Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

τα χω κανει μουσκεμα

rosetz

Recommended Posts

Έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις τις γυναίκες που αντιδρούν όταν είναι θύματα του γουρουνιού/ξενδιάντροπου/ανώριμου/... που δεν σκέφτηκε το σπίτι του και την οικογένειά του όταν ξενοπηδούσε, να προτρέπουν την κοπελιά που άνοιξε το τοπικό να μην πει ποτέ την αλήθεια και να διεκδικήσει με υπομονή και τσαμπουκά την επιστροφή της οικογενειακής ζεστασιάς διότι δεν αντέχει τη μοναξιά του χωρισμού και την κοινωνική κατακραυγή.

Και να σκεφτεί κανείς πως στο χειρότερο σενάριο, θα μείνει ο πατέρας χωρίς παιδί και να πληρώνει και τα κερατιάτικα κάθε μήνα.

Στην υγειά μας...

Σωκράτης

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 90
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Η κοπελα το εχει ηδη πει....τα ξερει ο αντρας της. Να μην τα αναμασανε και να μη μπαινουν σε λεπτομερειες προτειναμε!

Για την επιμελεια, συμφωνω.....συγνωμη σε οσες θα πεσουν να με φανε αλλα οταν κανεις ενα βημα να φυγεις απο το σπιτι σου, πρεπει να σκεφτεσαι ολες τις συνεπειες. Ο αλλος δεν φταιει σε κατι να χασει και την γυναικα του αλλα και το παιδι του, χωρις να φταιει....

...Απλα εδω μπορεσα και τα ειπα ολα αφου δεν εχω καποιον αλλο να μιλησω....

Είσαι σίγουρη πως τα ξέρει ο άντρας της; Εγώ κατάλαβα πως πέρα από μια ξαδέρφη της, στο περιβάλλον της κανείς δεν γνωρίζει τα γεγονότα.

Σωκράτης

Έχει ενδιαφέρον να διαβάζεις τις γυναίκες που αντιδρούν όταν είναι θύματα του γουρουνιού/ξενδιάντροπου/ανώριμου/... που δεν σκέφτηκε το σπίτι του και την οικογένειά του όταν ξενοπηδούσε, να προτρέπουν την κοπελιά που άνοιξε το τοπικό να μην πει ποτέ την αλήθεια και να διεκδικήσει με υπομονή και τσαμπουκά την επιστροφή της οικογενειακής ζεστασιάς διότι δεν αντέχει τη μοναξιά του χωρισμού και την κοινωνική κατακραυγή.

Και να σκεφτεί κανείς πως στο χειρότερο σενάριο, θα μείνει ο πατέρας χωρίς παιδί και να πληρώνει και τα κερατιάτικα κάθε μήνα.

Στην υγειά μας...

Κοίτα... Αν πας να συμβουλέψεις έναν άνθρωπο, τον συμβουλεύεις, του δείχνεις μια άλλη οπτική κοκ. Αν είναι να τον ξεφτιλίσεις για το λάθος που έκανε, τον ξεφτιλίζεις. Φαντάζομαι όμως πως το δεύτερο δεν το βρίσκεις ούτε εσύ επικοικοδομητικό.

Επίσης, έναν πατέρα που χωρίζει, όπως και μια μητέρα, θα έπρεπε να τους καίει το παιδί τους πως θα νιώθει και πως θα το βοηθήσουν να το αντιμετωπίσει όσο καλλίτερα γίνεται. Το να "καίει" περισσότερο το θέμα της διατροφής - του παιδιού τους - οποιονδήποτε από τους δύο ακούγεται λίγο κάπως όπως ίσως φαντάζεσαι.

Το ζήτημα είναι να μην φτάσει ένα ζευγάρι εκεί. Ειδικά ένα ζευγάρι που έχει ένα παιδάκι. Και προς αυτήν την λύση έχουν συμβουλέψει όλες οι κοπέλες.

Κοίτα, καταλαβαίνω ότι το να συμβουλεύεις κάποιον να μην πει όλη την αλήθεια, ξέρω, ακούγεται άσχημο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση όλη η αλήθεια θα φέρει διάλυση. Αυτό φαίνεται. Η σύζυγος φαίνεται να έχει μετανιώσει. Φαίνεται να θέλει να σώσει το σπίτι της. Θα μου πεις έπρεπε να το σκεφτεί νωρίτερα... Το ίδιο λέει κι εκείνη. Κι αυτό είναι ένα δείγμα ότι συνειδητοποιεί πόσο λάθος έκανε. Ο σύζυγος είναι ήδη πληγωμένος, νιώθει προδωμένος και φαίνεται πως είναι έξαλλος, ακόμα. Δεν μπορεί να διαχειριστεί την ανταλλαγή μηνυμάτων, λες να μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε άλλη αλήθεια? Σκέψου τι επιπτώσεις μπορεί να έχει μια τέτοια εξομολόγηση σε έναν άνθρωπο που ακόμα ένα χρόνο μετά αντιδρά σπασμωδικά, δεν έχει την ψυχραιμία να σκεφτεί ήρεμα ούτε καν για το καλό το δικό του ή του παιδιού του. Το διαζύγιο ίσως να είναι η πιο "ανώδυνη" απόφαση που μπορεί να πάρει.

Και κάτι άλλο... Το χειρότερο σενάριο που περιγράφεις αφορά τον σύζυγο. Υπάρχουν κι άλλα χειρότερα σενάρια. Να μην δίνει φράγκο για την διατροφή του παιδιού του, να εκβιάζει, να απειλεί να, να, να.... Επίσης υπάρχει και το σενάριο να πάρει η σύζυγος το παιδί και να μετακομίσει σε άλλη πόλη/χώρα και να το βλέπει δύο φορές το χρόνο κοκ. Υπάρχουν ΑΠΕΙΡΩΣ χειρότερα σενάρια και μπορώ να σου πω διάφορα περί αυτού. Όλα όμως είναι χειρότερα μόνο για τους ανήλικους που εμπλέκονται σε τέτοιες διαμάχες. Των υπολοίπων μπορεί να το τραβάει κι οργανισμός τους.

Oυτε ο αντρας θα το ομολογουσε αν ηθελε να σωσει την οικογενεια του.Αλλα επειδη ''παιζει'' πολυ η εκφραση ''οταν το κανει ο αντρας ειναι αλλιως και χωρις συναισθημα'' τοτε εκει συνχγωρητε πιο ευκολα.Τεσπα κακος ειναι και απο τις δυο πλευρες οταν γινετε,το θεμα ειναι να μπορεσει το ζευγαρι να ξεπερασει αυτο που συμβαινει γιατι καταλαβαινω δεν θελει κανεις να χωρησει απο τους δυο.

jyjdp3.png

sWN4p3.png

Διαφημίσεις

Είσαι σίγουρη πως τα ξέρει ο άντρας της; Εγώ κατάλαβα πως πέρα από μια ξαδέρφη της, στο περιβάλλον της κανείς δεν γνωρίζει τα γεγονότα.

Το ανέφερε ξεκάθαρα σε προηγούμενα ποστ της. Ρίξε μια ματιά...

@livinath

Διάβασα την απάντησή σου και όταν βρω χρόνο θα σου γράψω τις απόψεις μου καθώς το αρχικό μου μήνυμα αφορούσε - κατά βάση - όσες απάντησαν και όχι την ίδια την κοπελιά.

Αναφορικά με το τελευταίο σου μήνυμα, από χθεσινή ανάρτησή της αντιγράφω:

...Οτι δεν θα του πω τιποτα εννοειται και τα νυχια να μου βγαλει.Αυτος ειναι 100% σιγουρος λεει οτι εκανα κατι και ξερει οτι δεν προκειται να πω ποτε τιποτα.Πες τα μου ολα λεει για να προσωρησουμε με ειλικρινια, αν μου τα πεις θα καταλαβω οτι εχεις κοτσια και θα ξερω οτι απο εδω και περα θα προχωρησουμε σωστα.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΩΣ.Αλλο να ξερεις οτι μπορει και οχι και να ξερεις τα παντα.σοκ....

Οπότε, μάλλον δεν έχει μιλήσει πέρα από τα μηνύματα στο σύζυγό της...

Σωκράτης

@livinath

Διάβασα την απάντησή σου και όταν βρω χρόνο θα σου γράψω τις απόψεις μου καθώς το αρχικό μου μήνυμα αφορούσε - κατά βάση - όσες απάντησαν και όχι την ίδια την κοπελιά.

Αναφορικά με το τελευταίο σου μήνυμα, από χθεσινή ανάρτησή της αντιγράφω:

Οπότε, μάλλον δεν έχει μιλήσει πέρα από τα μηνύματα στο σύζυγό της...

Το ίδιο λέμε... Οι περισσότερες κοπέλες, κι εγώ μαζί η μεγαλοκοπέλα, την προτρέψαμε να μην τα πει ΟΛΑ. Ξέρει τα μηνύματα και έχει σαλτάρει ήδη... Δικαιολογημένα, δεν λέω, αλλά σκέψου να μάθει και άλλα... Δεν θα έχει επιστροφή ούτε σωτηρία ο γάμος τους...

Αυτος ειναι 100% σιγουρος λεει οτι εκανα κατι και ξερει οτι δεν προκειται να πω ποτε τιποτα.Πες τα μου ολα λεει για να προσωρησουμε με ειλικρινια, αν μου τα πεις θα καταλαβω οτι εχεις κοτσια και θα ξερω οτι απο εδω και περα θα προχωρησουμε σωστα.

Μιας κ εμφανίστηκε άντρας στην παρέα μας θα ήθελα να την άποψη του γιαυτο (στα πλαίσια γενικής συζήτησης κ όχι επικεντρωνοντας στην κοπέλα).Θα μπορούσε λοιπόν κ να το εννοεί αυτό ένας άντρας που αγαπάει την γυναίκα του κ δεν θέλει να διαλύσει την οικογένεια του κ όχι απαραίτητα να μπλοφαρει;;!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

Και εγώ θα συμφωνήσω πως αν κάποιος θέλει να συμβουλέψει κάποιον ή να διαβάσει τον πόνο του ας το κάνει... οι ειρωνίες και τα σχόλια περιττεύουν...

εγώ αυτό που θα ήθελα να πω στην κοπέλα που άνοιξε το θέμα είναι πως για να φτάσει ένας άνθρωπος στην απιστία είτε είναι άντρας είτε γυναίκα υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι... τώρα το εάν θα συγχωρήσει καποιος την απιστία ή όχι κυρίως σε ένα γάμο με παιδί πάλι είναι θέμα του ζευγαριού..

Προσωπικα ο άντρας σου έχει την ευθύνη που σε παράταγε μόνη με το παιδί για να πάει για ψάρεμα και βόλτες.. η δική σου ευθύνη είναι που ενέδωσες στον πειρασμό.... δεν κρίνω κανέναν σας.... από αυτά που γράφεις εάν θέλεις να σώσεις τον γάμο σου σε συμβουλεύω:

α) να επισκεφτείς μόνη σου ένα σύμβουλο γάμου και να πεις την αλήθεια για να σε συμβουλέψει.. σε δεύτερο επίπεδο θα πρέπει να πας και με τον άντρα σου

β) σταμάτα το ενοχικό σύνδρομο... όντας εάν είχες μείνει μόνο στα μηνύματα και σου έκανε τέτοια μανούρα θα τα είχες πάρει κρανίο.. επειδή όμως νιώθεις ένοχη, γι΄αυτό και αντιδράς σαν βρεγμένη γάτα

γ) συζήτησε με τον άντρα σου ότι το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαριστεί... με τον ένα και τον άλλον τρόπο.. εσύ από την πλευρά σου τον αγαπάς και θέλεις να είσαστε μαζί.... εφόσον θέλεις να είσαι μαζί του το να του πεις ότι τον απάτησες θα είναι το τέλος του γάμου σας

δ) δουλέψτε τη σχέση σας γιατί αυτή σε οδήγησε εκεί....

Διαφημίσεις

Στην υγειά μας...

Εσύ θίχτηκες ως άντρας φαντάζομαι.. Όμως η κοπέλα ζήτησε την γνώμη μας κι η κάθε μια έχει δικαίωμα να την πει.. Και γω εξέφρασα την άποψη ότι δεν πρέπει να πει την αλήθεια, δεν συζητάμε εδώ πέρα τι είναι ηθικό αλλά τι θα μπορούσε να κάνει για να σώσει τον γάμο της απο δω και πέρα. Και αν κι εμένα με είχε κερατώσει ο άντρας μου αλλά το είχε μετανιώσει πικρά όπως η κοπέλα του τόπικ, ναι θα προτιμούσα χίλιες φορές να μην το μάθω ποτέ.. γι'αυτό μην βιάζεσαι να μιλήσεις για υποκρισία. Για μένα υποκρισία είναι και το να πει κάποιος την αλήθεια στο ταίρι του για να του φύγει το βάρος και μετά να καλείται ο απατημένος να το ξεπεράσει για το καλό της οικογένειας!

ΥΓ: Εννοείται δεν τα ξέρει όλα ο σύζυγος, μόνο για ανταλλαγή μηνυμάτων ξέρει, αλλιώς τι συζητάμε τόση ώρα

Αγαπητέ soch, θα απαντήσω πρώτα σε εσένα! Τα ίδια που θα πω στην κοπέλα τα έχω πει και στον άντρα μου προληπτικά (θέλω να πιστεύω) προς γνώση και συμμόρφωση! Του είπα λοιπόν ότι αν ποτέ με απατήσει αλλά να το μετανιώσει και να μην θέλει να χωρίσουμε, μόνο ένας είναι ο δρόμος: Να το πάρει μαζί του! Αν έρθει να μου το πει τότε διακινδυνεύει να με χάσει!

Οπότε Ελένη μου, όπως σου είπαν και οι άλλες κοπέλες, συμβουλή δική μου είναι να μην πεις τίποτα παραπάνω!

Επίσης κοπέλα μου, συγχώρεσε τον εαυτό σου! Ξεκίνα από εκεί! Για να φτάσεις σε αυτό το σημείο που έφτασες, δεν είναι μόνο δική σου η ευθύνη! Και μόνο δε που ανέφερες το playstation σηκώθηκε η τρίχα κάγκελο! Εντάξει, έκανες ένα μεγάλο ατόπημα αλλά φτάνει! Μην αυτομαστιγώνεσαι άλλο! Είσαι έτοιμη να πας στο Σύνταγμα, να μοιράσεις πέτρες στους περαστικούς και να στηθείς για να σε λιθοβολήσουν!!

Από προσωπική εμπειρία έχω βρεθεί στην πλευρά του άντρα σου. Πριν τον άντρα μου με την προηγούμενη σχέση. Και έκανα ακριβώς ότι και ο δικός σου. Μπορώ να πω με σιγουριά πλέον, ότι εγώ τουλάχιστον αντιδρούσα έτσι λόγω εγωισμού και όχι ζήλειας. Το μόνο που κατάφερα είναι να καθυστερήσω τον χωρισμό εννέα μήνες. Εμείς όμως δεν είχαμε παιδάκι. Εσείς λοιπόν έχετε άλλες προτεραιότητες.

Αυτό λοιπόν που σε συμβουλεύω είναι να θέσεις στον άντρα σου τις προτεραιότητες σου και τα όρια σου.

Του εξηγείς ότι πάνω από όλα είναι το παιδί και πρέπει ΑΜΕΣΑ να βρουν μία πολιτισμένη λύση. Είτε να σώσετε τον γάμο σας ή να πάρετε διαζύγιο.

Έπειτα του επισημαίνεις, ότι έφτασες στα όρια σου, ότι ότι έγινε έγινε, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα από το παρελθόν όμως τον αγαπάς και θες να μείνετε αγαπημένοι όπως παλιά. Ομως χωρίς ποτέ καμία αναφορά σε αυτό το ατόπημα. Αμα θέλει να σε συγχωρήσει καλώς. Αλλιώς πάρε την δύσκολη απόφαση και φύγε. Οπως είπαν και τα κορίτσια, δουλέψτε και με έναν σύμβουλο γάμου. Χρειάζεται πολύ προσπάθεια για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.

Και τέλος, όλες αυτές οι γελοιότητες, του τύπου θα πηγαίνουμε παντου μαζί για να μην καταλάβει ο κόσμος και στο σπίτι θα είστε χώρια, ή ότι θα ζήσει την ζωή του, ή ότι θα του στέλνεις αναφορά μέχρι και τι ώρα πας στην τουαλέτα, μην τις αποδέχεσαι και τόνισε του ότι έχεις και μία αυτοεκτίμηση! Δεν γίνεται να σε ξεφτιλίζει ένα χρόνο τώρα! Οσο και να πληγώθηκε, πρέπει κάπου να σταματήσει όλο αυτό. Ή θα σε συγχωρέσει ή όχι. Αυτό πρέπει να το καταλάβετε και οι δύο!

Εγώ σας εύχομαι το καλύτερο για την οικογένεια σας!

Η κοπέλα αισθάνεται ενοχές και ο άνδρας της αμφιβολίες. Όσο περνά δε ο καιρός, χωρίς κάποιου είδους εκτόνωση τα πράγματα χειροτερεύουν και θα χειροτερέψουν. Πως λοιπόν προτείνετε να μην πει την αλήθεια και να καταφέρει να ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα; Με κάποιο μαγικό τρόπο θα αρθούν οι υποψίες του άνδρα της; Και θα ξεχάσει η φίλη μας τι έκανε;

Για μένα πρέπει να μιλήσει για όλα: τι έκανε με ποιόν και γιατί. Μόνο αν πει την αλήθεια έχει πιθανότητες να το αφήσει όλο αυτό πίσω της. Αν και εφόσον ο άνδρας της είναι διατεθειμένος να τη συγχωρέσει και να συνεχίσουν μαζί, θα είναι πραγματικό και με πιθανότητες επιτυχίας σοβαρές.

..Θα μπορούσε λοιπόν κ να το εννοεί αυτό ένας άντρας που αγαπάει την γυναίκα του κ δεν θέλει να διαλύσει την οικογένεια του κ όχι απαραίτητα να μπλοφαρει;;!

Φυσικά και θα μπορούσε, όπως και μια γυναίκα.

Εσύ θίχτηκες ως άντρας φαντάζομαι.. Όμως η κοπέλα ζήτησε την γνώμη μας κι η κάθε μια έχει δικαίωμα να την πει.. Και γω εξέφρασα την άποψη ότι δεν πρέπει να πει την αλήθεια, δεν συζητάμε εδώ πέρα τι είναι ηθικό αλλά τι θα μπορούσε να κάνει για να σώσει τον γάμο της απο δω και πέρα. Και αν κι εμένα με είχε κερατώσει ο άντρας μου αλλά το είχε μετανιώσει πικρά όπως η κοπέλα του τόπικ, ναι θα προτιμούσα χίλιες φορές να μην το μάθω ποτέ.. γι'αυτό μην βιάζεσαι να μιλήσεις για υποκρισία. Για μένα υποκρισία είναι και το να πει κάποιος την αλήθεια στο ταίρι του για να του φύγει το βάρος και μετά να καλείται ο απατημένος να το ξεπεράσει για το καλό της οικογένειας!

ΥΓ: Εννοείται δεν τα ξέρει όλα ο σύζυγος, μόνο για ανταλλαγή μηνυμάτων ξέρει, αλλιώς τι συζητάμε τόση ώρα

Να σώσει το γάμο της με στρατηγική το ψέμα; Χάρτινος πύργος.

Όσο για εσάς που λέτε πως θα προτιμούσατε να μην το μάθετε ποτέ, εδώ υπάρχει μια διαφορά: αυτός ξέρει για τα μηνύματα, διαβάζει το ψέμα στα μάτια της και έχει μεγάλες αμφιβολίες.

Απαντήστε μου λοιπόν: μέσα στην άγνοια θα ζούσατε μαζί του, μέσα όμως στην αμφιβολία & την καχυποψία;

Σωκράτης

"Να σώσει το γάμο της με στρατηγική το ψέμα; Χάρτινος πύργος.

Όσο για εσάς που λέτε πως θα προτιμούσατε να μην το μάθετε ποτέ, εδώ υπάρχει μια διαφορά: αυτός ξέρει για τα μηνύματα, διαβάζει το ψέμα στα μάτια της και έχει μεγάλες αμφιβολίες.

Απαντήστε μου λοιπόν: μέσα στην άγνοια θα ζούσατε μαζί του, μέσα όμως στην αμφιβολία & την καχυποψία;"

Έτσι όπως το θέτεις έχεις δίκιο. Όμως εδώ έχει παρανοήσει πλήρως γνωρίζοντας μόνο για τα μηνύματα, πόσο ψύχραιμα μπορεί να αντιμετωπίσει όλη την αλήθεια? Διότι καλή η αλήθεια, αλλά θα πρέπει κανείς να είναι σε θέση να την αντιμετωπίσει. Και ειληκρινά, πόσοι από εμάς μπορούμε? Εδώ σε πιο απλά και ανώδυνα πράγματα και αρνούμαστε να την αποδεχτούμε.

Όπως και να έχει υπάρχει κι ένα παιδάκι στη μέση. Και πρέπει και οι δύο να σκεφτούν και να πράξουν για το καλό του. Αν υπάρχει περιθώριο να τα ξαναβρούν, ξαναλέω κι επιμένω, ένας σύμβουλος γάμου θα τους βοηθήσει πολύ.

Αυτός δεν έχει παρανοήσει πλήρως για αυτά που ξέρει αλλά για αυτά που φαντάζεται και δεν ξέρει. Στην αμφιβολία βάζουμε με το μυαλό μας τα χειρότερα.

Όσο για το σύμβουλο γάμου συμφωνώ. Θα πάνε όμως και θα λένε τα μισά; Εκεί δεν πάει κάποιος για να περιγράψει την πραγματική κατάσταση και τι οδήγησε σε αυτή; Αν είναι να πουν τα μισά, τι βοήθεια θα προσφέρει;

Καλημέρα.

Σωκράτης

Διαφημίσεις

Αυτός δεν έχει παρανοήσει πλήρως για αυτά που ξέρει αλλά για αυτά που φαντάζεται και δεν ξέρει. Στην αμφιβολία βάζουμε με το μυαλό μας τα χειρότερα.

Όσο για το σύμβουλο γάμου συμφωνώ. Θα πάνε όμως και θα λένε τα μισά; Εκεί δεν πάει κάποιος για να περιγράψει την πραγματική κατάσταση και τι οδήγησε σε αυτή; Αν είναι να πουν τα μισά, τι βοήθεια θα προσφέρει;

Καλημέρα.

Καλημέρα!!

Νομίζω πως αν πάει αρχικά μόνος του ο καθένας ίσως να είναι και το καλλίτερο, νομίζω και ο σύμβουλος το ζητάει αυτό, θα έχει και την ευκαιρία να τους γνωρίσει και να τους συμβουλέψει και ατομικά. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να εκτραχηνθούν τα πράγματα. Βέβαια, επειδή μιλάμε για ψυχολόγους, συνήθως ξέρουν πως να χειριστούν τέτοιες καταστάσεις. Μακάρι να το λύσουν πάντως, νομίζω πως αφού μένουν μαζί ένα χρόνο μετά τις αποκαλύψεις και παρόλες τις δυσκολίες και τις εντάσεις, τότε σημαίνει ότι θέλουν να τα βρουν.

Καλημέρα.

Συγνώμη για να καταλάβω εσύ δηλ. τι προτείνεις? να πει όλη την αλήθεια σε ένα άνθρωπο που και μόνο στην ιδέα ότι αντάλλασε μυνήματα με έναν άλλον την έχει υπό στενή παρακολούθηση και την ελέγχει και πότε πάει στην τουαλέτα? ή νομίζεις ότι θα του πει όλη την αλήθεια και αυτός θα της πει: έλα μωρέ τόσο καιρό ντρεπόσουν να μου το πεις? καλά έκανες και μου το είπες το ξεκαθαρίσαμε τώρα, όλα καλά.... εάν τώρα δεν της έχει εμπιστοσύνη που ξέρει μόνο για τα μηνύματα εάν του πει την αλήθεια δεν πρόκειται να την εμπιστευτεί ποτέ ξανά.... εμείς εδώ δεν είμαστε για να κρίνουμε τις προσωπικές επιλογές του καθενός... δυστυχώς όμως, όσο και να θέλω να σε στενοχωρήσω, στη ζωή μας βάζουμε και προτεραιότητες... η κοπέλα αυτή τη στιγμή εχει παραδεχτεί το λάθος της και θέλει να σώσει τον γάμο της.... και μην ξεχνάς ότι υπάρχει ένα παιδί που είναι το πιο σημαντικό.... θα μου πεις ένα γάμος σώζεται με ψέματα??? εάν το γενικότερο καλό υπερισχύσει, που το γενικότερο καλό είναι το παιδί να ζει με τους δύο γονείς του αλλά σε αρμονικό περιβάλλον τότε ναι... το να πει την αλήθεια δεν έχει κανένα νόημα.. την αλήθεια την λες όταν τα πράγματα έχουν τελειώσει για σένα και δεν σε νοιάζει να χωρίσεις.... στην προκειμένη περίπτωση το να πει την αλήθεια απλά θα είναι το τέλος του γάμου της ή θα ζουν μαζί "συμβολικά" για το καλό του παιδιού... η κοπέλα έκανε ένα λάθος (όπως στον καθένα μπορεί να συμβεί, είτε άντρας είτε γυναίκα) .. εάν εσύ θεωρείς πως η τιμωρία της είναι να διαλυθεί ο γάμος της και το παιδί να βιώσει από τόσο μικρό τον χωρισμό είναι δικαίωμά σου.... εγώ αυτό που πρότεινα είναι να πάει η κοπέλα αρχικά μόνη της σε ένα σύμβουλο γάμου, να του πει όλη την αλήθεια και να ζητήσει την βοήθειά του για το πως θα το χειριστεί.. από εκεί και πέρα ο καθένας μας θα λέει αυτό που πιστεύει καλύτερο.... το πόσοι πειρασμοί μπορεί να βρεθούν στο δρόμο του καθενός μας όντας παντρεμένοι και με παιδιά είναι αναπόφευκτο.. το θέμα είναι κατά πόσο γερή είναι η σχέση για να μην ενδώσεις στον πειρασμό... και εκεί έχουν ευθύνη και οι δύο... σε μία υγιή σχέση δεν ενδίδεις τόσο εύκολα.. όταν όμως είσαι απογοητευμένος από τον άλλο σε κάποια φάση της ζωής σου και σου κάτσει και ο πειρασμός από δίπλα τότε τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα... και εκεί φαίνεται το μεγαλείο της σχέσης.. από την στιγμή που και οι δύο λοιπόν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης ας μην λιθοβολουμε τόσο εύκολα... ότι λέω ισχύει και για άντρες και για γυναίκες.. πριν παντρευτώ θεωρούσα πως η απιστία είναι ότι χειρότερο και απορούσα πως το κάνουν... τώρα όμως περνώντας από παρόμοιες φάσεις με την θεματοθέτρια εγώ απλώς δεν ενέδωσα στον πειρασμό, και δεν ήταν η αρμονία της σχέσης που με σταμάτησε αλλά το παιδί.... η διαχωριστική γραμμή όμως για κάποιους άλλος δεν είναι τόσο ξεκάθαρη.. εγώ και εσύ είμαστε οι τελευταίοι που θα τους κρίνουμε.... εφόσον η κοπέλα θέλει να σώσει τον γάμο της θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να σταματησει το αυτομαστίγωμα....

... εάν τώρα δεν της έχει εμπιστοσύνη που ξέρει μόνο για τα μηνύματα εάν του πει την αλήθεια δεν πρόκειται να την εμπιστευτεί ποτέ ξανά....

Εσύ έχεις την εντύπωση πως ο άνδρας της που ξέρει για τα μηνύματα, βάζει με το μυαλό του τα χειρότερα και το βλέπει στα μάτια της πως λέει ψέμματα, θα την εμπιστευθεί αν δεν "πέσουν όλα στο τραπέζι". Η μοναδική περίπτωση να την εμπιστευθεί ξανά είναι αν τον εμπιστευθεί εκείνη πρώτη. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές...

... δυστυχώς όμως, όσο και να θέλω να σε στενοχωρήσω...

γιατί; σε στεναχώρησα κάπου πρώτος και δεν το κατάλαβα;

...την αλήθεια την λες όταν τα πράγματα έχουν τελειώσει για σένα και δεν σε νοιάζει να χωρίσεις...

Λυπάμαι αλλά έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

...η κοπέλα έκανε ένα λάθος (όπως στον καθένα μπορεί να συμβεί, είτε άντρας είτε γυναίκα) .. εάν εσύ θεωρείς πως η τιμωρία της είναι να διαλυθεί ο γάμος της και το παιδί να βιώσει από τόσο μικρό τον χωρισμό είναι δικαίωμά σου...

Λες να της προτείνω να μιλήσει ξεκάθαρα για να τιμωρηθεί; Ενώ αν δε μιλήσει και αφήσει τον άλλο να υποπτεύεται και να βάζει διάφορα με το μυαλό του θα οδηγήσει στην εξιλέωση; Περίεργα μου τα γράφεις.

...από την στιγμή που και οι δύο λοιπόν έχουν το ίδιο μερίδιο ευθύνης ας μην λιθοβολουμε τόσο εύκολα...

Το ίδιο; Σοβαρά το γράφεις αυτό τώρα;

...εφόσον η κοπέλα θέλει να σώσει τον γάμο της θα πρέπει να προσπαθήσει πολύ και να σταματησει το αυτομαστίγωμα....

Και να συνεχίσει να ζει στο ψέμα. Και ο άλλος στην αμφιβολία.

Καλά...

Σωκράτης

Εσύ έχεις την εντύπωση πως ο άνδρας της που ξέρει για τα μηνύματα, βάζει με το μυαλό του τα χειρότερα και το βλέπει στα μάτια της πως λέει ψέμματα, θα την εμπιστευθεί αν δεν "πέσουν όλα στο τραπέζι". Η μοναδική περίπτωση να την εμπιστευθεί ξανά είναι αν τον εμπιστευθεί εκείνη πρώτη. Όλα τα άλλα είναι υπεκφυγές...

γιατί; σε στεναχώρησα κάπου πρώτος και δεν το κατάλαβα;

Λυπάμαι αλλά έχουμε διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων.

Λες να της προτείνω να μιλήσει ξεκάθαρα για να τιμωρηθεί; Ενώ αν δε μιλήσει και αφήσει τον άλλο να υποπτεύεται και να βάζει διάφορα με το μυαλό του θα οδηγήσει στην εξιλέωση; Περίεργα μου τα γράφεις.

Το ίδιο; Σοβαρά το γράφεις αυτό τώρα;

Και να συνεχίσει να ζει στο ψέμα. Και ο άλλος στην αμφιβολία.

Καλά...

Στην ζωή δεν είναι όλα άσπρα μαύρα... το να συγχωρήσεις μία απιστία θεωρώ πως είναι πολύ δύσκολο σε ένα γάμο ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά.... προσωπικά πιστεύω πως εάν η κοπέλα πει την αλήθεια ο συζυγός της θα την έχει από κοντά για το υπόλοιπο της ζωής της... δεν νομίζω ότι κανένας μας είναι τόσο υπεράνω που να δεχτεί εύκολα ότι ο άλλος τον απάτησε και έλα μωρέ δεν τρέχει τίποτε... εγώ προσωπικά εάν χάσω την εμπιστοσύνη μου σε κάποιον δεν την ανακτώ ποτέ.. εγώ όμως είμαι και πολύ εγωίστρια οπότε ίσως παίζει ρόλο και αυτό... θεωρώ πως ο άλλος πάααααρα πολύ δύσκολα θα το δεχτεί και εάν από τα μηνύματα έχει αμφιβολία το να του πει ότι τον απάτησε απλά θα τον δικαιώσει και δεν πρόκειται να της έχει ξανά εμπιστοσύνη γιατί θα πιστεύει ότι μπορεί να το ξανακάνει (άσχετα με το τι θα κάνει η κοπέλα από εδώ και πέρα)....

Γιατί σου κάνει εντύπωση πως σε μία απιστία για μένα έχουν μερίδιο ευθύνης και οι δύο?? δεν μιλάμε για ανθρώπους που το κάνουν συστηματικά και για χαβαλέ μιλάμε για ανθρώπους που μία φορά στη ζωή τους έκαναν ενα λάθος και θέλουν να το αφήσουν πίσω τους.... θα σου φέρω παραδείγματα και από τα 2 φύλα, μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι γίνεται πάντα έτσι αλλά γίνονται και αυτά:

Αντρας: με το που παντρεύεται και κάνει παιδί, η γυναίκα του συνεχώς γκρινιάζει, ασχολείται μόνο με το παιδί, παραμελεί τον ευατό της, γυρίζει ο σύζυγος από τη δουλειά και το μόνο που ακούει είναι γκρίνια γκρίνια γκρίνια για όλα, του φορτώνει ένα σωρό ευθύνες, κάνει συνεχώς παράπονα για την μητέρα του, δεν έχει διάθεση και όρεξη να βγει από το σπίτι, είναι μονίμως κουρασμένη και νευριασμένη.... και εκεί έρχεται ο πειρασμός: εκεί έρχεται μία γυναίκα που τον βλέπει ως ωραίο άντρα και όχι ως τεμπέλη / άχρηστο / ανίκανο όπως τον βλεπει η γυναίκα του... και εδώ θα φανεί η σταθερότητα της σχέσης....

Γυναίκα: με το που παντρεύεται και κάνει παιδί, νιώθε ότι έχει αναλάβει ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης.. τρέχει για να τα προλάβει όλα, οι απαιτήσεις και οι ανάγκες του παιδιού είναι τέτοιες που δεν προλαβαίνει να κάνει τίποτε για τον ευατό της, νιώθει ότι έχει πάρει κιλά και ότι δεν είναι ποθητή, ο σύζυγός της πηγαίνει και καφεδάκια και ψάρεμα και παρέα με φίλους και δεν βοηθάει ποτέ... άσε που έχει και την πεθερά να της κάνει κριτική για τα πάντα.... και εκεί έρχεται ο πειρασμός: ένας άντρας που της δείχνει ότι είναι ωραία, που της μιλά ρομαντικά κάτι που ο σύζυγος το έχει παραμελήσει.... και εδώ είναι που θα φανεί η σταθερότητα της σχέσης....

τα πράγματα μερικές φορές είναι πιο απλά από ότι φαίνεται... είναι ωραία να λέμε μεγάλες κουβέντες για αλήθεια για ψέματα για υποκρισία έλα όμως που όλοι μας έχουμε το μερίδιο ευθύνης.... εγώ εύχομαι στην κοπέλα να πάρει την καλύτερη απόφαση για αυτή και την οικογένειά της.....

Μερίδιο ευθύνης έχουν ενδεχομένως και οι δυο. Η διαφωνία μου είναι (που έγραψες) πως έχουν το ίδιο.

Την τελευταία σου ευχή την προσυπογράφω και γω.

Σωκράτης

Να σώσει το γάμο της με στρατηγική το ψέμα; Χάρτινος πύργος.

Απαντήστε μου λοιπόν: μέσα στην άγνοια θα ζούσατε μαζί του, μέσα όμως στην αμφιβολία & την καχυποψία;

Σίγουρα η αμφιβολία τα κάνει πολύ χειρότερα τα πράγματα.. μιας που δεν μιλάμε όμως για μια απλή σχέση αλλά για γάμο και παιδί, αν κάναμε μια ουσιαστική συζήτηση για το πώς να σώσουμε τον γάμο μας και - κυρίως - για τα συναισθήματα μας ο ένας για τον άλλον, θα άφηνα πίσω μου την αμφιβολία (όχι επειδή θα σιγουρευόμουν ότι δεν έγινε τίποτα, απλά θα την άφηνα πίσω μου γιατί δεν θα είχε πια σημασία).

Κατά τα άλλα η elenip και η livinath με κάλυψαν απόλυτα.

Εγώ θεωρώ πως ο σύζυγος της κοπέλας δεν "διαβάσει" στα μάτια της τίποτα απολύτως! Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του και όλα αυτά είναι αμφιβολίες.

Αν λοιπόν παραδεχτεί η κοπέλα τα πάντα, πραγματικά πιστεύετε ότι θα μπει και τελεία? Πιθανόν να την χωρίσει. Αν όμως αποφασίσει να την "συγχωρέσει" τότε μην νομίζετε ότι όλα θα είναι ρόδινα. Τότε, θα έχει πάλι αμφιβολίες. Που πήγες? Γιατί άργησες? Ποιος ήταν αυτός?

Οι άνθρωποι γενικά δεν ξέρουμε να συγχωρούμε. Οταν λέμε ότι συγχωρούμε, αφήνουμε πίσω μας την πράξη αυτή. Αν κάθε λίγο και λιγάκι την φέρνουμε στο προσκήνιο για να βγούμε από πανω σε έναν καβγά ή γιατί δεν μπορούμε να ελέγξουμε την ανασφάλεια μας, τότε οδηγούμαστε σε έναν φαύλο κύκλο, όπου ξανά και ξανά οι πειρασμοί θα κάνουν παρέλαση.

Οπότε, ναι. Καλύτερα, θεωρώ, πως είναι να ζήσει με το ψέμα της. Μπορεί για την σωτηρία μίας οικογένειας να χρειάζεται και αυτό το ψέμα. Ίσως να μην είναι "ηθικό". Ίσως πάλι, να είναι αφού ο σκοπός είναι ιερός. Γιατί η διατήρηση του οικογενειακού περιβάλλοντος, απέναντι σε ενα παιδί, είναι ιερός σκοπός!

Επίσης, πρέπει και ο σύζυγος της κοπέλας να καταλάβει ότι έφταιξε! Γιατί νομίζω πως δεν έκανε ποτέ την αυτοκριτική του! Αν την είχε κάνει, θα ήταν πιο διαλλακτικός!

θα συμφωνήσω απόλυτα με την elenip.

δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην έχει περάσει κρίση τον πρώτο χρόνο που αποκτάει παιδί. σε κάποιους η κρίση είναι μεγαλύτερη. αλλά αν η κοπέλα, θεωρεί πως ήταν μια λάθος περίοδο, πως δεν αισθάνεται τίποτα για τον άλλο κύριο, πως ήταν απλά μια παρόρμηση, τότε θεωρώ πως προτεραιότητα πρέπει να είναι να σώσει το γάμο της και να ξαναγίνει οικογένεια.

δεν υπάρχει οικογένεια χωρίς ψέματα, συμβιβασμούς και κακές στιγμές. δεν υπάρχουν οικογένειες σε ροζ συννεφάκια. δεν είναι πάνω από όλα η αλήθεια. δεν ξέρω, μπορεί να σοκαρω κάποιους αλλά όχι η αλήθεια δεν είναι το παν. και στη συγκεκριμένη περιπτωση δεν θα βοηθήσει σε τίποτα. αν υπάρχει κανείς που δεν έχει κρύψει τίποτα από τον σύντροφό του, ας σηκώσει το χέρι. εγώ δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία. τα δικά μου ψέματα δεν έχουν να κάνουν με απιστία, αλλά υπάρχουν ψέματα.

Εγώ πάντως συμφωνω με soch

Νομίζω πως λέγοντας την αλήθεια θα προχωρήσουν. Τι έκανε, γιατι το έκανε, ότι μετάνιωσε και ότι τον αγαπάει.

Ο άντρας της το έχει καταλάβει ότι δεν μείνανε μόνο στα μηνυματα γι' αυτο κι ένα χρόνο επιμένει. Και η κοπελα από την άλλη με την όλη στάση της, τιυ ενισχύει αυτο που ο σύζυγος υποψιάζεται.

Αν υπαρχει περίπτωση να σωθεί ο γάμος μαλλον θα γίνει με ειλικρίνεια σε όλα τα ζητήματα που έχουν και από τις δυο πλευρες. Αν ο σύζυγος δεν μπορεσει να συγχωρέσει και να προχωρήσει, τότε ισως ειναι καλύτερα να χωρίσουν. Ετσι κι αλλιώς η κοπελα ζει σε μια κόλαση αυτή τη στιγμη που επηρεαζει την ψυχολογια της και αυτο περναει στο παιδι το οποιο ειναι καλύτερα να μεγαλώνει σε ήρεμο περιβάλλον, κι όχι σε αυτο που ζει τώρα.

Ευχομαι γρήγορα να βρεθεί λύση για το καλο του παιδιού.

Soch, κάπου σε ξερω;:wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...