Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πως να τις μάθω να συμμαζεύουν το δωμάτιο τους?

Recommended Posts

Καλησπέρα εχω 2 κοριτσάκια 5,5 και 3,5 χρονών, το μεγαλύτερο πρόβλημα μου αυτή την στιγμή είναι οτι δεν μπορώ με τπτ να της πείσω να μαζεύουν το δωματιο τους, εκει μέσα αυτή την στιγμή γίνεται ένας χαμός δεν μπορεί άνθρωπος ούτε να πατήσει, είναι ο μεγαλύτερος εκνευρισμός μου! Τι να κάνω?? Πραγματικά νευριάζω πολύ με αυτή την κατάσταση κ πολλές φορές βγαίνω εκτός εαυτού, φωνάζω πχ κ δεν μου αρέσει.

Παλαιότερα το μάζευα εγώ το δωμάτιο αλλά δεν έμενε ουτε 1 ώρα νορμάλ και πάλι εκνευριζόμουν.

Σήμερα ζήτησα να το μαζέψουν δεν ήταν πολλά κ το έκαναν χειρότερα, γενικά προσπαθώ να τους ζητάω κάθε βράδυ να μαζέυουν τα παιχνιδια τους για να μην μαζεύοντε πολλά αλλα δεν καταφέρνω κ τπτ, δεν νευρίασα, δεν φώναξα, τους είπα μόνο οτι αν μαζέψετε θα βγούμε βόλτα τπτ πάλι μέσα θα μείνουμε, προσπαθω δλδ με θετικό τρόπο αλλά δεν βλέπω αποτέλεσμα.

Κάποια ιδέα?? Πού κάνω τόσο λάθος? Είναι σκληρό κατα την γνώμη σας να τους στερώ την έξοδο?

Διαφημίσεις

Προφανώς έχουν καταλάβει ότι τις παίρνει και το κάνουν.

Στο σχολέιο π.χ. η μεγάλη είμαι σίγουρη ότι συμμαζεύει τα παιχνίδια. Είναι βασικός κανόνας του σχολείου. Εκεί γιατί το κάνει;

Αν τις αφήσεις και δεν μαζέψεις εσύ το δωμάτιο;

Αν πάρεις κάποια παιχνίδια, ώστε να παίζουν με λιγότερα και άρα να έχουν λιγότερα να μαζέψουν;

Αν τις βάζεις να μαζεύουν το ένα παιχνίδι πριν πάρουν το άλλο;

Υποθέτω ότι το να τους στερήσεις την έξοδο δεν τις πειράζει και πολύ γιατί παιρνούν την ώρα τους με παιχνίδι στο σπίτι. Αν τους στερήσεις κάτι άλλο, όπως το DVD ή αν τους βάλεις να δουν ένα DVD αν μαζέψουν το δωμάτιο;

Και βέβαια, σε αυτό που θα κάνεις και θα λες να είσαι σταθερή.

Αν το συμμάζεμα ισούται με βόλτα, δεν μπορεί την επόμενη φορά που δεν θα συμμαζέψουν να βγουν πάλι βόλτα..... Αν ισούται με στέρηση γλυκού, δεν μπορεί αν δεν συμμαζέψουν να φάνε γλυκό την επόμενη μέρα.... (παραδείγματα δίνω, μπορείς τη βόλτα και το γλυκό να τα αντικαταστήσεις με ό,τι θες)

Αυτό που κάνω εγώ και πιάνει πάντα, αλλά δεν το κάνω πολύ συχνά για να μην το βαρεθούν είναι να μετράω μέχρι το 100, αν τα μαζέψουν πριν φτάσω στο 100 κερδίζουν εάν όχι χάνουν. Φωνάζω δυνατά όταν φτάνω μία δεκάδα και βέβαια πάντα κερδίζουν:wink:

αυτό με το μέτρημα το κάνω κι εγώ. επίσης χρησιμοποιώ και μια κλεψύδρα. Το βλέπουν και σαν παιχνίδι. Βέβαια υπάρχει συνήθως κι ένα κίνητρο, (πχ αν δεν τα μαζέψουν δεν έχει παιδικό). Επίσης έχω βγάλει και παιχνίδια στο μπαλκόνι για κάποιες μέρες επειδή δεν τα μάζευαν (με προειδοποίηση πάντα). Δοκίμασε διάφορα, θα δεις τι θα πιάσει. Πάντως , θα έλεγα να μην φωνάζεις (ούτε ωραίο είναι ούτε και έχει αποτέλεσμα), να είσαι ψύχραιμη αλλά αυστηρή. Πχ θα μετρήσω ως το 30 και αν δεν συμμαζέψετε το αγαπημένο σας παιχνίδι στο μπαλκόνι για 2 μέρες.

pemOp2.pngjawJp2.png

1/12/2012 ... ήρθε και ο μπεμπούλης μας!

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σίγουρα έχουν καταλάβει οτι τις παίρνει να μην μαζέψουν αν κ προσπαθώ αρκετό καιρό να το αντιστρέψω αυτό, με διάφορους τρόπους και ομολογώ οτι δεν ήμουν ιδιαίτερα σταθερή πχ όταν έλεγα βόλτα θα πάμε αν μαζέψετε, υπήρχαν κ μέρες που παρόλο δεν μάζεψαν βόλτα βγήκαν γιατί τα νεύρα μου χτύπαγαν κόκκινο και γενικά είμαι κ άτομο που δεν μπορώ να κλείνομαι μέσα.

( Λάθος μεγάλο, είναι σαν να τους λέω φωνάξτε, τσιρίξτε, χτυπηθείτε και θα βγείτε )

Στο μεταξύ είναι 2 κ αλληλεπιδρούν μεταξύ τους όσο υποτίθεται μαζεύουν αυτές παίζουν, τσακώνονται, χτυπιούνται κ δοκιμάζουν τα όρια της μαμάς!! Κ εγώ βέβαια αισθάνομαι ενοχές που τους στέρησα την έξοδο τους χμμμ πρέπει να το δουλέψω αυτο πολύ, όπως κ το να μην εκνευρίζομαι κ φωνάζω (δεν φωνάζω πάντα, έχω φωνάξει βεβαια στην πρώτη μου κόρη αρκετά κ αισθάνομαι οτι την έχω αδικήσει οπότε πάλι αισθάνομαι ενοχές!)

Καταλαβαίνω τα λάθη που κάνω κ έχω κάνει και προσπαθώ να αλλάξω πολλά.

Θα συνεχίσω να προσπαθώ με τον τρόπο του...αν μαζέψετε θα πάμε βόλτα, θα παμε στην γιαγιά, θα πάμε παιδική κτλ ή θα δείτε dvd π.χ. γιατί με της φωνές δεν κέρδισα τπτ, με το να στερήσω παιχνίδια επίσης δεν έβγαλα άκρη δεν τις ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα δοκιμάσω με το μέτρημα κ την κλεψυδρα για να μην μας παίρνει όλη μερα το μαζεμα κ βλέπω.

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Σίγουρα έχουν καταλάβει οτι τις παίρνει να μην μαζέψουν αν κ προσπαθώ αρκετό καιρό να το αντιστρέψω αυτό, με διάφορους τρόπους και ομολογώ οτι δεν ήμουν ιδιαίτερα σταθερή πχ όταν έλεγα βόλτα θα πάμε αν μαζέψετε, υπήρχαν κ μέρες που παρόλο δεν μάζεψαν βόλτα βγήκαν γιατί τα νεύρα μου χτύπαγαν κόκκινο και γενικά είμαι κ άτομο που δεν μπορώ να κλείνομαι μέσα.

( Λάθος μεγάλο, είναι σαν να τους λέω φωνάξτε, τσιρίξτε, χτυπηθείτε και θα βγείτε )

Στο μεταξύ είναι 2 κ αλληλεπιδρούν μεταξύ τους όσο υποτίθεται μαζεύουν αυτές παίζουν, τσακώνονται, χτυπιούνται κ δοκιμάζουν τα όρια της μαμάς!! Κ εγώ βέβαια αισθάνομαι ενοχές που τους στέρησα την έξοδο τους χμμμ πρέπει να το δουλέψω αυτο πολύ, όπως κ το να μην εκνευρίζομαι κ φωνάζω (δεν φωνάζω πάντα, έχω φωνάξει βεβαια στην πρώτη μου κόρη αρκετά κ αισθάνομαι οτι την έχω αδικήσει οπότε πάλι αισθάνομαι ενοχές!)

Καταλαβαίνω τα λάθη που κάνω κ έχω κάνει και προσπαθώ να αλλάξω πολλά.

Θα συνεχίσω να προσπαθώ με τον τρόπο του...αν μαζέψετε θα πάμε βόλτα, θα παμε στην γιαγιά, θα πάμε παιδική κτλ ή θα δείτε dvd π.χ. γιατί με της φωνές δεν κέρδισα τπτ, με το να στερήσω παιχνίδια επίσης δεν έβγαλα άκρη δεν τις ενδιαφέρει ιδιαίτερα, θα δοκιμάσω με το μέτρημα κ την κλεψυδρα για να μην μας παίρνει όλη μερα το μαζεμα κ βλέπω.

A αυτό με τις ενοχές το έχω κι εγώ όταν τους στερώ κάτι. Γι αυτό με έχουν πάρει από κάτω με τα κλάματα. Η ψυχολόγος του σχολείου που μου μίλησε μου είπε εάν τους δίνω επιλογές να μην έχω ενοχές, μια χαρά καταλαβαίνουν

Νομίζω έκανες δύο λάθη που τα κάναμε και εμείς και αρκετοί άλλοι ίσως.

Τους έμαθες μέχρι τώρα δύο πράγματα.

• Το συμμάζεμα των δικών τους πραγμάτων στο σπίτι είναι δική σου δουλειά και όχι δική τους.

• Τα σκορπισμένα πράγματα στο πάτωμα είναι ο κανόνας και η εξαίρεση είναι να είναι τα δωμάτια τακτοποιημένα.

Αυτά τα δύο πρέπει τώρα να τα πάρεις πίσω, για το καλό όλων!

Εμάς μας πήρε αρκετό καιρό. Πράγματι, καταλήξαμε σε "στέρηση προνομίων". Είναι και στο χαρακτήρα του παιδιού. Το ένα σταμάτησε να σκορπάει αμέσως, γιατί ήξερε ότι θα έπρεπε να ξαναμαζέψει. Οπότε και σωστά, την ώρα του μαζέματος, δήλωνε ότι δεν είχε σκορπίσει τίποτα και επομένως δεν χρειαζόταν να μαζέψει. Το άλλο είναι παιδί από τη φύση του που αν μάθει στο στραβό, δύσκολα ξεμαθαίνει.

Προφανώς έχουν καταλάβει ότι τις παίρνει και το κάνουν.

Στο σχολέιο π.χ. η μεγάλη είμαι σίγουρη ότι συμμαζεύει τα παιχνίδια. Είναι βασικός κανόνας του σχολείου. Εκεί γιατί το κάνει;

Αν τις αφήσεις και δεν μαζέψεις εσύ το δωμάτιο;

Αν πάρεις κάποια παιχνίδια, ώστε να παίζουν με λιγότερα και άρα να έχουν λιγότερα να μαζέψουν;

Αν τις βάζεις να μαζεύουν το ένα παιχνίδι πριν πάρουν το άλλο;

Υποθέτω ότι το να τους στερήσεις την έξοδο δεν τις πειράζει και πολύ γιατί παιρνούν την ώρα τους με παιχνίδι στο σπίτι. Αν τους στερήσεις κάτι άλλο, όπως το DVD ή αν τους βάλεις να δουν ένα DVD αν μαζέψουν το δωμάτιο;

Και βέβαια, σε αυτό που θα κάνεις και θα λες να είσαι σταθερή.

Αν το συμμάζεμα ισούται με βόλτα, δεν μπορεί την επόμενη φορά που δεν θα συμμαζέψουν να βγουν πάλι βόλτα..... Αν ισούται με στέρηση γλυκού, δεν μπορεί αν δεν συμμαζέψουν να φάνε γλυκό την επόμενη μέρα.... (παραδείγματα δίνω, μπορείς τη βόλτα και το γλυκό να τα αντικαταστήσεις με ό,τι θες)

emmaki πλέον δεν μαζεύω το δωμάτιο τους, έχω εξηγήσει ότι είναι δικιά τους ευθύνη να το κάνουν.

Αν τους μαζέψω παιχνίδια (το έχω κανει αρκετές φορές) ξεστρώνουν κρεβάτια, σηκώνουν τα στρώματα κ τις τάβλες κ παίζουν εκεί, ανοίγουν τις ντουλάπες βγάζουν τα ρούχα κτλ.

Το να μαζεύουν ενα παιχνίδι πριν ανοίξουν άλλο δύσκολο γιατί δεν τις προλάβαίνω.

Βασικά πρέπει να τις μάθω να αγαπούν το χώρο τους κ να τον προσέχουν αλλα δυσκολο το βλέπω.

Τα παιχνίδια τους αν τα φέρουν στο υπολοιπο σπίτι αν τους πώ τα μαζεύουν οκ αλλά τα πέτανε πάλι μέσα στο δωμάτιο όπως να ναι.

Απο χθές εχουν μαζέψει παρά ελάχιστα πράγματα, ξύπνησαν το πρωι κ η μεγάλη άνοιξε την τηλεόραση, της είπα πρώτα θα φάς πρωινό κ μετα έχετε μια δουλειά. Τώρα συνεχίζουν να παίζουν μέσα κ δεν κάνουν τπτ.

Θα είμαι σταθερή κ σήμερα για την έξοδο αλλά δεν βλέπω φως, μέχρι κ απο το σχολείο τους της έχω κρατήσει δεν ξέρω αν είναι σωστό όμως αυτό!!

Νομίζω έκανες δύο λάθη που τα κάναμε και εμείς και αρκετοί άλλοι ίσως.

Τους έμαθες μέχρι τώρα δύο πράγματα.

• Το συμμάζεμα των δικών τους πραγμάτων στο σπίτι είναι δική σου δουλειά και όχι δική τους.
  • Τα σκορπισμένα πράγματα στο πάτωμα είναι ο κανόνας και η εξαίρεση είναι να είναι τα δωμάτια τακτοποιημένα.

Αυτά τα δύο πρέπει τώρα να τα πάρεις πίσω, για το καλό όλων!

Εμάς μας πήρε αρκετό καιρό. Πράγματι, καταλήξαμε σε "στέρηση προνομίων". Είναι και στο χαρακτήρα του παιδιού. Το ένα σταμάτησε να σκορπάει αμέσως, γιατί ήξερε ότι θα έπρεπε να ξαναμαζέψει. Οπότε και σωστά, την ώρα του μαζέματος, δήλωνε ότι δεν είχε σκορπίσει τίποτα και επομένως δεν χρειαζόταν να μαζέψει. Το άλλο είναι παιδί από τη φύση του που αν μάθει στο στραβό, δύσκολα ξεμαθαίνει.

ΑthinaP και εμένα η μεγάλη είναι ανεξάρτητος χαρακτήρας και δύσκολα αλλάζει συνήθειες. Αν της πω κάτι για το δωμάτιο της μπορεί κ να μου απαντήσει δικό μου είναι πχ το κάνω ότι θέλω, το 5χρονο!! Αν βέβαια μπώ κ εγώ να μαζέψω μαζί τους η μεγάλη είναι που θα με βοηθήσει κ με το παραπάνω αλλά το θέμα μου είναι να μην φτάνουν το δωμάτιο τους σε τέτοια κατασταση που να χρείαζονται την βοήθεια μου, θέλω να μπορούν να το κρατάνε σε καλά επίπεδα, δεν είμαι υπερβολίκη.

Η μικρή μου χμμμ βλέπει απο την μεγάλη κ κάνει κ αυτή τα δικα της.

Οπως έγραψα κ παραπάνω έχω πολύ καιρό που σταμάτησα να μαζ'ευω εγώ το δωμάτιο όμως τα βοήθουσα κ αυτό θα έπρεπε να το έιχα σταματήσει πριν καιρό μάλλον άργησα κ συνήθησαν έτσι.

Χθές αφού δεν μάζεψαν εννοείτε δεν βγήκαν ήμουν σταθερή σ αυτο, π'ερασαν την μέρα τους μέσα στο δωμάτιο, σε κάποια φάση τους είχα πεί οτι εγώ όταν έρθει ο μπαμπάς θα βγώ για λίγο κ όντος βγήκα μόνη μου, η μικρή ψιλοέκλαψε, δωμάτιο βέβαια δεν μαζεψαν κ τον μπαμπα τον βρήκα όταν γυρισα να 'εχει πάρει κ το ντεπονάκι του, ήταν μεσα στα νεύρα, ψιλοξεσπασε σε μ'ένα στο τέλος :( δεν έδωσα πολύ σημασία.

Νομίζω ότι αν είστε σταθεροί και δεν έχετε οι ίδιοι νεύρα και δεν τα αποδέχεστε από τα παιδιά θα σταματήσουν και τα νεύρα.

Όπως είδες, αν μετά από δικά τους νεύρα και πολλή φασαρία, υποχωρήσει ο γονιός σε κάτι που δεν θεωρεί σωστό, τα παιδιά μπορεί να πάρουν το μήνυμα ότι μπορούν να πετύχουν κάτι που δεν είναι σωστό, αρκεί να κάνουν αρκετή φασαρία και σπάσιμο νεύρων!

Πάντως θέλει και λίγη κουβέντα, μην το δουν τα παιδιά ως κάτι άδικο. Γιατί μπορεί να το μεταφράζουν ως άδικο στο μυαλουδάκι τους, κάτι που πριν λίγο καιρό ήταν αποδεκτό, το να σκορπάνε χωρίς συνέπειες δηλαδή.

Διαφημίσεις

Εγώ απο χθές προσπαθώ χωρίς φωνές κ νευρα και θα είμαι σταθερή, μου έκανε κ καλό που βγήκα κ λίγο όμως νιώθω εγω ενοχές (αυτή η λέξη πάλι) που ο μπαμπας τους αντέδρασε με νευρα γιατί σκέφτομαι λές κ του έχω δώσει εγω δικαίωμα! (Αβυσος η ψυχή του ανθρώπου)

Ολα αυτά θα τα δουλέψω, μου κάνει καλό που τα γράφω κ διαβάζω κ αλλα εδώ, δεν είμαι κ η μόναδική μαμά που αντιμετωπίζει παιδάκια σε τέτοιες ηλικίες!!

Με κουβέντα το προσπαθώ πολύ κ δείχνουν να καταλαβαίνουν απλά δεν μαζεύουν. Μας βλέπω κ σήμερα να παιρνάμε την μέρα μας έτσι.

Αυριο που θα έχουν σχολεία τι κάνω τα πηγαίνω κανονικά? κ όταν επιστρέψουν τα βάζω πάλι στο δωματιο να μαζέψουν? Για πείτε καμμιά ιδέα? Να τους στερείσω το σχολειο μέχρι να μαζέψουν? Μιλάμε μας παίρνει μέρες στο τέλος να κάνουν αυτ'ό που τους λέω ουφ.

Το σχολείο δεν θα το στερήσεις!

Είναι το μόνο "πράγμα" που δεν τους στερείς.

Δοκίμασε αφαιρώντας παιχνίδια από το χώρο τους. π.χ. αντί να έχουν 4 κούκλες και 3 κουκλόσπιτα, ας έχουν 2 κούκλες και ένα κουκλόσπιτο για να παίζουν.

Αν ξεσηκώσουν κρεβάτια, τάβλες κλπ και δεν τα συμμαζέψουν, άσε το χώρο έτσι. Να δούμε, θα τους αρέσει να ζουν σε ένα τέτοιο χώρο; Ομοίως και αν δεν μαζέψουν το δωμάτιο τους....

Χωρίς νεύρα και φωνές. "ΟΚ. Αφού δεν μαζέψατε τα παιχνίδια σας, σημαίνει ότι δεν σας πειράζει που είναι έτσι το δωμάτιο σας και εν μπορείτε να περάσετε. Ας μείνει λοιπόν έτσι."

ή "Αααααα, αφού πετάτε γύρω γύρω τα παιχνίδια σας, σημαίνει ότι δεν τα χρειάζεστε όλα γιατί δεν τα προσέχετε και πολύ. Άρα, ας βάλουμε μερικά στο πατάρι/αποθήκη/μπαλκόνι και θα παίζετε μα τα υπόλοιπα. Επέιδή είναι και πιο λίγα θα είναι και οπιο έυκολο να μαζευτούν".....

emmaki ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τα δοκιμάσω όλα, απ' ότι έχω καταλάβει κ απο άλλα σου ποστ είσαι παιδαγωγός, αν θυμάμαι καλά.

Ακόμα δεν έχουν μαζέψει σχεδόν τπτ, τις έχω συνέχεια στο δωμάτιο για να μαζέψουν, βγάινουν αν χρειαστούν κάτι αλλά δεν τις αφήνω να κάτσουν μαζί μου, για τα βασικά βγαίνουν.

Καλησπερα!Ο μεγαλος μου ο γιος ειναι 3,5 τωρα αλλα απο 2,5 μαζευει μονος του.Στην αρχη μαζευαμε μαζι σαν παιχνιδι ποιος θα μαζεψει τα πιο πολλα.Μετα οταν αρχισε να βαριεται μια δυο τρεις αρχιζα να μετραω,αν δεν μαζευε εφερνα μια σακουλα και ο,τι ειχε στο πατωμα το εβαζα στην σακουλα και το ανεβαζα στο παταρι!Αναλογα την συμπεριφορα του την επομενη κατεβαζα και απο ενα.Δεν ξερω αν ημουν πολυ αυστηρη αλλα επιασε.Εννοειται οτι του εξηγουσα απο πριν οτι πριν παμε για μπανιο-γαλα υπνο το δωματιο πρεπει να ειναι τακτοποιημενο μην σηκωθει τη νυχτα και πατησει κανα παιχνιδι,η οταν ερχονται επισκεψεις πρεπει να μαζευουμε το σπιτι μας ο καθενας το χωρο του.Συνηθως τον βοηθαω να μαζεψει γιατι ακομη ειναι μικρος,αλλα αν το παιρνει αποφαση μια χαρα τα καταφερνει.

Το χειροτερο ειναι οτο μονιμως ψαχνει κατι και ποτε δεν το βρισκει παρα μονο οταν μαζευει με ταξη,το καθε παιχνιδι στο κουτι του.Αλλου τα αυτοκινητακια αλλου οι φιγουρες κτλ.

Το αστειο ειναι οτι ο μικρος 21 μηνων μαζευει πιο πολλα απο τον μεγαλο.

emmaki ευχαριστώ για τις συμβουλές θα τα δοκιμάσω όλα, απ' ότι έχω καταλάβει κ απο άλλα σου ποστ είσαι παιδαγωγός, αν θυμάμαι καλά.

Ακόμα δεν έχουν μαζέψει σχεδόν τπτ, τις έχω συνέχεια στο δωμάτιο για να μαζέψουν, βγάινουν αν χρειαστούν κάτι αλλά δεν τις αφήνω να κάτσουν μαζί μου, για τα βασικά βγαίνουν.

Ας μην μαζέψουν!

Θα υποστούν τις συνέπειες όμως.

Όποιες συνέπειες επιλέξεις εσύ (και πάντα σταθερή)

(Είμαι νηπιαγωγός ειδικής αγωγής πλέον)

Διαφημίσεις

μετα απο διαφορα κολπα που ειδα πως δεν πιανουν εκανα κατι δραστικο και επιασε! τους ειπα πως θα τα μαζεψω εγω σε μια σακκουλα και θα τα παω σε αλλα παιδακια που δεν εχουν παιχνιδια..στην αρχη δεν εδωσαν σημασια οταν την τριτη μερα ειδαν τα παιχνιδια να μειωνονται δραματικα τρεχοντας τα μαζευαν!!σημειωση αυτα που τους πηρα δεν τους τα δωσα ακομη

Αγορακια μου σας λατρευω!!

nounou και εγω αποια στιγμη το χα κανει αυτο αλλα μετα το ξανασκεφτηκα γιατι ηρθε καποια στιγμη που ηθελα να δωσω καποια παιχνιδια που δεν παιζουν πια σε παιδακια που ειχαν αναγκη απο παιχνιδια και θα τους φαινοταν σαν τιμωρια ενω ο σκοπος μου ηταν να μαθουν οτι οταν κατι δεν το χρησιμοποιουμε πια μπορουμε να το δωριζουμε σε καποιον που το εχει αναγκη.

Φετος τα χριστουγεννα μαζεψα καποια δικα μας ρουχα για να δωσω και ζητησα απο τον μεγαλο να διαλεξει καποιο παιχνιδι που δεν παιζει και τα δωσαμε.Και ενιωσε πολυ περηφανος που βοηθησε με τον τροπο αυτο!;)

`απλά όταν λέμε ότι θα γένει κάτι εάν δεν μαζέψει να το εφαρμόζουμε, σταθερά όπως ειπώθηκε. Εγώ επειδή εχώ ρίξει πολλές απειλές χωρίς να τις εφαρμόζω το αποφεύγω πια τόσο συχνά

Θα σας πω κι εγώ τι έκανα και βρήκα την ησυχία μου..! Μία φορά χρειάζεται να γίνει και μετά σώθηκες. Έβαλα μία μέρα ηλεκτρική σκούπα και ρούφηξε κατά λάθος μία κάλτσα και το είδαν τα παιδιά. Στη συνέχεια όπως σκούπιζα και πλησίαζα το χώρο όπου έπαιζαν, είδα τη μικρή μου κόρη ΣΙΦΟΥΝΑΣ να μαζεύει τα παζλ από το πάτωμα. Από τότε όποτε λέω βάζω σκούπα, φροντίστε το πάτωμα να είναι καθαρό, σε λίγα λεπτά είναι όλα τακτοποιημένα και στη θέση τους.

Καλημέρα κορίτσια, φτάσαμε στην 5 μέρα σήμερα ακόμα στο δωμάτιο χαμός γίνεται.

Είχα πεί απο την αρχή μαζέψτε κ θα βγούμε βόλτα, δεν έκαναν τπτ δεν πήγαν πουθενά, μάλλον περιμένουν να υποχωρίσω κ να τις βοηθήσω αλλά δεν θα το κάνω γιατί ξέρω οτι μπορούν κ μόνες τους κ απλά βαριούνται, οπότε θα συνεχίσω έτσι.

Εχω δοκιμάσει να τους μαζέψω παιχνίδια, έχω δοκιμάσει ηλεκτρική αλλά μάλλον το βλέπουν σαν ευκαιρία, οτι δλδ αν συνεχισει με την σκούπα η μαμά μια χαρά θα μαζευτει το δωματιο κ εμείς δεν θα κουραστούμε χαχα.

Υπομονή, υπομονή, υπομονή!

Χθες που είπα αυτό που είχε γράψει η emmaki παραπάνω:

"ΟΚ. Αφού δεν μαζέψατε τα παιχνίδια σας, σημαίνει ότι δεν σας πειράζει που είναι έτσι το δωμάτιο σας και εν μπορείτε να περάσετε. Ας μείνει λοιπόν έτσι."

η μεγάλη μου κόρη θύμωσε γιατί προφανώς κ δεν τις αρέσει το δωμάτιο της έτσι.

Θα συνεχίσω λοιπόν έτσι γιατί αν υποχωρήσω τώρα το έχασα το παιχνίδι και μετά θα βάλω το συμμάζεμα τον παιχνιδιών στην βραδυνή τους ρουτίνα κ πρίν απο κάθε έξοδο και θα είμαι σταθερή σ αυτα γιατι δεν ήμουν και φταίω.

boysmam πολύ όμορφο αυτό που έκανες έτσι ο γιος σου μαθαίνει να προσφέρει στον συνανθρωπο του κάτι που δεν χρειάζεται πια, πιστευω ότι με αυτό τον τρόπο μαθαίνει να εκτιμά αυτά που έχει κ να τα προσέχει επίσης.

eft έχω ρίξει κ έγω απειλές ουουου ένα σωρό κ είδες που έχω φτάσει, θα έπρεπε να σας βγάλω μια φωτο το δωμάτιο θα με λυπηθείτε!! Αυτή την φορά θα είμαι σταθερή.

Τις προειδοποιείς από την προηγούμενη μέρα ότι οτιδήποτε υπάρχει στο πάτωμα, επιστρέφοντας από το σχολείο θα έχει εξαφανιστεί από το δωμάτιό τους και θα έχει ανέβει στο πατάρι. Όσο είναι στο σχολείο παίρνεις ένα κουτί, βάζεις οτιδήποτε είναι στο πάτωμα, και το ανεβάζεις πράγματι στο πατάρι. Κάθε μέρα τους επιστρέφεις από ένα παιχνίδι εφόσον το βράδυ πριν κοιμηθούν έχουν τακτοποιήσει το δωμάτιο τους.

Διάβασε επίσης και αυτό. Εγώ το βρήκα καταπληκτικό http://www.aspaonline.gr/2012/06/26/ta-paidia-den-mazevoun-ta-paixnidia-megali-anapodia/

Δεν είναι ανάγκη να κάνεις μεγάλη φασαρία. Δοκίμασε το εξής: μία μέρα, γυρίζουν από το σχολείο και το δωμάτιο έχει μόνο δύο παιχνίδια. Ένα για τη μία, ένα για την άλλη. Ακολουθούν γκρίνιες, χαμός (εσύ ..... κυρία, χωρίς απειλές, χωρίς φωνές): Κορίτσια, πραγματικά έχω κουραστεί να μαζεύω. Σκεφτείτε με και μένα. Κάνω όλες τις δουλειές, έχω και τις δικές σας. Οπότε νομίζω ότι με αυτό μπορείτε να παίξετε χωρίς να μου δημιουργείτε πρόβλημα. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να τα μαζέψετε, θα σας βγάλω και κάτι άλλο αργότερα.

Εμείς στο σπίτι έχουμε τον κανόνα, ό,τι βρίσκεται στο πάτωμα το βράδυ, μπαίνει σε σακουλίτσα και κατεβαίνει στα σκουπίδια. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ή μάλλον το ΕΚΑΝΑ, γιατί μαζεύουν. Ειδικά για τα Σαββατοκύριακα, μπορούν τα παιχνίδια να μείνουν στο πάτωμα, γιατί φτιάχνουν τα τρενάκια και τα κάστρα, που χρειάζεται χρόνος.

Επίσης, θέλω να σου δώσω μία συμβουλή, ως μητέρα αγοριών: Μην ανέχεσαι αγενή συμπεριφορά για κανέναν λόγο. Η αγενής συμπεριφορά πρέπει να διακόπτεται επί τόπου και το παιδί πρέπει να ηρεμεί, να σκέφτεται αυτό που έκανε και να .... ξαναξεκινά. Το γράφω γι αυτά που ειπώθηκαν για πέταγμα από ντουλάπες, σήκωμα κρεβατιών κλπ. Η καλή χρήση του χώρου τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ΚΑΘΕ παιχνίδι. Ξέρεις, έχω καταλάβει ότι όσο πιο απλά και ξεκάθαρα τεθούν οι κανόνες, τόσο πιο σημαντικοί φαίνονται στα παιδιά. Σεβόμαστε το χώρο και τους ανθρώπους που ζούμε μαζί. Και στο σπίτι και στο σχολείο και στο σπίτι του φίλου μας κλπ κλπ.

Καλή επιτυχία

ΜΑΡΙΑ2927 ωραίο αυτό που λες με την προειδοποίηση, θα εφαρμόσω πολλά απο αυτα που γράφτηκαν μετά όμως απο το πρώτο καλό, ας το πω έτσι, συμμάζεμα που θα κάνουν.

Επίσης πολύ ωραία κ η ιδέα με τα χαρτάκια κ το κουτί της μαμάς!!

Maya όλα αυτά με τα στρώματα, τάβλες κτλ δεν τα κάνουν ως αγενή συμπεριφορά (εννοείτε δεν θα το ανεχόμουν) επειδή τους στέρεισα τα παιχνίδια, τα κάνουν στα πλαίσια του παιχνιδιού αφου δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν, παίζουν με οτι βρούν, σηκώνουν τάβλες πχ κ φτιάχνουν κ καλά βάρκα το κρεβάτι κτλ.

Maya όλα αυτά με τα στρώματα, τάβλες κτλ δεν τα κάνουν ως αγενή συμπεριφορά (εννοείτε δεν θα το ανεχόμουν) επειδή τους στέρεισα τα παιχνίδια, τα κάνουν στα πλαίσια του παιχνιδιού αφου δεν έχουν παιχνίδια να παίξουν, παίζουν με οτι βρούν, σηκώνουν τάβλες πχ κ φτιάχνουν κ καλά βάρκα το κρεβάτι κτλ.

Ναι αλλά το κρεβάτι δεν είναι παιχνίδι.

Ειδικά με τον τρόπο που περιγράφεις.

Μπορούν να παίξουν πάνω στο κρεβάτι, να μπουν κάτω από τα σκεπάσματα, να μεταμφιεστούν, και 1002 άλλα πράγματα, χωρίς να διαλύσουν τα πάντα.

Ναι! Τα παιδιά πρέπει να εκφράζονται. Ναι! πρέπει να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους. Αλλά όλα έχουν ένα όριο. Υπάρχουν πράγματα που πρέπει να μάθουν ότι δεν μπορούν να τα κάνουν.

Εμείς στο σπίτι έχουμε τον κανόνα, ό,τι βρίσκεται στο πάτωμα το βράδυ, μπαίνει σε σακουλίτσα και κατεβαίνει στα σκουπίδια. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΩ ή

αληθεια τα πετας?:shock: