Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

και να φανταστείς, η παιδιατρος της νυφης μου προτείνει ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ποσοτητες και ειναι και μικροτερος ο δικος της.

Και ποσα κιλα ειναι δλδ???? θα σκασουν τα μωρα!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

για το χοιρινο και γω αναρωτηθηκα τις προαλες οταν τρωγαμε κεφτεδακια με τον αντρα!:rolleyes:.Σιγουρα το μοσχαρακι ειναι για ολους καλυτερο αλλα να ξερουμε αν τυχει,αν επιτρεπεται για ταμωρακια μετα τον χρονο

Πωπω φοβερη φατσουλα ο μπεμπησ σου!να σου ζησει!ναι μη τον πιεζεισ με το φαγητο αν βλεπεις οτι δυσφορει κ η δικια μου εχει μειωσει την ποσοτητα σιγουρα και λογο ζεστης

για το χοιρινο και γω αναρωτηθηκα τις προαλες οταν τρωγαμε κεφτεδακια με τον αντρα!:rolleyes:.Σιγουρα το μοσχαρακι ειναι για ολους καλυτερο αλλα να ξερουμε αν τυχει,αν επιτρεπεται για ταμωρακια μετα τον χρονο

Πωπω φοβερη φατσουλα ο μπεμπησ σου!να σου ζησει!ναι μη τον πιεζεισ με το φαγητο αν βλεπεις οτι δυσφορει κ η δικια μου εχει μειωσει την ποσοτητα σιγουρα και λογο ζεστης

λογικά μετα το χρόνο επιτρέπονται τα πάντα ;)

ευχαριστω!!! :D

δεν τον πιέζω, ποτε δε δυσφορεί, αυτο ειναι και το προβλημα μου με τον Αρη. 24 ωρες να τον ταιζεις, θα τρώει. Κι ενω προσπαθω στο μεσημεριανο να μένω στα 250μλ και να μην αυξησω, (βραδυνο ακόμη λιγότερο και απογευματινό 60μλ γαλα με βρωμη κι ενα φρουτο) τελικά ισως να πρεπει να μειώσω.

Αλλα δε διαμαρτύρεται ο δικός μου. Τρωει ΤΑ ΠΑΝΤΑ σε οτι ποσοτητα κι αν ερθουν... :? εκτος αν ειναι λιγο, κλαιει.

cpVWp3.png

Αχ δε δίνει λίγη απ'την όρεξη του στη δικιά μου...Εμείς είμαστε 7 μήνες μεγαλύτεροι σας και με το ζόρι 10400. Μάλλον ακολουθεί τα χνάρια της ξαδερφούλας της που 1,5 χρ. ήταν 9 κιλά και τώρα 4,5 χρ. με το ζόρι 13.

Διαφημίσεις

Αχ δε δίνει λίγη απ'την όρεξη του στη δικιά μου...Εμείς είμαστε 7 μήνες μεγαλύτεροι σας και με το ζόρι 10400. Μάλλον ακολουθεί τα χνάρια της ξαδερφούλας της που 1,5 χρ. ήταν 9 κιλά και τώρα 4,5 χρ. με το ζόρι 13.

εμένα ο παιδιατρος, μου ειπε οτι το βαρος του ειναι για 18 μηνων παιδακι, αρα αν ειστε 17 μηνών, μάλλον ειναι στα φυσιολογικα αλλά αδυνατα παιδακια η δικη σου? μην ανησυχεις, μερικα παιδακια ειναι πιο μικροκαμωμενα κι αλλα πιο ευσωμα.

αλλαζουν αυτα. και η ορεξη και ολα. :)

cpVWp3.png

Μείωσα τις μερίδες του , του δίνω μικρότερα γεύματα αλλα με την ίδια συχνοτητα και έχασε 100γρ σε 10 ημέρες.

Αλλά πήρε 1 πόντο, οπότε η ανάπτυξη του πηγαίνει μια χαρά, κι ο παιδίατρος είπε καλύτερα που έχασε λίγο βαρος. :)

Του μαγείρεψα και κιμά για μακαρόνια και ειναι πεντανόστιμο!

Συνεχίζουμε με τη διατροφή μας κανονικά, απλά αντί για κιμά και κομματάκια, πλέον τρωει το κρεας/κοτόπουλο σε κομμάτια και τα λαχανικα, βρασμένα όπως ειναι.

cpVWp3.png

Είχα αγχωθεί με το θέμα του μοσχαριού, λόγω του ότι ειναι εξτρα άπαχο φοβόμουν οτι θα είναι πολύ σκληρό για εκείνον κι ότι θα μασούσε με τις ώρες και στο τέλος θα το κατάπινε "αμασητο".

Τελικά πήγε πολύυυυυυυυ καλά!! :D

Του το έφτιαξα ως εξής:

• σόταρα κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο νερό σε βαθεια κατσαρόλα
  • πρόσθεσα το κρέας κομμένο σε 3 κομμάτια
  • το έψησα παρέα με το κρεμμύδι εως ότου πήρε λίγο χρώμα
  • πρόσθεσα ψιλοκομμένη τοματα κι ανακατωσα.
  • στη συνέχεια έβαλα τα υπόλοιπα λαχανικά μου (μεξικάνικη μίξη-κατεψυγμένα) και γλυκοπατάτα
  • κάλυψα με νερό
  • σιγόβρασα για περίπου μία ωρα

cpVWp3.png

Ο μικρός, από περίπου 2 μηνών πίνει το HiPP Organic stage 1 και είναι το μοναδικό γάλα που αγαπώ και συνιστώ.

Προχθες παρέλαβα το HiPP Organic stage 3 και το δοκίμασε για πρώτη φορα χθες με το πρωινό του τόστ. Το ήπιε ΜΟΝΟΡΟΥΦΙ, δεν ήξερα τι να τον κάνω! χαχα

Για την ώρα δεν έχω παρατηρήσει καμμία αλλαγή στα κακά του, σαφώς έχουμε και το occasional pooh explosion αλλά οφείλεται κυρίως σε λαχανικά που δοκιμάζει για πρώτη φορα.

Ο μικρός 11 μηνών και 1 ημέρας.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=425002404264153&l=e499de702d

cpVWp3.png

3 νέες τροφές μπήκαν στη διατροφή του Αρη την τελευταία εβδομάδα.

Το πλιγούρι αρχικά, για αντικατάσταση ζυμαρικών (όχι όλων των γευμάτων με ζυμαρικά-απλά για πιο υγιεινό), μας άρεσε πάρα πολύ! Το τρώει είτε με κιμά που του είχα κάνει για μακαρόνια, είτε με σάλτσα για μακαρόνια.

Το πεπόνι, του άρεσε αλλά νομίζω του έρχεται λίγο δυσπεπτο.

Το καρπούζι το λάτρεψε, δεν τον προλαβαίνω. Τρώει το δικό του, κι αν φάω κι εγώ μου βάζει χέρι να μου το αρπάξει! χαχα

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

3 νέες τροφές μπήκαν στη διατροφή του Αρη την τελευταία εβδομάδα.

Το πλιγούρι αρχικά, για αντικατάσταση ζυμαρικών (όχι όλων των γευμάτων με ζυμαρικά-απλά για πιο υγιεινό), μας άρεσε πάρα πολύ! Το τρώει είτε με κιμά που του είχα κάνει για μακαρόνια, είτε με σάλτσα για μακαρόνια.

Το πεπόνι, του άρεσε αλλά νομίζω του έρχεται λίγο δυσπεπτο.

Το καρπούζι το λάτρεψε, δεν τον προλαβαίνω. Τρώει το δικό του, κι αν φάω κι εγώ μου βάζει χέρι να μου το αρπάξει! χαχα

Νομίζω το καρπούζι του ξυνιζει λιγο το στομάχι, επίσης παρατήρησα πρήξιμο στην κοιλίτσα τις τελευταίες ημέρες-λέω να του κάνω ενα διαλειμμα να δω πως θα παει.

cpVWp3.png

Κορίτσια θελω τη βοήθεια σας!

Πήρα κιμά κοτόπουλου για να κάνω μπιφτέκια για το μπόμπιρα και σκέφτομαι να βάλω βρώμη αντί για ψωμί/φρυγανιά.

Τι άλλο να βάλω? Κρεμμύδι, βρώμη, μια ιδέα λάδι, ίσως τομάτα?

Βοηθήστε με!!

και με τι να τα συνοδέυσω?

cpVWp3.png

Εγώ του φτιάχνω μπιφτεκάκια από κιμά κοτόπουλου και βάζω μέσα τριμμένο κολοκύθι,τριμμένο καρότο,τριμμένη ντομάτα,τριμμένο κρεμμύδι,λίγο μαιντανό και ελάχιστο δυόσμο...αντί για βρώμη βάζω τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης,αλλα νομίζω είναι καλή ιδέα η βρώμη!Για συνοδευτικό του βάζω ή ρύζι με λαχανικά ή σπιτικό πουρέ.Μ αρέσει πολύ το θρεφταράκι σου!!το βλέπω στις φωτογραφίες που βάζεις!και το δικό μου έτσι τσουπωτό ήταν και είναι!

Εγώ του φτιάχνω μπιφτεκάκια από κιμά κοτόπουλου και βάζω μέσα τριμμένο κολοκύθι,τριμμένο καρότο,τριμμένη ντομάτα,τριμμένο κρεμμύδι,λίγο μαιντανό και ελάχιστο δυόσμο...αντί για βρώμη βάζω τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης,αλλα νομίζω είναι καλή ιδέα η βρώμη!Για συνοδευτικό του βάζω ή ρύζι με λαχανικά ή σπιτικό πουρέ.Μ αρέσει πολύ το θρεφταράκι σου!!το βλέπω στις φωτογραφίες που βάζεις!και το δικό μου έτσι τσουπωτό ήταν και είναι!

να βάλω και λίγο καροτο αν είναι για τώρα με την τομάτα!

λάδι βάζεις? ή ωμό? δεν έχω ψήσει λάδι άλλοτε σε φαγητό του και φοβάμαι μη βγει βαρύ.

με τόσα λαχανικά δε σου βγαίνουν τα μπιφτέκια λίγο νερουλα?

τι ποσοστό λαχανικού/κιμα βαζεις?

χεχε να'σαι καλα! να σου ζήσει κι εσενα :D

cpVWp3.png

Δε κατάλαβα τι με ρώτησες για τη ντομάτα και το καρότο..εγώ βάζω τόσα λαχανικά γιατί τώρα τελευταία δε μου τρώει λαχανικά καθόλου.Βάζω λαδάκι στο ζύμωμα.Δεν είναι νερουλά γιατί βάζω τη φρυγανιά.Τα ψηνω στο φούρνο..

Διαφημίσεις

Σε 300γρ κιμά βάζω ένα καρότο,ένα κολοκύθι,ένα κρεμμύδι,μισή ντομάτα...φρυγανιά βάζω ανάλογα...βγαίνουν αρκετά τρώει κι ο μπαμπάς του!

ευχαριστω!!!

θα τα βάλω κατάψυξη εγώ :)

cpVWp3.png

Λοιπόν, τα έφτιαξα με σχεδον 300γρ κιμά κοτόπουλο, 2 μικρά καρότα, 2 τομάτες και 1 πολύ μικρό κρεμμύδι.

Πρόσθεσα βρώμη και ζυμώθηκαν αρκετά καλά, μόνο που άρχισαν να κολλάνε μετα απο λίγη ώρα.

Απ'έξω ξεροψήθηκαν αλλά μεσα μου κράτησαν υγρασία, ίσως να έφταιγε ο φουρνος (μας τον χάρισαν καινούριο και δεν ηξερα τις ρυθμισεις), ακόμα τσεκάρω μην είναι ωμα μέσα... :| έχω φοβηθεί πολύ. Δοκίμασα και δοκίμασε και η μανα μου, δε μας φαίνονται ωμά, αλλά ο φοβος ειναι φοβος.

Τα μοιρασα σε ειδικα ταπερακια με λαχανάκια βρυξελλών, αρακά και μπρόκολο. Του προσθέτω λίγο λεμονάκι οταν έχουν φτάσει θερμοκρασία δωματιου.

Του άρεσαν αλλά δεν τον ειδα να τρελαίνεται.

Θα δοκιμάσω κι άλλους τροπους και σιγουρα διαφορετικο ψησιμο!

cpVWp3.png

Αποφάσισα να κάνω το μπανανοψωμο (ηταν πεντανόστιμο!!!!) και για γέμιση, παγωμένο γιαούρτι με φρουτάκι.

Δοκίμασα με βερυκοκο και πίκρησε λίγο, αλλά στο ψυγείο ακόμα καλα κρατεί η μινι τουρτα που εκανα για προβα!

Θέλω να ρωτήσω όμως, αντί για κανονικό γιαούρτι, μπορώ να χρησιμοποιήσω μωρουδίστικο/παιδικό?

cpVWp3.png

Χθες του έδωσα λίγο αγελαδινό γάλα με βρώμη και φρούτο αντί για φορμουλα.

Καλά πήγε, μου έκανε όμως μια διαρροια μετά. Σκέφτομαι ότι μπορει να ειναι και το κολοκυθι που περιείχαν τα μπιφτέκια του-συνηθως τον πειράζει λίγο στο εντεράκι.

Οσο αφορά τα μπιφτέκια κοτόπουλου, αποφάσισα να μην τα ξανακάνω (δευτερη φορα χθες) γιατί κρατάνε υγρασία στο εσωτερικό και έχω φοβία μην ειναι ωμά!

Θα του κάνω μοσχαρίσια μπιφτέκια (που και ψιλοωμο να μέινει δεν υπάρχει φόβος) και θα φτιάξω άλλη συνταγή για κοτόπουλο.

Σκέφτομαι την επόμενη φορά να του κάνω μπουρίτος :-P

cpVWp3.png

Εγω φτιαχνω μπιφτεκια μοσχαρισια ή με γαλοπουλα και βαζω παντα βρωμη αντι για φρυγανια, γινονται πολυ νοστιμα και μαλακά, η βρωμη οντως τα κανει να κολλανε πιο πολυ. Νομιζω βαζεις πολλα ''ζουμερα'' γι'αυτο σου κρατανε υγρασια.

Εγω βαζω σε 500 γρ κιμα, 1 αυγο, κρεμμυδακι ψιλοκομμενο, 1 καροτο, 1 μικρη ντοματα και 4 κουτ. της σουπας βρωμη σε νιφαδες. Αντι για καροτο μπορεις να βαλεις κολοκυθι. Ή και τα δυο αλλα να ειναι μικρα αλλιως βαλε πιο πολυ βρωμη.

Τα ψηνω σε τηγανι γουοκ, πρωτα τα τσιγαριζω σε λιγο λαδι και απο τις δυο πλευρες ωστε να κανουν κρουστα απεξω και μετα τα καλυπτω ως τη μεση τους με νερο (περιπου ενα μικρο ποτηρι δηλαδη), χαμηλωνω λιγο τη φωτια (απο το 9 στο 6) και κλεινω το καπακι. Οταν πιουν το νερο ειναι ετοιμα. Οποτε ειναι τηγανητοβραστα και βγαινουν νοστιμα και πολυ μαλακά! Και σιγουρα ψημενα!

Εγω φτιαχνω μπιφτεκια μοσχαρισια ή με γαλοπουλα και βαζω παντα βρωμη αντι για φρυγανια, γινονται πολυ νοστιμα και μαλακά, η βρωμη οντως τα κανει να κολλανε πιο πολυ. Νομιζω βαζεις πολλα ''ζουμερα'' γι'αυτο σου κρατανε υγρασια.

Εγω βαζω σε 500 γρ κιμα, 1 αυγο, κρεμμυδακι ψιλοκομμενο, 1 καροτο, 1 μικρη ντοματα και 4 κουτ. της σουπας βρωμη σε νιφαδες. Αντι για καροτο μπορεις να βαλεις κολοκυθι. Ή και τα δυο αλλα να ειναι μικρα αλλιως βαλε πιο πολυ βρωμη.

Τα ψηνω σε τηγανι γουοκ, πρωτα τα τσιγαριζω σε λιγο λαδι και απο τις δυο πλευρες ωστε να κανουν κρουστα απεξω και μετα τα καλυπτω ως τη μεση τους με νερο (περιπου ενα μικρο ποτηρι δηλαδη), χαμηλωνω λιγο τη φωτια (απο το 9 στο 6) και κλεινω το καπακι. Οταν πιουν το νερο ειναι ετοιμα. Οποτε ειναι τηγανητοβραστα και βγαινουν νοστιμα και πολυ μαλακά! Και σιγουρα ψημενα!

goody ευχαριστω πολυ! αλλα εμενα ειναι ακομη μικρουλης και αποφευγω ολοκληρο αυγο και σιγουρα δεν τηγανιζω/τσιγαριζω!

οπως περιεγραψες τη μιξη , ετσι την κανω κι εγω αλλα με περισσοτερα λαχανικα, λιγοτερο κρεας και αντι για αυγο λιγο λαδακι.

στο φουρνο τα κανω και γινονται κρατσανα απ'εξω αλλα φοβαμαι το κοτοπουλο!

:-)

cpVWp3.png

Χθες του έδωσα λίγο αγελαδινό γάλα με βρώμη και φρούτο αντί για φορμουλα.

Καλά πήγε, μου έκανε όμως μια διαρροια μετά. Σκέφτομαι ότι μπορει να ειναι και το κολοκυθι που περιείχαν τα μπιφτέκια του-συνηθως τον πειράζει λίγο στο εντεράκι.

σήμερα του έβαλα λίγο παραπάνω γάλα στη βρώμη και του άρεσε παρα πολυ! δε μου έκανε διαρροια μετά :-D άρα ίσως να ήταν το κολοκυθι.

μου έκανε όμως διαρροια πριν τον ύπνο, την ώρα που έτρωγε βραδυνο... :-( δε ξέρω τι συμβαίνει, αλλά μας πιάνει παντα μαζι :oops: εδώ και μέρες είμαι κολλημενη στην τουαλετα 5-6 φορες την ημερα :oops:

cpVWp3.png

Του έφτιαξα απόψε σάλτσα για μακαρόνια για να τον βάζω σιγά σιγά στα "ενηλικα" φαγητα χωρίς όμως υπερβολές και φυσικά χωρις ίχνος αλατιου!

Η σάλτσα περιείχε

• 1 τοματα χωρις σπορια-ψιλοκομμενη
  • 1 μικρή ρέβα ψιλοκομμενη
  • 2 μικρα κρεμμύδια ψιλοκομμενα
  • 2 χουφτες φασολάκια κατεψυγμενα
  • 1/4 πασσάτα
  • λάδι
  • ρίγανη
  • σκορδο σε σκονη

Εβαλα λιγο νερο στον πατο της κατσαρολας με το σκορδο και τη ριγανη.

Μολις εβρασε προσθεσα ολα τα ψιλοκομμενα λαχανικα και αφησα να παρουν μια βράση.

Προσθεσα το πασσάτα (το συγκεκριμενο ειναι χωρις συντηρητικα και καθολου αλατι), ανακατωσα, και στη συνεχεια εβαλα και τα φασολακια μου.

Χαμηλωσα λιγο τη φωτια κι εβρασα με ημικλειστο καπακι για περιπου 10 λεπτα. Ανακάτωσα 2 - 3 φορες κι εβρασα σε μετρια φωτια χωρις καπακι για να πηξει λιγακι η σάλτσα.

Του άρεσε, δοκιμασα κι εγω και ηταν πολυ καλο! :-D

cpVWp3.png

Δεν του εχεις αρχισει ακομα αυγο? Εμενα μου ειχε πει η παιδιατρος απο τον 8ο αλλα επειδη ποτε δεν του αρεσε (και ακομα το τρωει σπανια και μονο σαν ομελετα με μαρμελαδα φαντασου!) του εβαζα στα μπιφτεκακια. Ετσι κι αλλιως 1 αυγο σε μισο κιλο κιμα βγαινει πολυ μικρη ποσοτητα σε καθε μπιφτεκι.

Μηπως εχετε ιωσουλα και εχετε διαροια? Αφου εκανε και σημερα καλυτερα απεφυγε φρουτα και λαχανικα για να του περασει, μονο μηλο και μπανανα.

Μπραβο σου παντως , του φτιαχνεις πολυ ωραια πραγματακια, εχει και ορεξουλα, θα αποκτησει πολυ καλες διατροφικες συνηθειες απο μικρουλι!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...