Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Φοβάμαι την γεννα!!!!! Σε 10 μερες μπαίνω στον μηνα μου !!!!!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 180
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αναφερεσε βασικα στην δαχτυλικη εξεταση που κανει ο γιατρος κολπικα ε?

Βασικα,επειδη δεν ξερω,σορρυ κιολας,βαζει ολο το χερι του μεσα?Ποναει οσο ενα τεστ ΠΑΠ?Εχω ακουσει απο πολλες κοπελες οτι αυτο ηταν που τους ενοχλουσε περισσοτερο.Με υπερηχο δεν γινεται μαλλον ε?

Με το καλο το μωρακι σου.Ουτε η ουρα δεν σου εμεινε....σε λιγες μερες/ωρες θα το εχεις αγκαλιτσα να σε κοιταει και να σε κανει "ντα ντα ντα"

Ναι ναι! Στην περίφημη κολπική εξέταση αναφέρομαι. Σαν το ΠΑΠ δεν είναι-εντάξει δεν βάζει και όλο το χέρι. Βάζει τόσο όσο να φτάσει τον τράχηλο.δεν το λες και επώδυνο. Πιο πολύ ενοχλητικό θα έλεγα.

TBlYp3.png

Δυο γέννες, φυσιολογικές με επισκληρίδιο, η πρώτη διήρκεσε 14.30 ώρες (σπασμένα νερά 39η εβδ.)και η δεύτερη από την ώρα που πήγα στο μαιευτήριο κανα 3,5 ωρο (τους πόνους τοκετού τους είχα πάρει χαμπάρι απλά μέτραγα τις συσπάσεις μόνη μου,

38η εβδ).

Η καλύτερη εμπειρία ever, δεν με νοιάζουν ούτε τα κλύσματα, ούτε τα ξυρίσματα, ούτε οι καθετήρες, να ακούω το παιδάκι μου και να το δω να βγαίνει υγιές, να ακούσω το πρώτο κλάμα και να δω τα ματάκια του στην αγκαλιά μου ενω μόλις έχει βγει από την κοιλιά μου, τίποτε άλλο δεν με ένοιαζε.

Μην αφήνετε τους φόβους σας να σας αγχώνουν, η φύση είναι σοφή (αλλά και μεταξύ μας αυτός που ανακάλυψε την επισκληρίδιο - άγιος ;))

ο ουροκαθετήρας μπαίνει στην ουρήθρα για τα τσίσια. Ο καθετήρας σκέτο μπορεί να είναι στο χέρι για τους ορούς η στην πλάτη για την επισκληρίδιο!

Ιου στην πλατη ακουγεται πιο "ανατριχιαστικο".Ο καθετηρας ειναι η πεταλουδα που λεμε,ενα "εργαλειο" (χαχα) που υπαρχει στην ακρη του ορου!!!!

Ποναει ο ουροκαθετηρας και ο καθετηρας??Θελω να πιστευω οτι οχι!

Δυο γέννες, φυσιολογικές με επισκληρίδιο, η πρώτη διήρκεσε 14.30 ώρες (σπασμένα νερά 39η εβδ.)και η δεύτερη από την ώρα που πήγα στο μαιευτήριο κανα 3,5 ωρο (τους πόνους τοκετού τους είχα πάρει χαμπάρι απλά μέτραγα τις συσπάσεις μόνη μου,

38η εβδ).

Η καλύτερη εμπειρία ever, δεν με νοιάζουν ούτε τα κλύσματα, ούτε τα ξυρίσματα, ούτε οι καθετήρες, να ακούω το παιδάκι μου και να το δω να βγαίνει υγιές, να ακούσω το πρώτο κλάμα και να δω τα ματάκια του στην αγκαλιά μου ενω μόλις έχει βγει από την κοιλιά μου, τίποτε άλλο δεν με ένοιαζε.

Μην αφήνετε τους φόβους σας να σας αγχώνουν, η φύση είναι σοφή (αλλά και μεταξύ μας αυτός που ανακάλυψε την επισκληρίδιο - άγιος ;))

Πολλες ωρες η πρωτη γεννα ε?!

Εχεις δικιο,αυτο εχει σημασια.Να ειναι καλα το παιδακι και να πανε ολα καλα!

Διαφημίσεις

Απ'όσα μου έχουν πει,καμία δεν πόνεσε η κατάλαβε κάτι εκείνη τη στιγμή. Για την επισκληρίδιο ξέρω ότι ο καθετήρας χρησιμοποιείται μόνο για να περάσουν το σωληνάκι για την χορήγηση της επισκληριδίου.υπάρχουν βίντεο στο youtube αν θέλετε!

TBlYp3.png

Απ'όσα μου έχουν πει,καμία δεν πόνεσε η κατάλαβε κάτι εκείνη τη στιγμή. Για την επισκληρίδιο ξέρω ότι ο καθετήρας χρησιμοποιείται μόνο για να περάσουν το σωληνάκι για την χορήγηση της επισκληριδίου.υπάρχουν βίντεο στο youtube αν θέλετε!

Δεν μπορω να κοιταω βιντεακια,φρικαρω και αναστατωνομαι και λεω "Ασε καλυτερα,δεν θα παρω"!

Καλημέρα!!! Ευχαριστω για την απάντηση σου!!!κ γω αυτο θέλω να τον δω να γεννιέται απο την πρώτη στιγμή !! Δεν θέλω να το χάσω!!! Δεν θυμάμαι αν μου είπες έκανες επισκληριδιο η ραχιαια;; Κ είχες κάθετηρα πίσω στην πλάτη σου την πρώτη ημέρα;;; Κ είχες κ ουροκαθετηρα ;;;;συγνώμη αν σε κούρασαν οι ερωτήσεις μου!!!

Δεν με κουράζεις καθόλου !:P έκανα επισκληρίδιο ,το μονο μου προβλημα ηταν οτι κρυωνα στο χειρουργείο,αλλα μολις μου εκαναν την επισκληρίδιο και με σκέπασαν ,αναψαν τις λάμπες ,ενιωθα μια ωραία ζεστασια.Ηταν 5 30 το πρωι και γεννουσα ΜΟΝΟ εγω στο νοσοκομείο:P:p

Στην πλάτη δεν ειχα τίποτα ,μου το εβγαλαν λιγο μετα νομιζω ,ουροκαθετηρα και ορό στο χερι για 1 μερα.

Μην φοβάστε κοριτσια,να ειστε θετικές και θα πανε όλα καλά !!!!

τωρα που κοντευει 2 χρονών ο γιος μου ,πολυ θα ήθελα να το ξαναζήσω !

6da11a174c.png

Γι ΄αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου , για να σε συναντήσω !!!!! 7-4-2011

Ιου στην πλατη ακουγεται πιο "ανατριχιαστικο".Ο καθετηρας ειναι η πεταλουδα που λεμε,ενα "εργαλειο" (χαχα) που υπαρχει στην ακρη του ορου!!!!

Ποναει ο ουροκαθετηρας και ο καθετηρας??Θελω να πιστευω οτι οχι!

Εγω ,στην επισκληρίδιο δεν πονεσα καθόλου ,ενα τσιμπηματάκι ήταν.Με τον ουροκαθετηρα νιωθεις ενα μικρο τσούξιμο την στιγμή που μπαίνει και μετα τίποτα.

Ναι,η πεταλούδα ειναι στο χερι στην ακρη του ορού

6da11a174c.png

Ο καθετηρας με τον ουροκαθετηρα δεν ειναι το ιδιο?Βασικα δεν ξερω,γιαυτο ρωταω.Δεν εχω νοσηλευτει ποτε σε νοσοκομειο και ειμαι ασχετη σε ολα!

Ναι ρε γαμωτο,ο γιατρος σου δεν σου εχει φανει και μεγαλη βοηθεια μεχρι στιγμης απο οτι καταλαβαινω!

Μην φοβασαι,αφου εχεις ΠΗΤ στις 15,δεν θα γεννησεις πριν την 1/4,αλλιως θα σε προετοιμαζε ο γιατρος!Οποτε μην αγχωνεσαι.

ΕΣΥ θα σκεφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ και θα λες "Θα παω να γεννησω φυσιολογικα και θα πανε ολα καλα,δεν θα πονεσω,δεν θα φρικαρω,ολα θα τελειωσουν γρηγορα και ευκολα" και ετσι θα γινει!

Αυτο χρειάζεται θετική σκέψη γιατι ετσι κ αλλιώς δεν μπορω να αλλάξω κάτι η διαδικασία θα γίνει θέλω δεν θέλω!

Διαφημίσεις

Δεν με κουράζεις καθόλου !:P έκανα επισκληρίδιο ,το μονο μου προβλημα ηταν οτι κρυωνα στο χειρουργείο,αλλα μολις μου εκαναν την επισκληρίδιο και με σκέπασαν ,αναψαν τις λάμπες ,ενιωθα μια ωραία ζεστασια.Ηταν 5 30 το πρωι και γεννουσα ΜΟΝΟ εγω στο νοσοκομείο:P:p

Στην πλάτη δεν ειχα τίποτα ,μου το εβγαλαν λιγο μετα νομιζω ,ουροκαθετηρα και ορό στο χερι για 1 μερα.

Μην φοβάστε κοριτσια,να ειστε θετικές και θα πανε όλα καλά !!!!

τωρα που κοντευει 2 χρονών ο γιος μου ,πολυ θα ήθελα να το ξαναζήσω !

Πάλι καλα που γεννουσες μόνο εσυ κ δεν ακουγες άλλες να φωνάζουν! Καλα τον ουροκαθετηρα γιατι δεν τον βάζουν μετα αφου εχει γίνει η επισκληριδιος για να μην τον καταλάβουμε.

38η εβδ).

Σε πιο νοσοκομειο γεννησες;;

Πάλι καλα που γεννουσες μόνο εσυ κ δεν ακουγες άλλες να φωνάζουν! Καλα τον ουροκαθετηρα γιατι δεν τον βάζουν μετα αφου εχει γίνει η επισκληριδιος για να μην τον καταλάβουμε.

τι να σου πω:shock: εχεις δικιο ,αλλα δεν ξερω. Εγω πάντως ,εμεινα και σε αιθουσα ωδινών ,γιατι περιμέναμε να βγουν οι εξετασεις που ειχα κανει.

και εξηγω....κανονικα ,θα πηγαινα για τις εξετασεις Κυριακη (αιματος,καρδιογράφημα) ,θα εμπαινα Δευτερα και θα γεννουσα.

Αλλα ,ο γιος ειχε άλλα σχεδια :P:p ετσι βρεθηκαμε νυχτα στο Αλεξανδρας

6da11a174c.png

τι να σου πω:shock: εχεις δικιο ,αλλα δεν ξερω. Εγω πάντως ,εμεινα και σε αιθουσα ωδινών ,γιατι περιμέναμε να βγουν οι εξετασεις που ειχα κανει.

και εξηγω....κανονικα ,θα πηγαινα για τις εξετασεις Κυριακη (αιματος,καρδιογράφημα) ,θα εμπαινα Δευτερα και θα γεννουσα.

Αλλα ,ο γιος ειχε άλλα σχεδια :P:p ετσι βρεθηκαμε νυχτα στο Αλεξανδρας

Α κανεις εξετάσεις για να μπεις να γεννήσεις ;;; Εκει σου της κάνουν; Δεν ήξερα !!!

Α κανεις εξετάσεις για να μπεις να γεννήσεις ;;; Εκει σου της κάνουν; Δεν ήξερα !!!

Στα προγραμματισμενα χειρουργεια,ναι.

τωρα , αν ξεκινας με φυσιολογικο και καταληγεις με καισαρικη, δεν ξερω , αλλα ανως δεν κανεις εκει εξετασεις

6da11a174c.png

Διαφημίσεις

Σήμερα μπήκα στον μηνα μου κορίτσια!!! Είχα το βράδυ κ το πρωι κάτι σαν να αδιάθετω μαζι με πόνο στην μέση!!! Πρέπει να προσέχω μην γεννησω μεχρι την Τρίτη γιατι θα λείπει ο γιατρός μου απο αύριο !!! Καλα δεν νομίζω μόλις μπήκα στον μηνα μου να γεννησω δύσκολο μου φαίνεται !!!

Σήμερα μπήκα στον μηνα μου κορίτσια!!! Είχα το βράδυ κ το πρωι κάτι σαν να αδιάθετω μαζι με πόνο στην μέση!!! Πρέπει να προσέχω μην γεννησω μεχρι την Τρίτη γιατι θα λείπει ο γιατρός μου απο αύριο !!! Καλα δεν νομίζω μόλις μπήκα στον μηνα μου να γεννησω δύσκολο μου φαίνεται !!!

Μάλλον προετοιμάζεσαι σιγά σιγά.Με το καλό !!!!!!!!!!!!!!!

6da11a174c.png

Μάλλον προετοιμάζεσαι σιγά σιγά.Με το καλό !!!!!!!!!!!!!!!

Σε ευχαριστω πολυ!!!! Μακάρι να εμπεδώθει το μωρακι γιατι ειναι με το κεφάλακι του κατω αλλα δεν εχει μπει στην λεκάνη! Πριν 2 εβδομάδες ! Τωρα δεν ξερω !

Σε ευχαριστω πολυ!!!! Μακάρι να εμπεδώθει το μωρακι γιατι ειναι με το κεφάλακι του κατω αλλα δεν εχει μπει στην λεκάνη! Πριν 2 εβδομάδες ! Τωρα δεν ξερω !

Ο δικός μου ηταν με το κεφάλι κάτω , αλλά ανάσκελα και τα ποδαράκια του δεξιά.αριστερα η κοιλιά ηταν αδεια:P

6da11a174c.png

Κορίτσια με εχει πιάσει ένας πονος σαν μαχαιριές σε ολη την κοιλια μου κ η κρατάει λίγο η πιο πολυ απο χθες μου ξεκηνισε αυτο ! Κ σήμερα πάλι τα ίδια απο το απόγευμα !!! Το είχε η το εχει καμια σας ;;;;

• 2 εβδομάδες μετά...
Κορίτσια με εχει πιάσει ένας πονος σαν μαχαιριές σε ολη την κοιλια μου κ η κρατάει λίγο η πιο πολυ απο χθες μου ξεκηνισε αυτο ! Κ σήμερα πάλι τα ίδια απο το απόγευμα !!! Το είχε η το εχει καμια σας ;;;;

Μαρία τί έγινε; Γέννησες;

u65Tp3.png

QACnp2.png

Μαρία τί έγινε; Γέννησες;

Οχι ακόμα !!!! Δεν εχω γεννήσει !! Περιμένω !!!!κουραστικα να περιμένω!!! Την Δευτέρα εχω γιατρο να δούμε που βρισκόμαστε !!!!!

Kαλημερα Μαρακι!!!!!

Απο πισω και εγω ακολουθω!37η εβδ σημερα!!!!

Καθε εβδομαδα παω για καρδιοτοκογραφημα και κοιταμε συσπασεις μητρας και καρδουλα εμβρυου.

Προφανως τα πονακια που εχεις ειναι συσπασουλες,προετοιμαζεται η μητρα για την ηρωικη εξοδο!!!!

Ολα καλα θα πανε,μην φοβασαι.Εχεις ξεαγχωθει καθολου?

Οχι ακόμα !!!! Δεν εχω γεννήσει !! Περιμένω !!!!κουραστικα να περιμένω!!! Την Δευτέρα εχω γιατρο να δούμε που βρισκόμαστε !!!!!

Μαρία μη φοβάσαι, κι εγώ είμαι σήμερα 39+2.... και ΠΕΡΙΜΕΝΩΩΩΩΩΩ!

Μέχρι την Παρασκευή θα έχω γεννήσει, ή από μόνη μου ή με πρόκληση, όπως έγραψα και στο άλλο post...

Ήμουν κι εγώ αγχωμένη πολύ, είναι το πρώτο μου και δεν έχω εμπειρία, αυτό που κατάλαβα εν τελει είναι μόνο κακό κάνει το άγχος, οπότε εδώ και 2-3 μέρες είμαι .......χαλαρααααα!

Πού γεννάς; Εγώ στο ΙΑΣΩ, και αν δεν γεννήσω αυτές τις μέρες, θα μπω με πρόκληση στις 40+1, δηλαδή στις 5 Απριλίου του πρωί..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...