Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Ημερολόγιο διατροφής

Recommended Posts

Vivian ευχαριστώ, δε ξερω αν το προσεξες αλλά εγώ δεν του αλέθω από 7 μηνών και τώρα του έκοψα και την πρωινή κρέμα.

Υπάρχει τρόπος να το φάει χωρίς να πρέπει να μπει/γινει κρεμα?

επειδη κ εμεις δεν τρωμε πλεον αλεσμενα νομιζω οτι ο μονος τροπος να φαει βρωμη ειναι να την βαλεις μαζι με το κρεας αντι για ρυζι η' μακαρονακι..για τον τραχανα που ειπες πιο πανω κ εμεις δεν τρωμε αλλα στην μικρη κανω κ της αρεσει..τον βραζω σαν το ρυζακι με ντοματα κ καροτακι μεχρι να αρχισει να χυλωνει;)

Xc60p3.png ghL0p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 270
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α δεν το είχα προσέξει ότι δεν τρώει αλεσμένα. Τότε, δεδομένου του ότι η βρώμη είναι νιφάδες, μόνο στο μαγείρεμα μπορεί να μπεί φαντάζομαι.. π.χ. εγώ την βάζω συχνά στα μπιφτέκια ή ρίχνω λίγη στην ομελέτα (όχι για το μωρό, για εμένα :) ). Στην σάλτσα για μακαρόνια δεν μου φαίνεται ότι πολυταιριάζει όμως, δεν ξέρω αν ταιριάζει σε κάποιο άλλο φαγητό που φτιάχνεις για το μωρό.

Να σε ρωτήσω κάτι, γιατι κι εγώ προσπαθώ να κόβω τα αλεσμένα σιγά σιγά: το μοσχάρι και το κοτόπουλο, πώς του το δίνεις? Το μασάει? Μου φαίνεται βουνό να φάει ο δικός μου επαρκή ποσότητα έτσι. Μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να τρώει ψωμάκι τελείως μόνος του, και μαλακά φρούτα να του δίνω εγώ στο στόμα να τα δαγκώνει.

Koρίτσια, δηλαδή πρέπει να το μαγειρέψω? Εγώ το τρώω ωμό στο γάλα.

Το κρέας για την ώρα σε κιμά, γιατί ειχα ακομη στην καταψυξη φαγητά, αλλά από βδομάδα που θα ξαναγοράσω κρέατα, θα τα κοβω μικρα κομματακια πριν το μαγειρεμα.

Βράσε λιγο καροτάκι σε λωριδες και δωσ'του το να το πιασει με το χερακι και να το φαει. Παρε κι εσυ ενα συγχρόνως και τρωγε μπροστα του.

Εμας οταν τρωμε κανονικο φαγητο (οχι κανονικα μαγειρεμενο, απλα οχι αλεσμενο) μας παιρνει απο μιση μεχρι και μια ωρα να φαμε.

Θελει υπομονη απο τη μερια σου, πολλα χαμογελα, και παρα πολλα μπραβο! :-D

cpVWp3.png

Δεν πρέπει απαραίτητα να το μαγειρέψεις, απλώς αν δεν το μαγειρέψεις, για να είναι νόστιμο πρέπει κάπως να μουλιάσει και να χυλώσει, όπως κάνεις και με το γάλα φαντάζομαι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δοκιμάσω με καρότο λοιπόν!

Δεν πρέπει απαραίτητα να το μαγειρέψεις, απλώς αν δεν το μαγειρέψεις, για να είναι νόστιμο πρέπει κάπως να μουλιάσει και να χυλώσει, όπως κάνεις και με το γάλα φαντάζομαι.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές, θα δοκιμάσω με καρότο λοιπόν!

Να δοκιμάσω απλά σε ζεστό γάλα (φορμουλα) ? Με το κουταλάκι? Για σνακ δηλαδη, 3-4 κουταλιτσες οταν μου πειναει πριν την ωρα του.

Υπαρχουν και μπισκοτα και φρυγανιες βρεφικά, που μπορεις να του δωσεις. Ο δικος μου οπως ολα τα μωρακια, ειχε μια αρνηση στο να κρατήσει μονος του την τροφή, αλλα στο δευτερο μπισκότο είχε μαθει (εφαγα κι εγω μπροστα του, του εδειξα και πως να φαει μονος του κλπ). Αμα δεν ειναι ετοιμος να μασησει, θα το πιπιλησει και θα το λιωσει :)

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

Ναι αμέ, μια χαρά θα είναι νομίζω. Στην αρχή μπορεί να μην του αρέσει βέβαια, εμένα το συνήθισε σιγά σιγά.

του το εκανα με 60μλ γαλα και 2-3 κουταλιες της σουπας βρωμη και βερυκοκο σε κομματακια ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!!!!

τον ταιζω τωρα :-D

cpVWp3.png

Αααααα ΤΕΛΕΙΑ! Είναι πολύ θρεπτικό!

ειμαι πολυ χαρουμενη! αναγκαζομουν να του δινω (πολυ λιγη) κρεμα για να συμπληρωνει τα μλ γαλακτος καθημερινα, γιατι μου το εκοψε σχεδον εντελως, αλλα τωρα θα το κανω με τη βρωμη! ειναι σαν κρεμα αλλα εχει κομματακια, και βαζω και το φρουτο μεσα!

τρελαθηκε ομως! ολο μμμμμμμμμ μου εκανε και δεν προλαβαινα να του δωσω κουταλια, ειχε καταπιει ηδη! χιχιχι

cpVWp3.png

Δεν είχα πένες και του δοκίμασα το νουμερο 3 αλλα το εσπασα σε λιγο μεγαλυτερα κομμάτια απο κοφτό μακαρονάκι.

Του έβαλα και τη σαλτσουλα που τρώει τώρα τελευταία και προσθεσα και μικρα κομματάκια απο ενα τυράκι babybell.

Το κατέβασε με πόρωση! χαχα το γλυκό μου :)

cpVWp3.png

Διαφημίσεις

ρε συ τι τέλεια που τρώτε τόσο καλά...Δεν κατάλαβα,έχεις καιρό που του δίνεις αλεσμένα?Γιατί εγώ τώρα ξεκινάω πιο συστηματικά(ως τώρα έδινα τοστακια κι άλλα σνακ έτσι μη αλεσμένα)και τώρα προσπαθώ κ το μεσημεριανό να το τρώει έτσι αλλά πιο πολλά μαζεύω από το πάτωμα παρά τρώει. Δεν φοβάμαι ότι θα μου πνιγεί αλλά όλα τα φτύνει.

ρε συ τι τέλεια που τρώτε τόσο καλά...Δεν κατάλαβα,έχεις καιρό που του δίνεις αλεσμένα?Γιατί εγώ τώρα ξεκινάω πιο συστηματικά(ως τώρα έδινα τοστακια κι άλλα σνακ έτσι μη αλεσμένα)και τώρα προσπαθώ κ το μεσημεριανό να το τρώει έτσι αλλά πιο πολλά μαζεύω από το πάτωμα παρά τρώει. Δεν φοβάμαι ότι θα μου πνιγεί αλλά όλα τα φτύνει.

Από τον 7ο του έδινα κομματάκια, και σιγά σιγά του έδινα βρεφικες φρυγανιες, αρχισε να τις τρωει μονος του και ειχε τον ελεγχο στο τι μεγεθος θα τη σπασει στο στομα του κλπ και τώρα σιγα σιγα παλι, του δινω ναι μεν κανονικα φαγητα, σε μεγεθος αλλά μαγειρεμενα αναλατα κλπ οπως οταν θα του τα αλεθα.

:-)

cpVWp3.png

και τρωει καλή ποσότητα?

προσπαθώ να μην του δίνω μεγάλες ποσότητες γιατι εκτός του οτι ειναι πολυ ανεπτυγμενος και αρχισε να μου αφρατευει τωρα, τρώει καθε 3 περιπου ώρες.

καλό είναι να έχουν μικρά και συχνά γευματα.

αλλά ακόμα δυσκολευομαι να υπολογίσω τις ποσότητες (στο κανονικο φαγητο) και νομίζω το σκάω το κακόμοιρο... :/

άμα μου ρευτεί δευτερη φορα, όσο τρώει, σταματάμε.

cpVWp3.png

αχ μακάρι να μου τρωγε κι εμένα έται...Εγώ πρέπει να βρω ένα σωρό κόλπα για να της αποσπάσω την προσοχή κ να της χώσω καμιά μπουκιά. Κι επειδή από κιλά είμαστε έτσι κι έτσι, φοβάμαι τώρα άμα κόψω τα αλεσμένα μην πέσει αρκετά.Πρέπει να γίνει όμως κι αυτό

Διαφημίσεις

αχ μακάρι να μου τρωγε κι εμένα έται...Εγώ πρέπει να βρω ένα σωρό κόλπα για να της αποσπάσω την προσοχή κ να της χώσω καμιά μπουκιά. Κι επειδή από κιλά είμαστε έτσι κι έτσι, φοβάμαι τώρα άμα κόψω τα αλεσμένα μην πέσει αρκετά.Πρέπει να γίνει όμως κι αυτό

Μήπως να εισαι λιγο πιο αυστηρή την ωρα του φαγητού?

Εγώ κλείνω τηλεόραση, κοιτάει εμένα όταν τρώει. Του μιλάω για το φαγητό του και το ποσο ομορφα τρώει, τον ενθαρύνω, του εξηγώ διάφορα, αμα του δινω σκέτο καρότο πχ του λέω οτι του δινω καροτάκι και πρεπει να το μασάει πολυυυυυ καλάααα κι αλλα τετοια :oops:

cpVWp3.png

Μήπως να εισαι λιγο πιο αυστηρή την ωρα του φαγητού?

Εγώ κλείνω τηλεόραση, κοιτάει εμένα όταν τρώει. Του μιλάω για το φαγητό του και το ποσο ομορφα τρώει, τον ενθαρύνω, του εξηγώ διάφορα, αμα του δινω σκέτο καρότο πχ του λέω οτι του δινω καροτάκι και πρεπει να το μασάει πολυυυυυ καλάααα κι αλλα τετοια :oops:

Εγω να δω τι θα κανω με την τσαουσα μου....και εμενα τρωει σχεδον καθε 3ωρες.....πολυυυυ φαγητο ομως!!!!!!!!

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Εγω να δω τι θα κανω με την τσαουσα μου....και εμενα τρωει σχεδον καθε 3ωρες.....πολυυυυ φαγητο ομως!!!!!!!!

χαχα περιττο να σου πω οτι ο παιδιατρος δε με εχει ρωτησει ΚΑΝ τι τον ταιζω τον δικο μου, τον ειδε ετσι τεραστιο και το μονο που ειπε ηταν "το τρωει το φαγακι του ε?".

αλλα επειδη ο μπαμπας του ειναι παχυσαρκος, κι εγω επισης (πλεον μετα τη γεννα) φοβαμαι μην παρει και γινει κι εκεινος :cry:

cpVWp3.png

εμεις σημερα προσθεσαμε μπροκολο.Σκεφτομαι να παρουμε και κουσ κους(δεν το ειχα σκεφτει νωριτερα και την αλλη βδομαδα τραχανα χωρις αυγο.

Το πρωι λιωναμε την μπανανουλα με το πηρουνι για να αρχισουμε να συνηθιζουμε να μασαμε.Με τα βρεφικα μπισκοτα εμενα τα λιωνει απο εξω και εκοψε μια φορα ενα μεγαλο κομματι!Δεν ειναι ετοιμη ακομα

η βρωμη ειναι εξαιρετικη ...

Το ρυζι κ τα ζυμαρικα δεν τα χρησιμοποιυμε,θα παρουμε ολικης αλλα θα θελουν παραπανω βρασιμο

Γιαουρτακι δινεται?Εχουμε φαει κατσικισιο ηδη δυο φορες

κοριτσια μεχρι ποτε πρεπει να τα ρευουμε μετα το γαλα?

εμεις σημερα προσθεσαμε μπροκολο.Σκεφτομαι να παρουμε και κουσ κους(δεν το ειχα σκεφτει νωριτερα και την αλλη βδομαδα τραχανα χωρις αυγο.

Το πρωι λιωναμε την μπανανουλα με το πηρουνι για να αρχισουμε να συνηθιζουμε να μασαμε.Με τα βρεφικα μπισκοτα εμενα τα λιωνει απο εξω και εκοψε μια φορα ενα μεγαλο κομματι!Δεν ειναι ετοιμη ακομα

η βρωμη ειναι εξαιρετικη ...

Το ρυζι κ τα ζυμαρικα δεν τα χρησιμοποιυμε,θα παρουμε ολικης αλλα θα θελουν παραπανω βρασιμο

Γιαουρτακι δινεται?Εχουμε φαει κατσικισιο ηδη δυο φορες

κοριτσια μεχρι ποτε πρεπει να τα ρευουμε μετα το γαλα?

αυτο το μεγαλο κομματι, θα το μασησει και θα το φαει! απλα πρεπει να εχεις το νου σου και να εισαι μαζι της οταν τρωει.

μη φοβασαι. δοκιμασε να της δωσεις πιο μικρο κομματακι εσυ η ιδια απο το μπισκοτο και μετα μονη της.

εμενα με γιαουρτι εχει προβλημα. το εχω αναφερει σε προηγουμενο ποστ... εγω εχω σταματησει να τον βοηθαω να ρευτει απο τοτε που πινει γαλα μονο στο κρεβατι.

δηλαδη μηνες τωρα... αμα μου εκλαιγε ομως τον σηκωνα και οντως ηταν ρεψιμο. μονη της ρευεται καθολου?

cpVWp3.png

οσο για τα γονιδια,η γνωμη μου ειναι οτι υφισταται τα παιδια να μασ μοιαζουν κ στις διατροφικες μασ συνηθειες.Κ αν φοβασαι για τα κιλακια του πιστευω οτι θα οδηγηθεις στην πορεια για την καλη κ σωστη διατροφη.

κ γω σκεφτομαι το σαβουριασμα να το κανω κρυφα:lol::lol::lol:

μεχρι τωρα δεν την εχω πιεσει ποτε με το φαγητο κ δεν θελω ποτε να χρειαστει να το κανω,ουτε την μπουκωνω,ουτε η μανα μου με πιεσε ποτε

οσο για τα γονιδια,η γνωμη μου ειναι οτι υφισταται τα παιδια να μασ μοιαζουν κ στις διατροφικες μασ συνηθειες.Κ αν φοβασαι για τα κιλακια του πιστευω οτι θα οδηγηθεις στην πορεια για την καλη κ σωστη διατροφη.

κ γω σκεφτομαι το σαβουριασμα να το κανω κρυφα:lol::lol::lol:

μεχρι τωρα δεν την εχω πιεσει ποτε με το φαγητο κ δεν θελω ποτε να χρειαστει να το κανω,ουτε την μπουκωνω,ουτε η μανα μου με πιεσε ποτε

το υψος του, ευτυχως ειναι παραπανω απο το βαρος του, αλλα φοβαμαι για την κληρονομικοτητα οπως και να το κανουμε :(

ακομη δεν εχω αρχισει να κρυβω τις σαβουρες που τρωω - χαχα αλλα τις τρωω βραδυ οταν κοιμαται :-P

cpVWp3.png

στις στερεες ρευεται,αλλα μετα το γαλα απο συνηθεια την εχω αγκαλια για να ρευτει,δεν κατεχω αν χρειαζεται ακομα

Εμενα ρευεται απο νεογενητο στο λεπτο....μεχρι προτεινω και εγω την επαιρνα αγκαλια για να ρευτει αλλα πλεον οχι....αλλα την επιβλεπω παντα και αν περασει ωρα και δεν εχει ρευτει πραγμα εξαιρετικα σπανιο την χτυπαω ελαφρα την πλατουλα και ρευεται....

Γιαουρτι την εδινα το advance αλλα μου το κανει εμετο και πλεον θα το αλλαξω.....

Κουσκουσακι ειναι μια πολυ καλη ιδεα....επισης αστρακια και γιουφκαδες....

Εγω τωρα σκεφτομαι τη βρωμη πως και ποτε να την δινω...εχει καθολου οδηγιες για ποσοτητα και συχνοτητα στο κουτι??????

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...