Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Κορίτσια χρειάζομαι τη βοήθειά σας...

Ξεκίνησα να χρησιμοποιώ τις υφασμάτινες πάνες εδώ και 1μιση μήνα περίπου..

Έχω τις Fuzzibunz all-in-one. Στην αρχή δεν είχα κανένα πρόβλημα.. Έπλενα με το Sonnet υγρό. Τελευταία όμως με το που έκανε τσίσα ο μπέμπης μου κατευθείαν μυρίζουν. Συγκεκριμένα τις πλένω ως εξής: τις κρατάω σε σακούλα για 1-2 ημέρες και μετά 3 ξεπλύματα στο πλυντήριο, πλύση στους 60 βαθμούς σε πρόγραμμα για ευαίσθητα και μετά άλλα 2-3 ξεπλύματα.

Έτσι αποφάσισα να αλλάξω και να δοκιμάσω τους καρπούς πλυσίματος. Όντως παρατήρησα ότι οι πάνες δεν μυρίζουν, όμως εμφάνισε ο μικρός κοκκινίλα σε όλη την περιοχή που καλύπτει η πάνα. Του βάζω pampers 1 μέρα και λίγο αμυγδαλέλαιο στην ερεθισμένη περιοχή και έφυγε η κοκκινίλα.

Τώρα ξαναέπλυνα όλες τις πάνες με sonnet γιατί φοβήθηκα μήπως ο ερεθισμός είναι από τους καρπούς αλλά πάλι τα ίδια. Και οι πάνες μυρίζουν και πάει πάλι να ερεθιστεί.

Τι να κάνω;; Δεν θέλω να βάζω pampers και στην αρχή τις είχα βολευτεί πολύ χωρίς προβλήματα... Γενικώς έχω την αίσθηση ότι ο μικρός είναι πολύ βρεγμένος με τις υφασμάτινες... Ειδικά το βράδυ. Μήπως του δημιουργήσω πρόβλημα;; Ουφ!! Αναρωτιέμαι πως οι μανούλες μας με πιο απλά υφάσματα τα έβγαζαν πέρα....

Please περιμένω τα φώτα σας... Δεν μου αρέσουν τα pampers καθόλου.. Άσε που χαλάσαμε και τόσα χρήματα για τις υφασμάτινες..

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το σονετ έχει σαπούνι μέσα;;

Οι πάνες σου έχουν πολλά κατάλοιπα από το απορρυπαντικό και χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα τώρα. Μπορείς να διαβάσεις σε αγγλικά site για το stripping cloth diapers? Βασικά πλένεις μία μία τις πάνες, είδικά τα καλύμματα με το fleece (τί πάνες έχεις;) με απορρυπαντικό πιάτων και με μια οδοντόβουρτσα (τρίβεις καλά το fleece με αυτό). Μετά θέλουν πολλά ξεβγάλματα! Θα πρότεινα και μια πλύση στους 60 ΧΩΡΙΣ απορρυπαντικό να δεις τί θα βγάλουν απο μόνες τους!

Διαρροές έχουν οι πάνες;;

Αυτό που λές για τις κοκκινίλες νομίζω το λένε ammonia burn

Μπορείς να το ψάξεις λίγο στο allaboutclothdiapers.blogspot.com

αυτή η αμερικάνα καταγράφει πολύ καλά τις εμπειρίες της και έχει πολλά σχόλια που επίσης περιέχουν πολύ πληροφορία.

Αν δε βγάλεις άκρη πες!

Για αρχη πάντως οπωσδήποτε STRIPPING στις πάνες και καλό καθάρισμα.

Μετά ΜΟΝΟ καρυδοσάπουνα που σίγουρα δεν αφήνουν κατάλοιπα!

Εγώ χρησιμοποιώ το KLAR από καρυδοσάπουνα και δεν έχω μπλέξει με τους καρπούς ακόμα αν και θα έπρεπε..

Πες μας πώς πάει!!

Να πω και εγω την εμπειρια μου μιας και προφατα αγορασα τις bumgenius organic all in one. τις πρωτες 10 τις πηρα απο το mybabycenter. εχει και το ecobaby.gr αλλα οταν τους ζητησα καλυτερη τιμη σε συνδυατικο πακετο καναν την παπια οποτε και εγω τους γειωσα. τα σαιτς που αναφερεις δεν στελνουν πλεον ελλαδα. αυτο που ειχα βρει να στελνει ηταν το green-me.co.uk. παρολα αυτα τις επομενες 12 της πηρα απο ebay και μαλιστα με παζαρια! αν εχει την επιλογη best offer μπορεις να ζητησεις καλυτερη τιμη! πηρα 12 πάνες με 213 ευρω, αρκετα καλη τιμή νομιζω! απο εδω:http://shop.ebay.com/modluvfurniture...&_trksid=p3686

Δεν νομίζω όμως ότι έχει διαφορά η τιμή που τις βρήκες. Στην Ελλάδα κοστίζουν οι 10 πάνες 202E + 44Ε ακόμα δύο = 246Ε. Διαφορά 33Ε. Δεν αξίζει να μπω στον κόπο να τις πάρω από ebay. Εγώ ψάχνω μήπως πετύχω καμιά καλή διαφορά στην τιμή.

LFdxp3.png

Το σονετ έχει σαπούνι μέσα;;

Οι πάνες σου έχουν πολλά κατάλοιπα από το απορρυπαντικό και χρειάζονται πολύ καλό καθάρισμα τώρα. Μπορείς να διαβάσεις σε αγγλικά site για το stripping cloth diapers? Βασικά πλένεις μία μία τις πάνες, είδικά τα καλύμματα με το fleece (τί πάνες έχεις;) με απορρυπαντικό πιάτων και με μια οδοντόβουρτσα (τρίβεις καλά το fleece με αυτό). Μετά θέλουν πολλά ξεβγάλματα! Θα πρότεινα και μια πλύση στους 60 ΧΩΡΙΣ απορρυπαντικό να δεις τί θα βγάλουν απο μόνες τους!

Διαρροές έχουν οι πάνες;;

Αυτό που λές για τις κοκκινίλες νομίζω το λένε ammonia burn

Μπορείς να το ψάξεις λίγο στο allaboutclothdiapers.blogspot.com

αυτή η αμερικάνα καταγράφει πολύ καλά τις εμπειρίες της και έχει πολλά σχόλια που επίσης περιέχουν πολύ πληροφορία.

Αν δε βγάλεις άκρη πες!

Για αρχη πάντως οπωσδήποτε STRIPPING στις πάνες και καλό καθάρισμα.

Μετά ΜΟΝΟ καρυδοσάπουνα που σίγουρα δεν αφήνουν κατάλοιπα!

Εγώ χρησιμοποιώ το KLAR από καρυδοσάπουνα και δεν έχω μπλέξει με τους καρπούς ακόμα αν και θα έπρεπε..

Πες μας πώς πάει!!

Ευχαριστώ για την απάντηση...

Το sonnet υποτίθεται ότι έιναι για υφασμάτινες πάνες οπότε λογικά δεν θα έχει σαπούνι...

Για το stripping διάβασα ότι μπορεί να γίνει και ως εξής: να πλύνεις τις πάνες χωρίς απορρυπαντικό μέχρι να σταματήσουν να βγάζουν σαπουνάδα.. Ισχύει; Θα με βόλευε γιατί είναι 20 πάνες + 40 επιθέματα....:?

Διαρροές έχουν όταν τις φοράει γύρω στο 3ωρο με 4ωρο...

Πρέπει να ψάξω και αυτό το ammonia burn που λες... Με άγχωσε λίγο...

Επεξεργάστηκαν by maria_sp
edit

Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την άσχημη μυρωδιά και μετά από πολλά πειράματα το έλυσα προσθέτοντας σε κάθε πλύση (μαζί με τα soap nuts) μισό ποτήρι (50ml) σόδα και μισό ποτήρι βόρακα.

Το Sonnett το έχω κι εγώ αλλά δεν κάνει για πάνες αφού έχει σαν βάση του το σαπούνι.

Και για να μην το ξαναπάθω πάντα βάζω σόδα και βόρακα στις πλύσεις!

Και φρόντισε όταν έχει δυνατό ήλιο να τις απλώνεις κάπου όπου μπορεί να τις χτυπάει ο ήλιος για να τις αποστειρώσει.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

Κι εγώ είχα το ίδιο πρόβλημα με την άσχημη μυρωδιά και μετά από πολλά πειράματα το έλυσα προσθέτοντας σε κάθε πλύση (μαζί με τα soap nuts) μισό ποτήρι (50ml) σόδα και μισό ποτήρι βόρακα.

Το Sonnett το έχω κι εγώ αλλά δεν κάνει για πάνες αφού έχει σαν βάση του το σαπούνι.

Και για να μην το ξαναπάθω πάντα βάζω σόδα και βόρακα στις πλύσεις!

Και φρόντισε όταν έχει δυνατό ήλιο να τις απλώνεις κάπου όπου μπορεί να τις χτυπάει ο ήλιος για να τις αποστειρώσει.

Μ΄αρέσει που τους εξήγησα ότι το θέλω για πάνες. Και εγώ η έξυπνη τους εμπιστεύτηκα και δεν κοίταξα συστατικά, ενώ ήξερα ότι δεν θέλουν απορρυπαντικό με σαπούνι...

Σ' ευχαριστώ πολύ! Βόρακα που θα βρω;; Τι είναι;; Σόδα εννοείς μαγειρική;

Αυτά είναι τα συστατικά του Sonett:

Ingredients: soap made from vegetable oils*, sugar surfactant, coconut oil alcohol sulphate, vegetable alcohol (ethanol), sulphated castor oil, citrate, natural essential lavender oil*, balsamic ingredients*, swirled water.

http://www.sonett-online.de/1eng/waliq.htm

Ναι μαγειρική σόδα.

Πού μένεις; Στα φαρμακεία βρίσκεις βόρακα αλλά είναι σχετικά ακριβός.

Φθηνό βόρακα βρίσκεις σε μαγαζιά με χημικά, εγώ τον παίρνω από ένα τέτοιο στον Πειραιά.

Αυτά είναι τα συστατικά του Sonett:

Ingredients: soap made from vegetable oils*, sugar surfactant, coconut oil alcohol sulphate, vegetable alcohol (ethanol), sulphated castor oil, citrate, natural essential lavender oil*, balsamic ingredients*, swirled water.

http://www.sonett-online.de/1eng/waliq.htm

Ναι μαγειρική σόδα.

Πού μένεις; Στα φαρμακεία βρίσκεις βόρακα αλλά είναι σχετικά ακριβός.

Φθηνό βόρακα βρίσκεις σε μαγαζιά με χημικά, εγώ τον παίρνω από ένα τέτοιο στον Πειραιά.

Είναι ακίνδυνος ο βόρακας έτσι;;;;;;;;;;;;;;; Δεν έχω ιδέα τι είναι!!

Δεν μένω Αθήνα αλλά κάποιος θα μπορεί να πάει να μου πάρει.. Μήπως μπορείς να μου στείλεις σε πμ τα στοιχεία του μαγαζιού, πόσο στοιχίζει και περίπου για πόσες πλύσεις είναι;;

Γενικώς πιστεύεις 2 ξεπλύματα - πλύσιμο στα ευαίσθητα στους 60 με 5-6 καρπούς - 2 εξτρά ξεπλύματα είναι εντάξει;; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι; Εκτός από τη σόδα και το βόρακα εννοώ...

Γενικώς πιστεύεις 2 ξεπλύματα - πλύσιμο στα ευαίσθητα στους 60 με 5-6 καρπούς - 2 εξτρά ξεπλύματα είναι εντάξει;; Μήπως πρέπει να αλλάξω κάτι; Εκτός από τη σόδα και το βόρακα εννοώ...

Γιατί στα ευαίσθητα;

Βαμβακερές δεν είναι οι πάνες;

2 αρχικά ξεπλύματα κάνω κι εγώ, αλλά γιατί να κάνεις έξτρα ξεπλύματα στο τέλος;

Δεν μένουνε κατάλοιπα με τα soap nuts (εγώ βάζω 8-9 μισούς καρπούς) για να κάνεις έξτρα ξέπλυμα.

Διαφημίσεις

Γιατί στα ευαίσθητα;

Βαμβακερές δεν είναι οι πάνες;

2 αρχικά ξεπλύματα κάνω κι εγώ, αλλά γιατί να κάνεις έξτρα ξεπλύματα στο τέλος;

Δεν μένουνε κατάλοιπα με τα soap nuts (εγώ βάζω 8-9 μισούς καρπούς) για να κάνεις έξτρα ξέπλυμα.

Ειναι fleece το ύφασμα που έρχεται σε επαφή με το δέρμα και τα επιθέματα λέει polyester. Λες καλύτερα στα ανθεκτικά;;

Δεν έβαζα soapnuts μέχρι τώρα... Αλήθεια τα soapnuts αφού είναι μέσα στον κάδο παραμένουν και στο ξέπλυμα; Δεν πρέπει να τα βγάλεις;;

Ξεκίνησα με τα επιθέματα πλύσιμο στους 90 βαθμούς μέχρι να μην έχει καθόλου σαπουνάδα.. Έτσι διάβασα τουλάχιστον για να κάνω stripping. Και με το που έχω χρόνο ξεκινάω με οδοντόβουρτσα τα fleece... Ελπίζω να φτιάξουν.. Ευχαριστώ και για τα στοιχεία του μαγαζιού

Εάν είναι fleece τότε καλύτερα στα ευαίσθητα.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις τα soapnuts στο ξέπλυμα, δεν απελευθερώνουνε σαπωνίνη στο κρύο νερό.

Δεν χρειάζεται να βγάλεις τα soapnuts στο ξέπλυμα, δεν απελευθερώνουνε σαπωνίνη στο κρύο νερό.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!! Συγνώμη για τις τόσες ερωτήσεις αλλά είμαι καινούρια στις υφασμάτινες.. οπότε...

Ευχαριστώ και πάλι!!

κορίτσια που χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πάνες να ρωτήσω κ γω κάτι?Η μικρή μου είναι 11 μηνών κ άρχισα πρόσφατα να χρησιμοποιώ υφασμάτινες. Πήρα prefold σε συνδιασμό με βρακάκια oikonobus.Μου φαίνεται μεγάλος ο όγκος που υπάρχει ανάμεσα στα ποδαράκια της και έχει αρχίσει να περπατάει. Ξέρετε κάτι γι αυτό. Μήπως αυτός ο όγκος κάνει κακό?

Κοριτσια ξερει καμια στην Θεσσαλονικη που μπορω να βρω οικολογικες πανες επαναχρησιμοποιουμενες ? βοηθηστε με γιατι με αυτες τις δικες μας σα να μην συμφερει και πολυ....

Έχει στο "περί θηλασμού". σε ένα στενό της λεωφόρου Νίκης .

Διαφημίσεις

Γεια σας και πάλι!

Αν μπορείτε να βοηθήσετε... Έχω προβληματιστεί πολυ!!

Καταρχήν όσες κάνατε δοκιμές... Ποιες πάνες τελικά θεωρούνται καλυτερες;; Ποιες είναι πιο αποροφητικες;; Οργανικές, υφασματινες, Μπαμπού, φανελενιες;;; Αυτές που είναι all-in-one ή οι pocket που ίσως μπορείς να βάλεις και κανένα επιπλέον επιθεμα κ επιπλέον στεγνωνουν πιο εύκολα;;;

Σας Παρακαλω βοηθειστε γιατί δεν θέλω άλλο να χρησιμοποιω τις συμβατικές πάνες!

LFdxp3.png

Έχω δοκιμάσει πολλές πάνες (και στα δυο παιδιά!) και κατά τη γνώμη μου οι "πετσετέ" πάνες είναι οι πιο απορροφητικές, ιδιαίτερα οι μπάμπου organic αλλά και οι βαμβακερές.

Οι φανελένιες, πχ Bumgenious organic cotton all-in-one δεν είναι απορροφητικές όπως οι πετσετέ, με το που θα κατουρήσει το μωρό θέλει άλλαγμα.

Οι pocket εμένα δεν με βόλεψαν καθόλου, αγόρασα τέσσερεις (Blueberry) κια τις έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστες φορές.

Επίσης δεν μ' αρέσει ν' αγγίζει συνθετικό ύφασμα στο δερματάκι του μωρού μου, άσε που αυτό το βάλε-βγάλε επιθέματα είναι εκνευριστικό!

Οι καλύτερες που δοκίμασα είναι οι Motherease (έχω 10 από βιολογικό βαμβάκι και 10 από μπάμπου).

Αν ενδιαφέρεσαι δες εδώ, απ' εδώ τις πήρα:

http://www.monogiapaidakia.com/

Oταν λέμε οικολογικές εννοούμε υφασμάτινες; Δεν έχω γεννήσει ακόμα αλλά κυριολεκτικά απόρησα όταν είδα τέτοιο θέμα. Sorry κιόλας αλλά όταν λέμε υφασμάτινες εννοούμε πως κάθε φορά που το μωρό κάνει τα τσισάκια του και τα κακάκια του αντί να πετάτε τις κλασσικές πάνες στο καλάθι των σκουπιδιών, καθαρίζετε τις πάνες και τις πλένετε; Δεν μυρίζουν μέχρι να βάλετε πλυντήριο; Και κυρίως δεν αηδιάζετε;

qc40p3.png

Nv8Rp3.png]

Oταν λέμε οικολογικές εννοούμε υφασμάτινες; Δεν έχω γεννήσει ακόμα αλλά κυριολεκτικά απόρησα όταν είδα τέτοιο θέμα. Sorry κιόλας αλλά όταν λέμε υφασμάτινες εννοούμε πως κάθε φορά που το μωρό κάνει τα τσισάκια του και τα κακάκια του αντί να πετάτε τις κλασσικές πάνες στο καλάθι των σκουπιδιών, καθαρίζετε τις πάνες και τις πλένετε; Δεν μυρίζουν μέχρι να βάλετε πλυντήριο; Και κυρίως δεν αηδιάζετε;

Χμμμμ!!! εχουμε φτασει να θεωρουμε κλασσικες τις πανες μιας χρησης??? που ειναι τιγκα στο χημικο και το πλαστικο και κανουν κακο οχι μονο στο παιδι μας αλλα και στο περιβαλλον που θα κληρονομησει?

αν διαβασεις σχετικες ιστοσελιδες θα σου λυθουν οι αποριες στο γιατι και το πως!

αλλα μια ερωτηση απο μενα, πως θα σου φαινοταν να φορας διαρκως μια σερβιετα?? ποσο αντεχεις και πως θα ενιωθες???

εγω αηδιαζω ετσι κ αλλιως απ'οταν αρχισαμε τις στερεες και αρχισαν να μυριζουν τα κακακια:rolleyes: πριν με τον αποκλειστικο θηλασμο ολα ηταν ιδανικα!:lol:

χρησιμοποιουμε αυτες τις πανες ενα χρονο τωρα, εκτος απο το βραδυ ,για να μη ξυπναει κ να μη συγκαιγεται.

διαβασε το θεμα, θα σου λυθουν ολες οι αποριες. ;)

κορίτσια που χρησιμοποιείτε υφασμάτινες πάνες να ρωτήσω κ γω κάτι?Η μικρή μου είναι 11 μηνών κ άρχισα πρόσφατα να χρησιμοποιώ υφασμάτινες. Πήρα prefold σε συνδιασμό με βρακάκια oikonobus.Μου φαίνεται μεγάλος ο όγκος που υπάρχει ανάμεσα στα ποδαράκια της και έχει αρχίσει να περπατάει. Ξέρετε κάτι γι αυτό. Μήπως αυτός ο όγκος κάνει κακό?

ισα ισα, οι ορθοπεδικοι συστηνουν διπλη πανα αν ενα παιδακι εχει θεμα με τα ισχια. απ'ο,τι εχω δει μεχρι τωρα, γιατι κ εγω ειχα αυτη την απορια (ξεκινησαμε 13 μηνων), μονο καλο κανει. επιπλεον οταν θα χρησιμοποιηθουν αυτες οι πανες για ενα τριμηνο περιπου , δεν θα ειναι τοσο φουσκωτες. το διαπιστωσα με τα ρουχα της, που στην αρχη ειχα φρικαρει που δεν εμπαιναν καποια παντελονακια κ μετα ηταν ξανα οκ. φυσικα δεν θα ειναι ποτε σαν τις λεπτες συμβατικες, αλλα 'πατικωνονται' με τον χρονο.

Προσωπικά πλένω βαμβακερές, μπαμπού, φανελένιες και φλις όλες μαζί στους 60 βαθμούς στο πρόγραμμα για βαμβακερά 18 μήνες τώρα και δεν έχουν πάθει τίποτα, πέραν του ότι όσες δεν είναι με snap και είναι με χριτς-χρατς έχουν αρχίσει και χάνουν την ιδιότητα να κολλάνε.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Οι καλύτερες που δοκίμασα είναι οι Motherease (έχω 10 από βιολογικό βαμβάκι και 10 από μπάμπου).

Αν ενδιαφέρεσαι δες εδώ, απ' εδώ τις πήρα:

http://www.monogiapaidakia.com/

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου! Μίλησα με την κοπέλα στο site και μου πρότεινε καλύτερα να πάρω τις wonderoos. Τις έχει δοκιμάσει καμιά? Είναι καλές? Κάπως μόνο μου φάνηκε που είπε ότι το ύφασμα που ακουμπάει στο δερματάκι του μωρού είναι συνθετικό για να κρατάει την υγρασία και να νιώθει πιο στεγνό το μωρό. Ενώ λέει με τις μπαμπού και βαμβάκι είναι υγρό το πωπουδάκι του μωρού και δεν είναι υγιεινό....ισχύει αυτό? Όντως είναι καλύτερο να είναι συνθετικό? Ένας λόγος που επέλεξα να ασχοληθώ με τις υφασμάτινες πάνες είναι να μην βάζω τίποτα συνθετικό στα μωρά μου. Τι λέτε?

LFdxp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...