lenagr1

Επικίνδυνα προιόντα - απόσυρση

    Recommended Posts

    Μου το έστειλαν σε e-mail και είναι ενδιαφέρον!!

    Αθήνα, 18 Μαρτίου 2008

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Προστασία καταναλωτή:

    Ανάκληση μη ασφαλούς τροφίμου

     

    Ο ΕΦΕΤ, μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές ενημερώθηκε για τη διακίνηση φιλέτων γαλοπούλας, στα οποία καταμετρήθηκε αυξημένο φορτίο του βακτηρίου Listeria monocytogenes.

    Πρόκειται για φιλέτα γαλοπούλας, που παράγονται από την επιχείρηση «CRETA FARM», με την εμπορική επωνυμία «Creta farm εν ελλάδι», σε συσκευασίες των 100gr. Ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος είναι 00802820, ο κωδικός παρτίδας του είναι 8015619 και η ημερομηνία λήξης του είναι 27.04.2008. Σύμφωνα με δήλωση της επιχείρησης, η συνολική ποσότητα παραγωγής ήταν 288kg, από τα οποία τα 123kg διακινήθηκαν στην εγχώρια αγορά.

    Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

    Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το ανωτέρω προϊόν.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Αχ τι καλά! Και έχω τέτοιο στο ψυγείο μου βρε! Καλά που δεν το είχα ανοίξει ακόμα!!!

     

    Ευχαριστούμε lenagr1


    Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αχ τι καλα !!!!! :evil::evil::evil:

    Και εγω τετοια παιρνω αλλα χυμα.

    Τελικα μου φαινεται πρεπει να γυρισουμε πισω και να τα φτιαχνουμε ολα μονες μας. :evil::evil::evil:

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    3-MCPD-Estern ειναι ενα συστατικό που βρέθηκε στο παιδικό γάλα μετά απο έλεγχο στην Γερμανία. Βρεθηκαν παιδικά γαλατα με 32 φορές πανω απο την συνιστώμενη ποσότητα.. Αυτο υλικο διασπάται (κατα την χώνεψη) σε 3-MCPD, το οποίο είναι υπευθηνο για ογκους και δυσλειτουργία των νεφρών.

     

    Γινεται χαμος στην Γερμανία, ο αντρας μου ξέρει γερμανικά εγω δυστυχως όχι............ Υπάρχει και επίσημη Λιστα με τα αποτελέσματα διάφορων εταιριών

    http://eltern.t-online.de/c/15/14/42/68/15144268,si=0.html

     

    Αυτό που μου κάνει εντυπωση είναι πως πολλά BIO γάλατα έχουν παραπάνω κατα πολύ το συτατικό αυτό....

     

    Μήπως είναι προσπάθεια υπονομευσης των βιολογικων η οντως είναι επικίνδυνα???


    eNeap2.pngNziDp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    δεν εχω ιδεα για τι πραγμα μιλας! μπηκα στο site αλλα δεν καταλαβα τιποτα! ας πει καποιος που γνωριζει περισσοτερα!!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites




    δεν εχω ιδεα για τι πραγμα μιλας! μπηκα στο site αλλα δεν καταλαβα τιποτα! ας πει καποιος που γνωριζει περισσοτερα!!!

     

    εκεί που γράφει

    δglich tolerierbare Aufnahmemenge an 3-MCPD-Estern:

    έχει δίπλα μία μετρημένη ποσότητα....

    τώρα πιο είναι το όριο δεν ξέρω, δεν κατάλαβα...

    είδα όμως κάτι αστρονομικά νούμερα και δεν ξέρω τι να υποθέσω

    άσε που είδα μέσα και το γάλα που παίρνω αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι όντως αυτό ή κάποιο άλλο της ίδιας σειράς (aptamil)


    .png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Από ότι βλέπω οι γερμανοί δεν έχουν τεστάρει όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά.

    Λείπουν μεγάλα ονόματα όπως πχ τα ALMIRON.... περίεργο... μήπως ή συγκεκριμένη ουσία μπαίνει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία σκονών ;;

     

    έχουμε λοιπόν

     

    Hipp Bio-Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Topfer Lactana Bio-Sauglingsmilchnahrung Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Hipp Bio-Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Holle Bio-Sauglingsmilchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Topfer Lactana Bio-Sauglingsmilchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Aptamil Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milumil Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Nestle Beba Pre Start Anfangsmilch ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Alete Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Hipp Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Humana Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Milasan Sauglings- Milchnahrung Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Alete Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Aptamil Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Babylove Dauermilch Sauglingsmilchnahrung 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Bebivita Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Humana Dauermilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Nestle Beba Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Babydream Baby Dauermilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Lasana Dauermilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milasan Sauglings-Milchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milumil Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Hipp Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

     

    Για καλή μας τύχη εμείς χρησιμοποιούμε το HUMANA 1

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Να διευκρινίσω ότι τα Γερμανικά μου είναι πολύ φτωχά και ότι άνοιξα το λεξικό μου για να επιβεβαιώσω ότι :

     

    Test ergebnis ---> Αποτέλεσμα της δοκιμής

    mangelhaft ---> Ανεπαρκώς

    befriedigend ---> Ικανοποιητικώς

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Στην σελίδα

    http://www.ourfood.com/Baby_Food_Infant_Formulas.html

    Βρήκα αυτό

     

    "According to the Federal Institute for Risk Assessment (BfR) the substance 3-monochloropropane-1,2-diol (3-MCPD) may be formed when fat-containing foods that also contain salt are exposed to high temperatures during production. It has been detected in numerous heated foods, for instance in dark brown toast, infant formula and follow-up formula."

     

    Και τώρα λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό , μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει (όπως άλλωστε λένε και οι οδηγίες παρασκευής) να περιμένουμε να πέσει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία του βρασμένου νερού πριν του προσθέσουμε σκόνη ;;; Πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο!!

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    :oops::oops: τι σημαινει ανεπαρκως?? και τι ικανοποιητικως?? οτι τα πρωτα ειναι ενταξει και τα δευτερα οχι?

    και τα γαλατα που δεν αναφερονται καθολου??

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    ο δικος μου ακομα almiron πινει.....τι πρεπει να τσεκαρω?απαπα

    απο που να τα προφυλαξουμε?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

     

    Και τώρα λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό , μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει (όπως άλλωστε λένε και οι οδηγίες παρασκευής) να περιμένουμε να πέσει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία του βρασμένου νερού πριν του προσθέσουμε σκόνη ;;; Πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο!!

     

    Εννοείται!!! Όπως μας είχε καθοδηγήσει η παιδίατρος, βράζεις το νερό, το μετράς στο μπιμπερό, περιμένεις να φτάσει στη θερμοκρασία που θα το πιεί το μωρό (για να μην περιμένεις πολύ μπορείς να βυθίσεις το μπιμπερό σε ένα μπρίκι με κρύο νερό) και μετά προσθέτεις τη φόρμουλα! Και είναι έτοιμο!

    Εμείς πίνουμε Novalac 3 αλλά δεν αναφέρεται μέσα... :?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

     

    Και τώρα λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό , μήπως αυτό σημαίνει ότι πρέπει (όπως άλλωστε λένε και οι οδηγίες παρασκευής) να περιμένουμε να πέσει σε χαμηλά επίπεδα η θερμοκρασία του βρασμένου νερού πριν του προσθέσουμε σκόνη ;;; Πρέπει να το ψάξουμε περισσότερο!!

     

    Εννοείται!!! Όπως μας είχε καθοδηγήσει η παιδίατρος, βράζεις το νερό, το μετράς στο μπιμπερό, περιμένεις να φτάσει στη θερμοκρασία που θα το πιεί το μωρό (για να μην περιμένεις πολύ μπορείς να βυθίσεις το μπιμπερό σε ένα μπρίκι με κρύο νερό) και μετά προσθέτεις τη φόρμουλα! Και είναι έτοιμο!

    Εμείς πίνουμε Novalac 3 αλλά δεν αναφέρεται μέσα... :?

     

    Έτσι κάνουμε και εμείς από την πρώτη στιγμή που του δώσαμε φόρμουλα!! Τσακώθηκα πολύ με τις γιαγιάδες για να τις κάνω να περιμένουν να κρυώσει το νερό , πριν προσθέσουν φόρμουλα και χαίρομαι που επιβεβαιώθηκα...

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Τώρα τα μπερδέψαμε τελείως!!! :?:?:?

    Η Αγλαϊα έχει γράψει ρητά (δεν θυμάμαι που όμως, σε τοπικ σχετικό με αποστείρωση πάντως) ότι το νερό πρέπει να προστίθεται στη σκόνη σε θερμοκρασία βρασμού για να σκοτώνονται τυχόν παθογόνοι οργανισμοί. Και αυτό γιατί το γάλα σκόνη ΔΕΝ είναι αποστειρωμένο προϊόν -δεν μπορεί να αποστειρωθεί. :?:?

    Τρέχα -γύρευε δηλαδή :?


    KbCJp2.pngEYukp3.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Διαφημίσεις


    Τώρα τα μπερδέψαμε τελείως!!! :?:?:?

    Η Αγλαϊα έχει γράψει ρητά (δεν θυμάμαι που όμως, σε τοπικ σχετικό με αποστείρωση πάντως) ότι το νερό πρέπει να προστίθεται στη σκόνη σε θερμοκρασία βρασμού για να σκοτώνονται τυχόν παθογόνοι οργανισμοί. Και αυτό γιατί το γάλα σκόνη ΔΕΝ είναι αποστειρωμένο προϊόν -δεν μπορεί να αποστειρωθεί. :?:?

    Τρέχα -γύρευε δηλαδή :?

     

    Και εγώ μπερδεύτηκα... παραπάνω ανέφερα αυτά που η παιδίατρος μας είπε και τα όσα αναφέρει επάνω το κουτί στο Novalac που συμπίπτει με τις οδηγίες και της παιδιάτρου μας... :? Και εγώ μέσα στην ασχετίλα ήμουνα με τα γάλατα αυτά, μιας και σχεδόν μέχρι τον πρώτο χρόνο δεν τα είχαμε χρειαστεί!

    Ίσως η Αγλαϊα να μπορέσει να μας ξεμπερδέψει... :wink:

    Πάντως κάποια φορά που δοκίμασα να το βάλω σε βραστό νερό, το γάλα σβόλιασε και δεν ανακατευόταν με τίποτα! :?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Σωστά αυτά που γράφουν annastasia και eliza , η θερμοκρασία του νερού δεν πρέπει να πέφτει παρα πολύ.

     

    http://www.babymilkaction.org/press/press10aug07.html

     

    Σύμφωνα με το παραπάνω άρθρο η θερμοκρασία του νέρού πρέπει να είναι περίπου 70°C ..

    Από την άλλη οι οδηγίες του δικού μας γάλατος λένε να περιμένουμε να κρυώσει λιγάκι το νερό πριν προσθέσουμε σκόνη...

     

    Η παρασκευή γάλατος έχει καταντήσει :P:P επιστήμη τελικά.....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Ακόμα ένα άρθρο της BABY MILK ACTION που λέει ότι η σύμφωνα με τις τελευταίες (ΝΟΕ-2007) έρευνες στην Βρεταννία η ιδανική θερμοκρασία μίξης είναι οι περίπου 70°C , ίσως και λίγο παραπάνω....

     

    http://www.babymilkaction.org/press/press20nov07.html

     

    Το άρθρο "τα χώνει" στις εταιρείες που λένε ότι οι σκόνες τους πρέπει να αναμιγνύονται με νερό σε θερμοκρασία δωματίου...

     

    Πάντως "εμείς" , θες από διαίσθηση , θες από τύχη , σωστοί πρέπει να είμαστε στον τρόπο παρασκευής :cool:

     

    Κρυώνω το βραστό νερό από το μπρίκι βάζοντας το κατευθείαν σε ένα κατσαρολάκι με κρύο νερό

    και όταν το νερό κρυώσει λιγάκι το βάζω στο μπουκάλι , προσθέτω την σκόνη ,

    ανακινώ και μετά κρυώνω το μπουκάλι με το παρασκευασμένο γάλα στο κατσαρολάκι....

     

    Πάντως φύγαμε από το θέμα μας , ελπίζω σύντομα να έχουμε πιο συγκεκριμένες πληροφορίες για το χημικό....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγώ για να πω την "αμαρτία" μου, στην ηλικία που είμαστε τώρα εμείς τουλάχιστον, κρατάω από το νερό που έβρασα το πρωί για το βράδυ και από αυτό που έβρασα το βράδυ για το πρωί και το αναμειγνύω με φρεσκοβρασμένο και με αυτόν τον τρόπο δεν περιμένω να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία ανάμειξης με τη σκόνη, τη ρίχνω κατευθείαν... ίσως και να μην είναι σωστό... :?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Εγώ για να πω την "αμαρτία" μου, στην ηλικία που είμαστε τώρα εμείς τουλάχιστον, κρατάω από το νερό που έβρασα το πρωί για το βράδυ και από αυτό που έβρασα το βράδυ για το πρωί και το αναμειγνύω με φρεσκοβρασμένο και με αυτόν τον τρόπο δεν περιμένω να φτάσει στη σωστή θερμοκρασία ανάμειξης με τη σκόνη, τη ρίχνω κατευθείαν... ίσως και να μην είναι σωστό... :?

     

    Μια χαρά σωστό και πολύ έξυπνο είναι, αρκεί το νερό που κρατάς να βρίσκεται σε κάποιο θερμός ή σε μπιμπερό στο ψυγείο :wink:


    2avmp3.png .png

     

    «Γιατρε γιατί φογάς ροζ, Είσαι κοριτσάκι???»

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Αλλάξαμε θέμα αλλα έχω νεότερα...

     

     

    Να διευκρινίσω ότι τα Γερμανικά μου είναι πολύ φτωχά και ότι άνοιξα το λεξικό μου για να επιβεβαιώσω ότι :

     

    Test ergebnis ---> Αποτέλεσμα της δοκιμής

    mangelhaft ---> Ανεπαρκώς

    befriedigend ---> Ικανοποιητικώς

     

    Από ότι βλέπω οι γερμανοί δεν έχουν τεστάρει όλες τις μάρκες που κυκλοφορούν στην Ελληνική Αγορά.

    Λείπουν μεγάλα ονόματα όπως πχ τα ALMIRON.... περίεργο... μήπως ή συγκεκριμένη ουσία μπαίνει σε κάποια συγκεκριμένη κατηγορία σκονών ;;

     

    έχουμε λοιπόν

     

    Hipp Bio-Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Topfer Lactana Bio-Sauglingsmilchnahrung Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Hipp Bio-Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Holle Bio-Sauglingsmilchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Topfer Lactana Bio-Sauglingsmilchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Aptamil Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milumil Anfangsmilch Pre ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Nestle Beba Pre Start Anfangsmilch ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Alete Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Hipp Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Humana Anfangsmilch Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Milasan Sauglings- Milchnahrung Pre ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Alete Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Aptamil Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Babylove Dauermilch Sauglingsmilchnahrung 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Bebivita Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Humana Dauermilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Nestle Beba Anfangsmilch 1 ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΩΣ

    Babydream Baby Dauermilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Lasana Dauermilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milasan Sauglings-Milchnahrung 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Milumil Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

    Hipp Anfangsmilch 1 ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ

     

    Για καλή μας τύχη εμείς χρησιμοποιούμε το HUMANA 1

     

    Δυστυχως το ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ δεν σημαίνει ότι είναι ανεπαρκής η ποσότητα

     

    Στα γερμανικά υπάρχει όπως μου εξηγησε ο άντρας μου μια κλίμακα στα τεστ, είτε αφορουν τρόφιμα είτε άλλα προϊόντα που έχει ως εξής

     

    1) SEHR GUT (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ)

    2)GUT(KALO)

    3)BEFRIEDIGEND (IKANOPOIHTIKO,BASH ισα που περναει το τεστ)

    4)... KATI που δεν θυμόταν

    5)mangelhaft ANEPARKOS (NOMIZO TO XEIROTERO DEN EXEI PIO χαμηλή βαθμολογία)

     

     

    Δυστυχως τα περισσότερα βρέθηκαν στο φουλ...(mangelhaft)

     

    Επίσης εκεί που δίνει έναν αριθμό σημαίνει φορές πάνω από το κανονικό-επιτρεπτό.π.χ 5,7 φορές περισσότερο.

     

    Δεν το εχω ψάξει παραπάνω δεν προλαβαίνω καθόλου αλλα αξίζει να το δουμε παραπανω (αν και εγω θηλαζω...) Με απασχολεί όμως πάρα πολύ γιατί έχω αρχίσει δουλειά και φοβάμαι την περίπτωση αναγκης όπου δεν θα έχω αντηλήσει όλο το απαιτουμενο γαλατακι (χθες μου εσπασε ενα μπιμπερό με 180 ml γαλατάκι μου... :cry: )


    eNeap2.pngNziDp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    Δυστυχως το ΑΝΕΠΑΡΚΩΣ δεν σημαίνει ότι είναι ανεπαρκής η ποσότητα

     

    Στα γερμανικά υπάρχει όπως μου εξηγησε ο άντρας μου μια κλίμακα στα τεστ, είτε αφορουν τρόφιμα είτε άλλα προϊόντα που έχει ως εξής

     

    1) SEHR GUT (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1 ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ)

    2)GUT(KALO)

    3)BEFRIEDIGEND (IKANOPOIHTIKO,BASH ισα που περναει το τεστ)

    4)... KATI που δεν θυμόταν

    5)mangelhaft ANEPARKOS (NOMIZO TO XEIROTERO DEN EXEI PIO χαμηλή βαθμολογία)

     

     

    Δυστυχως τα περισσότερα βρέθηκαν στο φουλ...(mangelhaft)

     

    Επίσης εκεί που δίνει έναν αριθμό σημαίνει φορές πάνω από το κανονικό-επιτρεπτό.π.χ 5,7 φορές περισσότερο.

     

    Δεν το εχω ψάξει παραπάνω δεν προλαβαίνω καθόλου αλλα αξίζει να το δουμε παραπανω (αν και εγω θηλαζω...) Με απασχολεί όμως πάρα πολύ γιατί έχω αρχίσει δουλειά και φοβάμαι την περίπτωση αναγκης όπου δεν θα έχω αντηλήσει όλο το απαιτουμενο γαλατακι (χθες μου εσπασε ενα μπιμπερό με 180 ml γαλατάκι μου... )

     

    Μα ναί , αυτό είχα καταλάβει και εγώ , γι αυτό "χάρηκα" που το γαλα "μας" πήρε BEFRIEDIGEND!!!!

     

    Το ανεπαρκώς σαφώς αναφέρεται στο ότι το γάλα κρίνεται ως ανεπαρκές....

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    να προσθέσω ότι το 3 (ικανοποιητικώς) είναι απαράδεκτη βαθμολογία για τρόφιμα ειδικά για βρέφη... :?:?


    eNeap2.pngNziDp2.png

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites
    να προσθέσω ότι το 3 (ικανοποιητικώς) είναι απαράδεκτη βαθμολογία για τρόφιμα ειδικά για βρέφη... :?:?

     

    Σωστά!!! :(:(

     

    Υπάρχουν γάλατα που πήγαν Gut ή Sehr Gut?

    Share this post


    Link to post
    Share on other sites

    Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

    Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

    Δημιουργήστε νέα εγγραφή

    Σύνδεση

    Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

    Συνδεθείτε τώρα