Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ

NANA

Recommended Posts

Επαναφερω το θεμα καθως σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αποκτησουμε1 στεγνωτηριο αλλα θελω καποιες πληροφοριες καθως εχω ακουσει και διαβασει πολλα και διαφορα. Αληθευει οτι τα στεγνωτηρια μικραινουν τα ρουχα αισθητα??? Επισης κανουν πολλη φασαρια και ο λογαριασμος της ΔΕΗ ερχεται πολυ μεγαλυτερος απο οτι συνηθως??? Ποση ωρα περιπου κραταει ενας κυκλος στεγνωματος???Γενικα οσες χρησιμοποιειται στεγνωτηριο πειτε τα συν και τα πλην και αν επιτρεπεται απο ποιες συσκευες ειστε ικανοποιημενες???? Πηγα σημερα σε γνωστη αλυσιδα ηλεκτρικων και ειχε τοσα πολλα μοντελα που μπερδευτηκα. Οι τιμες διαφορες, η καθε εταιρεια εχει 2-3 μοντελα και γενικα μπαχαλο:roll:

ΝΙΚΟΛΑΣ 15-03-2009!!!!ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΡΕΛΑ ΜΩΡΟ ΜΟΥ!!!!

ΜΠΕΜΠΑΚΟΣ ΤΟ ΚΟΥΚΛΙ ΜΑΣ..ΗΡΘΕ...19-11-2011

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Επαναφερω το θεμα καθως σκεφτομαι πολυ σοβαρα να αποκτησουμε1 στεγνωτηριο αλλα θελω καποιες πληροφοριες καθως εχω ακουσει και διαβασει πολλα και διαφορα. Αληθευει οτι τα στεγνωτηρια μικραινουν τα ρουχα αισθητα??? Επισης κανουν πολλη φασαρια και ο λογαριασμος της ΔΕΗ ερχεται πολυ μεγαλυτερος απο οτι συνηθως??? Ποση ωρα περιπου κραταει ενας κυκλος στεγνωματος???Γενικα οσες χρησιμοποιειται στεγνωτηριο πειτε τα συν και τα πλην και αν επιτρεπεται απο ποιες συσκευες ειστε ικανοποιημενες???? Πηγα σημερα σε γνωστη αλυσιδα ηλεκτρικων και ειχε τοσα πολλα μοντελα που μπερδευτηκα. Οι τιμες διαφορες, η καθε εταιρεια εχει 2-3 μοντελα και γενικα μπαχαλο:roll:

όντως τα στεγνωτήρια καταναλώνουν πολυ ρεύμα. το καλό είναι οτι μετά τα ρούχα δε χρειάζονται σιδέρωμα(ή τελος παντως ενα γρήγορο πάτημα).

δεν το εχω χρησιμοποιήσει ποτέ αποκλειστικά για ρούχα να σου πω πόση ώρα κρατάει, το χρησιμοποιώ μόνο για τα σεντόνια γιατί δε μπορώ να τα απλώσω μες το σπίτι ,και κανει περίπου 30' -40'. κάθε φορά πρεπει να αδειάζεις τα νερά που μαζεύει από την ειδική θήκη καθώς και τις σκόνες από το φίλτρο.

θόρυβο το δικό μου δεν κάνει,λιγότερο να φανταστείς από οτι το πλυντήριο.ουτε εχω δει να μου μικράινει τίποτα ,αλλά όπως είπα σπάνια να ξεπέσει κανα ρούχο μέσα...

• 1 month later...
Κοιτα επειδη το ειχα ψαξει πολυ, αν δεν θελεις να παρεις miele που ειναι πανακριβα, τα καλυτερα πλυντηρια ειναι τα Brandt που ανεφερε κι αλλη κοπελα.

Πηρα να ανοιγει και προς τα πανω, και ειναι τελειο-πραγματικα. Πιανει 30% λιγοτερο χωρο για τα ιδια κιλα, δεν σκυβεις, πλενει τελεια, εχει χρονοδιακοπτες κλπ και πολλα συντομα προγραμματα.

Ρε φιλενάδα καλησπέρα, κι εγώ πήρα το ίδιο πλυντήριο της brandt με τα 7 κιλά και τα πολλά προγράμματα αλλά όταν είναι να στίψει στις 800 στροφές και πάνω έχει πολύ κραδασμό! Είναι νορμάλ? Σου κάνει το ίδιο ή να φωνάξω κανένα τεχνικό? 7 μέρες το έχω,

Νεκταρία

Ρε φιλενάδα καλησπέρα, κι εγώ πήρα το ίδιο πλυντήριο της brandt με τα 7 κιλά και τα πολλά προγράμματα αλλά όταν είναι να στίψει στις 800 στροφές και πάνω έχει πολύ κραδασμό! Είναι νορμάλ? Σου κάνει το ίδιο ή να φωνάξω κανένα τεχνικό? 7 μέρες το έχω,

Νεκταρία[/ QUOTE]

Νεκταρια εχς κι εγω brandt..οχι βεβαια αυτο που ανοιγει απο επανω...παντως κι εμενα οταν το βαζω να στριψει στις 800 και 1000 ταρακουνιεται πολυ...το πλυντηριο το εχω 4 χρονια...

Eχω κι εγω Brandt πεντακιλο που ανοιγει απο μπροστα. Το ειχα παρει το 2001 μετα απο παροτρυνση της μητερας μου και γνωστων μου που τα παρομοιαζαν με θηρια. Αντεχουν πολυ. Οι κραδασμοι μη σας φοβιζουν. Οντως χτυπιουντε πολυ ειδικα τα πιο παλια σαν το δικο μου. Οταν ειχε πρωτοπαρει η μητερα μου Brandt πριν καμια 20-25 αρια χρονια τουλαχιστον, κι εβαλε την πρωτη πλυση τρομαξε απο το ταρακουνημα και πηγε στο μαγαζι που το ειχε αγορασει για να παραπονεθει. Της ειπαν τοτε οτι το πλυντηριο ειναι μια χαρα κι ετσι τα φτιαχνουν, αλλα στη Γαλλια ολοι εχουν τα πλυντηρια τους σε ειδικα δωματια (πλυσταρια) και γι αυτο και δεν τους απασχολουν οι κραδασμοι. Το πλυντηριο παντως οντως ειναι αψογο και αντεχει πολλα. Ποτε δεν εχει παρουσιασει καποιο προβλημα.

Διαφημίσεις

• 7 months later...

χαλασε και το δικο μαςπλυντηριο. μαλιστα σταματησε με τα νερα μεσα στο μεσον της πλυσης.

θελω πλεον ενα 6κιλο η 7κιλο,να γλιτωσω τα καθημερινα πλυνητρια,να ειναι αθορυβο ωστε να το βαζω βραδυκαι οικονομικο ως προς το ρευμα κτλ. και ενα πλυντηριο να κανει τα ρουχα πιο αφρατα αν αυτο γινεται.

ειχε η μανα μου διαφορα πλυντηρια μποσ, ζανουσι (20 χρονια και αντεχει ακομα σαν καινουργιο),αριστον. εγω ειχα τωρα κερτιγκ.

δεν θελω κερτιγκ. εσεις ποιο συστηνετε;

επισης θελω να ρωτησω αν υπαρχει κλασικο πλυντηριο να ανοιγει η πορτα κανονικα,εννοω οχι απο πανω, και να εινια λεπτοτερο των 60 ποντων.

• 1 month later...

Ελπίζω να υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ καλύτερες νοικοκυρές από εμένα (σίγουρα υπάρχουν!) Ξέρετε αν και πως μπορώ να βρω διαδικτυακά το μάνουαλ για το ESKIMO ESK - 606E????? Θα ήθελα πολύ να βρω οδηγίες ειδικά για το πως το καθαρίζουμε - συντηρούμε κ.λπ..... Εσείς τί κάνετε με τα πλυντήριά σας? Εγώ πλάκα πλάκα το έχω 3 χρόνια και ζήτημα να έχω βάλει 1-2 φορές απλή πλύση με λίγη σόδα ....Το πρόβλημα που μου έβγαλε όμως είναι ότι στη θήκη για το μαλακτικό έχει πιάσει πολύ μαλακτικό με νερό (δηλαδή δεν το παίρνει μέσα όταν πλένει). Μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?????????????????? Επείγον..............

Ελπίζω να υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ καλύτερες νοικοκυρές από εμένα (σίγουρα υπάρχουν!) Ξέρετε αν και πως μπορώ να βρω διαδικτυακά το μάνουαλ για το ESKIMO ESK - 606E????? Θα ήθελα πολύ να βρω οδηγίες ειδικά για το πως το καθαρίζουμε - συντηρούμε κ.λπ..... Εσείς τί κάνετε με τα πλυντήριά σας? Εγώ πλάκα πλάκα το έχω 3 χρόνια και ζήτημα να έχω βάλει 1-2 φορές απλή πλύση με λίγη σόδα ....Το πρόβλημα που μου έβγαλε όμως είναι ότι στη θήκη για το μαλακτικό έχει πιάσει πολύ μαλακτικό με νερό (δηλαδή δεν το παίρνει μέσα όταν πλένει). Μπορεί κάποια κοπέλα να βοηθήσει τί κάνουμε σε αυτή την περίπτωση?????????????????? Επείγον..............

Τη θήκη την έβγαλες να την ξεπλύνεις?Συνήθως μ' ενα ξέπλυμα ξεβουλώνει.Με την ευκαιρία καθάρισε και το χώρο του πλυντηρίου που μπαίνει η θήκη γιατί πιάνει μούχλα,μπλιάξ!!!

ΣΥΝΗΘΩς ΤΟ ΣΥΡΤΑΡΑΚΙ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟΥ βγαινει εαν το τραβηξεις λιγο παραπανω......για δοκιμασε το.........και το σαπουνιζεις ή εαν εχει πολλα αλατα ριξε λιγο viakal ή ο,τι αλλο χρησιμοποιεις.....

Διαφημίσεις

Αχ πώς βγαίνει ρε παιδιά η θήκη ???? Αυτό προσπαθώ αλλά γιατί δεν μπορώ. Πράγματι, το τί έχει πιάσει....

Κουνα την λίγο δεξιά αριστερά τραβώντας να ξεσκαλώσει.Προσπάθησε, αλλιώς πες τον άντρα σου(αυτή είναι μια χρησιμότητα τους:cool:)

Τη θήκη την έβγαλες να την ξεπλύνεις?Συνήθως μ' ενα ξέπλυμα ξεβουλώνει.Με την ευκαιρία καθάρισε και το χώρο του πλυντηρίου που μπαίνει η θήκη γιατί πιάνει μούχλα,μπλιάξ!!!

πως το κανεις αυτο?γιατι με το σφουγγαρι βγαζω μονο οσα φαινονται.......

χλωρινη?

πως το κανεις αυτο?γιατι με το σφουγγαρι βγαζω μονο οσα φαινονται.......

χλωρινη?

Βασικά αυτό εννοούσα!Όχι όμως με χλωρίνη.Κάποιο άλλο καθαριστικό.

Διαφημίσεις

Βασικά αυτό εννοούσα!Όχι όμως με χλωρίνη.Κάποιο άλλο καθαριστικό.

εγω εριχνα παχυρευστη χλωρινη και το αφηνα μερικες ωρες και μετα μια καλη πλυση στους 60.......

ομως μενουν τα αλατα,οποτε η χλωρινη δεν καθαριζει.....βιακαλ?

ή να δοκιμασω σοδα/ξυδι?

μαριρενα ,πες εαν το καταφερες τελικα.....

εγω εριχνα παχυρευστη χλωρινη και το αφηνα μερικες ωρες και μετα μια καλη πλυση στους 60.......

ομως μενουν τα αλατα,οποτε η χλωρινη δεν καθαριζει.....βιακαλ?

ή να δοκιμασω σοδα/ξυδι?

μαριρενα ,πες εαν το καταφερες τελικα.....

Εγώ 1-2 φορές έβαλα cilit bang(κάπως έτσι το λένε:oops:).Είναι για σκλήρή βρωμιά,λίπη κ.α.Θέλει όμως και τρίψιμο.

• 2 months later...

Εμείς το πρώτο πλυντήριο που πήραμε πριν από 12 χρόνια ήταν siemens 5kg και επειδή μείναμε πολύ ευχαριστημένοι ξαναπήραμε siemens 8kg αυτή την φορά.Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβό αλλά πλένει σωστά και δεν χαλάει εύκολα.Από την άλλη η μητέρα μου έχει και αυτή περίπου 10 χρόνια ένα zanussi σχετικά φθηνό και της βγήκε πολύ αξιόπιστο.Τελικά είναι και λίγο τύχη πώς θα σου βγεί το πλυντήριο.

• 1 χρόνο μετά...
αφου τα περισσοτερα απο αυτα τα πλυντήρια εχουν αισθητήρα νομιζω και ζυγιζουν το βαρος των ρουχων ετσι δεν ειναι?

και λειτουργουν και με μισο καδο αν χρειαστεί ή όσα βαλεις!?

εγω εχω 7,5 καδο LG direct drive. (και είμαστε δυο ατομα μονο!)

και σίγουρα είναι κ πιο οικονομικο το μεγάλο αντι να κανεις 2 πλυντηρια θα κανεις 1 περίπου.

λιγότερη καταναλωση ενεργειας, και νερού σίγουρα.

update 10/9/12 μετά απο 4 χρόνια το πλυντήριο λειτουργεί ακόμα άψογα, και είναι φανταστικό σε θέματα σκύλου χαλιών κλπ, καθώς εχει ειδικό σύστημα που αδειάζεις τις τρίχες κτλ και όσα φεύγουν στο πλύσιμο = δηλαδή δεν βουλώνει ποτέ. αν γεμίσει το φιλτράκι (πχ σε περίπτωση που πλενεις μικρή φλοκατη) σου βγαζει ειδοποιηση, το αδειάζεις, βγαζοντας το νερό απο ειδικό σωληνάκι, και ξεκινάει εκ νέου την πλύση. πολύ πρακτικό, εχω πλυνει πανβρώμικα πράγματα του σκυλου κ είναι πολύ βολικό αυτό. Το πλυντήριο παραμένει πάντα καθαρό εσωτερικά.

Μαρία, κάνε μας ένα update για το LG. Λειτουργεί ακόμα χωρίς πρόβληματα; Πρέπει να αγοράσω άμεσα πλυντήριο!

• 1 month later...

ρε παιδια εχω μια ερωτηση...προσφατα αγορασαμε πλυντηριο,συγκεκριμενα αυτο εδω,korting kw 7503. Οταν βαζω το μαλακτικο το τραβαει απο την αρχη της πλυσης σε συγκριση με το παλιοτερο που ειχα το οποιο το τραβαγε προς το τελος...ειναι η πρωτη φορα που παιρνω τετοια μαρκα και ισως γι'αυτο δεν ξερω ακριβως..αμα καποιος ξερει κατι παραπανω παρακαλω ας μου απαντησει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...