Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Γειά σας μανούλες. Εμείς από τότε που γεννήθηκε ο μικρός μας χρησιμοποιούμε υφασμάτινες πάνες. Από την αρχή μας βόλεψαν πολύ η Bumgenius.

Πρέπει να είναι πολύ καλές αυτές, δεν ήξερα ότι μπορούν να στις στείλουν στην Ελλάδα! Βλέπω χρόνια τώρα να τις διαφημίζουν στο Mothering και τις θαυμάζω :-D

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Διαβάζεις Mothering? :mrgreen: Δεν χάνω τεύχος! Από κει τις έμαθα κι εγώ!

Πάντως δοκιμάζοντας διάφορες πάνες, οι BG μας βόλεψαν. Ούτε διαρροές, ούτε άλλα προβλήματα (γιατί ο μικρός μας ήταν και φοβερός κατρουλής γύρω στους 5-6 μήνες. Δεν μας φτορούσε τίποτα χαχαχα)

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Ναι βέβαια, από τότε που γεννήθηκε ο γιος μου, δηλαδή τρια χρόνια τώρα σχεδόν!

Είμαι και ενεργό μέλος των MDC forums ;)

Εμάς μας έφερε η αδερφή μου από την Αμερική τις Blueberry αλλά είχαμε πολλές διαρροές μ΄αυτές και τις παράτησα. Κρίμα γιατί είναι πολύ όμορφες σε εμφάνιση, ίσως να μην έχω προβλήματα τώρα με την κόρη μου αλλά θα πρέπει να πάρω άλλες γιατί όλες είναι σε γαλάζιες αποχρώσεις :-(

Γειά σας μανούλες. Εμείς από τότε που γεννήθηκε ο μικρός μας χρησιμοποιούμε υφασμάτινες πάνες. Από την αρχή μας βόλεψαν πολύ η Bumgenius.

Της παρήγγειλα από Αμερική και πήρα αυτές που είναι ένα μέγεθος για όλες τις ηλικίες, από βιολογικό βαμβάκι και ξετρελάθηκα. Μας έχουν βολέψει απίστευτα. Το χειμώνα μετά το πλύσιμο της ρίχνω στο στεγνωτήριο και το καλοκαίρι έξω στον ήλιο. Άσε που ο μικρός που κοντεύει να χρονίσει, δεν έχει συγκαεί ούτε μία φορά (πιστεύω πως παίζουν ρόλο πολύ οι πάνες).

αχ φαινονται πολυ ωραιες!!εγω ακομα δ εχω καταληξει αλλα θελω να τις προμηθευτω πριν γεννησω για να τις χρησιμοποιησω αμεσως.

στο μαιευτηριο δ ξερω κατα ποσο θα ναι εφικτο αυτο ομως...

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Διαφημίσεις

Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ γέννησα σπίτι μου, αλλά ξέρω φίλες που άρχισαν κατευθείαν με υφασμάτινες από το μαιευτήριο - όπου όμως έμειναν 2 μέρες. Αλλά και να μην ξεκινήσεις αμέσως, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ξεκινάς όταν πάς στο σπίτι. (Παρεπιπτόντως, με το καλό το μωράκι σου!)

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

γεια σας!

εγώ τελικά δεν χρησιμοποίησα οικολογικές πάνες, αλλά πρόσφατα κοιτούσα σε αυτό το ελληνικό σάιτ http://www.perithilasmou.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=5&Itemid=54〈=el και έχει, δεν έχω κάνει σύγκριση τιμών βέβαια, αλλά σκέφτηκα ότι ίσως σας ενδιαφέρει!

Σας θαυμάζω για την υπομονή σας και την οικολογική σας συνείδηση, εγώ είμαι λίγο τεμπέλα:oops:

jv42p3.png

DfUyp2.png

εγώ τελικά δεν χρησιμοποίησα οικολογικές πάνες, αλλά πρόσφατα κοιτούσα σε αυτό το ελληνικό σάιτ http://www.perithilasmou.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=5&Itemid=54〈=el και έχει, δεν έχω κάνει σύγκριση τιμών βέβαια, αλλά σκέφτηκα ότι ίσως σας ενδιαφέρει!

Ευχαριστούμε πολύ για το λινκ! Έχει αρκετά καλές τιμές στις πάνες με μια γρήγορη ματιά που έριξα, και επίσης έχει και τα αγαπημένα μου καλλυντικά της Neal's Yard!

Ευχαριστούμε πολύ για το λινκ! Έχει αρκετά καλές τιμές στις πάνες με μια γρήγορη ματιά που έριξα, και επίσης έχει και τα αγαπημένα μου καλλυντικά της Neal's Yard!

αυτά μου φάνηκαν πανάκριβα, είναι πράγματι τόσο καλά;

jv42p3.png

DfUyp2.png

Διαφημίσεις

Σε αυτό δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί εγώ γέννησα σπίτι μου, αλλά ξέρω φίλες που άρχισαν κατευθείαν με υφασμάτινες από το μαιευτήριο - όπου όμως έμειναν 2 μέρες. Αλλά και να μην ξεκινήσεις αμέσως, δεν χάθηκε ο κόσμος. Ξεκινάς όταν πάς στο σπίτι. (Παρεπιπτόντως, με το καλό το μωράκι σου!)

Σ ευχαριστω πολυ!!!

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

Ntafaki , Rossieaki φιλεναδες μου εδω εισαστε βρε? και hippiemama τι ωραιο ονομα!Πως γεννησες στο σπιτι στη Θεσσαλια αναρωτιεμαι?

Ενιγουει! Κοριτσια εμεις κλεινουμε 5 μηνες πανες Μπουμτζινιους αυτες που αναφερει η χιπιμαμα. Και εχω να ρωτησω κ εχω να πω επισης πολλα.

1. Το βραδυ τι κανετε?Εγω βαζω παμπερς

2. Τις βαζω στο πλυντηριο μαζι με αλλα ρουχα( διαλεγω τα πιο και σιγα τη διαφορα 3-4 πανες παραπανω στον καδο plhntyrioy φανταζομαι δεν φερνουν τη μεγαλη οικολογικη καταστροφη.τωρα το καλοκαιρι εχει πολυ ηλιο οποτε τις μαζεψα απο το μπαλκονι κ τις ριχνω στο πλυντηριο(αφου ξεπλυνω καλα αυτες με τα κακα.

3.Το θεμα που με απασχολει ειναι οτι επειδη ειμαστε ολη μερα εξω δεν μπορω να τις χρησιμοποιω. δεν σας κρυβω οτι εχω απογοητευτευ αρκετα απο αυτο γιατι παλι παμπερς βαζουμε...

4. Αλλαζω πολυ συχνα και εχει αρχισει να με κουραζει. Βεβαια δεν γκρινιαζει για να τον αλλαξω και πολλες φορες δεν την εχει γεμισει την πανα. Φανταζομαι δεν ειναι οτι καλυτερο να ειναι με τα τσισα πανω του και τον αλλαζω σχεδον καθε 2 ωρες.

Τι εχετε να πειτε ρε κοριτσια?

JBePp2.png?qDX8aAa3

Λοιπόν εμένα ο γιος μου ξυπνούσε μέχρι τον χρόνο για να θηλάσει οπότε του άλλαζα και πάνα, έτσι βάζαμε αποκλειστικά υφασμάτινες.

Μετά το χρόνο βάζουμε Μόλτεξ το βράδυ, πιο οικολογικές από τα Πάμπερς και σίγουρα πιο τρυφερές για το δερματάκι του μωρού μια και δεν έχουνε λευκανθεί με χλώριο.

Δεν κατάλαβα βρε yogamama μου, γιατί δεν μπορείς να τις χρησιμοποιείς εκτός σπιτιού; Εγώ πάντα κουβαλάω 2-3 υφασμάτινες μαζί μου (και σίγουρα 1-2 Μόλτεξ για παν ενδεχόμενο) και τον αλλάζω όποτε χρειαστεί. Τις λερωμένες πάνες τις βάζω σε ειδική αδιάβροχη σακουλίτσα και όταν έρθω σπίτι τις πετάω στον κουβά μαζί με τις άλλες.

Ntafaki , Rossieaki φιλεναδες μου εδω εισαστε βρε? και hippiemama τι ωραιο ονομα!Πως γεννησες στο σπιτι στη Θεσσαλια αναρωτιεμαι?

Ενιγουει! Κοριτσια εμεις κλεινουμε 5 μηνες πανες Μπουμτζινιους αυτες που αναφερει η χιπιμαμα. Και εχω να ρωτησω κ εχω να πω επισης πολλα.

1. Το βραδυ τι κανετε?Εγω βαζω παμπερς

2. Τις βαζω στο πλυντηριο μαζι με αλλα ρουχα( διαλεγω τα πιο και σιγα τη διαφορα 3-4 πανες παραπανω στον καδο plhntyrioy φανταζομαι δεν φερνουν τη μεγαλη οικολογικη καταστροφη.τωρα το καλοκαιρι εχει πολυ ηλιο οποτε τις μαζεψα απο το μπαλκονι κ τις ριχνω στο πλυντηριο(αφου ξεπλυνω καλα αυτες με τα κακα.

3.Το θεμα που με απασχολει ειναι οτι επειδη ειμαστε ολη μερα εξω δεν μπορω να τις χρησιμοποιω. δεν σας κρυβω οτι εχω απογοητευτευ αρκετα απο αυτο γιατι παλι παμπερς βαζουμε...

4. Αλλαζω πολυ συχνα και εχει αρχισει να με κουραζει. Βεβαια δεν γκρινιαζει για να τον αλλαξω και πολλες φορες δεν την εχει γεμισει την πανα. Φανταζομαι δεν ειναι οτι καλυτερο να ειναι με τα τσισα πανω του και τον αλλαζω σχεδον καθε 2 ωρες.

Τι εχετε να πειτε ρε κοριτσια?

γεια σου κοριτσι!!:D ασε, πρωταρα ειμαι εγω, εσεις εχετε πιο μεγαλη εμπειρια!!:mrgreen:

εχουμε περιπου 2 εβδομαδες που τις χρησιμοποιουμε κ εχω να σημειωσω τα εξης:

1.το βραδυ βαζω (αυτες τις μερες) παμπερς γιατι δεν εχω βρει μολτεξ στα οικολογικα της γειτονιας, κανονικα μολτεξ χρησιμοποιουμε.

2.τις βαζω μονες τους πλυντηριο γιατι δεν εχουμε πολλα ασπρορουχα και βαζω μερα παρα μερα πλυντηριο.

3.το θεμα του εξω εξαρταται. αν ειμαστε σε σπιτια οκ, παιρνουμε υφασματινες. αν παμε μαγαζια κ δουλιτσες εξωτερικες που ξερω οτι ειναι ψιλοαπροβλεπτος ο χρονος, (και αποντες οι χωροι αλλαγματος:evil:) προτιμω μη υφασματινες.

4. τη μικρη την αλλαζουμε καθε 3 ωρες και εδω κ 3 μερες καθε 1,5 με 2 επειδη αυτη την εβδομαδα βρηκε να κανει ενα συγκαμα ΝΑ με το συμπαθιο (μαλλον απο τροφικη αλλεργια) και ομολογω οτι δυσκολευτηκαμε να το ξεπερασουμε με τις υφασματινες γιατι κρατουσαν υγρασια. να φανταστεις μετα απο το νυχτερινο παμπερς ηταν πολυ καλυτερα:? και χειροτερευε με τις υφασματινες. επισης την πειραξε το χαρτινο επιθεμα popli , εκανε σπιθουρακια.....και δεν το βαζω καθολου πια....δυστυχως!γιατι με τα πολλα κακα τραβαμε τα πανδεινα για να καθαρισει η πανα χωρις χαρτι!

με ανυσηχει λιγο το συγκαμα.. μηπως, λεω μηπως, προηλθε απο τις υφασματινες....:? θα κανουμε καμποσες μερες τεστ ακομα και θα δουμε. δεν μου καθεται καλα η οικολογια τις τελευταιες μερες οσο κ να το παλευω:rolleyes: (rosie λεω κ για το πλυντηριο πιατων, την τυχη μου!!)παντως οσο μεγαλωνουν ειναι καλυτερο το θεμα τσισια-κακα, σκεψου επισης ποση οικονομια κανεις!τρελα ποσα!!:lol:

αυτα κ απο μενα.....για πειτε κ οι αλλες...!:)

Τις Moltex τις βρίσκετε πολύ πιο οικονομικά εδώ: www.panes.gr. Και είστε στα ΒΠ μπορείτε να περάσετε από το μαγαζί να τις πάρετε και δεν χρεώνεστε μεταφορικά.

Νταφ μου φαίνετε πολύ περίεργο να έχει αλλεργία η κόρη σου στο βιολογικό βαμβάκι... εκτός και αν είναι σπάνια περίπτωση :lol:

Τα χάρτινα επιθέματα δεν τα συμπαθώ ούτε κι εγώ γι' αυτό δεν βάζω συχνά. Αλλά όταν περάσει η αλλεργία της μπορείς να δοκιμάσεις κι άλλες μάρκες, δες εδώ: http://www.babykind.co.uk/boostersandliners.htm#bambinexliners

Μα τι έγινε τελικά με το πλυντήριο των πιάτων, δεν μας ενημέρωσες! Έκανες αυτά που σου είπα;

Διαφημίσεις

αν σου πω οτι μου τη σπαει το panes...εχω τους λογους μου, αλλα δεν θα μπω σε λεπτομερειες:rolleyes:!οποτε αγοραζω απο τα οικολογικα της περιοχης!

εμενα να δεις ποσο περιεργο μου φαινεται...αλλα μαλλον εχει σχεση με την υγρασια, οχι με τις ιδιες τις πανες. θα κανουμε λιγο υπομονη ακομα να το τσεκαρουμε κ να βγει το πορισμα!

με το πλυντηριο πιατων ο συζυγος ειπε τα εξης: χρειαζομαστε , λεει, εναν διαλυτη λιπων και δεν ειναι ουτε η σοδα, ουτε ο βορακας ουτε το αλατι τετοιος. οποτε λογικο ειναι να μαζευονται λιπη στον σωληνα. τωρα για το προγραμμα, το ειχαμε μονιμως στη μιση ωρα, στους 45 κ μετα ξεπλυμα για 18'. να αλλαξουμε κατι στο προγραμμα manually , αν αυτο εννοεις, δεν γινεται. αυτα με τα πιατα....θα επιχειρησω εναλλαξ καρυδοσαπουνα -βορακομειγμα και βλεπουμε και με αυτο!οφ τοπικ κοριτσια, συγνωμη!:oops:

αν σου πω οτι μου τη σπαει το panes...εχω τους λογους μου, αλλα δεν θα μπω σε λεπτομερειες:rolleyes:!οποτε αγοραζω απο τα οικολογικα της περιοχης!

Πες μου σε παρακαλώ, αν είναι να σταματήσω να τους υποστηρίζω! Δεν ασχολήθηκα και ποτέ μαζί τους, μόνο ο σύζυγος πάει εκεί πέρα μια φορά το τρίμηνο και προμηθεύεται Μόλτεξ.

Δυστυχώς όμως εδώ που είμαι και τα υπόλοιπα βιολογικά καταστήματα είναι μεγάλες αλυσίδες και όχι συνοικιακά, πχ το Πράσινο, το Green Farm, ο Βιολογικός Κύκλος.

με το πλυντηριο πιατων ο συζυγος ειπε τα εξης: χρειαζομαστε , λεει, εναν διαλυτη λιπων και δεν ειναι ουτε η σοδα, ουτε ο βορακας ουτε το αλατι τετοιος. οποτε λογικο ειναι να μαζευονται λιπη στον σωληνα. τωρα για το προγραμμα, το ειχαμε μονιμως στη μιση ωρα, στους 45 κ μετα ξεπλυμα για 18'. να αλλαξουμε κατι στο προγραμμα manually , αν αυτο εννοεις, δεν γινεται. αυτα με τα πιατα....θα επιχειρησω εναλλαξ καρυδοσαπουνα -βορακομειγμα και βλεπουμε και με αυτο!οφ τοπικ κοριτσια, συγνωμη!

Υποτίθεται ότι το ξύδι και το χοντρό αλάτι διαλύουνε τα λίπη. Εμάς από καιρό σε καιρό μας βγάζει ένδειξη να καθαρίσουμε το φίλτρο, το καθαρίζουμε και μετά όλα είναι ΟΚ.

Τα soap nuts προσωπικά δεν με ικανοποίησαν στο πλυντήριο των πιάτων. δοκίμασέ τα όμως και ενημέρωσέ μας!

οφ τοπικ κι εγω....τα καρυδοσαπουνα δεν διαλυουν τα λιπη, το γραφει η συσκευασια. κι εγω το γυρισα σε οικολογικο απορρυπαντικο...

οσον αφορα τις πανες που ρωτησες γιογκαμαμα:

1. απο τοτε που τις αγορασα, χρησιμοποιω ΠΑΝΤΑ το βραδυ υφασματινη. στην 1 βδομαδα εφραμογης σταματησε να κανει τα τσισα της το βραδυ. (εμεις τις πηραμε 12 μηνων)

2. στο πλυντηριο και μονες κ με αλλα ρουχα

3. ειτε εξω ειτε μεσα υφασματινες βαζω. μαζευω σε σακουλιτσα τις βρωμικες κ τις πλενω οταν παω σπιτι.

4. ειναι κουραστικο σ σχεση με τα παμπερς, ΑΛΛΑ το μεγαλυτερο καλο κανεις για το μωρο σου που δεν το αφηνεις πανω στα τσισα του κ τα κακα του! με τα παμπερς που εγκλωβιζουν την υγρασια κλπ μεσα τους αναγκαζονται τα μωρακια μας (για δικη μας ευκολια) να καθονται πανω στις ακαθαρσιες τους. πουθενα στη φυση δεν υπαρχει αυτο, μονο στον ανθρωπο!

ασε που αν μπορεις το καλυτερο ειναι να μαθεις τις ωρες του μωρου σου οσον αφορα την φυσικη του αναγκη και να το βοηθας να αφοδευει χωρις πανα, φυσικα. αυτο βεβαια, αν σε ενδιαφερει, ειναι σε αλλο τοπικ...http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20508&page=13

(παντως κοριτσια μια συμβουλη.... φορατε υφασματινες πανες οσο το δυνατον περισσοτερο και ξεκινηστε το γιογιο (τουλαχιστον για τα κακα ) οσο το δυνατον συντομοτερα....ακουστε που σας λεω....εμεις 18 μηνων κ ηδη εχουμε μαθει να κανουμε κακα μας ορθιες!!!!! αντε να το κοψεις εσυ τωρα αυτο κ να το μαθεις να τα κανει καθιστο!)

καλημερα κορίτσια!

εμείς φοραμε υφασματινες εδω και 3 μήνες και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη με την επιλογή μου!δεν είναι κουραστικο,αποτελεί μερος της φροντιδας και της ενασχολησης με το μωρό και μάλιστα είναι τεραστια και η ηθικη ικανοποιηση!μετανοιωνω που δεν τις είχα ξεκινησει απο την αρχή.

εχω μία συλλογη από διαφορετικές πάνες,με εμφαση στο οικολογικο βαμβακι και στο μπαμπου!

τις πλένω μαζι με άλλα ρούχα στους 60 με soap-nuts και με 3-4 σταγονες λεβαντα ή tea-tree στο σακουλακι!πρώτα τις ξεπλένω και οταν καποια είναι πολύ λερωμενη την καθαριζω και τοπικά!

το βραδυ χρησιμοποιω πάλι υφασματινες,και ο μικρος κοιμαται πολύ,8-10 ώρες!

βλεπω ότι οι περισσότερες το βραδυ δεν τις χρησιμοποιείτε.αναρωτιέμαι μήπως κάνω λάθος που τον αφήνω τόσες ώρες με την υγρασία,από την άλλη η πλαστική με τα ούρα δεν είναι πιο ανθυγιεινή;

τις moltex τις ΄έχω δοκιμασει και σκεφτομαι να παραγγείλω από το panes,υπάρχει κάποιο θέμα με αυτό το e-shop DaF;

όταν είμαστε έξω του φοραω υφασμάτινες εκ του ασφαλούς,δηλαδη,όταν ξέρω ότι δεν θα κάνει κακά(και μέχρι στιγμης το έχω πετυχει),αλλά τωρα εχουν πυκνωσει οι εξόδοι μας και δεν θέλω να του φοραω συμβατικές!

έχω μια μικρη σακουλα για πανες!

εσείς που τις αποθηκευετε τις πανες εξόδου;

αν είναι πολυ λερωμενες κι εχει περασει ώρα πολυ μεχρι να τις ξεπλύνετε,καθαρίζουν μετά εύκολα;

n8l134tiu.png

Κι εγώ υφασμάτινες χρησιμοποιώ τα βράδια και ο μικρός κοιμάται κανονικά. Βέβαια, δεν χρησιμοποιώ τις bumgenius το βράδυ, έχω πάρει 2-3 Fuzzibunz ειδικά γι' αυτό το λόγο. Η επιφάνεια η εσωτερική είναι σαν φλις κι έτσι δεν υπάρχει πολύ υγρασία πάνω στο δέρμα του μωρού. Πάντως, από τα χημικά τζελ που περιέχονται στις πάνες μίας χρήσεως, χίλιες φορές το μωρό να φοράει την υφασμάτινη.

Τις χρησιμοποιώ και εκτός σπιτιού, έχω πάντα μαζί μου ένα σακουλάκι αδιάβροχο και τις πλένω πάντα μόνες τους σύμφωνα με τις οδηγίες τους. Όταν έχουν λεκέδες που δεν φεύγουν, τις απλώνω στον ήλιο και γίνονται καινούργιες. Επίσης χρησιμοποιώ υφασμάτινα μωρομάντηλα - τα έχουμε αποκηρύξει τα πλαστικά όσο μπορούμε από τη ζωή μας.

age.png

όταν λες αδιαβροχο σακουλάκι,τι εννοείς;

αυτα τα τυποποιημένα που έχουν οι εταιρίες;

για το βραδυ του φοραω ή μπαμπού ή βιολ.βαμβακι (καποιες πολυ ενισχυμένες)με πολλά επιθεματα!προτιμώ τα φυσικα υλικα,γιατί είναι πολλές οι ώρες.ξέρω οτι το micro-fleece είναι πιο στεγανό,και έχω καποιες πανες,αλλά δεν το προτιμώ!σε σχεση με τις συμβατικες σίγουρα είναι σαφως καλύτερο!

n8l134tiu.png

Για δες εδώ ποικιλία από αδιάβροχα σακουλάκια: http://www.babykind.co.uk/nappyessentials.htm#mttote

Τις πάνες έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν τις ξεπλένω μετά την αλλαγή, απλά "τινάζω" τα κακά στην τουαλέτα και τις ξεπλένω όλες μαζί το βράδυ ή πριν την πλύση. Τουαλέτα συνήθως υπάρχει παντού, οπότε το άλλαγμα εκτός σπιτιού δεν είναι πρόβλημα.

Το μόνο disposable που χρησιμοποιώ εκτός σπιτιού είναι τα μωρομάντηλα, αλλά κι αυτά όσο πιο αγνά γίνεται. Στο σπίτι χρησιμοποιώ υφασμάτινα.

Κι εμένα η χρήση των υφασμάτινων πάνων μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση: νιώθω ότι κάνω ό,τι καλύτερο και τρυφερό μπορώ για τα μωράκια μου και ταυτόχρονα σέβομαι και το περιβάλλον στο οποίο θα ζήσουν.

βλεπω ότι οι περισσότερες το βραδυ δεν τις χρησιμοποιείτε.αναρωτιέμαι μήπως κάνω λάθος που τον αφήνω τόσες ώρες με την υγρασία,από την άλλη η πλαστική με τα ούρα δεν είναι πιο ανθυγιεινή;

εσείς που τις αποθηκευετε τις πανες εξόδου;

αν είναι πολυ λερωμενες κι εχει περασει ώρα πολυ μεχρι να τις ξεπλύνετε,καθαρίζουν μετά εύκολα;

λαθος δεν κανεις, το αντιθετο μαλιστα. οι πλαστικες οντως ειναι πιο ανθυγιεινες.

σε μια σακουλα του σουπερ μαρκετ

με ζεστο νερο αν τις ξεπλυνεις ναι. αν εχει κανει κακα, θελει κ τοπικο λευκαντικο.

@hippiemama:

Οι Bumgenius Organic είναι μακράν και οι δικές μας αγαπημένες! Έχουμε 14 και είναι αυτές που έπεισαν τον μπαμπά του Κωνσταντινούλή ότι αξίζει να επενδύσουμε στις υφασμάτινες :)

@yogamama:

1) Το βράδυ βάζουμε libero γιατί ο μικρούλης κοιμάται 10 ώρες συνεχόμενα και φοβάμαι να ρισκάρω το να ξυπνήσει μούσκεμα. Παλιότερα είχα δοκιμάσει 2 βράδια να κοιμηθεί με Bumgenius. Και τα δύο ξυπνήσαμε με διαρροές :(

Rosie, Moltex δεν έχω δοκιμάσει γιατί η εμπειρία μια φίλής μου με αυτές σε θέμα απορροφητικότητας με αποθάρρυνε. Εσύ να υποθέσω ότι είσαι ικανοποιημένη;

2) Δεν τις βάζω στο πλυντήριο με άλλα ρούχα, γιατί είχα διαβάσει ότι οι πάνες με κακά πρέπει να πλένονται στους 60 για λόγους αποστείρωσης και τα ρούχα μας τα πλένω γενικά στους 40. Βάζω δύο πλυντήρια με πάνες την εβδομάδα στους 60 και προσθέτω μόνο κάτι πετσέτες ή κάλτσες.

3) Είτε στο σπίτι είτε έξω χρησιμοποιούμε υφασμάτινες με την ίδια ευκολία. Αλλάζουμε κάθε 2-3 ώρες. Όταν είμαστε έξω φυλάω τις βρόμικες πάνες σε τσάντα από PUL.

@blomita:

Η τσάντα που χρησιμοποιούμε εμείς στις βόλτες μας είναι αυτή.

(Μου την είχαν στείλει δώρο από αυτό το site όταν ψώνισα τις bumgenius)

@protoula:

Είχες γράψει παλιότερα ότι η μικρή σου κοιμάται με τις Bambinex αλλά από ότι καταλαβαίνω δεν τις βρέχει το βράδυ. Εμένα σίγουρα ξυπνάει με βρεγμένη πάνα αλλά δεν ξέρω αν την βρέχει το βράδυ ή με το που ξυπνάει το πρωί. Λες αν βάλω το έξτρα επίθεμα να μας κρατήσει ή θα ξυπνήσουμε με τα σεντόνια μούσκεμα; Η υγρασία το βράδυ ξύπνησε ποτέ τη μικρούλα σου; Επίσης, αν θέλεις μου λες ποιο απορρυπαντικό χρησιμοποιείς και αν έχει σαπούνι;

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Rosie, Moltex δεν έχω δοκιμάσει γιατί η εμπειρία μια φίλής μου με αυτές σε θέμα απορροφητικότητας με αποθάρρυνε. Εσύ να υποθέσω ότι είσαι ικανοποιημένη;

Ο γιος μου κατουράει πάρα πολύ το βράδυ και σπάνιες φορές έχουμε διαρροές. Επειδή όμως είναι heavy-wetter του βάζω πάντα και βρακάκι PUL πάνω από τη Μόλτεξ.

Κρίμα δεν είναι να είναι το μωρό τόσες ώρες με μια πάνα σαν τη Libero , ειδικά μια και είσαι τόσο προσεκτική κατά τη διάρκεια της μέρας με τις υφασμάτινες;

Και αν δεν σε ικανοποιήσουν οι Μόλτεξ, τα μεγάλα μαγαζιά βιολογικών έχουν και άλλες οικολογικές λύσεις εκτός από τις Μόλτεξ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...