Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

βοηθεια!!!;πολλα προβληματα σος!!!

nanana

Recommended Posts

βοήθεια δε ξέρω από που να ξεκινήσω...εχω ένα μικρό 7 μηνών. Θηλαζουνε αποκλειστικά, πριν 40 μέρες ξεκινήσαμε δειλά δειλά στερεες. Κάτι έτρωγε αλλά πάντα συμπλήρωνα ε με θηλασμό. Τις τελευταιαες μέρες άρχισε να αρνείται εντελώς το φαγητό κ σήκωσε πυρετό. Πήγαμε γιατρό κ μας βρήκε πύον στο λαιμό. Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής:

1. Το παιδί δεν πίνει μς τπτ την αντιβίωση ούτε με κουτάλι ούτε μπιμπερο( δε ξέρει γενικά να πίνει με μπιμπερό) ούτε με σύριγγα. Αν καταφέρω κ του το βάλω στο στομα κάνει παντα εμετό!

2. Δεν τρώει τπτ μόνο στήθος. Βλέπει κουτάλι κ κλαίει. Δεν κλαίει σπαραζει κ δε τρώει με τπτ όμως τα φτύνει η κάνει ότι αηδιάζει κ κάνει εμετο.

3. Νε αυτή την κατασταση τον ζυγισα σημερα κ έχει χάσει 100 γρ απ' την προηγ βδομάδα.

4. Σε 3 βδομάδες γυρίζω δουλεια κ έχω ένα παιδί που κλαίει σπαραχτικα οταν πας να τ δώσει οτιδήποτε πέραν του στήθους. Η αντίδραση είναι πάντα η ίδια πιέζεται κ κάνει εμετο ακομα κι αν τ δώσεις μητρικο γάλα με μπιμπερό η κουτάλι. Πως θα παω στη δουλεια; μπορώ να παω κάποιο χαρτί από γιατρό ότι το παιδί πρέπει να θηλασει μπας κ μου εγκρίνουν κ την υπόλοιπη άδεια αντί μειωμένου ωραρίου; δεν αντεχω κλαίω συνεχεια πως θα αφήσω το παιδί μ νηστικό να κλαίει; ήδη χάνει βάρος.

Διαφημίσεις

Καταρχήν πρέπει να είσια ήρεμη, γιατί το παιδάκι σου αντιλαμβάνεται τα πάντα. Μην αχγώνεσαι και όλα θα γίνουν. Προσπάθησε σιγά σιγά να του δίνεις την αντιβίωση με τη σύριγγα και ας φτύσει ή βγάλει σχεδό όλο το φάρμακο. Αυτό τις περισσότερες φορές δρα. Για το φαγητό μη το πιέζεις, γιατί δεν θέλει να φάει λόγω του ότι πονάει και δεν μπορέι να καταπιεί. Μέρα με τη μέρα θα του περάσει, υπομονή θέλει να έχεις και να μην φοβάσαι ότι αν δεν φάει 5 μέρες όλο του το φαι θα πάθει κάτι. Και το γαλατάκι σου το χορταίνει. Όσο για τη δουλειά να πας χαρτί είναι ανώφελο, γιατί δυστυχώς δεν τους νοιάζει αν θηλάζεις ή όχι. Μπορέις όμως να βρεις μια άλλη δικαιολογία να σου το εγκρίνουν. Πάντως πρέπει σίγά σιγά να του μάθεις να πίνει με μπιμπερό, όχι για άλλο λόγο αλλά ανάλογα με τις ώρες που δουλεύεις, αν τυχόν και χρειαστεί να πιεί το γαλατάκι του πως θα το κάνει αν δεν το μάθετε μαζί σιγά σιγά; Όλα θα πάνε καλά, μην ανησυχείς.

περαστικα σας. Ειναι αρρωστο με πονο΄λαιμο γιαυτο και δεν θελει να φαει κατι πιο στερεο. ειναι αρρωστο και θελει την μαμα του. Ασε τα στερεα προς το παρον και δες ξανα με το γιατρο τι γινεται με το πυο

Στο μόνο που μπορω να πω κάτι είναι για την αντιβίωση.Είναι καλύτερα να την δίνεις λίγο-λίγο με την σύριγγα πιέζοντας το στόμιο στο μέσα μέρος του ενός μάγουλου.

Δλδ να μην προσπαθείς να την χύσεις στο λαιμό ή στην γλώσσα αλλά στα πλάγια πάνω στο μάγουλο και σιγά-σιγά.Έτσι αποφεύγεις τον εμετό.

Από τα άλλα δεν...

NVVvp2.png

βοήθεια δε ξέρω από που να ξεκινήσω...εχω ένα μικρό 7 μηνών. Θηλαζουνε αποκλειστικά, πριν 40 μέρες ξεκινήσαμε δειλά δειλά στερεες. Κάτι έτρωγε αλλά πάντα συμπλήρωνα ε με θηλασμό. Τις τελευταιαες μέρες άρχισε να αρνείται εντελώς το φαγητό κ σήκωσε πυρετό. Πήγαμε γιατρό κ μας βρήκε πύον στο λαιμό. Τα πράγματα λοιπόν έχουν ως εξής:

1. Το παιδί δεν πίνει μς τπτ την αντιβίωση ούτε με κουτάλι ούτε μπιμπερο( δε ξέρει γενικά να πίνει με μπιμπερό) ούτε με σύριγγα. Αν καταφέρω κ του το βάλω στο στομα κάνει παντα εμετό!

2. Δεν τρώει τπτ μόνο στήθος. Βλέπει κουτάλι κ κλαίει. Δεν κλαίει σπαραζει κ δε τρώει με τπτ όμως τα φτύνει η κάνει ότι αηδιάζει κ κάνει εμετο.

3. Νε αυτή την κατασταση τον ζυγισα σημερα κ έχει χάσει 100 γρ απ' την προηγ βδομάδα.

4. Σε 3 βδομάδες γυρίζω δουλεια κ έχω ένα παιδί που κλαίει σπαραχτικα οταν πας να τ δώσει οτιδήποτε πέραν του στήθους. Η αντίδραση είναι πάντα η ίδια πιέζεται κ κάνει εμετο ακομα κι αν τ δώσεις μητρικο γάλα με μπιμπερό η κουτάλι. Πως θα παω στη δουλεια; μπορώ να παω κάποιο χαρτί από γιατρό ότι το παιδί πρέπει να θηλασει μπας κ μου εγκρίνουν κ την υπόλοιπη άδεια αντί μειωμένου ωραρίου; δεν αντεχω κλαίω συνεχεια πως θα αφήσω το παιδί μ νηστικό να κλαίει; ήδη χάνει βάρος.

το πρωτο πραγμα που πρεπει να κανεις ειναι να χαλαρωσεις γιατι μεταδιδεις αγχος και στο παιδι! οταν λοιπον θα ειναι ηρεμο το μωρακι ή εκτος αν το ηρεμησεις εσυ (χαιδεψε του την κοιλιτσα,μιλα του κτλ) τοτε σιγα σιγα και οχι ολο μαζι εστω και αν χρειαστει να ειναι λιγο λιγο καθε φορα να του δωσεις την αντιβιωση που ειπε ο γιατρος!! πες στον γιατρο σου σε παρακαλω οτι δεν τρωει τιποτα απο στερεο αλλα αν γινετε να του δινεις μονο στηθος απο την στιγμη που λες οτι θελει τουλαχιστον για να τρεφετε απο καπου!! ποσες μερες κλαιει και εχει πυρετο απο τοτε που πηγατε στον γιατρο?ο γιατρος ξερει οτι δεν τρωει και οτι εχει χασει λιγο βαρος? πες μας λιγο πιο αναλυτικα γιατι δεν νομιζω ο γιατρος να σου εδωσε απλα την αντιβιωση και να σε εδιωξε! ποσο πυρετο εχει ανεβασει?οσο αφορα την δουλεια δεν ειναι του παροντος εκτος του οτι εχεις 3 βδομαδες μπροστα σου θα δουμε τι θα γινει μεχρι τοτε...περιμενουμε νεα σου πιο αναλυτικα

Διαφημίσεις

αντιβίωση σε υποθετο δεν υπαρχει ε; το ότι έχασε βάρος δεν είναι επικίνδυνο; μπιμπερό δε θελει δυστυχώς το προσπαθω 2 μήνες τώρα για να γυρίσω ηρεμη στη δουλεια αλλά δε θελει. Τι θα κάνατε στη θέση μου με τη δουλεια;

Ο γιατρός είπε να του ςπιμενω με τις στερεες. Ο πυρετός κράτησε 2 μέρες απο χθες δεν έχει καθόλου ευτυχώς γιατί ούτε ντεπον ήθελε. Πως να επιμείνω αφού τις κάνει εμετό τις στερεες;

αντιβίωση σε υποθετο δεν υπαρχει ε; το ότι έχασε βάρος δεν είναι επικίνδυνο; μπιμπερό δε θελει δυστυχώς το προσπαθω 2 μήνες τώρα για να γυρίσω ηρεμη στη δουλεια αλλά δε θελει. Τι θα κάνατε στη θέση μου με τη δουλεια;

δεν το ξερω αν υπαρχει!αλλα και να υπαρχει?? αφου ο γιατρος σου εδωσε συγκεκριμενη αντιβιωσουλα!!επειδη ειναι λιγο αρρωστουλι τωρα επεμενε στο στηθος να ξαναρχισει σιγα σιγα να παιρνει γραμμαρια και να ξερεις τι τρωει για να εισαι ησυχη με αυτο το θεμα και εννοειτε οτι θα το ζυγιζεις συνεχεια το παιδι.αν παρατηρησεις και αλλη απωλεια βαρους παρε τηλ τον παιδιατρο σου σε αυτο! και οσο αφορα παλι την δουλεια ξερω οτι στις μερες μας αγχωνομαστε γιατι υπαρχει και μεγαλη αναγκη για δουλεια αλλα και παλι σου λεω ξεχνα το για λιγο αυτο...εχεις 3 βδομαδες ακομα μπροστα σου;)

Ο γιατρός είπε να του ςπιμενω με τις στερεες. Ο πυρετός κράτησε 2 μέρες απο χθες δεν έχει καθόλου ευτυχώς γιατί ούτε ντεπον ήθελε. Πως να επιμείνω αφού τις κάνει εμετό τις στερεες;

φτιαχτου μια ελαφρια χορτοσουπιτσα με πατατουλα καροτακι κολοκυθακι και λιγο λαδακι και οσο φαει...μη το πιεσεις!αφου σου το ειπε ο γιατρος προσπαθησε να το κανεις!! δινετου βεβαια και στηθος...και κανε κατι και με την αντιβιωση να την πιει και παλι μην ξεχνας να εισαι ηρεμη και χαλαρη!!!8-)8-):cool:

Αχ προσπαθω να είμαι ηρεμη αλλά φοβάμαι μη μου πάθει τπτ οταν γυρίσω στη δουλεια. Αν δεν ήταν η δουλειά δε θα με ένοιαζε θα τον θηλαζα νύχτα μέρα για όσο καιρό ήθελε κ ας ξεκινούσε οπότε ήταν έτοιμος τις στερεες τώρα όμως νιώθω να με πιέζει ο χρόνος. Μέχρι κ τον παιδίατρο έφερα σπίτι να με βοηθησει να του δώσουμε γαλα αλλά τπτ. Είναι κ πολύ απαιτητικό παιδί γενικά οταν θελει κάτι δεν γκρινιάζει ουρλιάζει κ σπαραζει στο κλάμα.

Διαφημίσεις

Αχ προσπαθω να είμαι ηρεμη αλλά φοβάμαι μη μου πάθει τπτ οταν γυρίσω στη δουλεια. Αν δεν ήταν η δουλειά δε θα με ένοιαζε θα τον θηλαζα νύχτα μέρα για όσο καιρό ήθελε κ ας ξεκινούσε οπότε ήταν έτοιμος τις στερεες τώρα όμως νιώθω να με πιέζει ο χρόνος. Μέχρι κ τον παιδίατρο έφερα σπίτι να με βοηθησει να του δώσουμε γαλα αλλά τπτ. Είναι κ πολύ απαιτητικό παιδί γενικά οταν θελει κάτι δεν γκρινιάζει ουρλιάζει κ σπαραζει στο κλάμα.

μια χαρα θα ειναι το παιδακι σε 3 βδομαδες θα δεις! αλιμονο! και παλι σου τονιζω την απολυτη ηρεμια και ποσο μαλλον που θηλαζεις γιατι τα μωρα νιωθουν απιστευτο αγχος και καταλαβαινουνε οτι η μαμα ειναι αγχωμενη και τσιτωμενη!!αφου δεν του αρεσει το μπιμπερο μια αλλη κοπελα μου ειπε για εκπαιδευτικα ποτηρακια που κυκλοφορουν στην αγορα και ειναι τελεια!!παρε ενα τετοιο μηπως δεις φως! γιατι οταν θα γυρισεις στην δουλεια ποιος θα το ταιζει αληθεια? και πρεπει να μαθει λιγο και χωρις στηθος ναι μεν να πινει το μητρικο αλλα απο το ποτηρακι που σου ειπα!γενικως πειραματισου λιγο με το παιδακι...παρε κουταλακια διαφορετικα να δεις τι τον βολευει!! σκληρο κουταλακι?κουταλακι σιλικονης?εχουν βγαλει τοσα πολλα πραγματα!!

...κ συνεχίζουν τα απρόοπτα...γεμισαμε σπινθουρακια. Να ναι απ' το αμοξιλ; κ τώρα τι κάνουμε; περιμένω να πάει λίγο πιο απιγευμα να πάρω τον παιδίατρο τον έχω ζαλίσει τον άνθρωπο. Είχε ξαναπάρει αμοξιλ κ δεν τον είχε πειράξει...τωρα γιατι;

Περαστικά σας κοριτσάκι! Μην στενοχωριέσαι έτσι, θα δεις, θα περάσει! Είναι αρρωστούλικο και θέλει αγκαλίτσα:oops: Θα περάσει πριν τα μισά της εβδομάδας, μην αγχώνεσαι για τη δουλειά!

Για το μπιμπερό, επειδή ούτε ο δικός μου το παίρνει, του πήρα εκπαιδευτικό ποτηράκι αλλά και πάλι τίποτα. Έτσι τώρα δοκιμαζω και του δίνω νερό κατευθείαν από το ποτηράκι, λίγο λίγο ενω την ίδια ώρα πινώ κι εγώ από το ποτήρι μου για να βλέπει και να...παραδειγματίζεται:lol: Του αρέσει και το βλέπει σαν παιχνίδι, βέβαια γίνεται χάλια, δεν ξέρω πώς θα ήταν αν ήταν γάλα... Πάντως δύσκολο να το πετύχεις τώρα με το πύον στο λαιμάκι...

Ο παιδίατρος είπε να συνεχίσω την αντιβίωση παρα τα σπινθουρακια. Του εδωσα με τα χίλια ζόρια δηλαδή πάλι αλλά φοβάμαι κ θα τον παρακολουθώ το βράδυ για αλλεργία.

Πάντως είναι άλλο να το λέω κ άλλο να το βλέπετε. Δε θελει ούτε να τον ;κουμπαει άλλος άνθρωπος υποτίθεται θα τον κρατάει η μαμά μ αλλά μολις τη βλέπει κλαίει. Ακομα κ στον μπαμπά του τώρα τελευταία ειχς αρχίσει να κάθεται λίγο παραπάνω χωρίς κλάμα. Γενικώς είναι πολύ γκρινιάρης κ απαιτητικός του πέφτει η κουδουνίστρα σπαραζει, του φεύγει το στήθος καταλάθος την ώρα που τρώει ουρλιάζει κ τις είχε από νεογέννητο αυτέςς τις συμπεριφορες. Ούτε σημερα άνοιξε το στομα τουια φαγητό :( δεν τον πιεσα κι εγώ αλλά εχω σκάσει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...