Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Επικίνδυνα προιόντα - απόσυρση

lenagr1

Recommended Posts

καλησπερα σας και καλη χρονια.

αρχισα να δινω γαλα σκονη ενα μηνα τωρα, ο μπεμπης ειναι σχεδον 6 μηνων, μεχρι τοτε 8ηλαζε αποκλειστικα.

διαβασα και τις 10 σελιδες του 8εματος.τελικα? τι να δινουμε? εγω εδωσα αλμιρον και απταμιλ που ειναι η ιδια εταιρεια οπως μου ειπε ο παιδιατρος. Σε μια συγκεντρωση τις προαλλες μια καλη φιλη και μητερα που δουλευει στο ικα στον ελεγχο των φαρμακειων μου ειπε πως αυτα ειναι τα χειροτερα γαλατα και να δωσω το s26. Αυτο δινω λοιπον κα αμεσως ειδα αλλαγη στα κακα του (ασχετο αλλα..) Πηγα να παρω βιολογικο, τελικα δεν πηρα, μου ειχε πει κ ο γιατρος οτι καλυτερα οχι, εφοσον υποκεινται σε λιγοτερους ελεγχους απο οτι τα massive κινουμενα γαλατα. και ξαναλεω. τελικα? βγαλατε ακρη?

παττυ

Διαφημίσεις

μπερδευτηκα βρε παιδια ενδιαφερομαι για το θεμα γιατι η μικρη μου τωρα 7μηνων ειναι αλλεργικη στο αγελαδινο πινει τωρα το almiron pepti 2 και ο παιδιατρος σε μια κουβεντα που ειχαμε μου ειπε να προτιμησω αργοτερα βιολογικο κατσικισιο ρωτησα βεβαια σε 1-2 μαγαζια σε Ν.Σμυρνη και Καλλιθεα και μου ειπαν πως εχουν σταματησει να εισαγουν πια το κατσικισιο απο την γερμανια διαβαζω τωρα αυτα που λεει ο LOUKAS και αυτα που λεει και η porfira και μου φαινονται και τα δυο λογικα αλλα τελικα τι να πιστεψουμε και τι να δωσουμε στα αγγελουδια μας?

Οπως και να εχει το θεμα με ενδιαφερει και θα ηθελα να μην κλεισει εδω !

ΧΡΥΣΑ

• 2 εβδομάδες μετά...

Γειά σε όλους!

Διάβασα το θέμα σχεδόν από την αρχή. Όλα καλά με τους Γερμανούς. Αυτοί έκαναν μια έρευνα, έχουν ένα μπούσουλα... Τί γίνεται τελικά ρε παιδιά με την Ελλάδα;;; Προχωράει τίποτα; Εμείς δεν σκεφτήκαμε ποτέ να ψάξουμε, να μάθουμε τι δίνουμε στα αγγελούδια μας; Δεν υπάρχει κάποια έρευνα για τα γάλατα που κυκλοφορουν εδώ; Έχω ανησυχησει πάρα πολύ με το θέμα αλλά δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πάντως δηλώνω κι εγώ υποψηφια προς συμμετοχή στις ενέργειές που διάβασα ότι είναι να γίνουν. Αυτό δεν πρέπει να μείνει στην άκρη και ελπίζω να έχουμε εξελίξεις σύντομα!

9tpus9.jpgline_m123_beg_40_time_1223006400_text_cf20c2e1f3dfebe7f220ece1f220e5dfede1e9.gif

porfira είπε:
Εγώ κορίτσια, έχω ξεκινήσει και κινητοποιούμαι μόνη μου. Δεν ξέρω τι θα βγεί απο αυτήν την προσπάθεια, αλλά νιώθω υποχρέωση να την ακολουθήσω, για την κόρη μου και για όλες τις κόρες και γιούς όλων των μαμάδων. Έχω μιλήσει με το Χημείο του κράτους, και με προσωπικά έξοδα θα μου απαντήσουν άν μπορούν να κάνουν μέτρηση για την συγκεκριμένη ουσία στο γάλα που πίνει η μικρή μου (Frisolac)Έχω μιλήσει επίσης και με έναν τηλεοπτικό συντελεστή ο οποίος ενδιαφέρεται και περιμένει να του στείλω ότι στοιχεία έχω για να ερευνήσει, να προωθήσει και να προβάλει το θέμα στην εκπομπή του.

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΑΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΩ ΚΙ ΑΥΤΑ.

Με ενδιαφέρει και μένα τί απάντηση θα σου δώσουν από το Χημείο του κράτους γιατί και μείς Frisolac πίνουμε. Ελπίζω να μας ενημερώσεις!!!

line_m123_beg_41_time_1224734400_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

• 1 month later...

Καλημέρα σε όλους,

Πριν από λίγες μέρες άκουσα πως αποσύρθηκε από την αγορά κάποιο βρεφικό γάλα και σήμερα μου είπαν ότι είναι το ΝΑΝ,χωρίς να ξέρω ποιο συγκεκριμένα. Εγω χρησιμοποιώ το ΝΑΝ 1. Μήπως γνωρίζει κανείς κάτι επί του θέματος?

Διαφημίσεις

Γονείς προσοχή! Βρεφικό γάλα-δηλητήριο επιμολυσμένο με τον παθογόνο μικροοργανισμό enterobacter sakazakii, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μηνιγγίτιδα κι εντερίτιδα, κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, αλλά και μέσω Διαδικτύου! Πρόκειται για το βρεφικό γάλα Babysat 1, με αριθμό παρτίδας 17381 και ημερομηνία λήξεως 13-10-2010 της γαλλικής εταιρείας VITAGERMINE, (υπεύθυνος διακίνησης στην Ελλάδα, Green Bay). Ο Εθνικός Οργανισμός Φάρμακων μετά τη χθεσινή επείγουσα ενημέρωση που είχε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διέταξε την απόσυρσή του από την αγορά, ενώ σε ανακοίνωσή του συνιστά στους καταναλωτές, που ήδη το έχουν προμηθευτεί, να μην το δώσουν στα βρέφη. Επιπλέον, εφιστάται η προσοχή του καταναλωτικού κοινού, επειδή το προϊόν πιθανά να διακινείται και μέσω του Διαδικτύου (Internet), όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

Παράλληλα, ανακλήθηκαν όλα τα βρεφικά γάλατα με την εμπορική ονομασία Babysat, διαπιστώθηκε ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία τους στον ΕΟΦ και διατάχθηκε η κατάσχεσή τους. Το επικίνδυνο βακτηρίδιο εντοπίστηκε χθες στο βρεφικό γάλα Babysat 1 στη Νότια Κορέα. Αμέσως σήμανε συναγερμός και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φάρμακων ενημέρωσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα εισήχθησαν τον Ιανουάριο συνολικά 162 τεμάχια από την επικίνδυνη παρτίδα, τα οποία έχουν δεσμευθεί από τον ΕΟΦ, στην αποθήκη της εταιρείας. «Το enterobacter sakazakii προκαλεί σηψαιμία και νευρολογικές διαταραχές. Στο γάλα σκόνη δεν γίνεται αποστείρωση, αλλά μόνο θέρμανση, με αποτέλεσμα να παραμένει το βακτηρίδιο και να δημιουργεί το πρόβλημα» είπε στην «Espresso» ο χημικός Νίκος Κατσαρός. Ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου σκευάσματος, οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να βάζουν μικρές ποσότητες από το γάλα και να το δίνουν αμέσως στο μωρό. Αν το γάλα παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περισσότερες από τέσσερις ώρες, τότε υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί αυτό το εντεροβακτηρίδιο με επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία του μωρού.

17/02/2009

Ανάκληση βρεφικού γάλακτος "Babynat" PDF Εκτύπωση E-mail

eof_milk_babynatΟ ΕΟΦ, μετά την επείγουσα ενημέρωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανακαλεί από την αγορά και απαγορεύει τη χρήση του βρεφικού γάλακτος με την ονομασία "Babynat 1" (αριθμός παρτίδας 17381, με λήξη 13/10/2010) της εταιρείας VITAGERMINE, (υπεύθυνος διακίνησης στην Ελλάδα Green Bay), επειδή βρέθηκε να είναι επιμολυσμένο με το δυνητικά παθογόνο μικροοργανισμό enterobacter sakazakil. Παράλληλα, ανακλήθηκαν όλα τα βρεφικά γάλατα με την εμπορική ονομασία "Babynat", επειδή διαπιστώθηκε πρόσθετα ότι δεν έχει γνωστοποιηθεί η κυκλοφορία τους στον ΕΟΦ και διατάχθηκε η κατάσχεσή τους. Εφιστάται η προσοχή του καταναλωτικού κοινού, επειδή το προϊόν πιθανά να διακινείται και μέσω του internet.

yogini είπε:
Ανεξαρτήτως του συγκεκριμένου σκευάσματος, οι ειδικοί συνιστούν στους γονείς να βάζουν μικρές ποσότητες από το γάλα και να το δίνουν αμέσως στο μωρό. Αν το γάλα παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο για περισσότερες από τέσσερις ώρες, τότε υπάρχει κίνδυνος να αναπτυχθεί αυτό το εντεροβακτηρίδιο με επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία του μωρού.

...στο Παίδων φέρνανε το πρωί τα γάλατα της ημέρας, με το όνομα του κάθε παιδιού, στο ψυγείο του ορόφου και η κάθε μαμά τάιζε το μωρό της.... :?

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

• 2 months later...

Απόσυρση μη κανονικής σοκολάτας

21 Μαΐου 2009, 14:11

Στη δέσμευση και ανάκληση διάθεσης από την αγορά του προϊόντος «Μίνι σοκολατάκια γάλακτος Disney Princess» προχώρησαν κλιμάκια ελέγχου της Διεύθυνσης Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή της Νομαρχίας Πειραιά.

Από το κατάστημα της εταιρείας JUMBO AEE, που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς 161, ελήφθη δείγμα από το προϊόν σε συσκευασία των 180 γρ. (ημ. λήξης 30/12/2009, Lot 063208), το οποίο εστάλη για εργαστηριακές αναλύσεις στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Διεύθυνσης Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους, το προϊόν βρέθηκε θετικό ως προς την παρουσία DNA σόγιας ή προϊόντος με βάση τη σόγια, χωρίς αυτό να αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος στα ελληνικά, με αποτέλεσμα να κρίνεται ως "Μη Κανονικό".

Οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά ενημέρωσαν το κατάστημα από όπου ελήφθη το δείγμα και δέσμευσαν 57 τεμ. του προϊόντος που βρέθηκαν σε αυτό. Ακόμη, ενημέρωσαν την οικεία Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, καθώς η έδρα της προμηθεύτριας εταιρίας Chokotime είναι στον Ασπρόπυργο, προκειμένου η τελευταία να προβεί άμεσα στην απόσυρσή του απʼ όλα τα πιθανά σημεία διάθεσης.

Πηγη : zougla.gr

Διαφημίσεις

Πολύ καλά πράξανε. Μπορεί η σόγια να μη βλάπτει, οφείλει όμως ο κατασκευαστής να αναγράφει την ακριβή σύσταση του προϊόντος για να είμαστε εμείς οι καταναλωτές όσο το δυνατόν πιο ενήμεροι.

• 2 εβδομάδες μετά...
  tsim είπε:
το σημαντικότερο είναι αν αυτή η σόγια είναι τροποποιημένη, δηλ. μεταλλαγμένη

...για να είμαι ειλικρινής όπου βλέπω τη λέξη σόγια εγώ δεν έχω και πολύ πίστη πάντως....

rQGhp3.png

Τοξικό καύσιμο πυραύλων σε βρεφικά γάλατα ...

Η κίνηση για την ενημέρωση πολιτών σε περιβαλλοντικά θέματα EWG (Environmental Working Group) δημοσιοποίησε στοιχεία για την εύρεση perchlorate σε 15 διαφορετικές γνωστές μάρκες που παράγουν και εμπορεύονται βρεφικά γάλατα. Το στοιχείο perchlorate είναι συστατικό των καυσίμων που χρησιμοποιούνται σε πύραυλους, και έχει δειχθεί ότι παρεμβαίνει στην εγκεφαλική ανάπτυξη των βρεφών, ήδη από την περίοδο της εγκυμοσύνης, ενώ τα προβλήματα που προκαλεί εμφανίζονται πολύ αργότερα στη ζωή του ατόμου. Όχι μόνο αυτό, αλλά ακόμη και το πόσιμο νερό πολλών περιοχών (στις Η.Π.Α. έχει βρεθεί σε τουλάχιστον 28 πολιτείες και περιοχές), είναι επιμολυσμένο με το ίδιο υλικό, αν και περιβαλλοντικές οργανώσεις από χρόνια πιέζουν τις Αρχές που ελέγχουν την ασφάλεια του πόσιμου νερού, ώστε να ακολουθούν αυστηρότερα κριτήρια!

Το σοκαριστικό είναι ότι μόλις πρόσφατα επισημοποιήθηκαν τα στοιχεία από την ομάδα του Κέντρου για την Αντιμετώπιση και την Πρόληψη Ασθενειών των Η.Π.Α., σύμφωνα με τα οποία, τα επίπεδα perchlorate σε γάλα σκόνη που περιέχει το στοιχείο, μαζί με πόσιμο νερό, που επίσης περιέχει ακόμη και σε ελάχιστες ποσότητες το στοιχείο perchlorate, χαρακτηρίζονται επίσημα "τοξικά" για το βρέφος. Η ανάλυση του EWG βρίσκεται εδώ:

Click here to read EWG's analysis.

• 4 months later...

Διαφημίσεις

Ενδιαφερον αλλα για τον ιδιο λογο για καποια περιοδο ειχε ανακλυθει και το 0.5 της chicco , εντα3ει καλος η κακως συμβαινουνε αυτα με τις εταιριες , βεβαια φανταζομαι το αντικαθιστα η εταιρια στους ηδη κατεχοντες αυτου του κοροτσιου .

ΛΙΓΟ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΤΟ ΒΡΙΣΚΩ ΑΥΤΟ!!!ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΕΧΕΙ ΒΟΛΕΨΕΙ ΠΟΛΥ!!!ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΡΟΤΣΙΑ ΕΓΚΥΜΟΝΟΥΝ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ!!ΔΕΝ ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!

JgiCp3.pngv9Xtp3.png

Ανάκληθηκαν παιδικά καροτσάκια "MacLaren" λόγω ατυχημάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009, 03:57

Το σύστημα άρθρωσης των παιδικών καροτσιών, MacLaren, εγκυμονεί κίνδυνο ακρωτηριασμού δακτύλων και κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού στο παιδί, όταν ο καταναλωτής ανοίγει και κλείνει το καρότσι.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, η βρετανική εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει ένα εκατομμύριο παιδικά καρότσια, μετά από σχετικό αίτημα της αμερικανική Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλωτών (CPSC).

Συνολικά 15 διαμαρτυρίες έλαβε η εταιρεία MacLaren, με τις εξής περιπτώσεις. Παιδιά που έβαλαν τα δάκτυλά τους στο σύστημα άρθρωσης του καροτσιού, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν 12 περιπτώσεις ακρωτηριασμού δακτύλων.

Η ανάκληση αφορά όλα τα μονά και διπλά καροτσάκια με ομπρέλα της MacLaren στα οποία αναγράφεται η επωνυμία MacLaren στο προϊόν. Πρόκειται για τα μοντέλα Volo, Triumph, Quest, Sport, Quest Mod, Techno XT, TechnoXLR, Twin Triumph, Twin Techno και Easy Traveller.

Τα μοντέλα αυτά, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1999 και του Νοεμβρίου του 2009, με τιμή από 100 ως 360 δολάρια, κατασκευάζονται στην Κίνα, διευκρινίζει η CPSC.

Η αμερικανική αυτή επιτροπή καλεί τους καταναλωτές «να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά μέχρι νεωτέρας».

Η αληθεια ειναι κατι για το 0,5 της chicco που λεω εγω τελικα το πηραμε σε εκδοση για διδυμα για τα μικρα μας , μια χαρα ειναι κανενα απολυτως προβλημα . Σαφως και ολα τα καροτσια εγκυμονουνε κινδυνους οταν κλεινουνε .

Παντως τσέκαρα την είδηση στο BBC και αναφέρουν οτι το πρόβλημα είναι μόνο στα καρότσια που πουλήθηκαν στην Αμερική. Και επίσης η MACLAREN δεν κάνει αντικατάσταση απλά δίνει σε όσους τα έχουν ένα εξάρτημα να βάλουν στο καρότσι που υποτίθεται οτι προστατέυει από αυτό τον κίνδυνο.

Αλλάζω την γκαρνταρόμπα μου δημιουργικά!

.pngpLWrp3.png

Κοριτσια συγνωμη αλλα οταν λενε οτι αποσυρουν τωρα 1.000.000 καροτσια γιατι υπαρχει ακρωτηριασμος μωρου---εσεις ψαχνετε να βρειτε τι σας βολευει-----Θα με τρελανετε????

Πρεπει δηλαδη να τυχει σε εμας για να θεωρισουμε σοβαρο ??? η` εθελοτυφλουμε

Μηπως λεω ....αυτοι οι χαζοαμερικανοι κατι ξερουν???? οπως και με τα παλστικα μπιμπερο ???που εμεις εδω τωρα μολις ανακαλυψαμε και βεβαια επειδη ειναι ακριβα αγοραζουν φθηνα απο το jumbo?????

Λεω μηπως ?????

Klairi

Η βρετανική εταιρεία παιδικών καροτσιών MacLaren ανακάλεσε ένα εκατομμύριο ελαττωματικά καροτσάκια της που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ κατόπιν σχετικού αιτήματος της Αμερικανικής Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλωτών (CPSC), σύμφωνα με ανακοίνωση της επιτροπής αυτής.

«Το σύστημα άρθρωσης του καροτσιού εγκυμονεί κίνδυνο ακρωτηριασμού δακτύλων και κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού στο παιδί όταν ο καταναλωτής ανοίγει και κλείνει το καρότσι», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

«Η MacLaren έλαβε 15 διαμαρτυρίες για παιδιά που έβαλαν τα δάκτυλά τους στο σύστημα άρθρωσης του καροτσιού με αποτέλεσμα να υπάρξουν 12 περιπτώσεις ακρωτηριασμού δακτύλων στις ΗΠΑ», επισημαίνεται.

Η ανάκληση αφορά όλα τα μονά και διπλά καροτσάκια με ομπρέλα της MacLaren στα οποία αναγράφεται η επωνυμία MacLaren στο προϊόν. Πρόκειται για τα μοντέλα Volo, Triumph, Quest, Sport, Quest Mod, Techno XT, TechnoXLR, Twin Triumph, Twin Techno και Easy Traveller.

Τα μοντέλα αυτά, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1999 και του Νοεμβρίου του 2009 με τιμή από 100 ως 360 δολάρια κατασκευάζονται στην Κίνα, διευκρινίζει η CPSC.

Η αμερικανική αυτή επιτροπή καλεί τους καταναλωτές «να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά μέχρι νεωτέρας» και να έρθουν σε επαφή με την επιχείρηση για να πάρουν ένα «δωρεάν κιτίο επισκευής» από την MacLaren USA.

προσοχη σε ολους!!!

αυτο το θεμα με τα πλαστικα γενικως (μπιμπερο μπουκαλια κλπ)εχει γινει θεμα εδω στο φορουμ εδω και 3 χρονια παρακαλω επειτα απο μια συγκλονιστικη ερευνα του τελογλου η οποια κοπηκε ..παιχτηκε μονο μια φορα και ελεγε φρικτα πραγματα....

οι πιο παλιες θα θυμουνται...

'εν κατακλειδι ΟΧΙ πλαστικα σε μωρα και ενηλικες ιδιως οταν το πλαστικο ερχεται σε επαφη με ψυξη(βλεπε παγωμενο πλαστικο μπουκαλι απο τον καταψυκτη)...

Το έψαξα κι εγώ στο site της Mclaren και αναφέρει ότι δεν αντικαθίστανται τα καρότσια αλλά θα δωθεί σε όλους τους κατόχους ένα kit για να καλυφθούν τα επικίνδυνα σημεία.

http://www.maclarenbaby.com/us/content/view/88573/98889729/lang,en/

Αν και αναφέρεται μόνο στην Αμερική, έστειλα ένα email στη Mclaren για να δούμε τι θα μου απαντήσουν για την Ευρώπη.

.....δε νομίζω τάκη....

Το διαβασα στο Ζουγλα....

Ανάκληθηκαν παιδικά καροτσάκια "MacLaren" λόγω ατυχημάτων

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009, 03:57

Το σύστημα άρθρωσης των παιδικών καροτσιών, MacLaren, εγκυμονεί κίνδυνο ακρωτηριασμού δακτύλων και κίνδυνο πρόκλησης τραυματισμού στο παιδί, όταν ο καταναλωτής ανοίγει και κλείνει το καρότσι.

Μετά από αυτή τη διαπίστωση, η βρετανική εταιρεία αναγκάστηκε να ανακαλέσει ένα εκατομμύριο παιδικά καρότσια, μετά από σχετικό αίτημα της αμερικανική Επιτροπής Ασφάλειας των Καταναλωτών (CPSC).

Συνολικά 15 διαμαρτυρίες έλαβε η εταιρεία MacLaren, με τις εξής περιπτώσεις. Παιδιά που έβαλαν τα δάκτυλά τους στο σύστημα άρθρωσης του καροτσιού, είχε σαν αποτέλεσμα να σημειωθούν 12 περιπτώσεις ακρωτηριασμού δακτύλων.

Τα μοντέλα αυτά, τα οποία κυκλοφόρησαν στην αγορά σε όλο τον κόσμο μεταξύ του 1999 και του Νοεμβρίου του 2009, με τιμή από 100 ως 360 δολάρια, κατασκευάζονται στην Κίνα, διευκρινίζει η CPSC.

Η αμερικανική αυτή επιτροπή καλεί τους καταναλωτές «να σταματήσουν αμέσως να χρησιμοποιούν τα προϊόντα αυτά μέχρι νεωτέρας».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=76970&cid=5

GOhSp3.png

85cfp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...