Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πότε βγάλατε το κάγκελο της κούνιας?

yaki

Recommended Posts

koalaki στο jumbo ειναι σε μορφη puzzle 5x5 τετραγωνακια και εχει πολλα σχεδιακια (με φρουτα με αριθμους κτλ)εγω τις τα εχω βαλει αντι για χαλι (οχι σε ολο το δωματιο)αλλα κουκλιτσα μουαπο το καροτσι και να πεσει(μακρια απο μας )δεν ειναι λιγο ψηλα?εμενα η κουνια της κορης μου και να πεσει δεν με φοβιζει γιατι ειναι 2 ποντους απο το πατωμα!αν θελεις να τα βαλεις για διακοσμηση καλως διαφορετικα θα σου προτεινα να συνεχισεις με τα μαξιλαρακια σας για παν ενδεχομενο!!!

Διαφημίσεις

κοιτα να δεις...εμενα η κορη μου ειναι 2.5 χρονων και ακομα δεν της εχω βγαλει τα καγκελα διοτι ο λογος ειναι ο εξης.οποτε παω και την κοιταζω την ωρα που κοιμαται παντα ειναι με την πλατη κολλημενη στα καγκελα και αυτο σημαινει οτι αν δεν υπηρχε το καγκελο θα ηταν στο πατωμα αυτη την στιγμη.οχι οτι θα χτυπαγε γιατι της εχω βαλει πολυχρωμα αφρολεξ κατω στο πατωμα αλλα γιατι να ξυπνησει και να τρομαξει το μωρο μου την ωρα που κοιμαται?αυτο ειναι καθαρα δικια μου επιλογη και λεω να περιμενω λιγο ακομα να ειμαι σιγουρη!!

στον γιο μου εβγαλα τα καγκελα όταν ηταν 3, το βραδυ στον υπνο του επεφτε απο το κρεββατι του και συνεχιζε τον υπνο του στο πατωμα! (εννοειται οτι κι εμεις εχουμε τα αφρωδη παζλ και επιπλεον εστρωνα δυο παπλωματα απο πανω και ενα σεντονι, για να παιζουμε όταν και η κορη μου ήταν μωρό).

τελικά για να μην πεφτει, ξαναεβαλα το καγκελο και απλά εκοψα 3 καγκελακια, δημιουργώντας μια πορτούλα ουσιαστικά, για να μπορεί να βγαινει και να μπαινει. το ίδιο εκανα και στην κόρη μου, που τωρα ειναι 2,5

εννοείται ότι το βραδυ ξυπνανε και ερχονται στο κρεββατι μας, αλλες φορές τα αφηνω και άλλες τα ξαναπαω στο δικό τους

παντως υπαρχουν και παιδάκια που δε σηκωνονται τη νύχτα

εχε το νου σου παντως, γιατί οκ δεν εχει πηδηξει ακόμα, αλλά ποτε δεν ξερεις πότε θα αποφασίσει να το κανει, γι αυτο παρε προφυλαξεις, τουλαχιστον αν πεσει, να πεσει στα μ αλακά :wink:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

ωραια ιδεα αυτο με την πορτουλα:P:p αλλα σκεφτομαι να περιμενω λιγο ακομα μωρε!!παντως για να απαντησουμε και στην απορια της πρωτης φιλης δεν υπαρχει παιδι που να του εχεις βγαλει τα καγκελα, να ξυπνησει και να μην ερθει στο κρεβατι των γονιων του!!μετα η μαμα και ο μπαμπας αποφασιζουν αν θα παει στο κρεβατι παλι το παιδακι ή οχι!!:P

εμας ειναι 13 μηνων και το εχω βγαλει το καγκελο απο 12 μηνων. Οταν πεφτει δεν ξυπναει καθολου αλλα τις τελευταιες μερες το εβαλα γιατι κανει ανησυχο υπνο και ολο ερχοταν στο δωματιο μας και ανα 3 η 5 λεπτα ηταν κατω. Τωρα του τα βγαζω το πρωι γιατι του αρεσει να παιζει και να ανεβοκατεβαινει στο κρεβατι, το μεσημερι κοιμαται χωρις καγκελα που κοιμαται πιο ηρεμα και το βραδυ τα ξαναβαζω

Lelaki βεβαια ειναι ψηλα απλα εννοοουσα να τα βαλω πανω απο τα παπλωματα καιτις κουβερτες που ηδη εχω.....

Ευχαριστω πολυ παντως....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Διαφημίσεις

Lelaki βεβαια ειναι ψηλα απλα εννοοουσα να τα βαλω πανω απο τα παπλωματα καιτις κουβερτες που ηδη εχω.....

Ευχαριστω πολυ παντως....

οχι κουκλιτσα μου δεν θα κανει διαφορα!!αν θες πηγαινε δες τα μια βολτα στα jumbo να δεις τι εννοω!!ειναι πολυ ωραια αλλα δεν θα σε βολεψουνε στην προκειμενη περιπτωση!! αχχχχ και τι μου θυμισες με το καροτσι τωρα περα δωθε περα δωθε!!

Ειναι λεπτα ε????τοτε θα βαλω και αλλα παπλωματα....ηδη εχω 2 και 2 κουβερτες.....

Περα δωθε και εσεις με το καροτσι????

Και πως το κοψατε????

Ειναι λεπτα ε????τοτε θα βαλω και αλλα παπλωματα....ηδη εχω 2 και 2 κουβερτες.....

Και πως το κοψατε????

:lol::lol::lol: μεχρι 12 μηνων την κουναγα!!!μετα που χρονισε αποφασισα μονη μου να την βαλω στην κουνια της με την πρωτη και μετα απο 1 βδομαδα συνεχους κλαματος εμαθε να κοιμαται μονη της!!εχω ανοιξει αναλυτικο ποστ για το θεμα του υπνου να διαβασεις τι περναγα και πως τα καταφερα τελικα να την μαθω να κοιμαται μονη της!!δεν αντεχα αλλο ειχα φρικαρει!!!θα το βρω και θα σε στειλω να το διαβασεις!!

Και πως το κοψατε????

νεογνα και μωρα :arrow:διατροφη:arrow:διατροφη μετα το πρωτο ετος:arrow:θελει παλι γαλα μεσα στην νυχτα

κοιτα να δεις...εμενα η κορη μου ειναι 2.5 χρονων και ακομα δεν της εχω βγαλει τα καγκελα διοτι ο λογος ειναι ο εξης.οποτε παω και την κοιταζω την ωρα που κοιμαται παντα ειναι με την πλατη κολλημενη στα καγκελα και αυτο σημαινει οτι αν δεν υπηρχε το καγκελο θα ηταν στο πατωμα αυτη την στιγμη.οχι οτι θα χτυπαγε γιατι της εχω βαλει πολυχρωμα αφρολεξ κατω στο πατωμα αλλα γιατι να ξυπνησει και να τρομαξει το μωρο μου την ωρα που κοιμαται?αυτο ειναι καθαρα δικια μου επιλογη και λεω να περιμενω λιγο ακομα να ειμαι σιγουρη!!

Η αλήθεια είναι ότι κι ο δικός μου κάνει σβούρες όταν κοιμάται και προβληματίζομαι ότι αν τα βγάλω θα πέφτει στο πάτωμα.

u65Tp3.png

QACnp2.png

Διαφημίσεις

αστο ακομα μην βιαζεσαι!δεν υπαρχει λογος πιστευω! και τωρα πριν απο λιγο που την τσεκαρα παλι με την μουρη στα καγκελα ειναι το μωρο μου!!δεν κοιμαται σαν ανθρωπος!!εχουμε καιρο ακομα να μαθαινουμε να μην πεφτουμε!!

εγω το καγκελο το εβγαλα οταν αρχισαμε να κοψουμε τα βραδινα τσισα,περιπουδηλαδη 3 χρονων..το πρωτο βραδυ μονο επεσε..και εγω εχω αυτο το αφρωδες παζλ..μετα δεν ξαναπεσε..ολα μια χαρα

1,5 ετών τα βγάλαμε και ήδη ο μικρός ήξερε να βγαίνει από την κούνια.

Πήραμε ένα προστατευτικό από το ΙΚΕΑ που είναι πολύ διακριτικό και επίσης βάλαμε στην πόρτα του δωματίου τους μια καγκελόπορτα. Αυτό έλυσε το θέμα μήπως τριγυρνάνε το βράδυ χωρίς να τα δούμε.

Νομίζω όμως θέλει και συνεργασία από τους δύο γονείς, αν τυχόν ξυπνήσει το παιδί να ξανακοιμηθεί αμέσως και να μη γίνει συνήθειο να ξυπνάει. Ο άντρας μου καλλιέργησε το να πηγαίνει να κάνει παρέα στο παιδί πίσω από την καγκελόπορτα, όσο εκείνο μουρμούραγε, μέχρι να ξανακοιμηθεί. Εγώ δεν σηκωνόμουν σε εκείνες τις ηλικίες για κανένα λόγο :lol: Θέλω να πω είναι και λίγο στο παιδί. Το άλλο παιδάκι ήθελε τον ύπνο του, δεν ξύπναγε με τίποτα το βράδυ.

Η κόρη μου βγήκε από την κούνια 2 χρονών γιατί χρειαζόμασταν την κούνια για το μωρό αλλά και γιατί ήθελε να πηγαίνει για τσίσα κατά τις 1;00 τη νύχτα.Της πήραμε κανονικό κρεβάτι 1μ*2μ αλλά από την μια μεριά το είχαμε κολλημένο στον τοίχο ενώ από την άλλη της είχαμε προστατευτικό κάγκελο που ακόμη δεν της το έχουμε βγάλει (είναι 3 1/2). Τον μικρό θα τον βγάλουμε τον Ιούνιο από την κούνια,όπου θα είναι 20 μηνών γιατί τον Ιούλιο έρχεται το καινούριο μωράκι. Και σε αυτόν θα πάρουμε κανονικό κρεβατάκι με κάγκελο.

Lelaki σε ευχαριστω....τοδιαβασα το θεμα που ανοιξες......και συμφωνω ειναι ακομα νωρις να αφησω το μωρο να κλαιει και ειδικα αφου αντιμετωπιζουμε προβλημα....και εγω σκεφτομουνα μετα τον χρονο να την δοκιμασω να κοιμαται μονη της....απλα η κουραση δεν υποφερεται.....μονη μου το μεγαλωνω το μωρο αποκλειστικα και ειμαι κομματια.....

Διαφημίσεις

κουραγιο κουκλιτσα μου ειναι δυσκολο οντως να μην εχεις καποια βοηθεια και εγω θα ειχα φρικαρει.(ευτυχως δλδ που εχω την μαμα μου και με ξεκουραζει καθε σαββατοκυριακο) αλλα υπομονη μεχρι τον χρονο και μετα βλεπεις τι θα κανεις!να χαιρεσε το παιδακι σου!!

ο μεγαλος ειναι 20 μηνων.απο 14 περιπου μηνων αρχισε να βγαινει απο την κουνια του.το καγκελο το εχουμε ακομα γιατι για να κοιμηθει δινουμε μαχη,οποτε εαν δεν υπηρχε καγκελο η ζωη μας θα ηταν ακομα πιο δυσκολη.του εχουμε παρει κρεβατι αλλα προς το παρον το εχει για παιχνιδι.ο μικρος κοιμαται ακομα μαζι μας ,ελπιζω συντομα να μετακομισει στην κουνια του μεγαλου...

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Εγω δεν εβγαλα καθολου το καγκελο,αλλα τον αλλαξα κρεβατι...δε θυμαμαι την ηλικια,αλλα το παιδι ηδη απο αρκετα μικρο εδειχνε να ασφυκτια στην κουνια και οταν αρχισε να σκαρφαλωνει και να γινεται επικινδυνο τον εβαλα σε κανονικο κρεβατι και μαλιστα σχεδον ημιδιπλο,μας περισσευε,δεν αγορασα παιδικο κρεβατι.Βαλαμε μονο ενα προστατευτικο στο πλαι και το αλλο πλαι ακουμπα στον τοιχο.Θεωρω τις κουνιες αρκετα επικινδυνες λογω του υψους τους και ειδικα αυτη που εχω εγω που εχει και συρταρια(δεν ειχα εμπειρια τοτε,αν αγοραζα σημερα,θα επαιρνα χωρις συρταρια να ειναι χαμηλοτερη)...η μικρη μου ειναι 11 μηνων και ηδη δειχνει οτι θελει πιο πολυ χωρο...θα δω τι θα κανω και με αυτην,ειναι μικρη ακομα για να βγει,δεν εχει καν περπατησει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...