Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

υγ: ζαχαρινι τι κανεις;;;πως ειναι η μικρη;;9 μηνες θηλασμος θηριο, μπραβο σας κ φτου φτου!!:))))

καλά είμαστε η μικρή έχει γίνει θηρίο, 11 κιλά κυρίως με μητρικό θηλασμό!! είμαστε πολύ χαρούμενες και οι δύο που φτάσαμε ως εδώ και σας ευχαριστούμε για την πολύτιμη βοήθεια:D

σου είχα στείλει πμ πριν λίγο καιρό (είχα περάσει από το χωριό σου!) αλλά μάλλον δεν το έλαβες

και για να μην είμαι τελείως οφ τόπικ:D να πω και εγώ για τις πάνες ότι δεν τις ξεπλένω (είμαι λίγο τεμπέλα...) αλλά βάζω σόδα, ξύδι και 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο και όλα οκ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γεια σας κι από μένα που έχω μπλέξει με τις υφασμάτινες πάνες για τα καλά :) Τώρα με δύο μωράκια (το ένα 2 ετών, το άλλο 4 μηνών) φοράνε και οι δύο και βάζουμε πολύ συχνά πλυντήρια. Τις έχω συνηθίσει πλέον και μου αρέσει, δεν το πολυσκέφτομαι.. Αυτό που δεν έχω καταφέρει όμως είναι να καταργήσω πλήρως τις συμβατικές πάνες.. Με στεναχωρεί λίγο. Αλλά αναρωτιέμαι αν και άλλοι στην ελλάδα έχουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω κι εγώ. Τις προκαταλήψεις δηλαδή.. Μιλάμε ότι ακόμα και ο άντρας μου που "υποτίθεται" ότι έχει λίγη οικολογική ευαισθησία, δε με υποστηρίζει πολύ στο θέμα αυτό. Τον έχουν κουράσει τα βραδυνά πλυντήρια, οι συχνές αλλαγές πάνας, η μυρωδιά τους, τί να πώ.. Γενικά αντιλαμβάνομαι μια απαξίωση από όλους γύρω, σπάνια θα συναντήσω άνθρωπο που θα μου πει "μπράβο", ή "αξίζει τον κόπο", ή κάτι υπέρ τους. Τί να πώ.. έχω απογοητευτεί.. Καλά που δεν το αντιμετώπισα και στο θέμα του θηλασμού αυτό.. δε θα το άντεχα.

Τώρα καλή ώρα το πλυντήριο ξεπλένει και στίβει πάνες και κάνει φασαρία..

Τώρα που θα στείλω τον μεγάλο μου παιδικό για παράδειγμα, ούτε που θα μπω στον κόπο να συζητήσω για να του βάζουν υφασμάτινες. Το θεωρώ χαμένο χρόνο. Κάτι έχει πάει στραβά με το κεφάλι μας πάντως.

Είμαι απαισιόδοξη σήμερα, ελπίζω να μου περάσει γρήγορα..

Τώρα με δύο μωράκια (το ένα 2 ετών, το άλλο 4 μηνών) φοράνε και οι δύο και βάζουμε πολύ συχνά πλυντήρια.

Κι εγώ τώρα πια έχω δυο παιδάκια με πάνες και πλένω κάθε βράδυ!

Αλλά αναρωτιέμαι αν και άλλοι στην ελλάδα έχουν το ίδιο πρόβλημα που αντιμετωπίζω κι εγώ. Τις προκαταλήψεις δηλαδή.. Μιλάμε ότι ακόμα και ο άντρας μου που "υποτίθεται" ότι έχει λίγη οικολογική ευαισθησία, δε με υποστηρίζει πολύ στο θέμα αυτό. Τον έχουν κουράσει τα βραδυνά πλυντήρια, οι συχνές αλλαγές πάνας, η μυρωδιά τους, τί να πώ.. Γενικά αντιλαμβάνομαι μια απαξίωση από όλους γύρω, σπάνια θα συναντήσω άνθρωπο που θα μου πει "μπράβο", ή "αξίζει τον κόπο", ή κάτι υπέρ τους. Τί να πώ.. έχω απογοητευτεί..

Τα ίδια ακούω κι εγώ από τους γύρω μου, αλλά επειδή γενικά είμαι "περίεργη" σε πολλά θέματα (όπως ο θηλασμός και υγιεινή διατροφή) έμαθα να τους αγνοώ...

Αλλά ναι, με εκνευρίζει που με λυπούνται και με θεωρούν μαζοχίστρια! :roll:

Τα ίδια έχω συχνά και με τον άντρα μου που υποτίθεται είναι ανοικτόμυαλος, μην ανησυχείς, έτσι είναι οι άντρες, βραχύας μνήμης (το λέω αυτό γιατί του απαρίθμησα τα θετικά των υφασμάτινων άπειρες φορές τονίζοντας κυρίως το οικονομικό!) :lol:

Τώρα καλή ώρα το πλυντήριο ξεπλένει και στίβει πάνες και κάνει φασαρία..

:lol:

Και το δικό μου! Τις βάζω μετά τις 11.00 που έχουμε το νυχτερινό ρεύμα.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

γεια σου stellamaria και μη σκας βρε για ενα τετοιο θεμα!σιγα μη δωσεις αναφορα τι βρ@κι φορανε τα παιδια σου!:mrgreen: οκ στον παιδικο θα το υποστεις γιατι εχουν συνηθως πολλα παιδια-ανεπαρκες προσωπικο...τι να κανεις!

αμα θελει καποιος να σε βγαλει παραξενη ή κακομοιρα, ο,τι κ να κανεις θα συνεχισει το βιολι του....αχ καημενη, θηλαζεις ακομα;;;αχ καημενη δεν τρωει πολυ το παιδι σου;;;αχ καημενη , ξυπναει τα βραδια;;;αχ καημενη παιρνει (ή δεν παιρνει, αναλογως τα κεφια) πιπιλα;; κοκ......

φυσικα ανηκει και η πανα στη σφαιρα του ''πες μου πως μεγαλωνεις το παιδι σου για να σε κουτσομπολεψω'', σιγα μην γλιτωνε!:rolleyes: κανε εσυ αυτο που ξερεις να κανεις!μπορεις επισης να λες 'έιδατε βρε τι θυσιες κανω εγω για σας κ τον πλανητη μας;':mrgreen: μην μασας...!

υγ:συνδυασμος μουλιασμενες πανες + σοδα+τι τρι στην πλυση, ακρως επιτυχης!!!!!μοσχοβολανε!!!!!

Ουφ! Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση :)

τα χρειαζόμουν αυτά τα λόγια!

Είμαστε λίγοι πάντως ακόμα στην Ελλάδα που ασκούμε το σπορ της υφασμάτινης πάνας.. Για να δούμε πώς θα πάει το πράγμα. Πάντως εγώ από όσους ξέρω εδώ στην επαρχία κανένας δε χρησιμοποιεί τέτοιες και είναι μετρημένοι στα δάχτυλα αυτοί που το βλέπουν θετικά. Μακάρι να αλλάξει στο μέλλον αυτό.

Τις μουλιασμένες πάνες πού τις αποθηκεύετε μέχρι να βάλετε το πλυντήριο; Εγώ έχω βολευτεί μια αδιάβροχη τσάντα που έφτιαξα αλλά είναι σα σακούλα, δεν κλείνει με φερμουάρ ή κάτι οπότε οι μυρωδιές κάνουν βόλτα ελεύθερα..

Εδώ στην εξοχή που μένουμε επίσης δεν μπορώ να τις έχω στη βεράντα μπροστά στο σπίτι (μπαλκόνι δεν υπάρχει), γιατί κυκλοφορούν γάτες, ποντίκια και όλα τα είδη των εντόμων και φοβάμαι μήπως τους κινήσουν την περιέργια.. οπότε αναγκαστικά πρέπει να τις έχω μέσα στο σπίτι.

Επίσης είχα αγοράσει ΤΤΟ και κάπου είναι στο μπάνιο και δεν το βρίσκω!!!

Διαφημίσεις

Εγώ έχω την εντύπωση πάντως ότι υφασμάτινες πάνες χρησιμοποιούμε μόνο έμεις που γράφουμε σε αυτό το post :lol: Κανείς από το περιβάλλον μου δεν είχε ξανακούσει σχετικά και καμία από τις φίλες μου δεν παρακινήθηκε από εμένα για να τις χρησιμοποιήσει στα μωρά της.

Σχετικά με την ερώτηση σου για τις μουλιασμένες πάνες, τις αποθηκεύω σε τσάντα από PUL και την κλείνω με κορδέλα. Τις έχω έξω στο μπαλκόνι. Αν δεν μπορείς να τις αφήσεις στη βεράντα ίσως να τις κρέμαγες κάπου έξω;

Υ.Γ. Διάβαζα το blog σου παλιότερα. Πολύ καλές αναρτήσεις ;)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

και εγώ την ιδια εντύπωση εχω!!

να σας πω και το τρομερό σχόλιο τηης πεθεράς μου... ενώ ενθουσιάστηκε και της αρεσαν πολύ, μου σύστησε να μην το πολυλέω στον κόσμο γιατί θα νομίζουν ότι δεν εχουμε λεφτά και το κάνουμε από τσιγκουνιά!!!!

Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που φοράνε υφασμάτινη πάνα το βράδυ. Εδώ και δύο μέρες όταν πηγαίνω στην κούνια του μωρού κατά τις 12 πριν κοιμηθώ μυρίζει πολύ έντονα αμμωνία. (Γενικότερα, από τότε που ξεκινήσαμε υφασμάτινη πάνα το βράδυ έχω την αίσθηση ότι όλες μας οι πάνες μυρίζουν πιο έντονα όταν βρέχονται.)

Επίσης, το δέρμα του μικρούλι μου ήταν κατακόκκινο το πρωί. Το έψαξα λίγο στο google και είδα ότι είναι έγκαυμα από αμμωνία (ammonia burn) :-(

Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Peekaboo κι εγώ ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα με τις υφασμάτινες το βράδυ και ακόμη το έχω κατά τη διάρκεια της μέρας αν κάνω ώρα να τον αλλάξω, γι' αυτό και τις σταμάτησα και του βάζω Μόλτεξ.

Και δεν άντεχα καθόλου τη μυρωδιά της αμμωνίας, μου ερχότανε να λιποθυμήσω...

Πιστεύω ότι κάποια παιδάκια (όπως πχ τα δικά μας!) είναι heavy wetters ενώ κάποια δεν κάνουν τσίσα σχεδόν καθόλου το βράδυ.

και εγώ την ιδια εντύπωση εχω!!

να σας πω και το τρομερό σχόλιο τηης πεθεράς μου... ενώ ενθουσιάστηκε και της αρεσαν πολύ, μου σύστησε να μην το πολυλέω στον κόσμο γιατί θα νομίζουν ότι δεν εχουμε λεφτά και το κάνουμε από τσιγκουνιά!!!!

να της πεις 'η τσιγκουνια ειναι μαγκια' που λεει κ γνωστη διαφημιση για καταστημα ηλεκτρονικων!:mrgreen: οικονομια-οικολογια-υγεια αυτα πανε πακετακι με τις πανες!:mrgreen:

Να ρωτήσω κάτι τις κοπέλες που φοράνε υφασμάτινη πάνα το βράδυ. Εδώ και δύο μέρες όταν πηγαίνω στην κούνια του μωρού κατά τις 12 πριν κοιμηθώ μυρίζει πολύ έντονα αμμωνία. (Γενικότερα, από τότε που ξεκινήσαμε υφασμάτινη πάνα το βράδυ έχω την αίσθηση ότι όλες μας οι πάνες μυρίζουν πιο έντονα όταν βρέχονται.)

Επίσης, το δέρμα του μικρούλι μου ήταν κατακόκκινο το πρωί. Το έψαξα λίγο στο google και είδα ότι είναι έγκαυμα από αμμωνία (ammonia burn) :-(

Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοιο πρόβλημα;

δεν δοκιμασα ποτε υφασματινη βραδυ ακριβως επειδη η μικρη με πανω απο 3 ωρες πανα γινεται ΧΑΛΙΑ! φαντασου τις 12 ωρες που κοιμαται....:? δεν το ηξερα αυτο για το 'εγκαυμα' ....αλλα απορουσα γιατι γεμιζει κοκκινιλες!και τελικα στην αρχη που αναρωτιομουν (θυμαστε; ) ηταν συνδυασμος αλλεργιας σε μουσμουλο και βρεγμενης πανας , επειδη δεν ειχαν ακομη καλη απορροφητικοτητα!

τωρα οκ, αλλα πρεπει να την προλαβαινουμε , δεν εχει καθολου στανταρ ωρες που κανει κακα ή που βρεχεται περισσοτερο.....:rolleyes: κ οντως η μυρωδια της αμμωνιας δεν παλευεται.......

Διαφημίσεις

Κι εμένα πολύ με έχει μπερδέψει η βραδυνή κατάσταση. Από τότε που ξεκίνησε ο μεγάλος τις 10 - 12 ώρες βραδυνού ύπνου και πριν το νάνι 300 μλ γάλα είπαμε γεια στις πάνες. Το δέρμα του το πρωί ήταν χάλια και πιο πολύ απ' όλα ήταν κοκκινο το πουλάκι του :-( Δεν είχα καμία επιτυχία κι ας τις έπλυνα και στους 95, κι ας έβαλα και λίγη χλωρίνη (το μετάνιωσα στη συνέχεια αυτό..), κι ας έκανα αμέτρητα ξεβγάλματα..

Ο μπαμπάς μας άφριζε από το κακό του όσο έκανα πειράματα, ότι θα κάνω ανεπανόρθωτη ζημιά στο μόριο του παιδιού! Αααααα είχα φρίξει σας λέω εντελώς! Και έτσι εδώ και ένα χρονο φοράμε το βράδυ συμβατικές.

Δεν ξαναδοκίμασα από τότε.

Τώρα που είδα κι εγώ περί ammonia burn σε ξένα blog διάβασα κάτι για πλύσιμο με Tide και το δοκίμασα. Από τη μία αναρωτιέμαι αν στο εξωτερικό και εδώ είναι ίδιο αυτό το Tide :?: Από την άλλη φοβάμαι ότι θα ξαναρχίσουν οι διαρροές με τις βλακείες που κάνω και θα κυνηγάμε τα τσίσα. Είχα δοκιμάσει να προσθέτω και κάτι βοηθητικά πλύσης με ενεργό οξυγόνο που κυκλοφορούνε και γενικά δε μου μυρίζουν και τόσο οι πάνες πια.

Δεν τολμάω όμως να δοκιμάσω βράδυ προς το παρόν.. Θα κάνω κάποια κίνηση γυρνώντας από τις διακοπές. Τώρα με περιμένει 1 μήνας συμβατικές μόνο γιατί θα μένω σε μάνα (εξοχικό χωρίς πλυντήριο) και μετά πεθερά (σπίτι στο χωριό με πλυντήριο αλλά πολλές μέρες χωρίς νερό απροειδοποίητα) οπότε αφήνω τις υφασμάτινες με λίγη θλίψη για τις ντάνες των πλαστικών που θα χρησιμοποιήσουμε.. Μια φορά το χρόνο που συμβαίνει αυτό καταλαβαίνω τί γλυτώνουμε τον υπόλοιπο χρόνο με τις υφασμάτινες και το εκτιμώ ακόμα πιο πολύ!

Το blog που έλεγες πολύ θα ήθελα να το ανανεώνω συχνά αλλά δεν προλαβαίνω! Να πάρει! Είχα ξεκινήσει με πολύ όρεξη..

Το blog που έλεγες πολύ θα ήθελα να το ανανεώνω συχνά αλλά δεν προλαβαίνω! Να πάρει! Είχα ξεκινήσει με πολύ όρεξη..

βάλε μας το λινκ!

Προμηθεύτηκα Flip Disposable Inserts. Θα τα δοκιμάσω για βράδυ (θα βάλω μάλλον δύο) και θα σας πω εντυπώσεις.

p7hgp3.png3NPP.png

Δεν ξέρω αν επιτρέπεται το λινκ εδωμέσα! αν είναι θα το αφαιρέσει ο admin φαντάζομαι.. Αυτό είναι http://greekclothdiaperingmom.blogspot.com/

το τελευταίο ποστ για τα παράπονα το έγραψα μαζί με αυτό εδώ στο φόρουμ, εκείνη την ημέρα ήθελα να το φωνάξω :eek:

Τα flip δεν τα έχω δοκιμάσει αλλά έχω διαβάσει πολλά γι αυτά! Κάποια στιγμή είπα δεν ξανααγοράζω τίποτα για τις πάνες - και προσπαθώ να κρατηθώ :)

Πες μας τη γνώμη σου, λογικά βολεύουν για διακοπές και τέτοια αφού πλένεις μόνο το κάλυμμα, που μπορεί να γίνει και στο χέρι. Είχα ρωτήσει την εταιρία τότε για ταχυδρομικά, να μου στείλει ένα πακέτο και νομίζω είχαν απαντήσει κάτι φρικτό, του στυλ $27 για ένα μικρό δεματάκι με 18 inserts μέσα. Θυμάμαι τόσο λάθος; θα κοιτάξω στα μειλ μου..

Τη βρήκα τη στιχομυθία! ηταν για τρία πακέτα τελικά!

Και πάλι αρκετά είναι τα ταχυδρομικά πάντως..

Hello,

Could you please tell me what the shipping cost would be for Greece if I ordered three packs of Flip disposable inserts?

Thank you very much,

Stella

Reply----------------------------------------------------------------------------

Heather @ Banana Peels

Hi Stella,

The shipping charge to Greece is $25 (3lbs) for International 1st Class.

Please let me know if you have any other questions, I am happy to help!

Thank you,

Heather Lent

Banana Peels Diapers

http://www.bananapeelsdiapers.com

Διαφημίσεις

Στέλλαμαρία μόλις διάβαζα τα reviews στο blog σου για τις διάφορες πάνες (http://greekclothdiaperingmom.blogspot.com/search/label/Imse%20Vimse) και πρόσεξα αυτό:

Μία πάνα με snaps που ισχυρίζεται ότι είναι one-size ήρθε από το εξωτερικό και τη λένε motherease. Διάβασα καλές κριτικές γι αυτή και είπα να τη δοκιμάσω. Είναι όντως πολύ καλό που έχει snaps, πολύ καλή απορροφητικότητα αλλά αρκετά ογκώδης! Χωράει μόνο σε καλύμματα μεγάλου μεγέθους! Στο αντίστοιχο κάλυμμα που πήρα σε μέγεθος small (!) δεν κατάφερε να χωρέσει πάντως.. Τουλάχιστον όχι χωρίς να έχουμε διαρροές..

Επειδή τώρα για τη μικρή πήρα τις Mother-ease one-size (bamboo & organic cotton) και χρησιμοποιούμε τα μικρά βρακάκια χωρίς κανένα πρόβλημα και διαρροή, αναρωτιέμαι αν έκλεισες την πάνα καλά σύμφωνα με τις οδηγίες αυτές (smallest size setting):

How to adjust the Mother-Ease One-Size Diaper

Τη βρήκα τη στιχομυθία! ηταν για τρία πακέτα τελικά!

Και πάλι αρκετά είναι τα ταχυδρομικά πάντως..

Hello,

Could you please tell me what the shipping cost would be for Greece if I ordered three packs of Flip disposable inserts?

Thank you very much,

Stella

Reply----------------------------------------------------------------------------

Heather @ Banana Peels

Hi Stella,

The shipping charge to Greece is $25 (3lbs) for International 1st Class.

Please let me know if you have any other questions, I am happy to help!

Thank you,

Heather Lent

Banana Peels Diapers

www.bananapeelsdiapers.com

Κοίτα, μου τα έφερε μια θεία μου που ήρθε από Αγγλία, οπότε δεν πλήρωσα ταχυδρομικά. Ωστόσο δεν χρειάζεται να τα παραγγείλεις από Αμερική. Έχω ψωνίσει Bumgenius από εδώ και εδώ και τα ταχυδρομικά ήταν ελάχιστα (κάτι σε 5-6 ευρώ νομίζω σε μεγάλα πακέτα με 11 και 5 πάνες αντίστοιχα). Και τα δύο αυτά site πουλάνε Flip. Επίσης τα έχει και ένα ελληνικό site, αυτό που παραθέται η angela_kgr για τα Gro Baby soaker pads.

Angela_kgr από ότι καταλαβαίνω αυτά είναι παρόμοια, αλλά συνδιάζονται με το βρακάκι της Gro Baby. Αυτά που γράφω είναι για το σύστημα Flip της Cotton Babies (εταιρεία που φτιάχνει και τις Bumgenius που λατρεύω).

p7hgp3.png3NPP.png

Λοιπόν, οι εντυπώσεις μου από τα Flip disposables: μέχρι στιγμής τα έχω δοκιμάσει μόνο βράδυ. Χρησιμοποίησα 2 επιθέματα, δεν είχαμε καθόλου διαρροές και το δερματάκι του μωρού μου ήταν στεγνό το πρωί, χωρίς ερεθισμούς. Είναι αρκετά πιο στενά από το βρακάκι, οπότε ειλικρινά δεν καταλαβαίνω πως θα μπορούσε κανείς να βάλει μόνο ένα επίθεμα. Λαμβάνοντας αυτό υπ'όψιν, το σύστημα είναι καλό αλλά ακριβό. Γιατί κοστίζει είτε 4 λίρες + περίπου άλλα τόσα για τα μεταφορικά από Αγγλία ή περίπου 10 ευρώ με τα μεταφορικά από ελληνικό site που τα πουλάει. Το πακέτο έχει 18 επιθέματα, άρα θα μας βγάλει 9 νύχτες.

p7hgp3.png3NPP.png

Λαμβάνοντας αυτό υπ'όψιν, το σύστημα είναι καλό αλλά ακριβό. Γιατί κοστίζει είτε 4 λίρες + περίπου άλλα τόσα για τα μεταφορικά από Αγγλία ή περίπου 10 ευρώ με τα μεταφορικά από ελληνικό site που τα πουλάει. Το πακέτο έχει 18 επιθέματα, άρα θα μας βγάλει 9 νύχτες.

Άρα βγαίνει αρκετά πιο ακριβά από τις Μόλτεξ, κρίμα! :(

Μανούλες καλημέρα… Προσπαθούμε και εμείς να βρούμε το δρόμο μας με τις υφασμάτινες, αν και είμαστε ακόμα στην αρχή…. Έχουμε πάρει ένα σετ δοκιμής από το ecobaby και γενικά μας αρέσουν. Η μικρή βολεύτηκε άμεσος και ως τώρα είχαμε ελάχιστες διαρροές…

Αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι το πλύσιμο….

Έχω διαβάσει το topic, έχω διαβάσει διάφορα sites αλλά έχω ακόμα αρκετές απορίες αφού από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει στάνταρ μέθοδος…

Τελικά τις λερωμένες πάνες που τις κρατάμε μέχρι το πλύσιμο?

Σε κουβά που να κλείνει αεροστεγώς? Η σε κουβά ανοιχτό με τρύπες να αερίζονται? ( να πω ότι δεν έχω τη δυνατότητα να τις κρατάω στο μπαλκόνι γιατί μένουμε στην εξοχή και στο μπαλκόνι κόβουν βόλτες διάφορα ζώα)

Τις μουλιάζουμε? Διάβασα κάπου ότι ειδικά το καλοκαίρι είναι προτιμότερο να το αποφεύγουμε για λόγους υγιεινής….

Τις ξεπλένουμε πριν να τις βάλουμε στο κουβά, κάνουμε και ένα ξέπλυμα το βράδυ και είμαστε εντάξει? Αλλά πάλι θα μένουν βρεγμένες μέσα στη ζεστή… από άποψη υγιεινής δεν μου φαίνεται να διαφέρει πολύ η μια μέθοδος από την άλλη…

Και μετά πριν να μπουν στο πλυντήριο, πρέπει να τις στραγγίξουμε?

Μετά τα πλύσιμο διαβάζω ότι δεν χρειάζονται σίδερο αν πλυθούν στους 60, αλλά και πάλι, ξερώ και εγώ? Φτάνει αυτό? Το σίδερο είναι σίγουρη αποστείρωση, και ειδικά στη πάνα δεν μου πάει να μην τη σιδερώσω ….

Και κάτι τελευταίο! Συνηθίζω, όταν αλλάζω τη μικρή και δεν έχουμε κακά, να την ξεπλένω με χαμομήλι πάνω από τη λερωμένη πάνα. Λέτε το χαμομήλι να επηρεάζει για κάποιο λόγο την απορροφητικότητα?

Πολλές ερωτήσεις, ε? Ζητώ συγνώμη, αλλά έχω μπερδευτεί λιγάκι…

7GbDp3.png

Κορίτσια καλημέρα.Σε ένα μήνα περίπου γεννάω και αποφάσισα να χρησιμοποιήσω υφασμάτινες πάνες.Σκέφτομαι να αρχίσω τη δοκιμή με bumgenius one size all-in one.Θα ήθελα αν είναι εύκολο να μου γράψετε μια λίστα με το τι αλλο θα χρειαστεί να προμηθευτω ώστε να μην τρέχω τελευταία στιγμή,ευχαριστώ εκ των προτέρων.:-D

Αυτό που κυρίως με προβληματίζει είναι το πλύσιμο….

Έχω διαβάσει το topic, έχω διαβάσει διάφορα sitesαλλά έχω ακόμα αρκετές απορίες αφού από ότι κατάλαβα δεν υπάρχει στάνταρ μέθοδος…

Η καθεμία κάνει ότι τη βολεύει, γύρω από μια σχετικά σταθερή ρουτίνα.

Συνοπτικά, πλένουμε τις πάνες το πολύ κάθε 3 μέρες, αλλιώς καθαρίζουν πιο δύσκολα. Αν και πλένονται και στους 40 βαθμούς, οι περισσότεροι (και εγώ) επιλέγουν τους 60 για λόγους αποστείρωσης. Σιδέρωμα δεν χρειάζεται. Δεν τις σιδέρωσα ποτέ και φοράμε υφασμάτινες πάνες στον μικρό μας από 3 εβδομάδων.

Σχετικά με τη φύλαξη, πάλι ισχύει ότι ο καθένας κάνει ότι τον βολεύει. Αφού τις φυλάς μέσα στο σπίτι θα πρέπει να προμηθευτείς κουβά που κλείνει αεροστεγώς για να αποφύγεις τις μυρωδιές (αλλιώς το μπάνιο σου θα βρωμάει σαν δημόσιο αποχωρητήριο).

Όταν λες μούλιασμα, αναφέρεσαι στη μέθοδο φύλαξης του κουβά (wet pail); Αν ναι, τότε όντως την αποφεύγουμε για λόγους υγιεινής. Αν αναφέρεσαι στο dry pail με ξέβγαλμα στο τέλος της μέρας, θα δεις ότι οι απόψεις διίστανται. Μερικές κοπέλες δεν το κάνουν, μερικές άλλες (μεταξύ αυτών και εγώ) το κάνουν γιατί θεωρούν ότι καθαρίζουν καλύτερα όταν έρθει η μέρα του πλυντηρίου.

Το χαμομήλι δεν νομίζω ότι επηρεάζει την απορροφητικότητα.

Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες με ρουτίνες πλυσίματος. Ενδεικτικά, αν θέλεις δες:

http://www.letsgocloth.gr/index.php?id=laundry

http://www.pootersdiapers.com/simple-laundering-instructions/

http://www.pinstripesandpolkadots.com/laundry%20basics.htm

Η δική μου ρουτίνα πλυσίματος είναι αυτή.

dhmhtrianna+ στη σελίδα που περιγράφω τη ρουτίνα πλυσίματος που ακολουθώ θα δεις και τι χρησιμοποιώ. Εκτός από το απορρυπαντικό (της επιλογής σου), όλα τα άλλα είναι προαιρετικά και εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Ξεκίνα με τα βασικά και στην πορεία (και εφόσον έχεις προβλήματα/θέματα) βλέπεις τι άλλο χρειάζεσαι.

Καλή αρχή!

p7hgp3.png3NPP.png

• 1 month later...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...