Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

είμαι κι εγώ στην αναζήτηση πάνας και έχω πελαγώσει.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Θέλω να παραγγείλω απο ελληνικά σαιτ καθώς δε μπορώ να ψαχνω με τα αγγλικά και είναι και η πρώτη φορά που θα πάρω κάτι μέσω ιντερνετ και δε θέλω να μπερδευτώ με εξωτερικό. βρήκα σε δυο σαιτ δυο πάνες που φαίνονται ίδιες αλλα δεν ξέρω αν είναι . το ένα είναι αυτό:http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30179 και το άλλο πακετο αυτό: http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=863. Το πρωτο πακέτο είναι ποιο οικονομικο. Ποια η γνώμη σας για τις πάνες αυτές;;;; Εχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;;; Θα χρειαστώ και επιθέματα και προστατευτικές λωρίδες; Μπορώ να βρω τις πάνες σε μαγαζια στη θεσσαλονίκη εκτός από το ιντερνετ;;; Πολλες απορίες εχω! Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

vaisp2.png

xrxup2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

είμαι κι εγώ στην αναζήτηση πάνας και έχω πελαγώσει.

Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Θέλω να παραγγείλω απο ελληνικά σαιτ καθώς δε μπορώ να ψαχνω με τα αγγλικά και είναι και η πρώτη φορά που θα πάρω κάτι μέσω ιντερνετ και δε θέλω να μπερδευτώ με εξωτερικό. βρήκα σε δυο σαιτ δυο πάνες που φαίνονται ίδιες αλλα δεν ξέρω αν είναι . το ένα είναι αυτό:http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30179 και το άλλο πακετο αυτό: http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=863. Το πρωτο πακέτο είναι ποιο οικονομικο. Ποια η γνώμη σας για τις πάνες αυτές;;;; Εχετε να μου προτείνετε κάτι καλύτερο;;; Θα χρειαστώ και επιθέματα και προστατευτικές λωρίδες; Μπορώ να βρω τις πάνες σε μαγαζια στη θεσσαλονίκη εκτός από το ιντερνετ;;; Πολλες απορίες εχω! Ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Την άλλη εβδομάδα θα έχω δοκιμάσει και τις δύο και θα σου πω στο EDIT ADMIN . Επιθέματα έχουν μέσα, μην πάρεις ακόμη επιπλέον. Liner Θα χρειαστείς, βολεύουν για τα κακάκια. Και απορρυπαντικό θα χρειαστείς.

Στη Θεσσαλονίκη μόνο στο Λητώ θα βρεις Popolini.:P

ευχαριστώ πολύ θα παρακολουθώ το μπλοκ. Το παιδάκι μας αργεί να γεννηθεί ακόμη αλλα αρχίζω την έρευνα αγοράς από τώρα. Είμαι ενθουσιασμένη με την ιδέα των πανών αυτών. Αν πάρω all in one θα μπορώ να το χρησιμοποιώ απο τον τους πρώτους μήνες του παιδιού ή θα του είναι πολύ μεγάλα;; Βεβαια λέω για τον πρώτο μήνα να χρησιμοποιήσω απλες πάνες γιατί νομίζω πως θα τα βρω μπαστουνια, όσο να 'ναι το πρώτο παιδί θα είναι και δεν ξέρω τι με περιμένει!

vaisp2.png

xrxup2.png

Λένε ότι κάνουν. Όμως δεν έχουν όλες το ίδιο κόψιμο.

Και ξεκίνα με δύο είδη, κάποια ποιο στενά και κάποια πιο φαρδιά.

Αφού δε γεννάς τώρα γρήγορα (με το καλό) περίμενε γιατί θα γράψω σχόλια για πολλές πάνες, και από την ελληνική αγορά.

Μη φοβάσαι να τις χρησιμοποιήσεις από την αρχή. Αν θηλάζεις κι αποκλειστικά δε θέλουν ούτε ξέπλυμμα. Άλλωστε, όλα μια ιδέα είναι.

Πάντως εγώ σας προειδοποίησα, ε; :wink:

Πόσες πήρες; Ελπίζω όχι πολλές για να πάρεις και κάποιες άλλες πιο απλές που στεγνώνουνε εύκολα.

Εγώ πέντε έχω και τις χρησιμοποιώ μόνο όταν ξεμείνω από τις άλλες ή εκτός σπιτιού.

Αχ αστα!10 πηρα ευτυχως...Και εχουν και διαρορες:mad:

Θα της τις φοραω μολις ανοιξει κ αλλο ο καιρος για να στεγνωνουν αμεσως

αλλα ποιες αλλες να παρω που να ειναι απορροφητικες?Γιατι αυτες δεν ειναι!

Οχι τιποτα αλλο φοβαμαι μην μου βρεχει τους καναπεδες!Γιατι στο κρεβατακι της κ το παρκοκρεβατο της εχω αδιαβροχα σεντονακια απο κατω.

Διαφημίσεις

Εγώ πάντως, όσες pocket δοκίμασα στεγνώνουν κατευθείαν. (π.χ. Wonderoos) Τα Booster αργούν λίγο και για αυτό θέλεις 1-2 επιπλέον. Όσες έχουν πάνω τους τα booster αργούν να στεγνώσουν. (π.χ. Bumgenius organic):lol:

Το οργανικό βαμβάκι απαιτεί περισσότερο χρόνο να στεγνώσει απ' ότι οι μικροϊνες.

Οι pocket πάνες συνήθως είναι από φλις και το επίθεμα είναι από μικροϊνες, γι' αυτό και στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Οι Bumgenius organic πέραν του ότι έχουν ραμμένο το αδιάβροχο κάλυμμα (καθότι all in one) είναι από οργανικό βαμβάκι, με δύο στρώματα υφάσματος να είναι ραμμένα πάνω στην πάνα, γι' αυτό και αργούν. Για όποιαν ενδιαφέρεται, υπάρχει εύκολος τρόπος να στεγνώνουν πιο γρήγορα (εκτός φυσικά από τον κλασικό, να γυρίζεις την πάνα μέσα-έξω). Δείτε εδώ.

budekina να μη σε απογοητεύσω, αλλά οι bambinex all-in-one, birth to potty είναι οι χειρότερες πάνες που έχουμε δοκιμάσει. 9 στις 10 φορές έχουμε διαρροή είτε από τα μπουτάκια είτε στην πλάτη. Θεωρώ ότι είναι θέμα εφαρμογής, όχι απορροφητικότητας, γιατί σε όποια θέση και να εφαρμόσω τα κλιπ υπάρχει κενό και στα μπουτάκια και στη μέση. Αν τις παρήγγειλες ελπίζω να έχεις καλύτερη τύχη.

Σχετικά με την ερώτηση σου για νεογέννητο, η εμπειρία μου ήταν ότι οι one size πάνες είχαν πολλές διαρροές μέχρι περίπου να φτάσουμε τα 9 κιλά (περίπου 3-4 μηνών αν θυμάμαι καλά) γιατί δεν εφάρμοζαν σωστά. Για τους πρώτους 3 μήνες λοιπόν είχαμε καταβολευτεί τις Imse Vimse, newborn.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Σχετικά με την ερώτηση σου για νεογέννητο, η εμπειρία μου ήταν ότι οι one size πάνες είχαν πολλές διαρροές μέχρι περίπου να φτάσουμε τα 9 κιλά (περίπου 3-4 μηνών αν θυμάμαι καλά) γιατί δεν εφάρμοζαν σωστά. Για τους πρώτους 3 μήνες λοιπόν είχαμε καταβολευτεί τις Imse Vimse, newborn.

Φαντάζομαι εννοείς τις all-in-one ή τις pocket, σωστά;

Γιατί οι κλασικές που θέλουνε βρακάκι από πάνω (πχ Popolini ή Mother-ease) δεν έχουνε ποτέ διαρροές, ή τουλάχιστον εγώ δεν είχα ποτέ διαρροές σε κάποιο από τα παιδιά μου ούτε και διάβασα ποτέ για διαρροές.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι εφαρμόζεις το βρακάκι από πάνω, αλλά και στο γεγονός ότι είναι πετσετέ και συνεπώς πολύ πιο απορροφητικές από τις απλές βαμβακερές.

Πάντως τα βρακάκια της Bambinex είναι ό,τι χειρότερο έχω δοκιμάσει και γι' αυτό δεν θα έπαιρνα ποτέ πάνες από την Bambinex!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ναι, εννοώ τις all-in-one, one size.

Αν και είχα και ατυχήματα με τις popolini one size μέχρι περίπου τα 9 κιλά, μπορεί όμως να φταίει το ότι τις χρησιμοποιούσα με βρακάκια bambinex (δεν είχα άλλα τότε). Γενικότερα δεν είναι τα αγαπημένα μου αλλά ευτυχώς είχα πάρει μόνο 3.

Σε αντίθεση με τα βρακάκια πάντως, οι πάνες από μπαμπού της ίδιας εταιρείας μου αρέσουν αρκετά. Αν και σε μπαμπού θεωρώ καλύτερες τις tots bots.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Αν και είχα και ατυχήματα με τις popolini one size μέχρι περίπου τα 9 κιλά, μπορεί όμως να φταίει το ότι τις χρησιμοποιούσα με βρακάκια bambinex (δεν είχα άλλα τότε). Γενικότερα δεν είναι τα αγαπημένα μου αλλά ευτυχώς είχα πάρει μόνο 3.

Σίγουρα τα bambinex φταίγανε! :?

Διαφημίσεις

Γεια σας και από μένα! :D

Πριν λίγες μέρες μία ιντερνετική μου φίλη με ρώτησε γιατί δεν σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πάνες για το μωρό που έρχεται. Αρχικά το απέκλεισα τελείως, αλλα μου έβαλε την φυτιλιά. Έτσι ξεκίνησα να διαβάζω το θέμα από την αρχή και ομολογουμένως είναι εντελώς παρεξηγημένες αυτές οι πάνες!

Έχετε δώσει πολύ καλές οδηγίες και προτάσεις και μπορώ να πω ότι έχω καταληξει ακόμα και στην μάρκα που θα πάρω. Μάλλον τις mother-ease από μπαμπού και βαμβάκι.

Μάλιστα λέω να τις δοκιμάσω από τώρα και στην κόρη μου και αν τις δεχτεί σε αυτήν την ηλικία μπορεί να μας βοηθήσει να μάθουμε και την τουαλέτα (θα πάρω τις one size που αλλάζεις το εξωτερικό βρακάκι). Αν δεν τις δεχτεί θα χρησιμοποιηθούν ούτως ή άλλως από το μωρό που έρχεται ;)

Να ρωτήσω και κάτι..για ένα μωρό θέλω περίπου 18-20 πάνες. Πόσα βρακάκια θεωρείτε ότι χρειάζομαι από κάθε μέγεθος? Και αν τελικά τις δεχτεί η κόρη μου, για 2 παιδιά θα χρειαστώ τις διπλάσιες αν θέλω να πλένω κάθε 2μερο?

Πραγματικά μετανιώνω τόσο πολύ που δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω αυτό το θέμα νωρίτερα! Έχω διαβάσει άλλα κι άλλα και αυτό που άξιζε πραγματικά ούτε καν το επισκέφτηκα ποτέ. :-( Τεσπα..κάλλιο αργά παρά ποτέ, έτσι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Να ρωτήσω και κάτι..για ένα μωρό θέλω περίπου 18-20 πάνες. Πόσα βρακάκια θεωρείτε ότι χρειάζομαι από κάθε μέγεθος? Και αν τελικά τις δεχτεί η κόρη μου' date=' για 2 παιδιά θα χρειαστώ τις διπλάσιες αν θέλω να πλένω κάθε 2μερο?

[/quote']

Bρακάκια εγώ πάντα παίρνω τέσσερα από το κάθε μέγεθος για να τα χρησιμοποιώ ανά δυάδες, πχ το ένα το φοράω στο μωρό καθώς το άλλο αερίζεται, και όταν είναι η μέρα πλυσίματος τα πλένω και τα δύο και χρησιμοποιώ την άλλη δυάδα.

20 πάνες για ένα μωρό είναι αρκετές για το καλοκαίρι μια και όταν τις απλώσεις στο δυνατό ήλιο του μεσημεριού θα στεγνώσουνε μέσα σ' ένα δίωρο το πολύ.

Αλλά θα χρειαστείς και άλλες για τους χειμερινούς μήνες και κυρίως για την άνοιξη και το φθινόπωρο.

Αυτό το λέω γιατί το χειμώνα εγώ τις απλώνω μέσα στο σπίτι το βράδυ δίπλα απ' ένα καλοριφέρ και στεγνώνουνε συνήθως μέχρι το πρωί.

Αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι βροχερός και δεν θερμένεται το σπίτι στεγνώνουνε πολύ δύσκολα.

Εγώ έχω 25 και πάλι δεν με φτάνουνε πολλές φορές και αναγκάζομαι είτε να τις βάζω στο στεγνωτήριο είτε να βάζω Μόλτεξ.

Οπότε μπορείς να πάρεις 25-30 και να τις χρησιμοποιείς και στα δύο τα παιδιά αλλά θα πρέπει να πλένεις κάθε μέρα στην αρχή (τα πιο μεγάλα παιδάκια δεν λερώνουνε τόσες πανίτσες όσο τα βρέφη).

Αν θες όταν επιστρέψω να σου δείξω από κοντά τις δικές μου, οι Bumgenious παρόλα τα μειονεκτήματά τους είναι πραγματικά όμορφες και κομψές και θεωρώ ότι είναι τέλειες για κοριτσάκια κάτω από το φουστανάκι τους :wink:

Bρακάκια εγώ πάντα παίρνω τέσσερα από το κάθε μέγεθος για να τα χρησιμοποιώ ανά δυάδες, πχ το ένα το φοράω στο μωρό καθώς το άλλο αερίζεται, και όταν είναι η μέρα πλυσίματος τα πλένω και τα δύο και χρησιμοποιώ την άλλη δυάδα.

Αλλά την άνοιξη και το φθινόπωρο όταν ο καιρός είναι βροχερός και δεν θερμένεται το σπίτι στεγνώνουνε πολύ δύσκολα.

Εγώ έχω 25 και πάλι δεν με φτάνουνε πολλές φορές και αναγκάζομαι είτε να τις βάζω στο στεγνωτήριο είτε να βάζω Μόλτεξ.

Οπότε μπορείς να πάρεις 25-30 και να τις χρησιμοποιείς και στα δύο τα παιδιά αλλά θα πρέπει να πλένεις κάθε μέρα στην αρχή (τα πιο μεγάλα παιδάκια δεν λερώνουνε τόσες πανίτσες όσο τα βρέφη).

Αν θες όταν επιστρέψω να σου δείξω από κοντά τις δικές μου, οι Bumgenious παρόλα τα μειονεκτήματά τους είναι πραγματικά όμορφες και κομψές και θεωρώ ότι είναι τέλειες για κοριτσάκια κάτω από το φουστανάκι τους :wink:

Ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις σου! :D Πολύ χρήσιμες!

Ο μόνος λόγος που δεν παίρνω Bumgenius είναι ότι αργούν πολύ να στεγνώσουν. 2 μέρες τον χειμώνα ή σε μέρες με υγρασία χωρίς θέρμανση μου φαίνεται πάρα πολύ! Κι εγώ δεν έχω καν στεγνωτήριο. Εκτός αν έπαιρνα 4-5 για τις εξόδους μας...(πάλι με έβαλες σε σκέψεις :))

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Δεν ξέρω την εμπειρία σου από το πρώτο σου παιδάκι, αλλά ο γιος μου δεν κάθεται ήσυχος όταν αλλάζουμε πάνα. Στριφογυρνάει, γκρινιάζει και θέλει να φύγει οπότε είναι πολύ δύσκολο να τους φορέσω ακόμη και την bumgenius που είναι all-in-one, δηλαδή ένα κομμάτι. Όταν πρέπει να φορέσουμε ξεχωριστή πάνα με κάλυμμα είναι σχεδόν mission impossible. Γι' αυτό και ο άντρας μου τις έχει αποκλείσει αυτές. Επίσης, στο σταθμό που πάμε δέχονται μόνο τύπου all-in-one.

Δεν ξέρω αν σε αφορούν αυτές οι παράμετροι, απλά είπα να παραθέσω την εμπειρία μου μήπως σε βοηθήσει.

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Δεν ξέρω την εμπειρία σου από το πρώτο σου παιδάκι, αλλά ο γιος μου δεν κάθεται ήσυχος όταν αλλάζουμε πάνα. Στριφογυρνάει, γκρινιάζει και θέλει να φύγει οπότε είναι πολύ δύσκολο να τους φορέσω ακόμη και την bumgenius που είναι all-in-one, δηλαδή ένα κομμάτι. Όταν πρέπει να φορέσουμε ξεχωριστή πάνα με κάλυμμα είναι σχεδόν mission impossible. Γι' αυτό και ο άντρας μου τις έχει αποκλείσει αυτές. Επίσης, στο σταθμό που πάμε δέχονται μόνο τύπου all-in-one.

Δεν ξέρω αν σε αφορούν αυτές οι παράμετροι, απλά είπα να παραθέσω την εμπειρία μου μήπως σε βοηθήσει.

To mission impossible μου άρεσε :lol: Εμένα σπάνια δεν κάθεται. Συνήθως είναι καλή.

Ήξερα πόσο φαν είσαι !!!(το έχω διαβάσει βλέπεις από την αρχή το θέμα :D)

Να σε ρωτήσω, πάτε σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό?

Ο μόνος λόγος που τις "απορρίπτω" είναι ο χρόνος στεγνώματος. Αλλιώς μάλλον αυτές θα έπαιρνα. Και σκέψου ότι δεν έχουμε αυτόνομη θέρμανση, να μπορώ να το ανάβω και όποτε θέλω το καλοριφέρ..

Ίσως ξεκινήσω με 5 motherease και 5 Bumgenius να τις δω τώρα στην κόρη μου και μετά αποφασίζω για το μωρό ποια κυρίως ποσότητα να παραγγείλω.

Τι λέτε? Να το κάνω καλύτερα έτσι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Ίσως ξεκινήσω με 5 motherease και 5 Bumgenius να τις δω τώρα στην κόρη μου και μετά αποφασίζω για το μωρό ποια κυρίως ποσότητα να παραγγείλω.

Τι λέτε? Να το κάνω καλύτερα έτσι?

Αν θυμάμαι καλά αν παραγγείλεις μεγαλύτερη ποσότητα Mother-ease σου κάνει καλύτερη τιμή.

Αυτό γενικά ισχύει για όλες τις πάνες.

Εφόσον θέλεις και all-in-one πάνες γιατί δεν παίρνεις κάποια άλλη μάρκα που στεγνώνει γρηγορότερα, πχ τις Imse Vimse ;

Πάντως βρε κορίτσια ούτε στο στεγνωτήριο δεν στεγνώνουνε οι Bumgenious!

Προχθές που έβρεχε και θα φεύγαμε τις έβαλα όλες στο στεγνωτήριο και όλες στεγνώσανε εκτός απ' αυτές! :shock:

Τις ξανάβαλα για αρκετή ώρα μόνες τους και πάλι μείνανε υγρές!

Δεν μπορώ να καταλάβω με πιο σκεπτικό βγάλανε πάνες που δεν στεγνώνουνε με τίποτα!

Και να ήτανε και απορροφητικές θα το παρέβλεπα ίσως το γεγονός αυτό, αλλά δεν είναι...

Πάλι καλά που είναι όμορφες!

Δεν εχω αγοράσει ακόμη πάνες και ουτε θα το κάνω πριν τον 8 μηνα αλλα ρε κορίτσια έχω μπερδευτεί! Σκέφτομαι για τους πρώτους μήνες να πάρω Imse vimse all in one αλλα δεν έχει ένα μεγεθος. Πρέπει λοιπόν να πάρω 10 πανες small και λεω να πάρω και 10 πάνες ενα μέγεθος(ωστε να τις χρησιμοποιώ και οταν θα ειναι νεογέννητο και όταν μεγαλώσει) αλλα από ποια μάρκα;;; Γιατί δεν γινεται να παρω 20 πανες small, 20 medium και 20 large.

vaisp2.png

xrxup2.png

Οι πάνες πολλαπλών μεγεθών πιστεύω έχουνε πολλά πλεονεκτήματα:

1. Εφαρμόζουνε καλύτερα στα μωράκια έτσι είναι πιο κομψές και ελαχιστοποιούνται οι διαρροές.

2. Δεν φθείρονται πολύ οπότε θα είναι κατάλληλες και για το δεύτερο και ίσως για το τρίτο παιδί.

Αυτό δεν ισχύει για τις One-Size: οι πάνες του γιου μου για παράδειγμα μετά από 3+ χρόνια χρήσης κυριολεκτικά λιώσανε έτσι δεν υπάρχει πιθανότητα να τις βάλω στην κόρη μου ούτε καν σε περίπτωση ανάγκης!

Οπότε αν έχεις σκοπό να κάνεις και άλλο παιδάκι σκέψου ότι τα χρήματα που θα δώσεις τώρα θα είναι επένδυση και για τα δύο παιδάκια.

Και τα δυο τα παιδιά μου γεννήθηκαν μεγαλόσωμα έτσι λέω ευτυχώς που δεν πήρα πάνες με πολλαπλά νούμερα (ακόμη και στα βρακάκια πήγαμε στο large από τους 4 μήνες!), αλλά σε πιο μικρόσωμα μωράκια πιστεύω θα είναι ιδανικές.

Εφόσον θέλεις και all-in-one πάνες γιατί δεν παίρνεις κάποια άλλη μάρκα που στεγνώνει γρηγορότερα, πχ τις Imse Vimse ;

O λόγος που θέλω one size είναι καθαρά οικονομικός. Βλέπεις η μεγάλη θα τις χρησιμοποιήσει για λίγο ακόμη (αν τις δεχτεί σε αυτήν την ηλικία), οπότε πάνε κυρίως για το νέο μωρό. Δε νομίζω ότι αξίζει να κάνω την επένδυση που λες μόνο για ένα μωρό.

να ρωτήσω και κάτι που μπορεί να ακουστεί χαζό? Ο κάδος που πηρατε είναι ειδικός για πάνες ή μπορώ να πάρω ό,τι κάδο να ναι?

Και κάτι άλλο.. Rosie εσύ είχες γράψει πιο παλιά ότι έχεις και μια ειδική σακουλίτσα για πάνες (η οποία χωράει πολύ περισσότερες από τον κάδο) και με βολεύει πολύ (έχει και ενσωματωμένο πανάκι για το αιθέριο έλαιο).

Ποια είναι, θυμάσαι?

Kt0tp2.png NaAfp3.png

Aυτό τον κουβά πήρα: http://ww.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#bucket

Αλλά είναι μικρός και έτσι πρόσφατα αγόρασα ένα μεγάλο (μεταλλικό) από το ΙΚΕΑ που ανοίγει με πετάλ, υπάρχει σε διάφορα χρώματα.

Δυστυχώς η σακουλίτσα που περιέγραψα πιο παλιά δεν υπάρχει πια και όταν την παρήγγειλα μου έστειλαν αυτή της Blueberry που τη βάζω στον κάδο του ΙΚΕΑ:

http://ww.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#swadtote2

Kαι τους δύο τους κάδους τους έχω στο μπαλκόνι, το μικρό τον έχω πάντα ανοικτό, στο μεγάλο βάζω τις πάνες τις οποίες έχω ξεπλύνει στο τέλος της μέρας.

Kορίτσια πολύ χαίρομαι που βλέπω όλο και περισσότερες οικογένειες να χρησιμοποιούν υφασμάτινες πάνες.

Εγώ πλέον έχω 22 bumgenius organic one size all in one και πήρα και 2 tots bots eayfit με σχέδια (είναι τόσο όμορφες), αλλά δεν τις έχω δοκιμάσει ακόμα!

Χρησιμοποιώ και το βιοδιασπώμενο φύλλο μιας χρήσης, πολύ βολικό ακόμα και τώρα που ακόμα θηλάζουμε. Επίσης βοηθάει γιατί κρατάει το δερμα στεγνό. Bumgenius εχουμε βάλει και βράδυ με επιτυχία, ίσως είναι η μικρή ηλικία (3,5 μηνών)! Αυτό που δεν αντέχεται, είναι η μυρωδιά αμμωνίας στην βραδυνή πάνα, οπότε αποφάσισα να βάζω μόνο το βράδυ μιας χρήσης!

Πήρα από Αγγλία αυτές και αυτές, αλλά μόλις εφτασαν οπότε εντυπώσεις στο μελλον! Αρκετά οικονομικές, τις έχω βρει και από αλλού με 6,25 λίρες ανά πακέτο και 2,95 λίρες μεταφορικά!!! Γιατί καλές και οι μολτεξ αλλά 21-23 ευρώ που τις πουλάνε εδώ είναι πολλά για ένα κουτί πάνες!

Διάβασα πως το ecover μαλακτικό είναι ασφαλές για τις πάνες, το εχει χρησιμοποιήσει καμία από εσας???

Κοπέλες τα βιοδιασπώμενα φύλλα δεν χρειάζονται στα μωράκια που θηλάζουνε αποκλειστικά!

Αλλά και στο γιο μου όταν μεγάλωσε (η κόρη μου ακόμη θηλάζει αποκλειστικά!) σπάνια τα χρησιμοποιούσα γιατί θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να έχω πάνες από βιολογικό βαμβάκι και να ακουμπάει το δερματάκι του μωρού κάτι το τόσο άβολο και σε μεγάλο βαθμό συνθετικό χαρτάκι μόνο και μόνο για να μην λεκιάσουνε.

Και όπως είπαμε ο ήλιος αφαιρεί όλους τους λεκέδες και όπως διάβαζα και σ' ένα ξένο φόρουμ πάνες είναι και αναμενόμενο είναι να μην είναι και 100% λευκές!

Καλησπέρα!

Rossie, εγώ χρησιμοποιώ τα Βιοδιασπώμενα φύλλα των 160 από άμυλο καλαμποκιού της Lollipop. Δεν είναι συνθετικά και κρατάνε το δέρμα τους στεγνό, όχι μόνο συγκρατούν τα κακάκια.

Όσο για το στέγνωμα των bumgenius είναι όντως πρόβλημα αλλά έτσι ζωηρά που είναι τα δικά μου, ήθελα κάτι όσο γίνεται πιό εύκολο.

Zouz σε παρακαλώ να μου πεις λεπτομέρειες για τις πάνες μιας χρήσεως για να παραγγείλω κι εγώ. Εννοώ κόστος πανων κ μεταφορικών κτλ.

LFdxp3.png

To mission impossible μου άρεσε :lol: Εμένα σπάνια δεν κάθεται. Συνήθως είναι καλή.

Ήξερα πόσο φαν είσαι !!!(το έχω διαβάσει βλέπεις από την αρχή το θέμα :D)

Να σε ρωτήσω' date=' πάτε σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό?

Ο μόνος λόγος που τις "απορρίπτω" είναι ο χρόνος στεγνώματος. Αλλιώς μάλλον αυτές θα έπαιρνα. Και σκέψου ότι δεν έχουμε αυτόνομη θέρμανση, να μπορώ να το ανάβω και όποτε θέλω το καλοριφέρ..

Τι λέτε? Να το κάνω καλύτερα έτσι?[/quote']

Βρε κορίτσια, νομίζω ότι είναι λίγο υπερβολικό το θέμα με το χρόνο στεγνώματος. Δεν έχω στεγνωτήριο. Όταν ανάβουμε καλοριφέρ, τις απλώνω σε απλώστρες που στηρίζονται πάνω του. Έτσι στεγνώνουν τη δεύτερη μέρα. Όταν δεν βρέχει (μένω Αγγλία θυμίζω, αλλά υπάρχουν και τέτοιες μέρες τώρα την άνοιξη κυρίως) τις απλώνω έξω και με τον αέρα και μόνο έχουν στεγνώσει μέχρι το βράδυ.

Στον υπέροχο, ζεστό, λαμπερό ήλιο της Ελλάδας από τέτοια εποχή μέχρι Οκτώβρη-Νοέμβρη, τις άπλωνα το πρωί πριν φύγω για δουλειά και το απόγευμα που γύρναγα τις μάζευα.

Θα σου έλεγα να πάρεις 3-4 κομμάτια από διαφορετικούς τύπους που σου αρέσουν και νομίζεις ότι θα σας κάνουν, και να αποφασίσεις μόνη σου.

Από όσα έχεις διαβάσει πρέπει να έχεις καταλάβει ότι σε κάθε μωράκι και κάθε μαμά εξυπηρετούνται διαφορετικές ανάγκες.

Υ.Γ. Ο μικρός πάει σε ιδιωτικό σταθμό.

p7hgp3.png3NPP.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...