Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πως να τις μάθω να συμμαζεύουν το δωμάτιο τους?

Recommended Posts

emmaki εννοείτε οτι το κρεβάτι δεν είναι παιχνίδι, ίσως εκφράστηκα λάθος δεν επικροτώ κατι τέτοιο κ όταν γινόταν υπήρχε τιμωρία.

Σίγουρα τα παιδιά πρέπει να εκφράζονται, πολύ σωστά, αλλά συμφωνώ με όρια πάντα.

Περιμένουν απο μένα να βοηθήσω ή κ να κάνω το συμμάζεμα κ εκεί ήταν το λάθος μου, δεν ήμουν σταθερή σε πολλά πράγματα. Τώρα θα είμαι, μην φανταστείτε εχω καιρό που προσπαθώ αλλά συζητόντας το κ εδώ κάπως ξεμπλοκάρω γιατί είχα απογοητευτή και γ αυτό έγραψα.

Στόχος μου είναι να σέβονται τον χώρο κ τα πράγματα τους.

Κατα τα άλλα έξω απο το δωμάτιο είναι κιουρίες, με βοηθούν, κάνουν κάτι αν τους το ζητήσω κτλ σκέφτομαι μήπως ήταν λάθος τελικά που μερικές φορές χρησιμοποίησα το δωμάτιο σαν τιμωρία δλδ πήγαινε στο δωμάτιο τιμωρία γιατί έκανες αυτό, ίσως λειτούργησε αρνητικά.

Διαφημίσεις

η κόρη μου είναι τριών. ακολούθησα την μέθοδο που χρησιμοποίησε η μητέρα μου σε μένα.... "εάν δεν τα μαζέψεις θα τα πετάξω". το είπα μια δυο τρεις και αφού είδα οτι με γράφει κανονικότατα μπήκα στο δωμάτιο με την τσάντα σκουπιδιών επιδικτεικότατα και ξεκίνησα από τα αγαπημένα της παιχνίδια. άκουσε όόόόόλη η γειτονιά βέβαια τις τσιρίδες της αλλά δεν της πέρασε. τα παιχνίδια έμειναν στην τσάντα σκουπιδιών κανα 5λεπτο έξω από το σπίτι. στο πεντάλεπτο της τα έφερα και με την εξήγηση οτι αν δεν μπουν στην θέση τους θα φύγουν από το σπίτι για πάντα την άφησα μόνη της. τα μάζεψε μια χαρά. έκτοτε όταν δεν θέλει να μαζέψει της υπενθυμίζω την τσάντα σκουπιδιών και πιάνει πάντα. πολύ αυστηρή μέθοδος αλλά σε αυτό το θέμα είμαι απόλυτη γιατί λείπω πολλές ώρες από το σπίτι, νιώθω ήδη πνιγμένη από υποχρώσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτώ να σπαταλάω κάθε φορά 1 ώρα για να μαζέψω τα παιχνίδια της κόρης μου. γενικότερα το μήνυμα που προσπαθώ να της περάσω είναι οτι μέσα σε αυτό το σπίτι προσφέρουμε όλοι ο καθένας με τον τρόπο που μπορεί.

επίσης είμαι κατά των υποσχέσεων τύπου "αν μαζέψεις θα πάμε εκεί, θα κάνουμε μετά αυτό΄, θα σου δώσω εκείνο"... αυτές οι μέθοδοι κατά την άποψή μου είναι σωστές μόνο ως επιβράβευση για κάτι που έχει κάνει το παιδί από μόνο του και όχι ως "καλόπιασμα" για να γίνει κάτι που ΠΡΕΠΕΙ... πω πω.... άκαρδη σκύλα μάνα που ειμαι :lol::lol:

επίσης είμαι κατά των υποσχέσεων τύπου "αν μαζέψεις θα πάμε εκεί, θα κάνουμε μετά αυτό΄, θα σου δώσω εκείνο"... αυτές οι μέθοδοι κατά την άποψή μου είναι σωστές μόνο ως επιβράβευση για κάτι που έχει κάνει το παιδί από μόνο του και όχι ως "καλόπιασμα" για να γίνει κάτι που ΠΡΕΠΕΙ... πω πω.... άκαρδη σκύλα μάνα που ειμαι :lol::lol:

Δεν πρόκειται για καλόπιασμα.

Είναι συμπεριφοριστική τεχνική για αλλάγή συμπεριφοράς (μία από τις πολλές τεχνικές).

Ακολουθώντας το, σιγά σιγά η επιθυμητή συμπεριφορά παγιώνεται, οι ανταμοιβές γίνονται πιο αραιές και τελικά σταματάνε. Είναι η τεχνική της θετικής ενίσχυσης. Εσύ αυτό που ακολουθείς είναι επίσης συμπεριφοριστική τεχνική άλλου τύπου.

Οι τεχνικές βέβαια δεν είναι πανάκεια. Δεν υπάρχει μυστική μαγική συνταγή που λειτουργεί σε όλα τα παιδιά. Δοκιμάζεις μέχρι να βρεις τι λειτουργεί στο δικό σου παιδί.

Elpidaz το έχω δοκιμάσει να τις προειδοποιήσω οτι αν δεν μαζέψουν θα μάζέψω τα παιχνίδια κ θα τα πετάξω, πήρα σακούλα κ αρχησα, με βοηθούσαν φαντάσου να τα μαζέψω για να τα πετάξουμε, μάλλον στα δικά μου παιδιά θα έπιανε μόνο αν π'έταγα όντως αλλα δεν το έκανα, ουτε ήθελα να πεταξω παιχνίδια τους.

Επίσης όταν λέω στην μεγάλη αν δεν μαζέψεις δεν θα βγείς της βγάζω πολύ πολύ νεύρο, η μικρή δεν χαμπαριάζει. Γι' αυτό λέω αν μαζέψετε θα βγούμε.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα, σήμερα χρειάστηκε να λείψω κ της πείρε η γιαγιά απο το σχολείο (πεθερά), της είχα ζητήσει να φέρει τις μικρές σπίτι μας για να μαζέψουν κ οχι στο δικό της, εξάλλου δεν θα αργούσα πολυ να γυρίσω το πολύ μια ωρίτσα και βέβαια η γιαγιά βοήθησε να μαζέψουν...οκ δεν πειράζει, σκούπισε κ το δωμάτιο, τιναξε μια χαρά, οπότε απο σήμερα το βράδυ κ ολας μπαίνουμε σε πρόγραμμα.

Θα ενημερώσω για την πορεία μας.

αληθεια τα πετας?:shock:

Ναι, πάντα κάνω αυτό που τους λέω. Ποτέ δεν ξεστομίζω απειλές μόνο και μόνο για να τις πω. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι σοκαριστικό αυτό? Τους είχα δώσει αρκετό χρόνο να τα μαζέψουν, είχα προσφερθεί να τους βοηθήσω, αναγκάστηκα να απειλήσω -που το κάνω σπάνια.

Μάζεψα μία σακούλα αυτοκινητάκια και τα έδωσα την επόμενη μέρα σε ένα παιδάκι που λάμψανε τα ματάκια του, όταν τα είδε. Δεν θα τους λείψουν..... Μάλλον έχουν περισσότερα από όσα χρειάζονται:wink:.

Έχω κι εγώ αντίστοιχο θέμα με τις δικές μου (5 και 3). Άλλες φορές ανταποκρίνονται, άλλες όχι και δυστυχώς πολλές φορές λόγω κούρασης απλώς δεν επιμένω και τα μαζεύω μόνη μου.

Πάντως, η "απειλή" τα σκουπίδια πιάνει. Συνήθως όταν με βλέπουν με σακούλα στο χέρι τσακίζονται να τα μαζέψουν, αν και έχω ακούσει και το "Πέτα το, δεν με νοιάζει!".

Δεν πρόκειται για καλόπιασμα.

Είναι συμπεριφοριστική τεχνική για αλλάγή συμπεριφοράς (μία από τις πολλές τεχνικές).

Ακολουθώντας το, σιγά σιγά η επιθυμητή συμπεριφορά παγιώνεται, οι ανταμοιβές γίνονται πιο αραιές και τελικά σταματάνε. Είναι η τεχνική της θετικής ενίσχυσης. Εσύ αυτό που ακολουθείς είναι επίσης συμπεριφοριστική τεχνική άλλου τύπου.

Οι τεχνικές βέβαια δεν είναι πανάκεια. Δεν υπάρχει μυστική μαγική συνταγή που λειτουργεί σε όλα τα παιδιά. Δοκιμάζεις μέχρι να βρεις τι λειτουργεί στο δικό σου παιδί.

θα παρατηρήσεις οτι το καλόπιασμα το έχω σε εισαγωγικά... συμφωνώ με όλα όσα λες... ξέρεις πόσες φορές έχω ευχηθεί να υπήρχε η μυστική συνταγή? :lol: επίσης θα θελα πολύ να κάνω παράπονα στο μαιευτήριο που γέννησα γιατί δεν μου έδωσαν μάνιουαλ :lol::lol::lol:

λοιπόν letak_i άλλη μια μέθοδος μήπως και δουλέψει. η κόρη μου θέλει να κάνει πράγματα πρώτη... να κάτσει πρώτη, να πάει μέσα πρώτη, να κάνει μπάνιο πρώτη κλπ... δοκίμασα λοιπόν να το εκμεταλλευτώ στο μάζεμα. οταν λοιπόν της είπα να μαζέψει και μου είπε όχι της είπα "καλά δεν πειράζει θα μαζέψω λοιπόν ΠΡΩΤΗ εγώ".. σε πέντε λεπτά όλα μαζεμένα :cool:

Καλημέρα οι κορούλες μου το έπιασαν το νόημα μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά.

Είμαι πάντα σταθερή σε αυτό που τους λέω χωρίς φωνες κ φαίνεται να κατάλαβαν οτι πραγματικά το εννοώ.

Γενικότερα βλέπω οτι στην μεγάλη δεν πιάνουν οι απειλές, θέλει σταθερότητα ενώ στην μικρή που το παίζει λίγο αδιάφορή όταν είναι να μαζέψουν πάλι με σταθερότητα της λέω πχ ''οκ αφού δεν μαζέυεις μπορείς να κάτσεις στο δωμάτιο σου να παίξεις αλλά δεν θα δείς παιδικό μαζί με την αδερφη σου που μάζεψε'' συνήθως έτσι ανταποκρίνεται κ αυτή.

peony ήθελα να σου πώ οτι το ίδιο λάθος έκανα κ εγώ, αλλά κυρίως απο ψυχολογική κούραση κ οχι απο σωματική κ δεν μου έβγαινε σε καλό, αυτό προσπάθησα να αλλάξω κ τα πάμε πολύ καλά, δλδ τώρα επιμένω χωρίς βέβαια να σπανε τα νεύρα μου κ ειμαι κάθετη κ σταθερή σε αυτο που θα πω, δοκίμασε το στα κοριτσάκια σου οχι απότομα όμως, εγω είχα καιρό που το προσπαθώ.

Βλέπω φως, βλέπω την μεγάλη μου κόρη να ανταποκρίνεται διαφορετικά μόνο με την αλλάγη του τρόπου μου, χωρίς φωνες, μιλάω ήρεμα ( είχα κουραστεί πολυ ψυχολογικά) ειμαι ακόμα στην προσπάθεια βέβαια μερικές φορές το χάνω αλλα οκ, βλέπω την μικρή μου με λιγότερες γκρίνιες.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...