Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλες σας. Αυτή η εβδομάδα είναι η REAL NAPPY WEEK κι εγώ κάνω ένα διαγωνισμό μου στο blog μου με δώρο 3 υφασμάτινες πάνες. Θα χαρώ πολύ να συμμετάσχετε και να σας γνωρίσω καλύτερα, έστω κι έτσι.

Καλή τύχη! :lol:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

τώρα είμαι σε αναζήτηση οικονομικού site για την αγορά.....αποφασισα να αγοράσω bumgenious one size.έπεισα ακόμα και τον άντρα μου που ήταν εντελώς αρνητικός και η μαμά μου μου είπε και εγώ με υφασμάτινες σας μεγάλωσα(είμαστε 3) και δεν μου πάθατε τίποτα.και αφού θα είμαι και σε άδεια μέχρι να φτάσει το μωρό 14 μηνών νομίζω ότι α;πό ολες τις απόψεις έιναι η καλύτερη λύση.

Σας ευχαριστώ για την βοήθεια.:P:p

9Onsp3.png

τι σημαίνει fasten velcro or fasten popper????

το έχει σαν επιλογή της παραγγελίας αλλά δεν μπρώ να βρώ τι σημαίνει:-(

http://www.thecottonnappycompany.co.uk/ για τις v.4 μιλάω.

και αυτό δεν στέλνει ελλάδα http://www.fill-your-pants.com/special-offers-nappies/bumgenius.html.

σωστά??

9Onsp3.png

Αναφέρεται στο κλείσιμο της πάνας. Velcro είναι τα χριτς-χρατς και poppers είναι οι σούστες.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Peekaboo μετά την αναζήτηση μου για το πρόβλημα που μου έβγαιναν σκληρές οι πάνες, βρήκα την πηγή αλλά και την λύση.

το πλυντήριό μου κάνει το ξέβγαλμα σε θερμοκρασία 60 βαθμών, συμπαίρανα λοιπόν πως δεν ξεβγάζονται σωστά και για αυτό βγαίνουν έτσι.

το ποστάρω γιατί μπορεί να έχει και κάποιος άλλος το ίδιο θέμα!

Η λύση είναι επιπλέον ξέβγαλμα με κρύο νερό, κάνω και ένα δεύτερο στύψιμο και τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός στεγνώνουν σε μισή μέρα!

Διαφημίσεις

Πως βρήκες τη θερμοκρασία ξεβγάλματος του πλυντηρίου σου; :shock:

Είχα την εντύπωση ότι σε όλα τα πλυντήρια το ξέβγαλμα γίνεται με κρύο νερό. Δεν το ήξερα αυτό.

Το μοναδικό διάστημα στο οποίο οι πάνες έβγαιναν πολύ σκληρές ήταν όταν τις άπλωνα οριζόντια στην απλώστρα προκειμένου να δέχεται όλη η επιφάνεια ηλιοφάνεια και να λευκαίνουν οι λεκέδες. Το άλλο μειονέκτημα με αυτό τον τρόπο ήταν ότι αργούσαν περισσότερο να στεγνώσουν γιατί δεν τις φυσούσε ο αέρας (ήταν ακινητοποιημένες πάνω στα σχοινιά).

Πλέον έχω πάψει να ασχολούμαι με το αν θα μείνουν λεκέδες και τις απλώνω κανονικά (κάθετα). Μένουν ορισμένοι αχνοί λεκέδες, ωστόσο δεν είναι καθόλου σκληρές και στεγνώνουν γρηγορότερα. Χτες, για παράδειγμα, χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια αλλά με λίγο αεράκι, τις άπλωσα έξω γύρω στις 10:00 και μάζεψα στεγνές τις popolini, τα microfiber inserts για τις fleece και τις totsbots bamboo μετά από 4 ώρες και τις bumgenius organic γύρω στις 18:00.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Πλέον έχω πάψει να ασχολούμαι με το αν θα μείνουν λεκέδες και τις απλώνω κανονικά (κάθετα). Μένουν ορισμένοι αχνοί λεκέδες, ωστόσο δεν είναι καθόλου σκληρές και στεγνώνουν γρηγορότερα.

Εγώ αν έχουνε λεκέδες τις βάζω στην αρχή οριζόντια και μόλις ξεθωριάσουνε τις απλώνω κανονικά κάθετα.

Αυτό βέβαια όταν έχει ηλιοφάνεια, διαφορετικά όλες κάθετα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Πως βρήκες τη θερμοκρασία ξεβγάλματος του πλυντηρίου σου; :shock:

Είχα την εντύπωση ότι σε όλα τα πλυντήρια το ξέβγαλμα γίνεται με κρύο νερό. Δεν το ήξερα αυτό.

Το μοναδικό διάστημα στο οποίο οι πάνες έβγαιναν πολύ σκληρές ήταν όταν τις άπλωνα οριζόντια στην απλώστρα προκειμένου να δέχεται όλη η επιφάνεια ηλιοφάνεια και να λευκαίνουν οι λεκέδες. Το άλλο μειονέκτημα με αυτό τον τρόπο ήταν ότι αργούσαν περισσότερο να στεγνώσουν γιατί δεν τις φυσούσε ο αέρας (ήταν ακινητοποιημένες πάνω στα σχοινιά).

Πλέον έχω πάψει να ασχολούμαι με το αν θα μείνουν λεκέδες και τις απλώνω κανονικά (κάθετα). Μένουν ορισμένοι αχνοί λεκέδες, ωστόσο δεν είναι καθόλου σκληρές και στεγνώνουν γρηγορότερα. Χτες, για παράδειγμα, χωρίς καθόλου ηλιοφάνεια αλλά με λίγο αεράκι, τις άπλωσα έξω γύρω στις 10:00 και μάζεψα στεγνές τις popolini, τα microfiber inserts για τις fleece και τις totsbots bamboo μετά από 4 ώρες και τις bumgenius organic γύρω στις 18:00.

Το φαντάστηκα, γιατί όταν τις έβγαζα μόλις τελείωνε η πλύση ήταν σχετικά ζεστές. Δεν ξέρω αν αλλάξω την θερμοκρασία όταν φτάσει στο ξέβγαλμα, αν θα ειναι κρύο και όχι ζεστό. Πάντως αφού βρέθηκε το σφάλμα, όλα καλά.

Όσο για τους λεκέδες, τουλάχιστον με την ηλιοφάνεια εδώ στην Ελλάδα, σε ένα 15λεπτο τυχόν λεκέδες έχουν φύγει! Σε μέρες με υννεφιά και πάλι ασπρίζουν, απλα θέλουν περισσότερο χρόνο!

Kορίτσια ποιές παίρνουμε?? τις Bumgenius Organic One Size All-In-One Nappy ή τις Bumgenius One Size Pocket Nappy Version 4 (with Poppers Fastening) ??????????

πολύ έχω μπερδευτεί..............

τι διαφορά έχουν αυτές οι δύο??????

9Onsp3.png

Η μια τα έχει όλα πάνω της ενσωματωμένα αλλά στεγνώνει πολύ δύσκολα. Μην την πάρεις.Πάρε την άλλη που έχει κάτι σαν τσέπη για να βάλεις μέσα το επίθεμα, οπότε μετά βγαίνει κ στεγνώνουν τα δυο μέρη χωριστά. Αυτή στεγνώνει πολύ εύκολα. Νομίζω η pocket είναι η δεύτερη...

Διαφημίσεις

Επειδή το έχω ψάξει αρκετά, αυτές που προτείνεις μοιάζουν πάρα πολύ με τις φθηνές του ebay, διαφέρουν όμως πολύ στην τιμή !!! Επίσης δεν αναφέρει χώρα προέλευσης, γεγονός που θεωρώ ύποπτο, γιατί αν είναι ίδιες, καλύτερα κατευθείαν απο ebay. Διαβάζοντας σε διάφορα ξένα φόρουμ, επίσης πολύ καλές θεωρούν αυτές.

Σημαντική λεπτομέρεια που πρέπει να κοιτάμε, θεωρώ πως είναι η ανώτατη θερμοκρασία πλύσης που αντέχουν οι πάνες που επιλέγουμε! Γιατί αν κάνεις οικονομία λόγω αυτού και μετά σου προκύψουν δερματικά και ερεθισμοί αν πλένεις στους 30, δεν έχει νόημα!

Εγώ έχω πάρει κινέζικες από το ebay γύρω στις 15. Τις πλένω κανονικά στους 60 βαθμούς και δεν έχουν πρόβλημα. Δεν ξέρω πόσο θα αντέξουν βέβαια.. Προς το παρόν τις χρησιμοποιώ γύρω στους 3 μήνες με μεγάλη επιτυχία. Εχω από παλιά και bumgenius και άλλες "καλές" μάρκες και στα δύο χρόνια περίπου τα υφάσματά τους φθείρονται αρκετά οπότε και αν μείνει το μωρό με την ίδια πάνα πάνω από 2,5 ώρες περίπου αρχίζει η υγρασία και διαχέεται από τις ραφές προς τα έξω. Προς το παρόν με τις κινέζικες αυτό δε συμβαίνει, είναι τέλειες! Μόνο μία που μου έστειλαν ήταν σε κάτι ελαττωματική αλλά έκανα παράπονα και μου έχουν στείλει άλλη.

Η μια τα έχει όλα πάνω της ενσωματωμένα αλλά στεγνώνει πολύ δύσκολα. Μην την πάρεις.Πάρε την άλλη που έχει κάτι σαν τσέπη για να βάλεις μέσα το επίθεμα, οπότε μετά βγαίνει κ στεγνώνουν τα δυο μέρη χωριστά. Αυτή στεγνώνει πολύ εύκολα. Νομίζω η pocket είναι η δεύτερη...

Η βασική διαφορά τους δεν είναι μόνο αυτή αλλά και το ότι η πρώτη (organic all-in-one) είναι από φυσικό ύφασμα βιολογικής καλλιέργειας (βιολογικό βαμβάκι) ενώ η άλλη είναι από συνθετικό fleece, τουλάχιστον το κομμάτι που αγγίζει το δερματάκι του μωρού.

Aν κάποια κοπέλα ενδιαφέρεται για την ποιότητα του υφάσματος που αγγίζει το μωρό τότε καλύτερα να πάρει την πρώτη, αν όμως επιλέγει τις υφασμάτινες πάνες γιατί μακροπρόθεσμα είναι πιο οικονομικές από τις μιας χρήσεως τότε και η συνθετική είναι μια χαρά.

Kορίτσια ποιές παίρνουμε?? τις Bumgenius Organic One Size All-In-One Nappy ή τις Bumgenius One Size Pocket Nappy Version 4 (with Poppers Fastening) ??????????

Οι πάνες από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι έχουν το καλό πως πλένονται καλά, σε αντίθεση με τις πάνες που έχουν microfleece ή άλλο είδος συνθετικού, στις οποίες παρατηρείται το φαινόμενο υπολειμμάτων με αποτέλεσμα να έχουν από ένα σημείο και μετά μυρωδιά αμμωνίας και να χρειάζονται το λεγόμενο stripping. Για μένα οι Bumgenius organic μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι το αργό στέγνωμα, καθώς είναι όλα σε ένα, δεν χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις επιθέματα, τις φοράς, τις βάζεις στον κουβά, πλένεις και ξαναφοράς.

Έμπειρα μου κορίτσια για δώστε μου τα φώτα σας...

Παρήγγειλα 20motherase και 7 bumgenious. Για ένα παιδί έχω καταλάβει ότι με 20 πάνες πλένεις κάθε 3 μέρες σωστά? Άρα 27 που πήρα εγώ είναι υπέραρκετες, έτσι?

Τώρα αν θέλω για 2 παιδιά θα χρειαστώ 40?

(συγνώμη αν είναι χαζή η ερώτηση μου!)

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Το πόσο συχνά πρέπει να πλένεις έχει άμεση σχέση με την ηλικία του παιδιού.

Όταν η κόρη μου ήτανε νεογέννητο είχα μόνο τις 20 Mother-ease και έπλενα καθημερινά παρόλο που ήτανε και κατακαλόκαιρο και στέγνωναν γρήγορα.

Επίσης εξαρτάται και από το μέγεθος του πλυντηρίου, εγώ έχω 7-κιλό, καθώς και από τον καιρό.

Μετά τους τρεις μήνες άρχισα να πλένω κάθε δύο μέρες και μόλις αυτή τη βδομάδα άρχισα να πλένω κάθε τρεις μια και βοηθάει ο καιρός στο να στεγνώνουνε γρήγορα.

Η Σίλια είναι μεγάλη τώρα, λίγες πάνες θα χρειάζεται τη μέρα.

Νομίζω 27 πάνες είναι αρκετές και δεν χρειάζεται να πάρεις περισσότερες, απλά θα πλένεις πιο συχνά.

Το μόνο κόλλημα που είχα εγώ σχετικά με τις πάνες και των δυο παιδιών είναι ότι δεν ήθελα να βάζει το βρέφος τις πάνες του μεγάλου που όσο να ναι λερωνόντουσαν πολύ περισσότερο.

Διαφημίσεις

Επομένως για 2 παιδιά θέλω άλλες 20?

Αλλιώς οι 27 φτάνουν μόνο για το νέο μωρό, γιατί ουσιαστικά για το μωρό τις αγόρασα, απλά είπα μέχρι να έρθει η ώρα να τις δοκιμάσω και στην Σήλια.

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Μην ξοδευτείς τώρα να πάρεις πάνες στη Σήλια, κρίμα είναι.

Αν θες πάρε της υφασμάτινα training pants, εγώ πήρα στο γιο μου αυτά της Imse Vimse.

Μην ξοδευτείς τώρα να πάρεις πάνες στη Σήλια, κρίμα είναι.

Αν θες πάρε της υφασμάτινα training pants, εγώ πήρα στο γιο μου αυτά της Imse Vimse.

Αυτό που μου προτείνεις νομίζω ότι είναι καλή ιδέα. Θα ήθελα μέσα στο καλοκαιρι να αρχίσει να βγάζει την πάνα. Αν και δεν είμαι σίγουρη κατά πόσο είναι και η ίδια έτοιμη για κάτι τέτοιο (σαν μαμάδες συχνά κάνουμε σχεδια χωρίς τον ξενοδόχο :))

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Λοιπόν, η "organic" έχει όλα τα πανάκια ενσωματωμένα και επειδή είναι και από οργανικό βαμβάκι αργεί πάαααρα πολύ να στεγνώσει. Η άλλη (η V4) είναι μια απλή pocket πάνα. Σίγουρα τα οργανικά υλικά καθαρίζονται καλύτερα, απλά και το στέγνωμα είναι μειονέκτημα αλλά και το ότι όλα τα πανάκια είναι ραμμένα πάνω στην πάνα, άρα δεν μπορείς να έχεις επιπλέον απορροφητικά πανάκια για να τα αλλάζεις.

Αυτοκόλλητο (velcro) ή σούστες (snaps): το πρώτο έχει καλύτερη εφαρμογή, αλλά στο πλυντήριο κολλάει όπου βρει (αν και όλες οι πάνες έχουν ειδική θέση για να κλείνει) και ξεφτίζει τα πανάκια. Οι σούστες, βέβαια, δεν έχουν πάντα την καλύτερη εφαρμογή αλλά δεν χαλάνε τα υπόλοιπα υφάσματα. Εγώ πάντως θα έπαιρνα πολλές pocket και μερικές Organic.

Στο κάτω-κάτω μετράει και τί βολεύει κάθε μανούλα...

Μόλις δημοσίευσα και σχετικό άρθρο στο blog μου

EDIT ADMIN

Τελικά με μάλλινο βρακάκι δεν έχει δοκιμάσει καμιά σας...?

Πήρα ήδη ένα ζευγάρι (της Disana) αλλά μου φάνηκε τεράστιο το εσωτερικό βρακάκι δεν ξέρω πως θα καταφέρω να το προσαρμόσο στο νεογέννητο.... Μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε να τις δοκιμάσω....

Επίσης λέω να ¨χτυπήσω¨ μερικές Bumgenius organic one size all-in-one από www.green-me.co.uk μιας και έχουν έκπτωση. Κατάλαβα καλά ότι τα μεταφορκά είναι γύρω στα 4 ? για αγορές άνω των 30 ή κάνω κάποιο λάθος? Η εκπτωση ισχύει μέχρι τέλος του μήνα ?

SSvbp3.pngjuBIp2.png

η εκπτωση είναι μέρι 22/5........

σήμερα το πρωί έκανα παραγγελία από εκει΄. με 195 λιρες καλαθι μεταφορικά 5 λίρες αν θυμάμαι καλα .

βλέπω οτι ακόμα τις έχει με έκπτωση.... δεν έχω προλάβει ακόμα να ¨φουλάρω¨ την κάρτα μου.... ελπίζω να την κρατήσουν και αύριο...

Εσύ πόσες πήρες? Δυστυχώς δεν έχει και χρώματα.... έχουν εξαντληθεί :-(

SSvbp3.pngjuBIp2.png

τελικά έχεις δίκαιο, η προσφορά έχει λήξει... στο καλάθι το βγάζει στην κανονική τιμή...΄

Ξέρει κάποια που θα βρω τις popolini organic πιο οικονομικά? Στα ελληνικά που έψαξα είναι το σετ των 10 με 1 εξ βρακάκι στα 150 ευρώ

SSvbp3.pngjuBIp2.png

• 2 εβδομάδες μετά...

παρέλαβα τις organic bumginius σήμερα.Πολύ όμορφες,όχι υπερβολικά χοντρές και πολύ απαλές.Προβληματίζομαι όμως πως θα στεγνώνουν σε αυτή την πόλη που βρέχει 360 μέρες το χρόνο:cool:

τώραπρεπει να τις πλύνω 3 φορες με τα soap nuts για να είναι έτοιμες για χρήση???????

9Onsp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...