Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

@protoula:

Είχες γράψει παλιότερα ότι η μικρή σου κοιμάται με τις Bambinex αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν τις βρέχει το βράδυ. Εμένα σίγουρα ξυπνάει με βρεγμένη πάνα αλλά δεν ξέρω αν την βρέχει το βράδυ ή με το που ξυπνάει το πρωί. Λες αν βάλω το έξτρα επίθεμα να μας κρατήσει ή θα ξυπνήσουμε με τα σεντόνια μούσκεμα; Η υγρασία το βράδυ ξύπνησε ποτέ τη μικρούλα σου; Επίσης, αν θέλεις μου λες ποιο απορρυπαντικό χρησιμοποιείς και αν έχει σαπούνι;

οταν ξεκινησαμε κι εμεις ξυπνουσαμε με βρεγμενη πανα. στην μια βδομαδα εφαρμογης σταματησε να κανει τσισα. τις πρωτες μερες ομως επειδη ξυπνουσε εχωντας βρεξει και τις πυτζαμες της ξεκινησα να της βαζω 2 επιθεματα απο μεσα και δεν ειχαμε διαρροες. τωρα (για να σε ενθαρυνω) κοιμαμαστε χωρις πανα, μονο με υποσεντονο και ξυπναμε τελειως στεγνες!

τα τσισα τα κανει πριν κοιμηθει και αφοτου ξυπνησει κανα 5λεπτο μετα

α, ξεχασα με την υγρασια ειχε ξυπνησει καμια 2 φορες, αλλα δεν μπορω να σου πω με σιγουρια καθως η δικια μου στην αντιστοιχη ηλικια ξυπνουσε 3-4 φορες ετσι κι αλλιως το βραδυ.

εχω τα soap nuts και ειμαι απολυτα ευχαριστημενη. απλα στις πανες πρεπει να βαζεις λευκαντικο για να φευγουν οι λεκεδες.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

rosie παρατηρησα οτι ο γιος σου ειναι μεγαλυτερος απο την δικια μου. μου κανει εντυπωση λοιπον που η δικια μου δεν κανει τσισα το βραδυ ενω ο δικος σου κανει πολλα.

πριν κοιμηθει το βραδυ ο δικος σου κανει αρκετη ποσοτητα? το ιδιο κ αφοτου ξυπνησει?

αναρωτιεμαι μηπως δεν της δινω αρκετα υγρα.

αν και σιγουρα το καθε παιδι ειναι διαφορετικο ε?

peekabοο παρόμοια τσαντα έχω κι εγω,αλλά τη βρίσκω μικρη,το πολυ πολυ,να βρω αδιαβροχο ύφασμα και να ραψω μια στα μετρα μας.

τα μικρά μας έχουν απ'ότι βλεπω περιπου την ιδια ηλικια!του φοραω υφασματινες κάθε βραδυ,χωρίς καμία διαρροή μέχρι στιγμής σε σεντονια-ρούχα.η πανα ασφαλως και είναι βρεγμενη.του βαζω 2 επιθεματα και μαλιστα το ένα ενισχυμένο,για τέτοιες περιπτωσεις.το ένα το βάζω διπλωμένο μέσα στην πάνα και το άλλο απο έξω,πάλι διπλωμένο στο επίμαχο σημειο.από πάνω βάζω το αδιαβροχο βρακακι.είχα παιδευτει,αλλά βρήκα ένα πολύ καλό γι αυτές τις χρήσεις.

νομίζω οτί αξίζει να δοκιμάσεις!

n8l134tiu.png

rosie παρατηρησα οτι ο γιος σου ειναι μεγαλυτερος απο την δικια μου. μου κανει εντυπωση λοιπον που η δικια μου δεν κανει τσισα το βραδυ ενω ο δικος σου κανει πολλα.

πριν κοιμηθει το βραδυ ο δικος σου κανει αρκετη ποσοτητα? το ιδιο κ αφοτου ξυπνησει?

αναρωτιεμαι μηπως δεν της δινω αρκετα υγρα.

αν και σιγουρα το καθε παιδι ειναι διαφορετικο ε?

Γενικά ο γιος μου πίνει πολλά υγρά: πολύ νερό, φρεσκοστυμμένους χυμούς και smoothies. Αλλά τρώει και πολλά φρούτα, στα ενδιάμεσα των φαγητών μόνο φρούτα τρώει, καρότα και αγγουράκια!

Τώρα που βγήκανε τα πεπόνια και τα καρπούζια να δεις τι γίνεται, μέχρι το πρωί το κρεβάτι μου είναι καταβρεγμένο!

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Ούτως ή άλλως τα αγόρια είναι διαφορετικά από τα κορίτσια. Και μένα η μικρή μου από 12 μηνών ξύπναγε στεγνή το πρωί. Τα αγόρια λόγω διαφοράς στο ουροποιητικό σύστημα έχουν μικρότερη αντοχή στο να κρατούν τα τσίσα τους...

Διαφημίσεις

Κορίτσια επειδή στεναχοριέμαι που το βράδυ φοράμε πλαστική πάνα γι'αυτό και προσπαθώ να πάρω ιδέες, γνώμες (και θάρρος!) από εσάς που τα έχετε καταφέρει και χρησιμοποιείτε υφασμάτινες και τη νύχτα.

Λοιπόν, το αποφάσισα. Σήμερα θα ξεκινήσω με το εξής: θα φορέσουμε bambinex με ενίσχυση και φλις επίθεμα από πάνω για την υγρασία. Θα σας ενημερώσω για τα αποτελέσματα :wink:

Protoula και εγώ είμαι ικανοποιημένη με τα soapnuts απλά ξεκινήσαμε τα κεράσια και έχουν αφήσει έντονο χρώμα στις πάνες μας, γι' αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάτι άλλο. Στα αμερικάνικα fora γράφουν για διάφορα απορρυπαντικά εξειδικευμένα στις πάνες, αλλά θα κοστίσουν μια περιουσία με τα μεταφορικά να τα παραγγείλω. Δεν βγαίνει και ο ήλιος αυτές τις μέρες να μου ξεθωριάσει τους λεκέδες :-P.

Να ρωτήσω και κάτι ψιλοάσχετο. Φοράω τον μικρούλη σε mei-tai και τώρα που τα καλοκαιρινά ρούχα είναι πιο λεπτά παρατηρώ ότι η πάνα αφήνει έντονα σημάδια στα μπουτάκια όταν τον βγάζω από τον μάρσιππο. Το μωρό πάντως δεν διαμαρτύρεται. Αν τον ενοχλούσε δεν θα γκρίνιαζε, λέτε; Καμία άλλη που να έχει παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο με μάρσιππο;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

peekabοο παρόμοια τσαντα έχω κι εγω,αλλά τη βρίσκω μικρη,το πολυ πολυ,να βρω αδιαβροχο ύφασμα και να ραψω μια στα μετρα μας.

τα μικρά μας έχουν απ'ότι βλεπω περιπου την ιδια ηλικια!του φοραω υφασματινες κάθε βραδυ,χωρίς καμία διαρροή μέχρι στιγμής σε σεντονια-ρούχα.η πανα ασφαλως και είναι βρεγμενη.του βαζω 2 επιθεματα και μαλιστα το ένα ενισχυμένο,για τέτοιες περιπτωσεις.το ένα το βάζω διπλωμένο μέσα στην πάνα και το άλλο απο έξω,πάλι διπλωμένο στο επίμαχο σημειο.από πάνω βάζω το αδιαβροχο βρακακι.είχα παιδευτει,αλλά βρήκα ένα πολύ καλό γι αυτές τις χρήσεις.

νομίζω οτί αξίζει να δοκιμάσεις!

Τη τσάντα αυτή την έχω για τις βόλτες. Χωράει έξι πάνες οπότε μας καλύπτει. Αν δεις λίγο πιο πάνω και η Rosie και εγώ χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες για να φυλάμε τις πάνες μέχρι το πλύσιμο :wink:

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη νύχτα! Θα ξεκινήσω με το ένα επίθεμα κσι σν βρω τα σκούρα θα βάλω και το δεύτερο.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Τη τσάντα αυτή την έχω για τις βόλτες. Χωράει έξι πάνες οπότε μας καλύπτει. Αν δεις λίγο πιο πάνω και η Rosie και εγώ χρησιμοποιούμε μεγαλύτερες για να φυλάμε τις πάνες μέχρι το πλύσιμο :wink:

Σε ευχαριστώ για τις συμβουλές για τη νύχτα! Θα ξεκινήσω με το ένα επίθεμα κσι σν βρω τα σκούρα θα βάλω και το δεύτερο.

το ένα επιθεμα σιγουρα δεν αρκει!στο λεω για να μην απογοητευτείς μετα τη δοκιμή!

n8l134tiu.png

Να ρωτήσω και κάτι ψιλοάσχετο. Φοράω τον μικρούλη σε mei-tai και τώρα που τα καλοκαιρινά ρούχα είναι πιο λεπτά παρατηρώ ότι η πάνα αφήνει έντονα σημάδια στα μπουτάκια όταν τον βγάζω από τον μάρσιππο. Το μωρό πάντως δεν διαμαρτύρεται. Αν τον ενοχλούσε δεν θα γκρίνιαζε, λέτε; Καμία άλλη που να έχει παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο με μάρσιππο;

κι εγω σε αυτο που την εβαζα παντα μου εκανε σημαδια απο την ζεστη, με η χωρις πανα

αλλα ειναι κ στο παιδι...η δικια μου κανει παντα κοκκινιλες αν ζεσταθει στα μπουτακια απο το βρακακι της πανας

επισης κανει κι οταν καθεται πολλη ωρα στο γιογιο!

peekaboo η στελλα (αστερακι σλινγκς!) ειχε πει οτι πχ κ εμας τα ποδια εχουν σημαδι αν κατσουμε σε ψαθινη καρεκλα πολλη ωρα, δεν εχουμε καποιο προβλημα ομως!:wink:

οποτε αν δεν γκρινιαζει δεν μας πειραζει!:D

το Panes το θεωρω ανοργανωτο , μας εχουν δημιουργησει ολες τις φορες προβλημα στην παραδοση ( τι να πρωτοπω.....τα πηγαν στην παλια μας διευθυνση...μετα αργησαν να τα φερουν....εγραψαν λαθος το ονομα μου ενω ειχα κανει σπελινγκ.....ζητουσα τον υπευθυνο κ ειχα αφησει αριθμο να με παρουν και με εγραψαν .......στην επομενη παραγγελια ξανα λαθος τη διευθυνση.....ο,τι να ναι δλδ! μας ειχαν πει οτι δεν πληρωνεις εξοδα αποστολης αν παραγγειλεις απο τηλεφωνο, ηρθε ο υπαλληλος και μας τα ζητουσε ....αφηστε τα, μας επρηξαν!!!) συν την πρωτη φορα παραγγελιας που μας εστειλαν κ ενα πακετο με .....ληγμενες πανες....δλδ ηταν τρυπιες και αφηναν το υλικο στο δερματακι του παιδιου.....φυσικα ουτε λογος για αλλαγη του πακετου.:roll:

οποτε μου την εδωσαν και ειπα οτι για 1-2 ευρω παραπανω θα παιρνω απο της γειτονιας. γιατι με το δεκαευρω (που ελεος, δλδ μεσα στην αθηνα κ να δινω 10 ευρω στην παραλαβη) πηγαινε καπου εκει η διαφορα.

εμας δεν μας βολευει να τρεχουμε μεχρι το κεντρικο τους να παιρνουμε τις μολτεξ μονοι μας. αν εσεις rosie ειστε κοντα ,πολυ καλα κανετε, δεν πληρωνετε και το 10ευρω κ στανταρ δεν εχετε προβλημα με παραδοση!! αυτα τα παραπονα μου :rolleyes:

τωρα για τις μολτεξ εχω να πω τα καλυτερα, ειναι στανταρ οι πιο απορροφητικες και οι πιο απαλες απο ολες τις μιας χρησης!

στο θεμα μας ομως:mrgreen: ειπα κ εγω να βαλω tea tree oil στο πλυντηριο, λεει ομως στις οδηγιες οτι ειναι εξαιρετικα επιβλαβες για το υδατινο περιβαλλον!!!!!!! το εχετε υποψιν σας αυτο;;εχετε διαβασει κατι σχετικο;;

Διαφημίσεις

στο θεμα μας ομως:mrgreen: ειπα κ εγω να βαλω tea tree oil στο πλυντηριο, λεει ομως στις οδηγιες οτι ειναι εξαιρετικα επιβλαβες για το υδατινο περιβαλλον!!!!!!! το εχετε υποψιν σας αυτο;;εχετε διαβασει κατι σχετικο;;

Δεν μπορεί, το ΤΤΟ συστείνεται σ' όλα τα οικολογικά σάιτς ως φυσικό αλλά ταυτόχρονα και θαυματουργό καθαριστικό, απολυμαντικό, αντιμυκητιακό...

Εξάλλου πολύ λίγες σταγόνες θα βάλεις, ειδικά στις πάνες!

Για τις panes.gr κι εγώ τους την είπα μια φορά για το δεκάευρω της παράδοσης, έχεις δίκιο δεν αξίζει αν είναι να πληρώσεις και μεταφορικά, εκτός και αν τις μοιραστείς με φίλους σας (αυτό κάναμε παλαιότερα, πέρναμε ποσότητα και για κάποιους φίλους μας).

Αλλά αν κάποια μένει στα βόρεια τότε σίγουρα συμφέρει να περάσει από το μαγαζί τους να τις πάρει.

Σε ποιες οδηγιες λεει κατι τετοιο για το ΤΤΟ;ποιό έχεις πάρει;εναλλακτικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε λεβαντα ή λεμονι!!!

ευχαριστω για την ενημερωση για το panes,με σωσατε απο επικειμενη παραγγελία!

n8l134tiu.png

Ήθελα να σας πω ότι ο μπεμπάκος μου χτες κοιμήθηκε σε υφασμάτινη πάνα και όχι πλαστική και ξύπνησε σήμερα σε πάνα βρεγμένη στα όριά της αλλά με πυτζαμάκι και σεντόνια στεγνά. :D:D:D

Ευχαριστώ για τις προτροπές και το θάρρος που μου δώσατε :)

p7hgp3.png3NPP.png

μπραβο peekaboo!

ξερεις το κολπο ειναι να αλλαζεις πανα ακριβως πριν πεσει για υπνο για να ειναι στεγνη.

ασχετο, αλλα μηπως ξερετε αν υπαρχουν σερβιετες κ σερβετακια οικολογικα?

ασχετο, αλλα μηπως ξερετε αν υπαρχουν σερβιετες κ σερβετακια οικολογικα?

Εννοείς υφασμάτινα; Αν ναι, φυσικά υπάρχουν. Αν δεν κάνω λάθος τις έχω δει στο Ecofamily, αλλά στο Ίντερνετ μπορείς να βρεις μεγάλη ποικιλία. Δες εδώ στο Etsy που είναι και χειροποίητες: http://www.etsy.com/search_results.php?search_query=cloth+menstrual+pads&search_type=handmade

Εάν εννοείς σερβιέττες μιας χρήσης με βιολογικό βαμβάκι, πάλι υπάρχουν (και ταμπόν): Natracare.

Εγώ μόνο Natracare χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα!

Rosie υπάρχει κάποιο σάιτ από το οποίο μπορείς να παραγγείλεις τις σερβιέτες αυτές ή μόνο από κατάστημα βιολογικών;

Εννοείς τις Natracare? Υπάρχουν σχεδόν σ' όλα τα καταστήματα βιολογικών αλλά εγώ τις πάιρνω από εδώ που είναι αρκετά πιο φθηνές:

http://www.bce-europe.com/index.php?cl=search&cnid=c01&searchparam=natracare〈=1&&listtype=search&searchparam=natracare

Εγώ παρήγγειλα υφασμάτινες σερβιέτες και σερβιετάκια από βιολογικό βαμβάκι από το παρακάτω σάιτ και έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη! Απορώ γιατί χρησιμοποιούσα τις πλαστικές, μιας χρήσης τόσο καιρό. Οι υφασμάτινες είναι τέλειες!

http://lunapads.com/

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Ωραίο το άρθρο στο τελευταίο τεύχος του Mothering για τις υφασμάτινες σερβιέττες, ε;

Εγώ γενικά δεν χρησιμοποιώ σερβιέττες, μόνο ταμπόν, εκτός από τις τελευταίες μέρες τις περιόδου μου που έχω πολύ μικρή ροή και βάζω απλά καθημερινό σερβιεττάκι. Οπότε και σε κάποια φάση πήρα το Mooncup αλλά δεν με βόλεψε καθόλου, ίσως γιατί δεν έχω πολύ αίμα στην περίοδό μου.

Αλλά αξίζει να του ρίξετε μια ματιά γιατί αν σας βολέψει τότε θα το έχετε μια ζωή, τέρμα οι σερβιέττες (υφασμάτινες ή μη) και τα ταμπόν!

καλη φαση το moooncup, αλλα θελει απο οτι καταλαβα να το βγαζεις κ να το πλενεις κ να το ξαναβαζεις κ δεν διαθετω τοσο χρονο.

θελω να παρω υφασματινες σερβιετες, αλλα κανενα ελληνικο σαιτ υπαρχει?

καλη φαση το moooncup, αλλα θελει απο οτι καταλαβα να το βγαζεις κ να το πλενεις κ να το ξαναβαζεις κ δεν διαθετω τοσο χρονο.

θελω να παρω υφασματινες σερβιετες, αλλα κανενα ελληνικο σαιτ υπαρχει?

Ένα ξέπλυμα μόνο θέλει με ζεστό/χλιαρό νερό της βρύσης.

Οι υφασμάτινες σερβιέτες είναι πολύ μεγαλύτερος μπελάς (δεν θα πρέπει να ξεπλύνεις για παράδειγμα κάπως το αίμα πριν τις ρίξεις στα άπλυτα; οι ξεραμένοι λεκέδες αίματος δύσκολα θα βγουν!)...

Σε ποιες οδηγιες λεει κατι τετοιο για το ΤΤΟ;ποιό έχεις πάρει;εναλλακτικα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε λεβαντα ή λεμονι!!!

ευχαριστω για την ενημερωση για το panes,με σωσατε απο επικειμενη παραγγελία!

πηρα το tea tree oil του κορρε, δεν βρισκω λινκ να σας βαλω. λεει κ πανω στο μπουκαλι οτι ειναι επιβλαβες κ στις οδηγιες.....:-(

δεν ειναι καποια προσμιξη, ειναι tea tree oil κ μαλιστα βιολογικο....την πατησα αραγε;:confused:

οσο για το panes, αν σε βολευει να περνας οντως συμφερει πολυ, ειναι κριμα παντως να ειναι το μοναδικο σαιτ στην ελλαδα που να πουλαει φτηνα τις μολτεξ κ να ειναι κ ο,τι να ναι....και δεν μπορεσα να βρω και ΠΟΥΘΕΝΑ αλλου παραγγελια απο εξωτερικο γμτ!

rosie τελεια για το σαιτ με natracare!ευχαριστουμε!:D

πηρα το tea tree oil του κορρε, δεν βρισκω λινκ να σας βαλω. λεει κ πανω στο μπουκαλι οτι ειναι επιβλαβες κ στις οδηγιες.....:-(

δεν ειναι καποια προσμιξη, ειναι tea tree oil κ μαλιστα βιολογικο....την πατησα αραγε;:confused:

Άσε το βιολογικό για το δέρμα σου, κρίμα είναι να το χρησιμοποιήσεις στις λερωμένες πάνες! ;)

Πάρε το φθηνό από το Babykind, έχει και λεβάντα, θα σου πάνε κάτι χρόνια...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...