Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Απορία για παιδικά γιαουρτάκια


Elenia

Recommended Posts

Δεν καταλαβαίνω κάτι... μας λένε όταν αρχισει το γιαούρτι να δίνουμε στα παιδιά μας επιδόρπια γιαουρτάκια τύπου advance, teddy και άλλα που δεν θυμάμαι και όχι "κανονικό" γιαούρτι... γιατί;

επίσης μας λένε οτι δεν πρέπει να δίνουμε φρέσκο γάλα παρά μόνο αφού χρονίσει, και κάποιοι γιατροί λένε και αργότερα. Μα γιατί αφού τα γιαουρτάκια που αναφέρθηκα πιο πάνω είναι απο αγελαδικό γάλα... :?:?

δεν καταλαβαίνω...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

εμενα ο παιδιατρος μας επεμενε να του δινω προβειο γιαουρτι και οχι τυπου advance κτλ το συνηθισε και το τρωει μια χαρα οσο για το γαλα η απορια σου σωστη δεν ξερω γιατι το λενε αυτο

Link to comment
Share on other sites

Ο Kώδικας Τροφίμων ορίζει ως γιαούρτι το προϊόν που προκύπτει από την πήξη του νωπού γάλακτος (αγελάδας, προβάτου κ.λ.π ) με την επίδραση καλλιέργειας ζύμης. Η ζύμωση γίνεται με την καλλιέργεια των βακτηρίων Lactobacillus και Streptococcus. Η όξινη γεύση του, χαρακτηριστική ιδιότητά του, οφείλεται στα βακτήρια αυτά, τα οποία αλλάζουν τη γεύση, χωρίς να στερούν όμως τη θρεπτική αξία του αρχικού προϊόντος, του γάλακτος. Γι΄ αυτό και το γιαούρτι όχι μόνο συστήνεται, αλλά ορισμένες φορές επιβάλλεται στην καθημερινή διατροφή μικρών και μεγάλων.

 

Το γάλα, παρά τη μεγάλη θρεπτική του αξία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιδράσεις, κυρίως στα παιδιά και βρέφη με έλλειψη της λακτάσης, ενός ενζύμου απαραίτητου για τη διάσπαση της λακτόζης από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, πιστεύεται ότι κατά την πέψη των πρωτεϊνών του, δημιουργούνται αλλεργιογόνες ουσίες που ευθύνονται για διάρροια &και 'κράμπες' στο στομάχι. Με τη βοήθεια των βακτηριδίων, ένα μέρος της λακτόζης μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ κάνοντας το γιαούρτι ανεκτό από τον οργανισμό των μωρών με έλλειψη λακτάσης. Οι πρωτείνες του γάλακτος, επίσης, παθαίνουν μερική διάσπαση βοηθώντας τον μεταβολισμό τους από το πεπτικό σύστημα που ακόμα διαμορφώνεται.

 

 

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=5778

 

 

Βρήκα αυτό και πιστεύω οτι είναι η απάντηση στην ερώτηση σου όσον αφορά με την εισαγωγή του γιαουρτιού στη διατροφή των μωρών πριν τον πρώτο χρόνο.

Όσο για την άλλη σου απορία σχετικά με τα κανονικά γιαούρτια και τα βρεφικά πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα παιδιάτρου μιας και ο δικός μας δεν μας τα είχε προτείνει(τα βρεφικά) αλλά μας είχε προτείνει το παραδοσιακό γιαούρτι.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Και θεμα επιλογων δικων μας..

Πχ εγω σιχενομαι το γιαουρτι και μια φορα δοκιμασα να δωσω κανονικο στο μικρο, ξυνισε τα μουτρα του και δεν ξαναδοκιμασα ποτε να του δωσω θεωροντας οτι το παιδι το σιχενεται το ιδιο..

Εγω βεβαια σιχενομαι και τα παιδικα και το γιαουρτι γενικα ειναι απο τις τροφες που αν γυρισει μια φορα το προσωπο του απο την αλλη δεν προκειτε να επιμεινω να το φαει .. για να το φαει (να του το δωσω δηλαδη ) πρεπει να ανοιξει διαπλατα το στομα του... αν δεν το κανει το πεταω με τη μια

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Link to comment
Share on other sites

να σας πω την αληθεια εμας η παιδιατρος μας ειπε στο 10 να αρχισω φρεσκο βιολογικο κατσικισιο γιαουρτι αλλα επειδη στο χωριο που ηταν με την γιαγια το μονο που βρικα ηταν κουκακη αγελαδινο Φυσικα και ξυνισε τα μουτρακια της αλλα τωρα τρωμε ενα κεσεδακι ολοκληρο χωρις προβλημα Τελικα ο καθενας οτι θελει λεει :D

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

το έγραψα και κάπου αλλού, θα το γράψω και πάλι

ο δικός μας παιδίατρος μου είχε πει γιαουρτάκι αγελάδας και γάλα αγελαδινό μετά το χρόνο

εγώ είπα ότι είναι υπερβολικός και επέτρεψα να του δώσουν γιαούρτι αγελαδινό στον παιδικό σε ηλικία 10,5 μηνών

Γέμισε το παιδί σπιθουράκια στην κοιλιά και την πλάτη (κάτι που δεν είχε συμβεί ούτε το καλοκαίρι με τις ζέστες που ίδρωνε)

Στανιάραμε λοιπόν, σταματήσαμε το γιαούρτι και το παιδί σε δύο μόλις μέρες καθάρισε εντελώς

 

 

Τώρα αν με ρωτήσεις... μάλλον θα δυσκολευθώ πολύ να ξανα-παρακούσω τον παιδίατρο μας στις τροφές που λέει

Link to comment
Share on other sites

 

Το γάλα, παρά τη μεγάλη θρεπτική του αξία μπορεί να προκαλέσει αλλεργικές επιδράσεις, κυρίως στα παιδιά και βρέφη με έλλειψη της λακτάσης, ενός ενζύμου απαραίτητου για τη διάσπαση της λακτόζης από τον ανθρώπινο οργανισμό. Επίσης, πιστεύεται ότι κατά την πέψη των πρωτεϊνών του, δημιουργούνται αλλεργιογόνες ουσίες που ευθύνονται για διάρροια &και 'κράμπες' στο στομάχι. Με τη βοήθεια των βακτηριδίων, ένα μέρος της λακτόζης μετατρέπεται σε γαλακτικό οξύ κάνοντας το γιαούρτι ανεκτό από τον οργανισμό των μωρών με έλλειψη λακτάσης. Οι πρωτείνες του γάλακτος, επίσης, παθαίνουν μερική διάσπαση βοηθώντας τον μεταβολισμό τους από το πεπτικό σύστημα που ακόμα διαμορφώνεται.

 

 

 

Αρα το πρόβλημα είναι στους ανθρώπους με πρόβλημα στο ένζυμο λακταση...

αυτό απο οτι ξέρω είναι έντονο στις ανατολικές χώρες (ασία) που έχουνε δυσανεξία στο γάλα... εμείς που οι περισσότεροι δεν έχουμε τέτοιο μεταβολικό πρόβλημα, γιατί δεν μας επιτρέπουνε να δώσουμε στα μωρά πριν το έτος φρέσκο γάλα....

επίσης πως παλιά έδιναν νουνού στα πάρα πολύ μωρά... αυτό πάλι; :?

Link to comment
Share on other sites

Η αλλεργία στο γάλα αγελάδας είναι η πιο συχνή τροφική αλλεργία στα παιδιά. Υπολογίζεται ότι 2-7,5% των βρεφών εκδηλώνει αλλεργία στο γάλα. Από αυτά τα παιδιά περίπου τα μισά εκδηλώνουν αργότερα και αλλεργία σε άλλες τροφές, όπως σόγια, αυγό, ξηρούς καρπούς κλπ. Τα αλλεργικά στο γάλα παιδιά σε ποσοστό 50-80% θα αναπτύξουν μέχρι την εφηβεία αλλεργία σε αεροαλλεργιογόνα, θα εμφανίσουν δηλαδή αναπνευστική αλλεργία.

 

πηγη:http://www.allergy.org.gr/patients_info/milk_allergy.asp

 

 

Ναι μπορεί να είναι έντονο το πρόβλημα στις ανατολικές χώρες αλλά τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα παιδιά στη χώρα μας εμφανίζουν κάποια αλλεργία κι αν επρόκειτο για τροφική τότε αυτή τις περισσότερες φορές είναι αλλεργία στο γάλα. Και το γνωρίζω αυτό μιας και ασχόληθηκα αρκετά με το θέμα λόγω της επί 3 χρόνια αλλεργίας της κόρης μου.

Κατά την γνώμη μου η εισαγωγή του φρέσκου γάλακτος γίνεται μετά τον 1ο χρόνο για το λόγο να μην προκληθεί κάποια αλλεργική αντίδραση στο παιδί. Το γιαούρτι δεν είναι τόσο ένοχο όσο το φρέσκο γάλα γι'αυτό και το εισαγάγουν νωρίτερα.Δηλαδή στηρίζονται στα ποσοστά αλλεργικών παιδιών σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες και ανάλογα πράττουν στην εισαγωγή των τροφών. Στα παλιά χρόνια όπως αναφέρεις έδιναν νουνού στα μωρά ίσως γιατί δεν γνώριζαν,ίσως γιατί οι αλλεργίες δεν υπήρχαν τουλάχιστον στα σημερινά ποσοστά.Αλλά άλλες εποχές τότε και άλλες εποχές τώρα όσον αφορά την αγνότητα των τροφών και πολλά άλλα φυσικά.

Εγώ πιστεύω οτι σιγά σιγά θα αλλάξει και αυτό το πρόγραμμα να το πω εισαγωγής τροφών στη διατροφή των παιδιών και θα βάζουν κάποιες τροφές αργότερα.Π.χ εμείς εισαγάγαμε τον κρόκο του αυγού στον 8ο και το ασπράδι στον 10ο(αυτό πριν 3,5 χρόνια περίπου).Τώρα ο ίδιος ο γιατρός εισαγάγει τον κρόκο στο 10ο και το ασπράδι στο 12ο.Αντίθετα ενώ σε εμάς έδωσε γιαούρτι στον 8ο τώρα πλέον δίνει μετά τον 10ο με 11ο και φρέσκο γάλα στους 18 μήνες περίπου.

 

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω κάτι... μας λένε όταν αρχισει το γιαούρτι να δίνουμε στα παιδιά μας επιδόρπια γιαουρτάκια τύπου advance, teddy και άλλα που δεν θυμάμαι και όχι "κανονικό" γιαούρτι... γιατί;

επίσης μας λένε οτι δεν πρέπει να δίνουμε φρέσκο γάλα παρά μόνο αφού χρονίσει, και κάποιοι γιατροί λένε και αργότερα. Μα γιατί αφού τα γιαουρτάκια που αναφέρθηκα πιο πάνω είναι απο αγελαδικό γάλα... :?:?

δεν καταλαβαίνω...

Αριβως την ιδια οδηγια μου εδωσε και ο δικος μου παιδιατρος την στιγμη που αλλοι παιδιατροι εισαγουν το κανονικο γιαουρτι στον 8ο μηνα :?

Εγω τον ρωτησα τον λογο καιμου ειπε οτι γενικα τα γαλακτοκομικα(γιαουρτι κανονικα,φετα κτλ)τα δινουμε κοντα στον χρονο.Τα παιδικα γιαουρτια ομως επειδη ειναι ,λεει ,επιδορπια μπορουμε να τα δωσουμε και πιο νωρις...Τι να πω...

 

Μαμα του Ωριων,αν ειχες παει σε καποιον αλλο παιδιατρο που εισαγει το γιαουρτακι στον 8ο,9ο 10ο?????Στο λεω αυτο επειδη λες δυσκολα θα παρακουσεις συμβουλες παιδιατρου!!Δε βλεπεις τι γινεται ???100 παιδιατροι 100 αποψεις!!!

Ο δικος μου μου ειπε το πορτοκαλι στον χρονο,οχι πιο νωρις, και αλλοι παιδιατροι ξεκινουν με πορτοκαλι :?

Link to comment
Share on other sites

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ 9ο ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΚΑΙ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ,NOULAC ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΜΟΥ (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ) ΤΗΣ ΕΔΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΕΙΤΕ?ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ ΤΟ NOULAC? ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ? ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο ΜΕ ΝΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ? Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ! ΣΤΟ NOVALAC ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΒΡΗΚΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΜΕΣΑ ΜΥΓΑΚΙ!!!ΤΟΥΣ ΠΗΡΑ ΤΗΛ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΝΙΚΟΣ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

"Eμεις" που μεγαλωσαμε οπως λες με κουτουρου προγραμματα διατροφης ανηκουμε στη γενια που ζημιωσε τις ασφαλιστικες εταιριες λογω μεγαλης αυξησης αλλεργιων και προβληματων υγειας εξαιτιας των αλλεργιων..........γι αυτο και ο ΠΟΥ αλλαξε τον τροπο και χρονο εισαγωγης στερεων τροφων στα βρεφη...:wink:....(απο σκορδοκαιλα για τις ασφαλιστικες, οχι για την υγεια μας). Εσυ προσωπικα ετυχε να μην εισαι αλλεργικη και να μην εχεις συνεπειες στην υγεια σου (που μπορει και να εχεις και να μη το ξερεις βεβαια)

 

Ενα βρεφος που θα δεχθει αλλεργιογονο παραγοντα πολυ νωρις στον οργανισμο του μπορει να γινει αλλεργικο εφ ορου ζωης, ασε τις επιπτωσεις στην υγεια του και στον αδυναμο οργανισμο του........αντιθετα αν συμβει αυτο μετα το χρονο μπορει να μην αντιδρασει καθολου.........γι αυτο και οι κανονες που μας λενε οι παιδιατροι......ολα πρεπει να γινονται στο χρονο τους......ποτε δεν ξερεις το παιδι που εχεις πως θα αντιδρασει.........σκεψου να παθει ενα αλλεργικο σοκ.......θα το παρεις ειδηση? Θα αντιδρασεις εγκαιρως? Καλυτερα να μη βιαζομαστε.........θα προλαβουν να φανε ολες τις τροφες..... :D

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Link to comment
Share on other sites

εμενα μου ελεγε για τα παιδικα να τα ξεκινησω μετα τον 8ο μηνα,αλλα δεν ηθελα να του δωσω τετοια!!!

μολις εκλεισε τον 10ο μηνα του εδωσα γιαουρτι κατσικισιο και τρελαινεται,ευτυχως!!!

οντως ο καθε παιδιατρος λεει τα δικα του και η καθεμια μας πρεπει και λιγο να το παρουμε πανω μας το θεμα!!!

9a7bp2.pngIm47p2.png
Link to comment
Share on other sites

Μαμα του Ωριων,αν ειχες παει σε καποιον αλλο παιδιατρο που εισαγει το γιαουρτακι στον 8ο,9ο 10ο?????Στο λεω αυτο επειδη λες δυσκολα θα παρακουσεις συμβουλες παιδιατρου!!Δε βλεπεις τι γινεται ???100 παιδιατροι 100 αποψεις!!!

Ο δικος μου μου ειπε το πορτοκαλι στον χρονο,οχι πιο νωρις, και αλλοι παιδιατροι ξεκινουν με πορτοκαλι :?

 

το βλέπω δυστυχώς :?

αλλά από τη στιγμή που ο δικός μου μέχρι στιγμής έχει βγει "αληθινός" σε ότι μου είπε στο δικό μου παιδί... δεν θα το ρίσκαρα εύκολα να τον παρακούσω ξανά :oops:

Αν μου είχε πει ένας άλλος γιατρός να δώσω στον 10ο το κανονικό γιαούρτι και έβγαζε το παιδί αυτά τα σπυράκια, θα είχα στην άκρη του μυαλού μου έναν αρνητικό ρούμπο για τον παιδίατρο

Ψέμματα να πω? θα τον είχα στην μπούκα :oops:

Link to comment
Share on other sites

Γενικά να πούμε ότι τα προϊόντα απο αγελαδινό γάλα είναι "βαριά" για το πεπτικό των παιδιών που είναι μικρότερα του 1 έτους.Ειδικά όσα δεν έχουν υποστεί υδρόλυση στις πρωτεϊνες όπως είναι το αγελαδινό παστεριωμένο και το γιαούρτι επιβαρύνουν όχι μόνο το πεπτικό σύστημα αλλά και τα νεφρά,επειδή τα παραπροϊόντα αυτών χρειάζονται μεγάλη διεργασία και τα νεφρά των μικρών παιδιών δεν μπορούν να την διεκπαιρεώσουν την διεργασία αυτή.

Παλιά όταν οι μητέρες αδυνατούσαν να θηλάσουν τα παδιά τους και αναγκάζονταν να΄δώσουν αγελαδινό,πολλά απο αυτά τα παιδιά πέθαιναν απο νεφρική ανεπάρκεια.Κάτι που συνέβει και πρόσφατα στην Κίνα.Η νεφρική ανεπάρκεια προέκυψε απο την επιβάρυνση του γάλατος σε σκόνη με μελαμίνη (πρωτεϊνη).

Το κατσικίσιο γάλα και το γιαούρτι είναι πιο ανεκτά γιατί η πρωτεϊνη εκεί είναι μικρότερη σε μέγεθος απο το αγελαδινό.

Link to comment
Share on other sites

Εγω ρώτησα τον γιατρό και μου πε να του δώσω γιαούρτι μετά τον 7ο αφού δεν είχε εμφανίσει πουθενά αλλεργία. Επιχείρησα να του δώσω αυτά τα παιδικά επιδόρπια αλλά ηταν χάλια και δεν αρέσανε ούτε στον μικρό αλλά ούτε και σε μένα! :wink: Ξαναδοκίμασα με γιαούρτι κατσικίσιο που διάβασα εδώ σε κάποια άλλη κουβέντα ότι είναι καλύτερα για τα μικρά και το έτρωγε μια χαρα. Για την ακρίβεια του το δίνω σαν απογευματινο... τραχανά μαζί με κατσικίσιο γιαούρτι και του αρέσει πολύ. Σήμερα θα δοκιμάσω και πρόβειο. Το αγελαδινό είπα να το αφήσω για αργότερα, αφού τον μικρό τον θηλάζω και κάπου έλεγε η Αγλαϊα ότι καλύτερα να το αποφύγουμε (ελπίζω να θυμάμαι καλά και να μη λέω βλακείες!!!)

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Όχι όχι... βράζω τον τραχανα καλά να μην έχει πολλά νερα και μετά τον βάζω στο πιατάκι και ανακατεύω κατσικίσιο ή πρόβειο γιαούρτι και γίνεται σαν κρέμα. Πολύ καλό γίνεται κορίτσια και θρεπτικό! Εγώ δεν το ήξερα... ιδέα του μπαμπά μας ήταν που το έτρωγε συχνά όταν ήταν μικρός!

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

sorry για τις απανωτες ερωτησεις αλλα ποσο τραχανα βαζεις και ποσο νερο και επισης το βραζεις σκετο ή βαζεις και τιποτα αλλο???

ειμαι λιγο ασχετη με τον τραχανα απο οτι καταλαβες.... :oops:

tqj2p3.png vvtJp3.png

 

Link to comment
Share on other sites

Να σου πω την αλήθεια κάθε φορά μου βγαίνει παραπάνω ο τραχανάς... άρα δεν μπορώ να σου πω δοσολογία. Βάζεις λίγο και το σκεπάζεις με νερό... και να βάλεις παραπάνω νερό δεν σε πειράζει απλά το αφήνεις να βράσει λίγο παραπάνω. Πρόσεχε μόνο λίγο να μην σου πιει το νερό και σου κολλήσει γιατί την έχω πάθει αρκετές φορές.

Εγώ έκανα και γλυκο και ξυνό. Ο γλυκός ισχύει ότι μειώνει την ξυνίλα του γιαουρτιού. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι όλοι οι τραχανάδες που βρήκα έχουν λίγο αλάτι :?

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

και γάλα...

 

βρήκατε πουθενά έστω χωρίς γάλα?

 

Λίγο αλάτι εχει και το ψωμί και τα ζυμαρικα,οπότε δεν πειράζει και τόσο ε? :? Δεν ξέρω....δεν έχω δώσει ακόμα μόνο για αυτό τον λόγο...(αυγα-αλάτι)

 

Ρυζάκι πρόσθεσα μόνο στο φαγητό...

eNeap2.pngNziDp2.png
Link to comment
Share on other sites

και γάλα...

 

βρήκατε πουθενά έστω χωρίς γάλα?

 

Λίγο αλάτι εχει και το ψωμί και τα ζυμαρικα,οπότε δεν πειράζει και τόσο ε? :? Δεν ξέρω....δεν έχω δώσει ακόμα μόνο για αυτό τον λόγο...(αυγα-αλάτι)

 

Ρυζάκι πρόσθεσα μόνο στο φαγητό...

galatουλα μου!!!!!!

Κατα βαση τραχανας χωρις γαλα λιγο δυσκολο μου ακουγεται αλλά νομιζω οτι καπου ειχε γραψει η Χλοη οτι υπαρχει ισως σε μαγαζια με βιολογικα!

Link to comment
Share on other sites

Ο τραχανάς σχεδόν πάντα έχει κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα και δεν έχει αυγά. Βλακεία λες με το κατσικίσιο γάλα; Δεν ξέρω να σου πω έχω μπερδευτεί με το τι πρέπει και τι όχι... Μα και το γιαούρτι γάλα δεν έχει ή μήπως οι κρέμες εμπορίου δεν έχουν γάλα και μάλιστα αγελαδινό; Ελπίζω να μην έχω κάνει χαζομάρα :oops: πάντως στον μικρό αυτό δίνω για απογευματινή κρέμα και το προτιμό απ'τη φαρίν λακτε του σούπερ μάρκετ... χμμ ο παιδίατρος βέβαια δεν ξέρω τι γνώμη έχει :?

 

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...