Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

protoula ευχαριστω παρα πολυ!!!!!τοσα πολλα βρακακια θελει ε;:roll:

με απασχολησε λιγο που ειπες οτι θα τα κραταει....σε αυτη την ηλικια δεν ειναι καλο να τα κρατανε ομως, τι γινεται λοιπον;:confused:σου δειχνει οτι εκανε κ οτι ενοχλειται κ πρεπει να την αλλαξεις;;:confused:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ευκολο ειναι και θα δεις οτι θα μαθει να κραταει τα τσισα και τα κακα πιο ευκολα και θα ξεκινησετε πιο ευκολα κ το γιογιο

Μήπως αυτό ισχύει μόνο για τα κοριτσάκια; Ο γιος μου είναι 2 χρονών και 8 μηνών και ακόμη δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι είναι έτοιμος για εκπαίδευση τουαλέτας :-(

Βρακάκια εγώ πάντα είχα τέσσερα από το κάθε μέγεθος και τα χρησιμοποιούσα σε ζευγάρια. Πάνες Popolini έχω 20 και συνήθως πλένω μια φορά στις 3 μέρες και τώρα που μεγάλωσε ακόμη πιο αραιά.

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

protoula ευχαριστω παρα πολυ!!!!!τοσα πολλα βρακακια θελει ε;:roll:

με απασχολησε λιγο που ειπες οτι θα τα κραταει....σε αυτη την ηλικια δεν ειναι καλο να τα κρατανε ομως, τι γινεται λοιπον;:confused:σου δειχνει οτι εκανε κ οτι ενοχλειται κ πρεπει να την αλλαξεις;;:confused:

στην αρχη εγω εκανα την δουλεια μου μονο με 4 βρακακια, αλλα τα επλενα στο χερι και τα στεγνωνα αμεσως στο καλοριφερ.

οταν λεω οτι θα τα κραταει, εννοω οτι επιταχυνει την διαδικασια εκμαθησης του σωματος τους και κατα συνεπεια μαθαινουν το γιογιο πιο γρηγορα. δεν το διατυπωσα εγω σωστα, συγνωμη. Σε ενα μηνα που θα ναι 14 μηνων η μικρη σου, θα δεις κι εσυ οτι ανεξαρτητα απο υφασματινες η μη πανες, θα αρχισει να αλλαζει λιγοτερο συχνα πανες.

αν εχει κανει πολλα τσισα, σαφως και ενοχλειται και θα σου το δειχνει, οπως και οταν εχει κανει κακα πιστευω.

η δικια μου εχει γκρινια και προσπαθει να ανεβει τις σκαλες, να παει στην τουαλετα οταν τα εχει κανει :-P

Μήπως αυτό ισχύει μόνο για τα κοριτσάκια; Ο γιος μου είναι 2 χρονών και 8 μηνών και ακόμη δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι είναι έτοιμος για εκπαίδευση τουαλέτας :-(

Βρακάκια εγώ πάντα είχα τέσσερα από το κάθε μέγεθος και τα χρησιμοποιούσα σε ζευγάρια. Πάνες Popolini έχω 20 και συνήθως πλένω μια φορά στις 3 μέρες και τώρα που μεγάλωσε ακόμη πιο αραιά.

εχω διαβασει κι εγω οτι τα αγορακια μαθαινουν πιο αργα το γιογιο απο οτι τα κοριτσια

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

ξεκινησαμε λοιπον τις πανες......:-D

αλλα εχω μερικες αποριες (ακομα...!)

1.τις βαζω σε ενα πλαστικο καδο, φανταζομαι καλυτερα θα ηταν να βαλω μεσα ενα κομματακι σφουγγαρι με tea trea oil,το διαβασα καπου,εσεις τι κανετε; οταν βαζω τις πανες για πλυσιμο, πλενω τον καδο;

2.εχω 10 της popolini οι οποιες ειναι απλα , τεραστιες.....:roll:κ ως εκ τουτου αντιαισθητικες....επισης δεν της κανουν πια τα παντελονακια της !!! θα 'ξεφουσκωσουν' με τα πολλα πλυσιματα;

επισης πηρα και δυο ενος μεγεθους απο εκοφαμιλυ , τουλαχιστον στο μεγεθος πολυ καλυτερες, απο απορροφητικοτητα δεν ξερω ακομα, χρειαζονται μερικα τεστ:P καμια γνωμη για την απορροφητικοτητα μπας και παρω αλλες δυο απο εκοφαμιλυ για οταν θα βαζει παντελονακι;

αποριες που εχω κ εγω.......!:rolleyes:

ευχαριστω!

ξεκινησαμε λοιπον τις πανες......:-D

αλλα εχω μερικες αποριες (ακομα...!)

1.τις βαζω σε ενα πλαστικο καδο, φανταζομαι καλυτερα θα ηταν να βαλω μεσα ενα κομματακι σφουγγαρι με tea trea oil,το διαβασα καπου,εσεις τι κανετε; οταν βαζω τις πανες για πλυσιμο, πλενω τον καδο;

Μπορείς να βάλεις ένα μικρό βαμβακάκι με τρεις σταγόνες tea trea oil ή lavender. Επίσης αν μυρίζουνε πολύ οι πάνες μπορείς να τις πασπαλίσεις με σόδα, εξουδετερώνει αμέσως τις άσχημες μυρωδιές και μπορεί να μπει και στο πλυντήριο χωρίς φόβο.

2.εχω 10 της popolini οι οποιες ειναι απλα , τεραστιες.....:roll:κ ως εκ τουτου αντιαισθητικες....επισης δεν της κανουν πια τα παντελονακια της !!! θα 'ξεφουσκωσουν' με τα πολλα πλυσιματα;

Περίεργο, μήπως δεν τις εφαρμόζεις σωστά;

Καλά μην περιμένεις από καμία υφασμάτινη να είναι τόσο λεπτή όσο το Πάμπερς, θα πρέπει να συνηθίσεις το extra bulkiness (όχι δεν ξεφουσκώνουν με τα πλυσίματα! :D)

Καλησπερα μανουλες με οικολογικες ανυσηχιες!!!

Ειναι αρκετος καιρος που διαβαζω για τις οικολογικες πανες και εχω αποφασισει να τις χρησιμοποιησω , το θεμα μου ομως ειναι το εξης, πώς να πισω τους γυρω μου (βλεπε πεθερα). Οταν ανεφερα για πρωτη φορα τη σκεψη μου με πηρε απο τα μουτρα. Για να γινω πιο συγκεκριμενη εχω 2 παιδια 7 και 5 χρονων και σε 2 μηνες περιπου θα εχω αλλο ενα αγορακι, οταν λοιπον ειπα οτι σε αυτα το παιδι εχω σκοπο να δοκιμασω αυτες τις πανες η απαντηση ηταν η εξης¨ναι σιγα μη καθεσαι να πλενεις εκτος απο τα τοσα ρουχα που εχεις με 2 παιδια και πανες, αυτα ειναι βλακειες και τα κανανε οι παλιες που δεν ειχαν αλλη επιλογη και μη μου λες για οικολογια και αηδιες γιατι το ρευμα και το νερο που θα χαλας για να πλενεις δεν σε νοιαζει ασε το οικονομικο του θεματος!!!!¨

Τι πανες προτεινετε για αγορακι ωστε να βγουν super, ετσι για να βρω το δικιο μου και να μπορω να υπερασπιστω τη γνωμη μου. Ευχαριστω

Και εγώ σε πλαστικό κάδο τις βάζω, στον οποίο βάζω μια λεπτή πλαστική σακούλα (σαν αυτές που βάζουμε στα καλαθάκια σκουπιδιών του γραφείου, αν καταλαβαίνεις ποιες εννοώ) για να μη λερώνεται ο κάδος. Τη σακούλα την ανανεώνω κάθε 3-4 μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, τον κάδο χρειάζεται να τον πλένω μια φορά τον μήνα περίπου, χωρίς πρόβλημα από μυρωδιές.

Όπως λέει και η Rosie, το θέμα όγκου πρέπει να το συνηθίσεις, μιας και δεν νομίζω ότι μπορεί να βρεις πάνες λεπτές όσο οι συμβατικές. Μην ελπίζεις ότι θα ξεφουσκώσουν πολύ. Σκέψου ότι τα υφάσματα δεν μπορεί να είναι τόσο λεπτά όσο το πλαστικό των Pampers, γιατί από άποψη απορροφητικότητας δεν θα κρατούσαν.

Καθώς ο μικρούλης μας φοράει υφασμάτινες πάνες πολλούς μήνες τώρα, η εικόνα της φουσκομένης πάνας δεν μου φαίνεται περίεργη. Νομίζω ότι θα το συνηθίσεις σύντομα. Κυρίως τώρα που καλοκαιριάζει, είναι πολύ χαριτωμένο να κυκλοφορεί μόνο με την πάνα :).

Αν θέλεις να δοκιμάσεις και άλλους τύπους, από προσωπική εμπειρία, οι πιο λεπτές που έχω στη συλλογή μου είναι τύπου pocket με φλις. Μπορείς να ρυθμίσεις το πόσο λεπτές/φουσκομένες είναι ανάλογα με το πόσα επιθέματα βάλεις στην τσέπη.

επισης πηρα και δυο ενος μεγεθους απο εκοφαμιλυ , τουλαχιστον στο μεγεθος πολυ καλυτερες, απο απορροφητικοτητα δεν ξερω ακομα, χρειαζονται μερικα τεστ:P καμια γνωμη για την απορροφητικοτητα μπας και παρω αλλες δυο απο εκοφαμιλυ για οταν θα βαζει παντελονακι;

Αν εννοείς αυτές με το μπαμπού, εμάς κρατάνε τσίσα περίπου μέχρι 3 ώρες.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Καλησπερα μανουλες με οικολογικες ανυσηχιες!!!

Ειναι αρκετος καιρος που διαβαζω για τις οικολογικες πανες και εχω αποφασισει να τις χρησιμοποιησω , το θεμα μου ομως ειναι το εξης, πώς να πισω τους γυρω μου (βλεπε πεθερα). Οταν ανεφερα για πρωτη φορα τη σκεψη μου με πηρε απο τα μουτρα. Για να γινω πιο συγκεκριμενη εχω 2 παιδια 7 και 5 χρονων και σε 2 μηνες περιπου θα εχω αλλο ενα αγορακι, οταν λοιπον ειπα οτι σε αυτα το παιδι εχω σκοπο να δοκιμασω αυτες τις πανες η απαντηση ηταν η εξης¨ναι σιγα μη καθεσαι να πλενεις εκτος απο τα τοσα ρουχα που εχεις με 2 παιδια και πανες, αυτα ειναι βλακειες και τα κανανε οι παλιες που δεν ειχαν αλλη επιλογη και μη μου λες για οικολογια και αηδιες γιατι το ρευμα και το νερο που θα χαλας για να πλενεις δεν σε νοιαζει ασε το οικονομικο του θεματος!!!!¨

Τι πανες προτεινετε για αγορακι ωστε να βγουν super, ετσι για να βρω το δικιο μου και να μπορω να υπερασπιστω τη γνωμη μου. Ευχαριστω

Επιχειρήματα υπάρχουν πολλά, αν θα πείσουν την πεθερά σου είναι άλλο ζήτημα :cool:. Μια μικρή αναζήτηση στο internet για cloth diapers αν ξέρεις αγγλικά θα σου φέρει δεκάδες σελίδες και σχεδόν όλες έχουν σελίδα με λίστα πλεονεκτημάτων.

Αν η οικολογία δεν ενδιαφέρει την πεθερά σου, το θέμα του ότι ξέρεις τι ακουμπάει τον ποπό του παιδιού σου για μένα είναι το σημαντικότερο. Ο μικρούλης μου δεν έχει συγκαεί ποτέ, χωρίς να χρησιμοποιώ κρέμα για αλλαγή πάνας, ακόμη και αν έχει μείνει ώρα με κακά (σε περίπτωση που πάρει υπνάκο και δεν τον πάρω χαμπάρι). Επίσης, υπάρχουν διάφορες έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές πάνες δεν είναι και τόσο αθώα και ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν επιπτώσεις.

Όσο για το οικονομικό της υπόθεσης, προσωπικά έχω δώσει περίπου 600 ευρώ για πάνες και αξεσουάρ. Οι περισσότερες είναι ένα μέγεθος, το οποίο σημαίνει ότι δεν αγοράζεις καινούριες όσο μεγαλώνει το μωρό. Έχω αρκετές για να βάζω πλυντήριο ανά 4 μέρες, αν και πλένω ανά 3 για να μην μένουν λερωμένες για πολύ και να καθαρίζουν καλύτερα. Σχετικά με το κόστος πλυσιμάτος, δεν έχω καταλάβει σημαντική διαφορά στους λογαριασμούς νερού και ΔΕΗ. Διάβασε αν θέλεις εδώ που γράφουν κάποια εκτίμηση, ωστόσο δεν ξέρω αν είναι ακριβής. Θα σου δώσει πάντως μια εικόνα.

Οι περισσότερες πάνες που έχω είναι όλα σε ένα, δηλαδή είναι από τις ακριβότερες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και φτηνότερες επιλογές και να καθαρίσεις με σύνολο περίπου 400 ευρώ, θα έλεγα. Παρ' όλα αυτά, τα 600 ευρώ που έχω δώσει υπολογίζω ότι τα έχω ήδη αποσβέσει σε σχέση με τα λεφτά που θα έδινα για συμβατικές πάνες και ο μικρός μου είναι μόλις 8,5 μηνών.

(Για να μη θεωρηθεί ότι κάνουμε διαφήμιση, αν θέλεις να σου πω ποιες πάνες έχω και πόσο στοίχισαν, μπορώ να σου στείλω πμ.)

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Και εγώ σε πλαστικό κάδο τις βάζω, στον οποίο βάζω μια λεπτή πλαστική σακούλα (σαν αυτές που βάζουμε στα καλαθάκια σκουπιδιών του γραφείου, αν καταλαβαίνεις ποιες εννοώ) για να μη λερώνεται ο κάδος. Τη σακούλα την ανανεώνω κάθε 3-4 μέρες. Με αυτόν τον τρόπο, τον κάδο χρειάζεται να τον πλένω μια φορά τον μήνα περίπου, χωρίς πρόβλημα από μυρωδιές.

Ξέχασα ν' απαντήσω για το πλύσιμο του κάδου, εγώ δεν βάζω πλαστική σακουλίτσα, μόνο εκείνο το υφασμάτινο δυκτάκι για να μην χρειάζεται να τις αγγίζω όταν τις μεταφέρω στο πλυντήριο. Τον κάδο τον έχω πάντα στο μπαλκόνι οπότε αερίζεται, γι' αυτό κι εγώ μια φορά τον μήνα περίπου τον δίνω στην καθαρίστρια να τον πλύνει καθώς κάνει τις βεράντες.

Ένας κάδος όμως δεν αρκεί για πάνες τριών ημερών, εκτός και αν πλένετε πιο συχνά. Επειδή πλένω μια στις τρεις (κάποτε πάω και τέσσερεις μέρες) έχω και μια ειδική σακουλίτσα για πάνες (η οποία χωράει πολύ περισσότερες από τον κάδο) και με βολεύει πολύ (έχει και ενσωματωμένο πανάκι για το αιθέριο έλαιο).

Κυρίως τώρα που καλοκαιριάζει, είναι πολύ χαριτωμένο να κυκλοφορεί μόνο με την πάνα :).

Αχ κι εγώ τα βρίσκω πολύ χαριτωμένα μόνο με την πάνα! Απ' την άλλη όταν βλέπω άλλα παιδάκια μόνο με το Πάμπερς το βρίσκω τελείως αντιαισθητικό (άσε που τα λυπάμαι να έχουνε όλη αυτή την πλαστικούρα πάνω τους με τέτοια ζέστη!)...

Αν θέλεις να δοκιμάσεις και άλλους τύπους, από προσωπική εμπειρία, οι πιο λεπτές που έχω στη συλλογή μου είναι τύπου pocket με φλις. Μπορείς να ρυθμίσεις το πόσο λεπτές/φουσκομένες είναι ανάλογα με το πόσα επιθέματα βάλεις στην τσέπη.

Εμένα οι fleece είναι οι πιο ογκώδεις! Έχω τις Blueberry.

Αν εννοείς αυτές με το μπαμπού, εμάς κρατάνε τσίσα περίπου μέχρι 3 ώρες.

Ωραία, γιατί πήρα ήδη 10 από μπάμπου για τη μικρή!

Επιχειρήματα υπάρχουν πολλά, αν θα πείσουν την πεθερά σου είναι άλλο ζήτημα :cool:. Μια μικρή αναζήτηση στο internet για cloth diapers αν ξέρεις αγγλικά θα σου φέρει δεκάδες σελίδες και σχεδόν όλες έχουν σελίδα με λίστα πλεονεκτημάτων.

Αν η οικολογία δεν ενδιαφέρει την πεθερά σου, το θέμα του ότι ξέρεις τι ακουμπάει τον ποπό του παιδιού σου για μένα είναι το σημαντικότερο. Ο μικρούλης μου δεν έχει συγκαεί ποτέ, χωρίς να χρησιμοποιώ κρέμα για αλλαγή πάνας, ακόμη και αν έχει μείνει ώρα με κακά (σε περίπτωση που πάρει υπνάκο και δεν τον πάρω χαμπάρι). Επίσης, υπάρχουν διάφορες έρευνες που υποστηρίζουν ότι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις συμβατικές πάνες δεν είναι και τόσο αθώα και ότι μακροπρόθεσμα μπορεί να έχουν επιπτώσεις.

Όσο για το οικονομικό της υπόθεσης, προσωπικά έχω δώσει περίπου 600 ευρώ για πάνες και αξεσουάρ. Οι περισσότερες είναι ένα μέγεθος, το οποίο σημαίνει ότι δεν αγοράζεις καινούριες όσο μεγαλώνει το μωρό. Έχω αρκετές για να βάζω πλυντήριο ανά 4 μέρες, αν και πλένω ανά 3 για να μην μένουν λερωμένες για πολύ και να καθαρίζουν καλύτερα. Σχετικά με το κόστος πλυσιμάτος, δεν έχω καταλάβει σημαντική διαφορά στους λογαριασμούς νερού και ΔΕΗ. Διάβασε αν θέλεις εδώ που γράφουν κάποια εκτίμηση, ωστόσο δεν ξέρω αν είναι ακριβής. Θα σου δώσει πάντως μια εικόνα.

Οι περισσότερες πάνες που έχω είναι όλα σε ένα, δηλαδή είναι από τις ακριβότερες, το οποίο σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις και φτηνότερες επιλογές και να καθαρίσεις με σύνολο περίπου 400 ευρώ, θα έλεγα. Παρ' όλα αυτά, τα 600 ευρώ που έχω δώσει υπολογίζω ότι τα έχω ήδη αποσβέσει σε σχέση με τα λεφτά που θα έδινα για συμβατικές πάνες και ο μικρός μου είναι μόλις 8,5 μηνών.

(Για να μη θεωρηθεί ότι κάνουμε διαφήμιση, αν θέλεις να σου πω ποιες πάνες έχω και πόσο στοίχισαν, μπορώ να σου στείλω πμ.)

Αν μπορουσες να μου δωσεις καποιες πληροφοριες θα με βοηθουσες πολυ ,υπενθιμιζω οτι περιμενω αγορακι και εχω ακουσει διαφορα για διαρροες,αν μπορεις στειλε μου πμ, ευχαριστω!!!

Αν μπορουσες να μου δωσεις καποιες πληροφοριες θα με βοηθουσες πολυ ,υπενθιμιζω οτι περιμενω αγορακι και εχω ακουσει διαφορα για διαρροες,αν μπορεις στειλε μου πμ, ευχαριστω!!!

Εφόσον περιμένεις αγοράκι τότε θα της πεις ότι οι πάνες μιας χρήσης είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τα αγοράκια γιατί οι όρχεις τους υπερθερμαίνονται από τη συνεχή επαφή με το πλαστικό και την υγρασία. Η υπερθέρμανση αυτή μπορεί να προκαλέσει μέχρι και στειρώτητα στα αγοράκια! Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα διάφορα προβλήματα τεκνοποίησης που παρουσιάζουν στις μέρες μας πολλοί νεαροί άντρες οφείλονται στη χρήση πλαστικών πανών (ευτυχώς ο άντρας μου που είναι 35 μεγάλωσε με υφασμάτινες πάνες και έτσι κάναμε δύο παιδάκια χωρίς να τα προγραμματίσουμε καν :lol:).

Το επιχείρημα αυτό έπεισε τη μαμά μου πάντως η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την οικολογία και ειδικά για το οικονομικό (ντρέπεται να λέει στις θείες μου και στις φίλες της ότι ο γιος μου φοράει υφασμάτινες γιατί θα σχολιάζουν λέει ότι το κάνουμε από τσιγγουνιό!!!).

Φυσικά τώρα που περιμένω κοριτσάκι όταν της είπα ότι παρήγγειλα άλλες πάνες για τη μικρή δεν άντεξε και με ρώτησε γιατί μια και η μικρή δεν θα έχει όρχεις! Της είπα ότι απλά δεν μου αρέσει να έρχεται σε συνεχή επαφή το τρυφερό δερματάκι της μικρής μ' ένα πλαστικό. Εγώ προσωπικά σπάνια χρησιμοποιώ σερβιέττες, μόνο ταμπόν από βιολογικό βαμβάκι, μια δεν αντέχω να μ' αγγίζει η σερβιέττα!

Εφόσον περιμένεις αγοράκι τότε θα της πεις ότι οι πάνες μιας χρήσης είναι ιδιαίτερα επιβλαβείς για τα αγοράκια γιατί οι όρχεις τους υπερθερμαίνονται από τη συνεχή επαφή με το πλαστικό και την υγρασία. Η υπερθέρμανση αυτή μπορεί να προκαλέσει μέχρι και στειρώτητα στα αγοράκια! Πολλοί μάλιστα υποστηρίζουν ότι τα διάφορα προβλήματα τεκνοποίησης που παρουσιάζουν στις μέρες μας πολλοί νεαροί άντρες οφείλονται στη χρήση πλαστικών πανών (ευτυχώς ο άντρας μου που είναι 35 μεγάλωσε με υφασμάτινες πάνες και έτσι κάναμε δύο παιδάκια χωρίς να τα προγραμματίσουμε καν :lol:).

Το επιχείρημα αυτό έπεισε τη μαμά μου πάντως η οποία δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την οικολογία και ειδικά για το οικονομικό (ντρέπεται να λέει στις θείες μου και στις φίλες της ότι ο γιος μου φοράει υφασμάτινες γιατί θα σχολιάζουν λέει ότι το κάνουμε από τσιγγουνιό!!!).

Φυσικά τώρα που περιμένω κοριτσάκι όταν της είπα ότι παρήγγειλα άλλες πάνες για τη μικρή δεν άντεξε και με ρώτησε γιατί μια και η μικρή δεν θα έχει όρχεις! Της είπα ότι απλά δεν μου αρέσει να έρχεται σε συνεχή επαφή το τρυφερό δερματάκι της μικρής μ' ένα πλαστικό. Εγώ προσωπικά σπάνια χρησιμοποιώ σερβιέττες, μόνο ταμπόν από βιολογικό βαμβάκι, μια δεν αντέχω να μ' αγγίζει η σερβιέττα!

Δεν πιστευω σε τη κατασταση μας φερνουν οι πεθερες, παντως το επειχηρημα ειναι τελειο και νομιζω θα πιασει,χαχαχα.

Εσυ ποιες πανες εχεις παρει?

Διαφημίσεις

ευχαριστω παρα πολυ για τις αμεσες απαντησεις!!!!!

πλυντηριο μαλλον θα βαζω μερα παρα μερα, εκτος κ αν παρω ακομα 2 πανες απο εκοφαμιλυ (ναι, τις μπαμπου εννοω peekaboo, τελικα μ'αρεσουν παρα πολυ, περισσοτερο απο ποπολινι!)

καναμε κ το 'τεστ' με τα κακα, και πηγαν ολα καλα:mrgreen::mrgreen::mrgreen:!!

οκ κ με το tea trea oil παρεμπιπτοντως το εβαλα κ στον καδο σκουπιδιων!

δημητριαννα γιατι να δωσεις λογαριασμο στην πεθερα, δεν το καταλαβα!!:cool: θα κανεις αυτο που νομιζεις (και που ειναι στο κατω κατω) σωστο κ αμα της αρεσει!!!μην της αφηνετε βρε να εχουν γνωμη για ολα!!:rolleyes::mrgreen::mrgreen:

Εγώ για το γιο μου έχω τις Popolini one-size organic cotton, αυτές που έχει το Λητώ.

Για την κόρη μου πήρα τις καναδέζικες Mother-ease, 10 organic cotton, one size + 10 bamboo one-size. Μάλλον θα πάρω και μερικές άλλες αργότερα όμως.

http://www.mother-ease.com/

Αντιπρόσωπος των Mother-ease στην Ελλάδα είναι η ίδια κοπέλα που αντιπροσωπεύει και την αγγλική εταιρεία Babykind.

Και επειδή έχω πάρει πολλά πμ τις τελευταίες βδομάδες για τα στοιχεία της μου είπε να τα γράψω στο τόπικ για όποια άλλη κοπέλα ενδιαφέρεται.

Ονομάζεται Κατερίνα και μπορείτε να τη βρείτε στο 6938036577 και με email στη διεύθυνση [email protected].

Πάντως εμένα και τη Χλόη μας εξυπηρέτησε πολύ καλά, ήρθε στο σπίτι μου και μας έφερε ένα σωρό διαφορετικές πάνες να δούμε.

Και αυτή η ιστοσελίδα είναι δική της (ίδιες τιμές με Αγγλία, δεν υπάρχει χρέωση έξτρα για μεταφορικά), http://www.monogiapaidakia.com/.

Ξέχασα ν' απαντήσω για το πλύσιμο του κάδου, εγώ δεν βάζω πλαστική σακουλίτσα, μόνο εκείνο το υφασμάτινο δυκτάκι για να μην χρειάζεται να τις αγγίζω όταν τις μεταφέρω στο πλυντήριο. Τον κάδο τον έχω πάντα στο μπαλκόνι οπότε αερίζεται, γι' αυτό κι εγώ μια φορά τον μήνα περίπου τον δίνω στην καθαρίστρια να τον πλύνει καθώς κάνει τις βεράντες.

Ένας κάδος όμως δεν αρκεί για πάνες τριών ημερών, εκτός και αν πλένετε πιο συχνά. Επειδή πλένω μια στις τρεις (κάποτε πάω και τέσσερεις μέρες) έχω και μια ειδική σακουλίτσα για πάνες (η οποία χωράει πολύ περισσότερες από τον κάδο) και με βολεύει πολύ (έχει και ενσωματωμένο πανάκι για το αιθέριο έλαιο).

Αυτό που κάνω εγώ είναι το εξής: στον κάδο βάζουμε τις πάνες κατά τη διάρκεια της μέρας. Στο τέλος της μέρας, κάνω ένα ξέπλυμα μόνο με νερό για να φύγουν τα κ@κ@ που μπορεί να έχουν μείνει στις πάνες, αλλά και τα πολλά τσίσα. Τις ξεπλυμένες πάνες τις μεταφέρω σε μια τσάντα από PUL (έχω αυτή) οπότε ο κάδος είναι πάλι άδειος για να δεχτεί τις πάνες της επόμενης μέρας. Στις 3 μέρες βάζω πλυντήριο.

Εσείς ξεπλένετε ενδιάμεσα των πλύσεων τις πάνες σας;

p7hgp3.png3NPP.png

Αυτό που κάνω εγώ είναι το εξής: στον κάδο βάζουμε τις πάνες κατά τη διάρκεια της μέρας. Στο τέλος της μέρας, κάνω ένα ξέπλυμα μόνο με νερό για να φύγουν τα κ@κ@ που μπορεί να έχουν μείνει στις πάνες, αλλά και τα πολλά τσίσα. Τις ξεπλυμένες πάνες τις μεταφέρω σε μια τσάντα από PUL (έχω αυτή) οπότε ο κάδος είναι πάλι άδειος για να δεχτεί τις πάνες της επόμενης μέρας. Στις 3 μέρες βάζω πλυντήριο.

Κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία! Εγώ έχω αυτή την τσάντα από PUL Multi-purpose nappy storage/tote bag την οποία κρεμάω πάνω στο κλιματιστικό στο μπαλκόνι...

Η αλήθεια είναι όμως δεν ξεπλένω και κάθε βράδυ, πολλές φορές ξεχνάω οπότε τότε βάζω μια κρύα σύντομη πλύση πριν την κανονική στους 60.

sos sos sos!!η μικρη εκανε ερεθισμο απο το βρακακι στην κοιλιτσα και τα μπουτακια, εκει που την ακουμπουσε δλδ, χτες ειχε στα μπουτακια αλλα φανταστηκα οτι ηταν το λαστιχο, σημερα ηταν καθαρες κοκκινιλες σαν αλλεργιας!εβαλα καλεντουλα κ αρχισαν να φευγουν....εχω αυτα :http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30111

να σημειωσω οτι τα πλενω με ζεστο νερο μετα απο καθε αλλαγη κ βαζω καινουριο.

τι κανουμε τωρα;;;:confused: υπαρχουν υφασματινα;

(σας εχω τρελανει στις ερωτησεις αλλα οι πρωτες μερες ειναι πολυ μπερδεμα ελπιζω να στρωσουμε συντομα.....)

ευχαριστω.......!!:)

Περίεργο, δεν ξανάκουσα κάτι τέτοιο...

Δεν έχεις άλλη επιλογή από το να δοκιμάσεις κάποιο άλλο βρακάκι, ίσως με PUL.

Πού είσαι; Αν είσαι κοντά στο Μαρούσι μπορώ να σου δώσω μερικά από τα δικά μας της Mother-ease να τα δοκιμάσεις. Τα medium ελάχιστα τα χρησιμοποίησα στο γιο μου και τώρα για τη μικρή πήρα άλλα.

Γενικά τα μόνα βρακάκια από φυσική ίνα είναι τα μάλλινα, αλλά είναι ένας τεράστιος όγκος και θέλουνε ιδιαίτερη φροντίδα, οπότε δεν ασχολήθηκα ποτέ μ' αυτά. Υπάρχουνε κάποια άλλα που είναι από χαμηλής ποιότητας πλαστικό (πχ έτσι μου φάνηκαν τα βρακάκια Popolini που πήρα στην αρχή, οπότε παρόλο που δεν είχαμε αλλεργία τα αντικατέστησα σύντομα με τα Mother-ease) αλλά τα PUL είναι σχεδόν τόσο απαλά όσο τα υφασμάτινα.

Motherease Air Flow Wraps

Επειδή έχω και εγώ τέτοια βρακάκια, ήθελα να πω ότι είναι από PUL (100% Polyurethane Laminate). Μικρής έκτασης ερεθισμό (μικρά κόκκινα σπυράκια) μας είχαν κάνει μια-δυο φορές και έφυγαν γρήγορα, αλλά όχι σαν αυτό που λες. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω.

p7hgp3.png3NPP.png

αχ, αυτο το παιδι τις πιο κουλες αλλεργιες εχει βγαλει!(μεχρι και πριν ενα διμηνο: μα αλλεργια στο αχλαδι; :shock:)

κανω ενα ακομα πειραμα δλδ να μην της βαλω καθολου το 'χαρτακι' για τα κακα....σημερα καθαρισε σχεδον εντελως απο κοκκινιλες-σπιθουρακια, οι οποιες ειχαν επεκταθει σε ολη την περιοχη:?

θα δω πως θα παει κ θα εχω υποψιν μου την ευγενικη προσφορα της rosie:grin:...θα επανελθω με νεοτερα!

Γειά σας μανούλες. Εμείς από τότε που γεννήθηκε ο μικρός μας χρησιμοποιούμε υφασμάτινες πάνες. Από την αρχή μας βόλεψαν πολύ η Bumgenius.

Της παρήγγειλα από Αμερική και πήρα αυτές που είναι ένα μέγεθος για όλες τις ηλικίες, από βιολογικό βαμβάκι και ξετρελάθηκα. Μας έχουν βολέψει απίστευτα. Το χειμώνα μετά το πλύσιμο της ρίχνω στο στεγνωτήριο και το καλοκαίρι έξω στον ήλιο. Άσε που ο μικρός που κοντεύει να χρονίσει, δεν έχει συγκαεί ούτε μία φορά (πιστεύω πως παίζουν ρόλο πολύ οι πάνες).

Κάπου ειπώθηκε σε προηγούμενο μήνυμα ότι μπορεί και να μην είναι τόσο οικολογικές λόγω της σπατάλης νερού για το πλύσιμο. Θα ήθελα απλά να πω πως οι πλαστικές χρησιμοποιούν και σπαταλούν πολύ περισσότερο νερό (για την κατασκευή τους) και παραμένουν στη χωματερή για πολλά πολλά χρόνια. Δεν ξέρω...αλλά η ιδέα ότι οι πλαστικές πάνες μου είναι ακόμη κάπου εκεί έξω και μολύνουν το περιβάλλον παρόλο που εγώ έχω γίνει τώρα μαμά, με έκαναν να πάρω την απόφαση και δεν το έχω μετανοιώσει. Υφασμάτινες πάνες all the way!

Να πω ότι ούτε εγώ ξεπλένω ενδιάμεσα τις πάνες, και βάζω πλυντήριο ανά δεύτερη μέρα.

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Και αυτή η ιστοσελίδα είναι δική της (ίδιες τιμές με Αγγλία, δεν υπάρχει χρέωση έξτρα για μεταφορικά), http://www.monogiapaidakia.com/.

Ευχαριστώ πολύ για το λινκ! Πολύ χρήσιμο και δεν την είχα ξαναπετύχει την ιστοσελίδα αυτή.

age.png

There are two lasting bequests we can give our children. One is roots. The other is wings. ~Hodding Carter, Jr.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...