Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΝΕΣ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕΝΕΣ

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 993
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Θα βρεις διάφορες μεθόδους αν ψάξεις στο google. Μου άρεσαν καλύτερα αυτές: http://www.pinstripesandpolkadots.com/detergentbasics.htm#Stripping%20Diapers.

Αυτό που κάνω πάντως είναι λίγο τροποποιημένο. Δηλαδή, για τις πάνες με fleece ετοιμάζω καυτό νερό με το βραστήρα, τις βάζω σε ένα λεκανάκι με λίγο απορρυπαντικό πλυσίματος πιάτων και όταν κρυώσουν λιγάκι τις τρίβω με μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο απορρυπαντικό πλυσίματος πιάτων, μέσα και έξω. Μετά τις βάζω με όλες τις υπόλοιπες πάνες στο πλυντήριο στους 60 βαθμούς (αρνούμαι να πλύνω στους 90 αν και συνίσταται καυτό νερό για diaper stripping) με 6 soapnuts, calgon και ένα κουταλάκι περίπου απορρυπαντικό πλυσίματος πιάτων. Στη συνέχεια μια γρήγορη πλύση (των 45 λεπτών) χωρίς καθόλου απορρυπαντικό και τέλος ένα πρόγραμμα 20 λεπτών που κάνει μόνο ξέβγαλμα. Αυτά τα κάνω ως συντήρηση κάθε περίπου 2-3 μήνες ή όταν μου μυρίσουν έντονα αμμωνία μετά από τσίσα του μικρού.

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Σε ευχαριστώ πολύ!Και για αυτές που δεν είναι φλις??Δε διάβασα ακόμα το λινκ που μου έστειλες, αλλά θα το μελετήσω...Έχω όμως και μερικές χωρίς φλις...Το ίδιο κάνω και με αυτές??

Την έξτρα προεργασία με το λεκανάκι που περιγράφω στην αρχή την κάνω μόνο για τις φλις.

Αυτά που γράφω στη συνέχεια (τις πλύσεις στο πλυντήριο δηλαδή) είναι για όλες τις υπόλοιπες μου πάνες που είναι και οι περισσότερες (οργανικό βαμβάκι και μπαμπού). Απλά πριν ξεκινήσω τις πλύσεις προσθέτω και τις φλις που έχω κάνει την προαναφερόμενη προεργασία.

Από ότι έχω διαβάσει το απορρυπαντικό πιάτων δεν κάνει κακό στο πλυντήριο ρούχων, απλά πρέπει να βάλεις μικρή ποσότητα (1-2 κουταλάκια) γιατί κάνει πολύ σαπουνάδα και μπορεί να δημιουργήσει υπερχείλιση. Προσωπικά μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Όσο για τους 90 βαθμούς, αρνούμαι:

α) για λόγους οικολογίας - να φανταστείς με ενοχλούν και οι 60 που πλένω 2 πλυντήρια πάνες την εβδομάδα, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι απαραίτητο για την αποστείρωση τους και

β) για τη φθορά στις πάνες, αν και οι περισσότερες στις οδηγίες πλύσεις γράφουν ότι επιτρέπεται μέχρι τους 90.

Φαντάζομαι όμως ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να υποκύψω...

[Στη συγκεκριμένη ρουτίνα diaper stripping κατέληξα προσπαθώντας να συμβιβάσω τις οικολογικές μου ανησυχίες και την περιοδική ανάγκη των υφασμάτων για πολύ καλό καθάρισμα]

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα :cool:

Ο πλούτος που ζητάει η φύση μας είναι ορισμένος και εύκολα αποκτιέται. Ο πλούτος, αντίθετα, που ζητάει η ματαιοδοξία μας εκτείνεται στο άπειρο - Επίκουρος

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

καλημέρα και από εμένα ,

το απορρυπάντικό πιάτων για ποιο λόγο το χρησιμοποιείτε σε αυτή τη διαδικασία;

οι περοσσότερες πάνες μου είναι βαμβακερες και μπαμπού,αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημενη με τα βρακάκια που χρησιμοποιω.εχετε να μου προτείνετε εσείς κάποια που δοκιμάσατε και τα θεωρείτε καλά;

n8l134tiu.png

Ποια βρακάκια χρησιμοποιείς;

Εγώ τα Motherease απ' την αρχή και είμαι πολύ ευχαριστημένη, τόσο που θα πάρω τώρα τα ίδια για το καινούργιο μωρό. Μπορείς να τα βρεις στο www.babykind.co.uk .

“The only thing we have to fear is fear itself” Franklin D. Roosevelt

καλημέρα και από εμένα ,

το απορρυπάντικό πιάτων για ποιο λόγο το χρησιμοποιείτε σε αυτή τη διαδικασία;

οι περοσσότερες πάνες μου είναι βαμβακερες και μπαμπού,αλλά δεν είμαι απόλυτα ικανοποιημενη με τα βρακάκια που χρησιμοποιω.εχετε να μου προτείνετε εσείς κάποια που δοκιμάσατε και τα θεωρείτε καλά;

Το απορρυπαντικό πιάτων χρησιμοποιείται γιατί έχει την ιδιότητα να διαλύει τις λιπαρές ουσίες, οπότε βοηθάει αν υπάρχουν υπολείμματα από κρέμες.

Σχετικά με τα βρακάκια, πρέπει να ταιριάζουν και στο μέγεθος με τις πάνες που χρησιμοποιείς (κυρίως στα μπουτάκια). Θέλεις να μας πεις ποιες έχεις;

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

έχω τα bambinex ,popolini.κάνουν κάποιες ψιλοδιαρροές τώρα πήρα κι ένα bummis,αλλά δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα!

Χρησιμοποιώ τα βρακάκια bambinex one-size (χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα) και τα flip βρακάκια (χωρίς καμία διαρροή!) για όλες μου τις πάνες εκτός από τις popolini που έχουν διαφορετικά μπουτάκια και δεν χωράνε καλά. Για τις τελευταίες χρησιμοποιώ βρακάκια της ίδιας εταιρίας.

p7hgp3.png3NPP.png

κοριτσια μηπως μπορειτε να μου εξηγησετε τι ειναι το diaper stripping, που δεν καταλαβα?

ευχαριστω

Ουσιαστικά είναι μια ιδιαίτερη επεξεργασία (συνοπτικά: τοπικός καθαρισμός με απορρυπαντικό πιάτων και επιπλέον πλύσεις με καυτό νερό) για καλύτερο καθαρισμό.

Γίνεται σε πάνες από συνθετικά υλικά (κυρίως φλις) για να φύγουν υπολείμματα από λιπαρές κρέμες, αλλά γίνεται και σε όλες τις πάνες για να φύγουν υπολείμματα απορρυπαντικών ή όποια άλλα υπολείμματα μπορεί να υπάρχουν.

Μερικοί το κάνουν όταν έχουν κάποιο πρόβλημα (διαρροές ή έντονη μυρωδιά αμμωνίας μετά από τσίσα) και άλλοι (μεταξύ τους και εγώ) το κάνουν και ως συντήρηση περιοδικά (συνήθως κάθε 2-3 μήνες).

Πολλές φορές, οι ίδιες οι εταιρίες έχουν στα site τους εξειδικευμένες οδηγίες για το πώς/πότε να το κάνεις.

Αν ξέρεις Αγγλικά καλύτερα να το ψάξεις στο google ή να διαβάσεις το link που γράφω παραπάνω :wink:

edit: Δείτε αν θέλετε και αυτό στα ελληνικά.

p7hgp3.png3NPP.png

Διαφημίσεις

Όχι, οι πάνες αυτές είναι all-in-one που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να βάλεις τίποτα άλλο, ούτε από μέσα αλλά ούτε απ' έξω.

Προσοχή όμως γιατί συνήθως παρατηρούνται διαρροές στα αγοράκια με τις πάνες τέτοιου τύπου, οι πιο παραδοσιακές (δηλ. πάνα και βρακάκι) είναι καλύτερες στις περιπτώσεις αυτές.

Την έξτρα προεργασία με το λεκανάκι που περιγράφω στην αρχή την κάνω μόνο για τις φλις.

Αυτά που γράφω στη συνέχεια (τις πλύσεις στο πλυντήριο δηλαδή) είναι για όλες τις υπόλοιπες μου πάνες που είναι και οι περισσότερες (οργανικό βαμβάκι και μπαμπού). Απλά πριν ξεκινήσω τις πλύσεις προσθέτω και τις φλις που έχω κάνει την προαναφερόμενη προεργασία.

Από ότι έχω διαβάσει το απορρυπαντικό πιάτων δεν κάνει κακό στο πλυντήριο ρούχων, απλά πρέπει να βάλεις μικρή ποσότητα (1-2 κουταλάκια) γιατί κάνει πολύ σαπουνάδα και μπορεί να δημιουργήσει υπερχείλιση. Προσωπικά μέχρι στιγμής δεν είχα κανένα πρόβλημα.

Όσο για τους 90 βαθμούς, αρνούμαι:

α) για λόγους οικολογίας - να φανταστείς με ενοχλούν και οι 60 που πλένω 2 πλυντήρια πάνες την εβδομάδα, αλλά έχω καταλάβει ότι είναι απαραίτητο για την αποστείρωση τους και

β) για τη φθορά στις πάνες, αν και οι περισσότερες στις οδηγίες πλύσεις γράφουν ότι επιτρέπεται μέχρι τους 90.

Φαντάζομαι όμως ότι κάποια στιγμή μπορεί να χρειαστεί να υποκύψω...

[Στη συγκεκριμένη ρουτίνα diaper stripping κατέληξα προσπαθώντας να συμβιβάσω τις οικολογικές μου ανησυχίες και την περιοδική ανάγκη των υφασμάτων για πολύ καλό καθάρισμα]

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα :cool:

Δε με μπέρδεψες καθόλου!Διάβασα και αυτά που μου έστειλες...

Εμένα το πρόβλημα μου είναι ότι ενώ πήγαινα μια χαρά, ξαφνικά μέσα σε 1-2 ώρες που φοράει την πάνα, έχω "υπερχείλιση" και λερώνονται όλα τα ρούχα της και μόνο με τσίσα...Δεν μπορώ να πάω πουθενά, απλά γιατί βγαίνουν όλα τα τσίσα από έξω-φυσικά και η πάνα είναι μούσκεμα. Με όλες τις πάνες που έχω...Και σκέφτομαι μήπως πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο, αν και δε χρησιμοποιώ ποτέ κρέμες με τις πάνες..

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου

ΥΓ. για τους 90 συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, όπως και με τους 60, αλλά τι να κάνω, αναγκαίο "κακό"...

επιτελους πηρα τις πανες της μικρης μου κ κατηργησα τις συμβατικες!

θα μου πειτε οτι αργησα λιγο

εμ φταιει που ειχα ακουσει την αδερφη μου που μου ειχε πει οτι δεν θα καταφερνω να τις πλενω με τοσες φορες που θα κανει κακα κ τσισα το μωρο.

χαζομαρες, θα ειχα γλιτωσει τοσα χρηματα κ δεν θα ειχα βαλει κ κρεμες συγκαματος στην μικρη μου ποτε!

προτιμησα τις πανες απο bamboo, εσεις τις δοκιμασατε κ δεν σας αρεσαν?

protoula η μικρη μου ειναι τωρα 13 μηνων κ θα της ξεκινησω τωρα με αντιστοιχες πανες (εχω ποπολινι, οργανικο βαμβακι). θα ηθελα να μου πεις την εμπειρια σου μιας κ η μικρη σου ειχε περιπου αυτη την ηλικια...δλδ καθε ποτε αλλαζετε , πως τις δεχτηκε, τι βρακακι εχει (εχω μονο τις πανες κ τα επιθεματα τους, οπως κ τα επιθεματα για κακα) κ ποσες πανες χρειαζεται! πολλες ερωτησεις αλλα τωρα που το πηρα αποφαση λεω να το κανω αν κ φανταζει βουνο!!!σε ευχαριστω!!:D

κοριτσια ενδιαφερομαι κ εγω παρα πολυ να χρησιμοποιησω αυτες τις πανες αλλα δ καταλαβαινω τι γινεται!!!εψαξα κ σε site αλλα υποθετω απ τη θεωρια στην πραξη..εχω δρομο..

τι πρεπει να παρω??να παρω ενα σχεδιο για αρχη αν με βολευει κ μετα να δοκιμασω κ αλλα??πρεπει να χρησιμοποιεις και τα βρακακια απεξω γ να μην υπαρχουν διαρροες??

καλυτερα ειναι να παω σ ενα καταστημα να τα δω απο κοντα??

κ τι ειναι καλυτερο/πιο απορροφητικο??το μπαμπου η το βαμβακι??

τα φωτα σας εσεις οι εμπειρες!!!:)

xthLp3.png?N3RWspeV

LBhKp2.png?23AKgaR7

κοριτσια ενδιαφερομαι κ εγω παρα πολυ να χρησιμοποιησω αυτες τις πανες αλλα δ καταλαβαινω τι γινεται!!!εψαξα κ σε site αλλα υποθετω απ τη θεωρια στην πραξη..εχω δρομο..

τι πρεπει να παρω??να παρω ενα σχεδιο για αρχη αν με βολευει κ μετα να δοκιμασω κ αλλα??πρεπει να χρησιμοποιεις και τα βρακακια απεξω γ να μην υπαρχουν διαρροες??

καλυτερα ειναι να παω σ ενα καταστημα να τα δω απο κοντα??

κ τι ειναι καλυτερο/πιο απορροφητικο??το μπαμπου η το βαμβακι??

τα φωτα σας εσεις οι εμπειρες!!!:)

Μια και είσαι στην Αθήνα γιατί δεν πας από το Λητώ να δεις μερικές από κοντά;

Όταν ήμουνα έγκυος με το γιο μου ποτέ δεν μου πέρασε από το μυαλό να δοκιμάσω τις υφασμάτινες πάνες (δεν ήξερα καν ότι υπήρχε τέτοιο πράγμα στις μέρες μας! :oops:) . Οπότε μια μέρα που πήγα με τον άντρα μου στο Λητώ για τα καθιερωμένα ψώνια πριν γεννηθεί το μωρό μου έδειξε τις Popolini μια πωλήτρια εκεί και τις ερωτεύτηκα: ήτανε τόσο όμορφες και απαλές, ό,τι πρέπει σκέφτηκα για το αγνό δερματάκι ενός τρυφερού νεογέννητου. Πήρα 15 Popolini one-size και μερικά βρακάκια χωρίς δεύτερη σκέψη. Αργότερα όταν γεννήθηκε το μωρό και είδα ότι βολεύτηκα μια χαρά μ' αυτές ξαναπήγα και πήρα κι άλλες Popolini και μετά προχώρησα σε πιο προχωρημένες αγορές (πχ pocket diapers) από ξένα σάιτς στο Ίντερνετ.

Αλλά τις Popolini δεν τις αλλάζω με τίποτα: ο γιος μου είναι 2 χρονών και 8 μηνών και ακόμη τις χρησιμοποιούμε.

Για τη μικρή που έρχεται αγόρασα από το Ίντερνετ 10 Motherease one size με βιολογικό βαμβάκι (μοιάζουνε πάρα πολύ με τις Popolini) και 10 Motherease one size από μπάμπου.

ΥΓ. Υπάρχει και ελληνίδα αντιπρόσωπος μια αγγλικής εταιρείας (www.babykind.co.uk) η οποία κάνει και δωρεάν επιδείξεις στα σπίτια. Την καλέσαμε με μια φίλη μου τελευταία και ήρθε στο σπίτι μου και μας έδειξε ένα σωρό διαφορετικές πάνες. Αν θες στείλε μου πμ να σου δώσω τα στοιχεία της. Μόνο που αν είσαι αρχάρια θα πελαγώσεις από την ποικιλία που υπάρχει, γι' αυτό προτείνω το Λητώ για αρχή.

@Babystar:

Νομίζω πως αξίζει να το δοκιμάσεις γιατί απ' ότι έχω διαβάσει με τον καιρό συσσωρεύονται κατάλοιπα και από το απορρυπαντικό, ακόμη και να δεν χρησιμοποιείς κρέμες. (Ούτε εγώ χρησιμοποιώ, αλλά επιμένει να το κάνει η κυρία που κρατάει τον μικρούλη μου, παρ'ότι της έχω εξηγήσει ότι δεν χρειάζεται.)

Εφόσον δεν το έχεις κάνει ποτέ (πάλι εξ'όσων έχω διαβάσει...) μπορεί να χρειαστεί να επαναλάβεις τη διαδικασία.

Καλή τύχη!

Υ.Γ. Ίσως να θέλεις να επανεξετάσεις και το θέμα της εφαρμογής; (ιδίως στα μπουτάκια)

p7hgp3.png3NPP.png

protoula η μικρη μου ειναι τωρα 13 μηνων κ θα της ξεκινησω τωρα με αντιστοιχες πανες (εχω ποπολινι, οργανικο βαμβακι). θα ηθελα να μου πεις την εμπειρια σου μιας κ η μικρη σου ειχε περιπου αυτη την ηλικια...δλδ καθε ποτε αλλαζετε , πως τις δεχτηκε, τι βρακακι εχει (εχω μονο τις πανες κ τα επιθεματα τους, οπως κ τα επιθεματα για κακα) κ ποσες πανες χρειαζεται! πολλες ερωτησεις αλλα τωρα που το πηρα αποφαση λεω να το κανω αν κ φανταζει βουνο!!!σε ευχαριστω!!:D

λοιπον 13 μηνων αλλαζε περιπου 6-7 πανες την ημερα.

μετα απο 1 μηνα χρησης αλλαξαν τα δεδομενα γιατι ξεκινησε να καταλαβαινει τα τσισα και να τα κραταει περισσοτερο. Επισης ξεκινησε το βραδυ να μην κανει τσισα της και να ξυπναει το πρωι σχεδον εντελως στεγνη!

το πρωι της βαζω βρακακι - πανα & 2 επιθεματα γιατι κανει πολλα τσισα

μετα στην αρχη θα την αλλαζεις στην 1μιση ωρα με 2 νεα πανα & επιθεμα(μπορει οχι νεο βρακακι, αν προλαβεις και δεν το εχει κατουρησει) αργοτερα μπορει να καθετε και 3ωρο, αναλογως και ποσες φορες κανει κακα της. Η δικια μου κανει μια γερη δοση το πρωι και ενιοτε αλλη μια το απογευμα

μετα νεο σετ το μεσημερι

κ ουτω καθ' εξης ως το βραδυ

το βραδυ της βαζω βρακακι-πανα- 2 επιθεματα

εγω εχω 12 πανες, 12 επιθεματα (+3 επιπλεον), 6 βρακακια (http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=30111)

εβαζα πλυντηριο καθε βραδυ στην αρχη, τωρα καθε 2 μερες περιπου

εχε υποψην σου οτι οι πανες αργουν να στεγνωσουν αν δεν εχει ηλιο η δεν τα βαλεις στο καλοριφερ

επισης αν κανει κακα της και μετα τσισα πρεπει να την αλλαξεις γιατι τοτε θα εχεις διαρροες απο τα τσισα

ευκολο ειναι και θα δεις οτι θα μαθει να κραταει τα τσισα και τα κακα πιο ευκολα και θα ξεκινησετε πιο ευκολα κ το γιογιο

η δικια μου ξετρελαθηκε με τις υφασματινες κ δεν της αρεσουν οι μιας χρησεως:-P

α, ξεχασα, δεν βαζω κανενος ειδους κρεμα για συγκαμα κλπ καθως δεν χρειαζεται:-P

οποια απορια εχεις μη διστασεις να ρωτησεις

Καλη επιτυχια!

mefirst

καλο ειναι να αγορασεις μια πανα για να δεις αν βολευει το σχεδιο η οχι

προσωπικα σου συνιστω τις one size (birth to potty) που ειναι απο νεογεννητο ως 2 χρονων περιπου που μαθαινει το γιογιο.

για μενα καλυτερη απορροφητικοτητα εχει το μπαμπου, για αυτο και αγορασα τετοιες

χρειαζεσαι απεξω βρακακι, απο μεσα πανα και επιθεμα

μπορεις να αγορασεις και τις πανες ολα σε ενα για να μην χρειαζεται να κανεις την ολη διαδικασια εσυ.

σιγουρα ειναι καλυτερα να τα δεις στην πραξη

εγω πηρα τις δικες μου απο την ecofamily και επειδη πηγα απο κει με κατατοπισαν πληρως!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...