Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή

v@sso

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαΐα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου με ξεάγχωσες αρκετά...προς το παρόν, ώσπου να βρω βιολογική λαϊκή κοντά μας, τρώω συνειδητά συμβατικά λαχανικά από λαϊκή ή από μανάβη ή από σουπερ ανάλογα τι προλαβαίνουμε.

Να σου θυμίσω ότι δεν χρειάζεσαι τα δημητρικά και τα παράγωγά τους, σίγουρα όχι για συστηματική κατανάλωση.

Αν όμως τα θέλεις σώνει και καλά τότε να ψάξεις τα κριθαρένια παξιμάδια του Τσατσαρωνάκη στο μεγάλο μέγεθος και τα μικρά του Τσατσάκη, αυτά έχουν ελάχιστο λευκό αλεύρι. Δεν αναγράφεται το ποσοστό αλλά το καταλαβαίνω και όλα τα άλλα έχουν περισσότερο. Είναι σκληρά και για να τα φας θα πρέπει να τα μουσκέψεις και να τα τυλίξεις σε μια λινή πετσέτα (μπορείς να το κάνεις και από την προηγούμενη μέρα).

Το κατάλαβα ότι δεν χρειαζόμαστε τα δημητριακά αλλά που θα απλώνω το λαχταριστό μου μέλι για να το τρώω κάθε πρωί??? :D (σκέτο φυσικά δεν το αντέχω και αυτά τα σκληρά που είπες μου φάνηκαν πολύ άβολα σορρυ κιόλας...)

:roll::roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Το κατάλαβα ότι δεν χρειαζόμαστε τα δημητριακά αλλά που θα απλώνω το λαχταριστό μου μέλι για να το τρώω κάθε πρωί??? :D

οι σκληροί ωμοφάγοι κάνουν κάτι ωραία κράκερς σε αφυδατωτές αλλά δεν έχω φτάσει ακόμη μέχρι εκεί και δεν ξέρω αν θα φτάσω ποτέ... συνταγές έχω αλλά για την ώρα μόνο τις κοιτάω

(σκέτο φυσικά δεν το αντέχω και αυτά τα σκληρά που είπες μου φάνηκαν πολύ άβολα σορρυ κιόλας...)

Δεν είναι καθόλου άβολα, κάνε τον κόπο να τα δοκιμάσεις, είναι υπέροχα! Εγώ τα παίρνω γιατί είναι τα πιο νόστιμα, τα άλλα γίνονται χάλια. Αν μάλιστα τα μουσκέψεις αρκετή ώρα πριν (ή από την προηγούμενη) γίνονται ακόμη καλύτερα. Το μούσκεμα είναι πολύ απλή διαδικασία, σπας το παξιμάδι, το βάζεις κάτω από τη βρύση, αφήνεις να τρέξουν τα πολλά νερά, το κάνεις μικρότερα κομματάκια πάνω σε μια πετσέτα και το τυλίγεις.

Ο ντάκος (έτσι λέγεται το κρίθινο παξιμάδι) έχει θρέψει γεννές στην Κρήτη και στα άλλα νησιά!

Ο γιος μου τρώει χαλαρά ένα ολόκληρο παξιμάδι με ντομάτα, τυρί, λάδι και ρίγανη!

Οντως κι εγω εδω και αρκετα χρονια εχω αντικαταστησει τις φρυγανιες αλλα και το ψωμι με παξιμαδια, χωρια που στα βιολογικαδικα κυκλοφορουν και βιολογικες φρυγανιες!!!

Ο γιος μου τρώει χαλαρά ένα ολόκληρο παξιμάδι με ντομάτα, τυρί, λάδι και ρίγανη!

O γιος σου αγλαια θα ναι το αγαπημενο παιδι του Παπαγιαννοπουλου...

t605sfybbbgaujm4.png

:lol::lol::lol:

Θα πρέπει να τον δεί με τι ταχύτητα τρώει (όσο και αν προσπαθούμε να του βάλουμε φρένο) και κυρίως τί τρώει! Προτιμάει μακαρόνια, ρύζια, βρώμικα (γύρους κλπ που τα τρώει πολύ σπάνια) αλλά τρώει μια χαρά 1,5 μερίδα ψητό κατσίκι ή μοσχάρι κοκκινιστό!

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol:

Θα πρέπει να τον δεί με τι ταχύτητα τρώει (όσο και αν προσπαθούμε να του βάλουμε φρένο) και κυρίως τί τρώει! Προτιμάει μακαρόνια, ρύζια, βρώμικα (γύρους κλπ που τα τρώει πολύ σπάνια) αλλά τρώει μια χαρά 1,5 μερίδα ψητό κατσίκι ή μοσχάρι κοκκινιστό!

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

t605sfybbbgaujm4.png

Αγλαία, αυτά που λες για τα δημητριακά, έχεις κάποια λινκ να διαβάσω περισσότερες πληροφορίες?

Από λινκ υπάρχουν μερικά, όχι πολλά για να μην γίνεται χαμός. Αυτά που υπάρχουν όμως είναι καλά επιλεγμένα.

Επίσης για το κρέας. Είναι όντως απαραίτητο, και γιατί? Πόσες φορές τη βδομάδα, ή το μήνα?

Νομίζεις ότι κάποιος έχει απαντήσει με σιγουριά; Απατάσαι!

Θα σου πω τη γνώμη της Αλεξάνδρας Ευθυμιάδου, ιατρού παθολόγου που η κύρια θεραπευτική αγωγή που προτείνει είναι η διατροφή και μερικά συμπληρώματα, βότανα κλπ. Στις περισσότερες χρόνιες ασθένειες προτείνει χορτοφαγία, άρα την υποστηρίζει. Όμως για τα παιδιά λέει ότι το κρέας φαίνεται είναι απαραίτητο ειδικά στην ηλικία 1-3 ετών για να ξεκινήσουν κάποιες διαδικασίες (δεν ανέφερε ποιες).

Για το πόσες φορές επίσης δεν έχει απαντήσει κανένας με τεκμηριωμένη άποψη! Εδώ και τα ΣΗΠ είναι υπό αμφισβήτηση, φαντάσου να το εξειδικεύσουν και να πούνε ότι χρειαζόμαστε τόση πρωτεΐνη ειδικά από το κρέας!

Ρωτάω γιατί πραγματικά δεν είναι εύκολο να βρεις την αλήθεια σε τέτοια θέματα διατροφής. Υπάρχουν δύο πλευρές και οι δύο έχουν πολύ καλά επιχειρήματα.

Υπάρχουν περισσότερες από δύο πλευρές και καμία δεν έχει επαρκή επιχειρήματα...

Ρωτάω εσένα που πιστεύω οτι είσαι αντικειμενική, και φαίνεται να το έχεις ψάξει αρκετά.

Το παλεύω αλλά δεν έχω καταλήξει πουθενά! στο ψάξιμο είμαι.

Γενικά θα μπορούσα να πω ότι οι vegan έχουν σοβαρές ελλείψεις στη διατροφή τους, χρειάζονται σίγουρα συμπληρώματα και πιστεύω ότι δεν είναι για μακροχρόνια εφαρμογή, τείνω να το θεωρήσω ως μια θεραπευτική προσέγγιση (για τα παιδιά δεν το συζητώ καν ως εκδοχή)

Οι vegeterian που τρώνε επιπλέον και τα αυγά και τα γαλακτοκομικά είναι άλλη κατηγορία, νομίζω ότι καλύπτουν αρκετά καλά τις ανάγκες τους και πάλι όμως δεν θα το συνιστούσα για παιδί.

Προσωπικά, έχω να φάω κρέας εκτος από ψάρι περίπου 15 χρόνια. Και τρέφομαι σχεδόν αποκλειστικά, με όσπρια φρούτα λαχανικά, και δημητριακά... Έτσι μεγαλώνω και τη μικρή, και θέλω να είμαι σίγουρη οτι δεν κάνω κάποιο λάθος. :?

έχουν γίνει κάποιες μελέτες σε πληθυσμούς που από ζωικές πρωτεΐνες παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά ψάρι και από μια γρήγορη ματιά, νομίζω ότι είναι εντάξει. Κι εγώ έχω κάνει τέτοια διατροφή για περισσότερο από δεκαετία και μου φαίνεται εντάξει αλλά όχι για όλους.

Νομίζω ότι δεν υπάρχει μια ιδανική διατροφή κατάλληλη για όλους.

Δεν είχα μέχρι στιγμής καμία έλειψη βιταμίνης ή μεταλλικού στοιχείου.

Η μικρή μου όμως, τώρα χτίζει το σώμα της, και θέλω να είμαι σίγουρη για τη διατροφή της.

Εγώ το άφησα στον ίδιο, είχα πει ότι αν θελήσει κρέας θα φάει. Είναι μεγάλο σαρκοφάγο! :shock::lol:

Να σκεφτείς ότι το είχε μυρίσει ελάχιστες φορές μέχρι να γίνει ενός έτους. Δεν είχε ενδιαφερθεί μέχρι που μύρισε σουβλάκι και τρελλάθηκε! :lol:

Κι εγώ ήμουν κάπως έτσι: :shock:

Όταν ήταν τεσσάρων βρισκόμασταν στην Κρήτη σε ένα ίδρυμα μεταπτυχιακών σπουδών και το μεσημέρι στο φαγητό ο κύριος μύρισε κατσίκι και μόλις είδε να σερβίρουν αγκινάρες α λα πολίτα στραβομουτσούνιασε. Βλέπει το μάγειρα και τον ρωτάει:

"έχει κατσίκι;"

"έχει, πού το ξέρεις;"

"το μύρισα!"

πάμε στο τραπέζι με τις αγγινάρες και τη σαλάτα και σε λίγο βγαίνει ο μάγειρας με ένα τεράστιο κομμάτι κρέας, ήταν πάνω από δύο μερίδες ενηλίκων. Έφαγε τις δύο μερίδες κάνοντας ένα διάλειμμα ενδιάμεσα και λέγοντας να μην το πειράξουμε! Το λίγο που έμεινε ζήτησε να το πάρουμε μαζί μας στο τσαντάκι ψυγείο (θα επιστρέφαμε). Την επόμενη μέρα μόλις φτάσαμε ζήτησε να φάει το κατσίκι! :shock:

Ξέχασα να πω ότι και τα ψάρια τα τρώει πολύ ακόμη και για πρωινό!

Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορούσα να σηκωθώ και να μαγειρεύω ψάρια πρωί πρωί και το έδινα κονσέρβα :? έτρωγε τόνο με λάδι και λεμόνι σκέτο!

Σ'ευχαριστώ πολύ Αγλαία.

Η αλήθεια είναι οτι δεν έχει δείξει να λαχταράει να φάει κρέας. Δεν της το έχω προσφέρει κιόλας βέβαια...

Το ψάρι της αρέσει πολύ. Η γαλοπούλα καθόλου.

Το ψάχνω ακόμα... Δεν ξέρω, με το μοσχάρι δεν τα πάω καθόλου καλά. Εχω δει και τι γίνεται μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας, και... κάπως μου'ρχεται! :?

έχουν γίνει κάποιες μελέτες σε πληθυσμούς που από ζωικές πρωτεΐνες παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά ψάρι και από μια γρήγορη ματιά, νομίζω ότι είναι εντάξει.

αυτό με καθησυχάζει κάπως.

Το ψάχνω ακόμα... Δεν ξέρω, με το μοσχάρι δεν τα πάω καθόλου καλά. Εχω δει και τι γίνεται μέχρι να φτάσει στο τραπέζι μας, και... κάπως μου'ρχεται! :?

κι εμένα κάπως μου έρχεται γι αυτό προτιμώ το κατσίκι

είναι το ζώο που δεν τα πάει καλά με το σταύλο και περνάει τις περισσότερες ώρες έξω, άρα τρώει διάφορα της φύσης (τρώει και σκουπίδια αν βρει μπροστά του, ακόμη κι εφημερίδες...).

έχουν γίνει κάποιες μελέτες σε πληθυσμούς που από ζωικές πρωτεΐνες παίρνουν σχεδόν αποκλειστικά ψάρι και από μια γρήγορη ματιά, νομίζω ότι είναι εντάξει.

αυτό με καθησυχάζει κάπως.

Μην καθησυχάζεις γιατί δεν τα έχω μελετήσει, μπορεί να είναι λάθος το συμπέρασμά μου. Η μια μελέτη αναφερόταν στους Εσκιμώους, αυτοί τρώνε πάρα πολύ ψάρι αλλά καταναλώνουν πολύ ωμό, τρώνε και τα εντόσθια ωμά, οπότε παίρνουν άλλα θρεπτικά συστατικά που εμείς δεν μπορούμε να πάρουμε...

Διαφημίσεις

Κορίτσια εσείς που ξέρετε τα πολλά για πείτε μου (είναι λίγο άσχετο αλλά δεν ήξερα που να το βάλω): Τι καλό έχει αυτή η περίφημη σπιρουλίνα και γιατί γράφει η συσκευασία της ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της κατά τη γαλουχία;;;;;;

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Κορίτσια εσείς που ξέρετε τα πολλά για πείτε μου (είναι λίγο άσχετο αλλά δεν ήξερα που να το βάλω): Τι καλό έχει αυτή η περίφημη σπιρουλίνα και γιατί γράφει η συσκευασία της ότι δεν επιτρέπεται η χρήση της κατά τη γαλουχία;;;;;;

Γράφει τέτοιο πράγμα??? :shock::shock:

Δεν το πρόσεξα στο δικό μου το κουτάκι...όταν πάω σπίτι θα το τσεκάρω...

είναι καλή γιατί είναι 100% από φυτικά συστατικά και έχει ένα σωρό ιχνοστοιχεία και βιταμίνες (εκτός από C)

gwggp2.png ISWTp2.png

H ομοιοπαθητικός μου μου είπε να πάρω σπιρουλίνα για να μου ανέβει ο αιμοτοκρίτης που έχει πέσει με την εγκυμοσύνη -βοηθάει στην απορροφηση του σιδήρου. :)

Αν επιτρέπεται στην εγκυμοσύνη, σίγουρα δεν μπορεί να βλάψει ένα παιδάκι που θηλάζει. :wink:

Αν πάλι έχει κάποια επίδραση στην γαλουχία...δεν ξέρω... :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Kαι μένα η ομοιοπαθητικός μου μου την σύστησε :wink:

peony επειδή το κείμενο είναι τεράστιο και έχω πήξει και εγώ στο διάβασμα (αλλά για άλλα θέματα) αν διαβάσεις κάτι ενδιαφέρον please μοιράσου το με εμάς!! :D

gwggp2.png ISWTp2.png

Διαφημίσεις

Σε ό,τι αφορά τη Spirulina πρόκειτα για κυανοβακτήρια( ή κυανοφύκη), που χρησιμοποιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια στη διατροφή (Αζτέκοι), λόγω της μεγάλης πρωτεϊνικής της αξίας. Παίρνει το όνομα της από το σχήμα των αποικιών των κυττάρων.

Πλεον καλλιεργείται σε μεγάλη κλίμακα σε βιοαντιδραστήρες ως συμπλήρωμα διατροφής.

Κάπου διάβαζα ότι ενδέχεται τα σκευάσματα σπιρουλίνας να έχουν μέσα και κανένα άλλο μαντζούνι (τώρα γιατί να το κάνουν αυτό είναι άλλο θέμα), γι'αυτό ίσως μερικοί λένε να μη λαμβάνεται κατά τη γαλουχία. Άλλη μια συνωμοσία; :lol::lol:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Στην αναζήτηση μου για αντικατάσταση του βιταμ στην φρυγανιά κάποιος μου μίλησε για το lurpak ότι είναι βούτυρο χωρίς καθόλου συντηρητικά...ποια η άποψη σας? :roll:

gwggp2.png ISWTp2.png

Κάπου διάβαζα ότι ενδέχεται τα σκευάσματα σπιρουλίνας να έχουν μέσα και κανένα άλλο μαντζούνι (τώρα γιατί να το κάνουν αυτό είναι άλλο θέμα), γι'αυτό ίσως μερικοί λένε να μη λαμβάνεται κατά τη γαλουχία. Άλλη μια συνωμοσία; :lol::lol:

Το να μη λαμβάνεται κατά τη γαλουχία τους υποχρεώνει ο νόμος να το γράψουνε ανεξάρτητα από το αν δεν υπάρχει καμία αντένδειξη. Το ίδιο γράφουν και τα περισσότερα φάρμακα ενώ οι έρευνες άλλα δείχνουν,

Πάντως αν βάζανε κανένα μαντζούνι θα το διατυμπανίζανε και θα το χρεώνανε πανάκριβα και η σπιρουλίνα δεν είναι πανάκριβη για να περιέχει νόμιμες ή παράνομες σούπερ ουσίες!

Πάντως εδώ και 2 ακριβώς εβδομάδες παίρνω σπιρουλία, είχα κάνει πριν γενική αίματος, θα ξανακάνω και θα σας πω αν υπάρχει διαφορά σε αιματοκρίτη και αιμοσφαιρίνη.

Από ένέργεια πάντως μια χαρά τα πάω!

Από ένέργεια πάντως μια χαρά τα πάω!

Και εγώ είχα μια σχετική ευεξία όταν την πήρα και έδωσα και στη γιαγιά μου να δοκιμάσει - η καημένη τρελάθηκε στο φτέρνισμα και την καταρροή για 2 μερες και αναρωτιόταν πού κολλησε την ίωση (έφταιγε - δεν έφταιγε η σπιρουλίνα για αλλεργική αντιδραση, δεν ξέρω, αλλά την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια :wink: )

Μπορώ εδώ να παραθέσω κάποιες οδηγίες της Greenpeace για τα "μεταλλαγμένα" (γενετικά τροποποιημένα), καθώς και μια ανακοίνωσή της. Πείτε μου, για να μην κάνω κατάχρηση. στην ιστοσελίδα της υπάρχουν οι πληροφορίες (http://www.greenpeace.org)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...