Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Δεν εχω αγοράσει ακόμη πάνες και ουτε θα το κάνω πριν τον 8 μηνα αλλα ρε κορίτσια έχω μπερδευτεί! Σκέφτομαι για τους πρώτους μήνες να πάρω Imse vimse all in one αλλα δεν έχει ένα μεγεθος. Πρέπει λοιπόν να πάρω 10 πανες small και λεω να πάρω και 10 πάνες ενα μέγεθος(ωστε να τις χρησιμοποιώ και οταν θα ειναι νεογέννητο και όταν μεγαλώσει) αλλα από ποια μάρκα;;; Γιατί δεν γινεται να παρω 20 πανες small, 20 medium και 20 large.

Οι Imse Vimse για νεογέννητα ήταν οι τέλειες πάνες για εμάς. All-in-one, οργανικό βαμβάκι, γρήγορος (σχετικά) χρόνος στεγνώματος.

Το πρόβλημα εγγειται ακριβώς σε αυτό που λες. Ότι δυστυχώς δεν είναι birth to potty. Γι' αυτό στράφηκα στις bumgenius.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kορίτσια πολύ χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερες οικογένειες να χρησιμοποιούν υφασμάτινες πάνες.

Εγώ πλέον έχω 22 bumgenius organic one size all in one και πήρα και 2 tots bots eayfit με σχέδια (είναι τόσο όμορφες), αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα!

Χρησιμοποιώ και το βιοδιασπώμενο φύλλο μιας χρήσης, πολύ βολικό ακόμα και τώρα που ακόμα θηλάζουμε. Επίσης βοηθάει γιατί κρατάει το δερμα στεγνό. Bumgenius εχουμε βάλει και βράδυ με επιτυχία, ίσως είναι η μικρή ηλικία (3,5 μηνών)! Αυτό που δεν αντέχεται, είναι η μυρωδιά αμμωνίας στην βραδυνή πάνα, οπότε αποφάσισα να βάζω μόνο το βράδυ μιας χρήσης!

Πήρα από Αγγλία αυτές και αυτές, αλλά μόλις εφτασαν οπότε εντυπώσεις στο μελλον! Αρκετά οικονομικές, τις έχω βρει και από αλλού με 6,25 λίρες ανά πακέτο και 2,95 λίρες μεταφορικά!!! Γιατί καλές και οι μολτεξ αλλά 21-23 ευρώ που τις πουλάνε εδώ είναι πολλά για ένα κουτί πάνες!

Διάβασα πως το ecover μαλακτικό είναι ασφαλές για τις πάνες, το εχει χρησιμοποιήσει καμία από εσας???

Οι Nature Babycare είναι πολύ καλές.

Για πιο λόγο θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαλακτικό; Νομίζω η sonett έχει ένα που λέει ότι είναι ασφαλές, αλλά το χρειάζεσαι οπωσδήποτε;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Κοπέλες τα βιοδιασπώμενα φύλλα δεν χρειάζονται στα μωράκια που θηλάζουνε αποκλειστικά!

Αλλά και στο γιο μου όταν μεγάλωσε (η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά!) σπάνια τα χρησιμοποιούσα γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να έχω πάνες από βιολογικό βαμβάκι και να ακουμπάει το δερματάκι του μωρού κάτι το τόσο άβολο και σε μεγάλο βαθμό συνθετικό χαρτάκι μόνο και μόνο για να μην λεκιάσουνε.

Και όπως είπαμε ο ήλιος αφαιρεί όλους τους λεκέδες και όπως διάβαζα και σ' ένα ξένο φόρουμ πάνες είναι και αναμενόμενο είναι να μην είναι και 100% λευκές!

Τις Imse Vimse τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και είναι από βισκόζη και χαρτί. Δεν κρατούν το δέρμα στεγνότερο όπως τα "χαρτάκια" αλλά είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερα ποιοτικά.

Συμφωνώ ότι μας ήταν άχρηστα όσο θηλάζαμε αποκλειστικά πριν εισαχθούν οι στερεές, αλλά από τότε που σταθεροποιήθηκαν σχετικά τα "απορρίμματα" προτιμώ να τα χρησιμοποιώ και να γλυτώνω μερικά υπολείμματα στην πάνα πριν μπει στο πλυντήριο.

p7hgp3.png3NPP.png

Δέστε και αυτές πόσο όμορφες είναι:

One Size Bamboo Deluxe w/ Microterry Inserts

Minky One Size Bamboo w/ Microterry Inserts

Eίναι pocket αλλά το ύφασμα που αγγίζει το μωρό δεν είναι συνθετικό αλλά silky soft bamboo/organic cotton blend!

Σκέφτομαι να πάρω μερικές για τη μικρή γιατί θα είναι τέλειες με τα φορεματάκια τώρα το καλοκαίρι.

Αν δεν έρθει τελικά όμως η αδερφή μου για επίσκεψη για να μου τις φέρει από Αμερική θα ψάξω να τις βρω από αγγλικό σάιτ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Τις Imse Vimse τα φύλλα είναι πολύ λεπτά και είναι από βισκόζη και χαρτί. Δεν κρατούν το δέρμα στεγνότερο όπως τα "χαρτάκια" αλλά είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερα ποιοτικά.

Χα χα, εγώ αυτά της Imse Vimse τα βρήκα χειρότερα από τα άλλα! :lol:

Δοκίμασα αρκετά αλλά δεν μ' αρέσει το γεγονός ότι όταν κατουρήσει το μωρό κολλάνε πάνω του. :?

Δεν λέω, είναι πολύ χρήσιμα, απλά αν μια κοπέλα σκοπεύει να τα χρησιμοποιεί συστηματικά δεν βλέπω το λόγο να ξοδευτεί για βιολογικό ύφασμα.

Διαφημίσεις

Ερωτηση...

Το σκεφτομαι σοβαρα να χρησιμοποιησω τετοιες πανες...Η αδερφη μιας φιλης ομως μου ειπε οτι καλυτερα να ξεκινησω με τις απλες και μετα τον 3ο μηνα να αρχισω τις οικολογικες γτ στην αρχη ειναι δυσκολα και θα φρικαρω..Οτι και καλα μετα δεν αλλαζεις τοσο συχνα και οτι περνεις πιο μεγαλο νουμερο και δεν τα σκας για το νεογεννητο και ξανα μετα απο 3 μηνες αλλα τοσα που θα χει μεγαλωσει και δεν θα του κανουν πια...

και μια απορια...πως ξερω ποιες να παραγγειλω?εννοω μαρκα,τυπο κλπ?Λιγο που το ψαξα δινουν πακετα ολοκληρα...κι αν δεν σου κανουν?δεν μπορεις να παρεις κατι σαν δειγμα απο 2-3 και αφου καταληξεις να κανεις παραγγελια?Βοηθεια κοριτσια γτ εχω χαθει....

IZvWp3.png

Καλησπέρα!

Rossie, εγώ χρησιμοποιώ τα Βιοδιασπώμενα φύλλα των 160 από άμυλο καλαμποκιού της Lollipop. Δεν είναι συνθετικά και κρατάνε το δέρμα τους στεγνό, όχι μόνο συγκρατούν τα κακάκια.

Όσο για το στέγνωμα των bumgenius είναι όντως πρόβλημα αλλά έτσι ζωηρά που είναι τα δικά μου, ήθελα κάτι όσο γίνεται πιό εύκολο.

Zouz σε παρακαλώ να μου πεις λεπτομέρειες για τις πάνες μιας χρήσεως για να παραγγείλω κι εγώ. Εννοώ κόστος πανων κ μεταφορικών κτλ.

Jasmini και εγώ τα φύλλα της Lollipop χρησιμοποιώ, και στεγνό δερματάκι και κατάλληλο μέγεθος, γιατί άλλα που βρήκα ήταν πιο στενά και χάνεται το νόημα!

Για το κόστος:

Nature Babycare από εδώ με κόστος 6,49 λίρες ανά πακέτο και 22 λίρες μεταφορικά για πακέτο μέχρι 30 κιλά, ερχεται με κουριερ acs.

ή εδώ με κόστος 6,25 λίρες ανά πακέτο και τα μεταφορικά ξεκινούν από 2,95 λίρες και αυξάνονται ανάλογα με το ποσό. Δεν έχω παραγγείλει από εδώ αλλά όταν το έβαζα στο καλάθι δεν μου έβγαλε περιορισμό όπως σε άλλα προιόντα. Στέλνουν με Royal Air Mail, οπότε φαντάζομαι πως φτάνει το πακέτο μέσω ΕΛΤΑ.

Ελπίζω να σε βοήθησα!

Χα χα, εγώ αυτά της Imse Vimse τα βρήκα χειρότερα από τα άλλα! :lol:

Δοκίμασα αρκετά αλλά δεν μ' αρέσει το γεγονός ότι όταν κατουρήσει το μωρό κολλάνε πάνω του. :?

Δεν λέω, είναι πολύ χρήσιμα, απλά αν μια κοπέλα σκοπεύει να τα χρησιμοποιεί συστηματικά δεν βλέπω το λόγο να ξοδευτεί για βιολογικό ύφασμα.

Οι πάνες από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι έχουν το καλό πως πλένονται καλά, σε αντίθεση με τις πάνες που έχουν microfleece ή άλλο είδος συνθετικού, στις οποίες παρατηρείται το φαινόμενο υπολειμμάτων με αποτέλεσμα να έχουν από ένα σημείο και μετά μυρωδιά αμμωνίας και να χρειάζονται το λεγόμενο stripping. Ετσι, για μένα οι Bumgenius organic μόνο μειονέκτημα που έχουν είναι το αργό στέγνωμα, καθώς είναι όλα σε ένα, δεν χρειάζεται να βάζεις και να βγάζεις επιθέματα, τις φοράς, τις βάζεις στον κουβά, πλένεις και ξαναφοράς.

Οι Nature Babycare είναι πολύ καλές.

Για πιο λόγο θέλεις να χρησιμοποιήσεις μαλακτικό; Νομίζω η sonett έχει ένα που λέει ότι είναι ασφαλές, αλλά το χρειάζεσαι οπωσδήποτε;

Peekaboo τα ξαναλέμε για το ίδιο θέμα! Δοκίμασα το ξύδι σε μια πλύση και μαλακώσανε, απλά φοβάμαι να το βάζω συστηματικά μην μου χαλάσουν. Τα άλλα που μου πρότεινες για το τρίψιμο, τα δοκίμασα αλλά και πάλι ήταν αρκετά σκληρές!

Σε ευχαριστώ και πάλι!

Αν φοβάσαι μη σου χαλάσουν με το ξύδι να σκεφτείς ότι μπορεί να χρειάζεσαι πιο συχνά stripping λόγω μειωμένης απορροφητικότητας.

Με τι τις πλένεις; Γίνεται τόσο σκληρό το ύφασμα; Μήπως να δοκίμαζες τις μαγνητικές μπάλες πλύσης;

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Αν φοβάσαι μη σου χαλάσουν με το ξύδι να σκεφτείς ότι μπορεί να χρειάζεσαι πιο συχνά stripping λόγω μειωμένης απορροφητικότητας.

Με τι τις πλένεις; Γίνεται τόσο σκληρό το ύφασμα; Μήπως να δοκίμαζες τις μαγνητικές μπάλες πλύσης;

Εχεις δίκιο...η φωνή της λογικής!

Με καρπούς πλένω και με μπάλες μαγνητικές!

Να σου πω, έτσι και αλλιώς με το βιοδιασπώμενο φύλλο από πάνω δεν φαίνεται και η διαφορά, οπότε σταματάω το ψάξιμο στο τι φταίει.

Για το κόστος:

Nature Babycare από εδώ με κόστος 6,49 λίρες ανά πακέτο και 22 λίρες μεταφορικά για πακέτο μέχρι 30 κιλά, ερχεται με κουριερ acs.

Αυτή την βδομάδα παρήγγειλα τις ίδιες από το uber shop. Έχουν ίδιες τιμές, ίδια μεταφορικά και όριο βάρους τα 30 κιλά. Δεν είμαι σίγουρη για το αν έρχονται με κούριερ, αλλά με τόσα μεταφορικά φαντάζομαι πως ναι.

Με καρπούς πλένω και με μπάλες μαγνητικές!

Εννοείς αυτές?

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29780

Κάνουν δουλειά?

Είχα την εντύπωση ότι επιτρέπεται το ξύδι σαν μαλακτικό στις υφασμάτινες πάνες. Έκανα λάθος? :confused:

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Αυτή την βδομάδα παρήγγειλα τις ίδιες από το uber shop. Έχουν ίδιες τιμές' date=' ίδια μεταφορικά και όριο βάρους τα 30 κιλά. Δεν είμαι σίγουρη για το αν έρχονται με κούριερ, αλλά με τόσα μεταφορικά φαντάζομαι πως ναι.

Εννοείς αυτές?

http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29780

Κάνουν δουλειά?

Είχα την εντύπωση ότι επιτρέπεται το ξύδι σαν μαλακτικό στις υφασμάτινες πάνες. Έκανα λάθος? :confused:[/quote']

Για το uber shop έχεις δίκιο, το είχα δει και αυτό. Αλλά από αυτό που επέλεξα πήρα πάνες και μωρομάντηλα της beaming baby να τα δοκιμασω!

Για τις μαγνητικες μπάλες τι να σου πω; καλές είναι, δεν έχω δει και τρελλή διαφορά!

Για το ξύδι, στις bumgenius ο κατασκευαστής λέει όχι, αλλά από φόρουμ που διάβασα πολλοί το χρησιμοποιούν στις συγκεκριμένες. Γενικώς στις υφασμάτινες χρησιμοποιείται και με πολύ καλά αποτελέσματα!

Για το uber shop έχεις δίκιο, το είχα δει και αυτό. Αλλά από αυτό που επέλεξα πήρα πάνες και μωρομάντηλα της beaming baby να τα δοκιμασω!

Για τις μαγνητικες μπάλες τι να σου πω; καλές είναι, δεν έχω δει και τρελλή διαφορά!

Για το ξύδι, στις bumgenius ο κατασκευαστής λέει όχι, αλλά από φόρουμ που διάβασα πολλοί το χρησιμοποιούν στις συγκεκριμένες. Γενικώς στις υφασμάτινες χρησιμοποιείται και με πολύ καλά αποτελέσματα!

Εμένα πάλι με βόλεψε το Ubershop γιατί έχει κατσικίσιο γάλα για την μικρή. :wink: Αλλιώς έχουν ίδιες τιμές.

Από βδομάδα θα πάρω τηλ να τις παραγγείλω, θα ρωτήσω και την κοπέλα κι αν είναι θα το χρησιμοποιήσω. Θα δω πόσο σκληρές βγαίνουν και χωρίς αυτό και βλέπουμε.

Καλή Ανάσταση σε όλες! :D

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια χρειάζομαι και πάλι τη γνώμη σας!! Λόγω των ημερών και κάποιων άλλων υποχρεώσεων έβαζα στο παιδί κάποιες μέρες πάνες μιας χρήσης και ξέχασα τις υφασμάτινες άπλυτες 4-5 μέρες... Ξέρετε αν υπάρχει κάποιο θέμα με μικρόβια κλπ;;;;; Λέω να κάνω μια πλύση στους 90. Αρκεί αυτό ή μπορεί να έχω πρόβλήμα;;

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Eγώ στη θέση σου θα έκανα δυο ξεβγάλματα και πλύση στους 90 βαθμούς με σόδα-βόρακα-Tea Tree Oil (10 σταγονίτσες).

Rosie μου σ' ευχαριστώ για την άμεση απάντηση... Αυτή τη στιγμή τις έχω βάλει ήδη για ξέβγαλμα αλλά δεν έχω βόρακα και tea tree oil.. (παρότι μου είχες πει για το βόρακα και έψαξα και όντως είναι καλό να χρησιμοποιείται δεν έχω προλάβει να πάω να αγοράσω.. Μένω και εκτός Αθηνών οπότε...) Έχω μαγειρική σόδα όμως.. πόσο πρέπει να βάλω;; Το αραιώνω σε νερό πρώτα;;

Λες να έχω πρόβλημα με μόλυνση ή τίποτα τέτοιο;;;; Γιατί μια μικροβιοφοβία όσο μπορείς να πεις την έχω....:D

Βάλε 100 γρ σόδα (μισό ποτήρι περίπου) μέσα στον κάδο και ένα ποτήρι ξύδι για το ξέβγαλμα στο τέλος της πλύσης τότε.

Και φρόντισε να τις απλώσεις αύριο σε δυνατό ήλιο (εύχομαι να είναι ηλιόλουστη η μέρα σας!).

Βάλε 100 γρ σόδα (μισό ποτήρι περίπου) μέσα στον κάδο και ένα ποτήρι ξύδι για το ξέβγαλμα στο τέλος της πλύσης τότε.

Και φρόντισε να τις απλώσεις αύριο σε δυνατό ήλιο (εύχομαι να είναι ηλιόλουστη η μέρα σας!).

Αχ μακάρι!! Σ' ευχαριστώ πολύ!! Καλό σου βράδυ!!

Κορίτσια να ρωτήσω κάτι, τις σιδερώνετε τις πάνες?Εγω τις σιδερώνω για απολύμανση κυρίως αλλά κ για να στρώσουν αλλά σκέφτομαι μήπως κάνω κακό στην απορροφητικότητα?

Οι Mother-ease πάντως που έχω εγώ γράφουνε ότι απαγορεύεται το σιδέρωμα τους, δεν γνωρίζω όμως το λόγο.

Προσωπικά δεν έχω σιδερώσει ποτέ καμία πάνα των παιδιών μου.

Mirtoula και εγώ φοβόμουν πολύ με το θέμα της απολύμανσης αλλά παντού διαβάζω πως δεν πρέπει να τις σιδερώνεις και ότι η πλύση στους 60 βαθμούς αρκεί. Αν τις απλώνεις στον ήλιο δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα πάντως. Εγώ δεν τις έχω σιδερώσει ποτέ αλλά και να ήθελα είναι ενσωματωμένο το αδιάβροχο οπότε δεν γίνεται, θα τις καταστρέψω...

Rosie η μέρα τελικά είναι βροχερή και καθόλου ήλιο δεν έχει. Όμως προσπάθησα να θυμηθώ πότε έπλυνα τελευταία φορά (είχα βαφτίσια χθες και είχα χάσει τα αυγά και τα πασχάλια) και τις είχα πλύνει όλες Μ. Σάββατο, οπότε οι άπλυτες είναι της Κυρισκής... Έφυγε ένα άγχος...:P:p

Γειά σας κορίτσια, βλέπω απο την marigoula EDIT ADMIN οτι απο 16-22 Μαϊου έχει Real Nappy Week- εβδομάδα προώθησης υφασμάτινων πανών... μήπως ενδιαφέρεται κανείς με την ευκαιρία να συναντηθούμε και να γνωριστούμε και εκτός ιντερνετ??? να κάνουμε ενα μικρό event? εγω σκέφτομαι αθήνα αλλα θα ήταν ωραίο να κανονίσουμε και σε άλλα μέρη...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...