Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

anti1980 αν αναφέρεσαι στο γνωστό απορρυπαντικό με σήμα το χελωνάκι και εγώ το χρησιμοποιώ για όλα τα υπόλοιπα ρούχα μας εκτός από τις πάνες γιατί περιέχει σαπούνι και σύμφωνα με αυτά που γράφουν στα περισσότερα site με οδηγίες για τη μπουγάδα των υφασμάτινων πανων (πχ. http://www.letsgocloth.gr/index.php?id=laundry) το σαπούνι αφήνει υπολείμματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ καρπούς πλυσίματος (soapnuts).

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Εγώ αγόρασα 2 flip και τις έβαλα μονο 2-3 φορές. Καταρχήν τα επιθέματα δεν έμειναν στη θέση τους και τα τσίσα πήγαν στο βρακάκι. Ε, και μετά έπρεπε να πλύνω το βρακάκι. Άρα ποιο το νόημα? Χρησιμοποιώ τις οne size bumgenius εδώ και αρκετό καιρό που με έχουν καταβολέψει και με αυτές απογοητευτηκα πολύ.

Jennifer, είχες ποτέ θέματα διαρροών με τις bg v.3.0; Σε ρωτάω γιατί ακόμη και μετά από diaper stripping έχω αρκετές φορές διαρροές κυρίως στην πλατούλα. (Έχω αγοράκι 8,7 κιλά και το πουλάκι μας κοιτάζει κάτω όπως προτείνεται!)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Κι εγώ soapnuts χρησιμοποιώ για τις πάνες αλλά και για όλα μας τα ρούχα. Πιστεύω ότι είναι η πιο φυσική και οικολογική επιλογή.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

anti1980 αν αναφέρεσαι στο γνωστό απορρυπαντικό με σήμα το χελωνάκι και εγώ το χρησιμοποιώ για όλα τα υπόλοιπα ρούχα μας εκτός από τις πάνες γιατί περιέχει σαπούνι και σύμφωνα με αυτά που γράφουν στα περισσότερα site με οδηγίες για τη μπουγάδα των υφασμάτινων πανων (πχ. http://www.letsgocloth.gr/index.php?id=laundry) το σαπούνι αφήνει υπολείμματα. Προσωπικά χρησιμοποιώ καρπούς πλυσίματος (soapnuts).

Αυτά τα soapnuts, τα χρησιμοποιείς μαζί με το απορρυπαντικό σου???

Δηλαδή βάζεις την ποσότητα που γραφεί μέσα στο διχτάκι, στο πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό ή το χρησιμοποιείς αντί για απορρυπαντικό????

Σκέφτομαι και εγώ να τα αγοράσω αυτά. Υπάρχουν μήπως σε κανένα αγγλικό site, μήπως και τα βρούμε ποιο φτηνά από εδώ???

Εκτός από αυτά τα soapnuts, πρέπει να πάρω και τίποτα άλλο??? Κάτι διάβασα για κουβά αποθήκευσης, για αρωματικά, για λανολίνη και για διάφορα άλλα και έχω μπερδευτεί…

0sShp3.png

PGnvp2.png

Διαφημίσεις

Τα soapnuts τα χρησιμοποιείς αντί για απορρυπαντικό. Τα βάζεις κατευθείαν στον κάδο, στο ειδικό σακουλάκι που θα πάρεις με τη συσκευασία.

Εγώ τα παίρνω από το Ecofamily, είναι ΠΑΡΑ πολύ οικονομικά μια και μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις αρκετές φορές (εγώ πλένω στους 60 και στους 40 και συνήθως τα χρησιμοποιώ 3-4 φορές).

Δεν χρειάζεσαι τίποτα άλλο, ούτε καν μαλακτικό. Για άρωμα εγώ απλά βάζω μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στη θήκη του μαλακτικού.

εχουν καλη εφαρμογη οι πανες αυτες? δεν μου φαινονται κ πολυ στεγανα τα εσωτερικα τοιχωματα

Παρα πολυ εξαρταται απο απιθεμα που βαζεις μεσα. Για περιπου ενα μηνα που τα βαζω εχουμε 2 φορες διαρροες - και τα 2 φορες ηταν σχετικα κανουργια επιθεματα (δηλαδη δεν εκανα pre-wash αρκετες φορες). Τωρα δεν υπαρχει καθολου αυτο το θεμα, απ'εξω ειναι παντα στεγνο, απο μεσα μπορει να ειναι και βρεγμενο αν εκανε παρα πολυ τσισα ο μικρος.

Αλλα δεν κραταω τον μικρο παραπανω απο 2 ωρες σε ιδια πανα (ουτε με μιας χρισης, ουτε με αυτες)- τον αλλαζω συχνα, καποιες φορες σχεδον αμεσως οταν εκανε τσισα (αν εκανε παρα πολυ, μετα απο τον υπνο για παραδειγμα)...

83rTp3.pngF8Qup3.png

Εγώ αγόρασα 2 flip και τις έβαλα μονο 2-3 φορές. Καταρχήν τα επιθέματα δεν έμειναν στη θέση τους και τα τσίσα πήγαν στο βρακάκι. Ε, και μετά έπρεπε να πλύνω το βρακάκι. Άρα ποιο το νόημα? Χρησιμοποιώ τις οne size bumgenius εδώ και αρκετό καιρό που με έχουν καταβολέψει και με αυτές απογοητευτηκα πολύ.

Μπορω να σου πω μονο οτι εγω εβαζα οne size bumgenius 3-4 φορες στον μικρο μου και 3 φορες μετα αλλαζα και τα ρουχαλακια του (μια φορα δεν αλλαξα αφου καταλαβα οτι κανει τσισα και αμεσως τον εβγαλα απο πανα να μην αλλαζω ξανα ρουχα). Και σε αυτο δεν φταιει υφασμα αλλα απλα του ειναι μικρα!!! Ειναι 11 κιλα, 80 εκ. αλλα το προβλημα ειναι στα μπουτια! Δηλαδη για το μωρο που δεν του κανουν 4+ Pampers baby dry (σε αλλες μαρκες δεν ξερω νουμερα αφπυ δεν βολευτηκαμε) δεν ειναι καλα οne size bumgenius :?.

Για αυτο το λογο τις πουλαω τωρα (πηρα 2 για να δοκιμασω)... Με βρακακια Flip δεν εχω αυτο το θεμα αφου ειναι αρκετα ποιο ανετα στα ποδαρακια του μικρου.

Σημερα ολλη μερα κυκλοφορουσαμε μονο με Indian prefold απο μεσα και μου αρεσε παρα-παρα πολυ :D! Μονο μια φορα απο 6-7 φορες που τον αλλαζα εμεινε βρεγμενο το βρακακι και το εβαλα για πλυσιμο τωρα, αλλα 2 βρακακια που τον εβαλα σημερα δεν χρεαζονται καθολου πλισιμο, μονο επιθεματα (εννοιειται)!

83rTp3.pngF8Qup3.png

Κι εγώ soapnuts χρησιμοποιώ για τις πάνες αλλά και για όλα μας τα ρούχα. Πιστεύω ότι είναι η πιο φυσική και οικολογική επιλογή.

κι εγω αυτα χρησιμοποιω

να σε ρωτησω

στις πανες με κακα και στα ρουχα με λιπαρους λεκεδες βαζεις λευκαντικο η σοδα? σε τι ποσοτητα?

στο πλυντηριο πιατων τα εχεις χρησιμοποιησει? κανουν καλη δουλεια?

Διαφημίσεις

στις πανες με κακα και στα ρουχα με λιπαρους λεκεδες βαζεις λευκαντικο η σοδα? σε τι ποσοτητα?

Έχω πάρει ένα οικολογικό λευκαντικό από το Ecofamily που έχει ως βάση του τη σόδα (washing soda) και κάνει πολύ καλή δουλειά. Για την ποσότητα απλά ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας.

στο πλυντηριο πιατων τα εχεις χρησιμοποιησει? κανουν καλη δουλεια?

Δεν με ικανοποίησε και πολύ το αποτέλεσμα στο πλυντήριο των πιάτων, οπότε χρησιμοποιώ το εξής μείγμα (το διάβασα στα MDC forums) και είμαι πολύ ικανοποιημένη:

1. 1 κουταλιά μαγειρική σόδα

2. 1 κουταλιά βόρακα

3. 1/4 της κουταλιάς χονδρό θαλασσινό αλάτι

4. 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (ή γκρέιπφρουτ ή όποιο άλλο σ' αρέσει)

Βάζω και ξύδι αντί του αντιστυλβωτικού και αλάτι ειδικό από μαγαζί με οικολογικά απορυπαντικά.

Τα soapnuts κανουν για οτιδηποτε πλενεται. Εχω διαβασει πολλα και εδω μεσα στο φορουμ αλλα δεν τα θυμαμαι τωρα. Εχω διαβασει οτι τα φυτευεις και εχεις δικη σου καλλιεργεια? Οτι τα σπας στο μπλεντερ και φτιαχνεις αφρολουτρο νομιζω ?

Δεν ξερω πολλα ακομα και επιφυλασσομαι αλλα καποια στιγμη που θα εχω χρονο θα ασχοληθω πολυ σοβαρα και θα γινουμε 100% οικολογικοι

Έχω πάρει ένα οικολογικό λευκαντικό από το Ecofamily που έχει ως βάση του τη σόδα (washing soda) και κάνει πολύ καλή δουλειά. Για την ποσότητα απλά ακολουθώ τις οδηγίες της συσκευασίας.

Δεν με ικανοποίησε και πολύ το αποτέλεσμα στο πλυντήριο των πιάτων, οπότε χρησιμοποιώ το εξής μείγμα (το διάβασα στα MDC forums) και είμαι πολύ ικανοποιημένη:

1. 1 κουταλιά μαγειρική σόδα

2. 1 κουταλιά βόρακα

3. 1/4 της κουταλιάς χονδρό θαλασσινό αλάτι

4. 2-3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού (ή γκρέιπφρουτ ή όποιο άλλο σ' αρέσει)

Βάζω και ξύδι αντί του αντιστυλβωτικού και αλάτι ειδικό από μαγαζί με οικολογικά απορυπαντικά.

λοιπον εγω εχω παρει απο την ιδια εταιρεια λευκαντικο αλλα νομιζω οτι σαν βαση εχει την χολη βοοειδων!

εχω μικρο επιτραπεζιο πλυντηριο πιατων κι ετσι δεν μπορω να κανω την μιξη που προτεινεις:(

αληθεια τον βορακα που τον βρηκες? στο φαρμακειο?

μολις επλυνα με τους καρπους ομως και εκαναν καλη δουλεια!

εχει βαλει σοδα καμια απο εσας που χρησιμοποιει τους καρπους? με ενδιαφερει αν εχει αποτελεσμα αυτο

λοιπον εγω εχω παρει απο την ιδια εταιρεια λευκαντικο αλλα νομιζω οτι σαν βαση εχει την χολη βοοειδων!

Πρέπει να πήρες κάτι διαφορετικό τότε γιατί εμένα σίγουρα έχει βάση του τη σόδα (είναι λευκαντικό).

εχω μικρο επιτραπεζιο πλυντηριο πιατων κι ετσι δεν μπορω να κανω την μιξη που προτεινεις:(

αληθεια τον βορακα που τον βρηκες? στο φαρμακειο?

Αν βάλεις τις μισές ποσότητες;

Ναι, βόρακα έχουνε τα φαρμακεία.

μολις επλυνα με τους καρπους ομως και εκαναν καλη δουλεια!

Τους πολτοποίησες; Εγώ τους δοκίμασα και πολτοποιημένους αλλά και όπως είναι μέσα στη θήκη για τα μαχαιροπήρουνα.

το πλυντηριο δεν εχει θηκη για το απορρυπαντικο

τους εβαλα ολοκληρους στα μαχαιροπηρουνα

καλα τα επλυναν

μου στελνεις το λινκ για το λευκαντικο που πηρες απτην εκοφαμιλι?

Διαφημίσεις

Μήπως δεν αναφέρεσαι στο λευκαντικό αλλά στο υγρό κατά των επίμονων τοπικών λεκέδων που πουλάει το ίδιο site; Αν ναι, το έχω και εγώ αυτό και το χρησιμοποιώ τοπικά στα πολύ υδαρά κ@κ@κι@ όταν δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια για να ξεθωριάσουν οι λεκέδες.

εχει βαλει σοδα καμια απο εσας που χρησιμοποιει τους καρπους? με ενδιαφερει αν εχει αποτελεσμα αυτο

Σόδα δεν βάζω γιατί δεν συνισταται από την bumgenius και η πλειοψηφία των πανων μας είναι τέτοια. Χρησιμοποιώ ωστόσο και εγώ λευκαντικό με ενεργό οξυγόνο' date=' παρόμοιο με αυτό που αναφέρει η Rosie, μόνο που έτυχε και το πήρα από τα λητώ. Κάνει πολύ καλή δουλειά απλά δεν το χρησιμοποιώ σε κάθε πλύση φοβούμενη μήπως αφήσει υπολείμματα στις πάνες.

το βραδυ μπορεις να χρησιμοποιεις υδφασματινη πανα και να βαζεις περισσοτερα επιθεματα

στην δικια μου βαζω πανα+επιθεμα' date=' επιθεμα απεξω απτην πανα, βρακακι[/quote']

Μπορείς να μου πεις πια πάνα χρησιμοποιείς για βράδυ, με τι τύπου επίθεμα και τι βρακάκι;

p7hgp3.png3NPP.png

Rosie είσαι ικανοποιημένη από το πλύσιμο των ρούχων με έντονους λεκέδες; Σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις εγώ δεν είμαι πολύ ικανοποιημένη γι'αυτό χρησιμοποιώ το διαφημιζόμενο οικολογικό απορρυπαντικό.

Εγώ τα παίρνω από το Ecofamily' date=' είναι ΠΑΡΑ πολύ οικονομικά μια και μπορείς να τα επαναχρησιμοποιήσεις αρκετές φορές (εγώ πλένω στους 60 και στους 40 και συνήθως τα χρησιμοποιώ 3-4 φορές).

[/quote']

Τα ξαναχρησιμοποιείς και μετά από πλύση στους 60; Τις πάνες σε πόσους βαθμούς τις πλένεις;

(Εγώ στους 60 με αχρησιμοποίητους καρπούς. Στα ρούχα που πλένω στους 40 τους χρησιμοποιώ 3-4 φορές)

Για άρωμα εγώ απλά βάζω μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στη θήκη του μαλακτικού.

Μυρίζουν μετά τα ρούχα σου λεβάντα; Εγώ χρησιμοποιώ μισό κουταλάκι του γλυκού στη θήκη του μαλακτικού και ενώ μυρίζουν υπέροχα όταν βγουν από το πλυντήριο, όταν τα σιδερώνω δεν υπάρχει καμία μυρωδιά :|

p7hgp3.png3NPP.png

Μήπως δεν αναφέρεσαι στο λευκαντικό αλλά στο υγρό κατά των επίμονων τοπικών λεκέδων που πουλάει το ίδιο site; Αν ναι, το έχω και εγώ αυτό και το χρησιμοποιώ τοπικά στα πολύ υδαρά κ@κ@κι@ όταν δεν υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια για να ξεθωριάσουν οι λεκέδες.

Σόδα δεν βάζω γιατί δεν συνισταται από την bumgenius και η πλειοψηφία των πανων μας είναι τέτοια. Χρησιμοποιώ ωστόσο και εγώ λευκαντικό με ενεργό οξυγόνο, παρόμοιο με αυτό που αναφέρει η Rosie, μόνο που έτυχε και το πήρα από τα λητώ. Κάνει πολύ καλή δουλειά απλά δεν το χρησιμοποιώ σε κάθε πλύση φοβούμενη μήπως αφήσει υπολείμματα στις πάνες.

Μπορείς να μου πεις πια πάνα χρησιμοποιείς για βράδυ, με τι τύπου επίθεμα και τι βρακάκι;

εχω αγορασει αυτες τι πανες απο μπαμπου:

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30105

μαζι με τα εσωτερικα τους επιθεματα

και εχω παρει και μια εξαδα εξτρα επιθεματα: http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30132

το βρακακι ειναι αυτο: http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30111

τα εχω παρει ολα σε μεγεθος birth - to - potty

τελικα πηρα το υγρο που λες για τους επιμονους λεκεδες κ οχι το λευκαντικο:)

Jennifer, είχες ποτέ θέματα διαρροών με τις bg v.3.0; Σε ρωτάω γιατί ακόμη και μετά από diaper stripping έχω αρκετές φορές διαρροές κυρίως στην πλατούλα. (Έχω αγοράκι 8,7 κιλά και το πουλάκι μας κοιτάζει κάτω όπως προτείνεται!)

Έχουμε κάποιες διαρροές όταν έχει μείνει η πάνα για πάνω από 3 ώρες. Γενικά δεν έχω θέμα.. Εσύ ποιές έχεις?

κι οι δικες μου γυρω στο 3ωρο μπορει να εμφανισουν διαρροες...ποσα τσισα να κρατησουν πια! αφηστε που αν κανει κακα της μειωνεται η απορροφητικοτητα.

παντως ενα καλο με αυτες τις πανες ειναι που κοψαμε την κρεμα αλλαγης!

Το 3ωρο είναι το αργότερο που αλλάζουμε. Συνήθως τον αλλάζω στις 2 ώρες. Τα θέματα διαρροών που αναφέρω κυρίως στην πλάτη και τα μπουτάκια είναι από πάνες τύπου pocket με microfleece (περισσότερα με bumgenius 3.0 και πολύ λίγα με happy heiny's). Επίσης, είχα διαρροές με τα επιθέματα fleece της Totsbots που έβαζα πάνω από τις bambinex και bamboozle οπότε σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ. Επειδή ο μπεμπάκος είναι πολύ παραγωγικός δεν ξέρω αν κάνει τόσα πολλά τσίσα που το fleece δεν προλαβαίνει να τα απορροφήσει με αποτέλεσμα να φεύγουν από την πλάτη.

p7hgp3.png3NPP.png

Rosie είσαι ικανοποιημένη από το πλύσιμο των ρούχων με έντονους λεκέδες; Σε μερικές τέτοιες περιπτώσεις εγώ δεν είμαι πολύ ικανοποιημένη γι'αυτό χρησιμοποιώ το διαφημιζόμενο οικολογικό απορρυπαντικό.

Το συγκεκριμένο απορρυπαντικό μου μυρίζει πολύ έντονα, δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω. Μετά από πολλές δοκιμές με διάφορα απορρυπαντικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι έντονοι λεκέδες (πχ φρουτολεκέδες) θέλουνε τοπική αντιμετώπιση διαφορετικά δύσκολα φεύγουν όσο χημικό και αν είναι το απορρυπαντικο.

Τελευταία πήρα ένα υγρό για επίμονους λεκέδες της Ecover και το βάζω τοπικά. Το πήρα από την Αγγλία αλλά φαντάζομαι θα υπάρχει κι εδώ, είναι πολύ αποτελεσματικό.

Τα ξαναχρησιμοποιείς και μετά από πλύση στους 60; Τις πάνες σε πόσους βαθμούς τις πλένεις;

(Εγώ στους 60 με αχρησιμοποίητους καρπούς. Στα ρούχα που πλένω στους 40 τους χρησιμοποιώ 3-4 φορές)

Στην αρχή τα πέταγα μετά τους 60 αλλά μετά διάβασα σ' ένα ξένο σάιτ ότι αν τα ζουλίξεις λιγάκι μετά την πλύση όσο είναι ακόμη βρεγμένα και αυτά αφρίσουν λίγο τότε είναι καλά και για άλλες πλύσεις. Οπότε πρόσεξα ότι είναι εντάξει για περίπου 3-4 πλύσεις στους 60 ή στους 40.

Βάζω 4 ολόκληρους καρπούς σε κάθε πλύση, αλλά έχω επτάκιλο πλυντήριο.

Μυρίζουν μετά τα ρούχα σου λεβάντα; Εγώ χρησιμοποιώ μισό κουταλάκι του γλυκού στη θήκη του μαλακτικού και ενώ μυρίζουν υπέροχα όταν βγουν από το πλυντήριο, όταν τα σιδερώνω δεν υπάρχει καμία μυρωδιά :|

Και τα δικά μου το ίδιο! Αλλά μου φαίνεται ότι μυρίζουν πιο ευχάριστα αν βάλω λεβάντα παρά τίποτα, μόνο τα soapnuts.

Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες λεβάντας στη θήκη του νερού οταν σιδερώνεις αν θέλεις να διατηρηθεί η μυρωδιά.

Μπορείς να βάλεις και μερικές σταγόνες λεβάντας στη θήκη του νερού οταν σιδερώνεις αν θέλεις να διατηρηθεί η μυρωδιά.

Έξυπνο! Thanks :cool:

p7hgp3.png3NPP.png

Το 3ωρο είναι το αργότερο που αλλάζουμε. Συνήθως τον αλλάζω στις 2 ώρες. Τα θέματα διαρροών που αναφέρω κυρίως στην πλάτη και τα μπουτάκια είναι από πάνες τύπου pocket με microfleece (περισσότερα με bumgenius 3.0 και πολύ λίγα με happy heiny's). Επίσης, είχα διαρροές με τα επιθέματα fleece της Totsbots που έβαζα πάνω από τις bambinex και bamboozle οπότε σταμάτησα να τα χρησιμοποιώ. Επειδή ο μπεμπάκος είναι πολύ παραγωγικός δεν ξέρω αν κάνει τόσα πολλά τσίσα που το fleece δεν προλαβαίνει να τα απορροφήσει με αποτέλεσμα να φεύγουν από την πλάτη.

Εγώ με τις pocket είχα πάντα διαρροές, ειδικά από τα μπουτάκια. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τέτοιου είδους πάνες δεν είναι και πολύ καλές για αγοράκια, γιατί το τσουτσουνάκι τους κινείται σε διάφορες κατευθύνσεις :lol:

Κρίμα γιατί μου είχε φέρει η αδερφή μου από την Αμερική μερικές υπέροχες πάνες Βlueberry και κατέληξα να χρησιμοποιώ τις απλές (Popolini one-size organic cotton) με το βρακάκια της Motherease.

Ακόμη και τώρα που θα έχω σύντομα κοριτσάκι πάλι δεν τολμώ να αγοράσω pocket (ο άντρας μου είχε αγανακτήσει με τις διαρροές των pocket). Μάλλον θα πάρω ένα συνδιασμό από απλές πάνες με βιολογικό βαμβάκι, βιολογικό μπάμπου και κάνναβη, one-size.

(Ο γιος μου ακόμη δεν έχει δίξει σημάδια για potty-training και όσο να ναι οι πάνες μας μια και είναι one-size φθάρηκαν, άσε που είναι όλο λεκέδες μια και ξεχνάω συνήθως να χρησιμοποιήσω το λευκαντικό).

Δοκημασαμε Flip για το βραδυ!

Εδω και 3-4 βραδια βαζω πριν να κοιμηθει μεσα στο βρακακι Indian prefold και μαζι βαζω και Stay dry insert (που δεν ειναι απο βαμβακι αλλα μονο με αυτο μπορει να μεινει στεγνο το δερμα του μορου τοσες ωρες)...Βγαζω την πανα το πρωι οταν βλεπω οτι αρχηζει να ξυπναει, κανει τσισα (απο τα χερια μου στην τουαλετα)...

Μετα το βαζω Pampers για λιγο (αφου σχεδον καθε πρωι κανει κακα πρωτα 15-20 λεπτα μετα απο το υπνο...) ή αφηνω για λιγο γυμνο στο παρκο (τοτε περπει να προσεχω πολυ αν θα κανει κακα να μην ειναι μετα ολοκληρος σε αυτα..)

Μετα τον πλυνω και βαζω πανα με Flip βρακακι!

Δεν εχουμε διαρροες καθολου!

Ακομα και αν ειναι παρα πολυ βρεγμενο μεσα στο βρακακι, εξω ειναι ολα στεγνο. Καποεις φορες τωρα ξεχναω και να αλλαζω συχνα :-( (νωμιζω οτι χρεαζεται καθε 2 ωρες και οχι ποιο σπανια αφου αλλιως δεν ειναι πολυ καλο για το δερμα του μωρου να ειναι μεσα στην βρεγμενη πανα...)

Ειμαι παρα πολυ ευχαριστιμενη μεχρι τωρα!

Θα δουμε τι θα εχουμε οταν θα κανει ζεστη...Ομως εχω και σκοπο σιγα-σιγα να μαθουμε και γιο-γιο...:cool:

83rTp3.pngF8Qup3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...