Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Σιδέρωμα.... Να ενα κόλπο που έμαθα

SD

Recommended Posts

κοριτσια τελειο το θεμα σας!!!ειναι πονεμενη ιστορια το σιδερο οντως!!!και εγω τα χωριζω σε κατηγοριες πριν το σιδερωμα και ειναι πολυ καλυτερα ετσι...βρηκα ενα ενδιαφερον λινκ για τις καλτσες που ρωταει μια κοπελα πιο πανω.. :)

http://www.aspaonline.gr/2008/12/17/nea-kaltsa-moni-psahnei/

ΜΠΕΤΤΥ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια τελειο το θεμα σας!!!ειναι πονεμενη ιστορια το σιδερο οντως!!!και εγω τα χωριζω σε κατηγοριες πριν το σιδερωμα και ειναι πολυ καλυτερα ετσι...βρηκα ενα ενδιαφερον λινκ για τις καλτσες που ρωταει μια κοπελα πιο πανω.. :)

http://www.aspaonline.gr/2008/12/17/nea-kaltsa-moni-psahnei/

Τελειααααα η σελιδα που αναρτησες ΔΕΣΙ!!!Τι μπορει να εφευρει ο ανθρωπος!!!!!

0QVLp2.pngkdBmp3.png

Πάντως μια ξαδέλφη μου μου είπε με το στεγνωτήριο πολλά ρούχα δεν χρειάζονται σιδέρωμα

Αλήθεια μου ειπε ή δεν ισχύει ?

Εχει καμμία στεγνωτήριο να μας διαφωτίσει μπας και λύσουμε το πρόβλημά μας ? (ειδικά το χειμώνα που είναι και ογκώδη τα ρούχα , το καλάθι των παιδιών γεμίζει πριν καλά καλά αδειάσει )

από τότε που πήρα το στεγνωτήριο έχω σωθεί!!δεν σιδερώνω λέμε!!:P:p:p

Εγώ σιδερώνω και από το στεγνωτήριο. Ποια είναι η επιλογή για λιγότερο σιδέρωμα δεν ξέρω καθόλου. Εγώ βάζω μέρα παρά μέρα πλυντήριο για παιδικά και μέρα παρά μέρα σιδερώνω το μεσημέρι μόλις γυρίσω ενώ παράλληλα μαγειρεύω, δεν μπορώ με τίποτα να μαζεύονται τα ρούχα ούτε να ασχοληθώ βράδυ που κοιμούνται πέφτω κι εγώ τέζα

Εμάς η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την εμπειρία μας από το εργένικο σπίτι μας έδωσε τη λύση. Αποφασίσαμε να αφιερώσουμε ένα δωμάτιο σε ρούχα. Έχει τη σιδερώστρα, δύο απλώστρες και ένα μεγάλο τραπέζι. Σπάνια να βάλω κάτι σε συρτάρι. Έχουμε τόσο λίγα ρούχα από τα οποία διαλέγουμε κάθε μέρα, που χωράνε όλα εκεί γύρω. Μόνο σεντόνια και πετσέτες βάζουμε στο ίδιο δωμάτιο, στη ντουλάπα. Έτσι δεν έχουμε δίπλωμα. Μόνο σωρούς από ομαδοποιημένα εσώρουχα, κάλτσες, ρούχα μεγάλων, ρούχα μικρών. Κάθε πρωί πηγαίνω στο δωμάτιο με τα ρούχα και διαλέγω ρούχα παιδιών. Αν χρειάζεται "πατάω" κάποιο με το σίδερο. Κερδίσαμε χρόνο σε τακτοποιήση για να βάλουμε ρούχα σε συρτάρια και χρόνο να γυρνάμε σε διάφορα δωμάτια και να ανοίγουμε διάφορα συρτάρια για να φορέσουμε ρούχα. Αρχικά προβλεπόταν να μπαίνουν σε συρτάρια τα ρούχα και στο δωμάτιο προβλέπονται συρτάρια, αλλά στην πορεία δεν μας βόλεψε.

Πιο μετά που θα είναι τα παιδιά σε θέση να διαλέγουν τα ρούχα τους δεν ξέρω αν θα βολέψει κάθε τόσο να βάζω τα ρούχα στις ντουλάπες τους. Πάντως με την κρίση δεν ξέρω αν θα βολέψει, γιατί για να ντυθούμε το πρωί θα πρέπει να μοιράζω το χρόνο ψάχνοντας για συνδυασμούς ανάμεσα στα μόλις πλυμένα και τα τακτοποιημένα, σε διαφορετικά δωμάτια. Λόγω έλλειψης μεγάλου αριθμού ρούχων, αυτό.

Το δωμάτιο εναλλακτικά είναι και δωμάτιο ξένων, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε ως τέτοιο. Θεωρητικά μπορούν να μαζευτούν και οι απλώστρες και η σιδερώστρα και να μπουν στην ντουλάπα, στο ίδιο δωμάτιο, αν χρειαστεί. Τα παιδιά προς το παρόν θέλουν και τους αρέσει να μοιράζονται το υπνοδωμάτιό τους, όποτε μας περισσεύει το δωμάτιο των ρούχων. Αργότερα βλέπουμε.

Διαφημίσεις

εγώ έχω ένα καλύτερο.... δεν σιδερώνω πια όλα τα ρούχα.

πλένω ανα ομάδες (παιδικά γαλάζια, παιδικά φουξ, παιδικά λίγο λερωμένα στους 40, πολύ στους 60, κτλ)

μετά το μάζεμα κατευεθείαν διαχωρίζω ρούχα για σπίτι - χωρίς σίδερο, ρούχα για έξω, στην λεκάνη για σίδερο. Σεντόνια, πετσέτες, δικά μας εσώρουχα επίσης εκτός λίστας πια.

την ώρα που σιδερώνω, την μόνη πια που βλέπω τηλεόραση, αδειάζω το τραπέζι του σαλονιού, που βέβαια το έχει "αδειάσει" και ο μικρός, και όσο σιδερώνω κατηγοριοποιώ, ανάλογα με συρτάρια. μετά τα φορτώνω έτσι ανα ομάδες πάνω στην σιδερώστρα, την σέρνω σε ένα σημείο όπου έχω αντικριστά σχεδόν 3 πόρτες υπνοδωματίων, την παρκάρω εκεί, και μοιράζω.

ότι και να κάνεις όμως, δεν χρυσώνεται το χάπι. η πρέσα δεν ξέρω πόση διαφορά κάνει..

έχει καμία?

s-age.png

κι εγω στο κλαμπ "σιχαινομαι το σιδερο"!!!!!Εμενα παντως το στεγνωτηριο με εχει σωσει στην κυριλεξια!Πετσετες σεντονια φορμες φουτερ πυτζαμες φανελακια και καποια μακο τα βγαζω ζεστα απ το στεγνωτηριο τα διπλωνω καλα και βουρρρρρ στις ντουλαπες!

Αν τα αφησω μεσα και κρυωσουν αλλαζει το πραγμα!

συμφωνω και εγω αν τα αφησεις μετα παει εγω που το χρησιμοποιω και το καλοκαιρι γιατι σιχαινομαι το απλωμα κατι μακο μπλουζακια αμα και αυτα τα βγαλεις αμεσως παλι δε χρειαζονται σιδερο

ο μπεμπακος μου γεννηθηκε 17/12/2009

η πρέσα δεν ξέρω πόση διαφορά κάνει..

έχει καμία?

Oh, yes!!!

κανει πολυ διαφορα,

τρια πλυντηρια οκτακιλα τα σιδερωσα σε μιση ωρα, το σιδερο το εχω μονο για τα πουκαμισα. πιανει ομως χωρο. πρεπει δηλαδη να εχεις μερος για να την αποθηκευσεις

Eγώ έχω πρέσα. Κάνει πολύ ωραία τα σεντόνια και τις πετσέτες. Τα άλλα ρούχα αργώ πιο πολύ στη πρέσα από ότι με τη στιρέλα. Τη χρησιμοποιούσα μέχρι πριν γεννήσω. Μετά πήρα στεγνωτήριο και τις πετσέτες δεν τις σιδερώνω πια. Τα σεντόνια τα κάνω διπλά και τρίδιπλα στο σίδερο.Η πρέσα κάθεται στο ντουλάπι.

Όντως χωρίζοντας τα ρουχα σε κατηγορίες πριν αρχισεις το σίδερο ειναι πολύ καλύτερα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα ξεκινήσω σιδέρωμα με τα ρούχα ανακατεμένα. Επίσης δεν σιδερώνω φανελες και πετσέτες δικές μας. Από τα παιδικά όμως σιδερώνω τα πάντα. Βγάζω από την στοίβα των ασιδέρωτων ότι θέλει μόνο δίπλωμα και έτσι μενουν πολύ λίγα για σιδερο.

Σιδέρωνα με πρέσα και είχα κάνει μπράτσα γιατί θέλει να βάλεις δύναμη. Εδώ και 4 χρόνια την άφησα για την στιρέλα επειδή σιδέρωνε καλυτερα και τώρα ξανααρχιζω την πρέσα. Ο λόγος είναι ότι από την στιρέλα μένει υγρασια στα ρούχα και πρέπει να τα αφήσω να "τραβήξουν" ενώ η πρέσα δεν έχει ατμό και τα ψήνει και μάλιστα με μία κίνηση. Στιρέλα μονο για πουκάμισα.

7YC7p3.png

Διαφημίσεις

Τα ρούχα που έχουν στεγνώσει μέσα στο σπίτι (σε απλώστρα) ή στο στεγνωτήριο δεν τα σιδερώνω ποτέ, είτε είναι δικά μας είτε παιδικά. Μ' αρέσει το σιδέρωμα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!!

Δεν έχουμε δωμάτιο για να τα βάζω και δεν έχω χώρο για να είναι όλα κρεμασμένα. Τώρα όσον αφορά το σίδερο το καταλαβαίνω να μην σιδερώσω εσώρουχα όμως τα ρούχα ρε παιδιά φαίνεται δεν φοριούνται

και εγω κατα τυχη το βρηκα το σαιτ,εδωσα στο google μονες καλτσες και με εβγαλε εκει!ωραιες λυσεις εχει,μπραβο στην κοπελα! :)

παντως βρε κοριτσια τα εσωρουχα πρεπει να τα σιδερωνουμε για να φευγουν τα μικροβια..ετσι τουλαχιστον πιστευω.. :)

ΜΠΕΤΤΥ

Δράμα με το σίδερο... εμείς συχνα πυκνα εφαρμόζουμε τη μόδα "τσαλακωμένο ρουχο"... όταν τα απλώνω τα τινάζω καλα καλά και μετά προσπαθώ να τα διπλώνω όταν τα μαζεύω για να μη γινονται χάλια. Έτσι αν σιδερωθουν θα είναι πιο εύκολο, αν δεν σιδερωθουν θα είναι αξιοπρεπη:P

Όταν δεήσει και σιδερώσω τα χωρίζω ανα άτομο, πετσέτες, σεντόνια.

Σχετικά με τις κάλτσες, επειδή όπως τα πετάω στο πλυντήριο δεν πλένονται τα ζευγάρια ή στο γενικό χαμό χάνονται, εφαρμόζω στα παιδια αλλά και σε μένα "διαφορετική κάλτσα στο ζευγάρι απο άποψη" :cool:

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Τα ρούχα που έχουν στεγνώσει μέσα στο σπίτι (σε απλώστρα) ή στο στεγνωτήριο δεν τα σιδερώνω ποτέ, είτε είναι δικά μας είτε παιδικά. Μ' αρέσει το σιδέρωμα, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό!!

Κι εγώ για ένα διάστημα το είχα καταργήσει το συστηματικό σιδέρωμα (έκανα μόνο τα ρούχα της ημέρας κι αυτά όχι όλα). Αλλά τελικά έχει άλλη αίσθηση το σιδερωμένο ρούχο!

Δεν έχουμε δωμάτιο για να τα βάζω και δεν έχω χώρο για να είναι όλα κρεμασμένα. Τώρα όσον αφορά το σίδερο το καταλαβαίνω να μην σιδερώσω εσώρουχα όμως τα ρούχα ρε παιδιά φαίνεται δεν φοριούνται

Ανάλογα το ρούχο. Κάτι φούτερ ή φόρμες των παιδιών ή κάτι μαλλινάκια κτλ... μπορούν να αποφύγουν το σιδέρωμα.

Τώρα για τις κάλτσες...

Τις βάζω σε ζευγάρια εντός της μπουγάδας, αλλά λόγω πληθυσμού, βγαίνουν πολλά ζευγάρια ταυτόχρονα με μικροδιαφορές στα μεγέθη και.... ουφφφφ.

Εμείς όταν πια μαζευτεί και γεμίσει το καλάθι με τις μονές κάλτσες (γιατί λίγα ζευγάρια έχουμε την τύχη να τα εντοπίσουμε αμέσως), τις απλώνουμε (σαν τον τραχανά ένα πράγμα) και μετά αρχίζουμε το "memory" :lol:

Πάντως κι εγώ κι ο άντρας μου έχουμε πάθει πλέον μια υστερία με τις κάλτσες!! Άσε που τα καμάρια μου, στο παιχνίδι, μπορεί να βγάλουν μόνο τη μία γιατί ζεσταίνονται... και φυσικά άντε να την εντοπίσεις!! :confused:... και καταλήγουν να είναι σε άλλο καλάθι η μία και η άλλη να φτάσει στον προορισμό της μετά από μέρες!!

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

κοριτσια μαλλον εγω ειμαι παραξενη...ναι σιχαινομαι το σιδερο ομως τρεμω να αφησω παρα πολλα ρουχα ασιδερωτα ή απλυτα στο καλαθι για να μην εχω πολυ δουλεια στο σιδερο και σιδερωνω εκατο ωρες...αυτο μου φαινεται χειροτερο!

eft... για το χώρο που λες... Σε κανονική ντουλάπα που είχε κρεμάστρες και κάτω δύο ράφια, έβγαλα τα ράφια και έβαλα άλλη μια βέργα για κρεμάστρες. Κι έτσι εξοικονόμησα το διπλάσιο χώρο για τα ρούχα (κυρίως τα παιδικά).

Όσο για το δωμάτιο ... είναι ένας χώρος στο υπόγειο στον οποίο υπάρχει η εγκατάσταση για το πλυντήριο. Εκεί πρόσθεσα τις ντουλάπες. Τα υπνοδωμάτια δεν έχουν ντουλάπες. Εντάξει... έτυχε να βολέψει το σπίτι.

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Εμένα μπορεί κάποιος να μου λύσει το πρόβλημα με τις κάλτσες;;;; Έχω -δεν ξέρω πόσα- ζευγάρια παιδικές. Διάφορα σχέδια, μεγέθη και είδη. ΠΩΣ να κρατήσω το ζευγάρι ενωμένο και παράλληλα να πλυθούν ικανοποιητικά;;

Με μικρές παραμάνες...αν βέβαια έχεις το χρόνο να κάνεις τέτοια δουλειά σε κάθε ζευγάρι...με 4 παιδιά λίγο δύσκολο το βλέπω :P

Εγω αποτελω εξαιρεση στον κανονα,μου αρεσει το σιδερο!Με ηρεμει να βλεπω τις ζαρες να ισιωνουν! :D

Βεβαια ειμαστε λιγα ατομα, σιδερωνω μια φορα την εβδομαδα/δεκαημερο,αν ηταν παραπανω δεν ξερω..

Κι εγω οταν τα απλωνω τα τιναζω καλα να ειναι οσο πιο ισια γινεται και οταν τα μαζευω τα διπλωνω. Εννοειται πετσετες και σεντονια τα σιδερωνω διπλα και τριπλα (εκτος απο του μικρου). Και αρκετες μπλουζες μας δεν θελουν σιδερο. Μονο του μικρου τα σιδερωνω ολα. Τα βαζω σε ντανες ανα κατηγορια οπως θα μπουν στο συρταρι,πχ φανελακια μικρου μια στοιβα, μπλουζακια αλλη κτλ. και οταν τελειωσω τα μοιραζω. Και οταν σιδερωνω χρησιμοποιω και την ακρη της σιδερωστρας, βολευει για εσωρουχα ή μαξιλαροθηκες, μπλουζες κτλ. Το λεω γιατι με ειδε μια μερα η γιαγια μου και της αρεσε σαν ιδεα, εγω νομιζα οτι το κανουν ολοι αλλα εκεινη δεν το ειχε σκεφτει ποτε οποτε μπορει να βοηθησει και εσας.

Για τις καλτσες δεν εχω λυση...ισως αν ηταν ολες ιδιο χρωμα?

Πικρή ιστορία το σίδερο! Έχω μια ερώτηση για όσες έχουν στεγνωτήριο: δεν μαζεύουν τα ρούχα; το χρησιμοποιώ φέτος λίγο περισσότερο και νομίζω ότι κοντένουν και στενεύουν τα παντελόνια της κόρης μου με γρήγορο ρυθμό!

Είναι τρεις και τους λατρεύω.

Πικρή ιστορία το σίδερο! Έχω μια ερώτηση για όσες έχουν στεγνωτήριο: δεν μαζεύουν τα ρούχα; το χρησιμοποιώ φέτος λίγο περισσότερο και νομίζω ότι κοντένουν και στενεύουν τα παντελόνια της κόρης μου με γρήγορο ρυθμό!

Αφου το παθενουν μονο τα ρουχα της κορης, μαλλον η κορη σου μεγαλωνει με γρηγορο ρυθμο!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...