Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Απορία για παιδικά γιαουρτάκια

Elenia

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 78
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι μια φάση ήταν και πέρασε! Τώρα τρώμε φαγητό, ολόκληρα τα κοφτά μακαρονάκια, κομματάκια πατάτες, μοσχαράκι και κοτόπουλο κομματάκια και λιωμένο με το χεράκι και φρουτόκρεμα ξανά στο multi, τρώμε και ρζογκοφρέτες, και μπισκότα μιράντα και γιαουρτάκι... φτου, φτου να μης μας ματιάξω! Και αυτό το μήνα βάλαμε πάνω από 600 γραμμάρια, χάρης στο γάλα βέβαια που πίναμε σε κάθε γεύμα για να συμπληρώσει την μικρή ποσότητα φαγητού ή όταν δε έτρωγε καθόλου. Τώρα όμως μειώσαμε το γαλατάκι γιατί τρώμε φαγητάκι, όσο μπορούμε! Και μετά από κάθε καλό γευματάκι πίνουμε νεράκι! Αχ, είμαι πολύ χαρούμενη, μου έφυγε το άγχος και τώρα βγαίνουμε και βολτίτσες οι οποίες μας ανοίγουν και την όρεξη. Πάντως τζάμπα αγχώθηκα τόσο απ΄ότι κατάλαβα γιατί πολλές μανούλες μου είπαν πως και το δικό τους παιδάκι σ΄αυτή την ηλικία, έβαλε για λίγο φρένο στο φαγητό και το βάρος, και κάποια έχασαν κιόλας. Αλλά μετά ξαναρχίζουν να τρώνε αλλά δεν παχαίνουν πια το ίδιο γιατί μπουσουλάνε και κάποια αρχίζουν να περπατάνε και καίνε πολλές θερμίδες. Ελπίζω να πήγαν και για σας καλύτερα τα πράγματα frene. O παιδίατρος πάντως μου είπε πως το γάλα δεν αρκεί, πρέπει να μάθει να παίρνει τις θερμίδες και τις βιταμίνες του από φαγητά. Πρέπει να μάθει να μασάει, να καταπίνει, να εξοικιωθεί γενικά με τις στερεές τροφές.

an1cCph0g410010MDAwNzM4OGR8MTAwMDk5OHNhfEggRXZnZW5pYSBtYXMgZWluYWkuLi4.gif

O παιδίατρος πάντως μου είπε πως το γάλα δεν αρκεί, πρέπει να μάθει να παίρνει τις θερμίδες και τις βιταμίνες του από φαγητά. Πρέπει να μάθει να μασάει, να καταπίνει, να εξοικιωθεί γενικά με τις στερεές τροφές.

Αν και παρακολουθώ το θέμα από την αρχή, δεν θυμάμαι τις προηγούμενες συζητήσεις και ίσως επαναλάβω κάτι που ειπώθηκε ήδη.

Να διευκρινίσω ότι το μητρικό γάλα είναι η κύρια τροφή του βρέφους στο δεύτερο εξάμηνο και οι τροφές δρουν συμπληρωματικά και δεν αντικαθιστούν το γάλα. Δίνονται ακριβώς για γνωριμία και εξοικείωση και ουσιαστικά η σπουδαιότερη ανησυχία μπορεί να είναι η αναιμία. Το ξένο γάλα από την άλλη, δεν μπορεί στο δεύτερο εξάμηνο να δίνεται σε τόσο μεγάλη ποσότητα, γιατί επιβαρύνει τα νεφρά του μωρού, οπότε είναι επιτακτική ανάγκη να αντικαθίσταται από στερεές τροφές, ώστε να καταλήξουμε σε γάλα πρωί και βράδυ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η αλήθεια είναι πως δε τέθηκε θέμα μητρικού γάλακτος στη συζήτηση με τον παιδίατρο μου, γιατί εγώ δε μπόρεσα να τη θυλάσω ούτε σαράντα μέρς και αυτές πολύ λίγα γραμμάρια γιατί δεν είχα γάλα. θα τον ρωτήσω όμως και θα σας πω τι θα μου απαντήσει, εμένα πάντως μου τόνιες και το θέμα της χώνεφης - πέψης από το έντερο του μωρού που πρέπει να το προετοιμάζουμε, με λίγα λαχανικά και κρεατάκι, βραστά βέβαια και μετά ζυμαρικά, γιαούρτι, τυρί και λίγη σάλτσα και στον 11ο ψάρι, στο χρόνο αυγό και όσπρια σιγά - σιγά για να μάθει να τρώει τα πάντα. Για να συνηθίζει, γιατί εντάξει τι βιταμίνες να έχει το φρούτο μετά το multi και αν κάνει το μωρό μισή ώρα να το φάει, ή τα λαχανικά και το κρέας μετά από μια ώρα καλό βράσιμο... ακόμη και το ξένο γάλα έχει περισσότερες βιταμίνες. Αυτό για τα νεφρά amaretto, το διάβασες κάπου; στο είπε παιδίατρος;

Αυτό για τα νεφρά amaretto, το διάβασες κάπου; στο είπε παιδίατρος;

Για τα νεφρά:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=245591#245591

και γενικότερα για την εισαγωγή των στερεών:

http://parents.org.gr/forum/viewtopic.php?p=296586#296586

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Σ΄ευχαριστώ Αmaretto, αλλά το μόνο που δε μπορώ να καταλάβω εγώ είναι το ότι θεωρούν το γάλα (και εννοώ τη σκόνη) ανταγωνιστικό του σιδήρου, μα το γάλα περιέχει σίδηρο. Και φολικό οξύ. Εγώ που έχω αναιμία, όταν πίνω γάλα παίρνω μετά από μια ώρα το σίδηρο, αλλά το γνωστό παστεριωμένο αγελαδινό γάλα για ενήλικες δεν έχει πρόσθετο σίδηρο... το εξανθρωπισμένο είναι αλλιώς, νομίζω. Όπως και το βρεφικό γιαούρτι της μικρής μου, που γράφει ότι περιέχει γαλακτικό σίδηρο, που είναι η πιο αφομοιώσιμη μορφή σιδήρου.

• 1 χρόνο μετά...

το advance που δινω στην μπεμπα γραφει επιδορπιο γιαουρτιου.τι σημαινει αυτο;ειναι καλυτερο το κανονικο γιαουρτι πχ αγελαδιτσα; μου ειπανε οτι καλυτερα να πλησιαζει στο κανονικο γιατι αυτο δεν ειναι γιαουρτι.εσεις τι δινεται;

katerinak, όντως αυτό δεν είναι κανονικό γιαούρτι και ακριβώς γι'αυτό μου είχε πει η παιδίατρος μου ότι πρέπει να δίνουμε αυτό κι όχι κανονικό.

Μετά το έτος μου είπε ότι μπορώ να δώσω φρέσκο γάλα καθώς και πραγματικό γιαούρτι. Νωρίτερα μπορεί ο οργανισμός του μωρού να μην είναι έτοιμος και να έχει πρόβλημα.

Φυσικά ο κάθε παιδίατρος έχει την δική του "γραμμή".:wink:

Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια....ο Θεός γελάει!

Για να είμαι ειλικρινής, δεν θυμάμαι ακριβώς τα λόγια της και την αιτιολογία της. Κάτι για το ότι δεν περιέχει καλλιέργεια γιαούρτης οπότε και είναι πιο αθώο για το γαστρεντερικό του μωρού που μπορεί να μην είναι έτοιμο ακόμα.

Όταν επέμεινα να τη ρωτώ για το πραγματικό γιαούρτι, μου είπε να περιμένω μετά το έτος και αν δεν θελω να δώσω τα advance δεν χάνουμε και τίποτα γιατί είναι σκέτες θερμίδες χωρίς θρεπτική αξία.;)

(ήταν όμως καλοκαιράκι και μετά απο κανένα μήνα λύγισα και του έδωσα advance να δροσιστεί λίγο το πουλάκι μου! ακόμη δεν έχω επιχειρήσει να δώσω κανονικό πάντως, πρέπει να δοκιμάσω...:rolleyes:)

Διαφημίσεις

:roll::confused::rolleyes:

τι να σου πω? έχει γάλα και είναι ίσως ένας τρόπος να εισάγεις το πραγματικό γιαούρτι αργότερα στη διατροφή του παιδιού, μια και θα δημιουργηθεί η συνήθεια του "κρύου γεύματος". (αν και φοβάμαι μήπως συνήθισε τη γεύση αυτή και δεν δέχεται μετά τη φυσική...)

Είχα δοκιμάσει πάραυτα να του δώσω να δοκιμάσει απο τα δικά μας με φρούτα μέσα, αλλά δεν το έτρωγε...:?

δεν χάνουμε και τίποτα γιατί είναι σκέτες θερμίδες χωρίς θρεπτική αξία.:wink:

Εμένα ο μεγάλος είχε κόψει τελείως το γάλα, περίπου 1,5 χρονών κι έτρωγε μόνο γιαουρτάκια. Ο γιατρός μου είχε πει να μην ανησυχώ γιατί είναι πλήρης τροφή.:confused: Τι είναι σωστό τελικά;;;

αφου ειναι κενες θερμιδες δεν θα το χρειαζομασταν εμεις, πολυ περισσοτερο ενα μωρο που ο οργανισμος του ειναι "αγνος" ο,τι εχει ζαχαρη ειναι ουσιαστικα για πεταμα, δεν εχει να προσφερει τιποτα στο παιδι. κ οντως ειναι επιδορπιο δλδ καμια σχεση με γιαουρτι.

μπορεις να δωσεις κατσικισιο ή προβειο που δεν κανει αλλεργια οπως το αγελαδινο, ειδικα αν θηλαζει το παιδι.

μπορεις να δωσεις κεχρι ή φαγοπυρο βρασμενο με νερακι κ αλεσμενο, αντι για γιαουρτι, για απογευματινο.

σιγουρα καθε παιδιατρος εχει τη δικη του γραμμη, αναλογα με το αν κ το ποσα παιρνει απο τις εταιρειες για να προωθει τα προιοντα τους ;)

Διαφημίσεις

Eμείς της δίνουμε γιαούρτι κανονικό από 9 μηνών, πρώτα κατσικίσιο, μετά total πλήρες. Μετά σε κάποια φάση αρχίσαμε τα advance για αλλαγή και ποικιλία.

Τώρα το απογευματινό μας είναι πότε γιαούρτι "με μέεεεελι και ...νέεεεελα" (μελι και κανέλα αφού έκλεισε τους 12 μήνες εννοείται), πότε κουάκερ με μέλι και κανέλα (όταν δεν βαριέμαι), και πότε advance (κυρίως για εκτός σπιτιού). Αλλά το αγαπημένο της είναι σίγουρα το γιαούρτι με μέλι.

τελικα δεν καταλαβα..τι σημαινει εποδορπιο γιαουρτιου;τι λειπει δηλ;

Υποθέτω ότι επιδόρπιο γιαουρτιού το ονομάζουν γιατί παρεκκλίνει από αυτό που ορίζεται (διατροφικά; νομικά;) ως γιαούρτι, ίσως λόγω προσθήκης ζάχαρης, πρόσθετης επεξεργασίας, έλλειψης καλλιέργειας γιούρτης. Αλλά δεν ξέρω σίγουρα.

Εdit: με ένα πρόχειρο γουγλάρισμα είδα ότι έτσι χαρακτηρίζονται όσα γιαούρτια περιέχουν ζελατίνη.

ο,τι εχει ζαχαρη ειναι ουσιαστικα για πεταμα, δεν εχει να προσφερει τιποτα στο παιδι. κ οντως ειναι επιδορπιο δλδ καμια σχεση με γιαουρτι.

Δεν έχει ζάχαρη, έχει όμως εκχύλισμα σταφυλιού. Έχει καλλιέργεια γιαούρτης, οπότε μάλλον γι αυτό λέγεται επιδόρπιο γιαουρτιού.

Είχα δοκιμάσει να του δώσω βιολογικό γιαούρτι και δεν το ήθελε...

εχω και εγω τις ιδιες αποριες με εσας!εμεις θα ξεκινησουμε σε μια εβδομαδα γιαουρτι και επισης μου εδωσε το advance οπως και εκπτωτικα κουπονια(οργανωμενη η κατασταση)και το σκεφτομαι πολυ να το δωσω για τους λογους που αναφερατε....μια φιλη που ειναι τα διδυμακια της εικοσι μερες πιο μικρα απο εμας στον ενα εδωσε total και το δεχτηκε μια χαρα..εμεις ειμαστε σχεδον οχτω μηνων και επισης μου ειπε να βαλω αμα θελω και μπισκοτακια nutricia ενω εγω μεχρι τωρα ηξερα μονο τα μιραντα για μωρακια..εχω μπερδευτει και δεν ξερω τι να κανω...βιολογικο αγορασα προς το παρον για να δωσω

ρε παιδιά, τα μιράντα δεν έχουν ζάχαρη? γιατι τα προτείνουν? Η γιατρός μου μας τόνισε ότι απαγορεύεται η ζάχαρη το 1ο χρόνο και από την άλλη συστήνει κρέμες μιράντα κ γιαουρτάκια παιδικά!

uXGbp3.png

Τα επιδόρπια έχουν γλυκαντικές ουσίες, ζελατίνη, αρώματα και δεν περιέχουν τους μικροοργανισμούς που κάνουν το γιαούρτι.

http://www.tvxs.gr/v4398

έχει πολλά στο ίντερνετ, αν βάλεις και τους δύο όρους. Θα δεις και τα άρθρα με τις αποσύρσεις "γιαουρτιών" μεγάλων εταιρειών επειδή παραπλανούσαν το καταναλωτικό κοινό και υποχρεώθηκαν να γράψουν "επιδόρπιο γιαουρτιού"

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...