Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

παρέλαβα τις organic bumginius σήμερα.Πολύ όμορφες,όχι υπερβολικά χοντρές και πολύ απαλές.Προβληματίζομαι όμως πως θα στεγνώνουν σε αυτή την πόλη που βρέχει 360 μέρες το χρόνο:cool:

Ζω Αγγλία. Πας κοντρίτσα; :lol:

Χωρίς πλάκα, αν ζεις σε πολυκατοικία και έχεις άλλο όροφο από πάνω σου να σκεπάζει το μπαλκόνι σου, θα δεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμη και τις βροχερές μέρες. Αν ζεις σε μονοκατοικία (όπως εγώ τώρα) και είσαι αναγκασμένη να τις στεγνώνεις εντός σπιτιού χωρίς καλοριφέρ μιας που είναι καλοκαίρι, μπορείς να δοκιμάσεις να ξηλώσεις μια από τις ραφές που στερεώνουν τα 2 υφασμάτινα φύλλα όπως δείχνει αυτό το άρθρο. Θα σου μειώσει το χρόνο κατά πολύ. Αν δεν θέλεις να το κάνεις, μπορείς απλά να τις γυρίζεις μέσα-έξω όταν τις απλώνεις.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ζω Αγγλία. Πας κοντρίτσα; :lol:

Χωρίς πλάκα, αν ζεις σε πολυκατοικία και έχεις άλλο όροφο από πάνω σου να σκεπάζει το μπαλκόνι σου, θα δεις ότι δεν θα έχεις πρόβλημα ακόμη και τις βροχερές μέρες. Αν ζεις σε μονοκατοικία (όπως εγώ τώρα) και είσαι αναγκασμένη να τις στεγνώνεις εντός σπιτιού χωρίς καλοριφέρ μιας που είναι καλοκαίρι, μπορείς να δοκιμάσεις να ξηλώσεις μια από τις ραφές που στερεώνουν τα 2 υφασμάτινα φύλλα όπως δείχνει αυτό το άρθρο. Θα σου μειώσει το χρόνο κατά πολύ. Αν δεν θέλεις να το κάνεις, μπορείς απλά να τις γυρίζεις μέσα-έξω όταν τις απλώνεις.

ζω Γιάννενα........τύφλα να έχει το Λονδίνο.......:mad::mad:

πολύ καλή ιδέα..... όμως θα μένουν σταθερά τα φύλλά απο μέσα???????ή θα γλυστρανε κ θα τα ψάχνουμε.??σε μονοκατοικία είμαι κ δυστυχώς τα πηγαίνω μέσα έξω τα ρούχα για να στεγνώσουν:mad::mad:

πάντως ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς με τις πάνες;)

9Onsp3.png

ζω Γιάννενα........τύφλα να έχει το Λονδίνο.......:mad::mad:

πολύ καλή ιδέα..... όμως θα μένουν σταθερά τα φύλλά απο μέσα???????ή θα γλυστρανε κ θα τα ψάχνουμε.??σε μονοκατοικία είμαι κ δυστυχώς τα πηγαίνω μέσα έξω τα ρούχα για να στεγνώσουν:mad::mad:

πάντως ενθουσιαστήκαμε οικογενειακώς με τις πάνες;)

Ναι, βρε. Ξηλώνεις μόνο την από πάνω ραφή και τα φύλλα παραμένουν στη θέση τους από την κάτω ραφή. Πολλές πάνες είναι ραμμένες με αυτό τον τρόπο εξ'αρχής, για παράδειγμα οι imse vimse all-in-one και οι tots bots από bamboo. Δοκίμασε με μια πρώτα και αν βολευτείς κάντο και στις άλλες.

Πάντως, για να μην απογοητευτείς, μην περιμένεις την καλύτερη εφαρμοφή σε νεογέννητο. Εμείς τις φορέσαμε σχεδόν από 3 μηνών γιατί στην αρχή είχαμε διαρροές από τα μπουτάκια. Έκτοτε όμως έχουν την καλύτερη εφαρμογή από όλες τις υπόλοιπες για μας.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Ξήλωνε ξήλωνε... Δεν υπάρχει καλύτερη λύση γιατί αλλιώς κάνουν αιώνες να στεγνώσουν!

Συμφωνώ με την Peekaboo απόλυτα...

Κι εγώ έτσι έκανα σε όλες αυτές τις All-in-one

Διαφημίσεις

Την καλησπέρα μου σε όλους!!!

Ξέρω ότι έχει ανοιχτεί παρόμοιο θέμα παλιότερα, αλλά θα ήθελα να το επεναφέρω!!! Ψάχνω για πάνες και θα ήθελα τη γνώμη όσων τις έχουν χρησιμοποιήσει πρόσφατα! Διαβάζω για τις moltex και ψάχνοντας για καλύτερες τιμές σε σάιτ του εξωτερικού βρήκα και τις bambo nature, οι οποίες είναι και αυτές βιολογικές, βιοδιασπώμενες, χωρίς χλώριο κ.λ.π. Έχει κανείς σας άποψη επί του θέματος;

Κοριτσια γεια σας,

καταρχην συγχαρητηρια για ολα οσα λετε και μαθαινουμε και εμεις.

Εχω και εγω ενα πριγκηπα και θα ηθελα να του παρω οικολογικες πανουλες

δυστυχως ομως δεν εχω την πολυτελεια χρονου να διαβασω ολες τις σελιδες σας.

Απο τα λιγα που διαβασα ειδα οτι πολλες προτιματε τις bumgenius.

Θα ηθελα οποια μανουλα μπορει να μου πει πως τις επιλεγουμε?

δηλ.να προτιμησω one size,ο μικρος ειναι αδυνατος γενικα,ή να παρω συγκεκριμενο νουμερο?

Ειναι καλυτερες αυτες με ενσωματωμενο το πανακι ή καλυτερα να τα παρω ξεχωριστα?

Οταν τις παρω θελουν καποια προετοιμασια?

Διαβασα κατι για soap nuts και δεν το πολυκαταλαβα.

Θα τις πλενω με συγκεκριμενο απορρυπαντικο και σε συγκεκριμενη θερμοκρασια?

Οποια μανουλα θελει μπορει να μου προτεινει και αλλη μαρκα που εχει χρησιμοποιησει και ξερει τα υπερ και τα κατα.

Δυστυχως το ξαναλεω δεν εχω ευκαιρια χρονου να διαβασω ολα οσα γραφετε γι'αυτο και σας ζαλιζω.

Συγνωμη για το σεντονι σας κουρασα το ξερω.

Οποια μανουλα μπορει να με βοηθησει θα ημουν ευγνωμων.

Χιλια συγνωμη και παλι.

Κοριτσια γεια σας,

Απο τα λιγα που διαβασα ειδα οτι πολλες προτιματε τις bumgenius. Από την δική μου εμπειρία, τις προτιμώ για την ευκολία στη χρήση τους, καθώς και για τα φυσικά υλικά κατασκευής αλλά και την ανθεκτικότητά τους. Σε φόρουμ του εξωτερικού τις ξεχωρίζουν και για την καλή μεταπωλητική τους αξία, πολλοί γονείς πουλάνε τις πάνες τους όταν πλέον δεν τις χρειάζονται!

δηλ.να προτιμησω one size,ο μικρος ειναι αδυνατος γενικα,ή να παρω συγκεκριμενο νουμερο? Οι πάνες one size είναι πιο ευέλικτες και οικονομικές, καθώς δεν χρειάζεται να πάρεις διαφορετικά νούμερα, παίρνεις από την αρχή έναν αριθμό πανών. Οπότε συμφέρει οικονομικά και δεν χρειάζεται να ανησυχείς κάθε φορά που το παιδί μεγαλώνει να πάρεις καινούριες. Και η δική μου μικρή θεωρείται ψηλολιγνη και μια χαρά μας έρχονται οι συγκεκριμένες! Επίσης πολλοί, όπως και εγώ, επιλέγουν κλείσιμο με κουμπάκια και όχι σκρατσ, γιατί αφενός είναι πιο δύσκολο για το παιδί μεγαλώνοντας να μάθει να τις ανοίγει, αφετέρου γιατί είναι πιο ανθεκτικές στη φθορά και δεν χρειάζεται να τα κλείνεις όταν τα βάζεις στο πλυντήριο. Το σκρατσ κολλάει στις πάνες και τις φθείρει και φθείρεται, αν δεν το κλείσεις!

Ειναι καλυτερες αυτες με ενσωματωμενο το πανακι ή καλυτερα να τα παρω ξεχωριστα? το καθένα έχει τα συν και τα πλην. Με το ενσωματωμένο πανάκι δεν έχεις να βγάζεις τα επιθέματα πριν το πλυντήριο και να τα επανατοποθετείς πριν τη χρήση, ενώ αυτές με το ενσωματωμένο καθυστερούν στο στέγνωμα

Οταν τις παρω θελουν καποια προετοιμασια? Ανάλογα με το ποιες θα επιλέξεις, θα πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες προετοιμασίας.. Συνήθως αυτές που έχουν φυσικά υλικά, χρειάζονται 3-7 φορές πλύση αρχικά για να αυξήσουν την απορροφητικότητά τους, αλλά και αυτό ξεπερνιέται με το να τις χρησιμοποιείς αλλά να έχεις το νου σου να τις αλλάζεις πιο συχνά στην αρχή.

Διαβασα κατι για soap nuts και δεν το πολυκαταλαβα.Είναι φυσικοί καρποί που έχουν σαπωνίνη, κατάλληλοι για τις πάνες. Οικονομικοί και πολύ εύκολοι στη χρήση. Εγώ τους χρησιμοποιώ για όλα τα βρεφικά και όχι μόνο!

Θα τις πλενω με συγκεκριμενο απορρυπαντικο και σε συγκεκριμενη θερμοκρασια?Θα σου πρότεινα τους καρπούς ως εύκολη λύση, για να μην ψάχνεις ποιο απορρυπαντικό δεν θα σου αφήνει υπολείμματα που δημιουργούν πρόβλημα στην απορροφητικότητα. Εγώ επιλέγω να πλένω στους 60 γιατί έτσι απολυμαίνονται πλήρως, και με λιακάδα εξαφανίζονται όλοι οι λεκέδες!

Οποια μανουλα θελει μπορει να μου προτεινει και αλλη μαρκα που εχει χρησιμοποιησει και ξερει τα υπερ και τα κατα.

Δυστυχως το ξαναλεω δεν εχω ευκαιρια χρονου να διαβασω ολα οσα γραφετε γι'αυτο και σας ζαλιζω.

Χιλια συγνωμη και παλι.

Αν θες μπορείς να δεις και τα αρθράκια μου σχετικά με τις πάνες μας για να πάρεις μια ιδέα εδώ και εδώ!

Εύχομαι να σε βοήθησα!

Αν θες μπορείς να δεις και τα αρθράκια μου σχετικά με τις πάνες μας για να πάρεις μια ιδέα εδώ και εδώ!

Εύχομαι να σε βοήθησα!

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες

ησουν κατατοπιστικοτατη.

Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο?

Απο που τις αγορασες και αν εχεις αγορασει και κατι

εξτρα για τις πανες π.χ.πανακια ή δε ξερω και εγω τι αλλο.

Σκεφτομαι για αρχη να αγορασω 10 και βλεπω στη πορεια.

Αληθεια τις πανες οταν λερωνονται απο κακακια τις

ξεπλενουμε πρωτα-και αν ναι πως,με τι απορρυπαντικο?-

και μετα τις βαζουμε στο πλυντηριο με τους καρπους?

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις σε ζαλισα το ξερω.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για ολα παντως.

Ξεχασα να ρωτησω και κατι ακομα,soap nuts απο που παραγγελνουμε?

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες

ησουν κατατοπιστικοτατη.

Να σε ρωτησω και κατι τελευταιο?

Απο που τις αγορασες και αν εχεις αγορασει και κατι

εξτρα για τις πανες π.χ.πανακια ή δε ξερω και εγω τι αλλο. Τις πρώτες 10 τις πήρα από το mybabycenter.gr αλλά πλέον δεν φέρνει πάνες. Το babyseeds.gr τις έχει, η κοπέλα είναι πολύ εξυπηρετική, αλλά όταν τις έψαχνα εγώ δεν είχε ανοίξει ακόμα! Τις άλλες 12 από ebay, μου ηρθαν και φθηνότερα (216 ευρώ με τα μεταφορικά!) Και τις άλλες δυο που είναι tots bots easyfit από το fill your pants.co.uk αλλά πέρα από το ότι είναι όμορφες δεν με ικανοποιήσαν όσο οι άλλες. Τα φύλλα μιας χρήσης είναι της Lollipop και πλέον δεν τα βρίσκω Ελλάδα, οπότε ψάχνω από που θα πάρω όταν μου τελειώσει το στοκ!

Σκεφτομαι για αρχη να αγορασω 10 και βλεπω στη πορεια. Καλή σκέψη, μπορείς και λιγότερες και αν σου κάνουν παίρνεις πακέτο!

Αληθεια τις πανες οταν λερωνονται απο κακακια τις

ξεπλενουμε πρωτα-και αν ναι πως,με τι απορρυπαντικο?- Εγώ δεν τις ξεβγάζω, δεν χρειάζεται! Με τα φύλλα φεύγουν τα περισσότερα, και αν θηλάζεις τότε όπως είναι μπαίνουν στον κάδο. Κάνεις μια πρόπλυση, εγώ βάζω το σύντομο πρόγραμμα με κρύο νερό, και μετά εντατικό στους 60, με τους καρπούς! Αργότερα με τις στερεές, οι κενώσεις είναι ακόμα πιο συμπαγείς οπότε με το φύλλο όπως είναι το πετάς και την πάνα στον κάδο μέχρι να πλυθεί!Τα φύλλα είναι λεπτά, οπότε λεκέδες θα έχεις, αλλά όπως είπα με τον ήλιο φεύγουν τα πάντα!

και μετα τις βαζουμε στο πλυντηριο με τους καρπους?Ναί, εγώ βάζω περίπου 6 ολόκληρους καρπούς στο πάνινο σακουλάκι το οποίο μπαίνει κατευθείαν στον κάδο. Κάνω και ένα εξτρα ξέβγαλμα με κρυο, γιατί ανακάλυψα πως το δικό μου πλυντήριο ξεβγάζει με ότι θερμοκρασία έχω επιλέξει αρχικά, οπότε συνεχιζε στην ουσία την πλυση. Οι καρποί σε κρύο νερό δεν βγάζουν σαπούνι, οπότε δεν χρειάζεται να τους βγάλεις από τον κάδο.

Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις σε ζαλισα το ξερω.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για ολα παντως.

Ξεχασα να ρωτησω και κατι ακομα,soap nuts απο που παραγγελνουμε?Έχει το mybabycenter.gr, ecofamily.gr, ecobaby.gr! Διαλέγεις και παίρνεις!

Ότι άλλο χρειαστείς ρωτάς! ;)

Διαφημίσεις

μην διανοηθείς να παραγγείλεις απο το ecobaby.gr!

η κοπέλα είναι απαράδεκτη....εχω παραγγείλει κ πληρώσει μέσω τράπεζας απο 26/5, δεν παραλάβει ακόμα κ οταν πήρα τηλ γιατι δεν απαντούσε στα mail μου βαριόταν κ να μου μιλήσει.

9Onsp3.png

zouz καλημερα,

ηρθα παλι πρωι-πρωι και κυριακατικα να σε ζαλισω:rolleyes:.

http://www.green-me.co.uk/bumgenius_aio.php?nappy=bumgenius_organic_aio_nappy αυτες ειναι οι πανουλες σωστα?

Τα φυλλα πως τα ψαχνεις?(χαζη ερωτηση το ξερω:()

Πως ειναι περιπου και πως τα χρησιμοποιεις?

Αληθεια ιδρωνουν τα ποπακια τους με αυτες τις πανες γιατι

εμεις με τις πανες απο τον ιδρωτα γεμιζουμε σπυρακια:(.

zouz καλημερα,

ηρθα παλι πρωι-πρωι και κυριακατικα να σε ζαλισω:rolleyes:.

http://www.green-me.co.uk/bumgenius_aio.php?nappy=bumgenius_organic_aio_nappy αυτες ειναι πανουλες σωστα?Σωστά! Και το συγκεκριμένο στέλνει και Ελλάδα!

Τα φυλλα πως τα ψαχνεις?(χαζη ερωτηση το ξερω:() Βάλε αναζήτηση για lollipop flushable liners. τα έχω βρει εδω, αλλά δεν έχω παραγγείλει ακόμα, οπότε δεν ξέρω να σου πω

Πως ειναι περιπου και πως τα χρησιμοποιεις?Φαντάσου ένα φύλλο όπως το χαρτί κουζίνας αλλά πιο λεπτό, το οποίο απλά ακουμπάς πάνω στην πάνα, είναι πολύ απλό!

Αληθεια ιδρωνουν τα ποπακαι τους με αυτες τις πανες γιατι

εμεις με τις πανες απο τον ιδρωτα γεμιζουμε σπυρακια:(.Όχι, δεν ιδρώνουμε, ούτε καν κοκινίζουμε, δεν έχουμε πάθει ποτέ σύγκαμα και δεν χρησιμοποιούμε κρέμα αλλαγής! Δεν χρειάζεται! Είναι πολύ άνετα με τις υφασμάτινες, δεν έχουμε θέματα λόγω της ζέστης!

Για το ecobaby συμφωνώ, είναι απίστευτα αντιεπαγγελματίες! Εγώ ζήτησα καλύτερη τιμή για να πάρω 14 πάνες και μου απάντησε να πάρω τις 10 με έκπτωση και τις 4 χωρίς! 290 ευρώ θα τους έσκαγα και τους φάνηκαν λίγα για να μου κάνουν και έκπτωση! Άσε που τις οικολογικές μιας χρήσης που από Αγγλία μου ήρθαν γύρω στα 9 ευρώ το πακέτο, αυτοί τις πουλάνε 16 ευρώ!!! Τόσα τους λείπουν!

Για το ecobaby συμφωνώ, είναι απίστευτα αντιεπαγγελματίες! Εγώ ζήτησα καλύτερη τιμή για να πάρω 14 πάνες και μου απάντησε να πάρω τις 10 με έκπτωση και τις 4 χωρίς! 290 ευρώ θα τους έσκαγα και τους φάνηκαν λίγα για να μου κάνουν και έκπτωση! Άσε που τις οικολογικές μιας χρήσης που από Αγγλία μου ήρθαν γύρω στα 9 ευρώ το πακέτο, αυτοί τις πουλάνε 16 ευρώ!!! Τόσα τους λείπουν!

Σ'ευχαριστω παρα πολυ zouz.

Νομιζω οτι τωρα ειμαστε ετοιμοι να παραγγειλουμε αν και

περιμενουμε απαντηση απο το green-me γιατι απο χρωματα εχει μονο

λευκο και κιτρινο(ηθελα και κανα σιελακ βλεπειςι:D).

Περιμενε ο μπαμπας μας την απαντηση σου πως και πως για να

ξεκινησει τις αγορες για τον πριγκηπα του.

Σε ευχαριστω και παλι παρα πολυ.

Να χαιρεσαι το ζουζουνι σου.

Τα φυλλα πως τα ψαχνεις?(χαζη ερωτηση το ξερω:()

Πως ειναι περιπου και πως τα χρησιμοποιεις?

Αληθεια ιδρωνουν τα ποπακια τους με αυτες τις πανες γιατι

εμεις με τις πανες απο τον ιδρωτα γεμιζουμε σπυρακια:(.

Καλύτερα το καλοκαίρι τουλάχιστον να αποφεύγεις τα φύλλα αυτά και ν΄αφήσεις το πωπουδάκι του μωρού ν' αγγίζει το φυσικό ύφασμα.

Για το Ecobaby τα έχουμε ξαναπει σε διάφορα τόπικ, αν σας πω τι συζήτηση είχα με τον κύριο-έξυπνο του μαγαζιού θα τραβάτε τα μαλλιά σας με την αγένεια τους!

Πολλές κοπέλες είχανε προβλήματα μ' αυτούς, μακρυά!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Καλύτερα το καλοκαίρι τουλάχιστον να αποφεύγεις τα φύλλα αυτά και ν΄αφήσεις το πωπουδάκι του μωρού ν' αγγίζει το φυσικό ύφασμα.

Για το Ecobaby τα έχουμε ξαναπει σε διάφορα τόπικ, αν σας πω τι συζήτηση είχα με τον κύριο-έξυπνο του μαγαζιού θα τραβάτε τα μαλλιά σας με την αγένεια τους!

Πολλές κοπέλες είχανε προβλήματα μ' αυτούς, μακρυά!

Ελεγα να τα χρησιμοποιω για τα κακακια του κυριως για να αποφευγω

το εξτρα ξεβγαλμα.

Θεωρεις δηλ οτι ειναι καλυτερα να μη τα βαζω?

Στο κατω κατω δεν παθαινω και τιποτα με το να ξεβγαζω τις πανες

του μικρου,μη τρελλαινομαι κιολας!

Σ'ευχαριστω πολυ.

Εγώ στο τέλος της ημέρας ξεβγάζω τις πάνες στο πλυντήριο και τις πλένω μια στις τρεις μέρες τώρα που η κορή μου μεγάλωσε.

Για τα μωράκια που θηλάζουν τα φύλλα αυτά είναι άχρηστα εφόσον τα κακάκια τους είναι υγρά και ξεπλένονται πολύ εύκολα.

Και για τα πιο μεγάλα παιδάκια δεν είναι απαραίτητα, απλά τινάζεις την πάνα στην τουαλέτα και μετά τη ρίχνεις στο πλυντήριο για ξέβγαλμα.

Απλά γλιτώνεις τους λεκέδες με τα φύλλα αυτά, οι οποίοι όμως βγαίνουνε εύκολα αν τις απλώσεις στον ήλιο.

Στο γιο μου τα χρησιμοποιούσα ενώ τώρα στην κόρη μου το σκέφτηκα καλύτερα και είπα ότι είναι κρίμα να μην αγγίζει το δερματάκι του μωρού στο βιολογικό ύφασμα, έτσι δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ.

Εγώ στο τέλος της ημέρας ξεβγάζω τις πάνες στο πλυντήριο και τις πλένω μια στις τρεις μέρες τώρα που η κορή μου μεγάλωσε.

Για τα μωράκια που θηλάζουν τα φύλλα αυτά είναι άχρηστα εφόσον τα κακάκια τους είναι υγρά και ξεπλένονται πολύ εύκολα.

Και για τα πιο μεγάλα παιδάκια δεν είναι απαραίτητα, απλά τινάζεις την πάνα στην τουαλέτα και μετά τη ρίχνεις στο πλυντήριο για ξέβγαλμα.

Απλά γλιτώνεις τους λεκέδες με τα φύλλα αυτά, οι οποίοι όμως βγαίνουνε εύκολα αν τις απλώσεις στον ήλιο.

Στο γιο μου τα χρησιμοποιούσα ενώ τώρα στην κόρη μου το σκέφτηκα καλύτερα και είπα ότι είναι κρίμα να μην αγγίζει το δερματάκι του μωρού στο βιολογικό ύφασμα, έτσι δεν τα χρησιμοποιήσαμε ποτέ.

Οντως εχεις δικιο.

Ετσι κι αλλιως εμεις δεν θηλαζουμε πλεον αρα και εγω θα τιναζω

την πανα στην τουαλετα.

Για να τις ξεβγαλεις χρησιμοποιεις καποιο βιολογικο

προιον ή με σκετο νερο?

Οντως εχεις δικιο.

Ετσι κι αλλιως εμεις δεν θηλαζουμε πλεον αρα και εγω θα τιναζω

την πανα στην τουαλετα.

Για να τις ξεβγαλεις χρησιμοποιεις καποιο βιολογικο

προιον ή με σκετο νερο?

Εμένα πάντως που ο μικρός τρώει το φαγάκι που τρώμε και εμείς δεν έχει πάντα κ@κ@κια που να μπορείς απλά να τα τινάζεις στην τουαλέτα (δεν χρειάζεται να γίνω πιο παραστατική, έτσι; ). Τα χαρτάκια δεν είναι για να αποφύγεις το ξέβγαλμα, αλλά για να μπορείς να πετάξεις στα σκουπίδια το μεγαλύτερο μέρος των απορριμάτων. Βάζοντας λερομένες πάνες στο πλυντήριο μας 20 μήνες τώρα δεν με λες συγχασιάρα, αλλά προτιμώ χίλιες φορές ότι μπορώ να αφαιρέσω πριν μπει η πάνα στο πλυντήριο να το αφαιρώ.

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τα liners Little Green Earthlets Ultra από το babykind.co.uk και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θα σου πρότεινα να πάρεις 1 ρολό (όχι απαραίτητα αυτό, οποιοδήποτε σου αρέσει) και να δοκιμάσεις τη διαφορά με και χωρίς liner για 1-2 μέρες. Το πολύ πολύ αν αποφασίσεις να μην τα χρησιμοποιείς, να έχεις πετάξει 4-5 ευρώ.

p7hgp3.png3NPP.png

Εμένα πάντως που ο μικρός τρώει το φαγάκι που τρώμε και εμείς δεν έχει πάντα κ@κ@κια που να μπορείς απλά να τα τινάζεις στην τουαλέτα (δεν χρειάζεται να γίνω πιο παραστατική, έτσι; ). Τα χαρτάκια δεν είναι για να αποφύγεις το ξέβγαλμα, αλλά για να μπορείς να πετάξεις στα σκουπίδια το μεγαλύτερο μέρος των απορριμάτων. Βάζοντας λερομένες πάνες στο πλυντήριο μας 20 μήνες τώρα δεν με λες συγχασιάρα, αλλά προτιμώ χίλιες φορές ότι μπορώ να αφαιρέσω πριν μπει η πάνα στο πλυντήριο να το αφαιρώ.

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τα liners Little Green Earthlets Ultra από το babykind.co.uk και είμαι πολύ ευχαριστημένη. Θα σου πρότεινα να πάρεις 1 ρολό (όχι απαραίτητα αυτό, οποιοδήποτε σου αρέσει) και να δοκιμάσεις τη διαφορά με και χωρίς liner για 1-2 μέρες. Το πολύ πολύ αν αποφασίσεις να μην τα χρησιμοποιείς, να έχεις πετάξει 4-5 ευρώ.

Αυτο ειχα σκοπο να κανω να σου πω την αληθεια απλα το ψιλοσκεφτομουνα αλλα οπως λες και εσυ το πολυ πολυ να εχω πεταξει 5 ευρω,εδω τα πεταμε αλλου κι αλλου και για το παιδι δεν τα σκεφτομαι καν.

Θα τα παρω και στην πραξη θα δω τη θα με βολεψει να κανω.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ παντως για τη συμβουλη.

Για να καταλάβω, όταν θυλάζουμε δεν ξεπλένουμε καθόλου τις πάνες πχ στο νηπτήρα? τη βγάζω από το μωρό και τη πετάω στον κουβά και στο τέλος της ημέρας βάζω "ξέβγαλμα" στο πλυντήριο? και μετά? τις αφήνεις εκεί, έτσι βρεγμένες μέχρι να βάλεις κανονική πλύση? ή τις απλώνουμε / στεγνώνουμε και μετά όταν μαζευτούν βάζουμε την κανονική πλύση?. Και μετά όταν αρχίσει η στερεα τροφή αδειάζουμε στη λεκάνη τα πολλά και μετά πάλι η ίδια διαδικασία? ... Έχω μπερδευτεί λιγάκι...:-(

SSvbp3.pngjuBIp2.png

Αυτο ειχα σκοπο να κανω να σου πω την αληθεια απλα το ψιλοσκεφτομουνα αλλα οπως λες και εσυ το πολυ πολυ να εχω πεταξει 5 ευρω,εδω τα πεταμε αλλου κι αλλου και για το παιδι δεν τα σκεφτομαι καν.

Θα τα παρω και στην πραξη θα δω τη θα με βολεψει να κανω.

Σ'ευχαριστω παρα πολυ παντως για τη συμβουλη.

Πίστεψε με, αν δοκιμάσεις να ξεβγάλεις μια πάνα με κακάκια θα καταλάβεις γιατί πρέπει να βάλεις χαρτάκι-liner! Ειδικά αν πάρεις Bumgenius που έχει πάνω στην επιφάνεια τα απορροφητικά πανάκια, άρα ένα σωρό εσοχές... θα καταλάβεις τί σπουδαίο πράγμα είναι το χαρτάκι. (όχι τα 5 ευρώ δε θα λυπηθείς, αλλά θα ήθελες να έχεις παραγγείλει κι άλλα!)

Σχετικά με τα soapnuts, πολλές μεγάλες εταιρείες λένε ότι αφήνουν επίσης κατάλοιπα, όπως και το πράσινο σαπούνι. Έχουν όμως αντιβακτηριδιακή δράση, είναι η άληθεια!

Καλή αρχή κορίτσι....

Για να καταλάβω, όταν θυλάζουμε δεν ξεπλένουμε καθόλου τις πάνες πχ στο νηπτήρα? τη βγάζω από το μωρό και τη πετάω στον κουβά και στο τέλος της ημέρας βάζω "ξέβγαλμα" στο πλυντήριο? και μετά? τις αφήνεις εκεί, έτσι βρεγμένες μέχρι να βάλεις κανονική πλύση? ή τις απλώνουμε / στεγνώνουμε και μετά όταν μαζευτούν βάζουμε την κανονική πλύση?. Και μετά όταν αρχίσει η στερεα τροφή αδειάζουμε στη λεκάνη τα πολλά και μετά πάλι η ίδια διαδικασία? ... Έχω μπερδευτεί λιγάκι...:-(

Κατά τον ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ θηλασμό, τα κακακια είναι υδατοδιαλυτά, άρα μπορείς να βάζεις τις πάνες κατευθείαν στο πλυντήιρο. Αν είναι πολλά, πάρτα με λίγο χαρτί υγείας και φτάνει τόσο...

Και δεν χρειάζονταο προπλυση! Τις αφήνεις μέσα στον ειδικό σάκο και κάθε 2-3 μέρες πλύσιμο! Φτάνει. Είπαμε να απλουστεύσουμε τη ζωή μας....

Κοριτσια γεια σας,

Απο τα λιγα που διαβασα ειδα οτι πολλες προτιματε τις bumgenius.

δηλ.να προτιμησω one size,ο μικρος ειναι αδυνατος γενικα,ή να παρω συγκεκριμενο νουμερο?

Ειναι καλυτερες αυτες με ενσωματωμενο το πανακι ή καλυτερα να τα παρω ξεχωριστα?

Οταν τις παρω θελουν καποια προετοιμασια?

Διαβασα κατι για soap nuts και δεν το πολυκαταλαβα.

Θα τις πλενω με συγκεκριμενο απορρυπαντικο και σε συγκεκριμενη θερμοκρασια?

Χιλια συγνωμη και παλι.

Λοιπόν, δες στο blog μου γενικά οδηγίες χρήσης, πριν, μετά..... ότι θέλεις.

Εκτός από τις bumgenius και όλες τις all-in-one πάνες, θα έλεγα να σκεφτόσουν και τις πάνες με επιπλέον βρακάκι. Δοκίμασα τις bambinex bamboo κι η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ καλές. Μου άρεσε που το βρακάκι ξαναχρησιμοποιείται (αν θέλεις παίρνεις σκέτα βρακάκια από άλλες εταιρείες, μάλλινα, fleece, βαμβακερά.!) Η πάνα είναι "πτυσσόμενη" για πολλά μεγέθη. Αν δε θέλεις one size έχεις πολυ περισσότερες επιλογές.

Η καλύτερη λύση πάντως, νομίζω ότι είναι οι prefold: το παλιό καλό πανάκι με βρακάκι από πάνω.....Πίστεψε με έχω δοκιμάσει πάααααρα πολλές... Για το blog. Αν και τώρα αρχίζω να γράφω για όλες αυτές......

Άρα: Πάρε 1-2 διαφορετικά είδη και μην ξοδέυεις όλα τα λεφτά σου για μία μάρκα κατευθείαν....Εξαρτάται τί βολεύει κι εσένα!

Dari χρησιμοποιώ υφασμάτινες πάνες στα παιδιά μου τέσσερα χρόνια τώρα και ποτέ δεν έχω ξεπλύνει πάνα στο νιπτήρα!

Είτε θηλάζανε αποκλειστικά είτε όχι πάντα μαζεύω τις πάνες στον ειδικό κουβά και στο τέλος της μέρας τις ξεβγάζω στο πλυντήριο (27 λεπτά διαρκεί το ξέβγαλμα στο δικό μου πλυντήριο).

Μετά τις βάζω σε αδιάβροχο σάκο (έχω δυο από το Babykind) τον οποίο βάζω έξω στο μπαλκόνι σ' ένα μεγάλο κάδο με πετάλ από το ΙΚΕΑ που πήρα γι' αυτό το σκοπό.

Όταν μαζευτούν αρκετές βάζω πλύση στους 60 με soap nuts, λίγο βόρακα και λίγη σόδα (washing soda - ανθρακικό νάτριο, παλιά έβαζα baking soda - διττανθρακικό νάτριο).

Ναι, όταν αρχίσουνε οι στερεές απλά τινάζεις τα πολλά στην τουαλέτα, ό,τι και να μείνει πάνω ξεπλένεται εύκολα στο πλυντήριο.

Όταν έβαζα τα χαρτάκια στο γιο μου δεν μ' άρεσε που έβλεπα ότι κολλούσανε πάνω στο δερματάκι του όταν ήτανε απλά βρεγμένος :-(

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...