Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Kυκλοφορεί ίωση?

Recommended Posts

Κορίτσια θέλω τα φώτα σας. Η μικρή μου χτες παρουσίασε 38,6 πυρετό και από τότε την έχω με depon και postan και μόνο μια φορά κατέβηκε ο πυρετός κάτω του 37. Η παιδίατρός μου είπε να της κάνω καλλιέργεια ούρων για να αποκλείσουμε αυτό το ενδεχόμενο αλλά μήπως είναι λίγο υπερβολική? Εδώ μόλις έκλεισε το 24ωρο. Αύριο αν συνεχιστεί θα την πάω στην γιατρό να την δεί.

Γενικά ξέρετε τι μπορεί να είναι από την εμπειρία σας? Ϊωση, γρίπη? Δεν έχει ούτε βήχα, ούτε μυξούλες. Και αν είναι ίωση πόσες μέρες κάνει να περάσει? Και πότε αρχίζει να πέφτει επιτέλους ο πυρετός? Ξέχασα να πώ ότι η μικρή μου είναι 11 μηνών.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 51
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαν τον δεύτερο γιο μου. Σήμερα για μας είνια η πέμπτη ημέρα. Εμείς δεν κάναμε ακόμα καλλιέργεια, α'υριο μας είπε η γιατρός αν συνεχιστεί ο πυρετός.

Περασαμε μια τετοια ιωση, μεχρι 38,8 εφτασε, τιποτε αλλο περα απο πυρετο. Κρατησε 1 - 2 μερες γιατι δεν εδωσα αντπυρετικο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

H oυρολοίμωξη κάνει υψηλό πυρετό ανά τρίωρο?

Ναι.Κι επειδη ειμαι "καμμενη"απο ουρολοιμωξη θα σου ελεγα να κανεις καλλιεργεια,γιατι αν ειναι ουρολοιμωξη επιυαρυνει τα νεφρα οσο δεν αντιμετοπιζεται.Σου ευχομαι βεβαια να μην ειναι και περαστικα!

Διαφημίσεις

Δεν σηκώνει όμως υψηλό πυρετό ανά τρίωρο για αυτό και το καθυστερώ, γιατί την τελευταία φορά με το σακουλάκι ούρων έπαθε σύγκαμα. Δηλαδή τώρα μου σήκωσε πάλι 38,3 και την τελευταία φορά είχε τόσο πυρετό το πρωί στις πέντε. Ολη μέρα είχε 37,6 πάνω κάτω. Αν ήταν ουρολοίμωξη θα είχε τέτοια πορεία ο πυρετός?

Και τα δυο πιτσιρίκια μου πέρασαν ίωση με πολύ βήχα τις τελευταίες μέρες, η μικρή μάλιστα έκανε και πυρετό τα πρώτα 2 24ωρα. Όχι κάτι υπερβολικό όμως, το ανώτερο 38,7 κι αυτό έπεφτε με το ντεπόν. Στην ουρολοίμωξη ο πυρετός είναι πολύ υψηλός, τουλάχιστον ο γιος μου που πέρασε πριν μήνες έκανε πάνω από 39,5 και με δυσκολία έπεφτε. Περαστικά σε ολα τα παιδάκια!

ΕΙναι η εποχη των ιωσεων γενικως αυτη , και ναι κυκλοφορει ιωση την οποια τσιμπισαμε και εμεις η οποια εστειλε τον μπεμπη (5 μηνων ) για 3η μερα με αναπνευστικη δυσχερια στον διαβαλκανικο , την κορη μου , 4μιση ετων , με βροχιτιδα και αντιβιωση και εισπνεουμενα και τον μεγαλο μου γιο , 6 ετων, με εισπνεουμενα . Προσοχη μεγαλη ιδιαιτερα αμα εχετε παιδακια κατω του ενος ετων , δεν προσπαθω να τρομοκρατησω κανενα αλλα εμεις οδηγηθηκαμε στο νοσκομειο χωρις να το καταλαβουμε και παρολιγο να χρειαστουμε διασωληνωση.Μολις δειτε μυξουλες στα μωρακια κατευθειαν στην παιδιατρο σας , και αμεσως να τις ανοιγετε με φυσιολογικο ορο και να ρουφατε τις μυξες , ειναι πολυ σημαντικο να μην προχωρησουνε προς τα κατω . Γλυτωσαμε την πνευμονια γιατι του καναμε μασκες με φαρμακο απο το σπιτι μολις τον ειδαμε με μυξες και παλι δεν το σωσαμε .

QRyOp2.png

εγω στα 3 πρωτα 24ωρα με πυρετο, δεν εχω κανει κατι περα απο αντιπυρετικα, Ιδιατερα αν εχουν και βηχα η μιξουλες, αρα σιγουρη ιωση.

Αν συνεχιστει τα παω παιδιατρο.

Βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση οτι οταν πεφτει ο πυρετος ειναι ευδιαθετα, τρωνε εστω λιγο κλπ.

εγω στα 3 πρωτα 24ωρα με πυρετο, δεν εχω κανει κατι περα απο αντιπυρετικα, Ιδιατερα αν εχουν και βηχα η μιξουλες, αρα σιγουρη ιωση.

Αν συνεχιστει τα παω παιδιατρο.

Βεβαια ολα αυτα με την προυποθεση οτι οταν πεφτει ο πυρετος ειναι ευδιαθετα, τρωνε εστω λιγο κλπ.

Το θεμα ειναι και ο δικος μας ποτε δεν εκανε πυρετο , ο μικρος εννοω , μονο αυτη τη φορα για λιγες ωρες και επεσε με λιγο ντεπον . Και μενα τα αλλα 2 παιδια δεν παθαιναν κατι απο τις μυξουλες , ιδιαιτερα δε ο μεγαλος που ειχε συχνα , πυκνα μυξες ακομα και κατω του ενος ετων που ηταν . Αυτος ο μικρος μας εχει κατα αγχωσει . Δεν παθαινει πρωτη φορα βροχιολιτιδα , επαθε 30 ημερων οπου παλι νοσηλευτικε (πιο ελαφρια απο τωρα την περασε ) ,επειτα αλλες 2 φορες πηγαινε για βροχιολιτιδα αλλα το προλαβαιναμε με αγωγη και εισπνεουμενα σπιτι μεχρι και κοξακι κολισε απο το μεγαλο .

QRyOp2.png

Διαφημίσεις

Συνήθως οι παιδίατροι σου δίνουν ένα διάστημα 3 ημερών πυρετού πριν σε στείλουν για εξετάσεις εκτός αν ακροαστεί το παιδί και δει κάτι ανησυχητικό. Κι εμένα πέρασε ίωση η μικρή μου 2,5 ετών με βήχα (ακομη τον έχει) και υψηλό πυρετό ο οποίος είχε και το χαρακτηριστικό ότι έπεφτε δύσκολα (με αντιπυρετικά , μπάνια, κομπρέσες κτλ) Τελικά ευτυχώς δεν τα ξεπέρασε τα 3 24ωρα. Στο εντωμεταξύ την είχε δει και η παιδίατρος και την είχε ακροαστεί.

Πάντως γίνεται χαμός με ίωση πυρετού-βήχα και γαστρεντερίτιδας. Την προηγούμενη εβδομάδα από τα 10 παιδιά που ήταν στην τάξη της κόρης μου τα 8 απουσιάζανε (και τα δύο σίγουρα θα απουσιάζουν αυτή την εβδομάδα )

Nozmp3.pngyF2Vp3.png]

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Σήμερα κλείνουμε το 2ο 24ωρο και η μικρή το πρωί είχε 39,1. Πανικοβλήθηκα η αλήθεια, πρώτη φορά έχω τέτοια εμπειρία αλλά έπεσε με ντεπόν και τώρα είναι στο 37,5. Η γιατρός θα έρθει να την δεί το απόγευμα γιατί ξαφνικά την ακούω και βραχνιασμένη. Λέτε να πρόκειται για ίωση και άμα κλείσει το 3ο 24ωρο να περάσει?

Θεωρείτε υπερβολική την παιδίατρό μου που ζητάει καλλιέργεια χωρίς να κλείσει 24ωρο το παιδί? Δεν θα έπρεπε να περιμένω να περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες? Ακόμη δεν της έχω κάνει, θα δώ τι θα μου πεί το απόγευμα.

Aν έχει ξαναπάθει ουρολοίμωξη, το καταλαβαίνω. Αν όχι, δε χάθηκε ο κόσμος να περιμένεις 2-3 εικοσιτετράωρα. Αυτό μου έχει πει ο δικός μου ο γιατρός. Αφού την ακούς βραχνιασμένη, μάλλον ίωση θα ΄ναι.

Eυχαριστώ για τις απαντήσεις σας κορίτσια. Σήμερα κλείνουμε το 2ο 24ωρο και η μικρή το πρωί είχε 39,1. Πανικοβλήθηκα η αλήθεια, πρώτη φορά έχω τέτοια εμπειρία αλλά έπεσε με ντεπόν και τώρα είναι στο 37,5. Η γιατρός θα έρθει να την δεί το απόγευμα γιατί ξαφνικά την ακούω και βραχνιασμένη. Λέτε να πρόκειται για ίωση και άμα κλείσει το 3ο 24ωρο να περάσει?

Θεωρείτε υπερβολική την παιδίατρό μου που ζητάει καλλιέργεια χωρίς να κλείσει 24ωρο το παιδί? Δεν θα έπρεπε να περιμένω να περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες? Ακόμη δεν της έχω κάνει, θα δώ τι θα μου πεί το απόγευμα.

τη στιγμη που πεφτει ο πυρετος για εμενα , ναι. ειναι υπερβολικη. ειδικα με το βραχνιασμα σημαινει οτι περναει ιωσουλα. Προφανως αμα κλεισει το 3ο 24ωρο θα αρχισει να πεφτει ο πυρετος.

Ο καθε γιατρος ομως εχει την δικη του πολιτικη και ειναι αναλογα τι ταιριαζει στην καθε μια.

δηλαδη σε καθε ιωση-πυρετο θα κανετε εξετασεις??

Συνηθως στα πρωτα 24ωρα ουτε και οι ιδιοι οι γιατροι μπορουν να καταλαβουν τι ακριβως εχει το παιδι.

Διαφημίσεις

Nαι, πιστεύω και εγώ ότι είναι υπερβολική. Ουρολοίμωξη δεν έχει περάσει ποτέ το παιδί. Ελπίζω να είναι όπως τα λέτε και να είναι μια ιωσούλα η οποία θα περάσει. Κάλεσα άλλη παιδίατρο να έρθει το απόγευμα γιατί η δικιά μου είναι μακριά, να δώ τι θα μου πεί και βλέπουμε. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας πάντως, όπως καταλαβαίνετε η πρώτη φορά πάντα είναι δύσκολη για όλες τις μανούλες που δεν έχουμε εμπειρίες.

Και κάτι άλλο κορίτσια. Μπορεί κάποιος να κουβαλάει μια ίωση χωρίς συμπτώματα και να την κολλάει στους άλλους? Η μικρή ήρθε σε επαφή με παιδιά αλλά υποτίθεται ήταν όλα καλά. Υπάρχει περίπτωση κάποιο να είχε την ίωση χωρίς όμως συμπτώματα? Προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να κολλήσει κάποιο παιδάκι ίωση.

Ναι, η εμπειρία είναι πράγματι πολύ σημαντική. Στον πρώτο πυρετό του γιου μου τρέξαμε στο νοσοκομείο γιατί ήταν Κυριακή και δεν μπορούσε ο παιδίατρος να τον δει... Τώρα πλέον, μετά από πολλές ιώσεις και ένα χειρουργείο της μπέμπας, τα βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα. Περαστικά στη μικρή!

Και κάτι άλλο κορίτσια. Μπορεί κάποιος να κουβαλάει μια ίωση χωρίς συμπτώματα και να την κολλάει στους άλλους? Η μικρή ήρθε σε επαφή με παιδιά αλλά υποτίθεται ήταν όλα καλά. Υπάρχει περίπτωση κάποιο να είχε την ίωση χωρίς όμως συμπτώματα? Προσπαθώ να καταλάβω πώς μπορεί να κολλήσει κάποιο παιδάκι ίωση.

Προφανώς κάποιο παιδάκι είχε την ίωση αλλά δεν την είχε εκδηλώσει ακόμα. Ή μόλις είχε αναρρώσει. Κάπως έτσι γίνεται συνήθως.

ο ιδιος ιος αλλιως εξελισσεται σε ενα μωρο αλιως σε ενα παιδι και αλλιως σε εναν ενηλικα.

Τα μωρακια και τα μικρα παιδακια πιανουν στον αερα τους ιους γιατι δεν εχουν πολλα αντισωματα.

Μπορει και εσυ η ιδια να ειχε καποιον ιό που ομως σε εσενα δεν δημιουργησε συμπτωματα λογω του πιο ισχυρου ανοσοποιητικου σου ;)

Απο την μικρη μου εμπειρια, στην ηλικια απο 1ως 2 χρονων κολλανε τα πιο πολλα....Η μαλλον εκδηλωνονται τα πιο πολλα.

Λιγο το μη ισχυρο ανοσοποιητικο, λιγο οτι πιανουν με τα χερακια τους ο,τι βρουν. περναμε δυσκολους χειμωνες.

Αλλα αυτα ειναι περαστικα...σε λιγο καιρο θα ξεαγχωθεις αναγκαστικα....λογω εμπειριας ;)

Περαστικα σας, μην ανησυχεις.

H παιδίατρος ήρθε και διέγνωσε ίωση. Μου είπε ότι θα κλείσει με το 3ο 24ωρο και ότι ακόμη και την τρίτη ημέρα μπορεί να κάνει και 38. Αλλά ότι μπορεί να το γυρίσει και σε βρογχίτιδα ή λαρυγγίτιδα ή ωττίτιδα. Αλλά δεν ήταν υπερ να πάρω αυτές τις σταγόνες κορτιζόνης. Λέτε να τις πάρω να τις έχω καλού κακού? Συνήθως από τις εμπειρίες σας τι γίνεται?

Μου είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ουρολοίμωξης, αυτό το κοιτάνε στο τέλος, αν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα. Επίσης μου είπε ότι γίνεται χαμός με τις ιωσεις. Ελπίζω να περάσει ρε κορίτσια.

Γίνεται χαμός από ιώσεις... Μόλις μίλησα με τον γιατρό για τη μικρή που ακόμα βήχει, παρόλο που παίρνει αντιβίωση εδώ και μια βδομάδα... Μου είπε να της δώσω τις σταγόνες που λες κι εσύ. Πάντως αν δε βήχει η δικιά σου καλύτερα μην της δώσεις τίποτα. Εμείς έχουμε ακροαστικά και παίρνουμε και αερολίν και φλιξοτάιντ. Υπομονή...

@ster, προς το παρον εγω δεν θα εδινα τιποτα. Φαινεται κατι ελαφρυ που θα περασει ανωδυνα

@katerina17, υπομονη...

περαστικα σε ολα τα παιδακια (και εμενα με βραχνιασμα και βηχα ειναι)

Απλά μου ανέφερε και την περίπτωση της κρίσης λαρυγγίτιδας για να είμαι προετοιμασμένη καλού κακού αν βραχνιάσει περισσότερο αλλά δεν είναι υπερ αυτών των σταγόνων. Λέει ότι αρκεί να την βγάλω έξω να πάρει αέρα καθαρό.

Περαστικά σε όλα τα παιδάκια.

μα ακομη δεν εχει 'γυρισει' σε λαρυγγιτιδα. Και δεν ξερεις αν θα γυρισει. Αν τυχει, ναι....ο καθαρος και κρυος αερας ειναι ο,τι καλυτερο.

Οι σολντεσανιλ καλες ειναι αλλα οσο το λιγοτερο τους δινουμε τετοια τοσο το καλυτερο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...