Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Η καλύτερη λύση πάντως, νομίζω ότι είναι οι fitted: το παλιό καλό πανάκι με βρακάκι από πάνω.....Πίστεψε με έχω δοκιμάσει πάααααρα πολλές... Για το blog. Αν και τώρα αρχίζω να γράφω για όλες αυτές......

Κι εγώ συμφωνώ και έχω δοκιμάσεις πολλές πάνες τέσσερα χρόνια τώρα.

Γι' αυτό και τις Μother-ease δεν τις αλλάζω με τίποτα, είναι πολύ απορροφητικές, απαλές (ειδικά οι μπάμπου) μια και είναι από πετσετέ ύφασμα και στεγνώνουνε γρήγορα.

Κατ΄εμένα οι Bumgenious είναι απλά αισθητικά όμορφες, τίποτα άλλο γιατί δεν θα τις χαρακτήριζα ούτε απορροφητικές αλλά ούτε και ιδιαίτερα απαλές.

Αλλά είναι τέλειες για το καλοκαίρι που αφήνουμε τα μικρά μας με την πανίτσα, ή για τα κοριτσάκια κάτω από το φορεματάκι τους!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μετά τις βάζω σε αδιάβροχο σάκο (έχω δυο από το Babykind) τον οποίο βάζω έξω στο μπαλκόνι σ' ένα μεγάλο κάδο με πετάλ από το ΙΚΕΑ που πήρα γι' αυτό το σκοπό.

Όταν μαζευτούν αρκετές βάζω πλύση στους 60 με soap nuts, λίγο βόρακα και λίγη σόδα (washing soda - ανθρακικό νάτριο, παλιά έβαζα baking soda - διττανθρακικό νάτριο).

Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά μετά την πρόπλυση δεν τις στεγνώνεις? έτσι βρεγμένες τις αφήνεις μέσα στο σάκο?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Κατά τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θηλασμό, τα κακακια είναι υδατοδιαλυτά, άρα μπορείς να βάζεις τις πάνες κατευθείαν στο πλυντήιρο. Αν είναι πολλά, πάρτα με λίγο χαρτί υγείας και φτάνει τόσο...

Και δεν χρειάζονταο προπλυση! Τις αφήνεις μέσα στον ειδικό σάκο και κάθε 2-3 μέρες πλύσιμο! Φτάνει. Είπαμε να απλουστεύσουμε τη ζωή μας....

Αν δεν τις ξεπλένεις στο τέλος της ημέρας δεν είναι πιο δύσκολο να πλυθούν μιας και φαντάζομαι ότι σε 2-3 ημέρες θα έχουν στεγνώσει / κολλήσει???

Σας ζάλισα λίγο... :oops:

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Συγνώμη που ξαναρωτάω αλλά μετά την πρόπλυση δεν τις στεγνώνεις? έτσι βρεγμένες τις αφήνεις μέσα στο σάκο?

Όχι δεν τις στεγνώνω αλλά το πλυντήριο μου τις στραγγίζει καλά στο πρόγραμμα του ξεβγάλματος.

Αν δεν τις ξεπλένεις στο τέλος της ημέρας δεν είναι πιο δύσκολο να πλυθούν μιας και φαντάζομαι ότι σε 2-3 ημέρες θα έχουν στεγνώσει / κολλήσει???

Αυτό έκανα στο γιο μου, το χειμώνα δεν είχα πρόβλημα αλλά το καλοκαίρι μύριζαν και πρασίνιζαν :oops:

Μόνο που πριν τις βάλω για πλύση στους 60 αντί για ξέβγαλμα τις έπλενα με κρύο νερό.

Διαφημίσεις

Βρε κορίτσια,να σας ρωτήσω...Δοκίμασα κι εγώ τις οικολογικές πάνες αλλά πέρα του ότι είναι πολύ χοντροκομμένες,κάθε φορά που έκανε τσίσα ο μικρός και τον είχα αγκαλιά,γινόμουν λούτσα!!:shock: Εσείς βολεύεστε δηλαδή,δεν διαπερνά το ύφασμα τα τσισάκια?

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Βρε κορίτσια,να σας ρωτήσω...Δοκίμασα κι εγώ τις οικολογικές πάνες αλλά πέρα του ότι είναι πολύ χοντροκομμένες,κάθε φορά που έκανε τσίσα ο μικρός και τον είχα αγκαλιά,γινόμουν λούτσα!!:shock: Εσείς βολεύεστε δηλαδή,δεν διαπερνά το ύφασμα τα τσισάκια?

Πες μας ποιες πάνες χρησιμοποιείς για να δούμε που είναι το πρόβλημα! Χοντροκομμένες είναι γιατί δεν έχουν τη χημικουρα των παμπερς, πως θα κρατήσουν την υγρασία διαφορετικά? Πέρα από αυτό, υπάρχουν διάφορες, άλλες χοντροκομμένες, άλλες όχι!

Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει annoula αυτές οπότε δεν μπορώ να σου πω. Αλλά γενικά ναι, τις έχουμε βολευτεί τις πάνες μας και δεν έχουμε διαρροές παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις όπου ούτε οι πάνες μιας χρήσης θεωρώ ότι θα άντεχαν.

Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε; Την εφαρμογή την έχεις κοιτάξει; Υπάρχει κενό στα μπουτάκια ή στην πλάτη; Τί απορρυπαντικό χρησιμοποιείς;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Δεν τις έχω χρησιμοποιήσει annoula αυτές οπότε δεν μπορώ να σου πω. Αλλά γενικά ναι, τις έχουμε βολευτεί τις πάνες μας και δεν έχουμε διαρροές παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις όπου ούτε οι πάνες μιας χρήσης θεωρώ ότι θα άντεχαν.

Θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη στο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε; Την εφαρμογή την έχεις κοιτάξει; Υπάρχει κενό στα μπουτάκια ή στην πλάτη; Τί απορρυπαντικό χρησιμοποιείς;

Απλά τα τσισάκια διαπερνούν κατευθείαν το ύφασμα!

n0tup2.png και θηλάζουμε!!!:D

06.02.2011 Ήρθες καρδιά μου...

Διαφημίσεις

Τότε μάλλον το αδιάβροχο βρακάκι που φοράς πάνω από τις lotties σου δεν είναι καλό. Διάβασε λίγο πιο πάνω, οι κοπέλες που προτιμούν τις fitted προτείνουν τα αγαπημένα τους. Ίσως να αξίζει να πάρεις έστω και ένα για να δεις αν θα σου κάνει διαφορά.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

κορίτσια να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζετε. Χρησιμοποιώ τους 3 τελευταίους μήνες υφασμάτινες πάνες και αλλάζω συνήθως ανα 3ωρο. Κάποιες φορές όμως η περιοχή πάνας της μικρής μου κοκκινίζει αρκετά. αυτό ακριβώς δεν θέλουμε να αποφύγουμε κ καταταλαιπωρούμαστε με τις υφασμάτινες πάνες??Γιατί συμβαίνει αυτό ξέρετε?

κορίτσια να ρωτήσω κάτι μήπως γνωρίζετε. Χρησιμοποιώ τους 3 τελευταίους μήνες υφασμάτινες πάνες και αλλάζω συνήθως ανα 3ωρο. Κάποιες φορές όμως η περιοχή πάνας της μικρής μου κοκκινίζει αρκετά. αυτό ακριβώς δεν θέλουμε να αποφύγουμε κ καταταλαιπωρούμαστε με τις υφασμάτινες πάνες??Γιατί συμβαίνει αυτό ξέρετε?

Μήπως δεν έχει σχέση με την πάνα, αλλά συμβαίνει ανάλογα με τη θέση του μωρού? Γιατί και εγώ έχω προσέξει πως όταν είναι στο ριλάξ κάποια ώρα, λόγω της ζώνης, κοκκινίζει ελαφρώς η περιοχή επειδή στην ουσία πιέζεται το ύφασμα στο δέρμα!

Γενικά δεν μου έχει τύχει σε άλλη φάση! Μήπως μένει αρκετή ώρα με βρεγμένη πάνα?

την αλλάζω ανα 3ωρο αν δεν υπάρξει πιο επίγουσα ανάγκη για αλλαγή. Εχω ακούσει για το urine burn -αν το γράφω σωστά - δηλ για ερεθισμό από συστατικά των ούρων κ πάει εκεί το μυαλό μου. Γνωρίζετε κάτι για αυτό?

Συμβαίνει λόγω της αμμωνίας που υπάρχει στα ούρα αλλά συνήθως ερεθίζει το δέρμα όταν η πάνα είναι πολύ βρεγμένη και για πολύ ώρα. Εκτός αν το μικρούλι σου έχει ευαίσθητη επιδερμίδα. Δοκίμασε να αλλάζεις πάνα στις 2,5 ώρες.

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Την καλησπέρα μου σε όλους!!!

Ξέρω ότι έχει ανοιχτεί παρόμοιο θέμα παλιότερα, αλλά θα ήθελα να το επεναφέρω!!! Ψάχνω για πάνες και θα ήθελα τη γνώμη όσων τις έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα! Διαβάζω για τις moltex και ψάχνοντας για καλύτερες τιμές σε σάιτ του εξωτερικού βρήκα και τις bambo nature, οι οποίες είναι και αυτές βιολογικές, βιοδιασπώμενες, χωρίς χλώριο κ.λ.π. Έχει κανείς σας άποψη επί του θέματος;

Μπορεις να δοκιμάσεις και τις nature babycare! Yπάρχουν και έρχονται ελλάδα:

http://www.beamingbaby.co.uk/ το οποίο έχει τιμή 3,99 λίρες για τις newborn Nature Babycare, 6,49 λίρες για τα υπόλοιπα μεγέθη Nature Babycare και 22 λίρες μεταφορικά μέχρι 30 κιλά. Οπότε ανάλογα και με τον αριθμό των πακέτων που μπορεί να παραγγείλει κάποιος διαμορφώνεται και η τιμή ανά πακέτο. Ανάλογα με την ισοτιμία ευρώ λίρας και όσο περισσότερα, τόσο φθηνότερα ανά τεμάχιο. έρχονται με κουριερ σπιτι.

http://www.cheeksandcherries.co.uk/ το οποίο έχει τιμή 3,99 λίρες για τις newborn Nature Babycare, 6,25 λίρες για τα υπόλοιπα μεγέθη Nature Babycare και μεταφορικά μέσω ταχυδρομειου

up to £30 - £2.95

£30 - £50 - £4.95

£50 - £80 - £7.95

£80 - £100 - £9.95

£100+ - £15.00 .

Οι συγκεκριμένες είναι οικολογικές βιοδιασπωμενες, αντέχουν όλο το βράδυ χωρίς ίχνος διαρροής, έχουν το καλό πως έχουν σούρα και στην πλάτη και μπροστά οπότε κακάκια δεν φεύγουν από την πλάτη, γενικά είναι απίστευτα καλές και οικονομικές!!! Επίσης σημαντικό, δεν προκαλούν ερεθισμό, σπάνια βάζουμε κρεμούλα! Κριτική για αυτές τις πάνες θα βρεις εδώ, στο μπλογκάκι μου ! :

http://oikodigos.blogspot.com/2011/05/nature-babycare.html

γιατί εδώ τις moltex τις βρίσκεις από 20 ευρώ και πάνω, οπότε δεν αξίζει!

επειδη το εχω ψαξει, αν θες κατι ρωτας! θα χαρω να βοηθησω!

Πάντως αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα των υφασμάτινων κορίτσια. Ενω δηλαδή να περνάω όλη την ταλαιπωρία με τις υφασμάτινες πλύσιμο, σιδέρωμα, μάζεμα κλπ-για να προσφέρω κάτι καλύτερο στο παιδί μου να εχω συνέχεια κοκκινίλες κ προβλήματα. Με τις απλές τύπου pambers δεν είχα.και είναι πραγματικά δύσκολο να αλλάζεις πάνα συχνότερα από το 3ωρο γιατί έτσι δεν προλαβαίνες ούτε μια βόλτα να το πας το μωρό κ πρέπει όλη μέρα αυτό να κάνεις. με απογοήτευσαν οι υφασμάτινες...

Πάντως αυτό είναι μεγάλο μειονέκτημα των υφασμάτινων κορίτσια. Ενω δηλαδή να περνάω όλη την ταλαιπωρία με τις υφασμάτινες πλύσιμο, σιδέρωμα, μάζεμα κλπ-για να προσφέρω κάτι καλύτερο στο παιδί μου να εχω συνέχεια κοκκινίλες κ προβλήματα. Με τις απλές τύπου pambers δεν είχα.και είναι πραγματικά δύσκολο να αλλάζεις πάνα συχνότερα από το 3ωρο γιατί έτσι δεν προλαβαίνες ούτε μια βόλτα να το πας το μωρό κ πρέπει όλη μέρα αυτό να κάνεις. με απογοήτευσαν οι υφασμάτινες...

Καλημέρα!! Οι υφασμάτινες μπορεί να έχουν κάποια προβληματάκια αλλά ξεπερνιούνται μην ανησυχείς. Δες στην σελίδα 9 είχα και εγώ το ίδιο πρόβλημα. Τα κορίτσια μου εξήγησαν ότι χρησιμοποιώ λάθος απορρυπαντικό και οι πάνες έχουν υπολλείματα από σαπούνι και γι' αυτό είχε το παιδί κοκκινίλες. Έκανα μια διαδικασία (stripping λέγεται) και δεν μου ξαναέκανε κοκκινίλα. Ποιες πάνες χρησιμοποιείς;; Εγώ με αυτές που έχω που είναι pocket αν έχω 2 επιθέματα μπορεί να βγάλει και όλη την νύχτα. Τις αλλάζω ανά τρίωρο και εγώ αλλά και να τις αφήσω παραπανω δεν έχω πρόβλημα συνήθως..

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Zouz, σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!!!:P Ήσουν παραπάνω από αναλυτική! Τις moltex τις έχω βρει σε πολύ καλή τιμή στο ebay το γερμανικό. 24,99 τα 3 πακέτα Χ 46 πάνες. 10,50 τα μεταφορικά. Το κακό με αυτές είναι ότι δεν έχουν newborn size που για μας είναι σημαντικό γιατί περιμένουμε διδυμάκια οπότε καταλαβαίνεις ότι χρειαζόμαστε τις πιο μικρές!!! Οπότε έψαχνα μια εναλλακτική για τον πρώτο μήνα!:) Εσείς τις έχετε δοκιμάσει τις moltex;

Τελικά παραγγείλαμε τις Nature Babycare από το πρώτο σάιτ που μας έστειλες, γιατί το δεύτερο-αν και μας έβγαινε χαμηλότερη η τιμή- δεν είχε stock!!! Το σημαντικό για μένα ήταν ότι άκουσα μια θετική γνώμη για αυτές τις πάνες! Ελπίζω να βολέψουν τα μπεμπάκια μας, όταν έρθουν με το καλό!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! Θα σου πω τις εντυπώσεις μου πρώτα ο Θεός σε κανένα μήνα!!!:P:p:p:p

Τσάμπα σιδερώνεις τις πάνες... Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος. Και το θέμα του απορυπαντικού είναι πάααααρα πολύ σημαντικό, σχετικά με τους ερεθισμούς. Για το stripping δες και στο blog μου:

EDIT ADMIN

Αυτό που λες για το σιδέρωμα το χω σκεφτεί κ γω αλλά τις σιδερώνω γιατί τις απλώνω έξω και έχουμε πληθώρα έντομα κλπ και δεύτερον είναι πολύ άγριες αν δεν τις σιδερώσω. Να σημειώσω ότι έχω πανάκια τύπου prefold με χωριστό βρακάκι...

Zouz, σε υπερευχαριστώ για τις πληροφορίες σου!!!!:P Ήσουν παραπάνω από αναλυτική! Τις moltex τις έχω βρει σε πολύ καλή τιμή στο ebay το γερμανικό. 24,99 τα 3 πακέτα Χ 46 πάνες. 10,50 τα μεταφορικά. Το κακό με αυτές είναι ότι δεν έχουν newborn size που για μας είναι σημαντικό γιατί περιμένουμε διδυμάκια οπότε καταλαβαίνεις ότι χρειαζόμαστε τις πιο μικρές!!! Οπότε έψαχνα μια εναλλακτική για τον πρώτο μήνα!:) Εσείς τις έχετε δοκιμάσει τις moltex;

Τελικά παραγγείλαμε τις Nature Babycare από το πρώτο σάιτ που μας έστειλες, γιατί το δεύτερο-αν και μας έβγαινε χαμηλότερη η τιμή- δεν είχε stock!!! Το σημαντικό για μένα ήταν ότι άκουσα μια θετική γνώμη για αυτές τις πάνες! Ελπίζω να βολέψουν τα μπεμπάκια μας, όταν έρθουν με το καλό!!! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!! Θα σου πω τις εντυπώσεις μου πρώτα ο Θεός σε κανένα μήνα!!!:P:p:p:p

Χαρά μου να βοηθήσω, αφού μπορώ! Με το καλό να υποδεχτείτε τα διδυμάκια σας!

Και εγώ στην αρχή που δεν το είχα ψάξει, για τις πρώτες μέρες πήρα τις moltex από εδώ 22 ευρώ το πακέτο!!!:shock: Ετσι μπορώ να πω αφού τις έχω δοκιμάσει πως και πάλι τις Nature Babycare προτιμώ. Είναι οι μόνες που έχω βρει με σούρα μπροστά και πίσω, που πίστεψέ με ειδίκα τους πρώτους μήνες με τις υδαρείς κενώσεις, είναι πραγματικός θησαυρός. Με τις κλασσικές αλλάζαμε και ρούχα μαζί με την πάνα, άσε που είχαμε διαρροές με τις καλύτερες και καλά του σούπερ μάρκετ, ακόμα και στα τσισάκια.

Το καλό με το πρώτο eshop είναι πως έρχονται με κουριερ, η κούτα στο σπίτι! επίσης αν θες μπορείς να δοκιμάσεις και τα μωρομάντηλα της ίδιας εταιρείας, πολύ καλά!

Εγώ αν και χρησιμοποιώ κατά κύριο λόγο υφασμάτινες, κάνω το πλάνο μου τι θα χρειαστώ και στοκάρω οπότε να γλυτώνω μεταφορικά!

Ένα θα σου πω, η μαμά μου έχοντας μεγαλώσει τις δίδυμες ανιψιές με πάμπερς, ενθουσιάστηκε με αυτές γιατί εκτός του ότι δεν ερεθίζουν καθόλου, δεν χρειάζεται να πετάει στο μπαλκόνι τις πάνες μετά την αλλαγή μιας και δεν μυρίζουν όπως οι κλασσικές! :lol:

Zouz μου, σε ευχαριστώ πάρα πολύ ξανά!!! Είσαι πολύ ενθαρρυντική! Τις αναμένουμε τις πάνες! Ελπίζω να έρθουν εντός των ημερών...και να μας βολέψουν όπως κι εσάς!!!:P:-P:-P

Θα σου πω τις εντυπώσεις μου!!!

και εγώ τις nature babycare χρησιμοποιώ και είμαι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ευχαριστημένη:D:D:D:D:D:D

η κουνιάδα μου χρησιμοποιεί τις moltex και είναι και αυτή εξίσου ευχαριστημένη

άλλα εγώ τις παίρνω από εδώ http://www.ubershop.co.uk/nappies/productDetails.php?code=nappies&id=1483&name=Nature%20Babycare%20Nappies%20-%20Pull%20on%20Pants%20-%20Maxi%20/%20Maxi%20Plus%20size%204γιατί έχει απίστευτη ποικιλία βιο/οικολογικών προϊόντων και παίρνω και άλλα πράγματα μαζί. προχθές μου ήρθαν 2 κουταρες με 20

λιρες μεταφορικά

για δες αυτήν την προσφορά:

http://www.ubershop.co.uk/nappies/productDetails.php?code=newborn&id=1418&name=Nature%20Babycare%20Nappies%20-%20Newborn%20-%20Size%201%20%20**Value%20Pack%20**%20%204%20packs

02/6/07 γίναμε ένα

16/6/08 πρώτο θαυματακι 30/4/10 δεύτερο θαυματακι

Καληνύχτα Ελλάδα,ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης. Καλό ταξίδι Σωκράτη 19.7.2010

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...