Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

"No cry sleep solution" vs "Κοιμησου παιδι μου"

Franklin

Recommended Posts

μένω καρυστο,στον τόπο τον ευχάριστο!χα χα!σορυ,σίγουρα το προώθησα αλλά ο υπολογιστής μου είναι γ πέταμα!θα στο στείλω σε λίγο!

χα,χα,χα!!!!:Pσε ευχαριστώ πολύ!!!!

Διαφημίσεις

Aχ κοριτσια...αν καποια το παρει θα μπορουσε να το στειλει και σε μενα σας παρακαλω?

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

είχα διαβάσει και τα δύο, πρώτα το κοιμήσου παιδί μου κυριώς για να δω τον τρόπο σκέψης του συγγραφέα αφού ήταν από την αρχή φανερό ότι δεν θα χρησιμοποιούσα αυτή την μέθοδο, δεν ταίριαζε ούτε σε μένα, ούτε στο παιδί μου και σαφώς δεν είναι για παιδιά που θηλάζουν, και πιστεύω ότι δεν κάνει και για παιδιά κάτω του έτους

από αυτό κράτησα κάποια πράγματα άσχετα με την μέθοδο του ύπνου που με/μας βοήθησαν και σίγουρα συμφωνώ με αυτό που αναφέρει και η opal ότι αφήνει να εννοηθεί (ή μάλλον το λέει καθαρά) :lol::lol: ότι το βρέφος και αργότερα το νήπιο έχει δημιουργηθεί με μόνο σκοπό να σε κάνει να ....υποφέρεις και να σου .....σπάσει τα νεύρα :lol::lol: για να περάσει το δικό του πράγμα που δεν μου άρεσε ούτε και εμένα

το no cry έπεσε στα χέρια μου ευτυχώς πριν αποθηλάσω την κόρη μου και σίγουρα με βοήθησε με τις συμβουλές του τις οποίες και πάλι δεν ακολούθησα κατά γράμμα πάντως είναι ποιο φιλικό για γονείς και παιδιά που θηλάζουν (πράγμα βασικό για μένα εκείνη την εποχή)

Με καλυπτεις πληρως.Το no cry δεν το εχω διαβασει ακομη αλλα το κοιμησου παιδι μου κι εμενα μου φαινεται οτι μπορει να εφαρμοστει ευκολοτερα σε νηπια κι οχι σε βρεφη και παντως οχι σε βρεφη που θηλαζουν.Προσπαθω μονο να εφαρμοσω την ιδεα με το αρκουδακι του υπνου αλλα ακομη δεν εχει αποδωσει.

Ευχαριστω για το βιβλιο το ελαβα!!!!

Μελπω να στο στειλω;

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

Με καλυπτεις πληρως.Το no cry δεν το εχω διαβασει ακομη αλλα το κοιμησου παιδι μου κι εμενα μου φαινεται οτι μπορει να εφαρμοστει ευκολοτερα σε νηπια κι οχι σε βρεφη και παντως οχι σε βρεφη που θηλαζουν.Προσπαθω μονο να εφαρμοσω την ιδεα με το αρκουδακι του υπνου αλλα ακομη δεν εχει αποδωσει.

Ευχαριστω για το βιβλιο το ελαβα!!!!

Μελπω να στο στειλω;

ναι! σου έχω στειλει πμ. σ' ευχαριστω πάρα πολύ!

Αχ κορίτσια μπορείτε να μου το στείλετε κ εμένα; Εμείς είμαστε 8 μηνων ξυπνά με καθε μισάωρο κ απο κοιμόμαστε μόνο με στήθος, επίσης κοιμόμαστε κ μαζί.. Μαντάρα τα έχουμε κάνει!!:):)

Ευχαριστωωω

New Mammy :D

26/5/12 Έσκασε μύτη ο Γιωργάκης!!

Διαφημίσεις

Καλημέρα.

Δεν έχω διαβάσει κανένα βιβλίο τέτοιου είδους, γιατί πιστεύω πως το ένστικτο και η σοφία της μάνας, κάνει θαύματα.

Καταρχήν είμαι ενάντια στο να αφήνεις ένα βρέφος να κλαίει μέχρι να σκάσει για να κοιμηθεί.

Αυτή η "τεχνική" είναι καταλληλότερη να εφαρμοστεί αφού χρονίσει το παιδί και πάλι δεν εγγυάται σίγουρο αποτέλεσμα.

Εννοείται πως όταν γεννήσεις και γυρίσεις σπίτι με το μωράκι σου, θα ασχολείσαι συνέχεια μαζί του.

Δεν γίνεται αλλιώς.

Υπάρχουν τρόποι για να κρατηθούν οι ισορροπίες σε μια οικογένεια ειδικά όταν υπάρχουν και άλλα παιδιά και να υπάρχει αρμονία και πρόγραμμα.

Όταν με το καλό γεννηθεί το τρίτο μου παιδάκι, τον πρώτο καιρό, θα κοιμάμαι μαζί του στο σαλόνι στον καναπέ και θα το έχω δίπλα μου, έτσι ώστε να μη ξυπνάει και τα άλλα 2 μου παιδιά, μέχρι να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το πρόγραμμά του.

Έχω άλλα 2 παιδάκια και γνωρίζω πολύ καλά πως μπορεί μια μητέρα να φτιάξει το πρόγραμμα ενός μωρού.

Θέλει υπομονή, σταθερότητα και να μη μπερδεύονται άλλοι σε όλο αυτό.

Δεν ανησυχώ καθόλου για τα κλάμματα και τα ξενύχτια.

Είναι μια φάση που περάσαμε και περνάμε όλες.

nnZSp2.pngo2vbp2.png

Καλημέρα και από μένα !! Εγώ είχα διαβάσει αρχικά το "Κοιμήσου παιδί μου", μου φάνηκε πολύ βάρβαρο στο να το τηρήσω αυτολεξεί, έτσι λοιπόν έκανα κάποιες παραλαγές (στο δεύτερο παιδάκι μου, την κόρη μου). Την έβαζα στην κούνια, δεν έφευγα όμως, καθόμουν στο καναπεδάκι που έχουμε απέναντι της και έκανα κι εγώ πως κοιμόμουν...την πρώτη μέρα έκλαψε, κορίτσια μου, 10 λεπτά το πολύ -πιο πολύ μουρμούρα ήταν παρά κλάμα- αλλά όταν βεβαιώθηκε ότι θα έμενα εκεί, ησύχασε...για 2-3 μέρες...μετά την άφηνα απλά στην κούνια μισοκοιμισμένη κι έφευγα και η κουκλίτσα μου κοιμόταν μόνη της...:) Βέβαια, το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό. Μπορεί η κόρη μου να έμαθε σχετικά εύκολα -13 μηνών ήταν-, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και τα υπόλοιπα παιδάκια θα είναι το ίδιο δεκτικά..η κάθε μανούλα ξέρει καλύτερα ποιο είναι το καλύτερο για τα παιδάκια της, συμφωνώ σε αυτό το κομμάτι με την Proudmom!

Κορίτσια θα μου στείλετε το non cry solution?:):)

Αγωνιώ βλέπετε μπάσκετ κ κοιμηθώ κ γω λιγάκι..:):)

Ευχαριστω

στειλε το ε-μαιλ σου

Γεια σας κορίτσια! Ποιος καλός άνθρωπος θα στείλει αυτην την τεχνική no cry και σε μένα? Έχω να κοιμηθώ ένα χρόνο! Η μικρή, αν δεν φτάσει το ξημέρωμα δεν κλείνει μάτι κι ας την έχω θηλάσει, κουνήσει κτλ. κτλ...Κι έχω και τον μεγάλο που ενοχλείται, αν την αφήσω να κλάψει λίγο-όχι ότι κι εγώ μπορώ να την ακούω να κλαίει, οπότε... help!

Διαφημίσεις

Λοιπόν,

Διαβάζοντας και τα δύο βιβλία, θεωρώ ότι το no cry sleep solution είναι πιο καλή μέθοδος από πολλές απόψεις, αλλά δεν μπόρεσα να το εφαρμόσω γιατί είναι αρκετά πολύπλοκο και χρειάζεται πολύ χρόνο.

Εφάρμοσα λοιπόν τη μέθοδο από το "Κοιμήσου παιδί μου" και από τη δεύτερη μέρα κοιμήθηκε σχεδόν σερί. Από κλάμματα δεν είχαμε τρομερά πράγματα. Τώρα μετά από μια βδομάδα κοιμάται σερί και δεν κλαίει καθόλου όταν το βάζω για ύπνο.

Σημειώνω όμως ότι το μωρό είναι ήδη 14 μηνών και ότι δεν θα το έκανα σε καμία περίπτωση πριν κλείσει χρόνο. Επίσης να πώ ότι θηλάζουμε ακόμα, οπότε μ'αυτόν τον τρόπο σταμάτησε και τους νυχτερινούς θηλασμούς, που είχαν γίνει τον τελευταίο καιρό σίγουρα πολύ περισσότεροι απ'όσο χρειάζεται μια και πλεον τρώει κανονικά όλη τη μέρα και γενικά δεν του λείπει ούτε η αγκαλιά, ούτε το χάδι, ούτε ο χρόνος μαζί μου ή με τον μπαμπά του. Το έχω γράψει και αλλού, αλλά νομίζω ότι αφού κατάφερε και σταμάτησε τους νυχτερινούς θηλασμούς αρκετά ανώδυνα, τώρα μπορώ να συνεχίσω να θηλάζω όσο θέλει το μωρό (όταν είχα φρικάρει με τα ξυπνήματα και την αϋπνία σκεφτόμουν ακόμα και να αποθηλάσω). Οπότε θεωρώ ότι η μέθοδος αυτή για το δικό μου παιδί ήταν θαυματουργή. Μετά από μια βδομάδα (που πλέον έχω χαλαρώσει κι εγώ) κοιμήθηκα το πρώτο μου 8ωρο συνεχόμενα και νιώθω ήδη να πετάω.

Δεν νομίζω ότι είναι για όλα τα παιδιά και όλους τους γονείς (γιατί αυτό είναι ένα θέμα) και σίγουρα δεν νομίζω ότι είναι για βρέφη κάτω του έτους.

jTosp2.png

Γεια σας κορίτσια! Ποιος καλός άνθρωπος θα στείλει αυτην την τεχνική no cry και σε μένα? Έχω να κοιμηθώ ένα χρόνο! Η μικρή, αν δεν φτάσει το ξημέρωμα δεν κλείνει μάτι κι ας την έχω θηλάσει, κουνήσει κτλ. κτλ...Κι έχω και τον μεγάλο που ενοχλείται, αν την αφήσω να κλάψει λίγο-όχι ότι κι εγώ μπορώ να την ακούω να κλαίει, οπότε... help!

στείλε μου το μαιλ σου ,να στο περάσω.

Καλημερα,

μπορει αποια κοπελα να μου στειλει και εμνα το βιβλιο σε ηλεκτρονικη μορφη

no cry sleep solution?ερωτηση εχει εκδοση σε ελληνικη γλωσσα?

Στείλε μου με πμ το εμαιλ σου να σου το στείλω αν θέλεις.

• 2 εβδομάδες μετά...

Καλησπερα....εχω και εγω ενα κοριτσακι 6μιση μηνων και απο νεογγενητο εχουμε σοβαρο θεμαμε τον υπνο κυριως τον βραδυνο τοσο σε ποιοτητα οσο και ποσοτητα...απο την αρχη δεν μπορουσε να κοιμηθει παραπανω απο ενα τεταρτο ξυπνουσε εμενε ξυπνια για λιγο και μετα παλι τα ιδιαμεχρι το πρωι καιολο αυτο αφουγυρνουσε τοκεφαλακι της απειρες φορες δεξια καιαριστερα σαν κατι να τηνενοχλουσε....εκανα υπομονη μηπως διορθωθει αλλα τα πραγματα χειροτερεψαν και πλεον δεν ησυχαζει καθολου τωρα μαλιστα που γυριζει και πλευρο αλλακατα ενα περιεργοτροπο κοιμαται μονοδεξια,ουτε ανασκελα ουτεμπρουμυτα ενω στο παρελθον κοιμοταν ανασκελα...εχω δοκιμασει τα παντα, δεν εχω βρει τι φταει,δοντακιαδεν εχουμε ακομα αλλα ουτεγκρινια απλα δυσανασχετει σαν να της εχεισδωσει καφεινη....δεν θηλαζω, το βαρος και οι κενωσεις μας ειναι φυσιολογικες, το στρωματακι της αρκετα καλο και μαλακο και ακρη δεν μπορω να βρω....βοηθεια ζητω....μονη της για να κοιμηθει εξαιρετικα σπανιο 2-3 φορες να εχει συμβει και το καταφερα μετα απο παρα πολυ ωρα και οταν πηγανα τοξαναδοκιμασω την δευτερη μερα απλαδεν ανταποκριθηκε....εγω πλεον δεν εχω υπομονη ουτεκαι βοηθεια μιας που ο συζυγος μου ζει καιεργαζεται μονιμα σε αλλη πολη...οποτε τα νευρα κροσια και απο αποτελεσμα μηδεν....τι να φταει αραγε και να μην μπορουν να κοιμηθουν...

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλησπέρα και από μένα.

Εγώ διάβασα το "ΚΟΙΜΗΣΟΥ ΠΑΙΔΙ" από τότε που ο γιος μου

ήταν ημερών. Μου έδωσε χρήσιμες πληροφορίες για την

ρουτίνα που έπρεπε να υπάρχει πριν τον ύπνο αν και δεν

χρειάστηκε να το εφαρμόσω κατά γράμμα.

Πάντως με βοήθησε πάρα πολύ!!!

OTp9p2.png

wwdEp3.png

Aχ κοριτσια...αν καποια το παρει θα μπορουσε να το στειλει και σε μενα σας παρακαλω?

Τζο αν θες το no cry το έχω κι γω ηλεκτρονικής μορφής, θα πρέπει να βρω το που ομως. Στο ιντερνετ το ειχα βρει στην εγγυμοσυνη, φοβερο. Το παιδι μου κοιμοταν για 4 μηνες καθε βραδυ σερι, εκτος απο τον πρωτο μηνα που ξυπνουσε για γαλα 1 φορα. Από παρα πολυ μικρο το ειχαμε σε προγραμμα, ηταν ευτυχως δεκτικο. Και μετα ηρθαν τα δοντακια. Ακομα κι εκει, χωρις να εχω ξαναανατρεξει στο βιβλιο, μας βοηθησε πολυ, γιατι οταν εχει μπει ηδη σε προγραμμα το παιδι επανερχεται σε αυτο μετα τα δυσκολα βραδυα/ημερες μονο του.

Δεν εχω αφήσει το παιδι μου να κλαψει χάρη στο βιβλίο, όχι ότι θα το άφηνα,δεν αντεχω να κλαιει καθολου, αλλα το βιβλιο με βοηθησε υιοθετωντας τακτικες χωρις κλαμα.

Επισης η LittleMonkey με βοήθησε άπειρα στο θέμα "μεσημεριανός ύπνος" εδώ στο φόρουμ.

Οταν δε νιώθεις τύψεις που νταντεύεις το παιδί σου, καταλαβαίνεις τις πραγματικές του ανάγκες, δεν προσπαθείς να έχεις απαιτήσεις από εκείνο όταν πονάει/πεινάει, σε ανταμείβει. Ε και σας μιλαει μια άυπνη, από τις 4 Αυγούστου (ναι θυμάμαι και ημερομηνία!) μάνα. Αν και το μεγαλύτερο ζόρι το τραβάει ο μπαμπάς του, γιατί δεν τον φέρνω βόλτα πια τον μικρό, από τη μια δεν ξέρω να νταντεύω γιατί δεν τον ειχα μαθει έτσι, από την άλλη είναι βαρύς!

ένα τόσο δα ανθρωπάκι με κάνει καλύτερο άνθρωπο, σ'αγαπώ!

Καλησπερα....εχω και εγω ενα κοριτσακι 6μιση μηνων και απο νεογγενητο εχουμε σοβαρο θεμαμε τον υπνο κυριως τον βραδυνο τοσο σε ποιοτητα οσο και ποσοτητα...απο την αρχη δεν μπορουσε να κοιμηθει παραπανω απο ενα τεταρτο ξυπνουσε εμενε ξυπνια για λιγο και μετα παλι τα ιδιαμεχρι το πρωι καιολο αυτο αφουγυρνουσε τοκεφαλακι της απειρες φορες δεξια καιαριστερα σαν κατι να τηνενοχλουσε....εκανα υπομονη μηπως διορθωθει αλλα τα πραγματα χειροτερεψαν και πλεον δεν ησυχαζει καθολου τωρα μαλιστα που γυριζει και πλευρο αλλακατα ενα περιεργοτροπο κοιμαται μονοδεξια,ουτε ανασκελα ουτεμπρουμυτα ενω στο παρελθον κοιμοταν ανασκελα...εχω δοκιμασει τα παντα, δεν εχω βρει τι φταει,δοντακιαδεν εχουμε ακομα αλλα ουτεγκρινια απλα δυσανασχετει σαν να της εχεισδωσει καφεινη...

Ποσο μα ποσο σε καταλαβαινω...το ιδιο κ ο δικός μου...ιδια ηλικια...τωρα που γραφω εχει ξυπνησει 3 φορες μεσα σε 10 λεπτα!!! Κ εγω δεν εχω πια υπομονη...δεν ξερω τι να κανω..μεχρι κ χαπι ομοιοπαθητικο του δωσαμε κ τπτ...αλλες κοπελες εχουν βοηθηθει απο αυτο. Εμεις καμια διαφορα..

Το θεμα ειναι τα ορια που θα βαλουμε...γιατι 2 εκδοχες υπαρχουν....η θα το παρουμε αποφαση οτι καποια στιγμη θα αλλαξει αυτο το καθεστως η θα μας γινει εμμονη και θα πρεπει να απευθυνθουμε στους ειδικους....σε εμεναη δευτερη εκδοχη ισχυει γιατι ειμαι τοσους μηνες χωρις βοηθειας και θαειμαι για πολυ για ακομα....και πρεπει επιτελους ναρυθμιστουν καποιαπραγματα για να συνεχισουμε να εχουμε δυναμεις και να λειτουργουμε σανκανονικοι ανθρωποι....γεματοι ενεργεια μιας που το απαιτουν οι συνθηκες ζωης......

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Καλησπερα....εχω και εγω ενα κοριτσακι 6μιση μηνων και απο νεογγενητο εχουμε σοβαρο θεμαμε τον υπνο κυριως τον βραδυνο τοσο σε ποιοτητα οσο και ποσοτητα...απο την αρχη δεν μπορουσε να κοιμηθει παραπανω απο ενα τεταρτο ξυπνουσε εμενε ξυπνια για λιγο και μετα παλι τα ιδιαμεχρι το πρωι καιολο αυτο αφουγυρνουσε τοκεφαλακι της απειρες φορες δεξια καιαριστερα σαν κατι να τηνενοχλουσε....εκανα υπομονη μηπως διορθωθει αλλα τα πραγματα χειροτερεψαν και πλεον δεν ησυχαζει καθολου τωρα μαλιστα που γυριζει και πλευρο αλλακατα ενα περιεργοτροπο κοιμαται μονοδεξια,ουτε ανασκελα ουτεμπρουμυτα ενω στο παρελθον κοιμοταν ανασκελα...εχω δοκιμασει τα παντα, δεν εχω βρει τι φταει,δοντακιαδεν εχουμε ακομα αλλα ουτεγκρινια απλα δυσανασχετει σαν να της εχεισδωσει καφεινη...

Ποσο μα ποσο σε καταλαβαινω...το ιδιο κ ο δικός μου...ιδια ηλικια...τωρα που γραφω εχει ξυπνησει 3 φορες μεσα σε 10 λεπτα!!! Κ εγω δεν εχω πια υπομονη...δεν ξερω τι να κανω..μεχρι κ χαπι ομοιοπαθητικο του δωσαμε κ τπτ...αλλες κοπελες εχουν βοηθηθει απο αυτο. Εμεις καμια διαφορα..

Χειροτερεψε με τις στερεες;Τρως γαλακτοκομικα;

Ο παιδιατρος τι εξηγηση εχει δωσει;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...