Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Άσε το βιολογικό για το δέρμα σου, κρίμα είναι να το χρησιμοποιήσεις στις λερωμένες πάνες! ;)

Πάρε το φθηνό από το Babykind, έχει και λεβάντα, θα σου πάνε κάτι χρόνια...

:lol: ασε....... το ττο μου μυριζει κ φαρμακειο!!!!:rolleyes:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σχετικά με τις σερβιέττες, χρησιμοποιώ και εγώ τις natracare αλλά επειδη δεν καλύπτουν τη μεγάλη ροή των πρώτων ημερών τις χρησιμοποιώ μετά την τρίτη μέρα. Τις πρώτες και εγώ βάζω ταμπόν.

Κορίτσια, τα αιθέρια έλαια δεν μειώνουν την απορροφητικότητα στις πάνες; Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό.

(Η νυχτερινή πάνα πάει σούπερ. Καθιερώθηκε!!!)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Κορίτσια, τα αιθέρια έλαια δεν μειώνουν την απορροφητικότητα στις πάνες; Νομίζω ότι κάπου είχα διαβάσει κάτι σχετικό.

Εδώ μάλλον μπερδεύεσαι με τα διάφορα λαδάκια, κηραλοιφές κτλ.

Γι' αυτό άλλωστε και δεν χρησιμοποιούμε ποτέ Αρκάδι ή οποιοδήποτε απορρυπαντικό που περιέχει σαπούνι στις πάνες μας.

3-4 σταγόνες από αιθέριο έλαιο αρκούνε στην κάθε πλύση, εκτός και αν το μωρό έχει άσχημο σύγκαμμα και υποπτευόμαστε μυκητίαση οπότε εδώ θα πρέπει ν' αυξήσουμε την ποσότητα του ΤΤΟ.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ευχαριστώ πολύ για τη διευκρίνιση. Ήθελα να το χρησιμοποιήσω για τις αντιμυκητιακές του ιδιότητες αλλά είχα παρανοήσει για την απορροφητικότητα. Θα προμηθευτώ άμεσα :)

Blomita μου γιατί θεωρείς τη χρήση των υφασμάτινων πιο δύσκολη στις εξόδους σας; Αν τύχει το μικρούλι σου να κάνει κ@κ@ η αδιάβροχη τσάντα θα τη "φιλοξενήσει" και αυτή μια χαρά. Αν θέλεις πάρε και μια πλαστική του σουπερ μαρκετ για επιπλέον ασφάλεια. Η τσάντα εξόδου που έχω έχει δύο θήκες. Στη μία βάζω την αδιάβροχη τσάντα για τις πάνες και στην άλλη όλα τα υπόλοιπα. Οπότε τα μεν δεν αγγίζουν τα δε ;)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

λοιπόν θα το τολμήσω με τον τρόπο που περιγράφεις και θα σας ενήμερωσω,ελπίζω χαρούμενη για τις εξελιξεις!μέχρι τωρα περιμενα πότε θα .....και μετά βγαίναμε έξω.αλλά αυτό είναι ψυχοφθόρο!!!

ευχαριστω για τις συμβουλές!

n8l134tiu.png

Koρίτσια για όποια ενδιαφέρεται πουλάω τα εξής, είναι σχεδόν αχρησιμοποιητα γιατί τα πήρα τα έβαλα στον μικρό για κανένα μήνα και με το που άρχισε να γυρνάει μόνος του μπρούμυτα δεν κατάφερα να του τα ξαναφορέσω και φοράει μόνο πάνα-βρακάκι

1. γύρω στις 15 μπορεί και 18 απο αυτές τις πάνες, εντελώς αχρησιμοποίητες http://www.diapersetc.com/products/unbleached-fitted-diaper.html μέγεθος λάρτζ

2. 5 εξωτερικά βρακάκια απο αυτά http://www.diapersetc.com/products/thirsties-diaper-cover-aqua.html μέγεθος μίντιουμ

3. 3 πάνες http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=32 no 62-68

4. 2 πάνες http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=346

5. 3 κόκκινα 74/80 http://www.ecobaby.gr/product_info.php?products_id=323

Αν κάποια ενδιαφέρεται να ψάξω στα συρτάρια να τις βρω να της πω ακριβή αριθμό. Όλεςμαζί και μαζί μάρσιππο μάδερκερ 100 ευρώ

4599150571.png6def44b14c.png

• 2 εβδομάδες μετά...

θελω τα φωτα σας και παλι στο εξης:

πλενω τις πανες με καρυδοσαπουνα μερα παρα μερα στους 60....μυριζουν ομως παρα πολυ εντονα αμμωνια....και βρεγμενες (απιστευτη βρωμα) και στεγνες.

1. εκανα τον καλο καθαρισμο με πλυση στους 90 και δεν αλλαξαν και πολλα. ... τι αλλο μου μενει;;;

2. ειναι επικινδυνη η μυρωδια; ειδικα πριν πλυθουν; απο ολες τις αποψεις....τοξικη; ζητημα μικροβιων, μολυνσεων κτλ;;;

σορι αν λεω μπουρδες αλλα δεν το κατεχω το χημικο του πραγματος καθολου!:confused: απλα βρωμανε τοσο που κραταω την ανασα μου και αεριζω παρα πολυ καλα μετα!

τι να κανω;;;;;;;;;;:confused::confused::confused::confused::confused::confused:

το πλυντηριο μας δεν ειναι το καλυτερο , αλλα τις στεγνωνω μονο στον ηλιο και απορω πως δικαιολογειται τοση βρωμα! την μικρη την αλλαζω καθε διωρο το πολυ δυομισαωρο , διαρροες δεν εχω παρατηρησει.

βοηθηστε με γιατι ειμαι πολυ ευαισθητη στις μυρωδιες και δεν την παλευω, ειδικα τωρα με τοση ζεστη!!!!!!!!!:roll::shock::?

Να τις ξεπλένεις κάθε βράδυ, εγώ αυτό κάνω τώρα που έπιασαν οι ζέστες διαφορετικά πρασινίζουν και μυρίζουν αμμωνία!

DaF να τις πλύνεις στο πρόγραμμα με πρόπλυση 2-3 φορές και να βάλεις μιά κούπα ξύδι στην θήκη του μαλακτικού.

Εγώ δεν ξεπλυνα ποτέ τις πάνες από τίσα, μόνο μια φορά το μήνα αυτό έκανα. Τις κραταω στο μπαλκόνι στο καλαθι για απλυτα και στεγνώνουν μόνες τους απο την ζέστη γιατι το καλάθι είναι με τρίπες.

Διαφημίσεις

rosie:να σου ζησει το μωρακι σου!

DaF:οι δικες μου πανες μεχρι στιγμης δεν εχουν μυρισει!τις αποθηκευω σε εναν ανοιχτο κουβα στη βεραντα για να αεριζονται,και μολις αλλαζω τον μπουμπη την ξεπλενω με νερο της βρυσης και την τοποθετω στον κουβα.πριν τις πλυνω με τους καρπους στους 60 ενταντικο,κανω ενα προγραμμα ξεβγαλματος,για να φυγουν τα πολλα πολλα.βαζω ΤΤΟ στη θηκη του μαλακτικου,καποιες φορες μαζι με ξυδι και παλια στη θηκη του απορρυπαντικου εβαζα οικολογικο λευκαντικο.τωρα βαζω μαγειρικη σοδα και βορακα.αυτα εχουν λευκαντικη και αντιμικροβιακη δραση....προπλυση δεν επιλεγω να κανω,για λιγοτερη καταναλωση ενεργειας....

peekaboo:πλεον με μεγαλη επιτυχια χρησιμοποιω τις πανες και στις βολτες,μεχρι και τριημερο πηγαμε μονο με υφασματινες.ευχαριστω για την ενθαρρυνση!

n8l134tiu.png

βαζω ΤΤΟ στη θηκη του μαλακτικου,καποιες φορες μαζι με ξυδι και παλια στη θηκη του απορρυπαντικου εβαζα οικολογικο λευκαντικο.τωρα βαζω μαγειρικη σοδα και βορακα.αυτα εχουν λευκαντικη και αντιμικροβιακη δραση....προπλυση δεν επιλεγω να κανω,για λιγοτερη καταναλωση ενεργειας....

Σε τι αναλογίες βάζεις τη σόδα (μαγειρική?) με το βόρακα;

Χρησιμοποιώ κι εγώ οικολογικό λευκαντικό αλλά θα ήθελα να αποφύγω το επιπλέον κόστος αν γίνεται.

Το ΤΤΟ εγώ το βάζω στη θήκη του απορρυπαντικού, λες να κάνει καμία δαφορά; Στη θήκη του μαλακτικού βάζω αιθέρια έλαια μόνο αν θέλω να αρωματίσω την μπουγάδα μου.

DaF μπορεί να φταίει και το πλυντήριό σου. Ξέρω κοπέλες που πλένουν τις πάνες μόνο με νερό και πάλι ποτέ δεν μυρίζουν.

Μπράβο blomita μου! Χαίρομαι για σας! Και η δική σου ενθάρρυνση στο δικό μας θέμα με τη νυχτερινή πάνα ήταν καταλυτική :) Πλέον δεν χρησιμοποιούμε καμία συμβατική πάνα :D:D:D

DaF, όπως έγραψε και η Rosie, αν δεν κάνω ξέπλυμα κάθε βράδυ βρωμάνε απίστευτα. Θα σου πρότεινα να πάρεις και αυτό για να τις φρεσκάρεις. Δεν έχω το συγκεκριμένο, έχω ένα παρόμοιο της Bambino Mio που είχα πάρει παλιότερα και το χρησιμοποιώ όταν έχω θέματα με τις μυρωδιές. Κάνω το εξής: βάζω τις πάνες στο πρόγραμμα που κάνει μόνο ξέβγαλμα-στύψιμο σε κρύο νερό (για να γεμίσει ο κάδος νερό) μαζί με το nappy sanitizer που σου γράφω. Σταματάω το πλυντήριο με το που γεμίσει ο κάδος και αφήνω τις πάνες να μουλιάσουν για 1-2 ώρες. Μετά αφήνω το πρόγραμμα να τελειώσει (συνολικά, αν δεν το σταματήσεις, διαρκεί 20 λεπτά). Τέλος, πλένω κανονικά τις πάνες μου στους 60. Μετά από αυτό υπάρχει σημαντική διαφορά στις μυρωδιές.

(Θα μπορούσα να κάνω την όλη διαδικασία απλά σε έναν κουβά με νερό και το sanitizer αλλά βαριέμαι ;) )

p7hgp3.png3NPP.png

κοριτσια πρεπει να ξεπλενετε ολες τις πανες οταν αλλαζετε τα μωρακια σας??

δεν ειναι πολυ κουραστικο,ειδικα για τις πρωτομανες και ειδικα τον πρωτο καιρο που αλλαζουν συνεχεια?

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

δεν ειναι πολυ κουραστικο,ειδικα για τις πρωτομανες και ειδικα τον πρωτο καιρο που αλλαζουν συνεχεια?

Δεν είναι ανάγκη να τις ξεπλένεις μετά από κάθε αλλαγή, μια φορά στο τέλος της μέρας τώρα το καλοκαίρι αρκεί (άσε που προσωπικά σιχαίνομαι να ξεπλένω την κάθε πάνα στο χέρι!).

Το χειμώνα τις ξεπλένω απλά μια φορά πριν από την πλύση, δηλαδή μια στις τρεις μέρες και δεν μύρισαν ποτέ άσχημα.

Διαφημίσεις

Δεν είναι απαραίτητο μετά από κάθε άλλαγμα. Θεωρητικά, και μια φορά τη μέρα που τις ξεβγάζουμε είναι προαιρετικό. Απλά καθαρίζουν καλύτερα.

Ειδικότερα, μιλώντας για νεογέννητα και πριν ξεκινήσουν οι στερεές τροφές, τα τσίσα και τα κ@κ@ (ιδίως αν θηλάζεις) μυρίζουν πολύ λιγότερο, οπότε μπορείς να παραλήψεις εντελώς το ξέβγαλμα στο τέλος της μέρας.

p7hgp3.png3NPP.png

Σε τι αναλογίες βάζεις τη σόδα (μαγειρική?) με το βόρακα;

Χρησιμοποιώ κι εγώ οικολογικό λευκαντικό αλλά θα ήθελα να αποφύγω το επιπλέον κόστος αν γίνεται.

Το ΤΤΟ εγώ το βάζω στη θήκη του απορρυπαντικού, λες να κάνει καμία δαφορά; Στη θήκη του μαλακτικού βάζω αιθέρια έλαια μόνο αν θέλω να αρωματίσω την μπουγάδα μου.

.

τα αιθερια ελαια τα βαζω στη θηκη του μαλακτικου για το αρωμα.καποιες φορες τα ριχνω κατευθειαν στο σακουλακι με τους καρπους.

σοδα διττανθρακικη και βορακα βαζω στη θηκη του απορρυπαντικου απο μισο φλυντζανι του τσαγιου.και στη θηκη του μαλακτικου ξυδι με αιθεριο ελαιο(το ξυδι συνηθως το παραλειπω,γιατι μου μυριζει μετα στα ρουχα).καλη επιλογη ειναι το αιθεριο ελαιο λεμονι(και λευκαντικο εκτος των αλλων).

ο βορακας ειναι ενας συνδιασμος νερου,ενεργου οξυγονου νατριου και βοριου κι εχει πολυ καλη απολυμαντικη και καθαριστικη δυναμη.επισης δρα και ως αποσκληρυντικο του νερου.

καποιοι για λευκαντικη δυναμη προτεινουν εναλλακτικα,στη θεση του ξυδιου,να βαλεις χυμο λεμονιου,αλλα δεν το εχω δοκιμασει.θα το δοκιμασω και θα σας πω.

n8l134tiu.png

μην αγχωνεσαι,δεν ειναι απαραιτητο....αλλα ουτε και κουραστικο(απλα τις βαζω κατω απο τη βρυση και μετα στον κουβα)

μαλλον σε αυτο το θεμα ειμαι λιγο υποχονδρια!

n8l134tiu.png

τα αιθερια ελαια τα βαζω στη θηκη του μαλακτικου για το αρωμα.καποιες φορες τα ριχνω κατευθειαν στο σακουλακι με τους καρπους.

σοδα διττανθρακικη και βορακα βαζω στη θηκη του απορρυπαντικου απο μισο φλυντζανι του τσαγιου.και στη θηκη του μαλακτικου ξυδι με αιθεριο ελαιο(το ξυδι συνηθως το παραλειπω,γιατι μου μυριζει μετα στα ρουχα).καλη επιλογη ειναι το αιθεριο ελαιο λεμονι(και λευκαντικο εκτος των αλλων).

ο βορακας ειναι ενας συνδιασμος νερου,ενεργου οξυγονου νατριου και βοριου κι εχει πολυ καλη απολυμαντικη και καθαριστικη δυναμη.επισης δρα και ως αποσκληρυντικο του νερου.

καποιοι για λευκαντικη δυναμη προτεινουν εναλλακτικα,στη θεση του ξυδιου,να βαλεις χυμο λεμονιου,αλλα δεν το εχω δοκιμασει.θα το δοκιμασω και θα σας πω.

Η διττανθρακική σόδα είναι η washing soda; Από που την προμηθεύεσαι; Επίσης, βόρακα που βρίσκεις;

Βάζω καμιά φορά baking soda (από το Σ/Μ) αλλά διάβασα ότι είναι κυρίως για μυρωδιές, ενώ η washing soda ενισχύει τη δράση του απορρυπαντικού αλλάζοντας το pH του νερού.

p7hgp3.png3NPP.png

bicarbonate -διττανθρκικη ειναι η μαγειρικη σοδα και την παιρνω απο το σουπερ.σοδα πλυσιματος εχει σε κατι μαγαζακια στο κεντρο στη Σωκρατους.η συνταγη για το οικολογικο λευκαντικο(την εχω απο βιβλιο)αναφερει το πρωτο ειδος σοδας.

n8l134tiu.png

Ερώτηση προς τις κοπέλες που έχουνε κοριτσάκια:

Μετά από κάθε αλλαγή πάνας βάζετε κάποια κρεμούλα ή λαδάκι;

Το γιο μου σταμάτησα να τον πλένω στο νυπτήρα μετά τον πρώτο μήνα και χρησιμοποιούσα/χρησιμοποιώ υφασμάτινα μωρομάντηλα. Τις λίγες φορές που εντοπίζω κοκκινίλα βάζω κάποια ήπια κηραλοιφή, και σπάνια, αν υπάρχει σύγκαμμα του βάζω την κρέμα καλέντουλας της Weleda.

Τη μικρή την πλένω στο νυπτήρα συνήθως με νερό και κάποτε με ήπιο σαπούνι ελαιόλαδου. Της βάζω λίγη κηραλοιφή μετά αλλά πρόσεξα ότι γενικά η περιοχή εκεί είναι κόκκινη και ανησυχώ. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ την κρέμα για τον σύγκαμμα αν δεν είναι τελείως απαραίτητη, αλλά και πάλι με ανησυχεί η κοκκινίλα... :confused:

Ερώτηση προς τις κοπέλες που έχουνε κοριτσάκια:

Μετά από κάθε αλλαγή πάνας βάζετε κάποια κρεμούλα ή λαδάκι;

Το γιο μου σταμάτησα να τον πλένω στο νυπτήρα μετά τον πρώτο μήνα και χρησιμοποιούσα/χρησιμοποιώ υφασμάτινα μωρομάντηλα. Τις λίγες φορές που εντοπίζω κοκκινίλα βάζω κάποια ήπια κηραλοιφή, και σπάνια, αν υπάρχει σύγκαμμα του βάζω την κρέμα καλέντουλας της Weleda.

Τη μικρή την πλένω στο νυπτήρα συνήθως με νερό και κάποτε με ήπιο σαπούνι ελαιόλαδου. Της βάζω λίγη κηραλοιφή μετά αλλά πρόσεξα ότι γενικά η περιοχή εκεί είναι κόκκινη και ανησυχώ. Δεν θέλω να χρησιμοποιώ την κρέμα για τον σύγκαμμα αν δεν είναι τελείως απαραίτητη, αλλά και πάλι με ανησυχεί η κοκκινίλα... :confused:

Rosie

εγώ στην κόρη μου έβαζα προληπτικά σε κάθε αλλαγή πάνας

ΛΙΓΗ ποσότητα κρέμας

και ποτέ της δεν είχε συγκαεί ή κοκκινίσει

παρόλο που της φόραγα τις κοινές πάνες μιας χρήσεως! :oops:

Τώρα που έχω πάρει την κηραλοιφή χαμομηλιού απο το rosmarino

και συνεχίζω να της την βάζω προληπτικά σε κάθε αλλαγή πάνας

βλέπω οτι εξακολουθούμε να πηγαίνουμε πολύ καλά! :wink:

(σε λίγο καιρό βέβαια θα ξεκινήσω τις προσπάθειες για να βγάλουμε την πάνα τελείως)

Γιαυτό σου προτείνω να της βάζεις!

Και προσοχή:

όχι πολλά σαπούνια.....καλύτερα σκέτο νεράκι στα τσίσα

και πολύ λίγο (απο το σαπουνάκι που λες) στα κακά!

ΥΓ: Το νερό ΠΑΝΤΑ να τρέχει απο μπροστά προς τα πίσω!!! (να μην το ξεχνάς αυτό!)

Προσωπικά είχα πάρει την κρέμα weleda αλλά μέχρι και σημερα δεν εχω χρησιμοποιήσει ούτε το 1/10... Την έχω χρησιμοποιήσει ελάχιστα και μόνο όταν ήταν πολύ κόκκινη η περιοχή ή με σπυράκια(εβγαζε μερικες φορες λόγω αλλεργίας).

Τον πρώτο καιρό την ξέπλενα με σκετο νεράκι (αραιά και που έβαζα και αφρόλουτρο) σχεδόν σε κάθε αλλαγή πάνας, μετά και μέχρι και τώρα την ξεπλένω με νερό μόνο όταν κάνει κακά της και της υπόλοιπες φορες χρησιμοποιώ και εγώ υφασμάτινα μωρομάντηλα.

Μήπως είναι κόκκινη η περιοχή και λόγω της ζέστης;

Επίσης μιας που θηλάζεις βοηθάει να βάλεις και λίγες σταγόνες μητρικό γάλα πάνω στο κόκκινο.:wink:

κοριτσια ευχαριστω για τις συμβουλες, τελικα τις ξεπλενουμε με κρυο νερο και μετα τις βαζουμε στον καδο παλι με νερο....πολυ μπελας αλλα τι να κανουμε! το πλυντηριο ειναι μαπα, rosie, αλλα δεν μας παιρνει να το αλλαξουμε για την ωρα!:rolleyes:

απο δω κ στο εξης θα βαζω 1 κουταλια λευκαντικο ή σοδα στην πλυση....αν δω οτι ξαναβρωμανε θα βαλω ξυδι. αλλα πραγματικα μετα απο την πλυση με το νερο δεν μυρισαν καθολου!!:D

rosie να σου ζησει!!!:Dαν ειναι πολυ κοκκινη , σιγουρα θα την ξεπλενεις σε καθε αλλαγη με νερο και βαλε κρεμα για συγκαμα, ο,τι βαζεις. εγω εχω με καλεντουλα. η κηραλοιφη δεν με βολεψε, κολλαγε πολυ και τωρα με το καλοκαιρι γλιτσιαζει τρελα! αλλη σκεψη που εκανα ειναι μιας κ θηλαζεις, μηπως την πειραζει κατι που τρως....

υγ: ζαχαρινι τι κανεις;;;πως ειναι η μικρη;;9 μηνες θηλασμος θηριο, μπραβο σας κ φτου φτου!!:))))

αλλη σκεψη που εκανα ειναι μιας κ θηλαζεις, μηπως την πειραζει κατι που τρως....

Μμμ, δεν το σκέφτηκα το ενδεχόμενο αυτό!

Η αλήθεια είναι ότι απολαμβάνω ένα παγωτάκι σχεδόν καθημερινά αυτό τον καιρό για ... παρηγοριά (ο μικρός είναι εκτός εαυτού τελευταία!).

Το σώμα μου (πλην της κοιλιάς φυσικά!) επανήλθε στην αρχική του κατάσταση οπότε πήρα τα πάνω μου και ξεσάλωσα... να δω πώς θα το κόψω το παγωτάκι :roll:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...