Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΣΤΑΣΕΙΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΤΗΘΟΣ

Recommended Posts

Διαβάζω στο φόρουμ για τις μανούλες που θηλάζουν ξαπλωμένες, αγκαλίτσα με το μωρό και κοιμούνται έτσι και ξεκουράζονται...και μου' ρχεται να βάλω τα κλάματα.

Το στήθος μου δεν είναι απλά μεγάλο, αυτό δε θα ήταν άλλωστε πρόβλημα. Είναι πολύ πολύ μαλακό (όχι λόγω θηλασμού -ο μπέμπης είναι 2 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά τις τελευταίες 20 μέρες, προηγήθηκε μικτή διατροφή), σαν λάσπη, πλαδαρό και πεσμένο, το δέρμα είναι πολύ λεπτό και από το βάρος έχει πέσει τελείως και "κοιτάει" προς τα κάτω.

Η μόνη στάση που μας βολεύει ώστε να θηλάζει το μωρό είναι πάνω στο μαξιλάρι θηλασμού, γιατί έχω τα χέρια ελεύθερα, βάζω μια πετσέτα κάτω από το στήθος και το πιάνω και γω (τα 4 δάχτυλα από κάτω και ο αντίχειρας πλάι προς πάνω). Δοκιμάσαμε τα πάντα, με τραγικά κάθε φορά αποτελέσματα. Δοκίμασα την ξαπλωτή στάση, έκανα παραλλαγές, τζίφος. Το στήθος γίνεται ένα με το κρεβάτι, η θηλή εξαφανίζεται. Δοκίμασα να είμαι από πάνω από το μωρό, στα 4, πάλι για κλάματα. Δοκίμασα τα πάντα, μόνο κατακόρυφο δεν έκανα. Επίσης το γεγονός ότι το μωρό θηλάζει με ψευδοθηλή από το ένα στήθος (του οποίου η θηλή είναι τραυματισμένη και προς τα μέσα) επιδεινώνει την κατάσταση.

Το αποτέλεσμα? Να κοιμάμαι 2-3 ώρες το 24ωρο, αφού πρέπει πάντα να θηλάζω καθιστή και με το μαξιλάρι.

Κάποια ομοιοπαθούσα να προτείνει κάτι?

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Δοκίμασες να βάλεις μια πετσετούλα τυλιγμένη ρολό κάτω από το στήθος όταν είσαι ξαπλωμένη;

Δοκίμασες να βάλεις πρώτα το μωρό στο στηθος και μετά σιγά-σιγά να ξαπλώσεις ακουμπώντας το δίπλα σου; -λίγο αεροπλανικό αλλά γίνεται

Δοκίμασες να ξαπλώσεις ανάσκελα με το μωρό ξαπλωμένο επάνω σου;

Δοκίμασες να δώσεις το πάνω στήθος αντί του κα΄τω όταν είσαι ξαπλωμένη στο πλάι; Χρειάζεται να γείρεις λίγο προς τα εμπρός.

Λέω διάφορα μπας και...

Η πληγωμένη θηλή σίγουρα δεν βοηθάει αλλά που θα πάει...θα επουλωθεί κάποια στιγμή και όλα θα γίνουν ευκολότερα. Επίσης το μωρό όσο μεγαλώνει 'πιάνει' καλύτερα και αυτό διευκολύνει τα πράγματα.

Στο μεταξύ όταν θηλάζεις καθιστή ΄βλαε γύρω σου όσα μαξιλάρια χρειάζεται για να είσαι άνετα και πάρε κανένα υπνάκι έστω και έτσι.

Καλό κουραγιο -καλή συνέχεια!!!

KbCJp2.pngEYukp3.png

Είχαμε κι εμείς πρόβλημα με τη μεγάλη μου κόρη στην αρχή. Τελικά όταν πέρασαν λίγοι μήνες, μπορούσε να πιάνει καλά τη θηλή σε οποιαδήποτε στάση. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ξεκίνησε, αλλά 6 μηνών σίγουρα θήλαζα ξαπλωμένη το βράδυ.

Με τη δεύτερη θηλάζαμε ξάπλα από την αρχή. Δεν ξέρω αν ήταν λόγω δικής μου εμπειρίας, αλλά έκανα αυτό που λέει η Ελίζα, την έβαζα στο στήθος καθισμένη και σιγά σιγά ξάπλωνα.

Καλή συνέχεια, και συγχαρητήρια που τα κατάφερες με τον αποκλειστικό θηλασμό!

Δοκίμασες να βάλεις μια πετσετούλα τυλιγμένη ρολό κάτω από το στήθος όταν είσαι ξαπλωμένη;

Αυτό κάνω, αλλά χωρίς ψευδοθηλή δεν γίνεται, τεντώνεται το δέρμα και η θηλή μπαίνει μέσα. Με ψευδοθηλή κραταμε κανά λεπτό, με εμένα να προσπαθώ να κάνω αεροπλανικά και να ιδρώνω..ενώ το θέμα είναι να ξεκουράζομαι.

Δοκίμασες να βάλεις πρώτα το μωρό στο στηθος και μετά σιγά-σιγά να ξαπλώσεις ακουμπώντας το δίπλα σου; -λίγο αεροπλανικό αλλά γίνεται

Δυστυχώς το δοκιμάσαμε, αλλά που? Εδώ με το ζόρι θηλάζουμε πάνω στο μαξιλάρι, που υποτίθεται είναι άνετα. Του γλυστράει, την ψάχνει, τσιρίζει, ένας κακός χαμός εν ολίγοις..

Αυτό το προσπάθησα και όταν γέννησα που μου τον έφεραν και εννοείται δεν θήλασε..το στήθος πέφτει δεξιά και αριστερά, η θηλή πάει στη μασχάλη, τραγικά!

Δοκίμασες να δώσεις το πάνω στήθος αντί του κα΄τω όταν είσαι ξαπλωμένη στο πλάι; Χρειάζεται να γείρεις λίγο προς τα εμπρός.

Ναι,κι αυτό το δοκιμάσαμε, αλλά το αποτέλεσμα είναι για ...φωτογραφία και να την ανεβάσω μετά εδώ στο φόρουμ για να σκέφτονται όσες δεν έχουν τέτοιο θέμα πόσο τυχερές είναι!

Λέω διάφορα μπας και...

Η πληγωμένη θηλή σίγουρα δεν βοηθάει αλλά που θα πάει...θα επουλωθεί κάποια στιγμή και όλα θα γίνουν ευκολότερα. Επίσης το μωρό όσο μεγαλώνει 'πιάνει' καλύτερα και αυτό διευκολύνει τα πράγματα.

Στο μεταξύ όταν θηλάζεις καθιστή ΄βλαε γύρω σου όσα μαξιλάρια χρειάζεται για να είσαι άνετα και πάρε κανένα υπνάκι έστω και έτσι.

Καλό κουραγιο -καλή συνέχεια!!!

Αχ, ευχαριστώ, το κάνω αυτό με τα μαξιλάρια, αλλά για ύπνος ούτε συζήτηση, αφού βάζω δύναμη για να κρατάω το στήθος, είναι βαρύ το άτιμο, έχουν πάθει αγκύλωση τα δάχτυλά μου, ειδικά ο αντίχειρας!

sLvDp3.png

Είχαμε κι εμείς πρόβλημα με τη μεγάλη μου κόρη στην αρχή. Τελικά όταν πέρασαν λίγοι μήνες, μπορούσε να πιάνει καλά τη θηλή σε οποιαδήποτε στάση. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς ξεκίνησε, αλλά 6 μηνών σίγουρα θήλαζα ξαπλωμένη το βράδυ.

Με τη δεύτερη θηλάζαμε ξάπλα από την αρχή. Δεν ξέρω αν ήταν λόγω δικής μου εμπειρίας, αλλά έκανα αυτό που λέει η Ελίζα, την έβαζα στο στήθος καθισμένη και σιγά σιγά ξάπλωνα.

Καλή συνέχεια, και συγχαρητήρια που τα κατάφερες με τον αποκλειστικό θηλασμό!

Μακάρι και μεις στο 6μηνο να πιάνουμε 'βυζί στον αέρα". Θέλω τόσο πολύ να συνεχίσω το θηλασμό! Να περιμένω λοιπόν να μεγαλώσει και να δυναμώσει. Αν τα κατεφέρουμε και σε αυτό, θα πει ότι όλα γίνονται. Προς το παρόν φαντάζει ακατόρθωτο, μακρυνό όνειρο..

sLvDp3.png

Διαφημίσεις

Αχ, ευχαριστώ, το κάνω αυτό με τα μαξιλάρια, αλλά για ύπνος ούτε συζήτηση, αφού βάζω δύναμη για να κρατάω το στήθος, είναι βαρύ το άτιμο, έχουν πάθει αγκύλωση τα δάχτυλά μου, ειδικά ο αντίχειρας!

Με αυτό το τελευταίο που είπες θυμήθηκα το εξής:

Στο γιο μου κόντεψα να πάθω τενοντίτιδα και στα 2 χέρια γιατί με τα μαξιλάρια τον τοποθετούσα ψηλότερα απ' ότι έπρεπε και αναγκοζόμουν να κρατάω και το στήθος πολύ ψηλά. Κάποια στιγμή το συνειδητοποίησα και χαλάρωσα λίγο, τον άφησα να κατέβει πιο χαμηλά και όλα έγιναν αμέσως πιο εύκολα. Αν το στήθος πέφτει χαμηλά πρέπει και το μωρό να είναι χαμηλά και εσύ να φροντίζεις για το που 'κοιτάει' η θηλή χωρίς να χρειαζεται να σηκώνεις όλο το βάρος;)

Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις ένα πιο λεπτό μαξιλάρι -και όχι το θηλασμού- για να τον ακουμπάς στα πόδια σου.

Πάντως ναι μεγαλώνοντας δεν θα του φεύγει τόσο εύκολα η θηλή:P οπότε ξαναδοκιμάζεις κατά περιόδους τα ξαπλωτά.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αυτό το προσπάθησα και όταν γέννησα που μου τον έφεραν και εννοείται δεν θήλασε..το στήθος πέφτει δεξιά και αριστερά, η θηλή πάει στη μασχάλη, τραγικά!

Ε, κάτσε κι εσύ ανάσκελα και βάλτον δίπλα σου :lol: :lol: :lol:

Άμα δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...

(σόρρυ για την πλάκα, δεν κρατήθηκα, οι περιγραφές σου είναι σούπερ)

KbCJp2.pngEYukp3.png

:)

Ε, κάτσε κι εσύ ανάσκελα και βάλτον δίπλα σου :lol: :lol:

Άμα δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό...

(σόρρυ για την πλάκα, δεν κρατήθηκα, οι περιγραφές σου είναι σούπερ)

:lol:..λοιπόν, για να καταλάβεις, αν ανοίξω τα χερια μου, το στήθος "θα πέσει" μέαα καιν αν τα κλείσω, θα πεί κανείς "που πήγε το στηθος"? Όλα αυτα για το ανάσκελο! Όσο για τη θηλή, εξαφανίζεται! Αντε να βρει να φαει μετα, ανασκαφή χρειαζεται!

sLvDp3.png

:)

:lol:..λοιπόν, για να καταλάβεις, αν ανοίξω τα χερια μου, το στήθος "θα πέσει" μέαα καιν αν τα κλείσω, θα πεί κανείς "που πήγε το στηθος"? Όλα αυτα για το ανάσκελο! Όσο για τη θηλή, εξαφανίζεται! Αντε να βρει να φαει μετα, ανασκαφή χρειαζεται!

Με το μαξιλάρι θηλασμού δεν έφτανε το στήθος με τίποτα... ανάποδη κι εγώ!

Όσο θα μεγαλώνει τόσο θα έχεις περισσότερες στάσεις θηλασμού. Εγώ με το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα από εσένα περίμενα να μεγαλώσει σε όγκο και να μεγαλώσει το κεφάλι της για να φτάνει τη θηλή στο ξαπλωτό:|

Όσο μεγαλώνει και μαθαίνει να χρησιμοποιεί και τα χέρια οπότε και μόνο του θα μπορεί να σκαλίσει για να βρεί τη θηλή.

NE1r.png

Διαφημίσεις

Γιατι να κοιμασαι ενοσο θηλαζει;κρατα ο θηλασμος τοσο πολυ τη νυχτα; Κοιμηθειτε διπλα διπλα, στην κουνια του το μωρο ή στο κρεββατι και οταν το νιωσεις ανησυχο θηλαζεις καθιστη και μετα το ξαναβαζεις στη θεση του.Εγω ετσι εκανα τους πρωτους μηνες.

Πραγματι οσο πιο πολυ μεγαλωνει τοσο πιο ευκολο θα ειναι.Εμενα τωρα 7 μηνων θηλαζει μπρουμητα εκεινη ενω εγω ειμαι ξαπλωμενη στο πλαι, εχει την θηλη δηλ μεταξυ του κεφαλιου της και του στρωματος - αν μπορεις να το φανταστεις...

Στην κανονικη ξαπλωτη σταση μερικες φορες αναγκαζομαι κι εγω να κρατω το στηθος και κοιμαμαι ετσι με το χερι να στερεωνει το μαστο.

Τσιμπας τις θηλες σου πριν βαλεις το μωρο, για να πεταχτουν προς τα εξω;Υποθετω αφου πιασει και μετα, αφου ρουφαει ολη τη θηλαια αλω , ειναι πιο ευκολα.

Παντως συγχαρητηρια που τα καταφερες και ξεπερασες τις δυσκολιες!πρεπει να εισαι πολυ περηφανη!μπραβο!

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Γιατι να κοιμασαι ενοσο θηλαζει;κρατα ο θηλασμος τοσο πολυ τη νυχτα; Κοιμηθειτε διπλα διπλα, στην κουνια του το μωρο ή στο κρεββατι και οταν το νιωσεις ανησυχο θηλαζεις καθιστη και μετα το ξαναβαζεις στη θεση του.Εγω ετσι εκανα τους πρωτους μηνες.

Πραγματι οσο πιο πολυ μεγαλωνει τοσο πιο ευκολο θα ειναι.Εμενα τωρα 7 μηνων θηλαζει μπρουμητα εκεινη ενω εγω ειμαι ξαπλωμενη στο πλαι, εχει την θηλη δηλ μεταξυ του κεφαλιου της και του στρωματος - αν μπορεις να το φανταστεις...

Στην κανονικη ξαπλωτη σταση μερικες φορες αναγκαζομαι κι εγω να κρατω το στηθος και κοιμαμαι ετσι με το χερι να στερεωνει το μαστο.

Τσιμπας τις θηλες σου πριν βαλεις το μωρο, για να πεταχτουν προς τα εξω;Υποθετω αφου πιασει και μετα, αφου ρουφαει ολη τη θηλαια αλω , ειναι πιο ευκολα.

Παντως συγχαρητηρια που τα καταφερες και ξεπερασες τις δυσκολιες!πρεπει να εισαι πολυ περηφανη!μπραβο!

Καλά, δε μιλάμε να κοιμηθώ κανονικά, απλά να ξεκλέβω και γω κανα 20 λεπτο υπνου, γιατί προς το παρόν αρκούμαι στο 2ωρο, άντε 3ωρο στο τσακιρ κεφι. Ο κύριος στο μεταξύ κοιμάται κανονικά πάνω μου (στο μαξιλάρι θηλασμού). Αν πάω να τον βάλω δίπλα (κοιμάται μαζί μου στο κρεβάτι, τον έχω πάνω σ' ένα στρωματάκι) γκαρίζει! Οπότε εγώ μένω ξύπνια και αυτός ξεκουράζεται, με αποτέλεσμα όταν ξυπνάει εγώ να είμαι σμπαράλια. Καλά, θεϊκό να θηλάζει έτσι όπως μου περιέγραψες. Να το δω να το κάνουμε και μεις και τίποτε άλλο στον κόσμο!

sLvDp3.png

Καλησπερα προσπαθω να ερθω στη θεση σου, γιατι το δικο μου στηθος δεν το λες και πλουσιο!

:idea:Αν φόραγες σουτιεν θηλασμού -αυτά με την πορτούλα:lol:- και έκλεινες λίγο την πορτούλα με μερικές βελονιές ,ίσα ίσα να βγαίνει λίγο στήθος σαν παράθυρο δηλαδή:lol:, ίσως και να βοηθούσε:? Τι λες;;;:?:

Παρόλα αυτά μπράβο για την υπομονή και την υπομονή σου:!:

lulop3.pngWyeQp2.png

Καλησπερα προσπαθω να ερθω στη θεση σου, γιατι το δικο μου στηθος δεν το λες και πλουσιο!

:idea:Αν φόραγες σουτιεν θηλασμού -αυτά με την πορτούλα:lol:- και έκλεινες λίγο την πορτούλα με μερικές βελονιές ,ίσα ίσα να βγαίνει λίγο στήθος σαν παράθυρο δηλαδή:lol:, ίσως και να βοηθούσε:? Τι λες;;;:?:

Παρόλα αυτά μπράβο για την υπομονή και την υπομονή σου:!:

Δεν ξέρω αν καταλαβα τί εννοείς, πάντως κάνω κάτι πατέντες με το σουτιέν που και που (έχω θηλασμού), απλά επειδή μαζεύω από δω, μαζεύω κι από κει, καταλήγω στο τέλος να πονάω στο στήθος, μασχάλη, όμους και κάτω ακριβώς από το στήθος. Θέλω και γω..(μικρό στήθος)!

Αφού είναι τόσο μαλακό που όταν πάει να πιάσει ο μικρός την περιοχή, μπαίνει μέσα, σαν λακούβα και πιέζει ακόμη περισσότερο ο μικρός, νευριάζει και είμαστε...σόου!

sLvDp3.png

Δεν ξέρω αν καταλαβα τί εννοείς, πάντως κάνω κάτι πατέντες με το σουτιέν που και που (έχω θηλασμού), απλά επειδή μαζεύω από δω, μαζεύω κι από κει, καταλήγω στο τέλος να πονάω στο στήθος, μασχάλη, όμους και κάτω ακριβώς από το στήθος. Θέλω και γω..(μικρό στήθος)!

Αφού είναι τόσο μαλακό που όταν πάει να πιάσει ο μικρός την περιοχή, μπαίνει μέσα, σαν λακούβα και πιέζει ακόμη περισσότερο ο μικρός, νευριάζει και είμαστε...σόου!

Κατάλαβα! Πάντως σε καμία περίπτωση μαζεύοντας το σουτιέν ή κλείνοντας λίγο το άνοιγμα που βγαίνει το στήθος δεν πρέπει να πονάς! Αν πονάς άκυρη η ιδέα μου και συγνώμη :-(:oops:

Ελπίζω να βρεις λύση:-) Καλή συνέχεια!

lulop3.pngWyeQp2.png

Διαφημίσεις

Αν με το σουτιέν θηλασμού σε πονάει στη μασχάλη είναι πολύ σφιχτο... αλλά και τι θα κάνεις θα μου πεις:?

Έχεις κοιτάξει για σουτιέν θηλασμού από ξένο site? Δε μπορεί να είσαι η μοναδική στον κόσμο που λόγω μεγέθους δυσκολεύεται...

Θα ρίξω κι εγω μια ματιά και θα επανέλθω αν βρω κάτι :-)

NE1r.png

Το προβλημα ειναι στο να πιασει ο μικρος τη θηλη;πριν το θηλασμο πατα τις ρωγες σου η ριξε κρυο νερο για να σκληρυνουν και να τον βοηθησεις.

Στην αρχη ειναι το προβλημα ή μετα του γλυστραει;

Αν εχεις πολυ μεγαλο στηθος και το μωρο ειναι πολυ μικρο ισως ειναι και λιγο επικινδυνο να κοιμηθεις θηλαζοντας.Να μας πουν και τα κοριτσια.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...