Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εργαζομενη Μητέρα ή Καλη Νοικοκυρα!

th@lia

Recommended Posts

αχχχχχχχ ποια πήγε και άπλωσε τα ρούχα στη ταράτσα?ε?εε?εεεεεεε??? :P:P:P Δεν την παλεύω λέμε.... :oops::oops::oops: δουλειά 6ωρη μεν αλλά κυλιόμενο ωράριο 24ωρο :shock::shock: 6 ημέρες την εβδομάδα όλες οι κυριακές του μήνα εκτός απο μία και σχεδόν όλες οι αργίες!!!!!!!!

Ποια είπε για σκόνη στα έπιπλα??? εγώ την έχω κατοικίδιο :P:P:P

Μαγείρεμα πλυσίματα σιδερο βασική υγειήνη δλδ μπάνιο νεροχύτης πάτωμα και οτι μείνει πάει στο Μαρικάκι μου!!!

Και έχω ένα παιδι μ'αρεσει που προσπαθώ για δευτερο...μετα θα σας γράφω απο το Δαφνι :P:P Όταν γυρισα στη δουλεια και την άφησα 2 μηνών έκλαιγα...τώρα νομίζω οτι αν κάτσω σπίτι μερα-νυχτα θα κλαίω περισσότερο!!!

Είναι θέμα συνήθειας τελικά να ζεις στην πίεση, αφου οταν εχω 2-3 μερες άδεια πλήτω!!!

Το παιδί ωστόσο το κρατάει όποιος βρεθεί πρόχειρος :P:P εχω επιστρατευσει όλο το σοι :P:P απλά ειναι λίγες ώρες...γιατι στη μιση μου βάρδια κοιμάτε και οταν ειμαι νυχτα σε ολόκληρη:)

Θα ζήσουμε λεεε :):):) Βαστάτε γερά :P:P:P

Καμιά δεκαετία ειναι τα ζόρια που λέει και η αξιότιμη Δωρούλα :):):):)

HAmI.jpgHAmIp3.png

Μαρικακι 12/1/2007

Λενιώ 26/5/2009

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 178
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ πιστεύω οτι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα και αντοχής της γυναίκας.

Αν μπορεί να μείνει στο σπίτι (και τα οικονομικά φυσικά να βοηθούν) και βρει διάφορες ασχολίες και δραστηριότητες ώστε να μην βαριέται τότε είναι το καλύτερο και για εκείνην και για τα παιδιά της.Από την άλλη αν δεν αντέχει στο σπίτι να κάθεται και θέλει να δουλέψει για τον Α ή Β λόγο τότε καλύτερο είναι να ακολουθήσει το δρόμο της εργασίας.

Με άλλα λόγια καλή μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά και μέσα από ευτυχισμένους γονείς μεγαλώνουν και ευτυχισμένα παιδιά!

Τι κι αν κάθεται μια γυναίκα στο σπίτι να μεγαλώσει τα παιδιά της και από την απραξία και την ανία δεν δίνει σημασία στα παιδιά της?

Ο χρόνος που πρέπει να διαθέτουμε στα παιδιά μας πρέπει να είναι ποιοτικός και αν μπορούμε και συγχρόνως να είναι και ποσοτικός χωρίς να μας κουράζει και να μας πιέζει κάτι τέτοιο ακόμη καλύτερα!

Εγώ δεν δουλεύω γιατί έτσι επέλεξα(και γιατί μπορούσα φυσικά) αλλά αυτό προς το παρόν με ευχαριστεί με αποτέλεσμα οι ώρες που αφιερώνω στο παιδί μου να περνάν ευχάριστα χωρίς να βαριέμαι τη ζωή μου που κάθομαι μέσα στο σπίτι.Αν κάποια στιγμη αυτό κουράσει και δω οτι πλέον θέλω να δουλέψω τότε θα το κάνω για τη δική μου ψυχική ηρεμία πρώτα και κατά συνέπεια της οικογένειας μου.

Δώσ' μου τα χέρια σου να κρατήσω τη ζωή μου.Τάσος Λειβαδίτης.

Δουλευα απο τα 17 μου μεχρι που εκανα τον γιο μου.Εδω και τρια χρονια καθομαι στο σπιτι μαζι του.Το παιδι μου απο την στιγμη που ειχα την δυνατοτητα ηθελα να το μεγαλωσω εγω και οχ οι παιδικοι και η γιαγια του.

Η αληθεια ειναι οτι μερικες φορες θα ηθελα να δουλευα γιατι οσο εισαι στο σπιτι δεν τελειωνουν ποτε η δουλειες γιατι δεν κανεις και τα στραβα ματια οπως οταν δουλευεις.

Αλλα απο την αλλη αυτες τις στιγμες με το παιδι μου και αργοτερα και με το νεο μωρακι αξιζουν πολλα περισσοτερο.Κλεισουρα δεν εχω καταλαβει γιατι παιρνω τον μικρο και παμε βολτες συχνα.

Με εκφραζουν απολυτα οσα ειπαν η kiknaki και η bebebo.

Και εγω επελεξα να μην δουλευω αφου ειχα βεβαια τη δυνατοτητα.

Δεν λεω στην αρχη ηταν περιεργα γιατι δουλευω και εγω απο τα 18 συνεχομενα αλλα με τον καιρο βρηκα ασχολιες και δεν κλειστικα μεσα.

Βλεπω σχεδον καθημερινα προσωπα και μιλαμε, εδω ειναι πολυ διαδομενα τα playgroups στα οποια πηγαινουμε πολυ συχνα με τον γιο μου, σχεδον καθημερινα.

Πιστευω οτι αξιζει να θυσιασεις καποια πραγματα για να ασχοληθεις εσυ με την ανατροφη και τη διαπεδαγωγηση του παιδιου τουλαχιστον για το πρωτα χρονια της ζωης του.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Εμεις ειχαμε αποφασισει εξ αρχης πως οταν κανουμε παιδια θα μεινω τα πρωτα 5 χρονια στο σπιτι και ετσι κι εγινε.Εκανα καποιες περιστασιακες δουλειες αλλα μεχρι εκει.Ηταν καλο για τα παιδια αυτο.Και ο αντρας μου ολα αυτα τα χρονια δουλευε απο το σπιτι.Τωρα σιγα σιγα βγαινουμε απο το σπιτι...καιρος ηταν, θελω πολυ να δουλεψω.

Διαφημίσεις

Εγώ έκατσα σπίτι μέχρι που ο μικρός μου έγινε 13 μηνών. Μετά τον ανέλαβε μία γυναίκα.

Παρατηρώ ότι ούτως ή άλλως αν θε μία βοήθεια - είτε να στον κρατάει λίγο η γιαγιά ή ο παππούς - ανακατεύονται την ανατροφή του. Να είσαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι υγιές και για τους δύο.

Θα ήθελα - αν είχα τη δυνατότητα - να κάτσω σπίτι μέχρι το παιδί να πάει στον παιδικό σταθμό. Δεν είμαι υπέρ του η γυναίκα να κάτσει διαρκώς στο σπίτι, γιατί πιστεύω ότι από ένα σημείο κι έπειτα βαριέται. Επίσης, το παιδί είναι καλό να πηγαίνει σε σταθμό για να κοινωνικοποιείται και να παίζει. Καλώς ή κακώς μόνο στο σπίτι με τη μαμά βαριέται. Δεν λεω, με αγαπάει ο γιος μου, όταν όμως έρχεται στο σπίτι ένα κοριτσάκι της ίδιας ηλικίας να παίξουν, σημασία δεν μου δίνει, βγάζει φωνούλες χαράς και τρέχει να την προϋπαντήσει.

Επίσης, προσωπικά, δεν θα ήθελα να κρέμομαι από κανένα πορτοφόλι. κανείς δεν δίνει σημασία στις δουλειές που κάνει η κάθε γυναίκα στο σπίτι, όλοι νομίζουν ότι κάθεται και ξεκουράζεται. Πιστεύω ότι το ζευγάρι ζει πιο αρμονικά όταν έχει ο καθένας το εισόδημά του και ότι, όταν η γυναίκα μένει σπίτι, γίνεται μανιακή με την καθαριότητα με αποτέλεσμα να έχει προστριβές με τον άντρα της.

Να σημειώσω ότι από όταν γύρισα στη δουλειά ξεκουράζομαι περισσότερο και βρίσκω περισσότερο χρόνο να κάνω ότι θέλω. το απόγευμα χαίρομαι τον γιό μου και το πρωί τους συναδέλφους μου!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Καλημερα κοριτσια!!!Εγω αποφασισα να σταματησω την δουλεια για 2-3 χρονια το πολυ για τους εξης λογους

α) Το αντρακι μου μεγαλωνει με ξενη γυναικα

β) Ολος σχεδον ο μισθος μου παει σε αυτην

γ)λογω υγειας δεν μπορουσα να τον στειλω παιδικο (οπως ηθελα εξαρχης)

δ)οι γιαγιαδες δεν μπορουν να τον κρατησουν(η μια δουλευει ή αλλη ειναι Θεσ/νικη- και καλυτερα να σας πω)

ε)αποφασισαμε για δευτερο μωρακι γρηγορα για να τα μεγαλωσω μαζι

Αυτοι ειναι καποιοι λογοι αλλα σιγουρα μολις μπορεσω να τα στειλω και τα δυο στον παιδικο (ειμαι υπερ) θα ξαναβγω στην αγορα εργασιας (οτι εργασια και να ειναι αυτη)!!!

Δεν ειμαι εγω να κλεινομαι για παντα στο σπιτι!!!!

PSpyp2.png n6m7p2.png

Εγω mata αντίθετα έχω μια γειτόνισσα που έχει ένα παιδάκι 5 χρονών και από τότε που σταμάτησε τη δουλειά είναι μες την τρελή χαρά!!!! Στέλνει τον μικρο νηπιαγωγείο τώρα, με το που φεύγει ο μικρός φεύγει κι αυτή για καφέ με φίλες ή άλλες εξωτερικές δουλειές. Γυρνάω από τη δουλειά και την βλέπω μες την ηρεμία να κάθεται στο μπαλκόνι της να κάνει το τσιγαράκι της και μπορώ να πω ότι την ζηλεύω, γιατί εγω εκείνη τη στιγμή πρεπει να αρχίσω το δεύτερο ημίχρονο τρεξίματος!!!!!!

Ναι αλλα αυτες συνηθως ειναι μεσα στην μυρλα και το βραδυ οταν γυρναει ο αντρας τον εχουν πρηξει τον χριστιανο!Εχουμε και τετοιες σαυτη την κατηγορια.Και αυτο δεν μαρεσει!ΝΑ δουλευει ο χριστιανος σαν το σκυλι και μετα να του κανει παρατηρηση : "ααα τι ωρα ειναι αυτη που γυρισες???Πολυ αργα!Ποτε θα δεις το παιδι!"Τι σκοτωνεις ή δεν την σκοτωνεις.

Εγω mata αντίθετα έχω μια γειτόνισσα που έχει ένα παιδάκι 5 χρονών και από τότε που σταμάτησε τη δουλειά είναι μες την τρελή χαρά!!!! Στέλνει τον μικρο νηπιαγωγείο τώρα, με το που φεύγει ο μικρός φεύγει κι αυτή για καφέ με φίλες ή άλλες εξωτερικές δουλειές. Γυρνάω από τη δουλειά και την βλέπω μες την ηρεμία να κάθεται στο μπαλκόνι της να κάνει το τσιγαράκι της και μπορώ να πω ότι την ζηλεύω, γιατί εγω εκείνη τη στιγμή πρεπει να αρχίσω το δεύτερο ημίχρονο τρεξίματος!!!!!!

Ναι αλλα αυτες συνηθως ειναι μεσα στην μυρλα και το βραδυ οταν γυρναει ο αντρας τον εχουν πρηξει τον χριστιανο!Εχουμε και τετοιες σαυτη την κατηγορια.Και αυτο δεν μαρεσει!ΝΑ δουλευει ο χριστιανος σαν το σκυλι και μετα να του κανει παρατηρηση : "ααα τι ωρα ειναι αυτη που γυρισες???Πολυ αργα!Ποτε θα δεις το παιδι!"Τι σκοτωνεις ή δεν την σκοτωνεις.

Οχι αυτη η περίπτωση δεν είναι έτσι, η κοπέλα είναι πολυ ευχαριστημένη από τη ζωή της και ζουν παρα πολύ ηρεμα με τον άντρα της και το παιδί της, βέβαια έχουν την οικονομική άνεση και να βγαίνουν κάποιες μέρες, και να πηγαίνουν τις εκδρομές τους και αυτό είναι σίγουρα τονωτική ένεση!!!!!!

Ναι Ρούλα, το πιστεύω ότι όντως υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις. Διάβασες παραπάνω αυτά που έγραψα; :wink:

Πάντως, όταν θα βγώ στην σύνταξη, είμαι σίγουρη, ότι πολύ θα το γουστάρω!!!! :lol::lol::lol::lol::lol: Αργώ όμως ακόμα ε;;;;; :roll::roll::?:lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Εγώ έκατσα σπίτι μέχρι που ο μικρός μου έγινε 13 μηνών. Μετά τον ανέλαβε μία γυναίκα.

Παρατηρώ ότι ούτως ή άλλως αν θε μία βοήθεια - είτε να στον κρατάει λίγο η γιαγιά ή ο παππούς - ανακατεύονται την ανατροφή του. Να είσαι μαζί του 24 ώρες το 24ωρο δεν είναι υγιές και για τους δύο.

Θα ήθελα - αν είχα τη δυνατότητα - να κάτσω σπίτι μέχρι το παιδί να πάει στον παιδικό σταθμό. Δεν είμαι υπέρ του η γυναίκα να κάτσει διαρκώς στο σπίτι, γιατί πιστεύω ότι από ένα σημείο κι έπειτα βαριέται. Επίσης, το παιδί είναι καλό να πηγαίνει σε σταθμό για να κοινωνικοποιείται και να παίζει. Καλώς ή κακώς μόνο στο σπίτι με τη μαμά βαριέται. Δεν λεω, με αγαπάει ο γιος μου, όταν όμως έρχεται στο σπίτι ένα κοριτσάκι της ίδιας ηλικίας να παίξουν, σημασία δεν μου δίνει, βγάζει φωνούλες χαράς και τρέχει να την προϋπαντήσει.

Επίσης, προσωπικά, δεν θα ήθελα να κρέμομαι από κανένα πορτοφόλι. κανείς δεν δίνει σημασία στις δουλειές που κάνει η κάθε γυναίκα στο σπίτι, όλοι νομίζουν ότι κάθεται και ξεκουράζεται. Πιστεύω ότι το ζευγάρι ζει πιο αρμονικά όταν έχει ο καθένας το εισόδημά του και ότι, όταν η γυναίκα μένει σπίτι, γίνεται μανιακή με την καθαριότητα με αποτέλεσμα να έχει προστριβές με τον άντρα της.

Να σημειώσω ότι από όταν γύρισα στη δουλειά ξεκουράζομαι περισσότερο και βρίσκω περισσότερο χρόνο να κάνω ότι θέλω. το απόγευμα χαίρομαι τον γιό μου και το πρωί τους συναδέλφους μου!!

Χα... Μαριλινάκο, δεν θα μπορούσες να με καλύψεις περισσότερο !!! :D

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Ναι Ρούλα, το πιστεύω ότι όντως υπάρχουν κι αυτές οι εξαιρέσεις. Διάβασες παραπάνω αυτά που έγραψα; :wink:

Πάντως, όταν θα βγώ στην σύνταξη, είμαι σίγουρη, ότι πολύ θα το γουστάρω!!!! :lol::lol::lol::lol::lol: Αργώ όμως ακόμα ε;;;;; :roll::roll::?:lol::lol:

mata απο χθες ήθελα να σου πω για την σύνταξη...... είναι ενα πονεμένο θεμα για μενα η σύνταξη, πανω που είχα την ελπίδα ότι θα έβγαινα πιο γρήγορα σε σύνταξη λόγο ανήλικου ήρθε ο καινούργιος νόμος και μου τα χάλασε όλα :evil::evil: Μετά θα προλάβουμε να παρουμε σύνταξη ή καθε τόσο θα αυξάνουν τα χρόνια, οπότε μας βλέπω γριούλες εδω να συνεχίζουμε να γράφουμε στο φορουμ :lol::lol::lol:

Εδω να πουμε οτι μερικες δουλειες δεν μπορεις να τις αφησεις για λιγα χρονια (στο ιδιωτικο τομεα) και μετα να ξανασυνεχισεις γιατι θα χεις μεινει και πολυ πισω μενα φτωχο βιογραφικο που κανεις δεν θα σε παιρνει....

Αυτο φυσικα ισχυει για την δικια μου δουλεια...

Η δουλεια απο το σπιτι θα ηταν η καλυτερη λυση πιστευω για τις εργαζομενες

μητερες στις περιπτωσεις που ειναι αυτο εφικτο αλλα η ελληνικη αγορα ακομα ειναι πολυ πισω σε ολα αυτες τις τεχνολογιες και ο Ελληνας εργοδοτης θελει να σε βλεπει εκει να χτυπας την καρτα σου!!Παι και αυτη η λυση!!!

Επισης απαγορευω στα κοριτσια που ζουν στο εξωτερικο να μιλανε(αστειευομαι φυσικα) εκτος και αν εχουν ζησει στην και στην Ελλαδα να κανουν την συγκριση...Ημαστα Μπανανια εδω δεν υπολογιζουμε μητερες-εργαζομενες και ολα τα συναφη!Εδω η μανα του δημοσιου με την μανα του ιδιωτικου διαφερει. Περασαν 100 χρονια για να γινει ενας νομος και αυτος εξαρταται απο τον εργοδοτη να σαφησει για το 6μηνο. Να ξενιτευτω στο εξωτερικο το βρικσω χλωμο παει και αυτη η λυση!!

Μια και μοναδικη λυση ειναι να μου κατσει το τζοκερ και να καθομαστε ολοι οικογενειακως και να κανω και καμια 10ρια παιδια μιας και τα αγαπαω και πολυ!Και μετα ξυπνησα!!!!!

Μαλλον θα δουλευω μεχρι τα 60 μου σαν την μανουλα μου!Και απορω πως μεγαλωσε 3 παιδια, πως αντεχαν αυτες οι γυναικες ρε παιδι μου!!!

Τι πιναν και δεν μας δινουν?????

Εδω να πουμε οτι μερικες δουλειες δεν μπορεις να τις αφησεις για λιγα χρονια (στο ιδιωτικο τομεα) και μετα να ξανασυνεχισεις γιατι θα χεις μεινει και πολυ πισω μενα φτωχο βιογραφικο που κανεις δεν θα σε παιρνει....

Αυτο φυσικα ισχυει για την δικια μου δουλεια...

μητερες στις περιπτωσεις που ειναι αυτο εφικτο αλλα η ελληνικη αγορα ακομα ειναι πολυ πισω σε ολα αυτες τις τεχνολογιες και ο Ελληνας εργοδοτης θελει να σε βλεπει εκει να χτυπας την καρτα σου!!Παι και αυτη η λυση!!!

Επισης απαγορευω στα κοριτσια που ζουν στο εξωτερικο να μιλανε(αστειευομαι φυσικα) εκτος και αν εχουν ζησει στην και στην Ελλαδα να κανουν την συγκριση...Ημαστα Μπανανια εδω δεν υπολογιζουμε μητερες-εργαζομενες και ολα τα συναφη!Εδω η μανα του δημοσιου με την μανα του ιδιωτικου διαφερει. Περασαν 100 χρονια για να γινει ενας νομος και αυτος εξαρταται απο τον εργοδοτη να σαφησει για το 6μηνο. Να ξενιτευτω στο εξωτερικο το βρικσω χλωμο παει και αυτη η λυση!!

Μια και μοναδικη λυση ειναι να μου κατσει το τζοκερ και να καθομαστε ολοι οικογενειακως και να κανω και καμια 10ρια παιδια μιας και τα αγαπαω και πολυ!Και μετα ξυπνησα!!!!!

Μαλλον θα δουλευω μεχρι τα 60 μου σαν την μανουλα μου!Και απορω πως μεγαλωσε 3 παιδια, πως αντεχαν αυτες οι γυναικες ρε παιδι μου!!!

Άστα βράστα... δίκιο έχεις αλλά εγώ σταμάτησα για λίγο γιατί δεν την πάλευα να στείλω τον μικρό βρεφικό από δύο μηνών. Απ'την άλλη, 600 έπαιρνα να τα δίνω για babysitting; Προσπαθώ να δουλέψω γραφιστικά για έναν χρόνο απ'το σπίτι μπας και έχω μια συνέχεια και δεν ζοριστώ τόσο πολύ μετά να ξαναβρώ δουλειά. Αλλά ούτε είναι εύκολο να βρίσκω κάθε φορά αλλά είναι και αγγούρι η δουλειά στο σπίτι. Μέχρι της 9 που θα πέσει ο μικρός για ύπνο τρέχω πάνω κάτω και μετά πρέπει να κάνω καμια δουλειά στο σπίτι και να δουλέψω. Άρα ούτε η δουλειά απ'το σπίτι είναι εύκολη υπόθεση, αντιθέτως είναι τρελό ξεπάτωμα απλά γλυτώνεις το βρεφικό απ'τους δύο μήνες που είναι στάνταρ χειρότερο!!!

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

mata απο χθες ήθελα να σου πω για την σύνταξη...... είναι ενα πονεμένο θεμα για μενα η σύνταξη, πανω που είχα την ελπίδα ότι θα έβγαινα πιο γρήγορα σε σύνταξη λόγο ανήλικου ήρθε ο καινούργιος νόμος και μου τα χάλασε όλα :evil::evil: Μετά θα προλάβουμε να παρουμε σύνταξη ή καθε τόσο θα αυξάνουν τα χρόνια, οπότε μας βλέπω γριούλες εδω να συνεχίζουμε να γράφουμε στο φορουμ :lol::lol::lol:

Δε λές καλά Ρούλα μου που θα είναι και το φόρουμ και θα μπορούμε να γράφουμε για τα αρθριτικά μας, τις χοληστερίνες μας, την αλλαγή μασέλας τα κοψομεσιάσματα και τις συχνές - πυκνές εξετάσεις μας;;;; :lol::lol::lol::lol::lol: Μέχρι και δελτίο καιρού θα βάλουμε τότε στο φόρουμ για να ξέρουμε πότε να περιμένουμε τα "πονίδια"!!! :lol::lol:

Σε τέτοια ηλικία που θα είμαστε πάντως, όταν θα δουλεύουμε ακόμα και το φόρουμ θα μπορούμε να αφήνουμε ανοιχτό και να περνάνε από μπροστά τα αφεντικά και να μην μας λένε τίποτα!! :lol::lol: ε....μα όταν είσαι κάποιας ηλικίας δεν πολυμιλάνε και λόγω του ότι σε "σέβονται', αλλά και αν σε διώξουν, η αποζημίωση θα ειναι βαρβάτη!!!!!

Λίγο θα αργούμε να βρίσκουμε τα κουμπιά στο πληκτρολόγιο αλλά θα τα καταφέρνουμε πιστεύω!!!!!!!

Θα κάνουμε και εκδρομές με τα ΚΑΠΗ!!!!!Ω ρε γλέντια!!!! :lol::lol::lol:

ΥΓ. Το συμπέρασμα που έβγαλα σήμερα από την προσωπική μου ψυχανάλυση είναι ότι μου αρέσει η δουλειά, αλλά με σύντομη συνταξιοδότηση!!!!Αππαπααα τί σκέφτομαι!!!! :lol::lol::lol::lol:

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

th@lia σου απαγορευω να μου απαγορευεις! (πλακα κανω και εγω) :lol:

Η αληθεια ειναι οτι μονο τα 7 τελευταια χρονια ζω στον Καναδα οποτε μια αποψη την εχω για την πατριδα.

Να σου πω την αληθεια αν ζουσα εκει δεν ξερω αν θα μπορουσαμε οικονομικα να μην δουλευα εγω. Οτι εγραψα το εγραψα με βασει αυτο που ειπες στο αρχικο σου ποστ οτι δηλαδη αν αντεχεις οικονομικα για μερικα χρονια να μην δουλευεις και τα βγαζεις περα με τη δουλεια του συζηγου.

Τωρα το ξερω οτι για να πιασεις δουλεια μετα απο καποια χρονια απουσιας απο την αγορα ειναι λιγο εως και πολυ δυσκολο εκει.

Εδω αυτο το προβλημα ευτυχως δεν το εχω γιατι η εταιρεια που δουλευα ακομα και μετα απο 5 χρονια με προσλαμβανει ανετα.

Μηπως να το σκεφτοσασταν να μετακομισετε στο εξωτερικο? :D

Παντως αν δεν υπηρχε το προβλημα της δουλειας μετα απο καποια χρονια και αν δεν χρειαζοταν να δουλεψω στην ελλαδα θα καθομουν οπως κανω και εδω τωρα.

Καπου διαβασα οτι δεν ειναι υγειες να εισαι με το παιδι 24 ωρες το 24 ωρο.

Ναι συμφωνω, γι'αυτο και εγω τον παω σε playgroups οπου μπορω να τον αφηνω για ενα διωρο για να ξεφευγει και αυτος και εγω και επισης να συναναστρεφεται με αλλα παιδακια.

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

Να σου πω... κάνω παράλληλα μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πέρισυ, που καθόμουνα σπίτι μέχρι τον Μάρτιο, για να βγάλω τις ασκήσεις και να τις δώσω... ίσα που προλάβαινα. Το πρωί με τον μικρό, αν τον κρατούσε λίγο η μάνα μου ήταν όλο απορίες, το βράδυ να έχω δουλειές αφού κοιμηθεί. Γύρισα στη δουλειά μου (δημόσιο) και οι επόμενες 3 εργασίες βγήκαν... ως διά μαγείας!!

Θέλω να πω... δεν ξέρω κατά πόσο βγαίνει με δουλειά στο σπίτι!!

ZS95p3.png  hcT0p3.png

Ειναι πολλές οι φορες όταν κατακοπη πεφτω το βραδυ στο κρεβατι αν τελικα ειναι καλο που δουλευω ή όχι :?:? ... Η αλήθεια ειναι οτι ομως εκτος απο βιοποριστικους καθαρα λόγους (ο μισθος του συζυγου δεν φτανει μονος του, και ο δικος μου μισθος ειναι μεγαλυτερος), το γεγονος οτι παω καθε μερα στη δουλεια με ανανεωνει και σαν ανθρωπο και με κανει ανεξαρτητη...

Η αληθεια ειναι οτι το κλιμα στη δουλεια μου ειναι πολυ ιδιαιτερο, το αφεντικο μου ειναι ενας φοβερος άνθρωπος και η σχεση μας ειναι περισσοτερη φιλικη, παρα σχεση αφεντικου-υπαλληλου, αισθανομαι δηλαδη ωραια και εχω μεγαλη ελευθερια κινησεων και πρωτοβουλιών... Δουλευω ηδη 10 χρονια στο γραφειο και αμφιβαλλω αν θα ξαναβρω δουλεια με τετοιο κλιμα...

Εχω τσεκαρει τον εαυτο μου και ειδικα τον καιρο που ειχα αδεια λογω εγκυμοσυνης ότι η παραμονη στο σπιτι ειχε αρχισει να με πειραζει πολύ και αισθανομουν εγκλωβισμενη, αφου παρακαλούσα ποτε θα ξαναγυριζα επιτελους στο γραφειο... Βεβαια ειχα και το πλεονεκτημα οτι το μωρο μου θα το προσεχε η μαμα μου που το μεγαλωνει καλύτερα απο κι εμενα την ιδια...

oaiqp2.pngm9YLp2.png

Να σου πω... κάνω παράλληλα μεταπτυχιακό στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πέρισυ, που καθόμουνα σπίτι μέχρι τον Μάρτιο, για να βγάλω τις ασκήσεις και να τις δώσω... ίσα που προλάβαινα. Το πρωί με τον μικρό, αν τον κρατούσε λίγο η μάνα μου ήταν όλο απορίες, το βράδυ να έχω δουλειές αφού κοιμηθεί. Γύρισα στη δουλειά μου (δημόσιο) και οι επόμενες 3 εργασίες βγήκαν... ως διά μαγείας!!

Θέλω να πω... δεν ξέρω κατά πόσο βγαίνει με δουλειά στο σπίτι!!

Αααα σωστα!Ειμαι και εγω στο ΕΑΠ. Ειπαμε αν εισαι πολυασχολος!!!!!Ευτυχως ακομα δεν ξεκινησε και δεν το πολυ σκεφτομαι αυτο το θεμα!!Και επειδη και πολυ μαγκας :roll::roll::roll: πηρα και ενα σεμιναριο μεσω ιντερνετ να παρακλουθησω!!!!!Ολα τα χε η Μαριορι......

Εγώ σε ενάμιση μήνα επιστρέφω στη δουλειά και ήδη το σκέφτομαι και φρικάρω...(θα αφήσω το μωρό με γυναίκα στο σπίτι). Όμως, όπως είπε κι η thalia, σε μερικά επαγγέλματα, αν το αφήσεις, σε αφήνει, ή τουλάχιστον σε αφήνουν οι πιθανοί εργοδότες. Οπότε, αν καθόμουν για τα επόμενα 2 χρόνια, μετά θα ήταν πολυ δυσκολότερο να βρώ δουλειά.

(Ήδη ψάχνω να αλλάξω αυτή στην οποία θα επιστρέψω και μόλις ακούνε ότι έχω μωρό, δεν πα να'μαι κι ο γκουρού του κλάδου - που δεν είμαι - ξενερώνουν).

Και βέβαια, συμφωνώ με όσες κοπέλες είπαν ότι μακροπρόθεσμα είναι καλύτερα να εργάζεσαι, από άποψη ανεξαρτησίας και ίσως αυτοπραγμάτωσης. Εντωμεταξύ, μάλλον θα είμαι και εγώ η "μάνα - κουράγιο".

Τι να κανουμε κοριτσια κουραγιο!Εγω μια το βλεπω θετικα μια το βλεπω αρνητικα το θεμα της δουλειας!Παντως και το να χεις το δικο σου πορτοφολι και την ημερα της πληρωμης να πας να παιρνεις δωρακια στο μωρο ειναι τελειο.Οχι οτι δεν γινεται αλλιως απλα ειναι διαφορετικη η ψυχολογια μαλλον. :P

Το καλύτερο πρόγραμμα εργασίας για μένα θα ήταν 3 μέρες την εβδομάδα.

Να καθήσω στο σπιτι το έκανα και κόντεψα να καταλήψω με νευρικό κλονισμό και εγώ και όλοι οι γύρω μου. Ολη μέρα καθάριζα, καθάριζα, καθάριζα και πάλι ξέρετε.... τι έκανες ολη μέρα; :twisted:

Κάθε μέρα όμως στη δουλειά και τώρα που χειμωνιάζει μέχρι να γυρίσω νυχτώνει και δεν προλαβαίνεις τίποτα, ουτε καλα καλα να χορτάσεις το μικρούλη.

Απο την άλλη, τα οικονομικά δεν μου επιτρεπουν να μην εργάζομαι αν και δεν ειναι και κανένας μισθός τρομερός... αλλά καλύπτει καποια βασικά έξοδα, μιας και ο συζυγος λογω ανοίγματος που κάνει σαν ελεύθερος επαγγελματίας για αρχή δεν είναι πολυ άνετος.

Γιαυτό 3 φορές την ημέρα και αν γίνεται με μεγαλυτερο μισθο απο τον σημερινο παρακαλώ! :lol:

Η αληθεια ειναι το οτι το ειδος της δουλειας σε κανει να παιρνεις τις αποφασεις σου..

Πχ εγω δουλευω στον ευρυτερο δημοσιο τομεα (λεω ευρυτερο γιατι ο σταρος δεν εχει το ιδιο καθεστος με το δημοσιο..)

Αν ειχα την επιλογη να κατσω 1-2 χρονια ακομα με αδεια ανευ αποδοχων (αυτο υπαρχει στο δημοσιο οχι ομως σε μας) θα το εκανα..

Ομως δεν την εχω αυτη τη δυνατοτητα.. το να παραιτηθεις απο θεση δημοσιου δεν ειναι και τοσο ευκολη αποφαση..

Αν παλι δουλευα στον ιδιωτικο τομεα θα ειχα σιγουρα παραιτηθει.. δεν θα πηγαινα να δουλευω για 600-700 ευρω και να ξερω οτι αυριο του τη βουρλιζει του αλλουνου και με απολυει.. Η μονιμοτητα ειναι αυτη που με κανει και εργαζομαι αυτη τη στιγμη..

O5Lop2.png

kIP3p2.png

Εγώ ήμουν μαία που σημαίνει άστατο ωράριο και μεγάλη πίεση στη δουλειά. Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τον εαυτό μου να μην δουλεύει, δουλεύω από τα 19 και παράλληλα με τις σπουδές. Είμαι κι εγώ γυρίστρω και τα λοιπά. Μετά τον τοκετό άρχισα να δουλεύω μετά από 3 μήνες με τρομερό άγχος γιατί έπρεπε να ακολουθήσω πάλι το άστατο ωράριο. Μετά από 6 μήνες τα 'φτυσα, δεν έκανα τίποτα καλά ούτε στο σπίτι ούτε στη δουλειά ούτε υπομονή είχα με το παιδί. Και τα παράτησα. Και δεν το μετάνιωσα ούτε μια μέρα. Κλείστηκα βέβαια πολύ αλλά δεν με πειράζει αυτό τόσο πολύ όσο το να κάνω τη νοικοκυρά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα κάνω αυτόν τον ρόλο όπως τον έκανε η μαμά μου. Αλλά τώρα έχει περάσει ενάμισης χρόνος και μου φαίνεται σούπερ. Γιατί είμαι με το μωράκι μου, γιατί είμαι πιο ξεκούραστη (όχι ότι δεν έχει τρέξιμο αλλά έχεις και μια ώρα να πιεις ένα καφέ στη βεράντα σου), γιατί το μεγαλώνω όπως θέλω εγώ, γιατί δεν έχασα τα πρώτα του βήματα, λεξούλες κλπ. Θέλω να ξαναεργαστώ κάποια στιγμή στο μέλλον και σίγουρα θα το κάνω, αλλά όχι όσο έχω νήπια στο σπίτι. Όποια κοπέλα μπορεί να αντέξει οικονομικά, της προτείνω να μη διστάσει, το να μεγαλώνεις το παιδί σου δεν συγκρίνεται με τίποτε άλλο.

Φίλιππος 1-9-2006 \\ Ιάσονας 3-3-2009 \\ Σαββίνα και Χρυσήλια 7-1-2010

Κορίτσια, άρχισα τελικά προχτές δουλειά και αισθάνομαι άλλος άνθρωπος... Πτώμα μεν αλλά με περισσότερη ενέργεια και όρεξη να κάνω πράγματα. Βρίσκω σιγά σιγά τον παλιό μου εαυτό! Το μόνο μελανό (αλλά πολύυυυ μελανό) σημείο είναι (τατάαααν) Η ΠΕΘΕΡΑ ΜΟΥ, που τη βλέπω και συγχύζομαι, και της αφήνω και το αγγελούδι μου. Ρίξαμε τσακωμό σήμερα. Και είναι μόλις η δεύτερη μέρα μου στη δουλειά... :roll:

Το ΑΓΓΕΛΑΚΙ μας...

53d74c016a.png

Together we stand, divided we fall...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...