Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Πότε βγάλατε το κάγκελο της κούνιας?

yaki

Recommended Posts

Το παλικάρι μου είναι 18 μηνών και σκέφτομαι να βγάλω το κάγκελο της κούνιας.

Το κρεβάτι του είναι κούνια – κρεβάτι και ήδη το στρώμα το έχω βάλει πιο κάτω από την τελευταία θέση που μπορεί να κατέβει στο στρώμα (πατέντα). Είναι σχεδόν στο πάτωμα αλλά και πάλι κάνει ΄΄φιλότιμες΄΄ προσπάθειες να βρεθεί απέξω!

Το άγχος μου είναι τι θα γίνει το βράδυ εάν ξυπνήσει που θα πάει?

Θα’ρθει σε μένα?

Θα με φωνάξει? ή θα αρχίσει να σκαρφαλώνει στους καναπές δες και να πηδάει από κάτω..

........την εμπειρία και τις γνώμες σας παρακαλώ..........

Διαφημίσεις

Του ανιψιου μου που ειναι 20 μηνων, του βγαλανε τωρα το καγκελο, εχουν το στρωμα στην κατω θεση και του βάλανε ενα προστατευτικο απο τα jumbo. Κι οποτε θελει σηκωνεται μονος του...

tndLp2.png

FgHKp2.png

Κοιμίζαμε τον Κωστή στις διακοπές (17 μηνών) σε κανονικό κρεβάτι με το προστατευτικό κάγκελό από το jumbo και του άρεσε ΠΑΑΑΑΡΑ πολύ.

Όταν ξυπνούσε το πρωί, κατέβαινε και ερχόταν στο κρεβάτι μας...αλλά ήμασταν όλοι σε ένα δωμάτιο.

Το βράδυ αν ξυπνούσε, συνήθως προλάβαινα να σηκωθώ πριν από αυτόν

Είχα σκεφτεί σε περίπτωση που συσανασχετούσε στην επιστροφή να του έβγαζα το κάγκελο από την κούνια, αλλά δεν έδειξε να έχει πρόβλημα οπότε το άφησα.

Έτσι δεν ξέρω τι θα έκανε αν ξυπνούσε το βράδυ.... :roll:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Eγώ δεν το έχω βγάλει ακόμα γιατί φοβάμαι. Ξέρει να ξεκλειδώνει όλες τις πόρτες και τρέμω. Ομως τώρα μου το ζητάει και αναγκαστικά λέμε να τα βγάλουμε. Να σημειώσω ότι ουδέποτε έχει επιχειρήσει να βγεί γιατί ειναι λίγο φοβιτσιάρα.

γυρω στους 18 μηνες το βγαλαμε στον γιο μου γιατι ορμουσε στα καγκελα και φοβομουν πως θα πηδηξει εξω κανενα βραδυ και ετρεμα....το εβγαλα λοιπον και εβαζα ενα στρωματακι (ενα δικο μας παπλωμα διπλωμενο) κατω,οποτε αν πεσει,να πεσει στα μαλακα και να μην χτυπησει :wink: ευτυχως δεν επεσε ποτε...απλα καποια στιγμη αρχισε να ερχεται το βραδυ στο δωματιο μας χαχα :lol:

Διαφημίσεις

• 2 years later...

Μηπως μπορειτε να μου πειτε ποτε ειναι ιδανικα να βγαλωτο καγκελο απο την κουνια?εχω δυδιμα αγορια 18 μηνων και εχουν πηδηξει ηδη 2 φορες ο καθενας οταν ειδικα νευριασουν.Εχω ηδη βγαλει τισ παντες!!!

Ελπιζω να μου δωσετε καμια ιδεαα:P

Μηπως μπορειτε να μου πειτε ποτε ειναι ιδανικα να βγαλωτο καγκελο απο την κουνια?εχω δυδιμα αγορια 18 μηνων και εχουν πηδηξει ηδη 2 φορες ο καθενας οταν ειδικα νευριασουν.Εχω ηδη βγαλει τισ παντες!!!

Ελπιζω να μου δωσετε καμια ιδεαα:P

Κι εγώ δίδυμα έχω και μόλις πήδηξαν την πρώτη φορά 10 μηνών, το έβγαλα και πήρα αυτό το ειδικό προστατευτικό του κρεββατιού που αφήνει κενό στο κάτω μέρος. ΄Ετσι όταν ήθελαν να κατέβούν από την κούνια πήγαιναν απο το ανοιχτό της μέρος και δεν ξαναπεσαν ποτέ

Και εγώ δίδυμα, αλλά κοριτσάκια. Εμένα δεν πήδηξαν ποτέ από την κούνια, αλλα όταν έγιναν 15 μηνών τα εβγαλα τα κάγκελα ακριβώς για να μην πηδήξουν και έβαλα προστατευτικά κάγκελα οπότε κατέβαιναν κυρίες όποτε ήθελαν.

Είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι θα πάει στον παράδεισο μιας θρησκείας και δεν θα διακινδυνεύσει να καταλήξει στην κόλαση μιας άλλης.

TbSdp2.png

στη μεγάλη το κατεβάσαμε στα 2,5 περίπου προς μεγάλη της χαρά.

Στα δίδυμα που είναι 2 ετών δεν έχουμε κατεβάσει το κάγκελο αλλά αυτό πλέον δεν τους απασχολεί. Σκαρφαλώνουν και βγαίνουν, ή μπαίνουν!

Διαφημίσεις

• 2 weeks later...
και δεν ερχονται στο κρεβατι σας?Εμενα ξυπνανε και την νυχτα για διαφορους λογους.<εχουμε γινει πτωμα με τον αντρα μου!!!

Όχι δεν έρχονται. Η μεγάλη έρχεται κάποιες φορές. Τα άλλα μπορεί να έρθουν κατά τις 7 αν ξυπνήσουν πριν από εμάς.

Υπήρχε βέβαια ένα διάστημα 15 ημερών μετά το Πάσχα που ξυπνούσαμε με κάποιο ανάμεσά μας (διαφορετικό κέθ βράδυ!) ευτυχώς που δεν ήρθαν όλα μαζί.

Το ψηλό κάγκελο μάλιστα τα δίδυμα το έχουν και ώς παιχνίδι, δεν τους αρέσει κατεβασμένο το κάγκελο

εμείς το βγάλαμε 16 μηνών, είχε ήδη αρχίσει να βγαίνει άνετα από το κρεβάτι της, στο οποίο είχαμε κατεβάσει το στρώμα σχεδόν στο πάτωμα και το κάγκελο της έφτανε λίγο πιο πάνω από τον ώμο, είχε ύψος 82 εκατοστά αλλά το θηρίο σήκωνε το πόδι και το πέρναγε ίσα ίσα και δίνοντας ώθηση με τα χέρια περνούσε και το υπόλοιπο σώμα, στο σημείο αυτό τη προλάβαινα και τη μάζευα. Έτσι πρίν συμβεί το μοιραίο το βγάλαμε και βάλαμε το άλλο και όλα μια χαρά, βέβαια τη κυνηγάω γιατί θα τύχει να ανέβει και με τα παπούτσια στο κρεβάτι της.

Και σε λίγες μέρες θα βάλω και προστατευτική πόρτα στο δωμάτιο της για να διασφαλίσω ότι αν ξυπνήσει θα κάνει βόλτες μόνο στο δωμάτιο της.Μένουμε και σε μαιζονέτα και μπορεί να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να αφήσουμε ανοιχτή την πόρτα ασφαλείας στην εσωτερική σκάλα...

μου φαινεται το εχουν τα διδυμα τελικα:lol:

οταν χρονισανε τις εβγαλα εντελως απο τις κουνιες κ τις εβαλα σε ενα στρωμα μεχρι να τους φτιαξω κρεβατια γιατι δεν ηθελαν με τιποτα να κοιμηθουν!!!! προτιμουσαν να κοιμουνται στο χαλι!!!

κοιμουνται σε κρεβατια απο14μηνων! κ κατεβαινουν κ ερχονται στο κρεβατι μας μετα....

t7XLp3.png

• 7 months later...

ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΕΙΜΑΣΤΕ 18 ΜΗΝΩΝ ΑΛΛΑ ΑΠΤΟΝ 16 ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗ ΠΛΑΤΗ..ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ Κ ΤΟΥ ΠΗΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ Κ ΤΟ ΒΑΛΑ ΣΤΗ ΚΟΥΝΙΑ..ΤΟΥ ΔΕΙΞΑ ΟΤΙ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΟΔΙΑ ΑΠΤΟ ΚΕΝΟ Κ ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ..ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ Η ΘΑ ΒΓΕΙ..ΚΑΝΑΜΕ ΜΠΑΝΙΟ,ΗΠΙΑΜΕ ΓΑΛΑ Κ ΤΟΝ ΑΦΗΣΑ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10 ΛΕΠΤΑ ΕΙΧΕ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΕΙ..ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΡΗ??ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ,Κ ΤΟ ΠΡΩΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΜΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΝΕΒΕΙ ΣΕ ΚΑΡΕΚΛΕΣ Κ ΚΑΝΑΜΠΕ...

ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ...ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΗ...

• 3 weeks later...

καλησπέρα

Εχω και εγώ μια απορία.Ο μικρός 22 μηνών είναι ακόμα στην κούνια του.Δεν εχει δείξει πρόθεση να πέσει.

Περιμένω να ερθει το καινουργιο μωράκι σε κανένα μήνα και έλεγα να μην τον βγάλω καθόλου απο την κούνια για να μην έρχεται συνέχεια στο κρεββάτι μας λόγω ζήλιας.Λεώ να περάσει κανένα 6 μήνο και βλέπουμε.

εσεις τι λέτε?

tnDpp3.png

77l3p3.png

Διαφημίσεις

Και εγω την εχω αυτή την απορια αλλα ακομα δεν δειχνει σημαδια να θελει να βγει μονος του μονο μια φορα εβαλε το ποδι του πανω στο καγκελο αλλα δεν τα καταφερε νομιζω οτι θα ειμαστε για πολυ καιρο ακομα. Εχουμε κουνια-κρεβατι ο δικος μου ειναι λιγο κ#*%ω μεντες και ετσι δεν εχω θεμα παντως μερικες μανουλες που διαβασα εδω τα παιδακια σας γερα να ναι αλλα τα βλεπω σε μερικα χρονακια στους ολυμπιακους ;).

Οταν γεννησα τον μικρο πειραμε μια κουνια που γινεται κανονικο κρεβατι για τον μεγαλο. καπου μετα τα 3 κοψαμε ενα "πορτακι" στα καγγελα γιατι δεν μπορουσα να τον σηκωνω (δεν κατεβαιναν τα καγγελα). Φυσικα μολις ανοιξαμε το πορτακια αρχισαμε να τον κυνηγαμε... Α! το καλοκαιρι που ειχαμε κανονικο κρεβατι με προστατευτικο φοβοταν να κοιμηθει...

Ο μικρος ειναι ακομη στην κουνια. Αναβοκατεβαινει ανετοτατα. Χτες εκλαιγε γιατι δεν του ειχα ανεβασει το καγγελο. Το μεσημερι ομως θελει να κοιμαται σε κανονικο κρεβατι (κατα προτιμηση σε αυτο του αδελφου του)

Έμείς μόλις πριν 2 εβδομαδες... Είναι 28 μηνών και ότι είχε αρχίσει να κάνει μικρές επιχειρήσεις απεγκλωβισμού... οπότε βγάλαμε το κάγκελο και βάλαμε προστατευτικο. Τις 2 πρώτες ημέρες δοκιμαζε να την κάνει μετά όμως συνηθισε και κοιμαται κανονικα.:-D

Sk6Gp3.png

• 11 months later...

Καλησπέρα!

Ήθελα να μου πείτε σε ποιά ηλικία βγάλατε τα κάγκελα από την κούνια του μωρού.

Επίσης τι σας οδήγησε να τα βγάλετε, πως το δέχτηκε το παιδί, δημιουργήθηκαν προβλήματα όπως το να έρχεται στο κρεβάτι σας και αν ναι ποια και πως τα αντιμετωπίσατε;

Το αγοράκι μου είναι 14 μηνών και στην αντίστοιχη ηλικία ο ανηψιός μου κοιμόταν χωρίς κάγκελα κι εγώ αναρρωτιέμαι αν πρέπει να τα βγάλω από τώρα ή όχι. Τον ανηψιό μου τον βοήθησε στο να κοιμάται καλύτερα το βράδυ, ένοιωθε πιο ελεύθερος. Βέβαια ο μικρός μου δεν επιχειρεί να πηδήξει από την κούνια οπότε γι' αυτό δεν το βιάζομαι ακόμα.

u65Tp3.png

QACnp2.png

κοιτα να δεις...εμενα η κορη μου ειναι 2.5 χρονων και ακομα δεν της εχω βγαλει τα καγκελα διοτι ο λογος ειναι ο εξης.οποτε παω και την κοιταζω την ωρα που κοιμαται παντα ειναι με την πλατη κολλημενη στα καγκελα και αυτο σημαινει οτι αν δεν υπηρχε το καγκελο θα ηταν στο πατωμα αυτη την στιγμη.οχι οτι θα χτυπαγε γιατι της εχω βαλει πολυχρωμα αφρολεξ κατω στο πατωμα αλλα γιατι να ξυπνησει και να τρομαξει το μωρο μου την ωρα που κοιμαται?αυτο ειναι καθαρα δικια μου επιλογη και λεω να περιμενω λιγο ακομα να ειμαι σιγουρη!!

ο γιος μου ειναι 21 μηνων και για να πω την αληθεια ουτε καν σκεφτηκα να του βγαλω καγκελα ακομη .κατ αρχην δεν εχει κανει ο ιδιος καμια κινηση να βγει μονος του ως τωρα,περιμενει αγκαλιτσα!απο τα ανηψια παντως βλεπω πως ειναι αναλογα το παιδι καποια επεφταν μεχρι τα 5...καποια εμαθαν απο τα τρια περιπου.

Βρε κοριτσια εμενα το μωρο μου εδω και 2 ημερες κοιμαται οχι απλα στο καροτσι αλλα στο μπροστινο πλαστικο του κατοτσιου εκει που δενει ο ποδοσακος.......

Απλα ηθελα να ρωτησω το lelaki που βρηκε ταπολυχρωμα αφρολεξ να παω να παω γιατι φοβαμαι να μην πεσει το μωρο απο το καροτσι......εχω βαλει παπλωματα και κουβερτες αλλα μηπως δεν αρκουν.....

Αχ αυτο το παιδι μου θα με τρελανει.....

Ευχαριστω.....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012

Και ολα αυτα οοοοοταν κοιμομαστε γιατι αντιμετωπιζουμε πολυ σοβαρο θεμα με τον υπνο οπως εχω γραψει και σε αλλο θεμα....

Η φουρτουνα μου ηρθε...και ξεσηκωσε τον κοσμο μου στις 27/07/2012