Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"No cry sleep solution" vs "Κοιμησου παιδι μου"

Franklin

Recommended Posts

Koalaki αυτό παίζει να είναι και ένδειξη αλλεργίας. Η ΓΟΠ τις περισσότερες φορές σχετίζεται με αλλεργία στο γάλα..... Καλά ξεμπερδέματα και γρήγορα. Περαστικά σας . Η ανησυχία στον ύπνο είναι πολύ σοβαρό σύμπτωμα που σπάνια όμω ς το παίρνουν στα σοβαρά οι γιατροί στην Ελλάδα. Σοβαρό με την έννοια ότι υποδηλώνει κάτι έστω και μικρό. Συνήθως αρχίζουν τα γνωστά για καλομαθημένα μωρά και εκπαίδευση ύπνου.

FLcUp3.png0BQfp3.png

Διαφημίσεις

Καλησπέρα κορίτσια. Είμαι καινούρια μανούλα και ο μπέμπης μου είναι τεσσάρων μηνών. Ήδη από τον δεύτερο μήνα το βράδυ κοιμόταν χωρίς διακοπή γύρω στις επτά ώρες. Έχω διαβάσει το βιβλίο κοιμήσου παιδί μου αλλά δεν ακολούθησα όλες τις συμβουλές κατά γράμμα. Από την προσωπική μου εμπειρία κατάλαβα πως βοηθάει πολύ να έχει φάει καλά κατά τη διάρκεια της ημέρας, να κοιμάται με άνετα ρούχα και το σημαντικότερο είναι από το απόγευμα και μετά να επικρατούν συνθήκες προετοιμασίας ύπνου δηλαδή μπάνιο, χαμηλό φωτισμό κτλ έτσι ώστε να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Παλιότερα προσπαθούσα να τον κρατήσω ξύπνιο κατά διαστήματα μέσα στη μέρα ώστε να κοιμηθεί το βράδυ αλλά κατάλαβα πως αυτό δεν λειτούργησε διότι μετά είχε τρομερή γκρίνια και ξυπνούσε. Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως όλα τα παραπάνω τα ακολουθώ αφού πρώτα βεβαιώθηκα ότι ο μπέμπης δεν έχει κάτι άλλο (παθολογικό) ώστε να κοιμάται τόσο. Πάντως κάποιες φορές που είχαμε και εμείς ανησυχία στον ύπνο και ξύπναγε με το παραμικρό έφταιγε είτε το γάλα που αλλάζαμε είτε το ότι δεν έτρωγε αρκετά κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε η δυσκοιλιότητα.

Καλημέρα και καλό μήνα και από εμένα.

Η μικρή μου σήμερα γίνεται 8 μηνών, κι ακόμα δεν έχουμε κοιμηθεί πάνω από 5 ώρες συνεχόμενες τη νύχτα -και αυτό βέβαια μόνο μια δυο φορές.... Κάθε βράδυ θα ξυπνήσει από τρεις (τις καλές ημέρες) μέχρι κι έξι φορές. Την ημέρα κοιμάται μια χαρά, τρεις ύπνους από 45' μέχρι και 2,5 ώρες.Τρώει κανονικά ανά 3,5 ώρες περίπου, θηλάζει πρωί βράδυ και ενδιάμεσα όποτε έχει όρεξη. Στους ημερήσιους ύπνους κοιμάται σχετικά εύκολα και πολύ σπάνια επειδή την θηλάζω, αλλά το βράδυ αν δεν θηλάσει έστω και δυο λεπτά δεν κοιμάται. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ξυπνάει εντελώς, αλλά για να ηρεμήσει και να την ξαναβάλω στο κρεβάτι της θέλει οποσδήποτε να θηλάσει. Για τους ημερήσιους ύπνους με βοήθησε πάαααρα πολύ αυτή η μέθοδος που σας παραθέτω

http://www.babycenter.com/0_harvey-karps-happiest-baby-method-for-baby-sleep-and-soothin_10373838.bc

οπότε και σταμάτησα να την κοιμίζω ταΐζοντάς την όπως έκανα στην αρχή.

Για το βράδυ δυστυχώς δεν πιάνει, αλλά τώρα που επιστρέφει ο άντρας μου που έλειπε 3 μήνες στο εξωτερικό θα τον βάλω να το εφαρμόσει -μπας και κοιμηθώ κι εγώ λίγο η δόλια μάνα

Πάντως, στον μεγάλο μου είχα εφαρμόσει όταν ήταν περίπου 10 μηνών λίγο ελεγχόμενο κλάμα με βοηθό το βιβλίο "Μάθετε το παιδί σας να κοιμάται καλά" http://www.biblionet.gr/book/122941/Millpond_Children's_Sleep_Clinic/%CE%9C%CE%AC%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B5_%CF%84%CE%BF_%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%AF_%CF%83%CE%B1%CF%82_%CE%BD%CE%B1_%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B1%CE%B9_%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC!

το οποίο το βρήκα σχετικά καλό, αν και δεν είναι όλα όσα γράφει εφικτά -ειδικά αν θηλάζεις.

Θυμάμαι ότι μετά από τρεις-τέσσερις μέρες σταμάτησε να ξυπνά το βράδυ και έκτοτε κοιμάται πολύ καλά. Στη μικρή δεν έχω το κουράγιο όμως να την αφήνω να κλαίει... Φοβάμαι μην ξυπνήσει και ο μεγάλος και κάνουμε πάρτυ :wink:

Πάντως πρέπει να κάνω κάτι και με τον βραδινό της ύπνο γιατί με βλέπω να καταλήγω ζόμπι

"Στους ημερήσιους ύπνους κοιμάται σχετικά εύκολα και πολύ σπάνια επειδή την θηλάζω"

άλλα αντ'άλλων... Εννοώ ότι γενικά κοιμάται εύκολα την ημέρα και πολύ σπάνια την θηλάζω για να κοιμηθεί

Τα ιδια και πολυ χειροτερα εμενα το βραδυ.....ειμαστε 7 μηνων αλλα κουκουβαγιες....χιχιχιχι...μπορεις σε παρακαλω να μου πεις τι λεει με λιγα λογια η μεθοδος για το μεσημεριανο υπνο και τι εκανες εσυ για τον βραδυνο στο αλλο σου παιδακι???

Desptsouk ευχαριστω εκ των προτερων....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

an 8eleis steile mou to email sou me pm

Σου έστειλα και το δικό μου μεηλ με πμ, αν σου είναι εύκολο να μου το στείλεις σε παρακαλώ!!Το παρήγγειλα εδώ και μια εβδομάδα από άμαζον αλλά μου λέει dispatch estimate 6 Απριλίου!!:shock:

Σ΄ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

3ltxp3.png?NMdWW70Y

z9s1p3.png?zs5gAV1N

Η μέθοδος των 5s είναι κυρίως για να ηρεμήσει ένα μωρό που κλαίει αλλά έχει επέκταση και στο να το βοηθήσει να κοιμηθεί. Λέει με λίγα λόγια να κάνεις τις εξής 5 κινήσεις:

Swaddle (Φάσκιωμα), Side or Stomach position (να το πάρεις αγκαλιά έτσι ώστε να είναι στο πλάι ή με το στομαχάκι στα πόδια σου), Swing (ελαφρύ κούνημα), Shush (να κάνεις σσσσς) και Suck (πιπίλισμα -αν χρειάζεται). Εγώ μέσα στην ημέρα, όταν πάρω χαμπάρι ότι νυστάζει την πάω στο δωμάτιο, την τυλίγω απαλά με μια κουβερτούλα έτσι ώστε τα χέρια της να είναι μέσα και να μην μπορεί να τα κουνάει (ένα ελαφρύ φάσκιωμα δηλαδή), την παίρνω αγκαλιά έτσι ώστε η κοιλίτσα της να ακουμπάει τη δική μου, την κουνάω λίγο και αναλόγως πόσο εκνευρισμένη είναι της κάνω σσσςςς και της δίνω και την πιπίλα. Παρόλο που στην αρχή της διαδικασίας μπορεί να κλαίει, το πολύ σε 5' έχει κοιμηθεί και συνήθως κοιμάται πάνω από 1,5 ώρα. Μιλάμε ότι πιάνει στο 99% των περιπτώσεων!

Στον μεγάλο, είχα εφαρμόσει μια δικής μου έμπνευσης τεχνική ελεγχόμενου κλάματος. Τον άφηνα να κλάψει το πολύ 10' κάθε φορά, και εγώ στεκόμουν στο κρεβάτι δίπλα του στην αρχή, μετά δίπλα στην πόρτα, μετά έξω από την πόρτα μέχρι που κοιμήθηκε εντελώς από μόνος του. Μόλις περνούσε η ώρα και έκλαιγε πήγαινα κοντά του, τον ξάπλωνα κάτω αλλά ποτέ δεν τον σήκωνα αγκαλιά. Βέβαια, όταν έμαθε πια να αποκοιμιέται μόνος του από τη στιγμή που τον άφηνα στην κούνια μέχρι να κοιμηθεί περνούσε και κανά μισάωρο... Στην αρχή καθόμουν στην πολυθρόνα και μετά στο διπλανό δωμάτιο. Αυτό πιο μεγάλος όμως, οπότε και περάσαμε και μια φάση με τη Νεράιδα του ύπνου και τις ανάλογες ανταμοιβές.

Πάντως χτες με την μικρή, την τάισα πριν την ξεκινήσω μπάνιο ώστε να μην αποκοιμηθεί στο στήθος, και μετά από τις ετοιμασίες την πήρα αγκαλιά με τη γνωστή μέθοδο και όταν ήταν σχεδόν κοιμισμένη την έβαλα στην κούνια. Εννοείται ότι ξύπνησε αμέσωα και για κανά εικοσάλεπτο σηκωνόταν και με κοίταγε -δεν έκλαιγε- εγώ την ξαναξάπλωνα, της έδινα πιπίλα κτλ. Αυτό έγινε καμιά δεκαριά φορές μέσα σε ένα μισάωρο, μέχρι που την πήρα πάλι αγκαλιά με την γνωστή μέθοδο και κοιμήθηκε. Ξύπνησε μετά από 3 ώρες για να φάει (?) και μετά άλλες δύο φορές μέσα στη νύχτα στις οποίες την θήλασα για να κοιμηθεί. Όχι και πολύ μεγάλη διαφορά από όταν κοιμάται θηλάζοντας, αλλά πρέπει να της αποσυνδέσω τον συσχετισμό... Υπόψιν ότι όταν λέω ότι ξυπνάει, στην πραγματικότητα δεν ανοίγει καν τα μάτια της, απλώς κλαίει, την παίρνω αγκαλιά, την θηλάζω και κοιμάται πάραυτα.

Σε ευχαριστω πολυ....απλα εμεισδεν ξερω γιατι δεν κοιμομαστε και αλλαζουμε καθε 5 λεπτα πλευρο....τεντωνει τον κορμο και το κεφαλακι της το κανει πισω....και ρευεται πανω απο 4 φορες σε καθε γευμα....και σκεφτομαι μηπως κατι εχει και την ενοχλει στον υπνο.....ειδωμεν...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

μπορει να στειλει καποιος και σε μενα τη μεθοδο no cry sleping solution?? εστειλα πμ με το e-mail μου σε καποιες αλλα μαλλον δεν το εχουν δει ακομα, οποια το δει ας μου πει παρακαλω.. ευχαριστω!!!

• 3 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

Κορίτσια μπορεί να μου στείλει και εμένα κάποια το βιβλίο ηλεκτρονικά γιατι η μικρή δεν κοιμάται πάλι και τώρα που δουλεύω δεν έχω άλλη αντοχή για πειραματισμούς!!!

Ευχαριστώ πολυ!

Ωραίο το θέμα σας κορίτσια!!! Μπορώ να έχω περισσότερα στοιχεία για το βιβλίο;Υπάρχει στην Ελλάδα;Είναι στα αγγλικά;Ούτε εγώ αντέχω να κλαίει και θέλω να βρω εναν τρόπο να κοιμάται χωρίς να ταλαιπωρείται ο καιμένος τόσο! Βέβαια είμαστε μικρούληδες μόνο 3 μηνών και με κολικούς κάποιες φορές άντε να κάνεις "ρουτίνα ύπνου"!Αλήθεια γίνεται;

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...
Μπορεί παρακαλώ κάποιος να μου στείλει κι εμένα το no cry sleep?

Ας το δοκιμάσουμε κι αυτό.

Γεια! Αν σου έστειλαν το βιβλίο μπορείς να μου το στειλεις και εμένα. Σε ευχαριστώ!

Καλημερα κοριτσια ! Μηπως μπορεί να μου στειλει καποια το no cry solution? ευχαριστω πολυ πολυ!

Αν στο έστειλε κάποιος μπορείς να το στείλεις και σε εμένα; Σε ευχαριστώ!

https://docs.google.com/gview?url=http://www.familias-madeira.com/Elizabeth.Pantley.The.No.Cry.Sleep.Solution-1.pdf&chrome=true

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάτι άλλο, εγώ αυτό ξέθαψα! Αν υπάρχει και σε μορφή να το κατεβάσετε δεν τα κατάφερα. Νομίζω και ονλαιν μια χαρά το διαβάζει κανείς.

Με βοήθησε πολύ και αυτό που περιγράφεται εδώ :

Α) Το παιδί αρχίζει να κλαίει και να ωρύεται – το ξαναπαίρνουμε αγκαλιά, το χτυπάμε απαλά και καθησυχαστικά στην πλάτη για 1 με 2 λεπτά, ή μέχρι να σταματήσει το κλάμα. Με το που σταματάει να ωρύεται το ξαναβάζουμε στο κρεββάτι του ΞΥΠΝΙΟ (αυτό το λέμε pick up- put down, συντομογραφία: PU-PD). Τη δεύτερη φορά το αφήνουμε λίγο παραπάνω στο κρεββάτι και προσπαθούμε το ηρεμήσουμε, αν είναι δυνατόν χωρίς να το πάρουμε αγκαλιά. Αν δε γίνεται χωρίς αγκαλιά, πάρτε το πάλι για 1-2 λεπτά κλπ. Αυτό μπορεί να πρέπει να επαναληφθεί πολλές φορές (ίσως και 20 – 30 φορές), μέχρις ότου σταματήσει να κλαίει γοερά και είτε να κοιμηθεί είτε να πάει στην πιθανότητα ή στάδιο Βʼ:

από εδώ : http://mamalydia.wordpress.com/2008/04/04/learning_babies_sleep/

Ψαχνω επι μερες να βρω ποια μεθοδο εφαρμοζα και πετυχε και ειναι αυτο αποπανω! Δεν εφάρμοσα βέβαια ποτέ το πρόγραμμα που προτείνει έτσι δε με ενδιέφερε καν πως λέγεται το βιβλίο, αν όμως ξέρει κάποια ας μου πεί, ευχαριστώ πολύ! (λογικά easy κάτι θα λέγεται...)

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

• 1 χρόνο μετά...
  • 1 χρόνο μετά...

Κοριτσια μηπως μπορειτε να μου στειλετε κ εμενα σε ηλεκτρονικη μορφη το no cry solution γιατι το μωρο μου 5 μηνων, εδω κ μια εβδομαδα ξυπναει καθε 1-1.5 ωρα το βραδυ...ειμαι εξαντλημενη..παρακαλω βοηθηστε με

Κι εγώ το θελω αν το έχει κάποια! ! Λίγο που το έψαξα με το κινητό δεν βρήκα άκρη!

Καλησπέρα!

Το εχω εγω στο κινητό αποθηκευμένο

Στείλτε μου το Mail σας αν θέλετε να σας το στείλω.

Το Mail σε προσωπικό μήνυμα φαντάζομαι!!!!

Και εσείς Σαμιαμιδη αν το θέλετε στείλτε μου!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...