Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κ.Αγλαϊα τη βοηθειά σας!Δεν θελω να δωσω συμπληρωμα!

Recommended Posts

Καλησπερα.Τρομοκρατημενη εσπερα δηλαδη.

Ειμαι μαμα τους τελευατιους 2,5 μηνες και πολυ ενθερμη υποστηρικτης του αποκλειστικου θηλασμου. Προσπαθω εδω και καιρο να βρω μια παιδιατρο που να στηριζει αυτη την αποφαση μου αλλα τζιφος...

Εχω ηδη αλλάξει 3 παιδιατρους. Με την τελευταια ημουν σχετικα ικανοποιημενη. Πριν 2 εβδομαδες μου ειπε πως το μωρο δεν προσλαμβανει επαρκες βαρος και πως ισως χρειαστω συμπληρωμα. Της ειπα πως θελω να το προσπαθησω αρχικα με εντατικοτερο θηλασμο.Τοτε προμηθευτηκα και θηλαστρο για να ελεγχω την ποσοτητα.

Σημερα,13 μερες μετα απο την προηγουμενη συναντηση ξαναειδε τη μπεμπα και αποφανθηκε πως παλι δεν παιρνει αρκετο βαρος και πως πρεπει να παρει συμπληρωμα 60 γραμμαριων σε καθε γευμα, μετα απο καθε θηλασμο.

Μαλιστα, μου ειπε οτι παιρνει 16 γραμμαρια την ημερα(οντως πολυ λιγα αν και διατηρω επιφυλαξεις για τον αριθμο) και μου συνεστησε ενα βιολογικο γαλα γνωστης εταιριας.

Δεν θελω να υπονομευσω το θηλασμο μ αυτον τον τροπο. Δεν θελω ομως και να νιωθω οτι φταιει το πιθανον ελλιπες γαλα μου για την αναπτυξη του μωρου. Συμπληρωνω οτι το μωρο ειναι κοριτσι, βρεχει περιπου 4-5 πανες ανα ημερα, εχει 1 μονο κενωση την ημερα(Ενιοτε και μερα παρα μερα) και δεν κανει κανενα γευμα το βραδυ αφου κοιμαται συνεχομενο 7ωρο και δεν θεωρησα σωστο να την ξυπναω για φαγητο για να μην της χαλασω το προγραμμα υπνου.Παρα ταυτα τρωει ανα 2-2,5, το πολυ 3 ωρες και για 15 λεπτα μονο απο τον ενα μαστο τη φορα, επιδιωκοντας να λαμβανει και το λιπαρο γαλα.

Παραθετω τις μετρησεις μας και ελπιζω σε μια απαντηση σας, η σε απαντηση οποιου αλλου μελους μπορει να βοηθησει για να επιμεινω στο θηλασμο. Εκ των προτερων θερμα ευχαριστω!

Βαρος γεννησης 2/11/12: 3630

5/11/12: 3390

12/11/12:3605

7/12/12:4555

8/1/13: 5080

21/1/13: 5320

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 111
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Α. 40η

Β. κοριτσι

Γ. ΚΤ

Δ. Επισκληριδειος

Ε. 1 η ελαχιστη κα 11 η μεγιστη

1.Βαρος γεννησης 2/11/12: 3630

2. 6-7 γευματα

3. ολα απο θηλασμο εκτος απο 1 που πινει γαλα αντλημενο απο θηλαστρο

4. οχι

5. οχι

6. medela swing

7. μια αντληση τηνημερα, πρωινες ωρες, 15 λεπτα

8. 5-6 πανες

9. 1 κενωση την ημερα ή μερικες φορες 1 κενωση καθε 2 μερες.

θα σου τι παρατηρησεις μπορω να κανω εγω:

1)ανακτησατε το βαρος γεννησης σε 10 ημερες , πολυ καλο!

2)Απο τη γεννηση μεχρι τωρα παιρνει περιπου 20 γρ τη μερα (1690γρ/81μερες), πολυ καλα

3)αξιολογουμε την γενικοτερη πορεια του βαρους κι οχι μονο το τελευταιο διαστημα γιατι τα μωρακια που θηλαζουν εχουν παντα σκαμπανεβασματα και δεν ακολουθουν ευθεια πορεια

4)μπαινετε σιγα σιγα στο β' τριμηνο που η προσληψη βαρους ειναι μικροτερη και το μωρακι ειναι φυσικο να τρεναρει σιγα σιγα

5)το 16 γρ/την ημερα που ειπε η γιατρος δεν το τσεκαρα αλλα κι ετσι να ειναι, ειναι το κατωτατο φυσιολογικο

ωστοσο

οι πανες που βρεχετε ειναι οριακες, το μεσοδιαστημα μεταξυ των θηλασμων μεγαλο, μην την ξυπνας το βραδυ αλλα θα προτεινα να προσφερεις στηθος λιγο πιο συχνα. Προς θεου μη μπλεξεις με αντλησεις και μπιμπερο δεν υπαρχει λογος, και θα αγχωθεις και μπορει να δημιουργησεις κι αλλα προβληματα μετα, το καλυτερο για το θηλασμο ειναι να μην υπαρχουν παρεμβασεις. Μηπως βιαζεσαι να της τελειωσεις το γευμα της χαρην του λιπαρου γαλακτος;Αν στο τελος του γευματος προσφερεις και τον αλλο μαστο μηπως το μωρακι θελει να λιγο περισσοτερο απο το νεο μαστο που θα εχει πιο εντονη ροη;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Μπουρμπουρ σ' ευχαριστω για το ενδιαφερον!

Λοιπον η παιδιατρος διαιρει το προσλαμβανομενο βαρος με τον αριθμο των ημερων. Π.χ. την τελευταια φορα πηρε 240 γρ./ 13 μερες = 18,46. Παντως δεν ειναι 16 οπως ειπε. Ακομα κι ετσι ομως ειναι χαμηλο καθως μου ειπε οτι τα κατωτατα φυσιολογικα γραμμαρια ανα ημερα ειναι τα 20. Και αναρωτιεμαι αν ειναι αυτος ο αριθμος για τα βρεφη που θηλαζουν.

Επιπλεον, δεν με στεναχωρει ο αριθμος των βρεγμενων πανων τοσο γιατι παιζει απο μερα σε μερα. Αλλες φορες ειναι 4-5 αλλες 5-6, αλλες 6-7. Με στεναχωρει ομως η μονο 1 κενωση την ημερα ή ακομα και 1 κενωση ανα δυο μερες.

Απο ο,τι καταλαβα προτεινεις να δινω και το δευτερο μαστο. Το εχω προσπαθησει και αυτο αλλα μετα το 15λεπτο στον πρωτο μαστο χανει λιγο το ενδιαφερον ή κουραζεται και στον αλλο μαστο καθεται μονο 1-2 λεπτα.

Το θηλαστρο το χρησιμοποιησα αφενος για να μετραω την ποσοτητα που βγαζω σε μια μονο αντληση και αφετερου για να την εξοικειωσω λιγο με το μπιμπερο καθως σε λιγοτερο απο 1 μηνα επιστρεφω στη δουλεια. Το περιεργο ειναι πως με το μπιμπερο δεν σταματα, δεν χαζευει και το πινει συνηθως μονορουφι. Στην αντληση βγαζω 50-60 γραμμαρια το πολυ, εκτος αν ειναι η πρωτη πρωινη που θα βγαλω γυρω στα 100-110, αλλα αυτο συμβαινει μονο μετα απο 6-7 ωρες υπνου που το μωρο δεν εχει φαει καθολου.

Σ' ευχαριστω για τη συμπαρασταση, οποιες αλλες παρατηρησεις-συμβουλες πλεον ευπροσδεκτες.

Συμπληρωνω οτι το μωρο ειναι κοριτσι, βρεχει περιπου 4-5 πανες ανα ημερα, εχει 1 μονο κενωση την ημερα(Ενιοτε και μερα παρα μερα) και δεν κανει κανενα γευμα το βραδυ αφου κοιμαται συνεχομενο 7ωρο και δεν θεωρησα σωστο να την ξυπναω για φαγητο για να μην της χαλασω το προγραμμα υπνου.

δινεις πιπιλα ???

Παρα ταυτα τρωει ανα 2-2,5, το πολυ 3 ωρες και για 15 λεπτα μονο απο τον ενα μαστο τη φορα, επιδιωκοντας να λαμβανει και το λιπαρο γαλα.

Παραθετω τις μετρησεις μας και ελπιζω σε μια απαντηση σας, η σε απαντηση οποιου αλλου μελους μπορει να βοηθησει για να επιμεινω στο θηλασμο. Εκ των προτερων θερμα ευχαριστω!

Βαρος γεννησης 2/11/12: 3630

απορια...

η εκπληκτικη παιδιατρος που εχεις ,περασε στις καμπυλες του βιβλιαριου σου τις μετρησεις??????????????????????????????????????

γιατι αν δεν τις περασε,τοτε πως εβγαλε το συμπερασμα????????????

εαν τις περασε,τοτε ειναι στραβη??????????????????δεν ειδε οτι το μωρο ακολουθει την καμπυλη γεννησης του???????????????που ακριβως ειδε καποιο προβλημα???????????????μηπως δεν ειναι τοσο αξιοπιστη και πρεπει να ξεκινησεις αναζητηση για καποιον που να ειναι τουλαχιστον επαγγελματιας και οχι κομπογιαννιτης???????

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Α. 40η

2. 6-7 γευματα

7. μια αντληση τηνημερα, πρωινες ωρες, 15 λεπτα

αυξησε τους θηλασμους σας σε 8 το ελαχιστο μεσα στο 24ωρο..προσφερε πιο συχνα το στηθος σου..την αντληση σταματα την..δεν υπαρχει κανενας λογος..παρεμβαινεις και ταλαιπωρεισαι χωρις να βοηθας καπου..το αντιθετο..μπερδευεις το μωρο με τεχνητη θηλη χωρις λογο και ταλαιπωρεισαι και εσυ με αποστειρωσεις,μπουκαλια κλπ..

δινεις πιπιλα????

83hKp3.png

Απο ο,τι καταλαβα προτεινεις να δινω και το δευτερο μαστο. Το εχω προσπαθησει και αυτο αλλα μετα το 15λεπτο στον πρωτο μαστο χανει λιγο το ενδιαφερον ή κουραζεται και στον αλλο μαστο καθεται μονο 1-2 λεπτα.

εσυ συνεχισε να προσφερεις και τον δευτερο..εαν θελει τρωει,εαν οχι δεν σε πειραζει..θα ελεγχεις μονο τα κακα να μην ειναι πρασινα..

Το θηλαστρο το χρησιμοποιησα αφενος για να μετραω την ποσοτητα που βγαζω σε μια μονο αντληση και αφετερου για να την εξοικειωσω λιγο με το μπιμπερο καθως σε λιγοτερο απο 1 μηνα επιστρεφω στη δουλεια. Το περιεργο ειναι πως με το μπιμπερο δεν σταματα, δεν χαζευει και το πινει συνηθως μονορουφι.

με το μπιμπερο τα μωρα πινουν παθητικα και μεγαλυτερη ποσοτητα απο αυτη που χρειαζονται..το αποτελεσμα ειναι να αργει πολυ το επομενο γευμα

καθως εχουν φαει περισσοτερο απο οτι θα θηλαζαν..με αποτελεσμα να μειωνονται και τα γευματα του θηλασμου..επιπλεον φροντιζουμε το μπιμπερο να το δινει αλλο προσωπο και οχι η μαμα..

Στην αντληση βγαζω 50-60 γραμμαρια το πολυ, εκτος αν ειναι η πρωτη πρωινη που θα βγαλω γυρω στα 100-110, αλλα αυτο συμβαινει μονο μετα απο 6-7 ωρες υπνου που το μωρο δεν εχει φαει καθολου.

συνεχισε τις αντλησεις για να κανεις τραπεζα,αλλα βαζε το μωρο στο στηθος να θηλαζει..εφοσον δοκιμασες και ειδες οτι παιρνει το μπιμπερο,μην επιμενεις..οταν γυρισεις στην δουλεια θα προσαρμοστει στην απουσια σου..

Σ' ευχαριστω για τη συμπαρασταση, οποιες αλλες παρατηρησεις-συμβουλες πλεον ευπροσδεκτες.

οσον αφορα τις κενωσεις σας ,ειστε μια χαρα:

Άνω των 3-6 εβδομάδων

Συχνότητα: Μεγάλη απόκλιση από βρέφος σε βρέφος. Από πολλές φορές την ημέρα έως μία φορά κάθε επτά ημέρες, όλα φυσιολογικά. Μετά τις πρώτες έξι εβδομάδες της ζωής, τα κακά με τον αποκλειστικό θηλασμό μπορεί να συνεχίζουν πολύ συχνά ή, αντίθετα, να αραιώσουν πολύ. Δεν υπάρχει τίποτε παθολογικό σε αυτές τις διαφορές και δεν πρόκειται για δυσκοιλιότητα, εφόσον τα κακά δεν είναι σκληρά και το μωρό δεν κλαίει όταν τα κάνει. Συνήθως μετά τον πρώτο μήνα σταματούν οι νυχτερινές κενώσεις.

Σύσταση: Κόπρανα πάντα μαλακά, κίτρινα, κιτρινοπράσινα ή κιτρινοκαφέ. Σύσταση πάστας ή με «σπόρους», υδαρής ή πιο σχηματισμένη.

http://pediatros-thes.gr/%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D/%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CF%8C%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BD%CE%B1-%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%B2%CF%81%CE%B5%CF%86%CF%8E%CE%BD/

83hKp3.png

Η συμπεριφορα του μωρου με το μπιμπερο ειναι φυσιολογικη, οσο χορτασμενα και να ειναι απο το μπιμπερο πινουν μονορουφι εξ αιτιας της ευκολιας του.Οντως μη μπλεκεις με αντλησεις εκτος αν τις χρειαζεσαι για να πας στη δουλεια.Μετρα τις πανες για να εισαι σιγουρη.Σε καμμια περιπτωση το κατωτατο βαρος δεν ειναι τα 20γρ/ημερα!

Μπουρμπουρ και Paros ευχαριστω για την απαντηση και τις συμβουλες!

Αναρωτηθηκα κι εγω για την καμπυλη και οταν της το ειπα μου ειπε πως οντως ειναι καλα στην καμπυλη αλλα εχει πεσει απο την 75η στην 50η και η αναπτυξη ειναι μικρη για ενα βρεφος που γεννηθηκε με καλο βαρος (3630).

Επιπλεον θεωρει πως δεν χρειαζεται να δωσω χρονο προσπαθωντας μονο με το δικο μου θηλασμο, αφου ηδη εχουμε 2 μετρησεις "κακες" μεσα σε 1,5 μηνα. Χαρακτηριστικα μου ειπε "θα παρει ολα τα οφελη του θηλασμου σου αφου θα το συνεχισεις αλλα δε θα το αφησουμε και να πειναει αφου δεν το φτανει".

Οπως προανεφερα ειναι η 3η παιδιατρος που αλλαζω λογω παρακινησης για συμπληρωμα. Αντικειμενικα οντως πηρε μικρο βαρος και ο αντρας μου εχει αρχισει να σκεφτεται μηπως εγω ειμαι η τρελη μανα αφου 3 παιδιατροι με ωθησαν στο γαλα εμπορειου.

Εγω απο την αλλη δεν παραδιδω οπλα ετσι απλα. Εχω αυξησει απο χθες τα γευματα της σε 8-9, ισως και 10 αλλα μου εκανε εμετο. Δεν ηταν αναγωγη, ηταν κανονικος εμετος, προφανως επειδη την πιεσα να φαει παραπανω.

Το θηλαστρο οπως ειπα το χρησιμοποιω μονο 1 φορα την ημερα αν και δεν θελω, μονο και μονο επειδη φοβαμαι πως οταν παω δουλεια τον αλλο μηνα θα χει προβλημα προσαρμογης στο μπιμπερο. Μεχρι στιγμης ομως δεν δειχνει να εχει συγχυση θηλων, ισως λογω της μικρης συχνοτητας.

Πιπιλα δεν παιρνει και δεν θελω να παρει, ειναι πολυ καλο μωρο, χαρουμενο και κοιμαται καλα, δε βρισκω λογο να της χωσω ξενη θηλη μες το στομα και να υπονομευσω ετσι το πιασιμο στο δικο μου στηθος. Χωρια τα οποια ορθοδοντικα προβληματα πιθανον προκαλει.

Το μεγαλο μου δίλημμα ειναι αν πρεπει να την ξυπναω το βραδυ για γευμα. Μπορει να κοιμηθει 7ωρο και 8ωρο συνεχομενα κι εγω την ξυπνω γυρω στις 6-7 ωρες γιατι φοβαμαι οτι χανει γευματα, αν και εχω αυξησει τον αριθμο.

Ευχαριστω για την υπομονη και την συμπαρασταση, το εχω πραγματικα αναγκη. Οποιες αλλες παρατηρησεις απο καρδιας ευπροσδεκτες.

Μπουρμπουρ και Paros ευχαριστω για την απαντηση και τις συμβουλες!

Αναρωτηθηκα κι εγω για την καμπυλη και οταν της το ειπα μου ειπε πως οντως ειναι καλα στην καμπυλη αλλα εχει πεσει απο την 75η στην 50η και η αναπτυξη ειναι μικρη για ενα βρεφος που γεννηθηκε με καλο βαρος (3630).

συγγνωμη?????????????ειναι στραβη????????????????ποσο ειχε μαθηματικα??????????????????σε ποια καμπυλη επεσε???????

ειναι ηλιθια...τελος...

το μωρο γεννηθηκε στην 75η και ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ σε αυτην..

2/11/12: 3630

το μωρο 3 μηνων δηλαση στις 2/2/13 θα ''πρεπει'' να ειναι 5.500 κιλα..και 16 μερες πριν ειναι 5320.. ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ..ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ..

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!!!!!!!!!!!!!!!

εχω γινει εξαλλη....

εσυ τις ειδες τις καμπυλες?????????? το βλεπεις οτι σου λεει ψεμματα????το παιδι παραμενει στην καμπυλη του..και περα απο αυτο ακομα και εαν επεφτε που επισης ειναι ''φυσιολογικο'', καθως η καμπυλη αφορα τον ΜΕΣΟ ΟΡΟ, (στα μαθηματικα οταν λεμε μεσο ορο εννοουμε οτι υπαρχουν τιμες γυρω απο αυτον,δηλαδη γυρω απο την καμπυλη το μωρο συνεχιζει να αναπτυσσεται φυσιολογικα!!!!) τοτε δεν συστηνει φορμουλα και βιολογικα γαλατα που ειναι πανακριβα,αλλα βαζει την μαμα να κανει αντλησεις..

83hKp3.png

Διαφημίσεις

Επιπλεον θεωρει πως δεν χρειαζεται να δωσω χρονο προσπαθωντας μονο με το δικο μου θηλασμο, αφου ηδη εχουμε 2 μετρησεις "κακες" μεσα σε 1,5 μηνα. Χαρακτηριστικα μου ειπε "θα παρει ολα τα οφελη του θηλασμου σου αφου θα το συνεχισεις αλλα δε θα το αφησουμε και να πειναει αφου δεν το φτανει".

κανονικα θελει καταγγελια..θα πρεπει να της ζητησεις γραπτως την επομενη φορα να αιτιολογησει γιατι το μωρο δεν αναπτυσσεται καλα και να συνταγογραφησει το γαλα..και μετα καταγγελια..

Στη χώρα μας απεστάλη σε όλους τους αρμόδιους φορείς, η οδηγία Υ3γ/36189/ 9-10-95, του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, η οποία αναφέρεται στα προτεινόμενα 10 βήματα της ΠΟΥ και της UNICEF και η οποία τονίζει ότι:

1) η συνταγογράφηση ξένου γάλακτος πρέπει να συνοδεύεται από ιατρική γνωμάτευση που να εξηγεί τους λόγους που το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει αποκλειστικά

ζητησε της λοιπον το χαρτι να δουμε αν θα συνεχισει το ιδιο τροπαρι..

83hKp3.png

τις δυο κακες μετρησεις που τις ειδε??

γραπτα..οτι σου λεει θα τα ζητας γραπτα να στα δινει..

δικηγορο εχουμε τσαμπα και μην ανησυχεις..

Οπως προανεφερα ειναι η 3η παιδιατρος που αλλαζω λογω παρακινησης για συμπληρωμα. Αντικειμενικα οντως πηρε μικρο βαρος και ο αντρας μου εχει αρχισει να σκεφτεται μηπως εγω ειμαι η τρελη μανα αφου 3 παιδιατροι με ωθησαν στο γαλα εμπορειου.

καιρος να αλλαξεις παλι..παμε για τον 4ο..θα μου πεις ομως σε ποια περιοχη μενεις και θα ψαξω κι εγω..αντικειμενικα και σε συγκριση με τι πηρε μικρο βαρος????????????αφου το παιδι ειναι στην καμπυλη του..

εφοσον ο αντρας σου αμφισβητει,ας ζητησει εκεινος το χαρτι..να αναφερει την οδηγια του υπουργειου και να της ζητησει να αιτιολογησει γιατι το μωρο δεν θηλαζει..

Εγω απο την αλλη δεν παραδιδω οπλα ετσι απλα. Εχω αυξησει απο χθες τα γευματα της σε 8-9, ισως και 10 αλλα μου εκανε εμετο. Δεν ηταν αναγωγη, ηταν κανονικος εμετος, προφανως επειδη την πιεσα να φαει παραπανω.

υπαρχει περιπτωση το μωρο να εχει παλλινδρομηση?σου βγαζει γουλιες?

να φαει παραπανω δεν γινεται..αυτο θα μπορουσε να συμβει μονο με μπιμπερο..στον θηλασμο τα μωρα δεν τρωνε παραπανω..

Το θηλαστρο οπως ειπα το χρησιμοποιω μονο 1 φορα την ημερα αν και δεν θελω, μονο και μονο επειδη φοβαμαι πως οταν παω δουλεια τον αλλο μηνα θα χει προβλημα προσαρμογης στο μπιμπερο. Μεχρι στιγμης ομως δεν δειχνει να εχει συγχυση θηλων, ισως λογω της μικρης συχνοτητας.

εφοσον το δεχεται,σταματα το..ξεκινα το παλι μια εβδομαδα πριν πας στην δουλεια..μεχρι τοτε συνεχισε τις αντλησεις αλλα για να κανεις τραπεζα και οχι για να ταιζεις..

Πιπιλα δεν παιρνει και δεν θελω να παρει, ειναι πολυ καλο μωρο, χαρουμενο και κοιμαται καλα, δε βρισκω λογο να της χωσω ξενη θηλη μες το στομα και να υπονομευσω ετσι το πιασιμο στο δικο μου στηθος. Χωρια τα οποια ορθοδοντικα προβληματα πιθανον προκαλει.

τελεια!!σε αυτο εισαι διαβασμενη!!! :lol::lol::lol:

Το μεγαλο μου δίλημμα ειναι αν πρεπει να την ξυπναω το βραδυ για γευμα. Μπορει να κοιμηθει 7ωρο και 8ωρο συνεχομενα κι εγω την ξυπνω γυρω στις 6-7 ωρες γιατι φοβαμαι οτι χανει γευματα, αν και εχω αυξησει τον αριθμο.

ΟΧΙ!!!!ΔΕΝ ΞΥΠΝΑΣ ΤΟ ΜΩΡΟ!!!!!! εφοσον δεν δινεις πιπιλα και δεν δινεις και μπιμπερο πριν τον υπνο και το μωρο με ελευθερο θηλασμο κοιμαται συνεχομενα ,ΔΕΝ ΤΟ ΞΥΠΝΑΣ!!! τα γευματα θα τα αυξησεις μεσα στην ημερα και οχι το βραδυ..κοιμησου οσο προλαβαινεις γιατι οταν ξεκινησουν τα δοντια μαλλον θα το ξεχασεις..

Ευχαριστω για την υπομονη και την συμπαρασταση, το εχω πραγματικα αναγκη. Οποιες αλλες παρατηρησεις απο καρδιας ευπροσδεκτες.

αλλαξε παιδιατρο..

83hKp3.png

Εγω φυσικα και ειδα πως η καμπυλη της ειναι κανονικη. Αλλα φαινεται οντως πως ειναι στα κατωτα φυσιολογικα. Συμφωνω βεβαια απολυτα μαζι σας, αλλα με αφησε αναυδη με το οτι παιρνει κατω απο 20 γρ. την ημερα.

Μου μιλησε γενικα για συμπληρωμα και οταν τη ρωτησα ποιο προτεινει τοτε μου ειπε οποιοδηποτε αλλα προτιμα ενα βιολογικο και το εγραψε σ' ενα λευκο χαρτι. Ανυπογραφα και χωρις καμια σφραγιδα.

Βεβαια δεν ηταν η μονη, και οι 2 προηγουμενες ειχαν ακριβως την ιδια αντιμετωπιση.

Το παραλογο οταν της μιλησα για τη μονο 1 κενωση μου προτεινε να κοψω τα γαλακτοκομικα καθε ειδους γιατι ισως της κανει αλλεργια. Βεβαια το συμπληρωμα δεν ειναι απο εμπλουτισμενο αγελαδινο γαλα;Αυτο δεν θα της κανει αλλεργια;;;

Δεν θεωρω πως με παρακινησε με το ζορι αφου ειπε πως οποιοδηποτε γαλα ειναι οκ, αλλα πιστευω πως απλα ακολουθησε την πεπατημενη της χορηγησης ξενου γαλακτος.

Τελοσπαντων δεν με εξεπληξε. Εγω θα αντιμετωπισω την κατασταση σαν να εχουμε κατοχη και να υπαρχει μονο το στηθος.Οχι πως δεν εχουμε κατοχη δηλαδη :eek:

Συνηθως τα πιο μικροσωμα μωρακια που ομως γονιδιακα προοριζονται να γινουν πιο μεγαλοσωμα εχουν ταχεια αναπτυξη στην αρχη.Δεν ξερω γιατι η γιατρος λεει οτι το δικο σας θα επρεπε να εχει μεγαλυτερη αναπτυξη σωνει και καλα.Δεν ακολουθουν ολα τα μωρακια το μεσο ορο (μεσος ορος 750γρ/μηνα και εσεις βαζετε 600) ειναι ομως στα φυσιολογικα πλαισια (κατωτατο βαρος 450γρ/μηνα).Μεσος ορος σημαινει οτι καποια μωρακια βαζουν πιο λιγο και καποια πιο πολυ βαρος.Αυτο ομως ισχυει και για μωρα που δεν θηλαζουν.

Τα κακα της δειχνουν οτι αφομοιωνει πληρως αυτο που τρωει.

Η παγιδα του συμπληρωματος ειναι οτι το στηθος δυσκολα αντιλαμβανεται τις αλλαγες στις αναγκες του μωρου ωστε να προσαρμοστει η παραγωγη του.Πρεπει να δινεις πολυ συνειδητοποιημενα το συμπληρωμα για να διατηρησεις τη γαλουχια στα επιπεδα που χρειαζεται.Εσυ θα κρινεις τι πρεπει να κανεις, εγω ετσι οπως τα λες δεν βλεπω προβλημα.Πιστευω οτι μεγαλο ρολο παιζουν οι εβδομαδες που ειστε και απο εδω και περα θα παιρνει λιγοτερο βαρος(11γρ/ημερα αν θυμαμαι καλα).

Το βραδυ δεν θα την ξυπναγα, σε κανενα μηνα που θα την πιασουν τα δοντια της θα ξυπναει ουτως η αλλως απο μονη της και 2 και 3 φορες....

Διαφημίσεις

Εγω φυσικα και ειδα πως η καμπυλη της ειναι κανονικη. Αλλα φαινεται οντως πως ειναι στα κατωτα φυσιολογικα.

ειναι στην καμπυλη της..τελος..ειναι φυσιολογικη η αναπτυξη και δεν υπαρχει λογος συζητησης..

Συμφωνω βεβαια απολυτα μαζι σας, αλλα με αφησε αναυδη με το οτι παιρνει κατω απο 20 γρ. την ημερα.

και?????

Πίνακας για την φυσιολογική αύξηση του βάρους στα αποκλειστικά θηλάζοντα βρέφη

# 1ος – 4ος μήνας: 113-227 γρ. την εβδομάδα δηλαδή 453-906 γρ. το μήνα

# 4ος – 6ος μήνας: 85-142 γρ. την εβδομάδα (περίπου 340-568 γρ. το μήνα)

# 6ος – 12ος μήνας: 42-85 γρ. την εβδομάδα (περίπου 168-340 γρ. το μήνα)

Πηγή: Womanly Art of Breastfeeding (Διεθνής Σύνδεσμος Θηλασμού La Leche League International)

Μου μιλησε γενικα για συμπληρωμα και οταν τη ρωτησα ποιο προτεινει τοτε μου ειπε οποιοδηποτε αλλα προτιμα ενα βιολογικο και το εγραψε σ' ενα λευκο χαρτι. Ανυπογραφα και χωρις καμια σφραγιδα.

σιγα μην υπεγραφε...

Βεβαια δεν ηταν η μονη, και οι 2 προηγουμενες ειχαν ακριβως την ιδια αντιμετωπιση.

Το παραλογο οταν της μιλησα για τη μονο 1 κενωση μου προτεινε να κοψω τα γαλακτοκομικα καθε ειδους γιατι ισως της κανει αλλεργια. Βεβαια το συμπληρωμα δεν ειναι απο εμπλουτισμενο αγελαδινο γαλα;Αυτο δεν θα της κανει αλλεργια;;;

τα κακα σας οπως θα δεις στο παραπανω λινκ ειναι ΕΠΙΣΗΣ φυσιολογικα!!!!!!!

προφανως ψαχνει και παταει σε δικες σου ανησυχιες για να πλασσαρει αυτο που θελει..ειναι απαραδεκτη..

φυσικα και θα εκανε αλλεργια!!!!ευτυχως εκτος απο απαραδεκτη ειναι και χαζη και τα μπλεκει για να μπορεις να καταλαβαινεις ποσο απαραδεκτη ειναι..

Δεν θεωρω πως με παρακινησε με το ζορι αφου ειπε πως οποιοδηποτε γαλα ειναι οκ, αλλα πιστευω πως απλα ακολουθησε την πεπατημενη της χορηγησης ξενου γαλακτος.

Τελοσπαντων δεν με εξεπληξε. Εγω θα αντιμετωπισω την κατασταση σαν να εχουμε κατοχη και να υπαρχει μονο το στηθος.Οχι πως δεν εχουμε κατοχη δηλαδη :eek:

κατοχη εχουμε!!!!

83hKp3.png

• Επιστημονική συνεργάτιδα

Nομίζω ότι το θέμα το κάλυψαν οι προ... γράφουσες (κατά το προλαλλήσασες!)

Με δεδομένη την αύξηση βάρους που είχε το μωρό το πρώτο διάστημα, δεν υπάρχει θέμα παραγωγής.

Η πρόσληψη βάρους είναι κάτω από το μέσο όρο, αλλά στα φυσιολογικά αποδεκτά πλαίσια.

Όταν η πρόσληψη βάρους ήταν μεγάλη, περιορίστηκε (για οποιοδήποτε λόγο) και εξακολουθεί να είναι πάνω από το κατώτατο φυσιολογικό, τότε αναζητούμε λύσεις χωρίς συμπλήρωμα.

Η αύξηση των γευμάτων είναι μία καλή πρακτική.

Επιπλέον, η μη ικανοποιητική πρόσληψη βάρους, μερικές φορές είναι το μόνο σύμπτωμα αλλεργίας. Η πιο συχνή τροφική αλλεργία είναι αυτή στο αγελαδινό γάλα που είναι υπεύθυνο για το 50% των τροφικών αλλεργιών σε βρέφη. Το υπόλοιπο 50% το μοιράζονται όλες οι άλλες τροφές.

Όταν αρχικά το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος και μετά μειώνεται σημαντικά ο ρυθμός πρόσληψης, ενώ ο αριθμός των γευμάτων παραμένει περίπου σταθερός, σκεφτόμαστε την αλλεργία ως πιθανό σενάριο.

Υπάρχει ιστορικό αλλεργιών στην οικογένεια;

Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Για να δείτε το βιογραφικό μου, πατήστε εδώ.

Για να δείτε άλλες απαντήσεις μου, πατήστε πάνω στο όνομα χρήστη μου και

Εμφάνιση Περισσοτέρων Μυνημάτων του Χρήστη

Η αναφορά για την συμβατότητα ενός φαρμάκου με τον θηλασμό ή όχι, απο μέλη ή επιστημονικούς συνεργάτες του φόρουμ της ΕΕΕΓ, ΔΕΝ αποτελεί συνταγογράφηση, προτροπή ή αποτροπή της λήψης του φαρμάκου. Ο μόνος αρμόδιος για κάτι τέτοιο είναι ο επαγγελματίας υγείας που σας παρακολουθεί. Εάν επιθυμείτε να καταναλώσετε συμπληρώματα διατροφής, απαραιτήτως συμβουλευτείτε τον επαγγελματία υγείας που σας παρακολουθεί: Ο συνδυασμός συμπληρωμάτων διατροφής ή η υπερβολική κατανάλωσή τους μπορεί να είναι επικίνδυνος.

Αγλαϊα ευχαριστω για την απαντηση!Να σαι καλα!Ευχαριστω και εσας κοριτσια για την συμπαρασταση!

Ναι και εγω και ο αντρας μου ειμαστε αλλεργικοι στα ακαρεα, στα επιθηλια γατας και στο περδικακι. Ειδικα εγω εχω αλλεργικο ασθμα.

Θεωρεις πως πρεπει να κοψω τα γαλακτοκομικα; Κι αν ναι για ποσο καιρο; Αυτη η πιθανη αλλεργια μπορει να επηρεασει και τον αριθμο των κενωσεων (επειδη εχει 1 κενωση μονο την ημερα);Αν κοψω τα γαλακτοκομικα μηπως θα πρεπει να παρω διπλη δοση ασβεστιου εφοσον ηδη παιρνω ενα δισκιο;

Κορίτσια, κατά Π.Ο.Υ. οι τιμές που βγαίνουν οι καμπύλες είναι αυτές

45933_10151435652374374_416152627_n.jpg

Μήπως δεν έχει και τελείως άδικο η παιδίατρος? (όχι για το ξένο γάλα αλλά για την αλλαγή καμπύλης!)

Μέχρι και μια κένωση στις 5 μέρες μου είχε πεί η δικιά μου παιδίατρος είναι φυσιολογικό.

Όσο για τον εμετό, φαντάζομαι ότι απλά έβγαλε πολύ γάλα ε?

Και αυτό φυσιολογικό είναι εφόσον η συχνότητα είναι μικρή.

Όσο για τα γραμμάρια 17,09 είναι και πολλοί παιδίατροι αισθάνονται καλύτερα αν βλέπουν πάνω από 20 (600γρ στις 30 ημέρες δηλαδή)

Το καλό είναι ότι μίλησε για πιθανότητα αλλεργίας. Από κει και πέρα είναι δικαίωμά σου να της πείς ότι θα κάνεις πρώτα αλλαγή στην διατροφή σου για μερικές εβδομάδες και αν δε δείς βελτίωση, δώσε και ξένο.

Η γιαγιά μου το 1920 που δεν ξέρω γιατί δεν είχε αρκετό γάλα για να θηλάσει στην αρχή πλήρωνε μια άλλη γυναίκα για να θηλάσει το παιδί και μετά είχαν τη Μπέλλα (την κατσίκα)

Το ξένο γάλα είναι ένα εργαλείο, το θέμα ειναι να το χρησιμοποιούμε σωστά και μόνο αν χρειάζεται.

NE1r.png

Κορίτσια, κατά Π.Ο.Υ. οι τιμές που βγαίνουν οι καμπύλες είναι αυτές

Μήπως δεν έχει και τελείως άδικο η παιδίατρος? (όχι για το ξένο γάλα αλλά για την αλλαγή καμπύλης!)

η παιδιατρος δεν ξερει καν την υπαρξη των συγκεκριμενων καμπυλων!!!

η παιδιατρος πορευεται με οτι βλεπει στο βιβλιαρειο..το γεγονος οτι δεν αντιμετωπισε ολο το θεμα σωστα καθως ανεφερε αλλεργια και παραλληλα δεν προτεινε εξετασεις ή γαλα για αλλεργικα παιδια, δειχνει οτι αντιμετωπιζει το θεμα επιφανειακα..αρα δεν μπορεις να εχεις εμπιστοσυνη στα λεγομενα της..

επιπλεον οι καμπυλες του ΠΟΥ αφορουν τον μεσο ορο των παιδιων σε ολον τον κοσμο οπου τα φυσιολογικα χαρακτηριστικα αλλαζουν κατα πολυ απο ηπειρο σε ηπειρο και απο χωρα σε χωρα..το ευρος του μεσου ορου ανοιγει πολυ περισσοτερο σε αυτην την περιπτωση..

Το ξένο γάλα είναι ένα εργαλείο, το θέμα ειναι να το χρησιμοποιούμε σωστά και μόνο αν χρειάζεται.

φυσικα και το ξενο γαλα ειναι σωτηριο οταν ομως εχουν εξαντληθει ολες οι αλλες επιλογες..ενα μωρο που αναπτυσσεται φυσιολογικα οπως της Connie δεν εχει αναγκη απο συμπληρωμα..η μαμα θα αυξησει τους θηλασμους για αρχη και θα παρακολουθει την αναπτυξη του παιδιου..

83hKp3.png

....

απ' ότι είδα, μπορεί να κάνω λάθος, το μωρό θηλάζει για 15 λεπτά τη φορά από τον ένα μαστό. μήπως αντί να δίνεις έναν μαστό ανά θηλασμό (αυτό έχω καταλάβει πως κάνεις) να έδινες και τους 2 μαστούς ανά θηλασμό από 10 λεπτά τον καθένα, σύνολο δλδ 20 λεπτά τους 2. τις πρώτες φορές το μωρό δεν θα τραβήξει το πιο λιπαρό γάλα αλλά το στήθος θα προσαρμοστεί με τον καιρό και το μωρό θα τραβάει και το λιπαρό γάλα. ο λόγος για τον οποίο το προτίνω είναι γιατί αυτά τα 5 επιπλέον λεπτά τη φορά είναι σε 8 θηλασμούς 40 λεπτά οπότε όσο να πεις, στη διάρκεια της ημέρας θα τρώει λίγο παραπάνω.

μπορεί πάλι να γράφω και μπούρδα.

όσο για τα γαλακτοκομικά, να αντικαταστήσεις τα αγελαδινά προϊόντα με αιγοπρόβεια δεν μπορείς; είσαι υποχρεωμένη να τα κόψεις τελειώς;

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

απ' ότι είδα, μπορεί να κάνω λάθος, το μωρό θηλάζει για 15 λεπτά τη φορά από τον ένα μαστό. μήπως αντί να δίνεις έναν μαστό ανά θηλασμό (αυτό έχω καταλάβει πως κάνεις) να έδινες και τους 2 μαστούς ανά θηλασμό από 10 λεπτά τον καθένα, σύνολο δλδ 20 λεπτά τους 2. τις πρώτες φορές το μωρό δεν θα τραβήξει το πιο λιπαρό γάλα αλλά το στήθος θα προσαρμοστεί με τον καιρό και το μωρό θα τραβάει και το λιπαρό γάλα. ο λόγος για τον οποίο το προτίνω είναι γιατί αυτά τα 5 επιπλέον λεπτά τη φορά είναι σε 8 θηλασμούς 40 λεπτά οπότε όσο να πεις, στη διάρκεια της ημέρας θα τρώει λίγο παραπάνω.

το μωρο πρεπει να μενει στο πρωτο μαστο μεχρι να δυσανασχετησει..αυτο για καποια μωρα μπορει να ειναι 5 λεπτα για καποια αλλα μπορει να ειναι μια ωρα..για αυτον τον λογο ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ στον θηλασμο..η τακτικη που ακολουθουμε ειναι να προσφερουμε το πρωτο μαστο και οταν το μωρο χασει το ενδιαφερον του το σηκωνουμε να ρευτει και του ξαναπροσφερουμε τον ΙΔΙΟ μαστο..οταν δειξει παλι αδιαφορια,τοτε προσφερουμε και τον ΑΛΛΟ..εαν θελει τρωει,εαν οχι δεν μας απασχολει..

εαν θελουμε να αυξησουμε τους θηλασμους,προσφερουμε πιο συχνα το στηθος μας μεσα στην ημερα ωστε να παιρνει ερεθισμα πιο συχνα..

83hKp3.png

το μωρο πρεπει να μενει στο πρωτο μαστο μεχρι να δυσανασχετησει..αυτο για καποια μωρα μπορει να ειναι 5 λεπτα για καποια αλλα μπορει να ειναι μια ωρα..για αυτον τον λογο ΠΕΤΑΜΕ ΤΑ ΡΟΛΟΓΙΑ στον θηλασμο..η τακτικη που ακολουθουμε ειναι να προσφερουμε το πρωτο μαστο και οταν το μωρο χασει το ενδιαφερον του το σηκωνουμε να ρευτει και του ξαναπροσφερουμε τον ΙΔΙΟ μαστο..οταν δειξει παλι αδιαφορια,τοτε προσφερουμε και τον ΑΛΛΟ..εαν θελει τρωει,εαν οχι δεν μας απασχολει..

εαν θελουμε να αυξησουμε τους θηλασμους,προσφερουμε πιο συχνα το στηθος μας μεσα στην ημερα ωστε να παιρνει ερεθισμα πιο συχνα..

πόσα λίγα ξέρω.

το αγγελούδι μου, η ζωή μου όλη.

Επιστρεφω με νεοτερα απο το μετωπο "συμπληρωμα".

Εδω και 13 μερες απλα αυξησα τα γευματα της μικρης απο 7 σε 10. Η αληθεια ειναι οτι απο την τρομαρα μου τις πρωτες 3 μερες μπουκωνα το παιδι με γευματα ανα μια ωρα το πολυ μεχρι που καταλαβα οτι υπερβαλω και το κοψα.

Πηγαμε ση,ερα το πρωι στη γιατρο και η ζυγαρια εδειξε 5750. Τον προηγουμενο μηνα ηταν 5080.

Με το που τη ζυγισε η γιατρος αναφωνησε: "Ειδες που πηρε τα πανω του το παιδι με το συμπληρωμα"

Και απαντησα με τον θριαμβο εμφανη στον τονο της φωνης μου "ΔΕΝ εδωσα συμπληρωμα"

Με ρωτησε πως τα καταφερα και της ειπα οτι απλα αυξησα τις φορες θηλασμου. Και μετα ψελλισε μηπως εχει φαει και μας βγηκε παραπανω, μηπως δεν εχει κανει κακα κλπ και της ειπα "οχι, τιποτα απο αυτα δεν συμβαινει, απλα πηρε το απαιτουμενο βαρος μοοοονο απο το θηλασμο και ακολουθει πιστα την καμπυλη βαρους της".

Ως αναμενομενο, δεν σχολιασε, δεν ειπε απολυτως τιποτα και δεν ανεφερε παλι τη λεξη συμπληρωμα. Μονο που με νευριασε γιατι πηγε να ελεγξει το αντανακλαστικο του δραγμου και οταν σηκωσε τη μικρη απο τα χερακια αυτη δεν κρατηθηκε καλα και εσκασε με το κεφαλι, κατι που με τρομαξε αλλα με νευριασε κιολας γιατι θα πρεπε να το προβλεψει.

Τελος καλο,ολα καλα. Σας ευχαριστω ολες για τις συμβουλες και ειλικρινα πολυ χαιρομαι με τον εαυτο μου που δεν μασησα με την συσταση συμπληρωματος και επεμεινα. Και αυτο σας το χρωσταω.:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...