Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Δυστυχως Ροζι ετσι νομιζω οτι ειναι...λεγοντας απλα την προσωπικη μου αποψη βεβαια,νομιζω οτι η ελλειψη αγχους και στεναχωριας ειναι το μυστικο!

Παντως οι Ικαριωτες ειναι καταπληκτικοι τυποι!Κυριακη πρωι αρχες Αυγουστου,(υποτιθεται φουλ σεζον,τουρισμος,κοσμος κτλ),κατεβαινουμε απο το καραβι,και ολα στο λιμανι ηταν κλειστα!Ααα λεει ειναι Κυριακη,ξεκουραζομαστε!

Xμ... Όταν όμως το βλέπουν αυτό οι Αθηναίοι (και όχι μόνο) που έρχονται στα νησιά που τους ρυθμούς τους δεν έχει προσβάλει ακόμα το τουριστικό must, τα κατηγορούν ως αφιλόξενα... :?

Οι άνθρωποι της πόλης δυστυχώς συχνά παρεξηγουν το γεγονός πως σε άλλα μέρη της γης κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν να είναι πιο χαλαροί... Ουδέποτε το κατάλαβα αυτό και ουδέποτε κάποιος από αυτούς που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο μου εξήγησε πειστικά πώς φιλοξενία συδέεται με τους φρενήρεις ρυθμούς ζωής της Αθήνας... :wink:

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως εδώ θα διαφωνήσω κάπως με την Αγλαϊα. Πέρα από τα φρέσκα φρούτα, το πρωινό μας (και ειδικά αυτό των παιδιών που πάνε και σχολείο) πρέπει να περιέχει κάποια ποιοτική πρωτεϊνη, όπως π.χ. αυγό, ωμούς ξηρούς καρπούς και σπόρους, nut butters (δοκιμάστε ένα ωραίο ζουμερό μήλο κομμένο σε φέτες και αλειμμένο με αμυγδαλοβούτυρο!). Η πρωτείνη βοηθάει στην πνευματική διαύγεια και μας "κρατάει" περισσότερες ώρες από τους υδατάνθρακες. Όταν μάλιστα έχουμε μια εξέταση συστήνεται να τρώμε μόνο πρωτείνη, καθόλου υδατάνθρακες.

Rosie, δεν το κάνουμε από άποψη αλλά από έλλειψη διάθεσης. Ο γιος μου δεν είναι πρωινός τύπος και προτιμά να φεύγει χωρίς να φάει τίποτα. Κάποτε έτρωγε μούσλι αλλά το περισσότερο το άφηνε και μετά παραπονιότανε ότι νύσταζε και δεν μπορούσε να χωνέψει. Τα ΣΚ μπορεί να φάει μούσλι αλλά το προτιμά ως δεκατιανό, καμιά ώρα μετά το χυμό.

Του αρέσουν και τα αυγά αλλά πάλι ως δεκατιανό... Την ώρα του δεκατιανού μπορεί να φάει και μπριζόλα, ψάρι, μισό μπουφέ πράγματα...

Κατά βάση εχω βαρεθεί το βομβαρδισμό που γίνεται για το σωστό πρωινό που πρέπει να τρωνε οι άνθρωποι αγνοώντας εκείνους που ο βιορυθμός τους είναι διαφορετικός. Ο καλός μου για παράδειγμα, αν φάει το πρωί έστω και μια μπουκιά φαγητό μπορεί να το βγάλει επιτόπου πάνω στο τραπέζι!!!! και δυστυχώς το ίδιο και η Εύα στην οποία φροντίζω να δινω ένα γερό δεκατιανό γιατί εκείνη την ώρα πεινάει. Η Μελινα μου από την άλλη μεριά είναι ικανή το πρωί να φάει κι εμένα!!!! :shock:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Κατά βάση εχω βαρεθεί το βομβαρδισμό που γίνεται για το σωστό πρωινό που πρέπει να τρωνε οι άνθρωποι αγνοώντας εκείνους που ο βιορυθμός τους είναι διαφορετικός. Ο καλός μου για παράδειγμα, αν φάει το πρωί έστω και μια μπουκιά φαγητό μπορεί να το βγάλει επιτόπου πάνω στο τραπέζι!!!! και δυστυχώς το ίδιο και η Εύα στην οποία φροντίζω να δινω ένα γερό δεκατιανό γιατί εκείνη την ώρα πεινάει. Η Μελινα μου από την άλλη μεριά είναι ικανή το πρωί να φάει κι εμένα!!!! :shock:

Πραγματικά πιστεύω το πρωινό είναι θέμα συνήθειας. Στο λέω γιατί κι εγώ ήμουνα ένας από τους ανθρώπους που δεν έβαζα τίποτα στο στόμα μου το πρωί γιατί αναγουλιαζόμουνα! Τα τελευταία χρόνια "υποχρέωσα" τον εαυτό μου να τρώει και σιγά σιγά τα κατάφερα, τώρα αν δεν φάω ζαλίζομαι και μπορεί να πέσω και κάτω! Τα ίδια περάσαμε και με τον άντρα μου, που από το τίποτα που έτρωγε τώρα τρώει σαν βασιλειάς :)

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Κάπου είχα άκούσει ότι δεν πρέπει να συνδυάζουμε κάποια φρούτα μεταξύ τους πχ. σταφύλι με πεπόνι αν θυμάμαι καλά. Δεν συγκράτησα τους λόγους και τους απαγορευμένους συνδυασμούς αλλά ήθελα να ρωτήσω αν ότνως έχετε ακούσει κάτι παρόμοιο.

Επίσης σκέφτομαι να προσπαθήσω να βάλω τα φρούτα στο πρωινό μου, αλλά κάποια περίοδο που έπινα χυμό πορτοκάλι το πρωί μου είχε τινάξει το στομάχι στον αέρα και λίγο το φοβάμαι. Μήπως κάποια φρούτα δεν είναι για πρωινό;

Επίσης σκέφτομαι να προσπαθήσω να βάλω τα φρούτα στο πρωινό μου, αλλά κάποια περίοδο που έπινα χυμό πορτοκάλι το πρωί μου είχε τινάξει το στομάχι στον αέρα και λίγο το φοβάμαι. Μήπως κάποια φρούτα δεν είναι για πρωινό;

Και μένα με πειράζουνε τα εσπεριδοειδή, ειδικά το πρωί. Σύμφωνα με τη δίαιτα που ακολουθεί την ομάδα αίματος, αυτοί που έχουν Ο ομάδα (δεν ξέρω για τις άλλες, μόνο για την Ο που είμαι εγώ) δεν κάνει να τα τρώνε. Τώρα δεν την πολυπιστεύω αυτή την προσέγγιση (γιατί τη δοκίμασα και δεν είδα αποτέλεσμα στους πονοκεφάλους μου), αλλά όσο αφορά την απαγόρευση του σιταριού και των εσπεριδοειδών για την Ο ομάδα συμφωνώ.

Διαφημίσεις

Εμενα η μικρη μου εχει αλλεργια,ομαδα αιματος 0-ειναι 5 μηνων-και σιγουρα την πειραζουν το σιταρι και τα εσπεριδοειδη.Λετε να υπαρχει καποια σχεση?

Σίγουρα! Αυτό με τα εσπεριδοειδή και το σιτάρι για μένα επιβεβαιώθηκε και με την αναλυτική εξέταση αίματος που έκανα πιο παλιά στην Αγγλία.

Στον μικρό που είναι Β δεν έχω δώσει καθόλου κοτόπουλο. Όπως ανέφερα δεν την πολυπιστεύω αυτή την προσσέγιση (αν και η ολιστική γιατρός που βλέπω την συστείνει ανεπιφύλακτα) γιατί διάβασα και τα εναντίον (όχι ότι κάνει κακό, αλλά ότι μπορεί κάποια άτομα να επηρεάζονται και από άλλες τροφές εκτός από τις "απαγορευμένες"), αλλά τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής του είπα να την εφαρμόσω.

Αν ξερετε και αλλες τροφες που επηρεαζουν ατομα με ομαδα αιματος 0 σας παρακαλω να τις πειτε...αν και παμε πολυ καλυτερα καλο ειναι να φυλαγομαι.Μακαρι να μου τα ειχαν πει απο την αρχη αυτα οι γιατροι να μην παιδευομαι...

Μμμμ, πολύ ενδιαφέρον αυτό με την ομάδα αίματος, αν και ο καλός μου είναι 0 και μπορεί να φάει και ένα κιλό πορτοκάλια στην καθισιά του. Και λεμόνια τρώει (ωμά) και φυσικά μανταρίνια...

Κάπου είχα διαβάσει όμως ότι η ομάδα Α έχει δυσανεξια στο κρέας και όντως δεν μου αρέσει καθόλου και το αποφεύγω παντελώς... Και η μικρή επίσης που είναι Α με το ζόρι μπορεί να φάει μια δύο πηρουνιές ενώ όλα τα άλλα τα τρώει σαν τρελή...

Ωραία, θα το ψάξω...

WLn5p2.png

Αν ξερετε και αλλες τροφες που επηρεαζουν ατομα με ομαδα αιματος 0 σας παρακαλω να τις πειτε...αν και παμε πολυ καλυτερα καλο ειναι να φυλαγομαι.Μακαρι να μου τα ειχαν πει απο την αρχη αυτα οι γιατροι να μην παιδευομαι...

Είναι πολλά, πχ. αβοκάντο (που το λατρεύω), μανιτάρι, πατάτες, φακές, κουνουπίδι και λάχανο (αυτά με πειράζουνε πολύ). Τα γαλακτοκομικά καλό είναι να αποφεύγονται, ιδιαίτερα τα αγελαδινά.

Υπάρχει ένα ολόκληρο βιβλίο πάνω στο θέμα (μεταφρασμένο και στα ελληνικά). Μπορείς να το βρεις σε οποιοδήποτε μεγάλο βιβλιοπωλείο. Πάρε το για να μάθεις και τα θεραπευτικά.

Εγώ όπως ανέφερα έκανα και το τεστ (το πανάκριβο!) αίματος που σου λέει ακριβώς τι ακριβώς πειράζει εσένα, αρκετά πιο εξειδικευμένο δηλαδή. Αλλά και αυτό δεν με βοήθησε ιδιαίτερα με τις ημικρανίες μου. Αυτό που με βοήθησε πάρα πολύ ήτανε το nutritional typing test του Dr Mercola (http://products.mercola.com/nutritional-typing/), αν και δεν το ακολουθώ κατά γράμμα. Πάντως σε ένα μεγάλο βαθμό και τα 3 τεστ συνάδουν (πχ και τα 3 μου έβγαλαν ότι με πειράζει το σιτάρι, τα citrus & τα γαλακτοκομικά). Η θεωρία λέει ότι η ομάδα αίματος Ο είναι η αρχαιότερη και οι άνθρωποι που ανήκουνε σ' αυτή την ομάδα για να έχουνε καλή υγεία θα πρέπει να ακολουθούν τη δίαιτα που είχανε οι hunt-gatherers πρόγονοί μας.

Η γιατρός μου έχει πει ότι είναι καλά να αποφεύγονται σε μεγάλο βαθμό τα απαγορευμένα της κάθε ομάδας στα μικρά παιδιά, και ποτέ να μην δίνονται ως πρώτες τροφές. Το περίεργο είναι ότι, ενώ ο γιος μου είναι παμφάγο (και λαίμαργος πολύ), όταν του δώσω κάτι που δεν συνάδει με την ομάδα αίματός του δεν το θέλει (πχ αβοκάντο, ρεβίθια)!

Διαφημίσεις

Ωραία κορίτσια μου τα διάβασα ΌΛΑ κ νομίζω έχω καταλάβει...πολλά φρούτα οκ, πολλές ωμές σαλάτες οκ, ξηρούς καρπούς οκ, φαγητό μαγειρεμένο το μεσημέρι τι τρώμε εμείς και τα παιδάκια μας? Αυτό ακόμα δεν το έχω καταλάβει

Κ κάτι ακόμη..ο άντρας μου κάνει χειρωνακτική δουλειά. Πώς προσαρμόζω τη διατροφή μας ώστε να καλύπτεται κι εκείνος? Μιλάμε ότι καταναλώνει πολλές θερμιδες. Φανταζεστε να γυρίσει από τη δουλεία κ να του πω "Αγάπη, σου ετοίμασα ένα μπωλ καταπράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπύς να φας να χορτάσεις"΄. Θα με κοιτάζει έτσι :shock:

.png

Ωραία κορίτσια μου τα διάβασα ΌΛΑ κ νομίζω έχω καταλάβει...πολλά φρούτα οκ, πολλές ωμές σαλάτες οκ, ξηρούς καρπούς οκ, φαγητό μαγειρεμένο το μεσημέρι τι τρώμε εμείς και τα παιδάκια μας? Αυτό ακόμα δεν το έχω καταλάβει

Κ κάτι ακόμη..ο άντρας μου κάνει χειρωνακτική δουλειά. Πώς προσαρμόζω τη διατροφή μας ώστε να καλύπτεται κι εκείνος? Μιλάμε ότι καταναλώνει πολλές θερμιδες. Φανταζεστε να γυρίσει από τη δουλεία κ να του πω "Αγάπη, σου ετοίμασα ένα μπωλ καταπράσινη σαλάτα με ξηρούς καρπύς να φας να χορτάσεις"΄. Θα με κοιτάζει έτσι :shock:

Ούτε εγώ που είμαι μισή μερίδα δεν θα χορτάσω με μια σαλάτα με ξηρούς καρπούς το μεσημέρι! Μπορεί να φάει μια ζουμερή βιολογική μπριζόλα (medium to rare) με λίγες πατάτες και σαλάτα, όσπρια τα οποία όμως να μην είναι μαγειρεμένα στο λάδι (το λάδι το προσθέτουμε ωμό μετά το μαγείρεμα) και κάτι που κάνουμε συχνά, ειδικά το χειμώνα, είναι μοσχάρι (ή κοτόπουλο ή κόκκινα φασόλια) στην κατσαρόλα με πολλά λαχανικά, λίγη σάλτσα ντομάτας αν σου αρέσει και διάφορα spices (πχ curry). Τώρα εγώ δεν είμαι και πολύ του μαγειρέματος, οπότε φτιάχνουμε στο σπίτι όσο πιο απλά και υγιεινά φαγητά γίνεται. Ίσως άλλες έμπειρες να σου δώσουνε καλύτερες ιδέες!

:lol::lol:

Μαμά κ Bibi, τα ίδια θα έλεγα κι εγώ με σένα! Οπότε, αναμένω απαντήσεις...

Μια καλή διαιτητική πρόταση για μεσημεριανό, είναι ψητό ψάρι, σκουμπρί, σαρδέλες, ή κάποιο άλλο λιπαρό ψάρι , στο φούρνο όμως, όχι στα κάρβουνα. Με νεράκι, λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, και ρίγανη! Είναι πεντανόστιμο, και γίνεται σε 40-50 λεπτά μόνο. Με βραστές πατάτες, παντζάρια και ψωμάκι πολύσπορο...γιαμ-γιαμ!

..., όσπρια τα οποία όμως να μην είναι μαγειρεμένα στο λάδι (το λάδι το προσθέτουμε ωμό μετά το μαγείρεμα)

Αυτό Ρόζυ, έπεισα τον άντρα μου, και την τελευταία φορά που μαγείρεψε φακές το έκανε έτσι. Πολύ το χάρηκα! Βέβαια, λίγο γευστικά, μου κακοφάνηκε. Αλλά έφαγε και το μωρό μας (14 μηνών) από αυτές!!!

Διαφημίσεις

Αυτό Ρόζυ, έπεισα τον άντρα μου, και την τελευταία φορά που μαγείρεψε φακές το έκανε έτσι. Πολύ το χάρηκα! Βέβαια, λίγο γευστικά, μου κακοφάνηκε. Αλλά έφαγε και το μωρό μας (14 μηνών) από αυτές!!!

εδώ και πάρα πολλά χρόνια μόνο έτσι μαγειρεύουμε! το έχω συνηθίσει τόσο που στα λίγα φαγητά που το λάδι είναι μαγειρεμένο, μου κακοφαίνεται γευστικά...

Δεν πιστεύω στην συσχέτιση ομάδας αίματος και αλλεργιών...αυτό είναι καθαρά θέμα αντίδρασης ανοσοποιητικου συστήματος και τροφών που καταναλώνουμε.

Εγώ πάλι, στον βαθμό που ερεύνησα το θέμα, πιστεύω ότι οι αλλεργίες προκαλούνται κυρίως από τα εμβόλια, αλλά αυτό έχει ήδη συζητηθεί στην ενότητα των εμβολίων.

Δεν μιλάμε όμως για αλλεργίες εδώ πέρα, αλλά για τροφικές δυσανεξίες, πχ δεν είμαι αλλεργική στα citrus αλλά νιώθω χάλια όταν τα φάω (πχ φούσκωμα, πονοκέφαλο).

Δεν πιστεύω στην συσχέτιση ομάδας αίματος και αλλεργιών...αυτό είναι καθαρά θέμα αντίδρασης ανοσοποιητικου συστήματος και τροφών που καταναλώνουμε.

Εγώ πάλι, στον βαθμό που ερεύνησα το θέμα, πιστεύω ότι οι αλλεργίες προκαλούνται κυρίως από τα εμβόλια, αλλά αυτό έχει ήδη συζητηθεί στην ενότητα των εμβολίων.

Δεν μιλάμε όμως για αλλεργίες εδώ πέρα, αλλά για τροφικές δυσανεξίες, πχ δεν είμαι αλλεργική στα citrus αλλά νιώθω χάλια όταν τα φάω (πχ φούσκωμα, πονοκέφαλο).

Ρόζυ, η κόρη μου η μεσαία έχει μηδενική ομάδα. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που αναλύει τις τροφές που πρέπει να τρώει κάποιος ανάλογα με την ομάδα αίματος;

Είμαι βέβαια επιφυλακτική (πώς το έπαθα εγώ αυτό;) αλλά ό,τι ξέρει κανείς, καλό είναι!

Ρόζυ, η κόρη μου η μεσαία έχει μηδενική ομάδα. Υπάρχει κάποιο βιβλίο που αναλύει τις τροφές που πρέπει να τρώει κάποιος ανάλογα με την ομάδα αίματος;

Είμαι βέβαια επιφυλακτική (πώς το έπαθα εγώ αυτό;) αλλά ό,τι ξέρει κανείς, καλό είναι!

Καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικές! Δεν την ακολουθώ κατά γράμμα τη δίαιτα αυτή, αλλά φροντίζω να μην καταναλώνω μεγάλες ποσότητες από τα "απαγορευτικά" τρόφιμα, γιατί έχω προσέξει και μόνη μου ότι με πειράζουν.

Την προσέγγιση αυτή την ανέπτυξε ο Peter D'Adamo, οπότε αν ζητήσετε το βιβλίο του σε οποιοδήποτε καλό βιβλιοπωλείο θα το έχουνε. Τώρα εσύ Δήμητρα στην Άνδρο δεν ξέρω αν θα το βρεις. Πάρε το από το http://www.play.com αν δεν σε πειράζει να το έχεις στα αγγλικά.

Kορίτσια thanks!!!!!

-αυτό με τις ομάδες αίματος μου το λέει συχνά μία γνωστή που ασχολείται ιδιαίτερα, έχει και κατάστημα με βιολογικά, αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω, πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάποιας μορφής δυσανεξίας σε ορισμένες τροφές,τις οποίες θεωρώ ότι από ένστικτο αποφεύγουμε-ο οργανισμός μας ξέρει καλύτερα από εμάς- η οποία δυσανεξία δε συνδυάζεται απαραίτητα με την ομάδα αίματος, βέβαια κάποια κοπέλα με ομάδα Α-όπως κι εγώ-αναφέρει για το κρεάς, που κι εγώ με το ζόρι το τρώω, αλλά ας πούμε- ξέρω ότι θα με κυνηγήσετε, όπως και η παραπάνω γνωστή- εγώ τρελλαίνομαι για γαλακτοκομικά, και ιδιαίτερα γάλα, αγελαδινό (εδώ θα με κυνηγήσετε περισσότερο) (το κατσικίσιο το πίνω, αλλά όχι τόσο εύκολα, προσπαθώ απλά γιατί είναι πιο υγιεινό, χωρίς να το απολαμβάνω ιδιαίτερα), ενώ κανονικά η ομάδα Α δεν κάνει να καταναλώνει γαλακτοκομικά, πάντως χωρίς γάλα δεν αντέχω, αυτό τι σημαίνει? ότι κάνω κακό στον εαυτό μου, και αν ναι οργανισμός μου δεν θα με προειδοποιούσε με κάποιον τρόπο?

1FdQp2.png

-αυτό με τις ομάδες αίματος μου το λέει συχνά μία γνωστή που ασχολείται ιδιαίτερα, έχει και κατάστημα με βιολογικά, αλλά προσωπικά δεν το πιστεύω, πιστεύω ότι όλοι μας έχουμε κάποιας μορφής δυσανεξίας σε ορισμένες τροφές,τις οποίες θεωρώ ότι από ένστικτο αποφεύγουμε-ο οργανισμός μας ξέρει καλύτερα από εμάς- η οποία δυσανεξία δε συνδυάζεται απαραίτητα με την ομάδα αίματος, βέβαια κάποια κοπέλα με ομάδα Α-όπως κι εγώ-αναφέρει για το κρεάς, που κι εγώ με το ζόρι το τρώω, αλλά ας πούμε- ξέρω ότι θα με κυνηγήσετε, όπως και η παραπάνω γνωστή- εγώ τρελλαίνομαι για γαλακτοκομικά, και ιδιαίτερα γάλα, αγελαδινό (εδώ θα με κυνηγήσετε περισσότερο) (το κατσικίσιο το πίνω, αλλά όχι τόσο εύκολα, προσπαθώ απλά γιατί είναι πιο υγιεινό, χωρίς να το απολαμβάνω ιδιαίτερα), ενώ κανονικά η ομάδα Α δεν κάνει να καταναλώνει γαλακτοκομικά, πάντως χωρίς γάλα δεν αντέχω, αυτό τι σημαίνει? ότι κάνω κακό στον εαυτό μου, και αν ναι οργανισμός μου δεν θα με προειδοποιούσε με κάποιον τρόπο?

Αυτό που λες μπορεί να ισχύει για τα μωρά, αλλά σίγουρα όχι για μας τους μεγάλους! Αν ήτανε έτσι δεν θα τρώγαμε ποτέ πίτσες, παγωτά, μπισκότα, σοκολάτες κτλ γιατί ο οργανισμός μας θα μας "προειδοποιούσε" ότι όλα αυτά κάνουνε κακό και δεν θα τα θέλαμε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι όσο πιο πολύ "καθαρίζει" (purify) κάποιος τον οργανισμό του με τη σωστή διατροφή (πχ αποφεύγοντας τη ζάχαρη, τα τηγανιτά), τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να μην αντέχει να φάει αυτές τις βλαβερές τροφές ξανά.

Το θέμα είναι ότι εμείς "μεγαλώσαμε" με κάποιες τροφές τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να αποφύγουμε τώρα γιατί σ' ένα μεγάλο βαθμό έχουμε εθισμό.

Το πρόβλημα με τα γαλακτοκομικά είναι ιδιαίτερα σοβαρό στην Ελλάδα. Όταν πρωτοήρθα σοκαρίστηκα με την τεράστια ποσότητα γαλακτοκομικών που καταναλώνουνε οι Έλληνες (είδα ότι ακόμη και ενήλικες πίνουν ένα ποτήρι γάλα το πρωί!!!). Το αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα μόνο από τις διαφημίσεις στην τηλεόραση, των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία είναι για γαλακτοκομικά προϊόντα (είχα χόμπυ παλιά να μετράω τις διαφημίσεις γαλακτοκομικών και να καταγράφω τον αριθμό τους, απίστευτα νούμερα :shock: ). Αυτό το φαινόμενο δεν το συνάντησα σε καμία χώρα και δυσκολεύομαι να το κατανοήσω γιατί η ποιότητα του γάλακτος στην Ελλάδα είναι πολύ κακή, μάλλον γιατί δεν έχει η χώρα μας πολλά καταπράσινα βοσκοτόπια να βοσκήσουνε οι αγελάδες, και έτσι τις ταϊζουν αμφίβολης ποιότητας δημητριακά (πχ σανό). Στην Αγγλία έκανα κάθε πρωι χυλό βρώμης με γάλα, αλλά από τότε που ήρθα σταμάτησα το πρωινό αυτό γιατί η γεύση του γάλακτος είναι άσχημη, νερωμένη (άσε που πρόσεξα ότι το γάλα στην Ελλάδα σχεδόν δεν ξυνίζει ποτέ, ενώ στην Αγγλία δεν μπορούσα να το κρατήσω πάνω από 2-3 μέρες!).

Δεν πιστεύω ότι το ομογενοποιημένο κατσικίσιο γάλα που βρίσκουμε στο σούπερμαρκετ το οποίο είναι και ψηλής παστερίωσης είναι καλύτερο απο το αντίστοιχο αγελαδινό (άσε που είναι και πανάκριβο). Όταν παστεριωθεί και ομογενοποιωθεί το γάλα, αλλάζει η σύσταση των πρωτεινών και του λίπους του και γίνεται ιδιαίτερα βλαβερό για την υγεία, ακόμη και καρκινογόνο! Το καλύτερο γάλα είναι το φρέσκο ωμό γάλα που προέρχεται από ζώα τα οποία βόσκουνε ελεύθερα στη φύση. Αυτό όμως δυστυχώς δεν είναι διαθέσιμο σε πολλές από μας (και πάλι έχω τις αμφιβολίες μου για το αν θα πρέπει να καταναλώνεται από ενήλικες, το γάλα αποτελεί τροφή μόνο των μικρών).

Και τέλος να πω και την "αμαρτία" μου, βάζω πάντα στο τσάι μου ένα "splash of milk" γιατί έτσι μου αρέσει, a super strong English tea :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...