Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

ωραια η απλωστρα για το καλοριφερ!απορω πως δεν την ειδα ποτε.γιατι χαζευω πολυ στο σουπερ μαρκτετ ειδικα... αν συνεχισει αυτη η ζεστη ομως φετος δεν νομιζω να τα ανοιξουμε τα καλοριφερ! Θα σκασουμε!

τα νουμερα που εχουν τι σημαινουν? v2 v3 v4?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οι εκδόσεις αναφέρονται στις bumgenius all-in-one, τις pocket πάνες με το fleece. Η v4 είναι η τελευταία έκδοση που έχει βγει. Επίσης, οι organic πλέον λέγονται elemental.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Η απλώστρα για το καλοριφέρ είναι κάπως έτσι. Βρίσκεις στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα που πουλάνε πλαστικά, χαρτικά και είδη νοικοκυριού. Μπορείς να τις ακουμπήσεις κατευθείαν στο καλοριφέρ αλλά δεν συνίσταται γιατί λένε ότι χαλάνε τα ελαστικά στα μπουτάκια. Επίσης σίγουρα θα σου σκληρύνει πολύ το ύφασμα.

Αχ τέτοια απλώστρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

Ακόμη κλαίγομαι που δεν έφερα μαζί μου μια όταν ήρθα...

Και όταν πια πάω για ταξιδάκι δεν έχω ποτέ χώρο να κουβαλήσω τέτοιο πράγμα :(

Εγώ πάντως επιμένω, δεν γίνεται να έχεις πάνες που να θέλουνε δυο μέρες να στεγνώσουνε!

Ακόμη και το καλοκαίρι μια μέρα είναι πάρα πολλή γιατί οι άλλες πάνες (ακόμη και οι πετσετέ μπάμπου που έχω) στεγνώνουνε μέσα σε δύο ώρες!

Τις χρησιμοποιώ μόνο εκτός σπιτιού εκτός αν ξεμείνω...

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Είχα πάρει μια παρόμοια από τα my market. Ρίξτε μια ματιά εκεί που έχει μανταλάκια και σχοινί για απλώστρες.

Rosie ερχόμαστε για διακοπές για 10 μέρες τα Χριστούγεννα. Αν θέλεις μπορώ να σου φέρω την απλώστρα του Argos :-)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Αχ τέτοια απλώστρα δεν υπάρχει στην Ελλάδα!

Ακόμη κλαίγομαι που δεν έφερα μαζί μου μια όταν ήρθα...

Και όταν πια πάω για ταξιδάκι δεν έχω ποτέ χώρο να κουβαλήσω τέτοιο πράγμα :(

Εγώ πάντως επιμένω, δεν γίνεται να έχεις πάνες που να θέλουνε δυο μέρες να στεγνώσουνε!

Ακόμη και το καλοκαίρι μια μέρα είναι πάρα πολλή γιατί οι άλλες πάνες (ακόμη και οι πετσετέ μπάμπου που έχω) στεγνώνουνε μέσα σε δύο ώρες!

Τις χρησιμοποιώ μόνο εκτός σπιτιού εκτός αν ξεμείνω...

πηγα στο jumbo σημερα και βρηκα τετοιες απλωστρες.:D

Εχει μια μικρη με 2 θεσεις και μια αλλη μεγαλυτερη...

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

μόλις σήμερα παρέλαβα τις πάνες bumgenius. Πόσες φορές πρέπει να πλυθούν πριν χρησιμοποιηθούν; Και μια -χαζή- ερώτηση: πήρα διάφορα χρώματα. Δεν υπάρχει πρόβλημα να μπαίνουν όλα τα χρώματα μαζί στο πλυντήριο, δεδομένου ότι θα πλένονται στους 40-60 βαθμούς;

Αν θυμάμαι καλά τις πλένεις 2-3 φορές αλλά έχουν και οδηγίες στη συσκευασία.

Τις πλένω στους 60 βαθμούς και έχω πορτοκαλί, κίτρινες, γαλάζιες, μπλε και άσπρες. Δεν έχει ξεβάψει κανένα χρώμα.

p7hgp3.png3NPP.png

εγω ακομη τις περιμενω...γεννησα πριν μια εβδομαδα την κορη μου και χρησιμοποιω τα παμπερς. προς το παρον ολα καλα ειναι αλλα ειναι το πιπι της κοκκινο κ θελω να τις ξεφορτωθω! την πλενω μονο με νερακι οταν την αλλαζω και της πηρα μια κρεμα που μου προτεινε ο παιδιατρος για το συγκαμα της freezyderm.

έχω μια ερώτηση για τις έμπειρες με τις επαναχρησιμοποιούμενες πάνες μαμάδες: έχω πάνες bumgenius. Απ' ό,τι ξέρω, με αυτές τις πάνες δεν πρέπει να βάζουμε κρέμα στο μωρό γιατί χαλάει η πάνα. Άρα, τι κάνουμε σε κάθε αλλαγή πάνας; Πλένουμε το μωρό, το σκουπίζουμε προσεκτικά και του βάζουμε την πάνα χωρίς τίποτα άλλο (κρέμα, λοσιόν, τάλκ); Βοηθήστε εσείς που ξέρετε!!!!

Εγώ της βάζω συχνά λίγο Badger Baby Balm γιατί κοκκινίζει εύκολα.

Στο γιο μου σπάνια χρειαζότανε κάτι τέτοιο αλλά η κόρη μου έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Διαφημίσεις

ηρθαν κ οι δικες μου σημερα αλλα δεν εχει πουθενα οδηγιες! Μονο αυτο βρηκα στη σελιδα bumgenius.com

Care Instructions

Your organic diapers will need to be prewashed 5-7 times in hot water with a bit of detergent in each load. Dry warm.

Regular wash routine: Wash cold with ¼ of the manufacturerʼs recommended amount of additive free detergent. Wash hot with the same amount of detergent. Double rinse. Dry warm.

Designed by a mom and conscientiously manufactured in the USA or Egypt.

*US and International patents pending.

Αν εχει καπια απο σας οδηγιες ασ μου πει και σε μενα που τις βρηκε...Ευχαριστω!

Αθηνά εγώ πάντως μια φορά τις έπλυνα πριν τις χρησιμοποιήσω, το θεωρώ τελείως αντιοικολογικό να τις πλύνω 5-7 φορές για να επιτύχω μέγιστη απορροφητικότητα. Αυτή θα έρθει με τον καιρό.

Έτσι κι αλλιώς το νεογέννητο το αλλάζεις κάθε ένα τέταρτο σχεδόν!

Οι οδηγίες ήταν στο πίσω μέρος της λωρίδας από χαρτόνι που περιτύλιγε την κάθε πάνα. Δεν θυμάμαι τί έλεγαν για την πρώτη φορά (τις πήρα πριν από 15 μήνες) αλλά προφανώς ήταν αυτό που λέει και στο επίσημο site. Όπως λέει και η Rosie η μέγιστη απορροφητικότητα θα έρθει εν καιρό. Για αρχή θεωρώ ότι αρκούν 2-3 πλύσεις.

Σχετικά με την κρέμα αλλαγής πάνας εμείς βάζουμε μόνο όταν κοκκινίζει ο μικρός, όχι σε κάθε αλλαγή και πάντα έχοντας βάλει liner στην πάνα για να μην ακουμπήσει απευθείας. Cloth diaper safe κρέμες μπορείς να βρεις εδώ. Προσωπικά χρησιμοποιώ της Weleda γιατί έχει αποτέλεσμα στο δερματάκι του μικρού μου, αλλά σίγουρα δεν κάνει για συνεχή χρήση με τις υφασμάτινες πάνες. (Οι diaper safe κρέμες έχουν πιο λεπτόρευστη υφή.)

p7hgp3.png3NPP.png

οντως! δεν ειχα καταλαβει οτι θελουν τοσες πλυσεις απλως για την απορροφητικοτητα.

μια θα τις πλυνω και εγω. το επιθεμα αν χρειαστει μπαινει τελευταιο κατω?

• 1 month later...

γεια σας, εγω χρησιμοποιώ επαναχρησιμοποιούμενες πάνες, είμαι στο δεύτερο παίδι και λίγο φανατική! Είχα αρχίσει στην Αγγλία, και οταν γεννήθηκε ο δεύτερος εδώ στην αθήνα (10 μηνών τώρα) είχα όλα τα απαραίτητα και άρχισα αμέσως.

παρόλο που είμαι πολύ άνετη στη χρήση τους, θα ήθελα να βρεθώ με άλλες μαμάδες που τις χρησιμοποιούν. Νιώθω λίγο εξωγηίνη! Ενδιαφέρεται κανείς? Ισως θα μπορούσα να βοηθήσω αμα έχετε απορίες... μένω στη κηφισιά και είμαι γενικά ελεύθερη τις δευτέρες (το πρωι)... ψήνεται κανείς?

Διαφημίσεις

γεια σας, εγω χρησιμοποιώ επαναχρησιμοποιούμενες πάνες, είμαι στο δεύτερο παίδι και λίγο φανατική! Είχα αρχίσει στην Αγγλία, και οταν γεννήθηκε ο δεύτερος εδώ στην αθήνα (10 μηνών τώρα) είχα όλα τα απαραίτητα και άρχισα αμέσως.

παρόλο που είμαι πολύ άνετη στη χρήση τους, θα ήθελα να βρεθώ με άλλες μαμάδες που τις χρησιμοποιούν. Νιώθω λίγο εξωγηίνη! Ενδιαφέρεται κανείς? Ισως θα μπορούσα να βοηθήσω αμα έχετε απορίες... μένω στη κηφισιά και είμαι γενικά ελεύθερη τις δευτέρες (το πρωι)... ψήνεται κανείς?

Καλησπέρα!! Εγώ τώρα γέννησα το μωράκι μου και έχω αγοράσει πάνες και ανυπομονώ να τις ξεκινήσω! Βέβαια μένω λίγο μακριά για αυτό που προτείνεις αλλά θέλω να σε ρωτήσω κάτι και αν μπορούσες να μου απαντήσεις θα με βοηθούσες πολύ! Πήρα πάνες all-in-one και σκέφτομαι να τις βάζω στο στεγνωτήριο για να υπάρχει μια σχετική αποστείρωση... Λένε ότι μπορείς να τις βάλεις σε στενωτήριο σε χαμηλή θερμοκρασία αλλά το δικό μου στεγνωτήριο δεν έχει επιλογή για τη θερμοκρασία.Φοβάμαι μήπως τις καταστρέψω.. Εσύ με την εμπειρία σου τι λες; Μπορώ να τις απλώνω μέσα στο σπίτι αλλά φοβάμαι μήπως το πλύσιμο στους 60 βαθμούς δεν αρκει για να μην έχουν μικρόβια απ΄τα κακάκια κλπ... Εσύ τις βάζεις στο στεγνωτήριο ή τις απλώνεις να στεγνώνουν;

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

Γιατί δεν τις απλώνεις έξω στον ήλιο να στεγνώσουν;

Ο ήλιος είναι ο καλύτερος αποστειρωτής και επιπλέον αφαιρεί τους λεκέδες.

Το στεγνωτήριο φθείρει τις πάνες γι' αυτό και το χρησιμοποιώ μόνο σε ώρα ανάγκης, ποτέ συστηματικά.

Γιατί δεν τις απλώνεις έξω στον ήλιο να στεγνώσουν;

Ο ήλιος είναι ο καλύτερος αποστειρωτής και επιπλέον αφαιρεί τους λεκέδες.

Το στεγνωτήριο φθείρει τις πάνες γι' αυτό και το χρησιμοποιώ μόνο σε ώρα ανάγκης, ποτέ συστηματικά.

Το ξέρω... αλλά μένω σε ισόγειο και δεν έχω μπαλκόνι... όσο για την ταράτσα 3 όροφοι με τα πόδια :? και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω καθημερινά....

IZ8sp3.png?O4d4J7YUZjc7p3.png?EeRq5XkN

γεια σου, μπραβο και κουράγιο!

εμείς πάντα με 60 τις πλένουμε και τις απλώνω έξω, ή δίπλα στο καλοριφέρ τώρα τελευταία με το κρύο και την υγρασία. εμείς έχουμε μεν μπαλκόνι αλλα δεν βλέπει ήλιο δυστυχώς. δεν είχαμε ποτέ κανένα πρόβλημα με ερεθίσματα και τέτοια...

βέβαια βάζω τις χάρτινες ταινίες να πιάσουν τα περισσότερα κακά και τις πετάω στην τουαλέτα. Είναι και πολύ πιο υγιειης... μπιαχ πάνες γέματες σ***α μες στους κάδους στο δρόμο το καλοκαίρι... :-(

βρήκα ενα βιντεάκι αμα μίλας αγγλικά..

http://www.thenappylady.co.uk/public/articledetails.aspx?id=45

λέει οτι με 60 αποστειρώνονται.

Το ξέρω... αλλά μένω σε ισόγειο και δεν έχω μπαλκόνι... όσο για την ταράτσα 3 όροφοι με τα πόδια :? και δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω καθημερινά....

Καθημερινά φαίνεται να είναι δύσκολο να το κάνεις αλλά όταν έχει ωραία λιακάδα αξίζει ν' ανέβεις τρεις ορόφους να τις απλώσεις, θα αποστειρωθούν αλλά το κυριότερα ο ήλιος θα εξουδετερώσει τυχών οσμές και θα εξαφανίσει ακόμη και τους πιο επίμονους λεκέδες

Πιστεύω ότι οι λεκέδες μόνο με τον ήλιο φεύγουνε: εγώ βάζω και μπόλικη σόδα και βόρακα στην πλύση μαζί με τα soap nuts και πάλι έχουνε λεκέδες όταν βγαίνουνε από το πλυντήριο :?

Τέλος το καλοκαιράκι έχει τόσο ήλιο εδώ στην Ελλάδα που οι πάνες στεγνώνουνε μέσα σε μια-δύο ωρίτσες. Κρίμα είναι να πληρώνεις για το στεγνωτήριο που χρειάζεται αρκετή ώρα να τις στεγνώσει.

Ελοίζ κοντά μένουμε αλλά δυστυχώς δεν έχω καθόλου χρόνο τα πρωινά μια και έχω και τα δύο μικρά μόνη στο σπίτι :(

ΥΓ. Απ' αυτά τα χαρτάκια έχω κι εγώ αλλά δεν τα χρησιμοποιώ, με χαλάει όταν σκέφτομαι ότι το δερματάκι του μωρού μου ακουμπάει πάνω σ' αυτά και όχι στο φυσικό ύφασμα από βιολογικές ίνες.

Rosie, γεια, μήπως θα ήθελες να βρεθούμε στο σπίτι σου? (οπως βλέπεις δεν ντρέπομαι να καλέσω τον εαυτό μου!) βρές με στο facebook (eloise touni) και μπορούμε να αλλάξουμε τηλ?

Ε

Rosie, γεια, μήπως θα ήθελες να βρεθούμε στο σπίτι σου? (οπως βλέπεις δεν ντρέπομαι να καλέσω τον εαυτό μου!) βρές με στο facebook (eloise touni) και μπορούμε να αλλάξουμε τηλ?

Ε

Εγώ όμως ντρέπομαι να έρθεις στο σπίτι μου γιατί τα πρωινά επικρατεί ένας πανικός εδώ πέρα (δες στην υπογραφή μου τις ηλικίες των παιδιών μου!) :lol:

Άσε που δεν υπάρχει περίπτωση να με αφήσουνε να αρθρώσω δυο κουβέντες σαν άνθρωπος...

Να συναντηθούμε όμως ένα απόγευμα χωρίς τα παιδιά για καφέ, ν' ανοίξει μόνο ο καιρός.

Facebook δεν έχω, δεν έχω χρόνο για τέτοια :lol:

Έχω ανεβάσει φωτογραφίες από τις πάνες made in China που παρέλαβα. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν το περίμενα.. Μπορώ να πώ ότι είναι οι καλύτερες pocket πάνες που έχω..

http://1.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyDvy1Tb9I/AAAAAAAAAFo/1V8PN3Cfn64/s1600/DSC_0106.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyECABTE1I/AAAAAAAAAFw/OuwTzOAePas/s1600/DSC_0107.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyENSQGmsI/AAAAAAAAAF4/RtU9HKfsu3k/s1600/DSC_0108.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyEYi_jXYI/AAAAAAAAAGA/86LaLDE9xWM/s1600/DSC_0109.JPG

Έχω ανεβάσει φωτογραφίες από τις πάνες made in China που παρέλαβα. Προς το παρόν είμαι πολύ ευχαριστημένη και δεν το περίμενα.. Μπορώ να πώ ότι είναι οι καλύτερες pocket πάνες που έχω..

http://1.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyDvy1Tb9I/AAAAAAAAAFo/1V8PN3Cfn64/s1600/DSC_0106.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyECABTE1I/AAAAAAAAAFw/OuwTzOAePas/s1600/DSC_0107.JPG

http://2.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyENSQGmsI/AAAAAAAAAF4/RtU9HKfsu3k/s1600/DSC_0108.JPG

http://4.bp.blogspot.com/_4iwBcjI4L0g/TUyEYi_jXYI/AAAAAAAAAGA/86LaLDE9xWM/s1600/DSC_0109.JPG

Αν κατάλαβα καλά είναι all in one? Eίναι one size? Από που τις πήρες και πόσο σου κόστισαν? Είναι δηλαδή απομίμηση bumgenious? Από τι υλικό είναι?

είναι one size αλλά όχι all in one. Τις γεμίζεις με επιθέματα, είναι τύπου pocket. απομίμηση bumgenius ή καλύτερα fuzzibunz θα έλεγα. Το μόνο κακό είναι ότι έχουν λιγότερα snaps απ ότι οι αυθεντικές..

έκανα ένα σύντομο ποστ χθες το βράδυ, θα προσπαθήσω να τις φωτογραφήσω όλες για να τις δείτε. Ολες από το ebay τις πήρα. Υπάρχει κι ενα μαγαζί που μια κινέζα στέλνει πάνες από τον Καναδά. Κινέζικες πάλι αλλά φαίνεται στους αμερικάνους κάνει διαφορά να τις πάρουν μέσω Καναδά.. τα ταχυδρομικά για ελλάδα είναι πολύ υψηλά.. διπλασιάζουν το ποσό. Απο Κίνα τα ταχυδρομικά είναι μηδαμινά αλλά κάνουν 1 μήνα να έρθουν..

Δες το ποστ εδώ

http://greekclothdiaperingmom.blogspot.com/2011/02/low-budget.html

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...