Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΝΗΠΙΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Recommended Posts

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΑΝΝΑ.

ΘΑ ΚΑΝΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ & ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΔΕ ΔΩ ΕΠΙΘΥΜΗΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ή ΕΣΤΩ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΩ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΟΥ.

ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΩΣΤΑ?

ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΡΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΜΟΛΙΣ ΕΧΩ ΝΕΟΤΕΡΑ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΛΑ!!!!! :D

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Stam για δες λίγο και αυτό

Η Βία δεν είναι μαγκιά (Σχολικός Εκφοβισμός)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8851

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Stam ναι ειναι της πρωτοβαθμιας αλλα το καθε νηπιαγωγειο υπαγεται σε διαφορετικο γραφειο που αναγραφεται πανω στην ταμπελα του νηπιαγωγειου. Αυτην που ειναι εξω στην αυλη.Περιμενω νεα σου

Άννα

Stam για δες λίγο και αυτό

Η Βία δεν είναι μαγκιά (Σχολικός Εκφοβισμός)

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?t=8851

Σαμ δεν νομίζω ότι τα νήπια μπορούν να εφαρμόσουν αυτούς τους κανονες προστασίας. Είναι πολύ μικρά.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

:lol::lol: maryp εννούσα να διαβάσει εκεί που γράφει τι πρέπει να κάνουν οι γονείς!!!!!

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

οι γονείς θα τα πουν αυτά που αναφέρει εκεί... αλλά άμα του 'ρχεται του έρμου του νηπίου η κουτάλα στο κεφάλι από το πουθενά τι να εφαρμόσει και πώς να αμυνθεί... :roll::roll:

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Μιλάω για εκεί που γράφει που πρέπει να απευθυνθούν!!!!!

Γριούλα μου τι έπαθες και δεν με καταλαβαίνεις :(:(

Μεταφέρω ένα απόσπασμα εδώ για να μην υπάρχουν παρερμηνείες!!

* Παρατηρείστε αν το παιδί σας δείχνει σημάδια ότι θυματοποιείται από άλλα παιδιά ή αν δρα ως θύτης. Μην το αμελήσετε-επικοινωνήστε αμέσως με το σχολείο

* Αναπτύξτε μια ζεστή και φιλική σχέση με το παιδί. Να είστε κοντά του και να επιδιώκετε τη συζήτηση μαζί του-από μόνο του μπορεί να μην σας αναφέρει τίποτα για το θέμα αυτό

* Διδάξτε του να κοιτά στα μάτια τον εκφοβιστή, να λέει δυνατά 'ΑΣΕ ΜΕ ΗΣΥΧΟ' ή 'ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ', να φεύγει και να το λέειι σε κάποιον ενήλικα

* Καθησυχάστε τα παιδί ότι δε φταίει αυτό αν του επιτέθηκαν κι ότι δεν είναι δικό του λάθος

* Μιλήστε, με συγκεκριμένα περιστατικά, στο δάσκαλο, στο διευθυντή, στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

* Διατηρείστε επικοινωνία με το παιδί και με το σχολείο, ώστε να επιβεβαιώνετε ότι δεν υπάρχουν επαναλήψεις των περιστατικών εκφοβισμού

* Ζητήστε στήριξη από τον τοπικό Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων ή άλλες υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης στο παιδί σας

* Μην υποτιμάτε τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο εκφοβισμός Οι μύθοι 'ε παιδιά είναι, πειράζονται μεταξύ τουςʼ, ή ʽ έτσι θα σκληραγωγηθεί για να βγει στην κοινωνία', μπορεί να ζημιώσουν το παιδί σας και να το οδηγήσουν σε δυστυχία και απομόνωση

* Επαινείτε τα παιδί, δώστε του ευκαιρίες να αναλάβει ευθύνες, εγγράψτε τα παιδί σε άλλες ομαδικές δραστηριότητες (αθλητισμό, προσκοπισμό, καλλιτεχνικά κλπ.), όπου δεν υπάρχουν εκφοβιστές και όπου έχει την ευκαιρία να κάνει νέες φιλίες και να αυξηθεί η αυτο-πεποίθησή του

* Αν το παιδί τραυματιστεί από τους εκφοβιστές, ενημερώσετε και την αστυνομία και γνωστοποιείστε στο σχολείο ότι έχετε ενημερώσει την αστυνομία

* Απαιτείστε από το σχολείο να ενημερώσει τους γονείς του παιδιού-εκφοβιστή

* Αν ο εκφοβισμός δεν αντιμετωπίζεται, αλλάξτε σχολείο. Μιλήστε με το νέο σχολείο και βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν ή δεν γίνονται ανεκτοί εκεί οι εκφοβιστές

το θέμα ειναι πολυ σημαντικό. έχουμε ξανασυζητήσει κατι τετοιο,

δώστε μου μια μέρα, (υπάρχει π α ν ι κ ο ς),

για να γραψω περισσοτερα.

αυτή η κατάσταση πάντως σαφέστατα βλάπτει πάρα πολύ!!!!

και οπωσκαιδήποτε, αφου διαιωνιζεται η κατασταση να ζητησεις παρέμβαση σχολικού συμβούλου!!!!

και θα σου προτείνω και εγώ ένα δυο πράγματα που μπορείς να κάνεις μέχρι να κανουν αυτοι΄κατι.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ. ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΕΓΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΥΛΗ.

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΟΤΑΝ ΤΗΣ ΘΙΞΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ. ΕΙΔΩΜΕΝ......

ΜΑΡΙΑ, ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΟΥ!!!!

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Οπα βρε κοριτσια! Γιατι ντε και καλα πρεπει να φταιει καποιος?

Πιστευω οτι ειναι θεμα συνεργασιας και των γονιων και των εκπαιδευτικων! Και που ξερετε οτι το συγκεκριμενο παιδι δειχνει επιθετικοτητα στο σπιτι του: Μπορει και για τους γονεις του αυτη η συμπεριφορα να ειναι ξενη. Και εμενα αν ερχοταν καποιος με την κατηγορια στο στομα ισως να αντιδρουσα ετσι. Και ναι πιο μεγαλο βαρος ριχνω στις δασκαλες που οι περισσοτερες βαριουνται να ασχοληθουν και να δουν τι κρυβεται πισω απο τετοιες συμπεριφορες.

Και αν stam εχεις την εντιπωση οτι το παιδακι δεν καταλαβαινει οτι ακομη και οι γονεις των αλλων παιδιων το αντιμετωπιζουν εχθρικα κανεις λαθος! Ισως το λαμβανει και αντιδραει ακομα πιο επιθετικα.

μηπως και οι αντιδρασεις των γονιων απο ολες τισ πλευρες θα επρεπε να ειναι διαφορετικη? μηπως ετσι τα παιδκια βλεποντας φιλικα προσωπα και συμπεριφορες αντιδρουσαν διαφορετικα?

και το λεω αυτο γιατι εχω παραδειγμα το γιο μου με ενα αγορακι του σχολειου που αν ειναι δυνατον στα 4 να ειναι εχθροι!!!

καθε μερα ο ενας ηταν δαγκωμενος και ο αλλος γρατζουνισμενος και αντιστροφα! Απο οτι καταλαβα (γιατι δεν εχω καταφερει να μιλησω με τους γονεις του) εκαναν και εκεινοι το ιδιο λαθος και ελεγαν στο παιδι τους οτι το παιδακι ειναι κακο και να μην το κανει παρεα. Το ιδιο εκανε και ο αντρας μου στο παιδι μας.\

Με δικη μου πρωτοβουλια οταν πηγαινα το παιδι στο σχολειο ή οταν το επαιρνα μιλαγα και με τα δυο παιδακια και τα προετρεπα να κανουν παρεα και να μοιραζονται τα παιχνιδια τους και πως κανενας απο τους δυο δεν ειναι κακο παιδι κλπ κλπ.

το αποτελεσμα φανηκε μολις σε μια εβδομαδα.Εχουν γινει κολλητοι εδω και εχει περασει 1 μηνας απο τοτε.

Το λεω αυτο γιατι πολλες φορες χωρις να το θελουμε και εμεις οι ιδιοι προκαλουμε διαφορες συμπεριφορες και στα παιδια μας απεναντι στα αλλα και τα ιδια τα παιδακια αισθανονται απο το βλεμμα μας οτι δεν τα εγκρινουμε.

Καλο θα ηταν να μιλησεις ηρεμα με τη μητερα του παιδιου και να βρειτε μια λυση ισως και με τη βοηθεια της ψυχολογου του σχολειου γιατι απο τις δασκαλες δεν θα περιμενα πολλα.

Κωνσταντινος 26/08/2004.png

Καλημέρα σε όλους. Εχθές το απόγευμα είχαμε τη συνάντηση με την παιδοψυχολόγο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο χώρο του σχολείου μας. Παρούσες ήταν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και η Διευθύντρια του σχολείου.

Το θέμα που αναπτύχθηκε για 2 περίπου ώρες ήταν η επιθετικότητα. Συζητηθήκανε πολλές περιπτώσεις επιθετικότητας και οικογενειακής (ανάμεσα σε αδέλφια) αλλά και σχολικής.

Κατά τα λεγόμενα της ψυχολόγου, - με την οποία μείναμε ενθουσιασμένοι όλοι οι παρευρισκόμενοι γονείς, κυρίως με το λόγο της που σε καθήλωνε - υπάρχουν τρεις λόγοι που ένα παιδί μπορεί να είναι επιθετικό. 1. Γιατί ζηλεύει, 2. Γιατί του αρέσει να τραβάει την προσοχή και να γίνεται ο κακός της παρέας, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο εξουσία, και 3. Γιατί ένα παιδί εμφανίζει παρορμητική συμπεριφορά.

Μετά λοιπόν από προσωπική συζήτηση με την ψυχολόγο, την Διευθύντρια και την ίδια την εκπαιδευτικό της τάξης, ένιωσα ικανοποιημένη και κυρίως

δικαιωμένη. Διότι αποδείχτηκε και παραδεχτήκανε μπροστά μου - τουλάχιστον η νηπιαγωγός της τάξης μας και η Διευθύντρια - ότι το παιδάκι που δημιουργεί αναστάτωση σε όλη την τάξη και όχι μόνο, εμφανίζει παρορμητική συμπεριφορά. Πράγμα που μεταφράζετε ότι σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς λόγω και αιτία μπορεί να επιτεθεί σε οποιονδήποτε, να τον χτυπήσει και μετά από 3 λεπτά να ζητήσει την παρέα και την συντροφιά του

σαν να μην είχε γίνει προηγουμένως τίποτα.....

Το παιδάκι αυτό λοιπόν θέλει βοήθεια από ειδικούς προκειμένου να βοηθηθεί και να μπορέσει του χρόνου να ενταχθεί στην κοινωνία του Δημοτικού σχολείου. Εντελώς εμπιστευτικά η Διευθύντρια μου εκμυστηρεύτηκε ότι το παιδάκι έχει όλα τα χαρακτηριστικά που το ΚΔΑΥ αναφέρει ως συμπτώματα ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ- ΥΠΕΡΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Δεσμευτήκανε λοιπόν εντός των επόμενων ημερών να μπει η ψυχολόγος μέσα στην τάξη, να παρακολουθήσει τη συμπεριφορά του παιδιού και κατόπιν να κάνει μια κατ' ιδίαν συζήτηση με τους γονείς τους - οι οποίοι μέχρι πέρυσι αρνιόντουσαν να ακούσουν καν ότι πιθανώς το παιδί τους να αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα - προκειμένου να υποστηριχθεί το παιδί από κάποιον ειδικό.

Δεν μπορώ να γνωρίζω όλες αυτές οι ενέργειες τι αποτέλεσμα θα έχουν, αν τελικώς οι γονείς του παιδιού θα καταφέρουν να κατανοήσουν ότι υπάρχει πρόβλημα και αν θα ξαναυπάρξει κάποιο βίαιο περιστατικό μέσα στην τάξη με κάποιο από τα παιδιά μας, πράγμα το οποίο απεύχομαι,αλλά τουλάχιστον έγινε η αρχή μιας προσπάθειας για λύση του προβλήματος.

Robert Louis Stevenson

Μακάρι να είχαν τέτοια υποστήριξη τα σχολεία στην Ελλάδα σε μόνιμη βάση...

ελπίζω να πάνε όλα καλά! :D

Έχεις δίκιο Δανάη.

Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να προβλέψει ανάλογες ειδικότητες για όλα τα νηπιαγωγεία & ίσως και τις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου να είσαι καλά και με το καλό το μωράκι σου!!!

Robert Louis Stevenson

Stam περιμενα νεα σου... :D

Χαιρομαι που εμεινες ικανοποιημενη απο την συναντηση. Το τελειο θα ειναι να ερθει μια ειδικη παιδαγωγος στην ταξη για να μπορεσει να ισορροπησει η κατασταση.Μακαρι!περιμενουμε την εξελιξη..

Άννα

Διαφημίσεις

χαίρομαι που είχατε σωστή αντιμετώπιση.

εάν υπάρχει τέτοια διάγνωση τότε ειναι δυσκολα τα πράγματα, απαιτεί μεγάλη κατανόηση απο όλους τους υπόλοιπους γονείς και παιδιά,

για να λειτουργήσει καλά αυτό.

Μάλλον αυτό το παιδάκι δεν καταλαβαίνει οτι στεναχωρεί τα άλλα παιδιά.

Μπορεί αυτό όμως να έχει και ρίζες στο φάσμα του αυτισμού, μιας και καποιες φορές παιδιά που έχουν κάποια στοιχεία, τέτοια,

δεν "νιώθουν" τα συναισθήματα των άλλων παιδιών δεν μπορούν με λίγα λόγια να έχουν ενσυναίσθηση για αυτά. Μαθαίνουν, γνωσιακά δηλαδή , αλλά δεν το αισθάνονται.

εκεί είναι φυσικά πάρα πολύ δυσκολο για ένα άλλο παιδί να το καταλάβει αυτό,... πάρα πολυ, (το παιδί που είναι αποδέκτης του θυμού του παιδιού που λέτε).

ελπίζω να σας στηρίξουν αρκετά εκεί. !!..... αλλά και τους γονείς του παιδιού που έχει αυτή την ιδιαιτερότητα..

θέλει πολυ δουλειά απο όλους αυτό.

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Άννα, μακάρι να καλέσουνε μία ειδική παιδαγωγό η οποία να βοηθήσει το παιδάκι!!!! Θα ήταν ότι καλύτερο!!!!

Μαρία, έγραψες

[/i]"εκεί είναι φυσικά πάρα πολύ δυσκολο για ένα άλλο παιδί να το καταλάβει αυτό,... πάρα πολυ, (το παιδί που είναι αποδέκτης του θυμού του παιδιού που λέτε). "[/i]

και έχεις απόλυτο δίκιο. Είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να κατανοήσει ένα 5χρονο μια τέτοια συμπεριφορά. Ήδη σε παράπονα της κόρης μου για άτσαλες κινήσεις του, προσπαθώντας να δικαιολογήσω το άλλο παιδί λέγοντας της ότι πιθανώς να μην το έκανε επίτηδες, ή ότι το έκανε για πλάκα μη καταλαβαίνοντας ότι εσύ πόνεσες μου απαντάει ότι φυσικά και καταλαβαίνει γιατί είναι μεγάλο παιδί σαν κι εκείνη.

Ήδη εχθές το πρωί επισκέφτηκε την τάξη τους η παιδοψυχολόγος και παρακολούθησε τις κινήσεις των παιδιών. Φαντάζομαι ότι θα ακολουθήσουν συστάσεις στην οικογένεια και πραγματικά εύχομαι να μπορέσουν να καταλάβουν το πρόβλημα και να δραστηριοποιηθούν αναλόγως για καλό κυρίως του παιδιού τους αλλά και της υπόλοιπης τάξης.

Ίδωμεν......

Robert Louis Stevenson

Έχεις δίκιο Δανάη.

Το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να προβλέψει ανάλογες ειδικότητες για όλα τα νηπιαγωγεία & ίσως και τις πρώτες τάξεις των Δημοτικών Σχολείων.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου να είσαι καλά και με το καλό το μωράκι σου!!!

:D ευχαριστώ! και για την εφηβεία θα προσέθετα :roll: !!!

• 1 χρόνο μετά...
Καλημέρα σε όλους. Εχθές το απόγευμα είχαμε τη συνάντηση με την παιδοψυχολόγο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο χώρο του σχολείου μας. Παρούσες ήταν και οι εκπαιδευτικοί αλλά και η Διευθύντρια του σχολείου.

μια και μοναδικη ερώτηση (και διευκρινιστική για την πορεία της υποθεσης νομιζω)

οι γονείς του εν λογω παιδιού ήρθαν????

Alan, όλα τα προηγούμενα γίνανε ένα χρόνο πριν!!! Προς ενημέρωση λοιπόν ναι στη συγκεκριμένη συνάντηση παρευρέθηκε ο πατέρας ο οποίος ένιωσε εξαιρετικά προσβεβλημένος παρότι όλοι οι γονείς είμασταν πολύ ευγενικοί & διακριτικοί. Όσον αφορά την εξέλιξη του θέματος...δεν έγινε τίποτα!!! Σε επόμενες συναντήσεις οι γονείς του παιδιού φώναζαν και τσίριζαν ότι το παιδί τους δεν είχε κανένα πρόβλημα, και ότι με τις ενέργειες που κάναμε - βλ. παιδοψυχολόγο - θέλαμε να το βγάλουμε τρελλό κ.λ.π. Έτσι κύλησε η υπόλοιπη χρονιά με το παιδάκι αποκλεισμένο από τους γονείς του από οποιαδήποτε εκδήλωση ή party που γινόταν - ενώ ήταν πάντα καλεσμένο - πήρε στο τέλος της χρονιάς το αναμνηστικό αποφοίτησης από το Νηπιαγωγείο και ο Θεός μαζί του στο νέο του σχολείο στην τάξη της Α Δημοτικού...

Πόσα πιο απλά και εύκολα άραγε θα ήταν τα πράγματα για το ίδιο το παιδάκι εάν οι γονείς του ήταν πιο ανοιχτόμυαλοι...:-(

Robert Louis Stevenson

θα ηθελα κι εγω γνωμες σε κατι που συνεβη φετος στο προνηπιο.

ο μεγαλος μου περυσι ηταν σε παιδικο σταθμο και φετος αλλαξε σχολειο και παει σε αλλο νηπιαγωγειο. εκει υπαρχουν 2 δασκαλες οπου ειναι για ολα τα παιδακια, μιας και κανουν μαζι ολα -δηλ. προνηπιο και νηπιο-.

χωρις να θελω να ειμαι η μαμα κουκουβαγια, ποτε δεν ειχε προβλημα με το σχολειο, θεματα αποχωρισμου αγνωστα σ'εμας, τρελλαινοταν αν δεν πηγαινε σχολειο και δεν πειραζε ποτε κανεναν. ζωηραδες παιδικες με αλλα αγορακια σε νορμαλ καταστασεις, που δεν δημιουργουσαν προβλημα και παρατηρησεις απο τις δασκαλες.

φετος λοιπον και ενω τις πρωτες εβδομαδες ολα ηταν μια χαρα, αρχισαμε τα παρατραγουδα. αρχικα να αναφερω οτι στο σχολειο του υπαρχει αγορι υπερκινητικο(προφανως) και με καποια θεματα απειθαρχιας -μιας και το οικογενειακο περιβαλλον ειναι αντε γεια- και φανταζομαι οτι περα απο το οποιο προβλημα του -αφου παει για 2η φορα νηπιαγωγιο- καποια πραγματα γινονται για να τραβηξει προσοχη. δημιουργει γενικα παντου προβληματα. μεχρι και την δασκαλα εχει δειρει... περα απο το βρωμοστομα...

ξεκιναει λοιπον ο πιτσιρικος αυτος και μια μου ερχεται ο μεγαλος μου, λερωμενος με φαγητο που του εχει ριξει, μια με νερα, και το αποκορυφωμα την περασμενη εβδομαδα με 2 δαγκωνιες στο χερι...

εγω ψιλοχοντροφρικαρα αλλα το ειχα δει αργα και δεν πετυχα τις δασκαλες να τους μιλησω και επεφτε και σκ...

ποιος στο εκανε αυτο? ο ταδε... γιατι? ετσι, δεν ξερω... δεν το ειπες στη δασκαλα? ναι... και τι εκανε? δεν ξερω... δεν εχουμε πει οτι θα ειστε μακρυα και αν ερχεται θα του λες οτι αν θες να παιξουμε και να ειμαστε φιλοι θα εισαι φρονιμος αλλιως δεν θελω να κανουμε παρεα? το ειπα αλλα αυτος ερχεται...

τελως παντων, περνανε οι μερες, παιρνω την δασκαλα τηλεφωνο. λεω φανταζομαι ξερετε τι δαγκωσαν τον μικρο. και ξερω τι παιδι ειναι ο αλλος και δεν ζηταω ειδικη μεταχειριση στον δικο μου, απλα τουλαχιστον οταν πλησιαζει ο αλλος ας τους χωριζετε. τι να πω. ναι λεει, το ξερουμε, αλλα δεν προλαβαινουμε κι εμεις, ειναι αρκετα τα παιδακια, και δεν ειναι μονο η περιπτωση αυτου του παιδιου, φετος ειναι και αλλα παιδια πολυ ζωηρα -πρωτη φορα ετσι- κτλ και νομιζετε οτι δεν κανουμε κατι, αλλα προσπαθουμε, και ακομα και την ωρα που σχολανε και φευγουν χτυπαει τα παιδια σε ανυποπτο χρονο μεχρι να γυρισεις το κεφαλι κτλ...

λεω, φανταζομαι σας εχουν κανει και αλλοι παρατηρηση για τον συγκεκριμενο ετσι? μου λενε ναι και εχει γινει και συσταση στους γονεις...

τελος παντων κλεινουμε το τηλεφωνο... αυτη η συζητηση με τη μια δασκαλα...

παω ενα μεσημερι να τον παρω και μου λεει η αλλη δασκαλα οτι ο μικρος μου τον τελευταιο καιρο εχει χαλασει... χτυπαει, τραβαει μαλλια, δαγκωνει, τσιμπαει... μου λεει στο σπιτι τα κανει αυτα? λεω φυσικα οχι, και εχω μεινει λιγο παγοκολωνα! μου λεει, το φανταστηκα γιατι αρχικα ηταν μια χαρα αλλα μαλλον παρασυρεται απο τους αλλους... λεω ετσι κι ετσι η κατασταση την περασμενη εβδομαδα και προφανως βλεπει οτι δεν γινεται κατι και οτι οι αλλοι συνεχιζουν και σου λεει οκ θα τα κανω κι εγω. με τη διαφορα οτι εγω του εχω πει οτι αν σε πειραξει καποιος θα το λες στη δασκαλα, και εσυ δεν θα σηκωνεις το χερι σου και δεν θα τον κανεις μετα παρεα...

εκεινος μου αρχισε και τα ψεμματα τωρα οτι η κυρια μας ειπε οταν μας τσιμπανε, να τσιμπαμε κι εμεις... πραγμα το οποιο δεν ισχυει απ'οτι μου ειπε η δασκαλα..

τι να κανω... τους γονεις του δεν τους εχω πιασει... η μανα μ'αρεσει που ειναι και στο συλλογο γονεων -μη χ@σω!-

δεν θελω ουτε να παρεξηγηθω οτι α, το παιδι μου και κανενα αλλο, ουτε να στραβωσω με τις δασκαλες κτλ... και φυσικα να μην γινει και το παιδι μου σαν τα χαλια των υπολοιπων...

me and my men...

Δεν ξέρεις πόσο πολύ σε καταλαβαίνω!!!

...ξεκιναει λοιπον ο πιτσιρικος αυτος και μια μου ερχεται ο μεγαλος μου, λερωμενος με φαγητο που του εχει ριξει, μια με νερα, και το αποκορυφωμα την περασμενη εβδομαδα με 2 δαγκωνιες στο χερι......

ποιος στο εκανε αυτο? ο ταδε... γιατι? ετσι, δεν ξερω... δεν το ειπες στη δασκαλα? ναι... και τι εκανε? δεν ξερω... δεν εχουμε πει οτι θα ειστε μακρυα και αν ερχεται θα του λες οτι αν θες να παιξουμε και να ειμαστε φιλοι θα εισαι φρονιμος αλλιως δεν θελω να κανουμε παρεα? το ειπα αλλα αυτος ερχεται...

τελως παντων, περνανε οι μερες, παιρνω την δασκαλα τηλεφωνο. λεω φανταζομαι ξερετε τι δαγκωσαν τον μικρο. και ξερω τι παιδι ειναι ο αλλος και δεν ζηταω ειδικη μεταχειριση στον δικο μου, απλα τουλαχιστον οταν πλησιαζει ο αλλος ας τους χωριζετε. τι να πω. ναι λεει, το ξερουμε, αλλα δεν προλαβαινουμε κι εμεις, ειναι αρκετα τα παιδακια, και δεν ειναι μονο η περιπτωση αυτου του παιδιου, φετος ειναι και αλλα παιδια πολυ ζωηρα -πρωτη φορα ετσι- κτλ και νομιζετε οτι δεν κανουμε κατι, αλλα προσπαθουμε, και ακομα και την ωρα που σχολανε και φευγουν χτυπαει τα παιδια σε ανυποπτο χρονο μεχρι να γυρισεις το κεφαλι κτλ...

λεω, φανταζομαι σας εχουν κανει και αλλοι παρατηρηση για τον συγκεκριμενο ετσι? μου λενε ναι και εχει γινει και συσταση στους γονεις...

τελος παντων κλεινουμε το τηλεφωνο... αυτη η συζητηση με τη μια δασκαλα...

Κοίταξε να δεις, η αλήθεια είναι ότι η νηπιαγωγός μέσα στην τάξη δεν είναι Θεός. Είναι σίγουρο ότι δεν μπορεί να προλάβει πάντα τέτοιες ενέργειες όπως επίσης να παρατηρεί κάθε λεπτό το τι θα κάνει το συγκεκριμένο "ζωηρό" παιδάκι, εκτός κι αν το έχει συνεχώς από το χέρι.:? Αυτό όμως ου σίγουρα μπορεί να κάνει ως εκπαιδευτικός είναι να ζητήσει βοήθεια. Και εννοώ βοήθεια από Διευθυντή, Σχολικό Σύμβουλο κ.λ.π. εφόσον ισχυρίζεται ότι η συμπεριφορά του "ζωηρού" παιδιού είναι επικίνδυνη.

... εκεινος μου αρχισε και τα ψεμματα τωρα οτι η κυρια μας ειπε οταν μας τσιμπανε, να τσιμπαμε κι εμεις... πραγμα το οποιο δεν ισχυει απ'οτι μου ειπε η δασκαλα.....

Αυτό το έκανε και η δική μας η δασκάλα στα προνήπια γιατί δεν είχε άλλο τρόπο να αντικρούσει το συγκεκριμένο παιδί. Αυτή η πράξη βέβαια επ'ουδενή δε βοηθούσε το "ζωηρό" παιδί αλλά τουλάχιστον λειτουργούσε λυτρωτικά κάποιες φορές στα υπόλοιπα που δέχονταν τις επιθέσεις του.

... τι να κανω... τους γονεις του δεν τους εχω πιασει... η μανα μ'αρεσει που ειναι και στο συλλογο γονεων -μη χ@σω!- ...

Και να μην τους πιάσεις καθόλου. Το πως λειτουργεί ένα παιδί μέσα στην τάξη μπορεί να μην έχει καμία σχέση με το πως λειτουργεί σε άλλους χώρους. Το θέμα πρέπει να το λύσουν οι δασκάλες και η μαμά του, η οποία αφού όπως λες είναι και στο σύλλογο γονέων.... πιας τ' αυγό και κούρευτο...

Θα σου προτείνω λοιπόν να συζητήσεις εσύ με το παιδί σου πολύ, να του εξηγήσεις ότι δε φταίει το παιδί σου για την άσχημη συμπεριφορά του "φίλου" του, ότι θα πρέπει να αμύνεται και να προστατεύει τον εαυτό του χωρίς φόβο και ότι η επιθετική συμπεριφορά δεν είναι αποδεκτή από κανέναν και δεν θα πρέπει να την ασπαστεί. Δύσκολο το έργο σου και σου εύχομαι από καρδιάς ΚΟΥΡΑΓΙΟ.

Robert Louis Stevenson

συμφωνω, και αυτο προσπαθω να κανω... εχει αγριεψει και λιγο τελευταια, γιατι μαλλον του βγαινει και ζηλια με το μωρο... εχει και ολα αυτα απο το νηπιο... και ειναι, μια χαρουμενη ατμοσφαιρα!

me and my men...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...