Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ....ΓΙΟΚ!

Recommended Posts

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά γιατί το αποκλείεις να πας παραλία πρωϊνές ώρες μέχρι την απογευματινή σου βάρδια με τα παιδιά, τώρα που θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους τα δημόσια σχολεία; Θα κουραστείς λίγο να μαζέψεις το μικρό από την παραλία, να το πλύνεις και να το ντύσεις, αλλά πιστεύεις ότι θα είναι πολύ κουραστική η παραλία για όλους; Πιο κουραστικό είναι να κυνηγάς ένα μωρό που δεν ξέρει πώς να περάσει την ώρα του σε ένα σπίτι. Ρώτα και το γιο σου, τι προτιμάει.

Νομίζω και τα πιο ζωηρά παιδιά, αυτά που είναι πολύ μικρά, είναι σε θέση να καταλάβουν κάποιους κανόνες σε δημόσιο χώρο.

Σκέψου ότι όλο το χειμώνα που νύχτωνε νωρίς, πήγαινε νήπιο ο μεγάλος και ξεμούδιαζε σε μια αυλίτσα σχολειου κάθε τόσο μέσα στη μέρα, αυτή είναι η ζωή των σύγχρονων παιδιών. Τώρα στις διακοπές είναι ευκαιρία για τα παιδιά να κινηθούν λιγάκι. Η ακινησία δεν τους κάνει τόσο κακό όσο σε ένα μεγάλο... αλλά και πάλι. Παιδάκια είναι. Έχουν τις διακοπές τους.

Διαφημίσεις

Αυτός ο χρόνος τελικά είναι πραγματικά ΧΡΗΜΑ!!! Πείτε συμβουλές για να ακούμε και οι υπόλοιπες! Πως να αξιοποιήσουμε τον ελάχιστο χρόνο που έχουμε με τα παιδιά μας. Πάντως κι εγώ ο μόνος αποκλειστικός χρόνος που έχω με τον μεγάλο μου είναι το μισάωρο το βράδυ, όταν κοιμήσω τον μικρό! Κι αυτόν τις τελευταίες μέρες, τώρα που το σκέφτομαι δεν τον είχαμε..όλο κάτι συνέβαινε..

Αχ, αυτή η ευλογημένη ώρα, μετά που θα κοιμηθούν τα μικρά....:) εγώ τότε θα παίξω μίνι γκολφ με τον μεγάλο, θα δούμε τηλεόραση μαζί αγκαλίτσα, θα διαβάσουμε παραμυθάκι ή αν είμαι πολύ κουρασμένη και δεν την παλεύω με τίποτα, θα ξαπλώσουμε μαζί στο κρεβάτι του και θα κοιμηθούμε παρεούλα μέχρι το πρωί!!! Τουλάχιστο, ακόμα και τότε ξέρει ότι η μανούλα πέρασε όλο το βράδυ μαζί του!!;)

Συγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά γιατί το αποκλείεις να πας παραλία πρωϊνές ώρες μέχρι την απογευματινή σου βάρδια με τα παιδιά, τώρα που θα ξεκινήσουν τις διακοπές τους τα δημόσια σχολεία; Θα κουραστείς λίγο να μαζέψεις το μικρό από την παραλία, να το πλύνεις και να το ντύσεις, αλλά πιστεύεις ότι θα είναι πολύ κουραστική η παραλία για όλους; Πιο κουραστικό είναι να κυνηγάς ένα μωρό που δεν ξέρει πώς να περάσει την ώρα του σε ένα σπίτι. Ρώτα και το γιο σου, τι προτιμάει.

Νομίζω και τα πιο ζωηρά παιδιά, αυτά που είναι πολύ μικρά, είναι σε θέση να καταλάβουν κάποιους κανόνες σε δημόσιο χώρο.

Σκέψου ότι όλο το χειμώνα που νύχτωνε νωρίς, πήγαινε νήπιο ο μεγάλος και ξεμούδιαζε σε μια αυλίτσα σχολειου κάθε τόσο μέσα στη μέρα, αυτή είναι η ζωή των σύγχρονων παιδιών. Τώρα στις διακοπές είναι ευκαιρία για τα παιδιά να κινηθούν λιγάκι. Η ακινησία δεν τους κάνει τόσο κακό όσο σε ένα μεγάλο... αλλά και πάλι. Παιδάκια είναι. Έχουν τις διακοπές τους.

Όταν δουλεύω απόγευμα, έχω ήδη ξυπνήσει από τις 07:00. Ο μεγάλος μέχρι και τώρα τα πρωινά είναι στο σχολείο. Ακόμα και όταν κλείσουν, όμως, δεν έχω αντοχές να τα πάρω μόνη να πάω θάλασσα, είναι και πρακτικά δύσκολο, ο γιος μου θα θέλει να ασχολούμαι μαζί του και με την μικρή θα έχω θέμα τί θα την κάνω. Δεν είναι οι ηλικίες τους τόσο κοντά ώστε να παίζουν τα ίδια παιχνίδια στη θάλασσα. Την πρώτη φορά που πήγε η μικρή παραλία φέτος, έτρωγε την άμμο με το φτυάρι, ενώ ο γιος ευτυχώς είχε παρεούλα ένα φίλο του και έχτιζαν κάστρα. Επίσης, και να πάω, μέχρι να γυρίσω να τα βάλω σε μια τάξη, δεν θα προλάβω κι εγώ να μπανιαριστώ -αφού η μικρούλα δεν κάθεται ούτε στο καρεκλάκι, ανεβαίνει και κάνει πως πέφτει...ακόμα και δεμένη να είναι- και είναι λίγο εξαντλητικό να πάω δουλειά με τις αλμύρες μέχρι τις 2300 ή 2330 που μπορεί να γυρίσω σπίτι...

Ολγα, καλησπέρα,

Δουλευω σε ένα 5στερο ξενοδοχειο στη reception, απο δουλεια full, για αυτό και τα ωραρια. Αυτό που προσπάθησα να κάνω οταν ενιωσα οτι πελαγώνω απο δουλεια χρόνο και οικογένεια και κυριως τις τύψεις που είχα απέναντι στα παιδιά μου, ήταν να τα εντάξω ενεργα στο σπιτι και στη ζωή μας, στην καθημερινοτητα. Ναι, θα πάιξουμε, θα κάνουμε δουλειες, θα μαγειρέψουμε, ολα παρέα σαν μια ιστορία που διαβάζουμε στο βιβλιο μας πριν κοιμηθουμε, ετσι περιπου και η ζωή μας. Εμαθαν να αγαπουν το σπιτι τους, να μην πεταν τα ρουχα τους, γιατι η μαμα θα μαζευει, ενω θα μπορουσαμε να παιζουμε και κυριως, αυτο που λεει και ο μεγαλος '' οταν το σπιτι μας ειναι καθαρο, ειναι πιο ομορφο και εμεις μαζι χαρουμενοι.. όπως και ο λαμπρουλης.. η πασχαλιτσα που μαζευει το δωματιο της κάθε Σαββατο και ετσι εχει ολο το απογευμα να παίζει...'' :wink: Μου ειπε κάποτε μια κυρία κατι που με προβληματισε πολυ, ''τα παιδια ειναι συνεργασιμα, εμεις δεν εχουμε υπομονη να συνεργαστουμε μαζί τους'' και νομιζω εχει δικιο. Προσπάθησε οσο μπορεις ο χρονος σου να ειναι ποιοτικος, δεν ειναι πάντα σημαντικη ισως η διαρκεια οσο το νοήμα... Εμενα στο να μην χάνομαι το προγραμμα χρονου σπιτιου και οι στιγμούλες μας, πιστευω μας εχουν βοηθησει πολυ.. Κουραση πάντα θα υπάρχει, ή σε καταβάλλει ή σε δυναμώνει και οργανώνει.. ίσως ακομα και σε δενει πιο πολυ...

Ότι πολυτιμότερο... 
 Γιάννης 13/01/2009
 Αλέξης 09/03/2011 

Όταν δουλεύω απόγευμα, έχω ήδη ξυπνήσει από τις 07:00. Ο μεγάλος μέχρι και τώρα τα πρωινά είναι στο σχολείο. Ακόμα και όταν κλείσουν, όμως, δεν έχω αντοχές να τα πάρω μόνη να πάω θάλασσα, είναι και πρακτικά δύσκολο, ο γιος μου θα θέλει να ασχολούμαι μαζί του και με την μικρή θα έχω θέμα τί θα την κάνω. Δεν είναι οι ηλικίες τους τόσο κοντά ώστε να παίζουν τα ίδια παιχνίδια στη θάλασσα. Την πρώτη φορά που πήγε η μικρή παραλία φέτος, έτρωγε την άμμο με το φτυάρι, ενώ ο γιος ευτυχώς είχε παρεούλα ένα φίλο του και έχτιζαν κάστρα. Επίσης, και να πάω, μέχρι να γυρίσω να τα βάλω σε μια τάξη, δεν θα προλάβω κι εγώ να μπανιαριστώ -αφού η μικρούλα δεν κάθεται ούτε στο καρεκλάκι, ανεβαίνει και κάνει πως πέφτει...ακόμα και δεμένη να είναι- και είναι λίγο εξαντλητικό να πάω δουλειά με τις αλμύρες μέχρι τις 2300 ή 2330 που μπορεί να γυρίσω σπίτι...

H αλήθεια είναι ότι αν περιμένεις να ξεπλυθείς σπίτι και έχεις εξτρά φασαρία εκεί, μπορεί να πεις άστο καλύτερα. Επειδή από παιδί δεν ανεχόμουν το αλάτι ούτε για να μπουμε σε αυτοκίνητο και έτσι τα έκοψα και τα δικά μας παιδιά, προσπαθούμε να βρίσκουμε παραλίες με ντους. Ακόμα και αν δεν υπάρχει διαθέσιμο νερό στην παραλία, κουβαλάμε σε μπουκάλια νερού 2-3 μεγάλα και ξεπλενόμαστε, ενώ έχουμε μαζί πάντα καθαρές πετσέτες, χωρίς αλάτι. Κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα. Βέβαια εμένα ο σύζυγος μοιραζόταν το κουβάλημα, να μην πω το έκανε εξολοκλήρου. Μια φορά ξεπλένονται όλοι στην παραλία και καθαρίζεις. Βέβαια αν η δουλειά σου απαιτεί να έχεις πχ μαλλί ισιωμένο με πιστολάκι, δεν λύνει όλα τα θέματα το ξέπλυμα στην παραλία.

Αν έπρεπε να ξεπλενόμαστε με δυο κουρασμένα μωρά στο σπίτι-δωμάτιο, δεν το συζητώ, θα καθόμαστε και εμείς σπίτι. Μόνο που το σκέφτομαι κουράζομαι. Ενώ τώρα έχουμε να σκεφτούμε μόνο το άπλωμα πετσετών και μαγιώ.

Αν έχεις θέμα πού να βάλεις το παιδί στο σπίτι, όσο κάνεις μπάνιο πχ, μπορείς να πάρεις ενα πορτάκι από το τζάμπο, έχει 30 ευρώ και να κάνεις ένα δωμάτιο απολύτως ασφαλές (γκούγκλαρε baby proof home), να βάλεις παιχνιδάκια και τότε θα κάτσει το παιδί χωρίς να δυσανασχετήσει πολυ, γιατί δεν θα είναι τόσο περιορισμένο.

Πάντως στα μέρη σας είναι γεμάτες οι παραλίες με παππουδογιαγιάδες που φέρνουν εγγόνια για μπάνιο όσο οι γονείς δουλεύουν. Εγγόνια κάθε ηλικίας ή έστω όποια είναι σε κατάλληλη ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι αν μεσολαβεί αυτοκίνητο, δεν έχει κανείς εμπιστοσύνη σε μεγάλους ανθρώπους... Όσο για το τι θα μαγειρέψει κανείς εκείνη τη μέρα και τι δουλειές πρέπει να γίνουν, μπορεί ο μπαμπάς να φάει ψωμάκι και τυράκι ή να φάνε όλοι καμιά πίτα που μαγείρεψε η γιαγιά την προηγούμενη. Είναι θέμα... προτεραιοτήτων; Αλλά από ό,τι κατάλαβα ο γιος σου δεν τρελαίνεται για τη θάλασσα, ούτε και η κόρη ίσως. Ειναι και τι δείχνει το παιδί. Τα δικά μου έπρεπε να τα πάω παραλία και έπρεπε να βρω και τρόπο! Δεν υπήρχε άλλος δρόμος! Το ξάπλα στην ξαπλώστρα για πολλές ώρες, σε μια ωραία παχιά σκιά, έχοντας μια χαλαρή επίβλεψη στα παιδιά ήταν πολύ πιο ξεκούραστο για όλους, από το να παλεύουμε σπίτι με δυο παιδιά που δεν ήξεραν τι ήθελαν στην κυριολεξία. Το καλοκαίρι δεν προσφέρεται καν για να περάσει η μέρα εκτός σπιτιού με κάτι άλλο εκτός από παραλία. Το χειμώνα υπήρχαν περισσότερες επιλογές για βόλτες.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...