σφήνα να μπω για λιγο (αν και δεν διαβασα καλα ολα τα ποστ) και να πω οτι ειναι λογικο να ειναι διαφορετικό το γαλα αναλογα την περιοχη . Επισης παιζει ακομα απο ειδος αγελάδας (τις ίδιες εχουμε με την Αγγλιά ? Δεν εχω ιδεα ) ...

Στην Ελλάδα δεν αγοραζα ποτε φρέσκο γάλα . Μου εκανε τρομερη εντυπωση που ολοι αγοράζαν γαλα . Εδω το γαλα ειναι παμφτηνο ακομα και το βιολογικο . Ομως στα 3 χρονια που ειμαι εδω δεν εχω δει ποτε διαφημιση στην τβ για γαλα ...

Αληθεια ειναι ασφαλές να πινουμε γάλα που δεν εχει πριν βράσει ?

VgL7.jpgIgLdp2.png

Εγώ δεν θυμάμαι το γάλα που έπαιρνα στην Αγγλία, δηλαδή ξέρω ότι έπαιρνα το βιολογικό ημιαποβουτυρωμένο από το Τέσκο, αλλά δεν θυμάμαι τη γεύση ιδιαίτερα. Θυμάμαι όμως, ότι ήθελα να παίρνω βιολογικό, γιατί δεν εμπιστευόμουν καθόλου τα "συμβατικά".

Τεσπα, εγώ είμαι κλασικό τυρόγαλο, είναι κι η καταγωγή μου τέτοια :lol: Και γάλα πίνω, και πολλά γιαούρτια τρώω, και κάθε είδους τυριά. Δεν μπορώ να φανταστώ το ψυγείο μου χωρίς γιαούρτι και τυρί!

Τώρα, έχω σοκαριστεί με το ότι τα γαλακτοκομικά δεν είναι καλή τροφή, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν αγχώνομαι κι ιδιαίτερα: πρώτα πρέπει, πιστεύω, να αποβάλλω από τη διατροφή μου το junk food, τα γλυκά, τις τυρόπιτες και λοιπά σφολιατοειδή από το φούρνο, και μετά να απαρνηθώ το πρωινό μου με μούσλι και γάλα :lol:

Rosie, πολύ παράξενο μου φαίνεται αυτό για το αγγλικό γάλα. Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ, αλλά εγώ έκοψα το γάλα όταν πήγα στον Καναδά, (12) γιατί μου φαινόταν πολύ νερουλό.

Ο Καναδάς όμως δεν είναι πεδινή χώρα όπως η Αγγλία (που στην ουσία δεν έχει βουνά, μόνο κάτι λοφάκια στη Β. Αγγλία που οι Άγγλοι αποκαλούνε βουνά!), οπότε δεν έχουνε "χώρο" οι αγελάδες να βοσκήσουν, είναι κυρίως factory farmed. Γι' αυτό πιστεύω το γάλα στην Αγγλία είναι ιδιαίτερα "παχί" αν προέρχεται από free range cows.

Η αλήθεια είναι οτι είμαι λίγο μπερδεμένη με τη διατροφή. Για ένα πράγμα όμως είμαι σίγουρη, οτι τα γαλακτοκομικά δεν είναι σωστή τροφή για τον άνθρωπο. Για το κρέας και τα αυγά... ακόμα το ψάχνω! Θα ήθελα να το συζητήσουμε αυτό το θέμα σε βάθος, μπας και βγάλουμε άκρη!

Κι εγώ πιστεύω ότι η κατανάλωση γαλακτοκομικών είναι κάτι το "αφύσικο" για τον άνθρωπο, αλλά και μια επιβλαβής συνήθεια! Ευτυχώς που δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα :)

Να συζητήσουμε ό,τι θες, μάλλον θα πρόσεξες ότι τείνω προς τις πιο φιλοσοφημένες συζητήσεις :)

:):)

Εγώ δεν θυμάμαι το γάλα που έπαιρνα στην Αγγλία, δηλαδή ξέρω ότι έπαιρνα το βιολογικό ημιαποβουτυρωμένο από το Τέσκο, αλλά δεν θυμάμαι τη γεύση ιδιαίτερα. Θυμάμαι όμως, ότι ήθελα να παίρνω βιολογικό, γιατί δεν εμπιστευόμουν καθόλου τα "συμβατικά".

Τεσπα, εγώ είμαι κλασικό τυρόγαλο, είναι κι η καταγωγή μου τέτοια :lol: Και γάλα πίνω, και πολλά γιαούρτια τρώω, και κάθε είδους τυριά. Δεν μπορώ να φανταστώ το ψυγείο μου χωρίς γιαούρτι και τυρί!

Τώρα, έχω σοκαριστεί με το ότι τα γαλακτοκομικά δεν είναι καλή τροφή, αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν αγχώνομαι κι ιδιαίτερα: πρώτα πρέπει, πιστεύω, να αποβάλλω από τη διατροφή μου το junk food, τα γλυκά, τις τυρόπιτες και λοιπά σφολιατοειδή από το φούρνο, και μετά να απαρνηθώ το πρωινό μου με μούσλι και γάλα :lol:

αυτό ξαναπές το, τουλάχιστον για τα γαλακτοκομικά δε νιώθω τύψεις, αλλά για όλες τις άλλες παρασπονδίες που κάνω κυρίως από έλλειψη χρόνου αισθάνομαι τρελλές τύψεις και κάποια στιγμή πρέπει να τα κόψω παντελώς, όπως επίσης θα ήθελα κάποια στιγμή να κόψω το κρέας, όχι ότι ότι τρώω πολύ ή μ΄άρέσει αλλά θα ήθελα να το περιορίσω κι άλλο...

1FdQp2.png

όσο για την τελευταία σου φράση, οκ! περί ορέξεως....το ίδιο λέει πολύς κόσμος που δε θέλει να το πλησιάσει, κανείς δεν τον αναγκάζει, αν το ίδιο γινόταν σε μία προφορική συζήτηση μεταξύ φίλων no problem, απλά επειδή τώρα δε γνωριζόμαστε, απλά ανταλλάσουμε απόψεις και πληροφορίες σε ένα forum θα σε παρακαλούσα να είσαι λίγο πιο προσεκτική στην κρίση σου για τις επιλογές των άλλων, αυτό και μόνο κατά τ'αλλα για μένα όλες οι απόψεις είναι δεκτές....

Για αστείο καλέ το είπα! Είδες, που λέει και η Αγλαία, τι παρεξηγήσεις δημιουργεί η φορουμιακή επικοινωνία; :)

Να πω και κάτι για την ομάδα αίματος. Εγώ έχω 0. Παρόλ'αυτά δεν το θέλω καθόλου το κρέας, ενώ τα όσπρια μου άρεσαν πάντα, κυρίως οι φακές, στις οποίες υποτίθεται έχω δυσανεξία. Μπορώ να φάω ένα κουβά φράουλες, που δεν κάνει για την ομάδα αίματός μου, αλλά άμα φάω μιά χούφτα σταφίλι, μπορεί να σκάσω.

Είναι αλήθεια βέβαια οτι με πειράζει το στάρι, και πολύ μάλιστα!

Όμως τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά με όσπρια και λαχανικά, και αν όντως με πάχαιναν τα όσπρια θα έπρεπε να είμαι υπέρβαρη. (Είμαι πάρα πολύ λεπτή).

Έχω βγάλει το συμπέρασμα οτι ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός. Σίγουρα αυτό με την ομάδα αίματος έχει βάσεις, αλλά δε νομίζω οτι αυτό μόνο είναι αρκετό για να καταλάβουμε τι πρέπει να τρώμε.

Πραγματικά όμως με απασχολεί το θέμα του κρέατος! Είναι απαραίτητο, δεν είναι, μας κάνει καλό, μας κάνει κακό? Έχω διαβάσει πολλά πάνω σ'αυτό το θέμα, και δε βγάζω άκρη. :?:?:?

όσο για την τελευταία σου φράση, οκ! περί ορέξεως....το ίδιο λέει πολύς κόσμος που δε θέλει να το πλησιάσει, κανείς δεν τον αναγκάζει, αν το ίδιο γινόταν σε μία προφορική συζήτηση μεταξύ φίλων no problem, απλά επειδή τώρα δε γνωριζόμαστε, απλά ανταλλάσουμε απόψεις και πληροφορίες σε ένα forum θα σε παρακαλούσα να είσαι λίγο πιο προσεκτική στην κρίση σου για τις επιλογές των άλλων, αυτό και μόνο κατά τ'αλλα για μένα όλες οι απόψεις είναι δεκτές....

Για αστείο καλέ το είπα! Είδες, που λέει και η Αγλαία, τι παρεξηγήσεις δημιουργεί η φορουμιακή επικοινωνία; :)

οκ! σίγουρα αν τα λέγαμε προφορικά δε θα το πρόσεχα καν, εντός πλαισίου αστείου ευπρόσδεκτο και μπορώ πλέον να δω και την αντίστοιχη έκφρασή σου γιατί μου θυμίζεις μια φίλη μου που τις κάνω κάτι τέτοιες περιγραφές και τα παίζει!

1FdQp2.png

Αληθεια ειναι ασφαλές να πινουμε γάλα που δεν εχει πριν βράσει ?

Αν τα ζώα του είναι υγιή και βόσκουνε ελεύθερα, και είσαι σίγουρη ότι τηρεί τους κανόνες υγιεινής, τότε ναι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...