Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μπαλέτο-Χορό ή Γυμναστική

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια!

Η κόρη μου 10 χρόνων, κάνει 6η χρονιά φέτος κλασσικό μπαλέτο(Ρωσσικό). Από πέρσι η δασκάλα τους τους είπε ότι θα αγοράσουν πουέντ. Σαν μάνα αντέδρασα σε αυτό. Θεωρώ ότι είναι ακόμη πολύ μικρή για να φορέσει πουέντ. Από ορθοπεδικής πλευράς αν το πάρουμε δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των ποδιών.

Η ανηψιά μου, που είναι φοιτήτρια της κρατικής σχολής μπαλέτου, η οποία κάνει χρόνια μπαλέτο και είναι σαφώς γνώστρια του αντικειμένου ήταν κάθετη και αυτή! Μου είπε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι παραμορφώνονται που παραμορφώνονται τα πόδια των μπαλαρίνων δεν είναι ανάγκη να παραμορφωθούν από τα 10 χρόνια! Μου έδειξε μάλιστα τα δικά της πόδια...... πολύ παραμόρφωση ρε παιδί μου!

Που θέλω να καταλήξω! Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι σωστό να φορέσει από τώρα πουέντ; Θα εκτιμούσα μια υπεύθυνη γνώμη δασκάλας μπαλέτου.

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 286
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα κορίτσια!

Η κόρη μου 10 χρόνων, κάνει 6η χρονιά φέτος κλασσικό μπαλέτο(Ρωσσικό). Από πέρσι η δασκάλα τους τους είπε ότι θα αγοράσουν πουέντ. Σαν μάνα αντέδρασα σε αυτό. Θεωρώ ότι είναι ακόμη πολύ μικρή για να φορέσει πουέντ. Από ορθοπεδικής πλευράς αν το πάρουμε δεν έχει ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των ποδιών.

Η ανηψιά μου, που είναι φοιτήτρια της κρατικής σχολής μπαλέτου, η οποία κάνει χρόνια μπαλέτο και είναι σαφώς γνώστρια του αντικειμένου ήταν κάθετη και αυτή! Μου είπε ότι είναι πολύ νωρίς και ότι παραμορφώνονται που παραμορφώνονται τα πόδια των μπαλαρίνων δεν είναι ανάγκη να παραμορφωθούν από τα 10 χρόνια! Μου έδειξε μάλιστα τα δικά της πόδια...... πολύ παραμόρφωση ρε παιδί μου!

Που θέλω να καταλήξω! Ποια είναι η γνώμη σας; Είναι σωστό να φορέσει από τώρα πουέντ; Θα εκτιμούσα μια υπεύθυνη γνώμη δασκάλας μπαλέτου.

καλημερα και σε σενα

συμφωνα με το νομο "ιδρυση και λειτουργια εραιστεχνικών σχολών χοορύ" τα παιδιά δεν ειτρεπεται να φορανε πουεν πριν απο τα 12 χρονια.

οντως... ακομη δεν εχει αναπτυχθει σωστα το πέλμα του παιδιού. εξισου σημαντικο ειναι και η σωστη σταση του σωματος καθως και η τοποθετηση του βαρους. τα οποια στην ηλικια των 10 τα εχουν καταλαβαει και τωρα αρχιζουν να δυναμώνουν στη σωστη θεση. οποτε... θελουν οπωσδηποτε δυο χρονια για να τα εδραιώσουν!

οχι! να μη δεχθεις να βαλει πουεντ η κορη σου. δυστυχως επειδη καποιοι γονεις πιεζουν τις δασκάλες, γιατι ανυπομονούν, οι δασκάλες υποκύπτουν. λαθος!

τα πόδια παραμορφωνονται οταν οι πουεντ φοριούνται 3-4 ωρες την ημερα αλλα και ΑΝ υπάρχει προδιάθεση παραμόρφωσης. πχ φορεσα πουεντ στη β' γυμνασίου, τελειωσα ανωτερη επαγγελματικη σχολη χορού, πηγα στη νεα υόρκη και στο λονδίνο, αλλα δεν παραμορφώθηκαν τα πόδια μου. είναι η προδιάθεση!

αν συμφωνήσουν και οι αλλες μαμαδες καθυστερήστε το 2-3 χρονια.

age.png

Καλημέρα ismeni!

Το περίμενα κατά βάθος ότι θα μου απαντούσες εσύ!

Θύμωσα τώρα ακόμη περισσότερο γιατί η συγκεκριμένη κυρία ενώ της εξήγησα τους λόγους για τους οποίους η κόρη μου δεν θέλω να φορέσει από τώρα πουέντ, της δίνει μέσα στο μάθημα πουέντ και φοράει! Μου το είπε προχθές το παιδί και τα πήρα στο κρανίο, κυριολεκτικά!

Πρώτα πρώτα πάει κόντρα σε αυτό που της ζήτησα και κατα δεύτερο από άποψη υγείας....μυκητίαση, μυρμηγκιές.....είμαι υπερβολική ;

Μπορείς να με βοηθήσεις να βρω το νομο για την "ιδρυση και λειτουργια ερασιτεχνικών σχολών χοορύ" ;

Είμαι πλέον μια πολύτεκνη μαμά!!!!

I have been blessed with five angels!

qwlrp3.png

ερωτηση.. σε σχολη μπαλετου στο Κολωνο σε τμημα νηπιων 3,5 ως 6 για δυο ωρες την εβδμαδα μου ζητουν 70 ευρω το μηνα.. μηπως ειναι υπερκτιμημενα???

στον Πειραια σε πιο γνωστες σχολες ξερω για 60 ευρω (που και παλι φθηνα δεν ειναι αλλα ειναι πιο χαμηλα απο το 70)..

της μικρης της αρεσει εκει σαν πρωτο δοκιμαστικο (ειναι μολις 4 ετων) και δεν ξερω τι να κανω..

επισης ζητα και 35 εγγραφη...

Διαφημίσεις

ερωτηση,

η ενόργανη / ρυθμική εχει επιπτώσεις στο ύψος?

Μάλλον εχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρίσκω.

για αρχη να κανουμε εναν διαχωρισμό

ενόργανη: ασκήσεις εδάφους, ιππος, ασύμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, κρίκοι (για τα αγόρια), παραλληλοι ζυγοί (για τα αγόρια) κλπ

ρυθμική: ασκήσεις με μπαλες, κορδέλες, στεφάνια, κορίνες, σκοινάκι

η ενοργανη λόγω των κραδασμών απο τις προσγειώσεις απο τα αλματα, ισως επηρεάσει το ύψος των αθλητριών. διαλέγουν μικροκαμωμένα παιδιά. απλώς στην ενόργανη δυναμώνουν πολύ τα χέρια και τα πόδια (φουσκώνουν οι μύες). οταν οι προπονήσεις γινουν πολύωρες, οταν το παιδι παει για πρωταθλητισμό... θα επιλεγούν τα μικροκαμωμένα παιδιά.

στη ρυθμική αντίθετα θελουν ψηλόλυγνα κορίτσια. το σωμα γυμνάζεται "μακράινοντας" τους μύες και οχι "σφίγγοντας" και γι αυτο το λόγο κανουν και μπαλέτο.

η προδιάθεση σε ολα μα ολα τα αθλήματα, παίζει σημαντικο ρόλο

age.png

εμεις καταληξαμε και πηγαμε σε σχολη στη Δυρραχιου δοκιμαστικα στο μπεμπε τμημα οπου κανουν μια μερα κλασικο μπαλετο και αλλη μια μοντερνο (ιδεα δεν εχω τι κανουν..) με αγγλικο συστημα (λες και ηξερα και το ρωσσικο).. δεν εχουμε τεχνικα κριτηρια για να το αξιολογησουμε και πως θα μπορουσαμε αλλωστε ομως φαινονταν φιλικοτατοι και με οργανωση για τα μικρα παιδια.. η μικρη μου εδειξε πολυ ευχαριστημενη (παροτι προσφατα ειχαμε κανει δοκιμαστικο σε αλλο χωρο) και σκεφτομαστε να αρχισει κανονικα απο το μικρο τμημα..διδακτρα επισης οικονομικα σχετικα με αλλα που ακουω στην περιοχη και ενα πλην για τον χωρο που ενω ειναι μεγαλος μια καλη ανακαινιση τον θελει (τουλαχιστον αυτη η μοκετα βρε παιδι μου..αισθηση καθαριοτητας πρωτα απο ολα και αυτα αν δεν τα χεις κανει μεχρι την κριση μετα ποτε??????τελςο παντων αν ειναι ευχαρσιστημενη η μικρη και βελπουμε αποτελεσμα ολα καλα και με τα υπολοιπα)

εμεις καταληξαμε και πηγαμε σε σχολη στη Δυρραχιου δοκιμαστικα στο μπεμπε τμημα οπου κανουν μια μερα κλασικο μπαλετο και αλλη μια μοντερνο (ιδεα δεν εχω τι κανουν..) με αγγλικο συστημα (λες και ηξερα και το ρωσσικο).. δεν εχουμε τεχνικα κριτηρια για να το αξιολογησουμε και πως θα μπορουσαμε αλλωστε ομως φαινονταν φιλικοτατοι και με οργανωση για τα μικρα παιδια.. η μικρη μου εδειξε πολυ ευχαριστημενη (παροτι προσφατα ειχαμε κανει δοκιμαστικο σε αλλο χωρο) και σκεφτομαστε να αρχισει κανονικα απο το μικρο τμημα..διδακτρα επισης οικονομικα σχετικα με αλλα που ακουω στην περιοχη και ενα πλην για τον χωρο που ενω ειναι μεγαλος μια καλη ανακαινιση τον θελει (τουλαχιστον αυτη η μοκετα βρε παιδι μου..αισθηση καθαριοτητας πρωτα απο ολα και αυτα αν δεν τα χεις κανει μεχρι την κριση μετα ποτε??????τελςο παντων αν ειναι ευχαρσιστημενη η μικρη και βελπουμε αποτελεσμα ολα καλα και με τα υπολοιπα)

μπραβο!

καλη αρχη!

age.png

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Ισμήνη, καλημέρα είμαι νέα χρήστης και διαβάζοντας το θέμα για το μπαλέτο είδα πως έχεις να προτείνεις κάποια σχολή στην Νίκαια, θα με βοηθούσες πάρα πολύ αν μου έλεγες ποια είναι αυτή γιατί έχω μια κορούλα 4+ ετών που φέτος πήγε σε μια σχολή του Δήμου γιατί νόμιζα πως θα το βαριόταν αλλά τελικά είχα άδικο και το περιμένει με μεγάλη ανυπομονεσία, ευχαριστώ πολύ

• 3 months later...
σίγουρο το κόστος στους δ'ημου είανι χαμηλότερο έως τζ'αμπα. σε μια σχολή το κόστος των μηνιάιων διδάκτρων εξαρτάται από την περιοχή, από το πλήθος των δασκάλων σε μια σχολή, από τα πάγια έξοδα της σοχλής κ.ά.

Αν μία κοπέλα έχει σχολή δική της και κάνει όλα τα μαθήματα μόνη της, κατα συνέπεια τα δίδακτρα θα είανι χαμηλότερα από μία σχολή που έχει περισσότερες δασκάλες. μία σχολή βέβαια με περισσότερες δασκάλες σημαίνει ότι έχιε και πολλά παιδιά.

Στη Νίκαια ξέρω σχολή μπαλέτου που μπορώ να σου συστήσω.

καλησπερα!ειμαι καινουργια στην παρεα!οι κορες μου ειναι 5 κ 3 χρονων κ το ψαχνω για να τις γραψω μπαλετο.μπορειτε να μου πειτε ποια ειναι αυτη η σχολη στη νικαια?

• 1 month later...

Καλημέρα,

έγραψα την μικρή μου πριν 3 μήνες σε μια σχολή χορού στην ανατολική θεσσαλονίκη,είναι 4 χρονών και το μάθημα απ ότι μου είπαν κατά την εγγραφή είναι μουσικοκινητική και όχι ακριβώς μπαλέτο.Δέν έχω γνώση του αντικειμένου και γι αυτο απευθύνομαι στο φόρουμ για τη γνώμη σας. Η μικρή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί αλλά αυτό έχει να κάνει με το παιδί και όχι με τη σχολή για να είμαι ειλικρηνής. Το προβλημά μου είναι ότι χθές μας ενημέρωσε η δασκάλα ότι μεθάυριο θα γίνει ανοιχτό μάθημα για να το παρακόλουθήσουν οι γονέις και καλό είναι τα κορίτσια να μην φοράνε εσώρουχο παρα μόνο καλτσόν και για να συνηθίζουν για μελλοντικές παραστάσεις αλλα και γιατί η ιδιοκτήτρια είναι αυστηρή σε αυτά τα θέματα και τα ελέχγει ιδιαίτερα.Πείτε μου σας παρακαλώ γιατι εγω εκνευρίστηκα αρκετά...είναι αυτό τακτική-κανόνας μπαλέτου?

Ευχαριστώ

Καλημέρα,

έγραψα την μικρή μου πριν 3 μήνες σε μια σχολή χορού στην ανατολική θεσσαλονίκη,είναι 4 χρονών και το μάθημα απ ότι μου είπαν κατά την εγγραφή είναι μουσικοκινητική και όχι ακριβώς μπαλέτο.Δέν έχω γνώση του αντικειμένου και γι αυτο απευθύνομαι στο φόρουμ για τη γνώμη σας. Η μικρή δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί αλλά αυτό έχει να κάνει με το παιδί και όχι με τη σχολή για να είμαι ειλικρηνής. Το προβλημά μου είναι ότι χθές μας ενημέρωσε η δασκάλα ότι μεθάυριο θα γίνει ανοιχτό μάθημα για να το παρακόλουθήσουν οι γονέις και καλό είναι τα κορίτσια να μην φοράνε εσώρουχο παρα μόνο καλτσόν και για να συνηθίζουν για μελλοντικές παραστάσεις αλλα και γιατί η ιδιοκτήτρια είναι αυστηρή σε αυτά τα θέματα και τα ελέχγει ιδιαίτερα.Πείτε μου σας παρακαλώ γιατι εγω εκνευρίστηκα αρκετά...είναι αυτό τακτική-κανόνας μπαλέτου?

Ευχαριστώ

Κι εμείς ξεκινήσαμε φέτος μπαλέτο, 4.5 χρονών, και θα κάνουμε επίσης ανοιχτό μάθημα την άλλη βδομάδα. Μέχρι στιγμής δε μας είπαν κάτι τέτοιο (επιφυλάσσομαι γιατί έχουμε άλλα 2 μαθήματα μέχρι τότε).

Να πω την αλήθεια και για μένα είναι άγνωστη περιοχή το μπαλέτο, αλλά δεν θα μου άρεσε καθόλου να ακούσω κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται πολύ πιο σημαντική η άνεση και η υγιεινή του παιδιού, παρά η εκπαίδευσή του για τα μπολσόι. Που θα κάνουν παράσταση του χρόνου, στη Λυρική? Πιστεύω ότι για τη δικιά μου θα ήταν πισωγύρισμα στο να δεχτεί το μπαλέτο, δε νομίζω να το εφάρμοζα. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι είμαι άσχετη από το χώρο, αλλά δε συμφωνώ να ξεβρακώνουμε τα νήπια.

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Καλημέρα,

Ευχαριστώ

Κι εμείς ξεκινήσαμε φέτος μπαλέτο, 4.5 χρονών, και θα κάνουμε επίσης ανοιχτό μάθημα την άλλη βδομάδα. Μέχρι στιγμής δε μας είπαν κάτι τέτοιο (επιφυλάσσομαι γιατί έχουμε άλλα 2 μαθήματα μέχρι τότε).

Να πω την αλήθεια και για μένα είναι άγνωστη περιοχή το μπαλέτο, αλλά δεν θα μου άρεσε καθόλου να ακούσω κάτι τέτοιο. Μου φαίνεται πολύ πιο σημαντική η άνεση και η υγιεινή του παιδιού, παρά η εκπαίδευσή του για τα μπολσόι. Που θα κάνουν παράσταση του χρόνου, στη Λυρική? Πιστεύω ότι για τη δικιά μου θα ήταν πισωγύρισμα στο να δεχτεί το μπαλέτο, δε νομίζω να το εφάρμοζα. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι είμαι άσχετη από το χώρο, αλλά δε συμφωνώ να ξεβρακώνουμε τα νήπια.

καλημερα

αν και δασκάλα μπαλετου, πιστευω οτι ειναι υπερβολικο στην open class να μη φοράνε εσωρουχο. Υποθέτω θα γινει μεσα στη σχολη;

απο την αλλη να ξερετε αγαπητες μανούλες οτι τα παιδικά εσώρουχα επειδη ειναι πλατιά στο πλάι, "κρέμονται" κατω απο τα κορμάκια και φαινονται άσχημα. Οσο και να το τραβήξετε επανω, επειδη είανι πλατυ, θα κρεμασει κατω απο το κορμάκι και θα φαινεται ασχημο και στις φωτογραφίες- βιντεο.

Προσωπικα σας προτείνω, εφ' οσον το καλσον είναι δικο σας, να είναι φρεσκοπλημένο και αν θελετε μπορειτε να φορεσετε ενα σερβετάκι στο παιδί. Η αληθεια είανι οτι μια ωρα που θα ναι η op[en class δεν παθαίνουν κατι τα παιδιά. Ομως... αν το κανετε θεμα εσεις μπροστα στα παιδιά, θα το υιοθετήσουν κι εκεινα... Τα παιδιά δεν τα νοιαζει, δεν ενοχλούνται οπως εμεις! ΟΠως ειανι ο κανονιας, μαζεμενα μαλλια στο μαθημα, θα το δεχτούνε ετσι.

Και παλι, εαν δεν σας εκανα να αλλαξετε γνώμη, μπορειτε ενα εσωρουχο της μικρης να το κοψετε πολυ πολυ ψηλα, ισα ισα το λάστιχο να το συγκρατει να μεινει στο πλαι, ωστε να μην κρεμεται... απο το κορμακι!

θα θελα πολυ να σας δειξω φωτογραφιες ποσο ασχημο φαινεται να κρεμεται το εσωρουχο κατω απο το κορμακι και να διαγραφεται μεσα απο το καλσον, αλλα θα φανουν τα προσωπα των παιδιών και δεν πρεπει.

age.png

Διαφημίσεις

Το ανοιχτό μάθημα θα γίνει όντως μέσα στη σχολή,προσωπικά θεωρώ υπερβολή να μην φοράει εσώρουχο ένα παιδί 4 χρονών (υπ΄όψιν η δικιά μου είναι η μεγαλύτερη του τμήματος) είτε είναι μέσα στη σχολή είτε σε επίσημη παράσταση.Εννοείται φοράμε λευκό εσώρουχο άλλωστε υπάρχει απο πάνω φουστίτσα που καλύπτει τέτοιες λεπτομέρειες. Στο τμήμα υπάρχουν κοριτσάκια 3 ετών που φοράνε ακόμη πάνα. Επίσης μου κακοφάνηκε πολύ που έμαθα ότι η ιδιοκτήτρια είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τέτοια θέματα ενώ δεν την είδα ποτέ (εκτός απο τη πρώτη φορα) να μπαίνει σε κάποιο μάθημα να παρακολουθεί την εξέλιξη ή έστω να ενδιαφερθεί για οτιδήποτε αφορά εμας ή τα παιδιά. Εγώ προσωπικά έχω ήδη κάνει παράπονα στη γραμματεία για το ότι το μάθημα ξεκινάει σταθερά 10 λεπτά αργότερα.Υπ΄όψιν ότι διαρκεί 45 λεπτά.

Λυπάμαι που το λέω άλλα είναι δυσάρεστο να συζητάμε για ένα άθλημα-απασχόληση όπως θέλετε πείτε το και να επικεντρώνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες,.Αν η φιλοσοφία του μπαλέτου είναι η "πορσελάνινη" κούκλα-κορίτσι....λυπάμαι δεν θα πάρω.

Καλησπέρα!

Δεν είμαι του μπαλέτου, με την έννοια ότι δεν έχω παρακολουθήσει μαθήματα, ωστόσο έχω δει παραστάσεις τόσο ζωντανά όσο και στην ΤV και πραγματικά μου αρέσει και τις απολαμβάνω...

Εκπλήσσομαι, όμως, όταν εν έτει 2013 ζητούμε από νήπια και μαμάδες να παραβλέψουν κανόνες στοιχειώδους υγιεινής, προκειμένου να βγουν ωραία βίντεο και φωτογραφίες.... Έχω μείνει άφωνη... Αλήθεια υπάρχουν μαμάδες που υπακούουν σε τέτοιες απαιτήσεις? Και είναι δυνατόν η όποια αισθητική απαίτηση να τίθεται πάνω από την ελάχιστη έστω πιθανότητα να υπάρξουν θέματα υγείας μικρών παιδιών?

Το ανοιχτό μάθημα θα γίνει όντως μέσα στη σχολή,προσωπικά θεωρώ υπερβολή να μην φοράει εσώρουχο ένα παιδί 4 χρονών (υπ΄όψιν η δικιά μου είναι η μεγαλύτερη του τμήματος) είτε είναι μέσα στη σχολή είτε σε επίσημη παράσταση.Εννοείται φοράμε λευκό εσώρουχο άλλωστε υπάρχει απο πάνω φουστίτσα που καλύπτει τέτοιες λεπτομέρειες. Στο τμήμα υπάρχουν κοριτσάκια 3 ετών που φοράνε ακόμη πάνα. Επίσης μου κακοφάνηκε πολύ που έμαθα ότι η ιδιοκτήτρια είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τέτοια θέματα ενώ δεν την είδα ποτέ (εκτός απο τη πρώτη φορα) να μπαίνει σε κάποιο μάθημα να παρακολουθεί την εξέλιξη ή έστω να ενδιαφερθεί για οτιδήποτε αφορά εμας ή τα παιδιά. Εγώ προσωπικά έχω ήδη κάνει παράπονα στη γραμματεία για το ότι το μάθημα ξεκινάει σταθερά 10 λεπτά αργότερα.Υπ΄όψιν ότι διαρκεί 45 λεπτά.

Λυπάμαι που το λέω άλλα είναι δυσάρεστο να συζητάμε για ένα άθλημα-απασχόληση όπως θέλετε πείτε το και να επικεντρώνουμε σε τέτοιες λεπτομέρειες,.Αν η φιλοσοφία του μπαλέτου είναι η "πορσελάνινη" κούκλα-κορίτσι....λυπάμαι δεν θα πάρω.

τελικα; τι εκανες στο ανοιχτό μαθημα;

age.png

θεωρώ τρελή υπερβολή το να μην φορέσουν εσώρουχο είτε είναι στο ναοιχτό μάθημα είτε σε παράσταση είτε ειναι 4 είτε 14. Η μικρή μου είναι στο 4ο χρόνο μπαλέτου, σε αυστηρή σχολή. Η αυστηρότητα νομίζω, σε εισαγωγικά ή μη ταιρίαζει στο μπαλέτο. Αυστηρότητα στην ομοιογένεια της στολής και του καλσόν, αυστηρότητα στις ασκήσεις και στην πειθαρχία αυστηρότητα στα μαλλιά, οκ όλα αυτα είναι εν μέρει ένα απο τα στοιχεία της συγκεκριμένης απασχόλησης και αν θέλεις να σέβεσαι το μπαλέτο σέβεσαι και τα παρελκόμενα. Αλλά αυτό με το εσώρουχο μου κάνει απλά απαράδεκτο. Ποτέ δεν μας ζητήθηκε κάτι τέτοιο και έχουμε κάνει αρκετές παραστάσεις πια. Αυτό είναι ένα στοιχείο εντυπωσιασμού για την ίδια την σχολή για τις φωτογραφίες κτλ...αλλα είναι και θέμα υγιεινής και εν τέλει ηθικής έτσι;;;Απλά απαράδεκτο.

Απλά να προσθέσω ότι όταν στις 2 επίσημες παραστάσεις σε θεάτρο που έχουμε ήδη λάβει μέρος μας ζητήθηκε να βαφτούν τα παιδιά (4 ετών και 6 ετών τότε η μικρή μου) από επαγγελματία κτλ είπα πολύ απλά όχι, και δεν ήμουν η μόνη. Αυτό δεν είναι μπαλέτο, αυτό ειναι σόου για το βίντεο της σχολής και απλά περιτό. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα και μην ωθούμε τα παιδια ανεξαρτήτως ηλικίας να γίνονται μικρομέγαλα:cool:

Εγώ που έκανα μπαλέτο μικρή, δεν έχω δει φωτογραφία μου που να φαίνεται το εσώρουχο. Το ανεβάζαμε και γενικά προσέχαμε, δεν το βλέπω μεγάλο θέμα. Αν βέβαια είναι κανόνας αυτός για ένα άθλημα -επίσημος κανόνας, όχι να το λέει μία δασκάλα, όπως εδώ- τότε δεν θα είχα αντίρρηση, ούτε τίθεται θέμα υγιεινής και ηθικής (ας μην είμαστε υπερβολικοί).

Από την άλλη το να συμμετέχει το παιδί, έστω και στα 4 του, σε παράσταση μπαλέτου και να μην επιτρέπω να ... βαφτεί, το βρίσκω λίγο τραβηγμένο. Και ομολογώ ότι δεν έχω καταλάβει το λόγο. Μία παράσταση είναι θέαμα, το μπαλέτο δεν είναι yoga, είναι θέαμα, ποιοτικό μεν αλλά θέαμα. Βασίζεται στην εικόνα και τονίζει την αυτοεικόνα. Δηλαδή, αν το παιδί πήγαινε θέατρο και έπρεπε να κάνει τη γιαγιά, δεν θα βάφονταν?

εναλλακτικά σας πρότεινα να κοψετε ενα δικο της εσωρουχο ψηλα ψηλα στα πόδια, να μεινει μονο το λαστιχο του εσωρουχου.

τα παιδιά εσωρουχα είναι πλατυά στο πλαι και οσο να τραβηχτουν, κρεμονται κατω απο το κορμιακι.

age.png

Καλησπέρα

τελικά έγινε το ανοιχτό μάθημα,δεν τέθηκε καν θέμα εσώρουχου (ευτυχώς).

Δυστυχώς όμως δεν είδαμε και κάτι το ιδιαίτερο-δεν έχω καμία απαίτηση φυσικά να δω κάτι θεαματικό. Κλασικά όλα τα κοριτσάκια είχαν το βλέμα στους γονείς τους και η δασκάλα προσπαθούσε να τα συντονίσει...:D

Καλησπέρα σας!

Η κορούλα μου είναι 5 ετών και θα ήθελα να την παω συγχρονισμένη κολύμβηση. Ξέρει καμιά σας αν παίρνουνε τόσο μικρά παιδάκια; Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο σύλλογο; (μένω βόρεια προάστια)

Σας ευχαριστώ πολύ!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Καλησπέρα σας!

Η κορούλα μου είναι 5 ετών και θα ήθελα να την παω συγχρονισμένη κολύμβηση. Ξέρει καμιά σας αν παίρνουνε τόσο μικρά παιδάκια; Επίσης έχετε να μου προτείνετε κάποιο σύλλογο; (μένω βόρεια προάστια)

Σας ευχαριστώ πολύ!

οταν ειχα ρωτησει για τη δική μου κόρη, μου ειχαν πει πως πρεπει να ξερει καλό μπανιο. υποθετω λοιπον πως μετα την τριτη δημοτικου τα απίρνουν.

αλλα, καλυτερα, στο ΟΑΚΑ ρωτησε. Εκει εχει σιγουρα προπονήσεις. Τις εχω δει!

age.png

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου!

Θα ρωτήσω και θα σας πω τι μου είπαν.

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...