Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υγιεινή δια(σ)τροφή


v@sso

Recommended Posts

πριν 5μηνες πεθανε μια φιλη απο σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια μετα απο 3χρονια ολικης παραλυσης,περα απο αυτο που ειναι πολυ σημαντικο, καταληγουμε οτι καλυτερο θα ηταν να τα τρωγαμε ωμα,αλλα λογω των συνθηκων πρεπει να γινει το απαραιτητο καλο βρασιμο σωστα?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πριν 5μηνες πεθανε μια φιλη απο σπογγωδη εγκεφαλοπαθεια μετα απο 3χρονια ολικης παραλυσης,περα απο αυτο που ειναι πολυ σημαντικο, καταληγουμε οτι καλυτερο θα ηταν να τα τρωγαμε ωμα,αλλα λογω των συνθηκων πρεπει να γινει το απαραιτητο καλο βρασιμο σωστα?

 

Για να γίνουν πράξη κάποιες ιδέες είναι δύσκολο λόγω δυσμενών συνθηκών που έχει διαμορφώσει ο άνθρωπος...

 

Υπό συγκεκριμένες συνθήκες (πχ στη Μ. Βρετανία) δεν θα έτρωγα καθόλου κρέας, ούτε μαγειρεμένο, για να αποφύγω τις δυσάρεστες συνέπειες του ανθρώπινου παραλογισμού. Δεν είναι μόνο η σπογγώδης εγκεφαλοπάθεια, είναι και οι ορμόνες, τα ατιβιοτικά...

 

Στη χώρα μας είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα (δεν ταΐζουμε μυαλά και μεδούλια στις αγελάδες, τα τρώμε εμείς και τα τρώμε μαγειρεμένα!) αν και εισάγουμε πολλά ζώα, κάποια από τα οποία μπορεί να φέρουν την ασθένεια. Τα κατσίκια αντιδρούν έντονα στην εσταυλισμένη κτηνοτροφία, μεγαλώνουν πιο ελεύθερα και είναι από τα ζώα που έχουν τις λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

 

Ανεξάρτητα από τις συστάσεις των ιατρών εξακολουθεί να σερβίρεται το steak tartare, που είναι ωμός κιμάς με λίγο κρεμύδι, κάπαρη κι ένα ωμό αυγό! (δεν θα μπορούσα να το φάω...)

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην εξελίχθηκαν τα γονίδια μας ,αλλά σίγουρα εξελίχθηκε η συμπεριφορά μας απέναντι στη τροφή.

Η εξέλιξη αυτή αφορά κυρίως την πολιτισμική αλλαγή που λαμβάνει χώρα κατά μικρά διαστήματα στις περισσότερες κοινωνίες.

 

Η ωμή τροφή σαφώς είναι καλύτερη,αλλά ποιός απο μας θα μπορούσε να φάει ωμό κρέας η ψάρι;;Και αν κάποιος το κάνει,πως τον αντιμετωπίζουμε οι άλλοι;

 

Η ωμή διατροφή περιλαμβάνει κυρίως τη φυτική τροφή λόγω νοοτροπίας πλέον,η οποία δυστυχώς τίνει να εξαληφθεί,γιατί πάλι τα άλματα ανάπτυξης-εξέλιξης της κοινωνίας,μας οδηγούν σε αλλαγή τρόπου σίτησης.

 

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε όσο μπορούμε στις αλλαγές και να κρατάμε όσο γίνεται την πολιτισμική μας ταυτότητα ώς μεσογειακός λαός!

Link to comment
Share on other sites

Η ωμή τροφή σαφώς είναι καλύτερη,αλλά ποιός απο μας θα μπορούσε να φάει ωμό κρέας η ψάρι;;Και αν κάποιος το κάνει,πως τον αντιμετωπίζουμε οι άλλοι;

 

Κι όμως μπορούμε να φάμε ωμό ψάρι, αλλά το λέμε sushi :wink:

Επίσης ωμό κρέας όπως πχ carpaccio

:wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ανεξάρτητα από τις συστάσεις των ιατρών εξακολουθεί να σερβίρεται το steak tartare, που είναι ωμός κιμάς με λίγο κρεμύδι, κάπαρη κι ένα ωμό αυγό! (δεν θα μπορούσα να το φάω...)

να τη πω την αμαρτία μου, μια χαρά τον τρώω τον κιμά για τα μπιφτέκια.....άψητο :lol:

και το ωμό αυγό :oops: (κουνάβι με λέει ο άντρας μου).

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί να μην εξελίχθηκαν τα γονίδια μας ,αλλά σίγουρα εξελίχθηκε η συμπεριφορά μας απέναντι στη τροφή.

Η εξέλιξη αυτή αφορά κυρίως την πολιτισμική αλλαγή που λαμβάνει χώρα κατά μικρά διαστήματα στις περισσότερες κοινωνίες.

 

Μη έχοντας γονίδια για τέτοιου είδους τροφή, τα προβλήματα είναι αναπόφευκτα...

 

Η ωμή τροφή σαφώς είναι καλύτερη,αλλά ποιός απο μας θα μπορούσε να φάει ωμό κρέας η ψάρι;;Και αν κάποιος το κάνει,πως τον αντιμετωπίζουμε οι άλλοι;

Δεν είδα κανέναν να αντιμετωπίζει περιέργα όσους τρώνε σούσι, σαρδέλες Καλονής, σολωμό μαριναρισμένο (άψητο), καρπάτσιο, στέικ ταρτάρ και ίσως και άλλα παρόμοια που δεν τα ξέρω!

 

Η ωμή διατροφή περιλαμβάνει κυρίως τη φυτική τροφή λόγω νοοτροπίας πλέον,η οποία δυστυχώς τίνει να εξαληφθεί,γιατί πάλι τα άλματα ανάπτυξης-εξέλιξης της κοινωνίας,μας οδηγούν σε αλλαγή τρόπου σίτησης.

Τα φρούτα και οι σαλάτες παραμένουν σταθερή αξία στο διαιτολόγιό μας. Αυτά που έχουμε ξεχάσει ως βασικά είναι οι ωμοί ξηροί καρποί που είναι σημαντικοί τόσο για τα λιπαρά όσο και για τις πρωτεΐνες που περιέχουν αλλά και για το ασβέστιο, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία.

 

 

Όσο για την αντιμετώπιση των άλλων, αν δεν το συζητάς οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν ότι κάνεις σχεδόν ωμοφαγία.

 

Όταν μου κάνουν τραπέζι, τρώω λίγο από το κυρίως πιάτο και πάρα πολύ σαλάτα. Δεν μετράνε τις βουκιές μου, απλά με βλέπουν να τρώω όση ώρα τρώνε και οι ίδιοι και κυλάει μια χαρά! :wink:

 

Τις μέρες αποκλειστικής ωμοφαγίας δεν τις προγραμματίζω, μου προκύπτουν τυχαία, τις άλλες περιορίζω τα μαγειρεμένα σε ένα μόνο γεύμα.

 

(Μου έχει τύχει να βρίσκομαι για πρωινό σε ξενοδοχείο και κανείς δεν παραξενεύτηκε που πήρα μόνο φρούτα από το μπουφέ :wink: )

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα από τις συστάσεις των ιατρών εξακολουθεί να σερβίρεται το steak tartare, που είναι ωμός κιμάς με λίγο κρεμύδι, κάπαρη κι ένα ωμό αυγό! (δεν θα μπορούσα να το φάω...)

να τη πω την αμαρτία μου, μια χαρά τον τρώω τον κιμά για τα μπιφτέκια.....άψητο :lol:

και το ωμό αυγό :oops: (κουνάβι με λέει ο άντρας μου).

 

:wink:

 

Τα αυγά αν τα βυθίσεις για λίγο σε καυτό νερό σκοτώνεται η σαλμονέλα που ίσως βρίσκεται στην επιφάνειά τους (μπορεί να περάσει και μέσα αλλά σπάνια συμβαίνει, κάνουμε το ίδιο όταν χρησιμοποιούμε αυγά για να κάνουμε μους στη ζαχαροπλαστική).

 

Όσο για τον κιμά, μπορεί να κολλήσει τοξόπλασμα κάτι που δεν είναι επικίνδυνο αν δεν είσαι έγκυος. Υπάρχουν και κάποιο άλλοι κίνδυνοι αλλά... περί ορέξεως... και οι Γάλλοι παράγουν και καταναλώνουν τόσα τυριά από ωμό γάλα και τα κρέατά τους πάντα είναι με πολύ αίμα! Οι οδηγίες υγιεινής δεν μπορούν να τα βάλουν με τις συνήθειες!

Link to comment
Share on other sites

Η ωμή τροφή σαφώς είναι καλύτερη,αλλά ποιός απο μας θα μπορούσε να φάει ωμό κρέας η ψάρι;;Και αν κάποιος το κάνει,πως τον αντιμετωπίζουμε οι άλλοι;

Δεν είδα κανέναν να αντιμετωπίζει περιέργα όσους τρώνε σούσι, σαρδέλες Καλονής, σολωμό μαριναρισμένο (άψητο), καρπάτσιο, στέικ ταρτάρ και ίσως και άλλα παρόμοια που δεν τα ξέρω!

 

Σε αυτή τη περίπτωση,λέγοντας ωμό,εννοώ με την παλαιολιθική εκδοχή ωμό κρέας.

 

Απο και πέρα το ωμό είναι τρόπος ζωής σε όσους τρέφονται υγιεινά.

Link to comment
Share on other sites

Σε αυτή τη περίπτωση,λέγοντας ωμό,εννοώ με την παλαιολιθική εκδοχή ωμό κρέας.

 

Αυτό το στέικ ταρτάρ είναι εντελώς παλαιολιθικό! :lol: Μόνο που το βλέπω κάτι σε Νεάτερνταλ μου θυμίζει!

 

Όταν βλέπω τους άλλους να τα τρώνε δεν έχω πρόβλημα αλλά εγώ δεν τα πιάνω καν. Φορώ πάντα γάντια γιατί δεν αντέχω ούτε τη μυρωδιά που μένει μετά στα χέρια. Δεν σιχαίνομαι και δεν έχω πρόβλημα με αίματα και εγχειρίσεις αλλά με τα κομμάτια πτώματος που πρέπει να βάλω στην κουζίνα έχω ένα θέμα. Και ο γιος μου είναι μεγάλο σαρκοφάγο! Συνήθως δίνω αναλυτικές οδηγίες τεμαχισμού στο χασάπη για να γλιτώνω από αυτή τη δουλειά.

 

Νομίζω ότι δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανάγκες και ακόμη και αν καθόμαστε στο ίδιο τραπέζι με το ίδιο φαγητό μπροστά μας, ο καθένας θα φάει σε διαφορετικές αναλογίες αυτά που υπάρχουν. Ακόμη και το ίδιο άτομο δεν κάνει τις ίδιες επιλογές συνέχεια, πχ. παρατηρώ στον εαυτό μου ότι υπάρχουν περίοδοι που τα αυγά δεν τα θέλω καθόλου και μου μυρίζουν περίεργα και άλλες που μου αρέσουν (τα ίδια αυγά!), το ίδιο και με το κρέας και με το ψάρι. Νομίζω ότι σχετίζεται με την εποχή και με την κατάσταση της υγείας μου.

 

Απο και πέρα το ωμό είναι τρόπος ζωής σε όσους τρέφονται υγιεινά.

Αναρωτιέμαι πώς βγαίνουν τα διαιτολόγια στα νοσοκομεία για τους ασθενείς, τουλάχιστον αυτά δεν θα έπρεπε να είναι καλύτερα;

Έχω δει να σερβίρουν ρυζόγαλο (με ζάχαρη και άσπρο ρύζι) και ζελέ σε ασθενείς που μόλις βγήκαν από την εντατική! :shock:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Σε αυτή τη περίπτωση,λέγοντας ωμό,εννοώ με την παλαιολιθική εκδοχή ωμό κρέας.

 

Αυτό το στέικ ταρτάρ είναι εντελώς παλαιολιθικό! :lol: Μόνο που το βλέπω κάτι σε Νεάτερνταλ μου θυμίζει!

 

Διαφωνώ κάθετα! Καμία σχέση με το παλαιολιθικό ξέσκισμα των σαρκών.

 

εντωμεταξύ, πλάκα πλάκα εμένα όλα αυτά τα ωμά (ξεχάσατε τα λαχματζούνια!) τα λατρεύω.... μιαμ, μιάμ!!!!

 

Και τώρα Αγλαΐα, μιας και φτάσαμε ως εδώ...

Τί θα έλεγες να παίξουμε λιγάκι και τον δικηγόρο του διαβόλου;;;;

Ή αλλιώς ας κάνουμε μια pro & con συζήτηση !!!!!

WLn5p2.png

Link to comment
Share on other sites

Διαφωνώ κάθετα! Καμία σχέση με το παλαιολιθικό ξέσκισμα των σαρκών.

Δεν έχεις άδικο όμως εμένα ακόμη και ο τόσο εξευγενισμένος κιμάς μου φαίνεται πολύ βάρβαρος!

 

Από την άλλη, ο παλαιολιθικός άνθρωπος είχε ανακαλύψει τη φωτιά, οπότε νομίζω ότι όλο και κάποιο κοψίδι θα το πέταγε στα κάρβουνα. Προσπαθώ να βάλω τον εαυτό μου ανάμεσα σε παλαιλιθικούς και σκέφτομαι ότι μόνο έτσι θα το έτρωγα το κρέας, πάντως αν μου δίνανε κανένα δέρμα για να το κάνω ρούχο, σίγουρα θα το τιμούσα! :lol:

 

εντωμεταξύ, πλάκα πλάκα εμένα όλα αυτά τα ωμά (ξεχάσατε τα λαχματζούνια!) τα λατρεύω.... μιαμ, μιάμ!!!!

Μια χαρά σε βρίσκω! :lol:

 

Και τώρα Αγλαΐα, μιας και φτάσαμε ως εδώ...

Τί θα έλεγες να παίξουμε λιγάκι και τον δικηγόρο του διαβόλου;;;;

Ή αλλιώς ας κάνουμε μια pro & con συζήτηση !!!!!

 

Έλα που δεν βρίσκω και τίποτα να πω...

 

Ολόκληροι πολιτισμοί στηρίχθηκαν στην καλλιέργεια των δημητριακών, ο Κινέζικος στο ρύζι, οι πολιτισμοί της Ανατολικής Μεσογείου στο σιτάρι, το κριθάρι, οι Ίνκας και οι Αζντέκοι στο καλαμπόκι. Οι καλλιέργειες γενικά βοήθησαν στη μόνιμη εγκατάσταση και σε ότι σημαίνει αυτό από άποψη πολιτισμού.

 

Επίσης τα δημητριακά έδωσαν τη δυνατότητα για εξαιρετικά παρασκευάσματα από άποψη τέχνης.

 

Όσα θετικα και αν είχε κάτι τέτοιο για τον πολιτισμό, για την τέχνη της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστική, για τα συναισθήματα που προκαλούν όλα αυτά τα εδέσματα, νομίζω ότι δεν υπήρχε κάτι θετικό για την υγεία.

Βοήθησαν στην επιβίωση αλλά με χειρότερη υγεία. Δημιουργήθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για να επιβιώσουν περισσότεροι αλλά με χειρότερη υγεία.

 

Η παχυσαρκία, ο διαβήτης, τα καρδιαγγειακά προβλήματα συνδέονται άμεσα με έναν συνδυασμό επικίνδυνα επεξεργασμένων λιπαρών (καμένα λίπη) με άφθονο άμυλο από δημητριακά και πατάτες, ζάχαρη (πολύ επεξεργασμένη τροφή) και γαλακτοκομικά.

 

Αυτές τις μέρες ψάχνοντας είδα ότι δυστυχώς και άλλες σοβαρές ασθένειες συνδέονται άμεσα με τέτοιες καταστάσεις: σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσος του Crohn, ελκώδης κολλίτιδα, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου....

Link to comment
Share on other sites

Θα γράψω και κάποιες σκέψεις για τη διατροφή του παλαιολιθικού ανθρώπου που είναι απλά προβληματισμοί δικοί μου και δεν έχουν σχέση με κάτι που διάβασα και περιμένω τα σχόλια.

 

Η κατανάλωση κρέατος πιστεύω ότι δεν γίνονταν όλο το χρόνο, επίσης πιστεύω ότι σε περιοχές που υπήρχαν άφθονοι καρποί το κατανάλωναν λιγότερο σε σχέση με περιοχές που λόγω χαμηλών θερμοκρασιών υπήρχε παρατεταμένος χειμώνας και η επιβίωση ήταν πιο δύσκολη. Νομίζω ότι στις δύσκολες συνθήκες των χαμηλών θερμοκρασιών επιβίωναν λιγότεροι και περισσότερο ανθεκτικοί.

 

Στην τελευταία παγετώδη περίοδο υπήρχαν άνθρωποι που επιβίωσαν σε πολύ δύσκολες συνθήκες (οι δικοί μου πρόγονοι δεν ήταν ανάμεσά τους! δεν αντέχω το κρύο) αλλά υπήρχαν και άλλοι που δεν έζησαν σε παγετώνες (μάλλον από εκεί κατάγομαι!).

 

Στην ίδια κοινωνία δεν κατανάλωναν όλοι την ίδια ποιότητα και την ίδια ποσότητα τροφής. Νομίζω ότι τα πιο ασθενικά άτομα είχαν μικρότερο δικαίωμα ή και καθόλου στις πολύτιμες τροφές όπως το κρέας. Όποιος μπορούσε να κυνηγήσει είχε την καλύτερη μερίδα και τη μοιραζότανε με κάποια σημαντικά μέλη αλλά μάλλον όχι με το γέρο που δεν είχε και τόσο καλή υγεία. Η πρόσβαση στην τροφή ήταν ανάλογη με την προσφορά στην κοινότητα ή ανάλογη με τη δυνατότητα προσφοράς (αναφέρομαι και στα παιδιά ως το μέλλον της κοινότητας).

 

Τα ενήλικα δυνατά άτομα που κατανάλωναν 4000 θερμίδες το 24ωρο είχαν το μέγιστο δικαίωμα στην καλύτερη τροφή. Αυτοί οι πρωταθλητές είχαν σίγουρα μεγαλύτερες ανάγκες σε σχέση με αυτούς που κάθονται λόγω ασθένειας ή... λόγω μη χειρονακτικής δουλειάς σαν κι εμάς!

Link to comment
Share on other sites

Θα κάνω κι ένα σχόλιο για τα γαλακτοκομικά, τα θεωρώ εκτός ανθρώπινης διατροφής, κανένα θηλαστικό δεν είναι φτιαγμένο για να καταναλώνει γαλακτοκομικά μετά τον αποθηλασμό του.

 

Τα τυριά μου αρέσουν πάρα πολύ και μάλιστα μου αρέσουν πολυ και τα γαλλικά τυριά από ωμό γάλα!

 

Οι προτιμήσεις μου ευτυχώς δεν με εμποδίζουν να σκέφτομαι, απλά με εμποδίζουν -εν μέρη- να κάνω πράξη τις σκέψεις μου! :roll:

Link to comment
Share on other sites

Εδω Γιωργος! :D

Καταρχην Γεια σας !

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω!!!

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα που γραφεις Αγλαια. Μου θυμιζει λιγο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Να κάποιες δικες μου σκεψεις που πηγαζουν απο το μαθημα παλαιοντολογιας σπονδυλωτων, οσον αφορα την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους.

Για μενα η σπουδαιοτερη μεταλλαξη που γνωρισε το ανθρωπινο ειδος ειναι η συνδεση του υποσυνειδητου με το συνειδητο! Και εξηγω: Ο Homo (ανθρωπιδες) εχει την ξεχωριστη ιδιοτητα να επεξεργαζεται δεδομενα του υποσυνειδητου και να τα κανει κτημα στο συνειδητο. Οταν ενα ζωο πεφτει απο ψηλα αντιδρα ενστικτωδως και προσπαθει να βρει την ισορροπια του. Οταν ενας ανθρωπος πεφτει απο ψηλα αντιδρα επισης ενστικτωδως με τη διαφορα ομως οτι επεξεργαζεται τη πτωση και την χρησιμοποιει για δικο του οφελος μελλοντικα. Κατακτα λοιπον τη γνωση της ελευθερης πτωσης.

Πιστευω οτι ολη αυτη η γνωση και η τεχνολογικη εξελιξη του ανθρωπου αποτελει και μερος της γονιδιακης του εξελιξης. Ο ρουχισμος για παραδειγμα και κατ επεκταση η μειωση τριχωματος ειναι μερος της φυσικης πορειας του ανθρωπινου ειδους που αποτυπωθηκε στο DNA του. Η παρασκευασμενη τροφη που καταναλωνουμε ειχε ως αποτελεσμα τη δημιουργια αδυναμης οδοντοστοιχιας και μαλιστα οι συγχρονοι ανθρωποι εμφανιζονται με 4 δοντια λιγοτερα (homo technologis). Ειναι πολλες οι αλλαγες γενικως που συμβαινουν στον συγχρονο ανθρωπο που οφειλονται στον τροπο ζωης του και αποτυπωνονται στο DNA του και χρειαζεται πολυς χωρος για να γραφτουν.

Το σιγουρο ειναι οτι ο homo ειναι το πιο προσαρμοστικο <<ζωο>> στη φυση και αυτο μπορει να αποτυπωνεται και στο DNA του.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ειναι πολλες οι αλλαγες γενικως που συμβαινουν στον συγχρονο ανθρωπο που οφειλονται στον τροπο ζωης του και αποτυπωνονται στο DNA του και χρειαζεται πολυς χωρος για να γραφτουν.

Το σιγουρο ειναι οτι ο homo ειναι το πιο προσαρμοστικο <<ζωο>> στη φυση και αυτο μπορει να αποτυπωνεται και στο DNA του.

 

Φρύνη... για να αποτυπωθούν στο DNA πρέπει να είναι μεταλλαγές που και πάλι μετά από πολύύύύύ κόπο και δρόμο γίνονται χαρακτηριστικά.. Και φυσικά μια τέτοια διαδικασία με τίποτα δεν καλύπτεται στους ιστορικούς χρόνους..

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

Γιωργος εδω!

Φυσικα οι μεταλλαξεις ενος ειδους δε συμβαινουν σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.

Οι ενδειξεις που εχουμε μας οδηγουν σ αυτα τα συμπερασματα για τις μελλοντικες μεταλλαξεις.

Σιγουρα παντως ενα μεγαλο ποσοστο έχει υποστει μικρες ή μεγαλες μεταλλαξεις που οφειλονται στο συγχρονο τροπο ζωης του ανθρωπου και εννοω απο την ανακαλυψη της φωτιας και επειτα.

Link to comment
Share on other sites

Γιωργος εδω!

Φυσικα οι μεταλλαξεις ενος ειδους δε συμβαινουν σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα.

Οι ενδειξεις που εχουμε μας οδηγουν σ αυτα τα συμπερασματα για τις μελλοντικες μεταλλαξεις.

Σιγουρα παντως ενα μεγαλο ποσοστο έχει υποστει μικρες ή μεγαλες μεταλλαξεις που οφειλονται στο συγχρονο τροπο ζωης του ανθρωπου και εννοω απο την ανακαλυψη της φωτιας και επειτα.

 

:? σορι !!!

 

Καλωσήρθες Γιώργο!!!! Με το δεξί...

 

Αυτό που ήθελα να σου πω είναι πως οι μεταλλάξεις συμβαίνουν ουτως ή άλλως στα γονίδια μας με έναν σχετικά σταθερό ρυθμό στην πορεία του χρόνου. Οι μεταλλάξεις αφορούν σε γονίδια καταρχήν και σε πολύ μα πολύ μετέπειτα στάδιο σε χαρακτηριστικά. Για να φτάσουν να γίνουν χαρακτηριστικά πρέπει να τύχει να βρουν αυτά πρόσφορο, ευνοϊκό έδαφος. Δεν προκαλεί ο τρόπος ζωής μας τις μεταλλάξεις.. Απλά κάποιες από αυτές μπορεί να τις ευνοήσει ή και να τις αγνοήσει.. Το εργαλείο που το κάνει αυτό είναι η φυσική επιλογή.

Νομίζω ότι το θέμα το προσεγγίζεις αντίστροφα..

  lazy.gif

Link to comment
Share on other sites

Σας διαβάζω και μου τρέχουν τα σάλια σκεπτόμενος τις RARE TENDERLOIN STEAK (στο Αργεντίνικο RANCHO) που θα χλαπακιάσω (με έξοδα της αγαπημένης εταιρείας - σε ευχαριστώ ω εταιρεία) την άλλη εβδομάδα που θα είμαι Amsterdam. :lol:

 

Αγλαϊα υποκλίνομαι και πάλι και ομολογώ πρότι φορα διαβάζω και συνειδητοποιώ τις βλαπτικές συνέπειες των οσπρίων και δημητριακών!!

 

Εάν η ανάλυση σου συνοδευόνταν και από μια ωδή στην Αγια Μπριζόλα ο κόσμος θα ήταν πολύ καλύτερος

 

Oh, welll :cool:

Link to comment
Share on other sites

Για να κάνεις ένα καλό παλαιολιθικό γεύμα φρόντισε η μπριζόλα να είναι σχετικά άψητη (όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα!) και να τη συνοδεύσεις με ωμή σαλάτα. Αν ανακατέψεις οτιδήποτε άλλο αρχίζεις και το κάνεις νεολιθικό!

 

Να περάσεις καλά και καλή σου όρεξη! :D

Link to comment
Share on other sites

Μα τις μόνες αυθεντικές rare μπριζόλες τις τρώω στο εξωτερικό...

 

Λές "ρερ στέηκ πλιζ , φαηβ χάντρεντ γκράμαρς , γουηδ σαλαντ ντρεσιγκ εντ σπαρκλινγκ γουετερ " και σου φέρνουν ένα μισόκιλο θηρίο , κατακόκιννο και ζουμερό , κόβεις και νοιώθεις χειρούργος....

 

Εδώ στην ελλάδα με τον όρο άψητη ενοούμε να έχει γίνει γαλέτα από το πολύ ψησιμο :) :) :)

Link to comment
Share on other sites

Εδω Γιωργος! :D

Καταρχην Γεια σας !

Ειναι η πρωτη φορα που γραφω!!!

Πολυ ενδιαφεροντα ολα αυτα που γραφεις Αγλαια. Μου θυμιζει λιγο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Να κάποιες δικες μου σκεψεις που πηγαζουν απο το μαθημα παλαιοντολογιας σπονδυλωτων, οσον αφορα την εξελιξη του ανθρωπινου ειδους.

.

 

Καλως ηρθες συναδελφε

Τα ιδια πραγματα σπουδασαμε :D:D:D

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Link to comment
Share on other sites

Επαναφέρω το θέμα μετά από δοκιμές που έχω κάνει.

 

Λοιπόν, αυτά που με πειράζουν περισσότερο είναι με σειρά προτεραιότητας:

 

σιτάρι και τα παράγωγα

άλλα δημητριακά, όσπρια

πατάτες

γαλακτοκομικά (γιαούρτι, τυριά)

μαγειρεμένα λαχανικά

Link to comment
Share on other sites

Τον τελευταίο καιρό έχω διαβάσει πάρα πολλά site για την ωμοφαγία, τα περισσότερα όμως μου φάνηκαν αναξιόπιστα ή τουλάχιστον ελλειπή.

 

Σήμερα βρήκα ένα σεμνό site που λέει με λίγα λόγια όλα όσα θα έπρεπε να λέει, χωρίς υπερβολές και με τις πρέπουσες επιφυλάξεις! :wink:

 

http://www.zimbio.com/Raw+Food+Diet/articles/2/RAW+FOOD+DIET+Amazing+Health+Benifits

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...