Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ & ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΝΗΠΙΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ

Recommended Posts

Καλημέρα, είμαι καινούριο μέλος παρότι σας επισκεφτομουν τακτικά το τελευταίο τρίμηνο πριν αποφασίσω να εγγαφώ. Ο λόγος που ανοίγω αυτό το θέμα είναι η Βία νηπίων και η υπεράσπιση & αυτοάμυνα ενός παιδιού που απειλήται. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένη, η κόρη μου είναι 4 χρονών & δέκα μηνών περίπου και πηγαίνει σε δημόσιο νηπιαγωγείο για δεύτερη χρονιά - φέτος πια σαν νήπιο. Ενώ είμαι πολύ ευχαριστημένη με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις παιδαγωγούς, έχω όμως σοβαρό πρόβλημα με ένα συγκεκριμένο αγοράκι το οποίο προκαλεί σύγχηση σε όλη την τάξη. Από ότι με ενημέρωσαν οι παιδαγωγοί είναι ένα υπερκινητικό αλλά ΚΑΙ επιθετικό παιδί που πιθανώς του λείπει αγάπη και προσπαθεί να τη βρει σε συμμαθητές του οι οποίοι όταν του αρνούνται την παρέα τους γίνονται θύματα ξυλοδαρμού. Το πρόβλημα αυτό υπήρχε από πέρισυ αν και άργησα να το αντιληθφώ, μια κι απέδιδα την συμπεριφορά του δικού μου παιδιού στο σπίτι όχι σε κάποιο σχολικό πρόβλημα αλλά σε πιθανή ζήλια για την αδελφή της. Μετά όμως το περσινό Πάσχα η κατάσταση έγινε αφόρητη. Δεν περνούσε ημέρα που να μην μου έκανε πια ανοιχτά παράπονα για το συγκεκριμένο παιδί, μέχρι που εκδήλωσε και άρνηση για το ίδιο το σχολείο. Σημειώστε παρακαλώ ότι είναι ένα παιδί το οποίο έχει περάσει από παιδικούς σταθμούς χωρίς προβλήματα προσαρμογής ή κοινωνικοποίησης παρότι είναι ένα σχετικά συνεσταλμένο και "ντελικάτο" παιδί. Με τον ίδιο τρόπο βέβαια το αγοράκι αυτό λειτουργούσε όχι μόνο στο δικό μου παιδί αλλά και σε άλλα παιδάκια του νηπιαγωγείου, ένα δε αγοράκι απέκτησε ένα υπέροχο καρούμπαλο από άσχημο χτύπημα του εν λόγω παιδιού και μάλιστα πέρασε και από το νοσοκομείο. Φέτος λοιπόν από την τρίτη κιόλας ημέρα λειτουργίας των νηπιαγωγείων είχαμε το πρώτο κρούσμα σπάζοντας στο κεφάλι ενός κοριτσιού μια πλαστική κουτάλα, αφού πρώτα είχε χτυπήσει με αυτή άλλα δύο παιδάκια(μετάξυ αυτών και την κόρη μου). Το ξανασυζήτασα το θέμα με την νέα νηπιαγωγό η οποία ήταν ενήμερη για το πρόβλημα και με καθυσήχασε λέγοντας μου ότι είναι ακόμα πολύ νωρίς και ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί. Η δε μητέρα του επιθετικού αγοριού μου δικαιολόγησε τις πράξεις του σαν εκδηλώσεις αγάπης - να μας λείπει τέτοια αγάπη - και εν ολίγης μου είπε ότι φταίει το παιδί μου που δεν τον παίζει!!!!! Και ερωτώ πως μπορώ να επιβάλλω στο παιδί μου με ποιον θα παίξει??? Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε προχθές όταν το παιδί γύρισε στο σπίτι με μια πολύ επικίνδυνη γρατζουνιά στην εσωτερική γωνία του ματιού και στην περιοχή της "σακούλας" του ματιού. Έγινα έξαλλη γιατί ο Θεός βοήθησε και δεν χάσαμε κανένα μάτι. Η εκπαιδευτικός παίρνοντας τηλέφωνο για να ενημερώσει έκανε το λάθος να πάρει στο κινητό του άντρα μου.... και φυσικά έγινε ο κακός χαμός!!!! Το πρόβλημα μου λοιπόν είναι ότι κινδυνεύει η σωματική ακαιρεότητα των παιδιών και επίσης διαταράσετε η ψυχολογία τους, πιθανόν να συνδέουν το σχολείο με άσχημες εμπειρίες, να εκφράζουν άρνηση γι αυτό και η κυριότερη ερώτηση μου είναι η εξής: στα σχολεία στο όνομα της έννοιας "πρέπει να βοηθήσουμε ένα παιδί να ενταχθεί στο κοινωνικό σύνολο", μαθαίνουμε στα υπόλοιπα παιδιά ότι υπερισχύει ο ισχυρότερος και ο βιαιότερος?? Ή ότι πρέπει για μην τα χτυπήσουν να αναγκάζονται να λένε ψέματα σε αυτό το παιδί ότι το αγαπάνε και είναι φίλος τους? Ή μήπως να αναγκάζονται καταπιέζοντας τις προτιμήσεις τους να κάνουν παρέα με ένα παιδί παρότι δεν το θέλουν συνειδητά λόγω εκφοβισμού.

Πείτε μου σας παρακλώ πολύ την γνώμη σας και βοηθήστε με. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Διαφημίσεις

Καλώς ήρθες !

Ελπίζω να σου απαντήσει κάποιος με γνώση επί του θέματος και εγώ θα ήθελα να μάθω..

Αλλά αφού το πρόβλημα είναι με ένα συγκεκριμένο παιδάκι και το ξέρουν δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν γίνεται κάτι για αυτό εκεί μέσα !

Από τους παιδαγωγούς φαντάζομαι... αυτοί δεν είναι υπεύθυνοι ?

Εγω θα έλεγα ότι μάλλον οι παιδαγωγοί ειναι οι ανεύθυνοι της υπόθεσης γιατί δεν μπορεί να έχουν τοσα χρόνια αυτο το παιδάκι και να μην έχουν κάνει για να το εντάξουν στο σύνολο!!!!

Καλά για την μητέρα δεν το συζητάω..... εχω μείνει άφωνη, δηλαδη το δικό της παιδί ειναι το αγγελούδι της ιστορίας και φταίνε τα άλλα παιδάκια που δεν το παίζουν, τι να πω!!!!!!!!!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ!!! ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΜΗΠΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΗ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ Η ΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ ΜΕ 19 ΠΑΙΔΑΚΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ 18. ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΣΑΝ ΓΟΝΙΟΣ ΑΝΗΣΥΧΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ. ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΧΩ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙ ΧΕΡΙ ΕΠΑΝΩ ΤΗΣ ΝΑ ΘΥΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ. ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΤΟ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΜΠΟΥΝΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ... ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο Χ...... -ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΓΟΡΙ- ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΤΗ ΧΤΥΠΑΕΙ, ΑΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΜΕ ΨΕΜΜΑΤΑ....ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΤΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ -ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΡΔΙΑ ΣΕ ΠΛΑΤΟΣ- ΚΟΙΤΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο Χ.....

ΕΙΜΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΠΟΛΛΑ ΔΙΟΤΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΕΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΔΗΛΑΔΗ ΣΑΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΙ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!!!!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΙ ΕΓΩ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ Ή ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΟΝΙΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΙΣΩΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΩ.

Στη ζωή, το θέμα δεν είναι να κρατάς καλά χαρτιά, αλλά να παίζεις καλά ένα άσχημο φύλλο.

Robert Louis Stevenson

Η μητέρα του έχει ενημερωθεί από τις νηπιαγωγούς για την επιθετικότητα του μικρού? Και όταν λέω ενημερωθεί δεν εννοώ 'ξέρετε το παιδάκι σας χτυπάει τα άλλα παιδάκια...'... Εννοώ να συζητήσουν και να την κατευθύνουν για το τι μπορεί να κάνει η ίδια, για να τον βοηθήσει. Σαφώς και μία νηπιαγωγός με 19 παιδάκια δεν μπορεί να προλάβει κάθε κίνηση. Είναι ανθρωπίνως αδύνατον. Είναι δουλειά και ευθύνη της μητέρας του και της οικογένειάς του. Και θεωρώ ότι χρειάζεται να της κρούετε τον κώδωνα συστηματικά.

Οσο για την κορούλα σας... τι άλλο να κάνει το παιδάκι... Μήπως αφού του μιλήσει και του φωνάξει μετά να απομακρυνθεί? Και να τον αποφεύγει?... Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι εξυπνότερο αυτή τη στιγμή. Αν μου έρθει καμιά ιδέα θα επανέλθω.

Διαφημίσεις

Είναι δουλειά και ευθύνη της μητέρας του και της οικογένειάς του. Και θεωρώ ότι χρειάζεται να της κρούετε τον κώδωνα συστηματικά.

Η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο της οικογένειάς του. Δεν μπορούμε να περιμένουμε απο τις νηπιαγωγούς να μας αναθρέψουν τα παιδιά μας. Αλλη ειναι η δουλειά τους.

Στη θέση σου θα έπιανα τη μητέρα του παιδιού και θα έκανα μια γερή συζήτηση μαζί της. Στο κάτω κάτω ακόμα κι αν "ξυνίσει" δεν χάθηκε κι ο κόσμος.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Καλα οι υπολοιποι γονεις δεν κανουν παραπονα για

τα παιδια τους που επισης πλακωνει το αγγελουδι

της ....κυριας (αντε να μην πω τιποτα :evil: )

Ρε παιδιά τί λέτε; :?

Oτι η νηπιαγωγός δεν προλαβαίνει ν'ασχοληθεί με αυτό το παιδάκι που το βαφτίζουμε αψήφιστα και προβληματικό;

Αμα δεν ασχοληθεί μ'αυτό, με ποιά θ'ασχοληθεί, τα ντελικάτα παιδάκια μας που είναι αγγελικά πλασμένα;

Εκεί είναι η δουλειά του καθενός σημαντική, να βοηθάει στα δύσκολα.

Ισα-ίσα, σ'αυτό το παιδί πρέπει να ρίξει το βάρος της όχι στα άλλα.

Άν ένα παιδί γνωρίζει απόρριψη απο το νηπιαγωγείο λόγω κάποιου παραπτώματος, φαντάσου τί γίνεται.

έχει απαντήσει σε τέτοιο ερώτημα η Μαρία Στυλιανάκη και τουλάχιστον εμένα με βοήθησε πολύ (σαν μελλοντική μαμά και σαν νέα εκπαιδευτικό), ψάξτο λίγο στο 'αναζήτηση' του φόρουμ και θα δεις, έχει εκτενή απάντηση...

Για τις νηπιαγωγούς θα συμφωνήσω ότι αφενός δεν προλαβαινουν ποιο παιδί να πρωτοκοιτάξουν, αφετέρου ΕΙΝΑΙ δουλειά τους να ασχολούνται με τα προβλήματα εντός κι εκτός τάξης...τι θα κάνουν δηλαδή ,μονο ποιηματάκια και τραγουδάκια;

Και η ...ταλαίπωρη μάνα που απάντησε έτσι μάλλον δεν θα είναι και πολύ στα καλά της...άρα ίσως να μην μπορεί να συνεννοηθεί κάποιος μαζί της τουλάχιστον όχι εύκολα.

Αγαπητή συμφορουμίτσσα Danae1982... Δεν ξέρω αν εννοείς εμένα "ταλαίπωρη μάνα" ... ίσως να μην κατάλαβα καλά ... :roll::roll:

Παρ' ολα αυτά ναι επιμένω ότι δεν περιμένω από τη νηπιαγωγό να ασχοληθεί με την ανατροφή του παιδιού μου και δεν το θέλω κιόλας. Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι δεν έχουν τεθεί ΟΡΙΑ από την οικογένεια. Και φυσικά εγώ τουλάχιστον, πιστεύω και όλες οι μαμάδες εδώ, δεν θα στιγμάτιζα ένα παιδί λέγοντάς το "προβληματικό" κλπ. Προβληματική τη μάνα του, ναι γιατί δεν είναι σε θέση να βάλει στο παιδί της ΟΡΙΑ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όταν το παιδί έρχεται σε επαφή με τα άλλα παιδάκια του σχολείου, δηλαδή την μικρή του κοινωνία.

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Διαφημίσεις

Αγαπητή συμφορουμίτσσα Danae1982... Δεν ξέρω αν εννοείς εμένα "ταλαίπωρη μάνα" ... ίσως να μην κατάλαβα καλά ... :roll::roll:

Παρ' ολα αυτά ναι επιμένω ότι δεν περιμένω από τη νηπιαγωγό να ασχοληθεί με την ανατροφή του παιδιού μου και δεν το θέλω κιόλας. Τέτοιες συμπεριφορές δείχνουν ότι δεν έχουν τεθεί ΟΡΙΑ από την οικογένεια. Και φυσικά εγώ τουλάχιστον, πιστεύω και όλες οι μαμάδες εδώ, δεν θα στιγμάτιζα ένα παιδί λέγοντάς το "προβληματικό" κλπ. Προβληματική τη μάνα του, ναι γιατί δεν είναι σε θέση να βάλει στο παιδί της ΟΡΙΑ και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα όταν το παιδί έρχεται σε επαφή με τα άλλα παιδάκια του σχολείου, δηλαδή την μικρή του κοινωνία.

όχι!!Την άλλη εννοώ που ποιος ξέρει τι θα γίνεται σπίτι της για να είναι τόσο επιθετικό το παιδάκι κι εκείνη να έχει αυτή τη συμπεριφορά προς τις άλλες μητέρες...μετά από αυτά που έγιναν θα έλεγα ότι κι εσύ ταλαίπωρη είσαι, αλλά εννοείται από άλλη άποψη :shock: !

Συμφωνώ απόλυτα για τα όρια και δεν μίλησα για ανατροφή σε καμία περίπτωση, αλλά για ενασχόληση με το πρόβλημα...πχ πώς να προφυλάσσει τα άλλα παιδιά, πώς να προσεγγίζει το συγκεκριμένο που δημιουργεί προβλήματα, πώς να έρχεται σε επαφή με τους γονείς.... τέτοιου τύπου.

προφανως το προβλημα ξεκιναει απο την οικογενεια του παιδιου,ισως βλεπει σκηνες βιας(ακομα και το πιο απλο,να υπαρχει σωματικη τιμωρια για το καθετι),υφισταται βια ή απλα το αναθρεφουν λεγοντας του οτι πρεπει να δερνει για να γινει 'αντρας' κι οχι 'μπουλης'.Η απαντηση της μητερας του οτι ολα πανε καλα δειχνει οτι μαλλον ζει στην κοσμαρα της και δεν βλεπει το προβλημα ή απλα δε θελει να το παραδεχτει για να μη θεωρηθει ανεπερκης η ιδια.Δουλεια της νηπιαγωγου(ειδικα οταν εχει τοσα παιδια) δεν ειναι να συνετισει το καθε μικρο και να του μαθει απλους κανονες.Αυτα λειτουργουν οταν τα ιδια του μαθαινει κι η οικογενεια.Οσο κι αν του λενε στο σχολειο να μη δερνει,οταν πηγαινει σπιτι κι ακουει άλλα,τι θα ακολουθησει;Stam ,αυτο που θα μπορουσε να κανει η κορη σου ειναι να τον αποφευγει οσο μπορει κι απλα η δασκαλα να εχει περισσοτερο την προσοχη της ωστε να μη τραυματισει καποιο παιδι,δυστυχως δεν εχω να προτεινω κατι πιο δραστικο(αφου κι η ιδια η μαμα δεν παραδεχεται την επιθετικοτητα)

Για μια ακομη φορα θα πρεπει να πω οτι ,ναι το προβλημα μπορει να ξεκιναει απο το σπιτι αλλα στον χωρο του νηπιαγωγειου ειναι υπευθυνη η νηπιαγωγος και ειναι ευθυνη της να προστατεψει τα υπολοιπα παιδια. Υπαρχουν τροποι προσεγγισεις για ενα παιδι χωρις ορια. Το τελειο θα ηταν να συνεργαστει και η οικογενεια στην προσεγγιση του παιδιου αλλα απο την στιγμη που ενας γονεας δεν συνεργαζεται δεν γινεται να αφηνει η νηπιαγωγος την ταξη στο ελεος του θεου!

Stam ξαναμιλησε με την νηπιαγωγο και αν δεν δεις αποτελεσμα μιλησε στην διευθυντρια. Αν δεν γινει τιποτε παλι πας στο εκαστοτε γραφειο που υπαγεται το νηπιαγωγειο και το αναφερεις. Δεν γινεται να δεχομαστε μοιρολατρικα ολες τις καταστασεις.

Άννα

μα τι να προλαβει η δασκαλα με τοσα παιδια! να κανει το προγραμμα που πρεπει(μην ξεχναμε τα υποχρεωτικα γραμματα κλπ) ή να κανει το ''θηριοδαμαστη''; Εχω φιλη νηπιαγωγο που φετος εχει 23 παιδακια κι αναμεσα σ' αυτα ενα που μαλλον ειναι υπερκινητικο και σηκωνεται φευγει απο την ταξη,χτυπαει τα αλλα,δεν καθεται για καμια δραστηριοτητα κλπ.Η κοπελα τα εχει παιξει,μου λεει :τι να δω πρωτα,αυτον ή τα υπολοιπα;μεχρι να γυρισω το κεφαλι μου χτυπαει οσους προλαβει,πως να κανω και το μαθημα που πρεπει; η δε μανα στον κοσμο της.Μηπως κι οι διεθυντες των γραφειων που οι πιο πολλοι βγηκαν απο την ταξη πριν χρονια εχουν να προτεινουν κατι;ολο θεωρια ειναι ,απο πρακτικες λυσεις μηδεν(ειμαι κι εγω στη δημοσια εκπαιδευση και τα βλεπω)

Αν κινδυνευει η σωματικη ακεραιοτητα των παιδιων σας θα ελεγα να μαζευτειτε ολοι και να παραπονεθειτε. Στην τελικη αν γινει κατι σοβαρο θα ειναι υπολογοι απεναντι σας.

Προσωπικα με ενοχλει να υποθετουν αλλοι οτι κακοποιειται ενα παιδι ή τα μαθαινει απο το σπιτι του. Πιστευω οτι ειναι ευθυνη των παιδαγωγων να δωσουν εμφαση στο προβλημα , να το συζητησουν με τους γονεις και να χαραξουν μια κοινη πορεια αντιμετωπισης του θεματος.

Περισι υπηρχε ενα παιδι που τρομοκρατουσε το δικο μου σε σημειο να μην θελει να παει σχολειο. Δεν μου πηγαινε ουτε μια στιγμη να κατηγρησω τους γονεις. Δεν με ενδιαφερει τι κανει το παιδακι σπιτι του. Σχολειο οι παιδαγωγοι βαζουν κανονες και πρεπει να τηρουνται. Μαζι τους τα ειχα βαλει .

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Διαφημίσεις

ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΣΙΝΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΘΕΩΡΟΝΤΑΣ ΑΠΛΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΖΩΗΡΟ ΠΑΙΔΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΗΜΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ.

Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, Η ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, (Η ΠΕΡΣΙΝΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ Π.Χ. ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ Ή ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ)

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ: ΕΑΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ, ΤΙ ΤΥΧΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ?

ΕΝΝΟΩ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ Ή ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΠΙΟ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.

Robert Louis Stevenson

ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Ο ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΙΘΑΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΘΟΔΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΣΤΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΟ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΩΣ ΝΑ ΜΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ, Η ΝΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΥΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ. Ή ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΑΛΛΟ!!!!

ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ....... ΩΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!!!

Robert Louis Stevenson

Δεν ξέρω τι αποτέλεσμα θα φέρει ο σχολικός σύμβουλος, όμως

πιστεύω πως αν απαιτήσετε από την δασκάλα να κάνει μια προσπάθεια, ακόμα και αν γραφτεί μόνο στα πρακτικά, κι αυτό είναι μια αρχή

είναι ευθύνη της νηπιαγωγού, κι αυτά με το ότι είναι δημόσιος υπάλληλος δεν στέκουν-αφού είναι δημόσια τα Νηπιαγωγεία, δημόσιος υπάλληλος θα είναι κι αυτή (δεν είναι ελαφρυντικό )

Απαιτήστε -όσο περισσότεροι γονείς, τόσο καλύτερα- να κάνει την κίνησή της,

Συμφωνώ με elenik και Άννα

Από τότε που κουράστηκα να ψάχνω, έμαθα να βρίσκω. Και από τότε που ο άνεμος μού εναντιώθηκε, έμαθα να σαλπάρω με όλους τους ανέμους. Φ. Νίτσε

Εμας σε ενα απο τα νηπιαγωγεια που ημουν υπηρχε μια ειδικη παιδαγωγος για ενα μονο παιδακι το οποιο ειχε καποια δυσκολια. Αυτο βεβαια δεν προκαλουσε ουτε πειραζε τα αλλα παιδια.

Σε ενα αλλο νηπιαγωγειο ηταν ενα πολυ ζωηρο παιδι, χωρις κανονες, οποτε γουσταρε εφευγε απο την παρεουλα...δυσκολο παιδι!παρολα αυτα η νηπιαγωγος του εδινε διαφορες αρμοδιοτητες, τον εκανε βοηθο (οχι μονο αυτον φυσικα!). Δεν λεω με τιποτα οτι ειναι ευκολο οταν εχεις και αλλα 18 παιδια και δεν ειναι και παιδαγωγικα σωστο να ασχολειτε η νηπιαγωγος με ενα απο αυτα, αλλα λυσεις υπαρχουν εστω προσωρινες μεχρι να ζητησουν και να φερουν καποια ειδικη παιδαγωγο (αν χρειαζεται πραγματικα).

Άννα

κι αυτά με το ότι είναι δημόσιος υπάλληλος δεν στέκουν-αφού είναι δημόσια τα Νηπιαγωγεία, δημόσιος υπάλληλος θα είναι κι αυτή (δεν είναι ελαφρυντικό

Και μενα με ενοχλει αυτη η γενικευσει περι δημοσιου!τι θα πει δημοσιος υπαλληλος...εμεις ειμαστε οι δημοσιοι υπαλληλοι και εμεις κανουμε την δουλεια μας η δεν την κανουμε!δικη μας επιλογη ειναι να ειμαστε σωστοι η οχι.Παντα θα υπαρχουν οι "δεν μου καιγεται καρφι" και παντα θα υπαρχουν και αυτοι που προσφερουν πραγματικα και πρεπει να ειμαστε σε θεση να τους το αναγνωριζουμε.

Οποτε πηγαινω σε μια δημοσια υπηρεσια και βρισκω εναν σωστο υπαλληλο και εξυπηρετικο του το λεω οτι ειναι πολυ καλος στην δουλεια του. Ετσι παιρνει θαρρος και ανεβαινει το ηθικο του για να συνεχισει :wink: .Οπως κανουμε στα παιδια. Επαινουμε την προσπαθεια και την θετικη συμπεριφορα για να επαναληφθει!

Άννα

Εμας σε ενα απο τα νηπιαγωγεια που ημουν υπηρχε μια ειδικη παιδαγωγος για ενα μονο παιδακι το οποιο ειχε καποια δυσκολια. Αυτο βεβαια δεν προκαλουσε ουτε πειραζε τα αλλα παιδια.

Σε ενα αλλο νηπιαγωγειο ηταν ενα πολυ ζωηρο παιδι, χωρις κανονες, οποτε γουσταρε εφευγε απο την παρεουλα...δυσκολο παιδι!παρολα αυτα η νηπιαγωγος του εδινε διαφορες αρμοδιοτητες, τον εκανε βοηθο (οχι μονο αυτον φυσικα!). Δεν λεω με τιποτα οτι ειναι ευκολο οταν εχεις και αλλα 18 παιδια και δεν ειναι και παιδαγωγικα σωστο να ασχολειτε η νηπιαγωγος με ενα απο αυτα, αλλα λυσεις υπαρχουν εστω προσωρινες μεχρι να ζητησουν και να φερουν καποια ειδικη παιδαγωγο (αν χρειαζεται πραγματικα).

Άννα

ΑΝΝΑ,

ΑΥΤΟ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ? ΚΑΙ ΕΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΩΝ?

Robert Louis Stevenson

κι αυτά με το ότι είναι δημόσιος υπάλληλος δεν στέκουν-αφού είναι δημόσια τα Νηπιαγωγεία, δημόσιος υπάλληλος θα είναι κι αυτή (δεν είναι ελαφρυντικό

Και μενα με ενοχλει αυτη η γενικευσει περι δημοσιου!τι θα πει δημοσιος υπαλληλος...εμεις ειμαστε οι δημοσιοι υπαλληλοι και εμεις κανουμε την δουλεια μας η δεν την κανουμε!δικη μας επιλογη ειναι να ειμαστε σωστοι η οχι.Παντα θα υπαρχουν οι "δεν μου καιγεται καρφι" και παντα θα υπαρχουν και αυτοι που προσφερουν πραγματικα και πρεπει να ειμαστε σε θεση να τους το αναγνωριζουμε.

Άννα

ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ!!! Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΗΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, ΗΤΕ ΟΧΙ, ΟΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΙΣΩΣ ΠΑΡΑΣΥΡΘΗΚΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΥ. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ.....

Robert Louis Stevenson

τι γίνεται όταν ένα από τα ζωηρά παιδία είναι της ίδιας της δασκάλας;

Το τμήμα της έχει 11 παιδάκια τα περισσότερα αγόρια τρία από αυτά είναι θηρία . Κάθε μέρα η κόρη μου τρώει ξύλο από διαφορετικό παιδί . σήμερα το πρωί μίλησα στη δασκάλα και όντως παραδέχτηκε ότι είναι πολύ ζωηρά αυτά τα τρία και μαζί κι ο δικός της γιός. Της εξήγησα ότι το παιδί άρχισε να αρνήται να πάει στο νηπιαγωγείο . Είπε ότι θα λάβει τα μέτρα της και πράγματι σήμερα είναι η πρώτη μέρα που δεν την έδειραν.Η κόρη μου είναι καινούρια στο σχολείο τα υπόλοιπα παιδιά γνωρίζονται από τον παιδικό σταθμό. Να σημειώσω ότι ζούμε στο χωριό πλέον. Είχα ακούσει ότι τα παιδιά είναι πολύ ζωηρά αλλά δεν μπορούσα να φανταστώ ότι ήταν τόσο σοβαρά τα πράγματα.Να φανταστείται ότι είναι δύο τμήματα και υπάρχουν και άλλα τέτοια στο άλλο τμήμα , την επόμενη χρονιά θα γίνεται της τρελής που θα είναι στην α΄δημοτικού . δεν είμαι από τους ανθρώπους που δημιουργούν προβλήματα γενικότερα δεν ανακατεύομαι , ξέρω ότι είναι δύσκολο να έχεις τόσα παιδιά κάθε μέρα με διαφορετική προσωπικοτητα. Εξάλλου ο πατέρας μου είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ξέρω τι είχε αντιμετωπίσει όλα αυτά τα χρόνια . Αλλά αναρωτιέμαι εάν μια δασκάλα δεν μπορεί να κάνει κουμάντο το παιδί της. πως θα μπορέσει να επιβληθεί στα υπόλοιπα; Ο πατέρας μου δεν δεχόταν να μας έχει μαθητές έμενα και τα αδέρφια μου . Μήπως θα έπρεπε να κάνει και η δασκάλας μα ς το ίδιο. Να σημειώσω ότι στο ίδιο τμήμα έχει και την κόρη της που έιναι προνήπιο.

YVnYp3.png

IcqGp3.png

Να πω κατι?αλλο η σχεση της καθε δασκαλας με το παιδι της και αλλο με την υπολοιπη ταξη.Εννοω οτι στην ταξη ειναι υποχρεωμενη να τηρει καποιους κανονες.Και για μενα προσωπικα ειναι λαθος να εχεις και το παιδι σου στην ιδια ταξη εκτος και αν δεν γινεται διαφορετικα.

Ναι Stam σε δημοσιο νηπιαγωγειο εγιναν και τα δυο που σου λεω. Κοιτα εγω αν ημουν στην θεση σου και αφου δεν εβγαζα ακρη ουτε με νηπιαγωγους ουτε με διευθυντριες θα πηγαινα στο γραφειο που σου ειπα για να με ενημερωσουν κιολας τι θα πρεπει να κανω. Να πας οπωσδηποτε!δεν γινεται καθε μερα να φοβασαι πως θα γυρισει το παιδι σου!ελεος δηλαδη!

Άννα :D