Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πόσα ml πρέπει να τρώει;

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ειδα στο βιβλιαριο.63 εκ πρεπει να ειναι απο 5.500 εως 7 κιλα.ο γιος μου 3 μηνων ηταν 63 εκ κ 5900 κ η κορη μου 61 εκ κ 6100.250 γρ παντως εφτασαν 9 μηνων για να πιουν!3 μηνων επιναν 140-170 γρ

εγω θηλαζα ως 3 μηνων κ τα 2.ο γιος μου εκανε 4 απο 3 μηνων γιατι απο νεογεννητο δεν ετρωγε στον υπνο μονο αν ηταν ξυπνιος.3 μηνων αρχισε να κοιμαται σερι 12ωρα το βραδυ χωρις να ξυπναει.προσπαθουσα οταν κοιμοταν αλλα επινε μια γουλια κ μετα σφραγιζε το στομα:rolleyes: η κορη μου οκ επινε στον υπνο της χωρις να ξυπναει ως 6 μηνων της εδινα πριν κοιμηθει κατα τις 9 κ μετα ενω κοιμοταν μια φορα 01.00 το βραδυ κ αλλη μια κατα τισ 6.00 αλλα δε ξυπνουσε.μετα απο 6 μηνων τα εκοψα τα γευματα ενω κοιμοταν.η κορη μου εκανε 6 γευματα δηλαδη ως 6 μηνων

Σήμερα πάλι τα ίδια και χειρότερα!

Στις 8 το πρωί ήπιε 90 με δυσκολία και στις 12 ήπιε 100. Στις 4 το απόγευμα πάλι ήπιε 100 κι άρχισε να κλαίει! Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει... Του ξανάλλαξα τη θηλή του μπιμπερό και του έβαλα αυτή για 0 μηνών+ αλλά έκανα άλλη μία τρυπίτσα με καρφίτσα. Έτσι ήπιε στο καπάκι άλλα 100. Δεν το πίστευα! Τελικά μάλλον πνιγόταν με τις 3 τρύπες και φοβόταν να συνεχίσει. Ποια η γνώμη σας;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Διαφημίσεις

Σήμερα πάλι τα ίδια και χειρότερα!

Στις 8 το πρωί ήπιε 90 με δυσκολία και στις 12 ήπιε 100. Στις 4 το απόγευμα πάλι ήπιε 100 κι άρχισε να κλαίει! Κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει... Του ξανάλλαξα τη θηλή του μπιμπερό και του έβαλα αυτή για 0 μηνών+ αλλά έκανα άλλη μία τρυπίτσα με καρφίτσα. Έτσι ήπιε στο καπάκι άλλα 100. Δεν το πίστευα! Τελικά μάλλον πνιγόταν με τις 3 τρύπες και φοβόταν να συνεχίσει. Ποια η γνώμη σας;

υπάρχουν θηλες chicho με ρυθμιζόμενη ροή και ΄μπορείς να επιλέξεις "πόσο" γρήγορα θα τρώει. εγώ προσωπικά παρόλο που πίνουμε μισό απλό και μισό αντιαναγωγικό που είναι κ πιο πηχτό γάλα της έδινα με τις 0+ μέχρι 5 μηνών μετά με τη ρυθμιζόμενη ροή και μόλις χθες (7 μηνών σχεδόν) έβαλα τις 4+. Δε βλέπω λόγω να βιάζεσαι ειδικά αφου δεν το βολεύουν το μωράκι

uXGbp3.png

Απλά νόμιζα ότι βαριόταν μ'αυτές των 0 μηνών. Γιατί όταν πάει να τελειώσει το γάλα τον παίρνει ο ύπνος και σταματάει να ρουφάει. Εσάς σας συμβαίνει κάτι παρόμοιο;

Σας ευχαριστώ που υπάρχετε...!!!

Κορίτσια,help!!Έχω αγχωθεί.Ο μπέμπης μου είναι 9 ημερών.Γεννήθηκε 3 κιλά και από το μαιευτήριο έφυγε 2900 γρ.Σήμερα τον ζύγισα και είναι 2860γρ :-( .Έχω ανησυχήσει γιατί πλέον τρώει 60-70 ml στάνταρ σε κάθε γεύμα (κάνει 6 γεύματα/μέρα).Αφού τρώει παραπάνω γιατί αδυνατίζει?Κάτι δεν πάει καλά;Τον θηλάζω και επειδή συχνά δε χορταίνει του δίνω και έτοιμο γάλα.

• 1 month later...

Φαντάζομαι θα έχεις ηρεμήσει σχετικά Εβελίνα κ ενδεχομένως να σου έχει απαντήσει ο παιδίατρός σου, δεν είναι όμως ιδιαίτερα ανησυχητικό, καθώς λένε ότι στις 10 μέρες περίπου πρέπει να έχει επανακτήσει το βάρος της γέννησής του. Τώρα υποθέτω 100γρ κ 2-3 ημέρες +- δεν είναι πολύ κρίσιμα. Εμένα γεννήθηκε 3070, στις 9 μέρες ήταν 3000 κ στις 17 3500. Έπειτα μου είχαν πει οι παιδίατροι στο μαιευτήριο κ ο δικός μου παιδ.ότι παίρνουν 20-25γρ/ημέρα με θηλασμό και 30-40γρ με ξένο γάλα.

Κ ως φανατική του θηλασμού επέτρεψέ μου να πω τη γνώμη μου ότι ίσως να χορταίνει το μωράκι αποκλειστικά από σένα, απλά να θέλει να είστε μονίμως "συνδεδεμένοι" τώρα στην αρχή κ έπειτα θα στρώσει... Μην μπλέκεις με ξένα γάλατα, αποστηρώσεις κτλ...

Εύχομαι όλα καλά!!

• 6 months later...

koritsia exo ena koritsaki 1,5 mhnon...thn thilazo alla teleytaia den xortenei mallon kai ths dino 1 geyma thn hmera gala (novolac) synithos to vradu h to proi kata tis 11 logo douleias...ti na kano gia na mou koimate to vradu seri???? troei peripou kathe 2-3 ores alla den exei statheropoihthei exei kanei kai 5aoro mesa sthn hmera...prospatho na ths kano programma alla einai poly dyskolo..pos mporo toulaxiston na thn kano na koimate th nyxta seri??? xerei kapoia na mou pei??

Διαφημίσεις

είναι παρα πολύ μικρό το μωρό σου για να του κόψεις εσύ το βραδινό. Υπάρχουν βέβαια και μωρά που το κόβουν και απο σαράντα ημερών αλλά το κόβουν απο μόνα τους. Πρόγραμμα να του βάλεις για την υπόλοιπη ημέρα ναι. Δηλαδή να τηρείς το τρίωρο, μπορείς. Για να τρώει το βράδυ σε αυτήν την ηλικία σημαίνει μάλλον ότι το χρειάζεται. Κάνε υπομονή και σε λίγο θα δείς ότι θα μειώσει τα βραδινά γεύματα. Στην αρχή μπορεί να τον ταίζεις τελευταίο γεύμα στις 09.00 μμ και να σου ξυπνάει στις 01.00, μετά στις 02.00 και πάει λέγοντας. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να κοιμάσαι νωρίς για να αντέχεις.

Εγώ όταν έφτασε 5 μηνών τον τάιζα κοιμισμένο γύρω στις 12.00 για να αντέχει μέχρι το πρωί. Αλλιώς ξυπνούσε και στις 04.00 και στις 06.00 για φαγητό.

Απλά να σου πω αυτό που λέγανε και σε μένα ότι πρώτον είναι λίγο μικρός για πρόγραμμα γενικά και δεύτερον ότι στην πορεία αλλάζουν τα ωράρια τους. Μπορεί μετά να θέλει να σου τρώει στον τετράωρο και μετά πάλι να θέλει στο τρίωρο. Είναι στο παιδί καθαρά.

Lr4cp2.pngIP5up2.png

εάν κρίνω απο τον δικό μου γιό και όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα είναι πάρα πολύ καλά.

Εμένα πρέπει να έπινε σε εκείνη την φάση γύρω στα 160 νομίζω το πολύ.

Και τα κιλά του είναι σούπερ.

Ετσι να συνεχίσετε. :-D

Lr4cp2.pngIP5up2.png

• 1 χρόνο μετά...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 18 ΜΗΝΩΝ?ΓΑΛΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ 1 ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ,ΜΗΠΩς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΥ ΔΙΝΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ?ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥ 5 ΓΕΥΜΑΤΑ ΗΜΕΡΙΣΙΩς.......

Διαφημίσεις

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ 5 ΓΕΥΜΑΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΟΥ ΞΥΠΝΑΕΙ ΣΤΙΣ 9 ΚΑΙ 30 Η ΣΤΙΣ 10 ΤΟΝ ΔΙΝΩ ΦΡΟΥΤΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 1 ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΦΑΙ ΤΟΥ.......ΔΕΝ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ,ΜΟΝΟ 100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.

• 1 χρόνο μετά...

Το αγορακι μου ειναι 25 ημερων κ απο χθες βλεπω πως δεν χορτενει με τα 60ml γαλα που του δινω κ του κανω συμπληρωμα αλλα 30ml, οποτε τρωει συνολικα 90ml.Ειναι φυσιολογικο αυτο ή μηπως ειναι πολυ???Δυστυχως δεν μπορω να τον θηλασω επειδη δεν εχω καλες θηλες κ οποτε κατεφυγα στο θηλαστρο αλλα δυστυχως δεν εχω πολυ γαλα κ του δινω μονο γυρω στα 50ml δικο μου γαλα, με το οποιο δεν χορτενει κ τρωμε συμπληρωμα ξενο γαλα.

Το αγορακι μου ειναι 25 ημερων κ απο χθες βλεπω πως δεν χορτενει με τα 60ml γαλα που του δινω κ του κανω συμπληρωμα αλλα 30ml, οποτε τρωει συνολικα 90ml.Ειναι φυσιολογικο αυτο ή μηπως ειναι πολυ???Δυστυχως δεν μπορω να τον θηλασω επειδη δεν εχω καλες θηλες κ οποτε κατεφυγα στο θηλαστρο αλλα δυστυχως δεν εχω πολυ γαλα κ του δινω μονο γυρω στα 50ml δικο μου γαλα, με το οποιο δεν χορτενει κ τρωμε συμπληρωμα ξενο γαλα.

Και εμενα τοσο ετρωγε στη ηλικια σας και να φανταστεις στο νοσοκομειο οσο ειμασταν ετρωγε μονο 10-20 ml, με το που βγηκαμε χτυπησε 90 αλλα σταδιακα αυξησε τα ml και μεχρι τωρα που ειμαστε 15 μηνων το βαρος της ειναι πολυ καλο οπως επισης και η γενικη αναπτυξη της.

Οποτε δωσε στο μωρο να φαει οσο θελει για να χορτασει, δεν θα παθει τιποτα απολυτως.

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

καταρχας να σου ζησει καλοτυχο και καλοφωτισμένο να έιναι

καλέ μην ανησυχεις.. αφου δεν χορταίνει θα του δινεις παραπάνω..

καθε παιδάκι εχει αλλη ορεξη.. και μένα στο μηνα 70-80 μλ ετρωγε και θηλαζα κιολας να φανταστεις.. θηλαζα μια ωρα και βαλε (δεν ειχα πολυ ποσοτητα ) και μετά εδινα και συμπληρωμα

3 μηνων περιπου ετρωγε 120 μλ..

τι να κανουμε εχουμε φαγανα παιδάκια ;)

μην στεναχωριεσαι.. ολα ειναι οκ..

• 1 χρόνο μετά...

Καλημέρα σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ και δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα! Το μωρο μου είναι 3 μηνών και τρώει μόνο 550 με 580ml την ημέρα! Είναι Καλά ή λίγο! Το κάθε γεύμα κάνει τουλάχιστον 1 ώρα να το φάει!_

Καλημέρα σας! Είμαι καινούρια στο φόρουμ και δεν ξέρω αν γράφω στο σωστό θέμα! Το μωρο μου είναι 3 μηνών και τρώει μόνο 550 με 580ml την ημέρα! Είναι Καλά ή λίγο! Το κάθε γεύμα κάνει τουλάχιστον 1 ώρα να το φάει!_

Εχεις μιλησει με τον παιδιατρο? Αυτος μπορει να σου πει καλυτερα. Επισης εαν παιρνει το μινιμουν βαρος που πρεπει το μηνα ειναι οκ. Μια ωρα εκανε και η κορη μου στην ηλικια αυτη.

Ο γιος μου ειναι αλλιως. Τρωει γρηγορα και πολυ.

9XkKp3.png

HArNp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...